Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax én Frenkie de Jong tobden: ‘Maar via PSV kom je niet bij Barcelona’

Laatste update:

Ajax is niet altijd overtuigd geweest van de potentie van Frenkie de Jong, zo weet Sonny Silooy. De voormalig verdediger van de Amsterdammers werkte als assistent-bondscoach van Oranje Onder-18 samen met De Jong, die Willem II in augustus 2015 verruilde voor Ajax. Volgens Silooy duurde het even voordat directeur spelerszaken Marc Overmars zijn fiat gaf voor de overstap.

Oranje Onder-18 was voor De Jong het eerste vertegenwoordigende elftal waarin hij speelde. Hij nam de plek over van Abdelhak Nouri, die naar de Onder-19 ging. "De Jong was wel bekend bij veel scouts en clubs, maar ik had hem destijds nog nooit gezien", blikt Silooy zaterdagavond terug bij FOX Sports. Ajax was 'nog niet echt overtuigd'; dat kwam pas na een oefenwedstrijd tussen de jeugdinternationals en Jong Ajax, voorafgaand aan een EK.

"Wij hadden Nouri en De Jong op het middenveld en die speelden het middenveld van Ajax helemaal scheel. Overmars stond achter me, ik keek even naar hem en hij knikte ja", weet Silooy nog. Daarmee was de deal echter nog niet rond. "Hij woonde toen natuurlijk nog in Brabant dus PSV was er ook nog waar hij heen kon. Ik heb toen wel met hem gepraat, want ik vond hem een echte Ajax-speler."

Silooy dacht dat het voor de ontwikkeling van De Jong beter was om naar Ajax te verkassen. "Ik heb gezegd dat als hij naar Ajax zou komen, dat hij dan een grotere kans zou hebben om bij een grote club uit te komen als hij goed speelt. Als je bij PSV goed speelt kom je niet bij die clubs als waar hij nu naartoe is gegaan." Komende zomer maakt hij voor maximaal 85 miljoen euro de overstap naar Barcelona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En waar gingen dan onder andere :
Bommel , Afellay , Romario en Zenden heen ?

30 maart 2019 om 22:19

Haha...ik zweer t je ik typte bijna hetzelfde hieronder.

30 maart 2019 om 22:21

Tuurlijk je hebt helemaal gelijk. Alleen.....uitzonderingen bevestigen de regel 😉

30 maart 2019 om 22:23

Wijnaldum, depay, en zelfs van dijk/vincent janssen vanaf nog kleinere clubs.

30 maart 2019 om 22:24

En toen ging je de tekst lezen en is het geen eens zo uitgesproken als de titel zegt.
Maar kijk naar de manier van voetballen.
Ajax wil altijd de bal.
Psv wil dat dit seizoen ook maar andere jaren niet.
En dan heb je weinig aan de jong.

30 maart 2019 om 22:25

Ronaldo,robben,van Nistelrooy,stam...

30 maart 2019 om 23:16

Hij zegt toch niet dat het onmogelijk is om via PSV bij een grote club in het buitenland te komen? Hij zegt dat de kans via Ajax groter is en dat is niet zo'n gekke uitspraak. Meer ex-Ajacieden spelen in de top/subtop van de grote competities.

31 maart 2019 om 06:05

Hij zegt ook: “ Als je bij PSV goed speelt kom je niet bij die clubs als waar hij nu naartoe is gegaan."

Heel tegenstrijdig dus. Laten we erop houden dat die Silooy een iq van een visstick heeft.

31 maart 2019 om 08:10

Allemmaal jaren terug
Het heden heeft al meerdere keren uitgewezen dat een ajax speler er bij de andere clubs in europa beter op staat als een psver of feynoorder

30 maart 2019 om 22:25

Je vergeet de beste speler! El fenomeno!

30 maart 2019 om 22:26

Grootste onzin natuurlijk. Het lijkt me wel zo dat ze net meer staan te trappelen bij Barcelona voor een speler van Ajax vanwege de band van de clubs en het verleden. Maar hij doet zowel PSV als De Jong tekort door te stellen dat de transfer tot stand is gekomen door de status van Ajax.

30 maart 2019 om 22:43

Romario kan je niet meetellen, die was al topscoorder van de Olympische spelen voordat ie naar PSV ging. Dat was gewoon een hele grote aankoop, zes miljoen gulden was destijds ook heel veel geld voor een speler. Hetzelfde geldt voor Ronaldo.

Van Bommel, Affelay en Zenden zijn inderdaad van PSV naar de top gegaan.

Vergeleken met Ajax spelers is het wel een stuk minder natuurlijk. Kluivert, Frank de Boer, Ronald de Boer, Overmars, Reiziger, Vermaelen, Cillessen, de Jong en wellicht de Ligt.

30 maart 2019 om 23:12

Vertonghen, Erikssen, Sanchez, Suarez, Huntelaar, vd Vaart, Sneijder, Zlatan..

31 maart 2019 om 06:44

Want Tottenham en HSV zijn/waren grote clubs? Gewoon subtoppers in hun competitie op het moment dat ze daarheen verkaste.

30 maart 2019 om 23:14

Silooy zegt een grotere kans. Hij zegt niet dat het via PSV onmogelijk was geweest. En daarin kan je hem moeilijk ongelijk geven. Als ik alleen nu al kijk naar ex-Ajacieden die bij grote buitenlandse clubs zitten is de lijst een stuk langer dan ex-PSV'ers. Dan denk ik aan Sanchez, Suárez, Cilllessen, Vertonghen, Alderweireld, Eriksen, Milik, Vermaelen, Suárez, Kluivert, Younes, Wober.. Tegenover Depay, Robben, Mertens, Strootman, Wijnaldum, Arias?

30 maart 2019 om 23:30

En ook de komende jaren verwacht ik dat dit toeneemt. PSV heeft met Angelino, Dumfries, Lozano en Bergwijn, eventueel ook Rosario, spelers die binnen nu en 2 jaar bij een grote club kunnen zitten. Bij Ajax hebben Neres, Ziyech, Onana, De Ligt, Tagliafico, Van de Beek, Mazraoui die potentie en Frenkie is al verkocht..

31 maart 2019 om 00:19

Mazraoui? Wat een grap. Als die jongen ooit een vaste basisspeler bij een grote club, dan zou dat mij wel heel erg verbazen. Hij is eigenlijk de zwakste schakel bij Ajax en verdedigend komt hij gewoon tekort. Aanvallend is hij ook niet perse echt super sterk, niks aparts in ieder geval.

31 maart 2019 om 03:20

Je haalt uitgaande transfers van Ajax erbij vanaf 2009 (Vermaelen naar Arsenal). Kluivert en Younes spelen (nog) niet veel en Wöber is net vertrokken naar Sevilla, dat dit seizoen niet meer de cupfighter is dat het was.
Je vergeet bij PSV (vanaf 2009) Gomes naar Tottenham, Farfan naar Schalke (in 2009 vergelijkbaar met pak 'em beet een Sevilla een aantal jaar geleden (2010 2e in de Bundesliga, 2010/2011 halve finale Champions League), Lazovic naar Zenit Sint Petersburg in januari 2009 (seizoen daarvoor Uefa Cup en Europese Supercup gewonnen), Afellay in 2011 naar Barcelona, Dzsudzsák naar Anzhi is een smetje, hij kon ook naar subtop Spanje of Engeland, Labyad (te vroeg) naar Sporting omdat hij z'n hoofd op hol liet brengen en niet wilde bijtekenen, Hector Moreno naar AS Roma. Dan mag je Robben houden, hij ging al in 2004 weg

Verder ben ik het met je eens dat dat ondanks PSV vaker kampioen wordt, de jonge spelers van Ajax door het imago van de opleiding vaker als toptalenten worden bestempeld en er meer voor betaald wordt. Overmars maakt prima gebruik van het merk Ajax, dat sterker is dan PSV en Feyenoord. Hopelijk kunnen Obispo, Dumfries, Angeliño, Rigo, Rosario, Sadílek, Ihattaren, Romero, Lozano, Malen, Bergwijn en Gakpo de komende jaren het gat met Ajax wat dat betreft enigzins kleiner maken.

31 maart 2019 om 08:36

Ja, sorry. Ik keek nu duidelijk alleen naar spelers die nog in de top speelde. Dacht later ook dat ik Traore vergeten was bij Ajax. Hoe dan ook blijf ik erbij dat Ajax een betere springplank is.

31 maart 2019 om 10:28

Depay ging ook naar Man United. Als je goed bent komen ze vanzelf. Ajax heeft in het verleden meer aan jeugdscouting gedaan dan andere clubs in Nederland en dan krijg je uiteindelijk hele andere cijfers. Maar wanneer een speler van PSV zich in Europa laat zien kan die speler net zo makkelijk naar een grote club.

31 maart 2019 om 22:12

@De Toekomst: Wat een onzinnig lijstje, had je de moeite bespaard. Het leidt niet tot een steekhoudend argument. De Jong heeft voor Ajax gekozen omdat destijds jeugd niet vaak doorkwam in Eindhoven. Hij heeft ook aangegeven te zien dat dit veranderd is bij Psv.

Deze De Jong is een fantastische voetballer en had ook een welkome toevoeging kunnen zijn op het team uit Eindhoven. Die wat creativiteit in de opbouw wel zouden kunnen gebruiken. Het team uit Amsterdam had deze prestaties ook zeker niet zonder De Jong kunnen neerzetten en zijn vertrek zal voor Ajax een flinke aderlating worden.

In mijn ogen zou De Jong bij beide ploegen zijn bovengedreven. Zijn grootste indruk maakte hij tevens ook in het oranje shirt. Dat vervolgens mensen hier gaan wedijveren of het succes van een speler door hemzelf of door zijn club komt lijkt mij onzinnig.

30 maart 2019 om 23:30

@psveindhoven
Vergeet je r. Koeman niet?

31 maart 2019 om 00:42

Daarom stond er ook : onder andere....

30 maart 2019 om 23:39

Denk dat frenk bij PSV ook had gebracht wat hij nu bij Ajax brengt... vraag mij alleen af wat heeft barcalona doen besluiten hem te halen zn optredens bij Ajax of oranje...

31 maart 2019 om 01:23

4 mensen over achterlijk veel jaren laten we eerlijk zijn ajax heeft gewoon veel meer spelers naar grote clubs gebracht in de jaren

Via PSV kun je ook naar de top hoor (zie transfers van Cocu, Robben, Van The Man, Affelay, Depay en dadelijk Bergwijn, Lozano etc.)

30 maart 2019 om 23:04

Alex, Vogel, Wijnaldum, Ronaldo, Romario, Stam, Arias, Kezman, Park, Bommel, Zenden, Popescu. Iets minder grote clubs maar Mertens en Strootman. Laatste 10 jaar natuurlijk te weinig doorgekomen wat echt top is. Alleen Wijnaldum en Mertens presteren goed.

30 maart 2019 om 23:17

Vergeet Arias en Depay niet.

31 maart 2019 om 01:04

Warabe noemt Depay al, en LePenseur noemt Arias

Complete onzin natuurlijk. Alsof er in de top van europa enkel scouts zijn die gaan kijken bij spelers op basis van bij welke club ze spelen. Allemaal achteraf gelul 'kijk mij nou ik heb ook een rol gespeeld'. Eigenlijk geen eens een reactie waard maargoed.

Wat is dit nu weer voor een onnodige provocerende opmerking?
Van Bommel, Cocu, Romario, Ronaldo, Affelay, Koeman, Zenden...... Waar gingen die ook al weer heen?
Als PSV de kwartfinale CL zou halen, gaan er ook spelers naar dergelijke clubs hoor. Ach, zo vaak heb ik Silooy niet op verstandige uitspraken kunnen betrappen. Dit is er maar weer een voorbeeld van.....

30 maart 2019 om 22:33

Aan de ene kant heb je gelijk maar aan de andere kant denk ik van ja, al die spelers behalve afgelast is een of twee deceniums terug. Ajax maakt je meer waard dan PSV op dit moment

30 maart 2019 om 22:38

Dat zien we aan de stand.

30 maart 2019 om 22:48

Jazeker, aan de Knvb beker stand dit jaar was het goed te zien, Aan de CL stand was het dit jaar goed te zien.

Als een club besluit de beker met het B elftal te spelen en zich in Europa ook niet al te zeer in te spannen, ja dan gaat het een stuk makkelijker in de eredivisie.

Maar omdat Ajax wel haar best doet in Europa, worden de spelers vele meer waard en gaan ze naar top clubs.

31 maart 2019 om 01:51

Ja joh, de loting van PSV buiten beschouwing laten?

31 maart 2019 om 06:51

SpeedyAFC, man man man. "Maar omdat Ajax wel haar best doet in Europa, worden de spelers vele meer waard en gaan ze naar top clubs." Ajax is ook weer eens voor het eerst in tientallen jaren door de groepsfase van de CL gekomen en meteen krijg je dit soort reacties. PSV zat daarnaast in een veel zwaardere poule dan Ajax, een poule waar Ajax zeer waarschijnlijk ook niet doorgekomen was. Ga eerst maar eens structureel presteren in Europa voordat je met dit soort opmerkingen komt. Want vooralsnog lijkt het succes in de CL dit jaar gewoon incidenteel.

1 april 2019 om 09:11

Net zo'n "incident" als de EL finale van 2 jaar terug zeker.

Ajax speelt structureel beter in europa dan elke andere Nlse club, zelfs AZ heeft nog meer punten binnengehaald dan PSV afgelopen 5 jaar, kijk maar naar de coëfficiëntenlijst.

Ook zijn de spelers van Ajax structureel meer waard, kijk maar naar de transfers van de afgelopen 10 jaar op transfermarkt . com

Behalve Romario, Ronaldo, Cocu, Affrlay, Zenden, van Bommel

30 maart 2019 om 22:26

En Ronald koeman ging er zelf speciaal voor van ajax naar psv

30 maart 2019 om 22:51

Ja vroeger had je het grote Philips geld. Kom je Ajax leeg kopen, of Ajacieden via-via halen. Koeman, Arnesen, Lerby, Menzo, Reiziger, Kieft noem ze maar op. Kon je ook top spelers uit Brazilie halen, Romario, topscoorder op de OL en het super talent Ronaldo. Dat waren gouden tijden in Eindhoven.

Maar tijden zijn veranderd. Het goede beleid van Ajax, ingezet in 2010 met de fluwelen revolutie van Cruyff hebben ertoe geleid dat Ajax tegenwoordig veel meer geld heeft dan Psv. Nu kan je geen Ajacieden meer halen, ze zijn te duur geworden.

31 maart 2019 om 01:36

De fluwelen revolutie ja. Haha. Prijzen winnen ho maar. Daar ging het toch altijd om? Of toch om wie het meeste geld verdient aan een transfer?

30 maart 2019 om 22:26

En Ronald koeman ging er zelf speciaal voor van ajax naar psv

Ajax, is dat niet de club die zich in NL dikwijls laat gelden als de elite van Europa? terwijl de elite van Europa samenkwamen om over een super competitie te praten? ja, Ajax was er niet bij, omdat Ajax inmiddels niets meer is dan een modale subtopper uit Europa. Dus ik snap werkelijk niet waar deze arrogantie vandaan komt. Sinds 2000 is PSV overal bezien de best presterende club van NL. laatste club in de halve finale van de CL was psv. Nu het effe weer goed gaat moeten we het doen met zulke praatjes. Weet blij, geniet van momentum, want deze lichting ga je pas over 15 jaar weer zien. Ondertussen sinds 2016, meer dan 1000 niet op nr 1 gestaan in de nietige ED.

30 maart 2019 om 22:35

Laatste halve finale telt niet, een CL overwinning 9 jaar daarvoor dat tikt wel aan plus het verleden 3 x op rij maakt Ajax nog steeds een top 10 club

30 maart 2019 om 23:04

Niet volgens de Uefa, in de Uefa 5-year Club Ranking 2019 staan ze op plek 23. PSV trouwens op 39.

En volgens de Uefa 10-year Club Ranking 2019 staan ze op plek 20, PSV op 33.

30 maart 2019 om 23:10

Ik doe niet aan Thierry picking, ik pak gewoon de hele lijst. Ik ben geboren in 87 dus die 3 x op rij tel ik niet voor mezelf maar hij is wel mooi meegenomen, en waarschijnlijk de reden dat ik voor Ajax ben. Maar alsnog ben ik trots in slechte en goede tijden!

31 maart 2019 om 09:31

Als die halve finale van 2005 niet telt, telt de kwartfinale van 2019 voorlopig ook nog niet.

30 maart 2019 om 22:58

Afgelopen jaren is Ajax de enige club in Nederland die er Europees nog toe doet. Finale EL, kwart finale CL en dat gewoon in de laatste drie jaar.

Het is nogal een verschil of een club de Knvb beker negeert en dar met een B team speelt, CL laat lopen en alle kaarten op de eredivise zet of een club die vol voor alle prijzen gaat.

En elke keer genieten van het momentum? Niet nodig. Dankzij het geweldige beleid is het structureel geworden. Het begon met de finale EL, kwam er een bak geld binnen. Werd goed geinvesteerd. Komt er een nog veel grotere bak geld binnen. Gaan ze weer goed investeren. Met honderden miljoenen op de bank kan Ajax gewoon spelers uit een andere categorie gaan kopen. Het salarishuis is ook al opgerekt tot topsalarissen van drie miljoen euro. Dan kan je toppers aantrekken danwel vasthouden zoals nu met Onana.

Ondertussen is Ajax bezig de Europese top 20 te halen. Dat betekend dat Ajax voortaan overal geplaatst is en zwakkere tegenstander sloot. En dankzij Ajax is er weer vooruit zicht dat Nederlandse clubs direct aan de CL mogen deelnemen.

Dus wat meer respect voor de Europese prestaties van Ajax zou wel op zijn plaats zijn.

31 maart 2019 om 10:32

En afgelopen jaar in de voorronde eruit. Dat doet er inderdaad toe.

30 maart 2019 om 23:34

Zometeen als ze 2x achtereen kampioen zijn geworden, gaat van praag lopen lobbyen bij de UEFA om er zo snel mogelijk bij te mogen...In die Super League is nog vele malen meer te verdienen dan in de CL...Dė drijfveer van die ere-voorzitter...

30 maart 2019 om 23:44

Maar een lichting als deze komt bij Ajax wel heel veel vaker meer voor dan bij PSV... kijk wat er nu nog allemaal top Europa speelt en bij Ajax vandaan komt.. daar mag PSV niet in de schaduw staan..

31 maart 2019 om 00:05

Ik heb nieuws voor je. Ajax gaat als 1 van 12 Europese teams meedoen met de nieuwe opzet voor de WK voor clubs in 2021. Ajax is namelijk 1 van de weinige clubs die de speciale Champions League badge mogen dragen en ook de wisselbeker permanent mochten houden. Ajax is een elite club. Ajax is het enige club dat steeds wordt genoemd als er lijstjes worden gemaakt van beste Europese clubs. Dit is geen arrogantie, dit is realiteit. Er wordt hier op VZ veel gezeurd dat het teveel over Ajax gaat, maar in het buitenland hebben ze het ook bijna alleen maar over Ajax. Dan kan je nog zo'n grote Feyenoord of PSV fan zijn, diep in je hart weet je ook dat Ajax veel meer respect geniet in het buitenland.

31 maart 2019 om 00:14

En uiteraard mag je geilen op dat respect vanuit het buitenland, maar ik ben een gewone supporter van PSV in Nederland en ik wil niets liever dan kampioen worden.. Of dat nou een CL plaats oplevert of niet vind ik persoonlijk volledig irrelevant. Ik kijk met ontzettend veel plezier 34 wedstrijden van mijn ploeg en bier dat ubervette feest heel graag aan het einde van het seizoen. Ben er ook goed ziek van als dat niet gebeurt. Wat men in het buitenland van mijn PSV vindt, moet men helemaal zelf weten, dat zal me echt roesten.

31 maart 2019 om 00:55

En precies dit snap ik echt totaal niet. Toevallig voel ik me natuurlijk aangesproken als Ajacied, maar dit is toch niet wat je moet willen als supporter? Het wordt tijd dat onze jongens van eigen bodem weer hoge ogen gaan gooien op het hoogste podium. Er is één team dat ik nog vele malen liever succesvol zie dan Ajax en dat zijn onze oranje leeuwen. Er zijn op dit moment maar 2 ploegen in Nederland die de capaciteiten hebben om deze jongens een goeie zet te geven en dat zijn Ajax én PSV, met alle respect naar Feyenoord die nu in een dipje zitten. Ben je klaar met al die Ajacieden die lopen te blaten over Europees succes (ik ook hoor, met deze selectie de eredivisie niet winnen is een schande ondanks de sterkte van PSV), geef jullie jongens dan ook de opdracht mee voor komend seizoen. Ik ben er klaar mee dat ik de afgelopen paar eindtoernooien niet naar een oranje plein heb kunnen gaan om mn kop er eens goed vanaf te kunnen schroeven onder het genot van een 1-5 revanche op de Spanjaarden. Dit kan alleen vaker gebeuren als onze jongens op hoog niveau in Europa spelen. Kijk hoe Ajax het de afgelopen jaren doet, ze winnen nagenoeg niks maar reiken wel tot de EL finale, verkopen voor bakken met geld aan talenten en zetten het Nederlands voetbal bij gebrek aan beter zo veel mogelijk weer op de kaart. Naar mijn mening is dit ook een verantwoordelijkheid voor PSV, een mooie club die als het de prijzen van de afgelopen jaren écht betekenis wil geven, durven zichzelf te laten zien buiten de grenzen. Als je het prima vindt als je club alleen presteert in de eredivisie en het van tevoren al half opgeeft in het toernooi waar het meest om draait, ben je niet de grootste club zoals jullie dat naar eigen zeggen de laatste zoveel jaar al zijn. Ik wil je hier niet op aanvallen ofzo, maar dit is gewoon wat ik mis bij jullie. Zoveel talent, laat het nou eens zien buiten de grenzen. Ik had ook juichend op de bank gestaan als jullie Barcelona hadden geklopt. Cheers.

31 maart 2019 om 04:35

Ik ben het volledig met je eens.. Als clubs uit de Eredivisie Europees niks presteren, dan zijn buitenlandse clubs ook niet meer zo snel geneigd om spelers uit de Eredivisie te kopen.. Zeker na een aantal mislukte topscorers bij diverse clubs, denk maar aan Afonso Alves, Marcus Allbäck, Vincent Janssen en zelfs Memphis mag je daar bij rekenen ook al speelt hij in Oranje nu wel goed, bij z'n clubs heeft hij niet meer dan 5 goede wedstrijden achter elkaar gespeeld.. En daarnaast heb je nog Bruno Martins Indi, Rick Karsdorp, enz waar je ook niets meer van hoort.. Dus daarom hecht ik veel meer waarde aan die EL finale en deze CL kwartfinale.. Ik kan me nog wel herinneren dat PSV met een B-team in de Europa League aantrad omdat de competitie belangrijker was.. Op die manier werk je zelf mee aan de ondergang van de Eredivisie.. En sinds dit seizoen zijn daarvan dus ook de gevolgen te merken.. Dankzij Ajax glijden we nog niet meteen verder af.. Tuurlijk had PSV een zware loting, maar 3de in die poule hadden ze gewoon makkelijk moeten worden.. Daarnaast speelde Tottenham een groot deel tijdens de groepsfase als een natte krant en hadden ze met een beetje geluk zelfs ook wel 2de kunnen worden.. Maar wees als PSV'ers zijnde vooral blij met landskampioen worden en voor de rest na 6 wedstrijdjes en 1 punt (8 en 7 punten als je de voorronde meetelt) in Europa weer klaar bent.. Als die Europese competitie er komt dan zal Ajax daar wel bijzitten en PSV niet.. En dan zul je vanzelf zien hoe snel de Eredivisie af zal glijden.. En door dat gezeik rondom Ajax - PEC en de onwelwillendheid van de Eredivisieclubs, buiten de traditionele "top" 3 om, wat betreft hervormingen hoop ik dat die Europese League er komt, want dan zullen we zien welke club(s) het belangrijkste is voor de Eredivisie..

31 maart 2019 om 09:44

Dan heb ik nieuws voor jou scrumpti0uz.
Ajax gaat helemaal niet meedoen met het wk voor clubteams.
Nieuwe opzet is de laatste 4CL winnaar samen met de laatste EL winnaars.dus die 8 clubs vertegewoordigen Europa.
Je moet wel de feiten kennen😉

31 maart 2019 om 10:07

Maar maak het je niet uit dat 80% van de wedstrijden die je club speelt niet om aan te gluren is? Als je thuis tegen een club als groningen vol op de counter gaat spelen? Best apart.

Hilarisch hoe de psv’ers happen op dit artikel. Als Ajacied kan ik jullie verzekeren dat Silooy nooit iets zinnigs te vermelden heeft en als spreekpop van Sjakie door het leven gaat.

On: Als frenkie bij psv zou hebben gezeten had hij naar mijn mening gezien hun speelstijl minder snel kunnen groeien dan bij ajax, dus in zijn geval is het misschien wel waar. Van Bommel, Cocu en Afelay waren natuurlijk een klasse apart. Daar mag je spelers als Rosario en bergwijn voorlopig nog niet tussen zetten.

30 maart 2019 om 23:14

Rosario sowieso niet, die belandt volgend jaar gewoon het bankje denk.

Zelfs via roda jc kun je naar barca ,keeper hesp dus ja en idd zenden ,ibi ,depay ,ruudje naar manchester

30 maart 2019 om 23:45

Keeper hesp heb ik 2 jaar Edward metgod zien inschieten bij Haarlem en vervolgens op bankje zitten...

Die Silooy ook, een van de domste uitspraken van de laatste tijd wat hij hier roept, tjonge jonge weet hij nou echt niet dat Romario en de dikke Ronaldo en nog meer sterren via PSV naar Barça gingen?? Wat een malloot ben jij dan.

30 maart 2019 om 23:26

Volgens mij is er hier maar een iemand die domme uitspraken doet.. Als je het artikel had gelezen, las je dat hij zegt dat de kans groter is om via Ajax bij een grote club in het buitenland te komen dan via PSV. Kijk je alleen nu al naar voormalig Ajacieden bij top- en subtopclubs in de grote competities, dan is die lijst beduidend langer dan voormalig spelers van PSV. Ook zie je dat clubs bereid zijn om meer te betalen voor Ajacieden. Ajacieden staan gewoon hoger aangeschreven. Dat zegt niet dat spelers via PSV niet bij grote clubs kunnen komen.

30 maart 2019 om 23:56

"Als je bij PSV goed speelt kom je niet bij die clubs als waar hij nu naartoe is gegaan" dit is wat hij zei, dommer dan dit kan toch niet.

31 maart 2019 om 04:45

Dit is dus weer typisch iets uit z'n context halen en een voorbeeld van cherry picking.. Ben je toevallig politiek gezien links?.. Want die hebben daar ook een behoorlijk handje van.. Hier heb je de volledige quote:

"Ik heb gezegd dat als hij naar Ajax zou komen, dat hij dan een grotere kans zou hebben om bij een grote club uit te komen als hij goed speelt. Als je bij PSV goed speelt kom je niet bij die clubs als waar hij nu naartoe is gegaan."

31 maart 2019 om 09:37

Haha, wat wordt er nou precies uit de context gehaald?

Mooi hé, kan bommeltje zijn printertje vanavond toch nog even uit zijn kast halen. Op een andere wijze kan hij blijkbaar zijn spelers niet motiveren. Alleen met het ophangen van een printje met een tekst, gezegd door een persoon ten tijde van zijn functie als trainer van een jong-Oranje-elftal.

31 maart 2019 om 09:59

Zozo, lekker off topic dit.

Tja, niet de slimste speler die Ajax ooit had, Silooy. De uitspraak raakt natuurlijk kant nog wal. Maar misschien bedoelt hij dat het spel van Ajax meer bij de speler de jong past, dan het spel van PSV met twee controlerende middenvelders. Maar ja, de jong past in elk elftal wel lijkt me.
Door de jaren heen heeft PSV het altijd wel meer van het collectief moeten hebben dan Ajax. Wat dat betreft zal het lijstje dat de Europese top haalde bij Ajax misschien iets langer. Maar als je goed genoeg bent, val je vanzelf op. Ook bij PSV hoor

Ik denk dat het er op neer komt dat in de laatste 10 jaar er vaker spelers van Ajax naar top-subtop slubs gaan in Europa. De Eredivisie is achteruit gegaan en de naam van Ajax is groter dus daarom werkt dat extra, maar het is een hele domme uitspraak want natuurlijk gaan er spelers van beide clubs naar goede clubs historisch gezien. Jongens als Cocu, Ronaldo, Romario en nog veel meer zijn allemaal naar top clubs gegaan, alleen is het als je naar de laatste 10 jaar kijkt wel waar dat meer spelers van Ajax naar top clubs en subtopclubs gaan.
Ik zet de laatste 10 jaar nog maar eens op een rijtje en dan zie je dat Ajax twee keer zo veel spelers naar dat nivea clubs heeft gestuurd.
Psv:
Farfan - Schalke
Gomes - Spurs
Affelay - Barcelona
Strootman - AS Roma
Depay - Manchester United
Mertens - Napoli
Moreno - AS Roma
Arias - Atletico Madrid

Ajax:
Huntelaar - Real Madrid
Heitinga - Atletico Mad
Vermaelen - Arsenal
Suarez - Liverpool
Emanuelson - AC Milan
Stekelenburg - AS Roma
Vertonghen - Spurs
Eriksen - Spurs
Alderweireld - Atletico Madrid
Blind - Manchester United
Cillessen - Barcelona
Milik - Napoli
Sanches - Spurs
Younes - Napoli
Kluivert - Roma
De Jong - Barcelona

Domme opmerking van Silooy, maar neem aan dat hij het meer zo bedoelde.

31 maart 2019 om 08:42

In het rijtje bij Ajax ontbreken nog Traore, Van der Wiel. Spelers als Babel, Sneijder, Maduro vallen er zo te zien net buiten..

31 maart 2019 om 08:43

En Bazoer, Tete..

31 maart 2019 om 17:38

Jongens als Sneijder, Babel, Maduro gingen het seizoen ervoor dacht ik. Van der wiel ben ik inderdaad vergeten.
Ik heb clubs als Lyon met Traore maar niet tot de subtop laten behoren net als Wolfsburg dat op dat moment echt niet subtop is, maar ja.

31 maart 2019 om 10:48

Speelt natuurlijk ook mee dat spelers Psv'ers loyaler zijn dan spelers van Ajax. Sanchez, Younes, Kluivert, Bazoer, Tete, etc wouden allemaal bij de eerste meldende partij weg. PSV weet jongens als Bergwijn, Zoet, Lozano, etc toch langer binnenboord te houden.

Ja vergeet ook ff dat het ook voor de talenten van 2 jaar geleden geen 1 de top heeft gehaald
Bazoer, El ghazi, Riedewald, guduije, tete, de talenten zijn ook geflopt dus kan ook anders gaan misschien heeft het niet helemaal met het artikel te maken maar je moet ook wel geluk hebben en een goede instelling het gaat niet vanzelf maar wat is het vreselijk dat nouri vecht voor ze leven terwijl dit denk ik de grootste talent was wat ik zo om me heen hoor wat voor topclub zou er voor hem geweest zijn je zal t nooit meer weten jammer genoeg

Tuurlijk is het vanuit Ajax makkelijker.... Druk, verwachtingspatroon etc velen malen hoger dan bij welke andere club dan ook. Als je daar slaagt individueel slaag je heel vaak overvalt. Zelfs wanneer je geen kampioen wordt leer je ermee om gaan. Uiteraard ook genoeg toppers vanuit PSV gegaan hoor, niet vergeten hoe we genoten hebben van el fenomeno

Al ben ik voor psv maar snap wel wat hij bedoeld grote clubs kopen eerder spelers van Ajax dan van psv maar de slimme clubs kopen van psv

Psv moet echt nog veel leren als het over onderhandelen gaat daar is ajax wel nr 1 haaha

Wat een gezeur toch weer allemaal hier. Alle namen die hier van beide kanten geroepen worden is compleet nutteloos.

Silooy heeft en Ajax hart. Of het nu waar is wat hij zegt of niet. Als je als Ajacied toch een talent een beetje kan beinvloeden om voor Ajax te kiezen boven PSV dan doe je dat toch. Is niet dom, ook niet arrogant......is gewoon slim.

Het ligt niet aan de club, maar aan de kwaliteiten. Als jij uitzonderlijke kwaliteiten hebt pikt Barcelona je bij wijze nog op bij FC Volendam. Alleen zullen die nooit 85mln vangen, daar maakt Ajax gewoon goed gebruik van de naam.

Mensen zijn snel op hun teentjes getrapt en hoewel die laatste zin onzin is, ben ik achteraf "blij" dat Frenkie maar Ajax vertrokken is. Natuurlijk was een jongen van dit talent ook bij ons doorgebroken, maar het is simpelweg meer een type Ajax speler. Hij was nooit zo goed geworden/zo veel en goed gebruikt als bij dat nu bij hem gebeurt is.

Ik ben geen voetballiefhebber die ieder uur van de dag wedstrijden aan heeft staan, sterker, ik kijk eigenlijk alleen PSV, maar ik ben wel een liefhebber die enorm kan genieten van talenten en spelers met exceptionele kwalitweiten. De Ligt en Neres zijn de enige twee die ik graag bij PSV had gezien. De rest had niet beter op hun plek kunnen zitten dan bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren