Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax laat weer punten liggen: 'Ik zie dit nog altijd als een incident'

Laatste update:

De motor van Ajax hapert. De ploeg van Frank de Boer speelt al een tijdje niet goed en na de 1-1 remise met SC Cambuur van vorige week kwam de koploper van de Eredivisie zondag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij NAC Breda. Joël Veltman maakt zich vooralsnog geen zorgen.

/

De verdediger van Ajax laat zich niet afleiden door de mindere resultaten van de afgelopen weken. "Het was niet best tegen NAC, maar er is geen reden voor paniek. Ik zie dit nog altijd als een incident", zei Veltman tegen NUsport. "Het gat met de nummer twee is een puntje meer geworden. Dit is dus geen ramp. Maar we moeten wel beter gaan spelen."

In de Eredivisie zijn er nog zes speelronden te gaan en Ajax heeft op het moment zeven punten meer dan FC Twente. Die ploeg komt over twee weken op bezoek in de Amsterdam ArenA. Volgende week heeft Ajax geen wedstrijd; vanwege de politie-inzet tijdens de kerntop werd het duel met RKC Waalwijk verplaatst.

Er is geen reden voor paniek bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het word tijd dat meneer Veltman dan de betekenis van het woord incident op gaat zoeken.

17 maart 2014 om 00:00

Ik hou het op media training, mag toch hopen dat ze ondertussen ook wel doorhebben dat het structureel ondermaats is. Maar goed, dat spreek je niet uit tegen de media.

Het enige 'incident' is als er een keer iemand een creatieve ingeving heeft.

17 maart 2014 om 00:21

Kost meekijke naar traininge van ajax geld? Zou we leuk zijn voor me neefje

17 maart 2014 om 00:38

Je neefje zal zich dan kapot schrikken van het niveau op de trainingen.

17 maart 2014 om 09:14

Kost geen geld, je kan er wel veel van opsteken.

17 maart 2014 om 09:37

Zijn geen openbare trainingen gepland vooralsnog, dus zonde van je tijd, je wordt namelijk vriendelijk doch dringend verzocht te vertrekken..

17 maart 2014 om 01:09

Zeiden ze nou ook maar dat de gratis overwinning tegen een al geplaatst en gekortwiekt Barcelona een incident was. Maar dat zeggen ze dan weer niet

17 maart 2014 om 07:18

Jaloers?

17 maart 2014 om 07:43

Waarop??? Op dan slechte spel??

17 maart 2014 om 09:45

Wat een hoop onzin henkytenk......

Snap ook niet waarom andere altijd zo afgunstig zijn?
Ik zou het mooi vinden als het bijvoorbeeld feyenoord ooit eens zou lukken een Europese Grootmacht op de knieen te krijgen met fantastisch voetbal.

Wat vind jij (en met jou vele andere) nou zo leuk aan afgunstig en jaloers gedrag vertonen? Ben je er ook zo een die het vervelend vindt dat andere in mooiere autos rijden of vaker met vakantie gaan?

17 maart 2014 om 23:09

Nee hoor, ik zeg alleen maar dat zelfreflectie kennelijk maar 1 kant op werkt.

18 maart 2014 om 09:47

Barcelona was ten eerste nog niet geplaatst dus ken je feiten, ten tweede had Ajax ook een aantal blessures die dag dus beide hebben hetzelfde probleem, het team dat er stond Puyol, Mascherano, Pique, Xavi, Iniesta, Pedro, Fabregas en Neymar om er maar een paar te noemen.

Dat team wat er stond was ook een potentiele Champions League winnaar.

En waarom is dat een incident geweest volgens jou?
Ajax speelt wel vaker meesterlijke wedstrijden, zeker als ze hun eigen spel spelen.

Barca maakte 1 foutje inderdaad en dat is dat ze Ajax via de Amsterdamse school en speelwijze wilde verslaan, dat gaat natuurlijk niet

Heeft Veltman zo weinig zelfreflectie? Hij en zijn medespelers zijn gewoom zeer matig.

17 maart 2014 om 09:52

Ik zie steeds vaker van dit soort reacties van je ... Begint me te irriteren. Support je club of stop ermee.

17 maart 2014 om 10:12

Sorry? Ajaxcunian heeft gewoon gelijk. Wat een bullshit met je support je club of stop ermee. Je mag verdomme toch wel kritisch zijn op de zeer matige prestaties van dit Ajax. Als ik er kon zij had ik voor de bus gestaan bij de Arena en die gasten ter verantwoording geroepen. Ja we staan eerste maar er wordt al weken dramatisch gevoetbald. De afgelopen jaren liepen we in de 2e helft van het seizoen over dit soort tegenstanders heen zonder moeite. Dit jaar is het geheel anders. Verdienen het eigenlijk niet eens om kampioen te worden op deze manier.

19 maart 2014 om 16:42

@sjoerd

Wat is dit nou voor onzin man? Natuurlijk mag je kritisch zijn, en zoals het bericht goed aangeeft, hapert de motor van Ajax. Mag je daarom zeggen dat ze matig Zijn? Lees: niet matig spelen maar matig zijn?

Ik ben ook niet blij met het spel van Ajax de laatste tijd maar ik ben niet zo kortzichtig om dan maar spelers af te gaan vallen. Zeker een Veltman, die van alle mensen misschien wel de meeste zelfreflectie heeft.

Nogmaals, het spel van Ajax stokt, en het is ontzettend klote maar de manier hoe Ajaxcunian de laatste tijd ajacieden aan het afkraken is kan ik niet meer aanzien.

Ja maar meneer Veltman, jij vond jouw fouten ook altijd incidenten terwijl ze destijds opstapelden. Gebrek aan zelfkritisch zijn, daarmee zal je nooit zover ontwikkelen als eigenlijk in je zit.

17 maart 2014 om 00:15

Joël Veltman is zelf een incident. Ajax, integendeel, speelde gewoon gelijk omdat ze geen haar beter waren.

17 maart 2014 om 04:02

veltman en gebrek aan zelfkritiek? volg jij het voetbal wel?

19 maart 2014 om 16:46

Het waren ook incidenten grunnboy.

Als je goed wil instappen als een verdediger, en zeker als een jonge jongen.. Dan gaat dat een keer fout. Dat is een incident. Hij wint ook heel veel van zijn duels. Dat er een periode was dat er elke wedstrijd 1 was, maakt niet dat het ineens geen incident meer is. Duels aangaan is risico, risico is kans op een fout, en ja dat doet zon jonge jongen wel eens.

Ja, tuurlijk moet het eruit, maar daar heeft hij nog alle kans toe. Veltman is erg zelfkritisch dus ook dat klopt niet.

De definitie van een incident: iets wat zich eenmalig voordoet.

De twee nederlagen tegen Red Bull werden ook afgedaan als een incident. Volgens mij kennen ze het woord niet.

17 maart 2014 om 09:25

Gaudi,

Zichzelf of de club in de put praten zou niet echt handig zijn, hij weet zelf ook wel dat het wat minder draait.

Desondanks werken de andere teams weer keurig mee om Ajax in een zetel naar het kampioenschap te dragen.

Is toch een lachertje zoals de rest steeds weer de punten cadeau geven, daar is zeker geen sprake van een incident maar van een al jarenlang zich zelf herhalend proces.

Zeven punten voorsprong en Twente die de volgende tegenstander is, lijkt mij geen moeite om eindelijk weer scherp aan de start te staan.

17 maart 2014 om 18:00

Ik betwijfel of ze dat zelf weten. Anders zouden ze toch wel iets meer uitstralen op het veld? Na Cambuur hoorde je allemaal dingen van: 'ja NAC gaat eraan blabla'. Dat hebben we gezien, als één ploeg zondag had kunnen winnen was het NAC wel.

17 maart 2014 om 18:04

Klopt want Ajax was niet in goede doen, helaas dorst ook NAC er niet vol voor te gaan.

Had de wedstrijd een stuk leuker kunnen maken.

Even de media mijden na een aantal zeperds was beter geweest. Ga trainen op fitheid, power en conditie. Weg met dat saaie en slome voetbal !

17 maart 2014 om 00:58

Veldman heeft gelijk toch 7 punten meer dan twente en vitesse dus idd punt uitgelopen wel ben ik het met de rest eens dat het voetbal idd beter moet maar verder is er niks aan de hand we gaan echt wel kampioen worden

17 maart 2014 om 01:10

Eh Twente heeft gewonnen vandaag en Feyenoord en PSV ook. Zijn twee ounten ingelopen, dus.

17 maart 2014 om 01:48

Hij doelt op de nr. 2

17 maart 2014 om 07:45

Alleen is was nummer 2 nu nummer 2 niet meer, dus zijn de nummers 2 van nu toch echt 2 punten ingelopen.

En dat is dus precies waarom het steeds fout gaat. Als Ajax-supporter irriteer ik me nog het meest aan dit gebrek aan instelling. Hoe kan je nou in godsnaam roepen dat dit nog steeds een incident is? Een incident is als het een keertje fout gaat. Het blijft niet bij een keertje, tegen alle zwakke tegenstanders is het gegarandeerd billenknijpen omdat de diva's uit Ajax-1 er met de pet naar gooien. Een tempo waar een derdeklasser zich nog voor zou schamen, en nul creativiteit. Ik kan letterlijk vantevoren elke aanval van Ajax al uittekenen. Het is fijn dat je met dit voetbal nog volop op kampioenskoers ligt, maar het slaat natuurlijk nergens op. Dat je als topploeg zo veel punten morst is vervelend, maar dat de spelers het totaal niet serieus lijken te nemen haalt echt het bloed onder mijn nagels vandaan.

17 maart 2014 om 00:35

Mag deze man a.u.b. een groen randje? Je slaat de spijker precies op zijn kop.

In de topduels kunnen ze zich wel motiveren, zie de winst tegen Barcelona, maar ook Feyenoord, Psv, AZ etc. Maar o wee, als het een wedstrijdje Cambuur of NAC is.. Dan gooien ze er met de pet naar en kunnen ze het zogenaamd op halve kracht. Nope, niet dus.

Ik wil die jongens pot vol peren het gras zien vreten, maar het enige wat ik zie is een stel lamlendige zakken die uit plichtsbesef daar maar staan te ballen. Nu is de vraag hoe de Boer dit zooitje kan motiveren om ook in de onbelangrijke wedstrijden goed te spelen.. Vandaag sloeg nergens naar, en ik hoop dat de Boer straftraining o.i.d. in de planning heeft, want die gasten moeten eens goed door elkaar geschud worden. Tegen Twente moeten ze er immers staan.

Kom op Ajax!

17 maart 2014 om 02:07

Mail.het even naar de Boer. Klasse je samenvatting. Dramaseizoen verbloemd door koppositie.

Als we zo slecht blijven spelen na de topstop zie ik het ajax nog weggeven ook.

Kampioen van de armoede is eigenlijk hoogst haalbare nu

Kan iemand mij uitleggen waarom ze dit nog steeds een incident noemen? Waarom niet gewoon zeggen dat het ff wat minder gaat? Als de rest niet nog meer verspeeld had hadden ze nu de titel vergooid.

Zolang ze dit zien als een incident zal t spel er niet beter op worden! Wat een onzin zegt veltman hier nu weer.. man man ze moeten zichzelf is goed achter de oren krabben want dit slaat werkelijk helemaal nergens op! Zelden zulke domme uitspraken gezien.. lijkt een beetje op mertens toen met ze kampioenswedstrijd.. snap er geen reet van ga is beter voetballen en dan praten we verder!

Ik denk dat de thuiswedstrijd van Veltman tegen Celtic een incident was...

Nee zonder dollen, geef gewoon toe dat we slecht spelen Joel. Een incident is iets eenmaligs, niet iets wat wekelijks terugkeert.

De blunders van Veltman noemt hij zeker ook incident, ik heb Ajax nooit onder Frank echt goed zien spelen. Ajax heeft weliswaar meer balbezit, maar dat gaat op ene hele traag tempo tikje breed en alle ballen naar de keeper risicoloos is het spel van Ajax, dan heb je meer balbezit ja als je ballen alleen maar achteruit speelt.

Ook een kampioen maakt soms fouten..

17 maart 2014 om 01:30

Spelers van ARC 18 ook. En dat niveau ontloopt niet veel meer van de top eredivisie.

Incidenteel Joel, laat me niet lachen. Sinds de overwinning tegen Barcelona zie ik al maanden kutvoetbal met een lamlendige instelling, met hier en daar wat uitschieters, maar over het algemeen gewoon slecht. De instelling is dramatisch, een balletje rond spelen kan ik ook wel, maar het is zo risicoloos! Er mag echt meer pit, risico en power in, want het slaat echt nergens op. Ik lach me echt dood als de bal soms wordt rondgespeeld, terwijl het nog 0-0 staat.. Man, doe dat bij 0-2 ofzo, maar niet bij 0-0, mensen mina zeg..

Ik hoop echt met heel mijn hart dat er wat aan die motivatie gedaan wordt, want mits de instelling goed is dendert Ajax over de hele ED heen. De kwaliteit is er redelijk, nu de instelling nog..

17 maart 2014 om 01:03

Eziomessi, de kwaliteit is gewoon dramatisch en daardoor is de instelling slecht.

Tja. Het voetbal is natuurlijk gewoon 3x niks. Maar dat proces is al jaren bezig.

Elk team is zo labiel als wat, en dat komt maar door 1 ding en dat is gebrek aan kwaliteit. Ook bij Ajax wordt er ieder jaar een trede naar beneden gezet. De Boer kan dat niet keren en dat is eigenlijk ook niet raar.

Het is jammer om te zien dat men niet in staat lijkt te zijn om echt in de spiegel te kijken en dat dan ook durven toegeven. Dit is allang geen incident meer, op een of andere manier is is men niet in staat of wilt men geen hoog baltempo hanteren. Een ezel stoot zich niet voor een tweede keer aan dezelfde steen maar Ajax stoot zich te vaak aan dezelfde steen. Al die verhaaltjes dat ze het wel weten is ook alleen maar voor de de show, want op een gegeven moment weet je toch dat je:

- Een hoog baltempo moet hanteren om verdedigende ploegen kapot te spelen.

- Concentratie vasthouden zodat je fatsoenlijk kan passen, vrije trappen nemen etc etc.

- Een prof zijn door gewoon scherp aan de aftrap te verschijnen.

- Je wapenen tegen het fysieke spel van sommigen tegenstanders, hun strijdwijze is al jaren hetzelfde en toch zijn ze te vaak verrast.

- Stoppen met dat statische spel, want vaak staat alles letterlijk gewoon stil.

- Kansen afmaken want Ajax mist teveel kansen.

- Stoppen met het blijven volharden in het langzame spel en tikkies breed en terug in de laatste tien minuten bij een gelijke/achter stand (dat is ook iets waar je helemaal gestoord van word).

Ik zit nu Studio Voetbal te kijken maar ik vind dat de Boer niet hard genoeg oordeelt over de prestaties en inzet van de spelers. Hoe je het ook went of keert het is gewoon onder te maat. Uiteraard blijf ik vertrouwen houden in de Boer, maar ik hoop nou toch wel dat men echt eens een keer in de spiegel gaat kijken. Verder hoop ik dat men in de zomer een beetje gaat door selecteren, want sommigen spelers hebben het gewoon niet. Zolang ze dit als incident blijven zien ben ik bang dat er niet veel zal veranderen, wat dat betreft twijfel ik echt aan de topsport mentaliteit van een aantal spelers.

17 maart 2014 om 08:10

Met je eens over de Boer. Topcoach natuurlijk, maar hij mag ook wel eens wat kritischer zijn. Ook tegen Salzburg er maar constant opgooien dat het zon goede ploeg is. Je mag ook best wel een zeggen dat je dramatisch gevoetbald hebt. Zou in ieder geval ook realistischer zijn dan het constant indekken.

Het wordt hoog tijd dat Veltman eens wakker wordt met zijn incident. Misschien moet hij eerst iets over zijn eigen kwaliteit roepen en vervolgens over de rest van deze selectie.
Dit heeft niets meer met incident te maken, maar alleen met de beroerde kwaliteit en de groei doelstelling van Ajax.

Elke wedstrijd in 2014 is een incident geweest dan, want Ajax heeft nog niet een keer overtuigd dit jaar. Het kwartje viel de eerste weken steeds de goede kant, wat Ajax uiteindelijk ook de titel gaat opleveren. Al met al is het gewoon een matig elftal dat kwalitatief misschien net iets minder is slecht is als de rest.

Een incident? Ik zie dit meer als een mentaliteitstoornis. In de top wedstrijden wel die knop kunnen omdraaien maar tegen de mindere ploegen druipt het gemakzucht er weer in. Bloed irritant.

Met alle respect, maar dit soort potjes hoort Ajax gewoon met 3-0 te winnen.

Als het veel incidentjes zijn het geen incidentjes meer meneer Veltman, zoek maar op in de dikke van Dale.

Het voetbal is het hele seizoen al niet goed (behalve tegen barca), maar wordt een beetje verbloemd door de resultaten. Deze selectie is gewoon niet sterk genoeg.

Met je eens over de Boer. Topcoach natuurlijk, maar hij mag ook wel eens wat kritischer zijn. Ook tegen Salzburg er maar constant opgooien dat het zon goede ploeg is. Je mag ook best wel een zeggen dat je dramatisch gevoetbald hebt. Zou in ieder geval ook realistischer zijn dan het constant indekken.

'structureel ondermaats' een betere en krachtiger conclusie valt er niet te trekken. En de heren journalisten durven nu ook eindelijk eens kritisch te worden. Gister in Studio Voetbal werd de kritiek aardig en liefjes verwoord maar was heel duidelijk: te traag, te veel spelers van te mager niveau geen aanvallers. En Frank de Boer had geen verhaal. En als je Siem de Jong als sterkhouder typeert dan ga ik vrezen dat Frank de Boer als trainer/coach ook het niveau Siem de Jong heeft: aardig maar geen top.

Problemen van Ajax;

- Allereerst S de Jong; werkelijk ieder kampioenschap de afgelopen drie jaar was hij van essentieel belang om twee redenen; zijn goals en meevoetballen.

Zijn afwezigheid ontneemt de ploeg houvast, de vervanger(s) kunnen het niet zo goed invullen als hij.

- Verder de afwezigheid van Boilesen; ten eerste en vooral omdat Blind daardoor LB moet en je daardoor veel tempo verliest in je opbouw op het middenveld (niet dat Blind nu zo snel opbouwt maar sneller dan Poulsen) en je mist ook nog eens een speler die op linksback drang naar voren heeft. Boilesen heeft dat veel meer dan Blind.

- Ten derde; kwaliteit, mn creativiteit op het midden. Met het vertrek van Eriksen heeft Ajax een enorme jas uitgetrokken. Daar waar Veltman achterin het vertrek van Alderweireld goed opvangt is Serero een klasse minder dan Eriksen.

- Ten vierde;magere bezetting op de flanken. Hoera we hebben nu Kishna, maar iha hebben we toch te weinig klasse op de flanken.. Complicerend daarbij is het falen van Bojan en de vormcrisis van Fischer.

Al met al is het de laatste wedstrijden erg teleurstellend.

Hebben jullie je trouwens ook zo ziten ergeren aan dat commentaar van Leo Driessen? Ik word gek van die man. Hij heeft werkelijk de hele wedstrijd lopen hameren op die kansen van NAC de eerste helft en onterecht lopen roepen dat NAC de overwinning verdiende daardoor. Ik bedoel, Ajax was slecht maar had toch ook 3 a 4 honderd procent kansen maar daar hoor je hem niet over. Irritante man.

het zijn wel veel incidenten op rij dan nee laten we gewoon eerlijk zijn ajax is ajax niet meer die zijn alleen in nederland nog top en dat gaat ook met ups en downs maar omdat de rest hier nog slechter is worden ze nog kampioen zegt veel over onze competitie

En er is exact gebeurd wat ik zei vorige week Ajax bestaat uit zwaar arrogante en luie miljonairtjes die gewoon geen zin hebben in een feest. Wat een afgang voor de supporters zeg. 10 drama spelers die zich te goed voelen voor de NL competitie. Arme supporters die hun bed uit zijn gekomen om hun club aan te moedigen en dan krijgen ze zo'n afgang te zien. Wat had ik een medelijden met hun. Na 20 minuten heb ik weg gezapt en ben ik de Simpsons gaan kijken. Dat was van een hoger niveau dan die belabberde ploeg uit Amsterdam. Gadverdamme. Nadat ze van Barcelona hebben gewonnen is alles en iedereen onder de maat. Wij zijn Ajax, Wij zijn de beste.. BLA BLA Bla. Verliezen of gelijkspelen is absoluut niet erg maar als je dat doet met de huidige instelling mag je van mij je spullen pakken. Volgende week maar jong Ajax in het veld zetten. Misschien dat die meer inzet tonen.

Dit een incident? Dit is gewoon een hele kwalijke zaak en nog een paar van die incidenten en de voorsprong is weg. Jezus hee kijk eens allemaal in de spiegel en de wedstrijden van het laatste jaar terug. Het is gewoon slecht en het wordt met de week slechter. Geen speler wordt op dit moment beter onder de Boer, het voetbal is weg, geen beleving, geen passie geen scherpte, maar vooral geen kwaliteit in de selectie. Gebrek aan kwaliteit kun je compenseren door werklust maar ook dat is totaal niet aanwezig bij de heren. Jezus wat mag van mij de bezem door deze selectie, te beginnen bij die Spanjaard!! Jongens jongens, wat moet Ajax met deze jongen, die voegt echt niets toe. Ik begin met echt toch wel zorgen te maken over het kampioenschap wat volgens de meesten al binnen is. Nou dan zal der verdomd een hoop moeten gebeuren en dan zal toch echt de botte bijl door de basis elft moeten. Maar ja we hebben gewoon echt niet beter, vooral de voorhoede is zo ongelofelijk zwak.

dikkiedik, jij snapt het!
Helemaal met je eens!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren