Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax minstens tien weken zonder uitgevallen Boilesen

Laatste update:

Ajax moet het voorlopig zien te redden zonder Nicolai Boilesen. De linksback raakte dinsdagavond in het treffen met Paris Saint-Germain geblesseerd aan zijn knie, na een tackle van voormalig ploeggenoot Gregory van der Wiel, en moest zich al vroeg in het duel laten vervangen door Nick Viergever. Boilesen staat minstens tien weken buitenspel, meldt Ajax woensdag.

/

De Deen is woensdag uitgebreid onderzocht in het ziekenhuis en daar is geconstateerd dat de binnenband van zijn rechterknie ernstig is ingescheurd. Boilesen zal daardoor voorlopig niet inzetbaar zijn. Door zijn kwetsuur mist hij onder meer de laatste Champions League-wedstrijd van Ajax in dit seizoen, tegen APOEL Nicosia, en de Klassieker tegen Feyenoord op 25 januari.

Frank de Boer was kort na de wedstrijd in Parijs al pessimistisch gestemd. "Het ziet er heel slecht uit", zei hij balend tegen de NOS. "We vrezen voor een zware knieblessure. Misschien is er wel iets met zijn achterste kruisband", vermoedde de coach toen. Boilesen zat in het verleden al meerdere malen in de lappenmand door hamstringproblemen.

Wie moet er nu linksback spelen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
26 november 2014 om 18:10

Inderdaad. Maar het was geen kaart he volgens de scheids. Een duwtje van Klaassen was overigens direct een kaart..

26 november 2014 om 18:21

Omdat hier geen enkele sprake van opzet was en meer een ongelukkige samenloop van omstandigheden was natuurlijk wel een gele kaart, maar het was geen smerige overtreding van vd Wiel.

26 november 2014 om 18:22

Kreeg Klaassen niet geel toen hij snoeihard op de enkel van die Fransoos(weet niet meer wie het was) kwam? Toen hij te laat bij de bal kwam.

Kan zijn dat ik het mis heb, maar dat was een net zo schandalige overtreding in mijn ogen en ik dacht dat hij daar geel voor kreeg.

26 november 2014 om 18:30

Ja klopt. De gele kaart voor klaasen was gewoon dik terecht.

26 november 2014 om 18:35

Duwtje van Klaassen?? Te laat komen met gestrekt been op de enkel bedoel je?

26 november 2014 om 18:58

Haha duwtje? Hard inkomen met gestrekte benen op de enkels van Rabiot zul je bedoelen. Die overtreding zat tegen rood aan man (die van Van der Wiel overigens ook).

26 november 2014 om 19:36

Je vergeet Zlatan.

26 november 2014 om 21:18

Was een ongelukkige overtreding van vd wiel. Maar ik moet toch ook zeggen dat boilesssn ook anders z'n duel in moet gaan. Dan voorkomt hij waarschijnlijk de blessure. Neemt niet weg dat het f*cked up is voor die knul.. Beterschap !

26 november 2014 om 22:10

Op de enkels van Maxwell

27 november 2014 om 17:12

@slaaf ook dat, maar die bal die hij kreeg van Andersen was gewoon een ziekenhuis bal. Veel te nonchalant gegeven! Dat is vragen om ongelukken.

26 november 2014 om 18:16

Je ziet vaker dat spelers zich extra willen laten zien tegen hun oude club, maar dit was wel overdreven van van der Wiel! Erg jammer voor Boilesen..

26 november 2014 om 18:21

Stel jullie eens niet zo aan. Van der Wiel speelt gewoon de bal en glijdt door omdat je niet zomaar stil kan liggen. Jullie zoeken nu bewust naar VD wiel.

26 november 2014 om 18:24

Was niks schandalig aan. Hij gaat duel aan om de bal te veroveren, raakt 'm lullig. Is even wennen voor die koorknapen van de Eredivisie dat het in de CL er harder aan toe gaat.

26 november 2014 om 18:47

Mensen mensen, het is toch ongelofelijk hoe hier gereageerd wordt. Als dit geen vuil spel is weet ik het ook niet meer. Die sliding is in eerste instantie helemaal correct, begrijp me niet verkeerd. Maar je been dient ten aller tijden Laag te zijn bij een sliding. Als dit niet zo is, is het automatisch een overtreding en in dit geval een hele donkergele kaart.

Ik snap best dat mensen vinden dat we een Nederland maar een stel mietjes zijn en we wel wat feller mogen zijn, maar dit gaat toch echt te ver. Als voetballers deze grenzen blijven overschrijden en dat het onbestraft blijft, zullen er altijd spelers door dit soort dingen lang uit de roulatie geschopt worden.

26 november 2014 om 19:10

Die speler van WBA tackelde ook met twee benen op de bal en werd ook gewoon met rood eruit gestuurd. Het is gewoon onzin dat dit soort tackles in Engeland of internationaal wel door de beugel kunnen. Als je je benen gewoon netjes bij de grond houdt neem je in ieder geval nog het minste risico om iemand zwaar letsel toe te brengen. Regels zijn regels en die worden in elk land hetzelfde toegepast. Het gaat hier niet om een beetje duwen en trekken maar om echt gevaarlijke tackles.

26 november 2014 om 19:14

Dus jij vindt tackels waarbij je de tegenstander ernstig blesseert goed? Maar hopen dat jij geen scheidsrechter wordt

26 november 2014 om 19:46

Stofwolk, dit heeft niks met de 'koorknapen van de eredivisie' te maken. Want ook een Messi of Ronaldo kan hierdoor flink geblesseerd raken.

Het leek in eerste instantie wat ongelukkig omdat het inderdaad lastig is om zomaar te stoppen als je een sliding inzet, maar z'n been was wel wat hoger geheven dan normaal.

Oh, dat valt dan nog wel mee. Ik dacht echt hij 5 maanden ofzo geblesserd zou zijn. Hopelijk komt hij sterker terug!

26 november 2014 om 19:15

Voor de tiende keer. Ik heb de hoop voor deze jongen opgegeven. Zijn lichaam is niet gebouwd voor professioneel voetbal. Ik denk dat Ajax op zoek kan naar een nieuwe linksback.

26 november 2014 om 21:08

Boilesen of Cristiano, hierbij was iedereen zwaar geblesseerd geraakt

26 november 2014 om 23:20

Gelul, iedere speler was hier geblesseerd geraakt!

Erg sneu .. zag er uit als een lullig tikje

26 november 2014 om 18:51

Dit was gewoon donker rood hij komt met zijn noppen boven op het scheenbeen en niet eens geel onbegrijpelijk , Klaassen daar in tegen krijgt wel geel was ook op het randje van rood trouwens .

Gelukkig dat het maar 10 weken is. Was al bang dat we hem het hele seizoen kwijt zouden zijn.

Balen zeg!
Je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt
Die rushes gaan soms fout maaar als het goed gaat dan staan er gelijk een paar vrij
Hopelijk riedewalt lb

Toch niet normaal hoeveel pech deze jongen heeft gehad. Net een paar jaar bij Ajax en al meerdere langdurige blessures opgelopen. Je moet mentaal wel erg sterk zijn om jezelf terug te knokken. Hopelijk herstelt hij snel en kan hij gewoon nog spelen dit jaar. Wel erg netjes van Ajax dat ze ook met hem om de tafel willen om zijn contract te verlengen.

26 november 2014 om 18:19

Inderdaad joh. Heeft geloof ik pas 42 competitiewedstrijden voor Ajax erop zitten, terwijl De Boer deze jongen in 90 % van de gevallen basis opstelt als hij fit is. Zegt genoeg over zijn blessureleed natuurlijk. Overigens vond ik dat Viergever het wel goed overnam. Als ik hier na iedere wedstrijd de reacties van de meeste Ajaxsupporters lees, zullen zij het geen aderlating vinden overigens. Volgens deze volgers doet deze jongen namelijk maar weinig goed.

26 november 2014 om 18:26

Steef71 Zijn bijna altijd de psv supporters die Boilesen neerhalen. Iedereen kan zien dat die jongen heel goed kan voetballen. Boilesen fit hoort gewoon in de basis.

26 november 2014 om 18:36

Ik zie anders toch behoorlijk wat Ajacieden negatief over hem op dit forum hoor. Kritiek is overigens vaak wel terecht hoor. Maar het siert De Boer dat hij zo'n jongen gewoon de kans geeft om zijn potentie tot uiting te brengen.

vervelend voor die gozer.... maar zo onmisbaar speelde hij niet voor Ajax hoor, alhoewel het de laatste weken wel ietsje beter ging naar mijn idee, maar met viergever ben je niet echt minder vind ik op linksback.... maybe Riedewald?

Nick gewoon back, zonder die acties zoals gisteren dan graag...denswil moet gewoon LCV gaan spelen, zeker als Moisander gaat. En Riedewald kan altijd invallen, maar die zie ik liefst gewoon op CVM staan, Serero is niet goed genoeg voor die cruciale positie. Veel te veel slechte passes en verkeerde keuzes. Anders in de winter een nieuwe Cvm, Zimling terug naar zijn club, die voegt niks toe.

26 november 2014 om 18:24

Viergever komt ook tekort. Zet dan gewoon Riedewald in de basis, is eigen jeugd en die word nog beter. Serero en Bazoer moet je dan gebruiken voor 6. Zimling en Viergever zijn net goed genoeg voor de bank.

26 november 2014 om 18:40

Hoe weet jij dat Riedewald nog beter wordt? Voor hetzelfde geld stagneert zo'n jongen gewoon en zit hij al op zijn top. Lijkt me dat Ajax niet voor niets Viergever heeft gehaald.

26 november 2014 om 18:45

Waar heb jij je ogen zitten dan? Serero was gisteren de beste man van het veld. Hij verovert ballen, draait makkelijk weg, passt naar de goede speler. Kortom de ideale 6 voor Ajax. Fysiek te zwak vanwege zijn lengte is grote onzin, want hij won vrijwel al zijn duels tegen grote sterke tegenstanders. Ben benieuwd naar wat jij zit te kijken wanneer er voetbal op tv is.

26 november 2014 om 18:55

Inderdaad Toni, het verschil was schrijnend toen Serero gewisseld werd. Belangrijke speler voor dit Ajax. Helaas net als Boilesen vaak onterecht bekritiseerd door de Ajaxsupporters.

26 november 2014 om 19:48

Lol beoordeel iemand op 1 wedstrijd, dan hoef je nooit meer kritiek te leveren. Serero is in de ogen van sommige mensen nuttig omdat ie ballen onderschept, maar die zien niet hoeveel verkeerde passes (en balverlies) die heeft. Tikkie terug als het snel moet en kan. En dat is niet op 1 wedstrijd, maar op alle wedstrijden die hij gespeeld heeft. Heerenveen zondag ook niet gezien zeker?

26 november 2014 om 20:21

Toni9: Eindelijk iemand die het ook ziet. Serero groeide gisteren in de wedstrijd. Hij won al zijn duels en had een paar heerlijke acties. Die gaat nog bepalend worden om het kampioenschap dit jaar.

26 november 2014 om 22:42

@jaapvan Haafte

Nee ik beoordeel hem op het hele seizoen. Hij maakt een erg goede ontwikkeling door. Lijdt dus bijna nooit balverlies en volgens mij hebben we toch echt maar 1 echt donkere speler in ons team. Misschien verwar je hem met Duarte en kijk je vaak naar Jong Ajax. Kan natuurlijk ook. Je bent blijkbaar de enige die iets op Serero aan te merken heeft.

26 november 2014 om 23:27

Toni9, nee hoor neem een kijkje op me profiel daar heb ik gesprek met Shorty. Daar leggen we beide uit waarom Serero vreselijk tekort komt. Ik moet wel zeggen dat ik hem, gister voor de eerste keer uitstekend vond spelen.

Helaas is deze jongen te vaak geblesseerd om te ontwikkelen tot een echte topper. Nu Viergever of Riedewald op zijn plek. Of eventueel Denswill

26 november 2014 om 18:35

Ik denk dat het grootste deel van zijn blessureleed achter zich ligt. De problemen met zijn hamstring zijn volgens mij gewoon verkeerd aangepakt toen en nooit helemaal genezen. Nu is dat echter wel zo. De huidige blessure heeft weinig met blessuregevoeligheid te maken, want bij 99% van de voetballers was dit waarschijnlijk ook het gevolg geweest na zo'n overtreding.

26 november 2014 om 23:27

Precies, iedereen zou geblesseerd raken bij zo een actie.

Wat een trieste afgang voor deze jonge linksback, ik vreesde einde seizoen godszijdank is dat hem bespaard gebleven. Ongelovelijk dat gisteren, bepaalde lui deze blessure wijtten aan zijn blessuregevoelige verleden. Terwijl hij een belachelijke aanslag te verwerken had, die zelfs Ibrahimovic zou blesseren.

Zo jammer dat hij elke keer geblesseerd is, ik vraag me af of het ooit stopt.

laat hem alsjeblieft net iets langer aan de kant dan aangeraden wordt. gun hem niet nog meer tegenslagen.
Was met zn hamstring ook al eens te vroeg terug gekeerd en dat heeft hem nog eens bijna een jaar gekost..

Dit valt me eerlijk gezegd nog mee, cker omdat er ook nog winterstop tussen zit mist hij met een beetje geluk niet al teveel wedstrijden. Ik was eerlijk gezegd bang dat hij er de rest vh seizoen uit zou liggen. Als vervanger zie ik graag Riedewald of probeer Denswil op die plek. Geen Viergever aub.

26 november 2014 om 18:43

Inderdaad, heel jammer dit maar ik had langer verwacht. Zeker naar aanleding van Franks woorden.
Wel jammer dat zijn ontwikkeling nu weer vertraging oploopt.

26 november 2014 om 20:18

10 weken is toch fors, als je ziet welke wedstrijden hij waarschijnlijk mist. Juist in een cruciale fase vlak na de winterstop mist hij wedstrijden.

De reden waarom het mogelijk nog extra problemen oplevert is omdat Moisander dreigt te vertrekken deze winter. Dat betekend dat zowel linksback als links centraal spelers wegvallen. Het grote drama is dat we Serero in verband met de Afrika Cup ook missen bij de hervatting van de competitie. Dus het gaat mogelijk om het opvullen van 3 posities, en aangezien Zimling voorlopig de laatste Ajacied is die ik in de basis zou willen zien moet Viergever wel degelijk gaan spelen na de winterstop. Hiervoor is hij ook gehaald, posities invullen wanneer betere opties wegvallen met blessures.

Wat sneu voor die jongen. Hij heeft al zoveel blessureleed gekend. Groot talent. Wat zeg ik, zeer groot talent! Maar door al die langdurige blessures komt dat er helaas nog niet uit.
Veel potentie maar 'te' blessuregevoelig.
Een spoedig herstel gewenst.

Deze jongen is te vaak Geboilesen erg jammer want vond het wel een speler met potentie.

Ik zoek helemaal niks! Ben juist een supporter van van der Wiel. Ik zie ook niet wat ik zeg waaruit jij opmaakt dat ik hen zou zoeken. Het woord

Het voordeel wat Ajax heeft in de competitie qua gele kaarten is europees gezien in het nadeel, Klaasen maakt precies dezelfde overtreding en krijgt wel geel.

26 november 2014 om 22:05

Klaassen raakte de bal niet, vd Wiel duidelijk wel!

Zeer sneu voor hem. Als die blessures niet onmiddellijk beginnen op te houden dan vrees ik toch voor zijn carrière. Is aanvallend heel goed maar verdedigend laat hij nog steken vallen. Ik hoop dat hij eerder recupereerd dan verwacht.

Dit is een domper voor Ajax, hoewel ik allang blij ben dat het 'maar 10 weken' zijn. Hopelijk is zijn herstel ook daadwerkelijk zo voorspoedig. Persoonlijk vind ik Boilesen de beste back in de Eredivisie. Hij maakt verdedigend zelden fouten en is technisch goed om zich aanvallend vrij te kunnen spelen en ruimte te creëren. Hopelijk gaan we dit seizoen nog een fitte Boilesen en Fischer zien op die kant, met Andersen die vanuit het middenveld ook regelmatig over links komt. Ik heb zo'n vermoeden dat dat een geweldig succes kan worden.

26 november 2014 om 18:45

Pardon? Beste back?
Hij maakt verdedigend echt te veel fouten hoor. Neem de topper tegen PSV en de eerste wedstrijd tegen PSG.
Wel heb ik er vertrouwen in dat het goed komt met deze jongen, zeker omdat Frank vertrouwen in hem heeft.

26 november 2014 om 19:32

Wie is dan de beste back?

26 november 2014 om 19:40

Ik vind Van Rhijn de beste, met kort daarachter Boilesen en Arias. Willems komt daar weer achter.

26 november 2014 om 22:31

Ik vind het raar als hij Van Rhijn zou noemen, want hij maakt vaak grote fouten in de opbouw en wisselt goede momenten af met zeer zwakke momenten. Boilesen is daarin veel constanter. Arias is zich goed aan het verbeteren, maar is nog geen opvallend sterke back en nog te kort in vorm om daar over te oordelen. Als hij Willems gaat noemen, dan haak ik direct af in de discussie.

Vd Wiel kwam onbehouden in, hij heft zijn been tijdens de sliding steeds hoger, hij wist op dat moment echt wel dat er risicos aan verbonden zijn. Hij kwam erg goed weg zonder kaart

Zo snel mogelijk zijn contract verlengen zodat hij in alle rust kan revalideren. Zeker zodat hij mentaal meer rust kan vinden om te herstellen.

Schandalige overtreding van van der wiel. De scheids vond het geen eens een kaart waard en een simpel duwtje van davy klaassen werd wel bestrafd met geel. Een erg groot gemis is het nou ook weer niet, maar toch iemand die steeds beter in vorm raakte. Je gaat er in mijn ogen wel op achteruit als viergever de vervanger wordt. Misschien dat riedewald ook boilesen kan vervangen maar viergever lijkt mij 1e keus achter boilesen. Sterke nicolai!

Het zit Nicolai Boilesen ook nooit mee.

Tot nu toe heeft hij in elk seizoen bij het eerste elftal een langdurige blessure gehad waardoor hij dus een redelijk of gewoon heel groot gedeelte van de competitie mist.

Even had ik het gevoel dat Boilesen langzaam maar zeker over zijn blessuregevoeligheid heen zou komen, maar helaas is hij er nu dus weer een hele tijd er niet bij door een vervelende sliding van Gregory van der Wiel.

En nee, ik heb niets tegen van der Wiel nadat hij Boilesen deze blessure heeft bezorgd. Het veld was glad en daardoor glee hij door. Hij ging ook volledig voor de bal en raakte ongelukkig Boilesen, maar anderzijds had hij z'n been ook wel in kunnen houden.

Ikzelf denk en hoop dat Ajax, zolang Boilesen nog geblesseerd is, in deze opstelling zal spelen (zie opstelling).

Ikzelf zou Niklas Moisander dus op de bank neerzetten. Zijn zaakwaarnemer gaf vandaag al aan dat de kans groot zou zijn dat hij in de winterstop vertrekt en echt geweldig vind ik Moisander dit seizoen niet spelen.

Nu mag Stefano Denswil van mij een basisplaats krijgen, want hij is nog jong, heeft dus de toekomst en zal dan waarschijnlijk zijn contract gaan verlengen bij Ajax.

Op de positie controlerende middenvelder zou ik Thulani Serero opstellen, maar ik zou zo nu en dan ook gaan rouleren tussen Serero en Jaïro Riedewald.

Op het middenveld kan er dan nog gerouleerd worden met Lasse Schöne, Davy Klaassen, Thulani Serero en Lucas Andersen en op de flanken zou ik dan rouleren tussen Schöne, Anwar el Ghazi, Viktor Fischer (die binnenkort terugkeert van z'n blessure) en Ricardo Kishna en dat zal zeker handig zijn voor Ajax, vooral als ze de Europa League weten te halen.

Cillessen
v.Rhijn
Veltman
Denswil
Viergever
Klaassen
Serero
Andersen
el Ghazi
Milik
Kishna
26 november 2014 om 21:41

Denswil maakt zo veel fouten, is echt een brok onzekerheid. Kijk voor de gein even de goals terug en het moment waaruit de 1 op 1 van Lavezzi komt die hij mist. Twee fouten die PSG een open kans geven op een counter, de hele verdediging van Ajax uit positie. Ik zou voor Viergever kiezen en daarachter Moisander. Denswil moet nog steeds veel stappen maken. Snap niet hoe mensen op basis van gisteren enthousiast kunnen zijn over Denswil.

26 november 2014 om 22:43

Ik ben enthousiast over Denswil én Van Der Hoorn na gisteren. Als je een jonge verdediger, met weinig ervaring op dit niveau, gaat beoordelen op zijn fouten, dan kun je alle talentvolle verdedigers direct afschrijven. Deze spelers hebben juist speeltijd nodig om ervaring te krijgen en deze fouten uit hun spel te halen. VD Hoorn had duidelijk meegekregen in de rust om eerder de pass te geven. Direct toen de tweede helft begon gaf hij 4 of 5 ballen hoog of lange ballen strak in de voeten bij de aanvallers. Zeer positief, want dat misten we na het vertrek van Alderweireld en Vertonghen. Wat Denswil betreft vond ik hem rust uitstralen. Het probleem bij de tegengoals lag niet enkel bij de verdedigers, in de opbouw waren de backs en de middenvelders ook te sloom, waardoor ze op het laatste moment een bal slap teruggaven op de verdiging. Alle Europese tegenstanders kennen dit probleem inmiddels (heereveen trouwens ook, vorig weekend) en zetten direct druk. Hierdoor ontstaan veel counters.

Schokkender vind ik het spel van Moisander. Met zijn ervaring maakt hij te veel kinderlijke fouten en zijn handelingssnelheid is nogal afgenomen. Wat mij betreft haalt hij Moisander uit de basis en geeft hij die plek aan Denswil. Op LB kun je dan spelen met Viergever en af en toe Riedewald.

27 november 2014 om 00:02

Helemaal mee eens, hopen dat ze beide spelen.

Schorsing voor v.d. Wiel lijkt mij niet meer dan logisch Uefa? 2-4 wedstrijden?! Schandalige overtreding met betrekt been, rijp voor rood.

Het erge van die overtreding vond ik nog dat het been van Van der Wiel eerst laag ging, maar naarmate hij dichter bij Boilesen kwam haalde Van der Wiel zijn been gewoon omhoog, richting de knie. Je kunt dan toch niet beweren dat hij er niks aan kon doen? Volgens mij is dit pure opzet geweest. Spelers als hij kunnen, als ze het willen, heus dat been wel laag houden.

Overigens speelde Ajax gisteren na 10 minuten dus zonder 3/4 van de normale verdediging (moisander, Veltman, Boilesen). Dat heeft natuurlijk ook niet echt geholpen gisteren. Begin je al met twee Cv's die nauwelijks gespeeld hebben dit jaar, valt na 10 minuten ook nog eens je aanvoerder uit. Grote clubs kunnen dat allemaal wel opvangen, bij Nederlandse clubs moeten alle basisspelers fit en in vorm zijn wil je enige kans maken in de CL.

Of het nou expres was of niet, Vd wiel zet als een idioot hoog een tackel in (later in de actie), had donkerrood moeten zijn belachelijk dat de scheids dat niet heeft gezien.

Was een vieze overtreding, sterkte

Haha Zlatan had ook rood moete hebben als je zag hoe Serero onderuit werd gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren