Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grillitsch hoopt maar op één ding mocht Ajax met hem verder willen

Laatste update:

De toekomst van Florian Grillitsch is ongewis. Ajax heeft de mogelijkheid om het aflopende contract van de 27-jarige middenvelder uit Oostenrijk met twee seizoenen te verlengen, maar het is nog maar de vraag of dat ook zal gebeuren. Volgens Sport1 houden diverse clubs uit de Bundesliga de situatie rondom Grillitisch nauwlettend in de gaten. De controleur speelde eerder in Duitsland al voor TSG Hoffenheim en Werder Bremen.

Wat betreft zijn toekomst kan Grillitsch zich 'veel voorstellen', zo blijkt uit een interview met Sport1. "Het allerbelangrijkste is dat ik na de zomer regelmatig aan spelen toekom", zo benadrukt de Ajacied. "Ik besef als voetballer dat ik pas gelukkig en tevreden ben als ik op het veld sta." Grillitsch kende een moeizame beginperiode bij Ajax, maar is onder John Heitinga steeds vaker basisspeler. De Oostenrijker verscheen zondag ook aan de aftrap van de finale van de TOTO KNVB Beker tegen PSV.

Veel lijkt af te hangen van de toekomst van Heitinga bij Ajax en de keuzes die de nieuwe technisch directeur Sven Mislintat zal maken qua spelersbeleid. De Duitser begint officieel pas op 19 mei in Amsterdam, waardoor Grillitsch voorlopig in de wachtkamer zit. Wat er ook gebeurt, spijt van zijn keuze voor Ajax heeft de middenvelder zeker niet. "Ajax was en is absoluut de juiste stap voor mij. Ik speel hier voor een van de grootste clubs ter wereld en heb inmiddels een vaste plaats weten te bemachtigen."

Grillitsch is in Nederland naar eigen zeggen een 'betere en meer ervaren speler geworden'. "In het begin moest ik erg wennen aan de nieuwe situatie, die zeker niet gemakkelijk was. In voorgaande jaren speelde ik namelijk altijd. Maar ik heb daarvan geleerd en nam dat allemaal mee voor de jaren die nog voor me liggen." Grillitsch staat inmiddels op achttien duels voor Ajax, waarin hij nog niet scoorde of een assist verzorgde.

Ajax moet Florian Grillitsch voor de club behouden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nuttige speler die ook achterin kan (niet de voorkeur). Heeft gewoon jarenlang in Bundesliga gespeeld voor niet al te kleine clubs, lijkt me ook iemand die niet zo snel gek doet op en naast het veld.

3 mei 2023 om 16:10

Zijn CV en de verhalen zijn niet verkeerd, maar wat ik er tot nu toe van gezien heb valt het me niet echt mee.

3 mei 2023 om 16:19

Absolute slapzak met 0 pit die een vermogen verdiend en werkelijk niks heeft laten zien wat een jeugdspeler als Fitz-Jim niet had gekund. Weg ermee 👋🏼

3 mei 2023 om 16:37

Wat ziet iedereen toch in die Fitz Jim. Ik vind nu vos al verder

3 mei 2023 om 17:07

Andere type spelers. Ze hebben redelijk wat wedstrijden naast elkaar gespeeld. Dan complementeren ze elkaar redelijk (op kkd niveau). Maar zelf denk ik dat Fitz Jim wat verder naar voren wilt. Dus op 10. Hij mist net als Taylor en Grillitsch loopvermogen zoals Gravenberch dat heeft. Vos vind ik wel nu al ietwat bonkig. Hoop dat hij niet tegen hetzelfde conditionele probleem aanloopt als een Bergwijn, Brobbey of Timber.

3 mei 2023 om 17:24

@xavihernandez, Fitz Jim op 10 met dat slechte schot van hem en matige rendement?

3 mei 2023 om 17:52

Een beter woord voor Grillitsch bestaat er inderdaad niet. Het is inderdaad een absolute slapzak. Liet zich tijdens het doelpunt van psv afgelopen zondag ook weer de kaas van het brood eten door Simons. Een aantal jaar terug had je met Lindgren net zon speler rondlopen. Ze staan 90 minuten lang lucht te dekken en als het erop aankomt verliezen ze hun duels op inzet.

3 mei 2023 om 18:18

Thulani Serero was ook ooit een 10.dus waarom Fits Jim niet 😜

3 mei 2023 om 19:40

@primetime een Iniesta had ook een dramatisch rendement voor zijn kwaliteiten dus wat is je punt?

Ik denk dat Fitz een fantastische 8 kan zijn als verbindingssper. Dit soort jongens kan je makkelijk de minuten geven die een grillitsch krijgt. Dat soort simpele spelers moet je als Ajax zijnde zelf op kunnen leiden.

3 mei 2023 om 19:43

Vos is alleen fysiek verder. In techniek, inzicht, positiespel, spel verdelen is Fitz-Jim veel verder. Laat dat nou net belangrijk zijn bij Ajax. Buiten fysiek en schot, in wat it Vos allemaal verder?

3 mei 2023 om 20:44



@fcvoetbal23, Iniesta was geen 10 maar een cm. De voorste 4 spelers, spits, wingers en am (10 dus) behoren in mijn ogen gewoon rendement te hebben. Lees de reactie van Xavihernandez, daar heeft hij het op Fitz op 10. Dat kunnen zelfs de grootste Fitz fans en hijzelf toch geen goed idee vinden?

Ik vind hem absoluut niet goed genoeg maar zijn beste positie zie ik wel als CM

3 mei 2023 om 22:02

Hij is zeker geen 10. Een 6 of een 8, maar waarom vind je hem niet goed genoeg?

3 mei 2023 om 17:08

Ajax heeft ons gered van dit fiasco. Anders was Wieffer misschien niet doorgebroken ook

3 mei 2023 om 17:48

Exact wat ik nu ook denk. Baalde wel toen. Had verwacht dat deze speler beter is dan dat hij tot nu toe heeft laten zien. Wellicht in een ander systeem komen zijn kwaliteiten beter tot zijn recht. Gelukkig niet uiteindelijk. Mede hierdoor heeft Wieffer kunnen excelleren en de blessure van Timber natuurlijk.

3 mei 2023 om 20:40

Fiasco? Wieffer zou niet zijn doorgebroken, doordat hij gewoon zou spelen. Wat is daar een fiasco aan?

Ben benieuwd wat hij kan in een goed draaiend team. Feit is wel dat hij zelf niet de capaciteiten heeft om beslissend te zijn. Al met al zou ik niet doorgaan met deze middelmaat en gewoon jeugd de kans geven. Maar helaas heb ik het niet voor het zeggen.

dertien in een dozijn speler niet meer dan dat. hoop dat ajax op wat beters mikt met hem win je geen oorlog.

3 mei 2023 om 16:13

Je kan niet 11 exceptionele spelers in ie elftal hebben als je in de Eredivisie speelt. Ben benieuwd wat hij zou kunnen in een goed draaiend elftal.

Dat hij tot dusver tegen valt kan niet ontkend worden.

3 mei 2023 om 16:27

Heeft geen exceptionele voetballende en verdedigende kwaliteiten wat mij betreft. Is een beetje een slapjanus in de duels, heeft een oké pass maar verder niet meer. Misschien dat hij het goed doet als er naast hem een goede voetballer staat waar hij de bal meteen kan inleveren als ie m veroverd heeft. Nu moet ie m inleveren bij Sanchez, Klaassen, Taylor of degene die op linksback staat en die blinken allemaal niet echt uit in opbouwen of het versnellen van het spel, en dan wordt er opbouwend te veel van Grillitsch verwacht. Ben het dus enerzijds wel met je eens dat je hem pas kan beoordelen in een goed draaiend team, aan de andere kant mis je niets aan hem als ie weggaat en denk ik dat een jeugdspeler niets voor hem onderdoet.

3 mei 2023 om 19:30

Hij is zeker geen topper, maar de bank van Ajax is al bedroevend zwak. In een normaal jaar zou je zo'n speler direct kunnen laten vertrekken. Maar je moet nu al flink aan de basis gaan sleutelen, misschien moeten ze dan even wachten met het vervangen van de bank.

Geen idee wat ik van hem moet vinden, eerste 2 potjes ging alles vooruit met wat foutjes (die werden wel behoorlijk overdreven door de media) en daarna lijkt hij teruggefloten te worden door Heitinga want werkelijk alles gaat breed of terug. Qua duelkracht/snelheid is hij net zoals Taylor te zwak om alleen als 6 te spelen.

Het liefst zie ik hem de komende potjes de kans krijgen met Alvarez op 6 en Berghuis op 10, maar Heitinga kennende worden de resterende potjes met Taylor en Klaassen gespeeld.

4 mei 2023 om 00:30

Taylor speelt beter dan Grillitsch dus dan lijkt mij de keuze niet zo moeilijk. Grillitsch en Klaassen waren echt verschrikkelijk tegen PSV in beide wedstrijden. Bij Grillitsch zou het nog aan het ritme kunnen liggen, maar je gaat niet even ritme op doen tegen AZ.

Ik denk dat er best potentie in die jongen zit. Je kunt niet verwachten dat hij zó weinig aan spelen toekomt en dan opeens in de finale van het seizoen even de kastanjes uit het vuur haalt. Zo werkt dat niet. Maar in mijn ogen is hij een veel en veel betere controleur dan Alvarez. Grillitsch kan namelijk iets met de bal. Alvarez is een dramatische voetballer.

Maar het grote probleem van Grillitisch zijn zijn salaris (hij pakt momenteel ruim 2,2 miljoen per seizoen) én het feit dat hij een dure kracht is op een plek waar gewoon een product uit de Ajax jeugd hoort te staan. Want je maakt mij niet wijs dat deze Grillitsch zoveel beter is dan een Fitz-Jim en daarom die jeugdspeler zijn ontwikkeling mag blokkeren.

3 mei 2023 om 17:17

Een veel en veel betere controleur? Is dit serieus? Deze jongen is mega traag en wordt aan alle kante voorbij gelopen. Daarbij 0.0 duelkracht. Hoezo ben je dan een betere controleur?

3 mei 2023 om 19:46

Grillitsch laat veel te weinig zien voor iemand die wat met een bal kan. Ook in de wedstrijden voor PSV. Maar tegen PSV kwamen zijn tekortkomingen al helemaal aan het licht.

3 mei 2023 om 19:50

Ik heb in die minuten die Grillitsch gemaakt heeft geprobeerd te kijken wat hij dan met een bal kan. Hij legt wat meer risico in zijn passing dan Alvarez, maar hij is bepaald niet zuiver daarin. Ik denk dat van de openingen van Alvarez er meer aankomen. Plus dat Alvarez meer ballen onderschept en duels wint.

Zijn salaris is niet direct een probleem, de vraag is vooral wat hij gaat toevoegen. Daar twijfel ik veel meer over. 2,2 miljoen verdienen is geen ondragelijke last, maar het is onzinnig om 2,2 miljoen te verdienen en niks toe te voegen. Wat betreft Fitz-Jim, ik betwijfel of hij de volgende controleur in de basis gaat worden. Je ziet eigenlijk al dat Vos hard op weg is hem te passeren. Fitz-Jim zou het beste verhuurd kunnen worden, lekker veel minuten maken. Want in Jong Ajax is hij absoluut uitgeleerd. Maar tegelijk, voor het grote werk is hij alles behalve klaar. En ik betwijfel of hij uiteindelijk het ook gaat redden in het eerste.

4 mei 2023 om 00:32

Hoe kan je weten dat hij niet klaar is voor het grote werk wanneer hij nog geen enkele keer een serieuze kans heeft gehad? Enige wat we weten is dat hij in de KKD niks meer te zoeken heeft.

Wauw, als hij zichzelf een betere speler is gaan vinden, dan kan ik niet begrijpen waarom Feyenoord geïnteresseerd was net als vele andere clubs die niet aan zijn salariseisen wilden of konden voldoen. Wat Grillisch tot op heden heeft laten zien bij Ajax, kan ik mij niet voorstellen dat er niks beters in de jeugd rondloopt. De gelijkmaker van Psv is deels zijn fout. Niet scherp bij de bal op Xavi, daarna matig verdedigd tezamen met een andere ajacied waardoor de bal toch voorkomt. De andere fout ligt uiteraard bij Rensch, die zijn tegenstander voor zich laat komen.

Toch blij dat Ajax hem voor Feyenoord zijn neus wegkaapte. Hij heeft me nog niet overtuigd, al kan dat ook aan de speelstijl van Ajax liggen en de fase waarin Ajax nu zit, maar met hem had Wieffer wellicht zijn kans niet gepakt en ik denk ook dat Grillitsch een behoorlijk salaris heeft.
Denk dat Grillitsch los van zijn bankrekening ook wel spijt heeft van zijn keuze.

3 mei 2023 om 17:00

Hahaha wiefer wiefer, wat een geweldige speler is dat zeg! 😅

3 mei 2023 om 17:14

Vind het ook een hele fijne speler. Heeft nog wel wat te leren. Net wat sneller handelen, net wat minder lomp in duels (enkele keren goed weggekomen dat hij geen tweede geel kreeg), maar iemand die zoveel body meebrengt en zo comfortabel is aan de bal kan heel ver komen.

Indien je in het slechtst presterende Ajax van jaren niet in staat bent om een basisplaats te bemachtigen dan heb je hier volgend jaar ook niets te zoeken. Druk daarnaast met zijn salarispost op het salarishuis. Dus direct afscheid van nemen.

Hij pakt €2mln per jaar. Vervolgens staat ie afgelopen weekend lekker aan de buitenkant te verdedigen, zodat PSV weer kon scoren. Compleet nutteloos. Voor dat geld vind je wel iemand anders. Heel snel wegwezen.

3 mei 2023 om 17:27

Kan nou niet echt zeggen dat dat alleen zijn schuld was he. Alvarez laat zich net zo goed piepelen, en Rensch glijdt gewoon weer uit.

3 mei 2023 om 18:07

Moet je denk ik eerder bij Rensch wezen. Wat stond hij te schitteren zeg bij de 1-1.

Blij dat deze gast liever voor CL voetbal koos met Ajax dan naar Feyenoord kwam. Ontzettend beperkte speler zeg.

3 mei 2023 om 17:02

Ja hij is ook niet gek. Ajax staat natuurljk veel beter op je cv dan feyenoord. Logisch toch

3 mei 2023 om 20:44

Hoezo? Hij zou gewoonnin de basis staan bij Feyenoord.

Niet verlengen heeft niks laten zien wat voor toegevoegdewaarde hij heeft bij Ajax.

Heel gauw weg ermee!

Doet me denken aan de tijden van Teemu Tainio!

Waarschijnlijk zijn veel mensen hem al weer vergeten, maar ik hoop Grillitsch ook snel te vergeten.

Dat was een vergelijkbare enorme miskoop (uit de hand van een trainer ipv scouts) uit een mooie competitie. Overigens ook in vergelijkbare tijden als waarin Ajax nu zit....

3 mei 2023 om 18:23

Doet mij een beetje denken aan Zimling. Al heeft die wel een wereldpot voor ajax gespeeld.

3 mei 2023 om 18:25

Daar noem je er nog 1...

5 mei 2023 om 10:42

Ja bijzondere aankoop was dat hé 😂

Maar die eerste wedstrijd tegen PSG haalde hij echt een hoog niveau

Ik vind hem nog niet een onwisbare indruk maken, maar hij mist wel overduidelijk ritme. Ik denk dat deze jongen nog wel nuttig kan zijn, zou hem zeker niet zomaar weg doen als Alvarez vertrekt

Ik wil hem vaker zien. Aan bepaalde dingen zie je gewoon dat het een intelligente speler is. Mist alleen nog steeds een hoop ritme. Ik ben niet bekend met zijn blessurehistorie. Maar ik zou hem graag langer in actie willen zien. Weet zeker dat ie een aanwinst is voor ons.

3 mei 2023 om 19:49

Hij heeft een dik salaris, dan kan je beter iemand halen die er gelijk staat denk ik? Het lijkt erop dat zijn blessures een aardige impact hebben gehad. Het is dus een enorme gok als je zou verlengen. Vos en Fitz-Jim verdienen eerder een kans in mijn ogen. Als er een goede speler beschikbaar is voor de 6 die halen.

3 mei 2023 om 19:55

Salaris is 2.5 miljoen, dat is niet niks inderdaad. Maar ik vind hem wel wat hebben. Rustig aan de bal, goede schijnbewegingen en toch best veel passes naar voren. Defensief ook prima in Duitsland geweest, dus dan is Eredivisie een eitje.

Fitz-Jim vind ik geen pure 6, Vos wel, maar je hebt er 2 nodig op die plek. Grillitsch heeft de juiste leeftijd en beide spelers kunnen van hem leren. Ik ben niet tegen een verlenging. Wil hem graag ritme op zien doen.

3 mei 2023 om 22:00

Ik denk alleen dat hij niet meer zo goed is als toen, mede door blessures. Ik schrok echt van zijn handelingssnelheid en juist bij Ajax is dit zo belangrijk. Ook heeft hij weinig felheid. Ik vind Fitz-Jim wel iemand die heel goed op 6 kan spelen, alleen fysiek is hij minder. Waarom zou je niet voor een betere speler gaan dan Grillitsch? Die ook niet blessuregevoelig is en waarvan je weet wat diegene toevoegt.

Niet verder mee gaan. Grijze muis zonder toegevoegde waarde. Heeft nog niks laten zien waardoor Ajax de optie zou lichten om met hem verder te gaan.

Iedereen is negatief over hem, maar hij was gewoon een verbetering voor Ajax. Hij speelde ballen naar naar voren ipv opzij. Vervolgens gaat gijp helemaal los dat zijn ballen niet helemaal scherp waren (kunnje verwachten bij iemand die het gehele seizoen nog niet speelde). De laatste wedstrijden moest hij vermoedelijk van heitinga op save spelen waardoor de balletjes Vervolgens breed gingen. Wat mij betreft verlengen.

4 mei 2023 om 00:36

Oké, maar wat heeft hij laten zien om op basis daarvan te verlengen? Alleen 1 wedstrijd goed gespeeld ondanks zelfs vele fouten in die wedstrijd, misschien door ritme. Maar dat is toch veel te weinig? In de topwedstrijden volledig door het ijs gezakt. Wat impliceert dat Heitinga hem deze instructies heeft gegeven? Ik zie gewoon een speler die duidelijk niet genoeg ritme heeft en/of slecht terug is gekomen van blessures en handeligssnelheid en snelheid is verloren. Ook in de duels veel te slap.

Kom op zeg, dit is geen vraag meer. Geen basis speler en zeker geen CL niveau. Dan beter eigen jeugd. Allemachtig zeg wat een drama

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren