Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax moet vanwege coronacrisis opnieuw in gesprek met Antony’

Laatste update:

Ajax bespreekt de komende tijd met de zaakwaarnemers van Antony wanneer hij over kan komen naar Nederland, zo meldt UOL Esporte. De Amsterdammers hopen de recordaankoop, die voor minimaal 15,75 miljoen euro overkomt van São Paulo, nog altijd op 1 juli te kunnen begroeten, maar de coronacrisis zou roet in het eten kunnen gooien.

De FIFA kondigde eerder aan dat transfers die per 1 juli plaatsvinden mogelijk worden uitgesteld, maar nu de KNVB definitief een streep door het seizoen 2019/20 heeft gezet, lijkt daar in het geval van Antony geen sprake meer van. De Braziliaanse aanvaller wordt door Ajax-trainer Erik ten Hag zo snel mogelijk in Nederland verwacht, al is het nog de vraag wanneer Antony zijn reis naar Europa kan gaan maken. Ajax hoopt de komende dagen in gesprek met zijn zaakwaarnemers een geschikte datum te vinden.

São Paulo gaat er nog altijd vanuit dat Antony per 1 juli de overstap maakt naar Ajax. De Braziliaanse topclub heeft volgens UOL Esporte geen bericht van het bestuur van Ajax ontvangen dat de vleugelspits later mag overkomen. Ook in Brazilië ligt het voetbal stil door de coronacrisis. In het Zuid-Amerikaanse land zou het nieuwe seizoen komende zondag beginnen, maar de hervatting staat voor nu gepland op zaterdag 10 juni. Het zou dus kunnen dat Antony nog enkele wedstrijden voor São Paulo speelt, alvorens hij de overstap naar Amsterdam maakt.

Ajax rondde de komst van Antony, die met een maximale transfersom van 21,75 miljoen euro de duurste speler in de clubgeschiedenis kan worden, al in februari af. We moeten nog een aantal maanden geduld hebben voordat Antony hier kan beginnen, maar we hebben met hem een creatieve speler in huis gehaald die voorin op alle posities uit de voeten kan", zei directeur voetbalzaken Marc Overmars toen. "Het staat vast dat ook komende zomer spelers van ons gaan vertrekken. Daar moeten we op vooruit lopen, dus is het mooi dat het gelukt is deze transfer af te ronden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben wel benieuwd hoe de transferzomer er gaat uitzien voor Ajax. Jongens als Onana en Tagliafico spelen beide niet echt op een positie waar de Europese topclubs meteen versterking voor nodig hebben en dus grote bedragen aan gaan uitgeven. Ook miskopen als Magellan en Marin (al moet je hem nog een kans geven) gaan niet meteen beter in de markt liggen. Dan heb je natuurlijk ook Van De Beek nog. Een goede speler natuurlijk, maar gaat daar een topclub meer dan 40 miljoen voor neertellen in de huidige crisis? Het zou nog wel eens kunnen dat er een aantal spelers van wie gedacht werd dat ze zouden vertrekken, gewoon bij Ajax (moeten) blijven.

27 april 2020 om 20:15

Dat lijkt me inderdaad ook logisch. Ga ervan uit dat door Corona heel veel minder transfers zullen plaatsvinden.

27 april 2020 om 20:18

Enig idee of dat een nefast effect zou kunnen op toekomstige inkomende transfers vanaf Ajax’ kant op de korte en lange termijn?

27 april 2020 om 20:23

Ik neem aan dat wanneer er minder spelers vertrekken, er ook minder spelers aangetrokken (hoeven te) worden. Al is Ajax ook in de positie om komende tijd al te anticiperen en spelers voor het seizoen erop al vast te leggen.

27 april 2020 om 22:17

Op de lange termijn (moeten we niet meer van die pandemieën hebben) zal alles weer normaliseren. Op de korte termijn denk ik dat Overmars niet veel zal aantrekken, verwacht niet al teveel vertrekkers bij ons nu (puur door Corona).

27 april 2020 om 20:16

Tel daarbij op dat Ajax gewoon een matig Europees seizoen (vergeleken met het jaar daarvoor) heeft gehad. Natuurlijk was her voetbal leuk en had je door kunnen gaan naar de volgende ronde van de CL, maar grote clubs kijken daar niet naar. Die willen gewoon resultaten zien. Mochten er clubs twijfelen aan een speler van Ajax en een ook nog met deze crisis erbij, dan weegt dit Europese seizoen wel mee in hun overweging lijkt mij, en dat is dan niet positief.

27 april 2020 om 21:59

Clubs kijken niet naar collectief maar naar individuele spelers. Dat ajax minder gepresenteerd heeft hoeft geen nadeel te zijn voor enkele transfers.

27 april 2020 om 23:59

@lierse97 Ik hoop dat het een rustige zomer wordt en spelers als Marin, Alvarez, Magallan, Labyad, Lang, Botman, Piere, Ekkelenkamp en Schuurs kansen krijgen. Hoeven niet perse basisspelers te worden maar belangrijke selectiespelers.

Pff deze transfer kan nogal nadelig uitvallen voor Ajax. Zoals gesteld vanuit gaande dat er spelers vertrekken deze zomer. Maar ik denk tegen een veel lager bedrag dan ze hadden bedacht.

27 april 2020 om 20:37

@mitchkot, Gouden zaken gaan doen door deze crisis echt man man man denk ff na. Heb je nooit economie of wiskunde in je pakket gehad. Ajax heeft een buffer maar deze gaan zonder inlevering van salaris van spelers en zonder zekerheid van Europees voetbal (opgenomen in de begroting) slinkt deze het hardst van alle clubs. We weten nu al dat Ajax sowieso door de risico's die zij hebben genomen het grootste verlies gaan lijden en jij hebt zelfs aangegeven dat zij moeten worden gecompenseerd met minimaal 100 miljoen door de overheid. Echt als jij denkt dat Ajax volgens jou ooit maatschappelijke waardering gaat krijgen als ze personeel gaan ontslaan om spelers aan te trekken met een goed salaris. Dan kunnen ze helemaal naar de steun fluiten zoals jij stelt. Mitchkot, Ga ff een weekje rust nemen en na een weekje beziening weer reageren. Juist dan kan je geen spelers lokken want je moet bezuinigen anders ben je binnen 1,5 jaar Failliet

27 april 2020 om 20:47

@jouses, Ajax had halverwege 2019 een eigen vermogen van 210. Volgens mij volgde daarna nog de transfer van De Ligt. De jaaromzet van Ajax was toen zo'n 200 miljoen en de winst zo'n 50 miljoen. Kortom, de uitgaven/kosten waren toen 150 miljoen per jaar en meer dan dat bedrag had Ajax toen op zijn rekening staan. Dat zou betekenen dat Ajax een jaar zonder inkomsten zou kunnen. Wel heel simpel gezegd natuurlijk, maar Ajax moet het voorlopig wel redden.

27 april 2020 om 20:52

@mitchkot Net riep je nog dat de KNVB 100 miljoen aan ajax moet geven om ze door de crisis heen te loodsen en nu hebben ze volgens jou genoeg financiële buffer, jij leeft echt in jouw eigen ajax-droomwereldje he.

27 april 2020 om 21:04

Ik heb toch wel mijn twijfels aan het beeld dat je nu schetst. De grote clubs zullen hun spelers echt niet ineens op grote schaal gaan verkopen (dus beperkte sportieve gevolgen). Dit zie ik vooral gebeuren bij de kleinere clubs, die hebben minder inkomsten en zijn daardoor vaker afhankelijk van de inkomsten in de stadions. Als zij tegen een gereduceerde prijs grote talenten moeten verkopen, dan zullen de waardes van Ajacieden ook dalen. Dit is uiteindelijk puur een spel van vraag en aanbod. Verder zullen alle clubs misschien wat terughoudender zijn met het betalen van grote bedragen voor meer risicovolle transfers zoals die van grote talenten en spelers uit kleine competities. Als vervolgens ook de sponsorinkomsten en geen publiek erbij komen voor Ajax, dan ben ik benieuwd hoe zij er financieel over een jaar of twee bij staan. Dit geldt echter ook voor alle andere clubs, iedereen zal zijn financiële huishouding eens goed onder de loep moeten nemen. Er zijn in ieder geval genoeg clubs die er veel slechter voor staan dan Ajax. Ik moet echter nog maar zien waar financieel gezien de grootste klappen gaan vallen. Zeker in Nederland zit men er dicht op met het virus. Als het Nederlands voetbal langer niet of zonder publiek speelt dan in andere landen, dan bouwen de andere competities financieel een enorm voordeel op. Mocht Ajax dan ook een keer kwalificatie voor de groepsfase van de UCL missen, dan zal Ajax ook echt moeten gaan inkrimpen.

27 april 2020 om 21:05

@detoekomst, Klopt maar en ik ben niet echt van de cijfers. Maar we zien en weten nu al dat Ajax van alle clubs het meeste verlies lijdt. Blijkbaar zijn spelers in Nederland goed beschermd en hoeven ze niks in te leveren en dat kan zeker bij Ajax tot grote gevolgen lijden. Ze hebben ze grootste salarishuis houden van Nederland en ze hebben daarbij de meeste contractspelers van Nederland. Daarbij begroten ze altijd de Europese inkomsten mee. Als deze niet worden gespeeld dan kost het meer. Het eigen stadion in beheer waar andere deze in een stichting hebben opgenomen en dan nog eens de aandelen. Die prachtige omzet gaan tegen de verliezen niet op. Daarbij is Keesklomp onze vertrouwde Mitchkot en die is het even kwijt. Kan jij mij misschien helpen met deze cijfers? Stay safe @detoekomst

27 april 2020 om 21:56

Haha heeft Mitch nou een subaccount genomen om alsnog zijn 'mening' te ventileren via een ander account?

Ach, hij zou eerst de Olympische Spelen meemaken om daarna aan de sluiten. Zo lastig is het allemaal niet, als het mag komt hij op 1 juli en zo niet dan later. Het is wat het is, lijkt in het stuk wel erg sensatiemakend.

Zou het heel raar vinden als niemand voor werk of plezier mag reizen en sommige landgenoten niet meer teruggehaald worden, maar voetballers tijdens de transferperiode wel de hele wereld over kunnen reizen. Arbeidsmigranten uit Oost-Europa en andere delen van de wereld kunnen hier niet heen komen om in vitale sectoren te werken, maar voetballers mogen wel reizen voor een sport waarvan het voorlopig nog onduidelijk is wanneer er weer officiële wedstrijden plaats mogen vinden..

Ben (zeker gezien zijn transfersom) toch wel heel erg benieuwd naar deze speler. Voor zo'n bedrag moet je als club zijnde (mijn god, Bruma heeft hetzelfde gekost) toch wel heel zeker zijn van zijn potentie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren