Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax moet toch vrezen voor vertrek Ziyech na Frans blessurenieuws'

Laatste update:

Bondscoach Hervé Renard van Marokko verbaasde vriend en vijand door Hakim Ziyech niet op te roepen voor de Afrika Cup, maar komt mogelijk terug op die beslissing. De bondscoach noemde de aanwezigheid van Younès Belhanda als een van de redenen om Ziyech thuis te laten en uitgerekend de technicus van OGC Nice raakte woensdagavond geblesseerd.

/

Belhanda liep een enkelblessure op in de wedstrijd tegen Girondins Bordeaux (0-0) en staat naar verwachting vier tot zes weken buitenspel, schrijft Le 360. Het toernooi om de Afrika Cup gaat daardoor aan Belhanda voorbij. Renard is zodoende vrij om een vervanger op te roepen en komt mogelijkerwijs uit bij Ziyech.

"Ik heb de keuze uit veel kwalitatief sterke aanvallende middenvelders", liet de keuzeheer donderdag nog weten. "Mijn keuze is gevallen op Younès Belhanda, die nu met OGC Nice in de top van de Ligue 1 speelt, en op Mbark Boussoufa, die nu bij Al-Jazira speelt, maar veel ervaring en een buitengewone mentaliteit heeft." Renard benadrukte bovendien dat zijn keuze om Ziyech thuis te laten niets te maken had met zijn kwaliteiten als voetballer.

Verwacht je dat Hakim Ziyech alsnog wordt opgeroepen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zou wat zijn.. Zou Ziyech zelf dan nog wel zoveel zin hebben? Kan mij eerlijk gezegt best indenken dat hij er geen puf aan heeft.

22 december 2016 om 19:27

Ja, maar ook al heeft hij er geen zin in dan zal die alsnog gaan. Hij heeft al bedankt voor het NL elftal ik zou me niet kunnen voorstellen dat hij nu bij het Marokkaans elftal gaat zorgen voor onrust. Maar zoals je zegt het lijkt me geen pretje om samen te werken met een bondscoach die het niet zo in je ziet zitten.

22 december 2016 om 19:29

hij heeft nederland niet voor niks afgewezen, dan zou hij toch ook wel gaan neem ik aan.

22 december 2016 om 19:50

Hoezo die het niet in je ziet zitten? Is toch een normale verklaring voor gegeven met Belhanda en Boussouffa? Hij kan moeilijk 10 aanvallende middenvelders opnemen in zijn selectie.

22 december 2016 om 20:07

Hij heeft inderdaad wel het karakter om opeens te bedanken en zich op Ajax te richten. Echter denk ik dat hij gewoon deelneemt als hij alsnog word opgeroepen.

22 december 2016 om 20:24

Ach, dat kon hem ook niks schelen toen Ajax hem alsnog wilde halen, na eerst te hebben gezegd dat ze hem niet nodig waren. Dus hij zal wel gaan, áls hij wordt opgeroepen.
Mocht hij er nu opeens wel moeite mee hebben, dan zal er wel iets spelen tussen hem en de coach. Ik kan mij niet voorstellen dat hij in een halfjaar tijd ineens totaal andere principes er op na houdt.

22 december 2016 om 21:37

Tuurlijk wel. Zijn hart ligt bij Marokko

22 december 2016 om 23:14

Geloof mij nou maar dat het voor Ajax beter is als Ziyech wel gaat. Nu loopt die ongemotiveerd rond bij Ajax de weken gedurende de Afrika cup. Dat was echt zijn droom.

23 december 2016 om 10:20

Dan heb je mijn inziens een verkeerde mentaliteit. Als je niet wordt opgeroepen moet hij juist zorgen dat hij extra bepalend is voor Ajax tijdens de wedstrijden van de AC. Bewijst hij meteen dat de bondscoach fout zit/zat.

Te vroeg gejuicht, heel jammer dit. Gelukkig hebben we altijd nog Appie en Donny achter de hand, maar Ziyech moeten missen blijft een aderlating

22 december 2016 om 19:56

nou Donny is prima maar Appie is nog niet klaar om in de basis te staan. Dan zou Ajax flink aan kwaliteit inboeten.

Ben benieuwd hoe Ziyech hier zelf tegenaan kijkt, denk dat ze alsnog iemand anders oproepen aan de hele uitleg te zien.

22 december 2016 om 19:05

Tjah als je Belhanda en Boussoufa voorrang geeft.. en een valt geblesseerd uit dan lijkt het me dat je Ziyech doorschuift.. zo niet dat heeft de trainer duidelijk een issue met Hakim.

22 december 2016 om 19:10

Als die coach hem echt haat zal ie nog eerder Badr Hari oproepen dan Ziyech. Ben benieuwd.

22 december 2016 om 22:46

Hij gaf aan dat de kwaliteiten van Ziyech buiten kijf stonden maar iets in de trand van: "Hij speelde laatste wedstrijden niet altijd" dat iemand beter is kan altijd maar als je dan een drogreden geeft dan wil ik het nog wel eens zien.

22 december 2016 om 23:08

Dat heeft de trainer en staat ook in de tekst. Boussoufa is toch echt wel klaar en Ziyech is een klasse beter. Ziyech mag alleen oefenwedstrijden spelen en daar is hij niet bij blij mee

Haha oh oh oh wat een soap.. je zou bijna geneigd te zeggen van ja dag Renard als Ziyech zijnde.. maar als ik hem was zou ik er vol voor gaan! Je best doen! Niet lopen zeuren ofzo! En een basisplaats proberen af te dwingen! Want Ziyech hoort bij ons in de basis! Ik vind Belhanda meer een flank speler en minder bij Marokko dan bij zijn Clubs. Ik hoop ziyech op 10! Met daarachter Boussoufa/boufal en El Ahmadi. Op de flank kan Boufal ook spelen! Tanane/amrabat/boufal voor op de vlanken El Arabi in de spits!

Wat een circus! Ik denk dat Ziyech wel gaat om zichzelf nog een keer te bewijzen voor deze lachwekkende trainer.

Het lijkt me dat Ziyech nu ook kan weigeren. Hij is toch geen speelpop. Met de argumentatie van Bondscoach Renard eerder vandaag kon je ook weinig: " Zulke spelers wil je niet op de bank hebben. Ik heb dan liever dat hij bij zijn club blijft. " Want wie zegt dat Ziyech er nu ineens wel in staat? Bousoufa is er toch nog steeds ook?

22 december 2016 om 19:20

Als je er als laatste bijkomt sta je denk ik onder aan de pikorde. Dat wil dan zeggen dat je op de bank belandt en weinig gaat spelen. Sowieso het argument van de bondscoach (hij heeft de laatste 3 duels weinig gespeeld,) wel een teken dat hij totaal niet op de hoogte is van Ziyech en de situatie bij Ajax. Het komt wat mij betreft onprofessioneel over.

22 december 2016 om 19:36

Marokkaanse voetballers die in de Eredivisie spelen, worden vaak over het hoofd gezien door Franse coaches.onprofessioneel is het zeker. Daarnaast geef je hiermee ook een signaal af voor toekomstige Marokkaanse Nederlanders die een keuze kunnen maken tussen Marokko en Nederland

22 december 2016 om 21:30

Hij is toch geen speelpop? Waar slaat dat nou op?

Zo moeilijk is het niet. Je wordt geselecteerd of niet, en dat heb je maar te accepteren lijkt me. Bondscoach beslist.
Als er iemand geblesseerd uitvalt en je dan als vervanger wordt opgeroepen, is dat toch niet meer dan logisch? Is wel erg kinderachtig en onprofessioneel om dan te zeggen: ''nee, nu kom ik niet, had je me maar direct moeten selecteren''.

23 december 2016 om 10:23

Ziyech is daar toe in staat. Kijk maar wat hij deed toen hij niet voor Oranje werd opgeroepen. Meneer was hier niet blij mee en kiest vervolgens maar voor Marokko.

Wat een rollercoaster dit. Morgen raakt Ziyech ook geblesseerd.

Kom op zeg Ziyech, je laat je toch niet eerst beledigen om daarna alsnog met hangende pootjes te gaan. Gewoon je poot stijf houden, zet je telefoon uit, ga lekker op vakantie en blijf gewoon bij Ajax.

22 december 2016 om 19:45

Als hij gaat, is de kans zeer groot dat hij amper speelminuten gaat maken. Als je als laatste erbij wordt gehaald, doordat een ander is afgehaakt wegens een blessure, kan je vaststellen dat je niet bij de pikorde zal staan. Terwijl je bij Ajax een basisplaats hebt op je favoriete positie.

Daarnaast denk ik ook dat er iets speelt. Het is namelijk heel apart om een speler af te schrijven die aardig wat minuten heeft gemaakt voor Marokko in de laatste wedstrijden.

Pff wat een aderlating. Nu kan die bondscoach van Marokko niet meer om hem heen en moet hij hem wel oproepen.

Dit komt nog harder aan nu hij dus toch ineens weg gaat na de winterstop...

En nu laten zien dat Renard een fout heeft gemaakt door je niet meteen bij de selectie te halen. Nu meer dan ooit moet hij laten zien dat hij erbij hoort en dat hij graag voor Marokko wilt spelen. Anders gaat die interlandcarriere van hem ook op een laag pitje binnenkort..

Aan dit verhaal lijkt geen einde te komen. Maar Ziyech kan nu gerust weigeren. De Franse trainer van Marokko heeft blijkbaar geen vertrouwen in hem. Dit zou betekenen dat (mocht hij nu toch geselecteerd worden) hij amper speelminuten zal gaan maken.

23 december 2016 om 00:47

Het lijkt mij niet verstandig voor hem om nu ook deze mogelijke invitatie te gaan weigeren. Hij heeft al geen kans meer op een carriã¨re bij het Nederlands elftal, kan me dan ook niet voorstellen dat hij deze kans ook gaat laten schieten. Bovendien voelt hij zich, volgens zijn eigen woorden, meer macrokaan dan Nederlander en die zijn vaak erg nationalistisch ingesteld (Is niets mis mee voordat mensen denken dat ik gelijk iemand in de vingers probeer te schieten) waardoor de kans op een acceptatie van deze nieuwe wending hoogstwaarschijnlijk plaats zal vinden.

Ziyech heeft bij Ajax nog niet laten zien, wat hij bij Twente en Heerenveen deed. Vind het wel terecht

22 december 2016 om 20:31

Totaal niet mee eens sinds Ziyech op het middenveld speelt is hij in korte tijd al een van de beste bij Ajax dat zie je ook aan zijn cijfers (inc EL en Knvb beker)

23 december 2016 om 13:33

Hij is absoluut een van de beste spelers bij Ajax, maar toch ben ik het wel eens met Jorgen1982 dat Ziyech nog niet laat zien wat hij vooral bij Twente wel liet zien. Ziyech speelt absoluut niet slecht, integendeel, maar bij Twente vond ik hem beter eerlijk gezegd.

Een Ziyech op 90% - 95% is echter nog steeds bijzonder goed voor eredivisiebegrippen.

22 december 2016 om 20:36

Ik heb zo het vermoeden dat de bondscoach al eerder op de hoogte was van het blessureled van Belhanda, maar dat hij dit intern heeft gehouden. Dit om Ziyech een standje te geven voor de eerdere gebeurtenissen, en nu na de ophef hem alsnog op de roepen. Oftewel van de gelegenheid gebruik maken om Ziyech publiekelijk te laten zien wie de baas is.

Hopelijk gaat Ziyech als nog naar de Afrika cup. Dat is toch iets waar je aan mee wil doen.

Die gaat gwn je speelt voor je land niet voor de bondscoach

off : neem aan dat Nouri nu gaat spelen. Die moet nu echt laten zien wat hij bij jong laat zien. Hij lijkt zijn acties niet de durven maken in Ajax 1. On: Ziyech is goed bezig en als je de coach ook hoort dat hij de laatste 3 wedstrijden weinig heeft gespeeld zegt wel veel over de trainer, maar het is aan Ziyech wat hij gaat doen.

23 december 2016 om 09:55

Van de Beek staat boven Nouri in de pikorde, niet alleen als vervanger van Klaassen, maar als vierde middenvelder. Mocht Ziyech toch naar de Afrika Cup gaan dan zal Nouri wel meer minuten gaan maken, maar als basisspeler lijkt me niet.

Ik zou niet gaan. Bedanken totdat die Fransman ontslagen wordt. Hij geeft de voorkeur aan Belhanda en Boussoufa? Belhanda speelt bij Nice op de linksbuiten positie en Boussoufa is zijn hele leven al een buitenspeler. Boussoufa die het niveau van Gent niet meer aankon en Belhanda die tekort komt voor Schalken 04. Verder hebben die 2 spelers allebei tegen Gabon en Ivoorkust meegespeeld en beide wedstrijden hebben ze niet gescoord en bijna geen kansen gecreëerd. Ziyech heeft in zijn linkerteennagel meer creativiteit dan deze spelers, dus als ik Ziyech was zou ik lekker thuis blijven.

Zou wel dom zijn om alsnog te gaan. Hou de eer aan jezelf want uiteindelijk zal hij toch voor Boussoufa gaan en dan bank je alsnog. Richt je gewoon op Ajax na de Afrika cup zal er zoiezo weer een nieuwe trainer komen met nieuwe kansen. Als hij zich al zo uitlaat in de media over z'n persoonlijk karakter dan weet je dat het nooit wat zal worden.

Uit die laatste zin kun je toch concluderen dat Renard Ziyech sowieso niet gaat oproepen. Deze man heeft 5 keer gescoord in 9 interlands. Elk weldenkend trainer die puur en alleen selecteert op kwaliteit heeft hem sowieso bij de eerste 14 zitten, dus het feit dat hij niet eens bij de laatste 26 zat spreekt boekdelen. Ik weet bijna 100 procent zeker dat dit een persoonlijke kwestie is. Dat akkefietje van afgelopen zomer zal een nog altijd voortdurende nasleep hebben.

Hoe serieus moet je dit eigenlijk nog nemen?

Wat 'n dom gelul toch steeds weer van die coach daar. Ik hoop dat Zyech zegt: bekijk het maar daar in Maroccostan.

Eerst voor Marokko kiezen en dan dit. Zou wel hilarisch zijn, als Ziyech als B keus mee zou mogen...

Dat zou jammer voor Ajax zijn, maar mooi voor Ziyech. Hiervoor heeft hij Oranje uiteindelijk laten lopen. Om mee te doen aan de Africa Cup. Hij zou gek zijn als hij nee zegt, wanneer hij opgeroepen wordt.

Vreemde reacties vergeleken met vanmiddag. Toen werd geopperd dat Ajax t.o.z.v. Feyenoord mazzel had, omdat Ziyech niet naar de Africa cup zou gaan en Elahmadi wel.
Reacties: De tegenstanders in deze wedstrijden konden makkelijk zonder Ziyech gewonnen worden.
De Feyenoorders zochten excuses.
En nu is het jammer/balen, hij moet weigeren, hij moet bij Ajax blijven.

Heerlijk dit.

Deze jongen moet altijd en overal spelen. Verdiend het om zoveel mogelijk minuten te maken als mogelijk! Zijn mentaliteit, zowel bij Twente als bij Ajax geeft aan dat hij een top voetballer is met juiste mindset en mentaliteit waar velen van kunnen leren!! Aldus kort samengevat ik wens hem al het beste, dan wel bij Marokko of bij Ajax.... mocht het Marokko worden dan alle kaarten op Nouri beide verdienen alles en het beste!!

Man man man, ik als Marokkaan zijnde schaam me om de keuze van deze trainer. Hoe kun je de beste nummer 10 uit de Eredivisie en bij een topploeg uit de selectie laten? Hoe?! En dan nog voor een overschatte Boussoufa (die al op leeftijd is) en in een land speelt dat geen voetbal ademt, maar dollars (lekker natuurlijk haha). Maar kom op! Zulke dingen zie ik nergens gebeuren buiten Marokko! Echt altijd hetzelfde liedje! En dan klagen de journalisten, mensen uit Nederland op de Knvb. Nou ik kan je dit zeggen : de knvb is tegenover de Frmf Marokko nog toppers vergeleken met die van Marokko. Bende amateurs! Hervã© Renard heeft gewoon iets tegen Ziyech, want buiten dit kan ik niets anders verzinnen. Maar ik wist wel dat dit eraan zat te komen, had zo'n voorgevoel. Mijn bevestiging van mijn voorgevoel kwam toen ik een interview van Hervã© Renard zag, eerder deze week. Toen was ie te gast bij het Franse Bein Sport L'interview. Daar liet de presentator de opstelling zien van de laatste wedstrijd van Marokko tegen Ivoorkust. Daar ontbraken El Ahmadi, Dirar en Ziyech, 3 belangrijke basiskrachten en toch speelde we 0-0 en we waren veel beter. Terug naar het interview : daar zei Renard tegen de presentator dat El Ahmadi en Dirar ontbraken, 2 belangrijke spelers zei ie, .... Begrijpen jullie? Hij zei Ziyech zijn naam niet! Vieze streken van deze trainer, echt vieze streken! Maar hij gaat toch mee, want wij de fans zijn er tegen, hij zal bezwijken onder die druk. Jullie weten hoe Mocro's zijn haah! Maar als ie Ziyech nu niet meeneemt, gaan we de CAN boycotten! En dan zeg ik tegen Feyenoord : Gaat Ziyech niet dan ook geen El Ahmadi!

Wat een slapstick is dit aan het worden. Het wordt bijna zielig voor die jongen... Niet opgeroepen worden voor Oranje, uit frustratie maar zsm voor Marokko kiezen waar je nooit iets mee kunt bereiken en tot overmaat van ramp wordt je niet eens meegenomen naar die armetierige Afrika cup.

Als ik Ziyech was dan had ik me wel 10x voor mijn kop kunnen slaan!

Ziyech, ook al kan hij er zelf niet altijd wat aan doen. De persoon en alles er om heen is een garantie voor Soap achtig materiaal. Wen er maar aan Ajacieden, altijd wat omtrent zijn persoon

Tsja iedereen ging er vanuit dat hij naar de Afrika cup zou gaan tot dat de voorlopige selectie bekent was. Nu gaat hij alsnog en is er dus eigenlijk helemaal niets veranderd. Van Beek of Nouri kunnen het toch best opvangen en zo niet tsja dan hebben we iets geleerd over de talenten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren