Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grillitsch laat ‘veel opties’ schieten om terugkeer naar Hoffenheim af te ronden

Laatste update:

Florian Grillitsch keert definitief terug bij TSG Hoffenheim, zo maken de Duitsers dinsdag bekend. De middenvelder komt transfervrij over van Ajax en tekent een driejarig contract tot medio 2026. Voor Grillitsch betekent het zijn tweede termijn in dienst van Hoffenheim. Eerder droeg hij tussen 2017 en 2022 al het blauw en wit.

Grillitsch liet zijn vorige contract bij Hoffenheim bewust aflopen om zo transfervrij op zoek te kunnen naar een nieuwe uitdaging. De keuze van de centrale middenvelder viel uiteindelijk op Ajax, waar hij een contract tekende tot het einde van het seizoen en bovendien in Alfred Schreuder een oude bekende tegenkwam. Laatstgenoemde was een klein jaar de hoofdtrainer van Grillitsch bij Hoffenheim. In het contract dat de controleur tekende bij Ajax was een optie voor nog eens twee seizoenen opgenomen, maar de club besloot daar geen gebruik van te maken.

"Ik ben erg blij om terug te zijn bij Hoffenheim", vertelt Grillitsch op de website van zijn nieuwe club. "De afgelopen weken ben ik in de gelukkige positie geweest dat ik een groot aantal opties voor mijn sportieve toekomst heb mogen ontvangen. Ik heb bewust gekozen voor een terugkeer bij Hoffenheim. Ik heb het contact met veel mensen binnen de club nooit verbroken. De afgelopen maanden hebben mij zeker verder gebracht in mijn ontwikkeling en ik kijk ernaar uit om hier vanaf dag één weer volop aan de slag te gaan.”

In de eerste seizoenshelft bij Ajax kwakkelde Grillitsch met zijn fitheid. Na zijn rentree wist hij evenmin een vaste basisplek te veroveren. Ook na het ontslag van Schreuder kwam de Oostenrijker weinig aan de bak. Interim-trainer John Heitinga koos op het middenveld vaker voor Kenneth Taylor, Edson Álvarez, Davy Klaassen en Steven Berghuis. Tegen Fortuna Sittard, FC Emmen en PSV kreeg Grillitsch wel een basisplaats, maar tijdens de laatste vier wedstrijden van het seizoen kwam hij niet meer van de bank af. Uiteindelijk kwam Grillitsch in 18 duels in actie voor Ajax, waarin hij geen doelpunt of assist wist te noteren.

In zijn eerste periode bij Hoffenheim kwam Grillitsch tot 151 wedstrijden. Daarin was hij goed voor 8 treffers en 11 assists, maar vielen vooral zijn passende kwaliteiten op. Schreuder, die tussen 2015 en 2018 als assistent-trainer actief was bij Hoffenheim en tussen 2019 en 2020 eindverantwoordelijke was, kende Grillitsch goed. Zijn avontuur in Amsterdam bleek echter niet al te succesvol. Grillitsch kiest met Hoffenheim voor zekerheid, al is het nog onduidelijk in welke rol hij precies terecht gaat komen. Tijdens zijn eerste periode bij Hoffenheim speelde hij als opbouwer in een driemansdefensie.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Totale mismatch met Ajax. Voelde zich eerst te goed voor Hoffenheim, toen te goed voor Feyenoord en na 3 keer in de beker te spelen met hangende pootjes terug naar Hoffenheim.

25 juni 2023 om 18:42

Haha mooie conclusie. Ik zou de beste man willen omschrijven als Grilligsch. 3 fantastische passes en daarna 3 kutpasses.

25 juni 2023 om 19:01

1 staat tot 7 is wellicht de betere verhouding. Voegde eigenlijk niets toe aan de rest van het middenveld wat het hele jaar niet liep. Taylor bijvoorbeeld, was beetje zelfde laken in het pak. Op naar beter materiaal

25 juni 2023 om 19:38

Een beetje zoals Ziyech, die heeft toch ook een fantastische pass en daarna een paar drama-passes. Alleen zijn de fantastische passes van Hakim van een stuk hoger niveau.

27 juni 2023 om 12:19

Je weet nu al dat hij bij Hoffenheim opeens de pannen van het dak gaat spelen...

25 juni 2023 om 19:15

@ste ven: geen idee f hij zich tegoed voor hoffenheim of Feyenoord voelde . Ik had meer het idee afgelopen somer toen hij op de radar kwam bij Feyenoord dat Ajax op de een of andere manier Feyenoord wilde dwarsbomen en hem heel snel contracteerde.

en achteraf ben ik heel blij dat hij naar Ajax ging. Hij viel mij zwaar tegen .

25 juni 2023 om 20:14

Ajax wilde niemand dwarsbomen. Grillisch kwam, zoals ook in de tekst staat, uit de koker van Schreuder. Die kende hem goed en wilde hem hebben.

25 juni 2023 om 20:45

Schreuder kende hem misschien wel, maar nogmaals: toen hij bij Feyenoord op de radar verscheen was er spreake van hoge salariseisen en prompt kwam Ajax op de proppen. Staaltje machtsvertoon zo van “kijk, wij kunnen het wel” Zo kwam het bij mijtoen over.

25 juni 2023 om 20:57

Schreuder wilde hem hebben. Die kwam met hem op de proppen. Zijn naam stond niet op de scoutinglijstjes.
Ajax is niet zo bezig met Feyenoord. Ze gaan geen speler halen om Feyenoord te pesten.

25 juni 2023 om 21:27

Als je een concurrent kan dwarsbomen. Maar hier speelt idd mee dat Schreuder hem al kende en Ajax afgelopen seizoenen onder Ten Hag een probleem had als Alvarez geschorst was. Dan moest of Blind doorschuiven of Martinez. Klaassen kon ook nog, maar dat is niet echt een VM. Met Grillitsch had je gewoon een topper als back-up. Een topper die net als Ocampos ineens niet meer kon voetballen.

26 juni 2023 om 08:26

Die laatste opmerking is raak: twee goede spelers die ineens miet meer konden voetballen.

26 juni 2023 om 11:33

Helaas waren het afgelopen seizoen bij Ajax wel meer dan twee spelers die zwaar door de ondergrens zakte. Van Bergwijn tot Bassey.

Als je bij een team komt dat zeer matig draait, zelf ook nog een paar keer geblesseerd raakt (corona), dan wordt het erg lastig.

Komend seizoen kan hij zomaar weer opbloeien en zin oude niveau weer halen.

27 juni 2023 om 12:21

Echt hoe sommige mensen denken. Echt te simpel voor woorden. Alsof Ajax een andere club gaat dwarsbomen. Het kost geld hè? Sta je daar wel bij stil? Ajax is niet met Feyenoord bezig. Ajax had iemand nodig voor die positie en schreuder kende hem. Heel simpel. Heeft niets maar dan ook helemaal niets met Feyenoord dwarsbomen te maken. Dat idee leeft alleen in hoofden van mensen die iets te veel met die “strijd” bezig zijn.

Niet erg dat ie weggaat, schoot alleen maar ballen over de achterlijn. Had er meer van verwacht.

Flop? Dat zegt VZ ook van Ocampos. Laten we het even afwachten!

25 juni 2023 om 20:51

Nee sterspeler, daarom is hij de motor van het Oostenrijks elftal en heeft hij een uitermate succesvolle carrière gehad dusver. Maar net als bij Ocampos die jou kennende Messi nog laat banken, ligt het volledig aan het beleid van Ajax.

27 juni 2023 om 11:44

Motor? Speelt niet eens joh met concurrenten als Laimer, Seidwald, Sabitzer, Schlager en Baumgartner.

Grillitsch had net als Ocampos echt wel meer kansen mogen hebben. Een paar wedstrijden zeggen niks. Zeker als je constant naar het geklooi van Taylor zat te kijken. Ook een Ocampos had heel handig kunnen zijn achteraf omdat Kudus en ook Berghuis een tijdje geblesseerd waren.

25 juni 2023 om 18:52

Tja, je kunt zeggen dat de trainers het niet goed zien. Trainers wat dat zijn er bij AJAX mbt Grillitsch inmiddels 3. Of, en persoonlijk acht ik dat waarschijnlijker, hij heeft zowel in de kansen die hij kreeg als op de trainingen, al niet aangetoond dat hij meer kansen moet krijgen.

25 juni 2023 om 19:16

Ocampos ja, Grillitsch nee. Ocampos heeft meen ik 14 minuten gehad en eigenlijk nooit een serieuze kans. Grillitsch is bijna het hele seizoen niet fit geweest (heeft oa 2x corona gehad) dus die kon je de 1e helft van het seizoen niet eens in zetten. In de 2e helft heeft hij wel wat kansen gehad en daar in nog minder laten zien dan Taylor. Wellicht kwam het door de nasleep van Corona want deze man schijnt in de Bundesliga echt puike potten te hebben gespeeld, maar in de eredivisie was het huilen. Alles in een mega laag tempo, alles terug of breed en won letterlijk geen 1 duel.

25 juni 2023 om 19:45

Tja, onder Schreuder is er echt veel kapot gemaakt en daarna kwam Johnnie die gewoon conservatieve keuzes maakte, maar nooit echt tijd had om andere spelers in te passen. Maar ja allebei de trainers hebben bewezen niet geschikt te zijn. Ja ook Johnnie, die er bij jong al niets van bakte en daarna alleen de optelling (op veilig) goed had, maar geen enkel idee had en geen strategie of plan meegaf voor een wedstrijd. Er zijn mensen die roepen dat Johnnie de tijd moet krijgen, maar ik heb nog niet gezien (misschien een beetje team vorming) waaruit ik kan opmaken dat Johnnie een goeie trainer gaat worden. Motivatie en strategie zijn de twee belangrijkste aspecten van het trainersvak en Johnnie beheerst beiden niet.

25 juni 2023 om 19:34

Heb jjj gezien wat hij bracht als hij wel speelde? Mega traag, verdedigend zwak en leverde keiveel ballen in bij de tegenstander. Hoe kan je dan zeggeb dat hij meer kansen had mogen hebben? Eerder uberhaupt lachwekkend dat ajax deze slappe zak heeft aangetrokken.

25 juni 2023 om 19:54

Heb je Taylor daar überhaupt gezien? Constant slechte positionering en kon ook niet verdedigen. En die kreeg alle kansen en minuten. Dat vind ik persoonlijk niet eerlijk met Grillitsch. Die had ik echt wel meer kansen gegeven dat wat hij kreeg. Zeker omdat het met Taylor het totaal niet goed ging...

25 juni 2023 om 19:58

Enige verschil is dat Taylor uit de jeugd komt en ze misschien hadden gehoopt dat als het wel lekker liep er iig nog een mooi bedrag bij een eventuele verkoop over zou blijven..

25 juni 2023 om 20:00

Taylor wordt ik ook zeker niet vrolijk van en heeft heel veel kansen gehad. Maar ik snap wel dat je niet veel kansen geeft aan Grillitsch als je ziet hoe enorm traag hij is. Hij wordt aan alle kanten voorbij gelopen. Zijn eerste invalbeurt bij Volendam uit en ik had al genoeg gezien.

Begreep dat hij anders aardig liep te ballen afgelopen interlands bij Oostenrijk. Dit zou zomaar gevalletje Ocampos kunnen worden.

25 juni 2023 om 18:55

19 minuten meegedaan tegen Zweden dus geweldig kan het vast niet geweest zijn

25 juni 2023 om 19:57

Dus het aantal speelminuten zegt hoe goed je hebt gespeeld? Oh werkt dat zo.

25 juni 2023 om 20:21

Werkt het dan zo dat ze bij Oostenrijk hun topspelers 70 minuten op de bank laten?

25 juni 2023 om 20:38

Ben je nou serieus Soccerfan? Volgens mij heb je last van de zon. Hoe kan je nou zeggen dat iemand een goede interlandperiode achter de rug heeft als je 19 minuten speelt in alle gespeelde wedstrijden van Oostenrijk.

Was een vreemde aankoop. Blonk uit in een 5 mans verdediging als de wat meer voetballende verdediger. Kwam tekort voor het middenveld maar achterin in een 5 mans verdediging een prima speler

25 juni 2023 om 19:17

Ik schref hierboven al dat ik het bevoel had dat men bij Ajax” graag” Feyenoord, waar hij op de radar was verschenen, wilde dwarsbomen, of gewoon een staaltje machtsvertoon uit Amsterdam, door hem heel snel te contracteren.

25 juni 2023 om 20:16

Welnee, Schreuder wilde hem. Die kende hem van vroeger. Zonder Schreuder had Ajax hem nooit gehaald.

Hoe vaak gaat die kerel weg bij Ajax?Dit is niet het eerste bericht wat ik lees over zijn vertrek.(En om anderen voor te zijn: mogelijk ook niet het laatste).

25 juni 2023 om 19:42

Hij is transfervrij, dus zolang hij nog nergens heeft getekend kan de suggestie nog gewekt worden dat hij nog bij Ajax zit. Wat formeel nog klopt, aangezien aflopende contracten tot 30 juni nog geldig zijn.

'Geflopte oogappel van Schreuder' klinkt als een pleonasme.

Grillitsch heeft niet veel kansen gekregen, mede door blessureleed, maar ik verwachtte meer van. Ik had gehoopt dat hij de rol van 'missing link' op het middenveld op zich kon nemen, maar helaas.

Eerste potje dat hij mee deed in de beker geloof ik was het wel aardig, alles naar voren wel iets teveel risico met momenten. In de wedstrijden daarna geen bal meer vooruit gespeeld dat zag er wel uit als een instructie van de trainer.

Maar sowieso fysiek veel te licht voor het middenveld zelfs met Alvarez naast zich, op de eerste meters was hij denk ik zelfs trager dan Blind. Maarja Taylor doet verdedigend eigenlijk ook precies niks.

Schandalige aankoop. Totaal geen Ajax niveau, niemand die hier bang van werd. Als je geen meerwaarde bent dan blokkeer je jeugd, idioot om trainer zoveel inspraak te geven. Nu moet je weer iemand vervangen wat je vorig jaar al gedaan hebt, zet je enorm op achterstand

Laten we vooropstellen dat het Ajax middenveld afgelopen seizoen in alle opzichten miserabel was. Grillitsch heeft nooit kunnen waarmaken waarom Schreuder hem er zo graag bij wilde hebben. Het middenrif had verder amper body - alleen Alvarez - en vooral geen loopvermogen en diepgang. Kudus werd amper gebruikt als nummer 10, terwijl dat wel eens een prima optie had kunnen zijn, maar wonderwel nooit voor een tijdje uitgeprobeerd. Taylor is het niet en gaat het nooit worden. Alvarez levert nog een flink bedrag op, en moet een te vervangen speler zijn. Klaassen is zo goed als over. En Berghuis heeft ook een slecht laatste halfjaar achter de rug. Als de motor niet draait, draait je elftal niet. Dus snel een nieuw dynamisch, diepgaand middenveld componeren. Vos zou ik er dit seizoen ook bij nemen. En wie weet wat de gek nog voor Taylor wil geven.

Beste keuze voor beiden partijen. Grillitisch heeft ondanks blessureleed natuurlijk ook niks toegevoegd aan Ajax. Dat miljoenen salaris kan beter besteed worden aan het behouden van toppers dan wel nieuwe versterking.

Grillitsch is het soort speler dat op het middenveld door een jeugdspeler moet worden ingevuld. Goed besluit om afscheid te nemen, en het laatste wrange restje van Schreuder wegspoelt

Zelden een speler meegemaakt die zo nutteloos in het veld staat. Neemt de bal aan, gaat dan 30 meter ermee lopen om vervolgens daarna de bal weer naar achteren te spelen. Dramatisch

Idee dat ie nooit echt een kans heeft gehad. Verdedigend veel minder dan Alvarez, maar had in mn idee dat ie voetballend wel wat zou toevoegen, maar ook dat viel helaas niet mee. Goed dat de grote schoonmaak bezig is.

Met veel bombarie weggegaan bij Hoffenheim ivm contractverlening, nergens is het gelukt, en nu weer terug naar Hoffenheim met waarschijnlijk gewoon een salaris dat Hoffenheim als eerst bood. Lekker man

Tsja, had niet echt het niveau. Op het middenveld vond ik hem nooit echt iets bijdragen of uitblinken.
Dan zie ik in de toekomst liever spelers als Silvano Vos die minuten krijgen ipv hem. Ik hoop die gast sowieso meer te zien komend jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren