Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax krijgt met bod van zeven miljoen euro nul op rekest in Turkije’

Laatste update:

Ajax lijkt in de zoektocht naar versterkingen te zijn neergestreken in Turkije. De Amsterdamse club zou namelijk een bod van ongeveer zeven miljoen euro hebben uitgebracht op Dorukhan Toköz, een 23-jarige middenvelder van Besiktas.

Het bericht wordt woensdagavond naar buiten gebracht door Fatih Dogan, een Turkse journalist annex analist die onder meer werkzaamheden verricht voor Sabah en TRT Spor. Dogan claimt dat het bod echter niet serieus wordt genomen door Besiktas. "Ze denken er op dit moment absoluut niet aan om hem te verkopen."

"Sterker nog, ze hebben Ajax verteld: jullie hebben zelf de nodige goede spelers, we zouden wel wat van jullie willen kopen. Maar het bod is nog altijd aanhangig", stelt Dogan.Toköz speelt sinds afgelopen zomer voor Besiktas, dat destijds ongeveer 100.000 euro betaalde aan Eskisehirspor voor de diensten van de Turkse middenvelder.

De controleur kende een moeizaam begin bij de grootmacht uit Istanbul, maar heeft zich sinds november geruisloos in het basiselftal van trainer Senol Günes gespeeld. Toköz speelde dit seizoen twintig competitiewedstrijden voor Besiktas, waarvan negentien als basisspeler, en was daarin goed voor drie doelpunten en vier assists. Hij maakte afgelopen maart zijn interlanddebuut voor Turkije en staat inmiddels op twee interlands.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een kinderachtige reactie, daar zou ik ajax zijnde geen zaken mee willen doen

22 mei 2019 om 23:47

Besiktas heeft op dit moment goeie en jonge spelers nodig dorukhan is een van de jongste en dat hij op zo een korte tijd heeft laten zien wat hij kan vind Besiktas natuurlijk 7 miljoen te weinig 🤷🏻‍♀️

22 mei 2019 om 23:51

Erg kortzichtige reactie, op die manier zouden alle clubs gaan reageren als ze interesses van dragende spelers willen afwimpelen... Buiten dat denk ik dat het een lastig verhaal word qua salaris want volgens mij betalen ze in Turkije ook niet slecht.

22 mei 2019 om 23:58

Denk dat een speler die 100.000 heeft gekost niet zo belachelijk veel salaris krijgt dat het voor ajax een lastig verhaal zou worden. Ajax betaalt ook flink salaris de afgelopen tijd

23 mei 2019 om 01:30

Probleem is dat je in nederland niks overhoud na belastingen etc

23 mei 2019 om 04:53

In Nederland hebben we het CFK fonds. Daarin gaat een behoorlijk deel van het loon in van de voetballers, belastingvrij. Dat wordt later uitgekeerd, als een voetballer na zijn carrière geen inkomsten meer heeft. Betaal je bijna geen belasting over.

23 mei 2019 om 00:08

Gelukkig denken ze er andersom ook zo over....

23 mei 2019 om 00:25

Een journalist die dat roept en vervolgens meteen voor waarheid aannemen. Je gaat toch ook niet alle reacties van Driesen serieus nemen?

23 mei 2019 om 02:58

Niks kinderachtig, respectloze bod van Ajax, Dorukhan is een geweldige talent die ga je toch niet verkopen voor 7 miljoen? Talenten goedkoop willen halen en zelf verkopen voor 50 miljoen, Alsof de voorzitter van Besiktas dat gaat accepteren.

23 mei 2019 om 04:57

Als je een bod te weinig vind of een speler niet wil verkopen, dan zeg je gewoon nee of je vraagt een ander bedrag. Op transfermarkt wordt de speler overigens gewaardeerd op 3,5 miljoen euro.

Of het verhaal waar is, is ook maar de vraag. Ajax is bezig met een tweede Roemense middenvelder. met de al eerder gekochte middenvelder, Eiting, de Wit, van de Beek, Schone en Labyad is het middenveld al behoorlijk bezet. Denk dat Ajax eerder op zoek gaat naar vleugelspelers om Ziyech en Neres te vervangen.

23 mei 2019 om 09:17

Waar zit dat geweldige talent dan in? Ik volg de Turkse competitie moet maar vind zijn statestieken niet echt om naar huis te schrijven...

23 mei 2019 om 10:21

Respectloos? Waaruit blijkt dat dit bericht uberhaupt waar blijkt te zijn? Deze hoort in het rijtje wandelgangen.

23 mei 2019 om 10:24

Verwacht jij serieus dat Besiktas de hoofdprijs kan vragen voor een speler die net een seizoen bij Besiktas speelt en helemaal nog niets heeft laten zien tegen de allergrootste clubs in Europa? Want je vergelijkt nu spelers die tegen Juventus en Real Madrid uitgeblonken hebben met een speler die wekelijk uitblink tegen Alanyaspor en Sivasspor....

Natuurlijk mag Besiktas een bod afwijzen, besiktas bepaalt welk bod het aanneemt, maar 7 miljoen is een hele hoop geld en zeker geen respectloos bod. Dat bod is het dubbele van zijn transferwaarde op transfermarkt.com

23 mei 2019 om 10:56

Respectloze bod? Man, waar heb jij het over? Het gaat slechts om een talent van Besiktas. 7 miljoen is marktconform voor een talent dat nog niet zo heel veel bewezen heeft. Dat de club hem daar niet voor verkoopt is hun goed recht.

Heb eerlijk gezegd nog nooit van deze jongen gehoord.. Iemand die meer info heeft? Het middenveld begint trouwens wel aardig vol te raken voor volgend seizoen. Schone, blind, Donny, Marin, De Wit, Gravenberch, Ekkelenkamp en dan Lang die er ook kan spelen..

22 mei 2019 om 23:48

Hij heeft op zo een korte tijd bij Besitas sinds zijn eerste wedstrijd doet hij zijn best geeft alles wat hij maar kan

22 mei 2019 om 23:53

Zeker een talent, denk dat hij in een goed spelende team als Ajax het we zou maken. Ik zou het zeker toejuichen.

23 mei 2019 om 00:38

@Turkishfb met 23 jaar ben je geen talent meer. Dan moet je al gearriveerd zijn in de competitie of bij je club. Met 23 jaar word je bij Ajax binnen gehaald met de verwachting dat je er direct staat. Niet dat je de opleiding nog een jaar moet doorlopen. Ik geloof iig niks van dit verhaal.

23 mei 2019 om 01:24

Dat ligt maar net aan de definite van talent. Heeft iemand die 30 is en heel goed kan voetballen geen talent?

22 mei 2019 om 23:56

Eiting, sinkgraven is nog niet weg, labyad, tadic kan daar

22 mei 2019 om 23:58

Ekkelenkamp, de Wit en Lang zijn geen Ajax 1 materiaal en dat zullen ze ook niet worden. Dan hou je Schone die al op leeftijd is, Van de Beek waar interesse voor is, Marin, Blind die meer als verdediger wordt gezien en Gravenberch die nog te weinig ervaring en erg jong is over. Dat Ajax nog een extra middenvelder wil kan ik dan ook begrijpen zeker als van de Beek nog vertrekt.

23 mei 2019 om 00:25

De Wit zie ik ook niet zo snel gebeuren, daar zit wel veel energie in maar weinig voetbal.
Ekkelenkamp zou ik nog niet afschrijven, is net 19 geworden en, in die paar flitsen die ik de afgelopen 2 jaar van hem heb gezien, liet hij best aardige dingen zien.

23 mei 2019 om 01:27

Vooral de mooie Ronaldo judo worp, haha. Moet er nog steeds aan denken. Die actie geeft alleen wel aan dat hij dingen ziet, zoals in een vroeg stadium het ontstaan van een gevaarlijke situatie. Daarnaast durft hij dan ook de beslissing te nemen die tot deze actie heeft geleid.

23 mei 2019 om 04:59

@memphisdepay

Bij Ajax ziet met Mazraoui ook steeds meer als middenvelder. Het middenveld is echt al behoorlijk bezet. Op de vleugels dreigt wel een acuut tekort als Neres en Ziyech vertrekken.

23 mei 2019 om 00:06

Eerlijk is eerlijk buiten Schone, Donny en Marin is het allemaal wel vrij pover. Blind hoor in de verdediging naar mijn mening. Lang is overigens prima voor de bank. Maar mag toch hopen dat ze De Wit weg doen en Gravenberch nog een (half) jaar in Jong Ajax laten ontwikkelen (vorige week 17 geworden en nog niet klaar voor Ajax 1, dan krijg je zo'n ihattaren die dan 2 keer leuk invalt en dan vervolgens als basisspeler niks toevoegd en weer minuten mag maken bij de jeugd). Met Schone, Donny, Marin en Lang mogen er best wel 1 of 2 bij ervan uitgaande dat ze (hopelijk) Labyad en De Wit doorselecteren.

23 mei 2019 om 00:32

@Ajax1812 Blind hoef je niet tot middenvelder te rekenen. Die is gewoon centraal in de verdediging te vinden. Met Marin erbij is het middenveld compleet. Of de gesprekken met vd Beek over een contractverlenging/opwaardering hebben op niks uitgedraaid. Ik neem dit bericht vooralsnog met een korrel zout.

1 van de parels die we hebben in Turkije met de jongens van Trabzon. Hij heeft heel veel potentie maar moet nog wel even een jaar nog spelen op dit niveau. 7mil is veelste laag 15-18 mogen ze hem komen halen. Helaas hebben wij niet het luxe financieel gezien om te weigeren

Jullie mogen Kristensen wel kopen

1 ton en dan een jaar later 7 miljoen. Vervolgens "nee" zeggen. Beetje gek maar goed er zijn voldoende controleurs op deze planeet.

22 mei 2019 om 23:55

Wat is daar gek aan?

23 mei 2019 om 00:08

Haha, wij betaalden 1 euro voor Frenkie de Jong en hebben hem toch ook niet voor 7 mil laten gaan? En ook niet voor 40 miljoen afgelopen zomer.

23 mei 2019 om 00:09

Ajax betaalde willem II 1 euro en vroeg zelf 86 miljoen...
dus het kan altijd nog gekker

23 mei 2019 om 12:41

Grote verschil is dat Frenkie kan voetballen en gewild is. Deze jongens is ok en niemand wist dat hij bestaat voor dit artikel op een enkeling na

Als Besiktas een budget heeft tussen de 25 en 70 miljoen euro voor 1 speler kunnen ze best wel een poging wagen.

Waarom zou een Turkse topclub een jonge international aan Ajax (moeten) verkopen voor 7 miljoen terwijl Ajax voor iedere basisspeler een meervoud van dat bedrag wenst te ontvangen?

23 mei 2019 om 00:15

Ooit gehoord van onderhandelen? Ajax doet een bod, en dan is het aan Besiktas om te weigeren of te accepteren. Dit staat helemaal los van wat Ajax voor zijn spelers vraagt.

23 mei 2019 om 01:10

Waar staat dat Besiktas het bod moet accepteren? Dat hoeft uiteraard niet en dat hebben ze dus ook niet gedaan. Maar waarom zou Ajax niet kunnen bieden? Je kan altijd kijken wat er te halen valt zonder direct de hoofdprijs neer te leggen.

23 mei 2019 om 01:28

Het gaat me niet om het bod van Ajax, het gaat me om de reacties van mensen als Ibrameyang.
Ajax mag bieden wat het wil, Besiktas mag het bod accepteren of weigeren.

23 mei 2019 om 08:07

Omdat Ajax een grotere club is denk ik.

23 mei 2019 om 10:20

@boca2005

Ze moeten helemaal niets. Maar de reacties lokt de club zelf uit met een opmerking als we willen wel iets van jullie kopen. Een dergelijke hautaine reactie kan antwoord verwachten.

Sterker nog, ik denk oprecht dat Besiktas het niet voor elkaar krijgt om dan ook maar 1 speler van Ajax een te kopen, meer dan transfervrij overnemen zit er voor die club eigenlijk niet in.

Niet zo heel lang geleden was er een uitgebreid artikel in het NRC die inging op de financiã«le situatie van Turkse voetbalclubs. Dat was verre van een positief verhaal. Sterker nog, financieel zit zo ongeveer het hele Turske voetbal in een soortgelijke situatie als Feyenoord een aantal jaar terug. Zeker de topclubs. De club met de grootste schuldenlast bleek Fenarbache te zijn. De nummer 2 was toch echt Besiktas.

Die 7 miljoen begint toch wel langzaam een andere vorm te krijgen. Clubs in financieel zwaar weer moeten nu eenmaal spelers verkopen tegen lagere bedragen. Zo kreeg twente ook een stuk minder voor Ziyech dan ze hadden kunnen krijgen bij een gezonde financiã«le situatie.

Ajax kijkt rustig verder naar een andere speler, die hebben centen zat en ook nog eens voldoende tijd.

Een heel ander type speler dan wat er bij Ajax rondloopt. Dorukhan is een onvermoeibare tackelaar op het middenveld met diepgang. Duikt graag op binnen de 16, is sterk in de lucht bij dode spelmomenten en comfortabel in balbezit. Erg dynamisch; gaat geen enkel duel uit de weg.

Ik zie graag dat Ajax voor hem komt. Terwijl ze bezig zijn, mag Marc een binnenlandse vlucht boeken naar Trabzon met een grote zak geld voor Abulkadir Omur. Die zou bij Ajax uitgroeien tot de “next big thing” in Europa.

23 mei 2019 om 01:14

Ajax gaat volgens mij echt voor de grinta spelers die ook kunnen voetballen en dynamiek hebben. Marin is precies zo. Beek heeft dat ook wel. Dus dan zouden ze er al 3 hebben. Martinez is ook heel dynamisch trouwens en rent veel naar voren voor een verdediger en is ook een bijter. Nico op links evenzo.

Ik zat me al af te vragen waarom niet Adam Maher oppakken die herboren is, op 6 speelt, goed kan voetballen en ook veel ballen afpakt tegenwoordig. Dat allemaal, terwijl hij transfervrij is en in of nabij Amsterdam woont. Ik bedoel is deze Turkse speler beter voetballend dan Adam Maher die ook nog eens Nederlander is (ajax wil een Nederlands karakter behouden)? Zo niet, dan zoek ik het meer in die hoek van mentaliteit en dynamiek.

Even op Youtube Abulkadir Omur bekeken en is inderdaad een leuk spelertje. Klein van stuk maar enorm behendig met de bal en draait makkelijk om zijn as. Ik denk dat Marc eerst echter voor Odegaard gaat ter vervanging van Ziyech.

23 mei 2019 om 07:14

Over Maher, helemaal eens. Die kan schone een op een vervangen. Bent alleen de vrije trappen kwijt. Voor de rest is de rol gelijk, terwijl Maher sneller is.

Hij is momenteel de beste Centrale middenvelder van Turkije.

Hij is technisch, kan schieten, en strijd hele wedstrijd mee.

Ik schat zijn prijs in op 15 miljoen.

Ik raad Ajax aan om Yusuf Yazici te kopen van Trabzonspor.

Is een aanvallende middenvelder die al paar jaar aan het uitblinken is in Turkije en heeft een grote toekomst voor zich.

Ajax kan beter zijn aandacht richten op een andere speler uit Turkije: Abdulkadir Omur. Deze speler past precies bij Ajax qua talent en Ajax heeft de juiste technische staf om hem verder te ontwikkelen. Deze speler heeft de potentie om een topper te worden en Ajax is dan ook de perfecte club hiervoor!!

23 jaar is voor Ajax-begrippen al best oud, dus ik zie dit als een no go. Ik hoop wel dat Ajax zich in Trabzon meldt voor Yusuf Yazici en Abdulkadir Omur, dat zijn 2 ruwe diamanten die erg groot gaan worden, vooral Omur. Type Messi. Dorukhan is dan meer een stofzuiger die ook aanvallend zijn man staat en een goede trap heeft. Is tevens gevaarlijk bij dode speelmomenten, pakt altijd zo zijn doelpunten mee. Erg gecharmeerd van hem, maar of het de vervanger is van Frenkie de Jong of Schone? Denk het niet.

Haha geweldige reactie vind t wel geinig, zou wel de gezicht van van der sar willen zien, nadat hij hun reactie las hahah

In Turkije hebben ze ook internet en weten ook wel dat er hier en daar met geld gestrooid word, sterker nog ze weten daar zelfs dat Ajax een lekkere bankrekening heeft.

Kijk wat ajax vraagt voor spelers die ze voor n euro opgehaald hebben.
En dan bij besiktas aankloppen met 7 mil.
Vind ik een beetje onrespectvol.
Hetzelfde als je iets op marktplaats hebt staan voor 250 en mensen gaan 30 euro bieden.
Kansloos

23 mei 2019 om 03:29

Ze hebben Frenkie niet gekocht voor 1 euro. Willem II kon destijds kiezen voor 3 miljoen of 10% verkooppercentage. Ze kozen het laatste hetgeen een slimme zet bleek.

Nou voor 8-9 miljoen en 20-25% percentage van de winst zou ik hem zeker laten gaan. De kans is groot dat Ajax hem ontwikkelt en voor een veel hoger bedrag verkoopt, dus daar kan je van profiteren. Het is geen Frenkie De Jong, maar meer een type Van de Beek. Dynamisch, pakt veel ballen af, pikt zijn doelpunten mee. Dat geld kunnen we dan investeren in andere spelers, onder andere een van zijn oud-ploeggenoten bij Eskisehirspor, Mehmet Ozcan. Die geniet ook aardig wat interesse uit Europa.

Prima dan, op naar de volgende. Is wel een uiterst kinderachtige reactie als dit waar is: “jij mag niet van mij kopen, maar wij willen wel van jou kopen”. Kan me daarnaast niet voorstellen dat een basisspeler bij ons nu naar een Turkse club gaat. 1, ze kunnen de transfersommen niet betalen en 2, de competitie is echt niet beter dan bij ons

Ik ben echt heel benieuwd wat het plan van Ajax is. De selectie is met 3 spelers gegroeid deze zomer, ik hoor alleen maar geruchten over aankopen en verder is het vrij stil.
Bande en Eiting komen nog terug van een blessure. Hoe groot wil Ajax de selectie hebben?

Ik hoop dat er wat berichten komen over spelers die vertrekken en dan hoop ik dat Ajax het met topkwaliteit aanvult, maar voorlopig zit ik niet te wachten op al die aankopen.
Marin was een prima aankoop ipv Frenkie
Scherpen voor Lamprou snap ik ook nog
Pierie, Martinez en Magallan zijn gehaald voor de verdediging ipv Wober (nu hopen dat Sinkgraven gaat, hoewel ik het echt wel zie zitten in hem)

Volgend jaar Schone weg daar zou je een Ekkelenkamp, Gravenberch of de Wit voor kunnen opleiden of evt doorselecteren
Huntelaar wordt vervangen door Danilo of Traore en we hebben Dolberg en Tadic nog.

Als Ziyech weggaat dan zou ik graag Odegaard, Pavon of iets van dat niveau zien.

Als Neres weggaat kan dat evt opgevangen door Bande en Noa Lang, hoewel ik het zou begrijpen als daar een Arjen Robben bijkomt voor nog een jaar, ook om de talenten te ontwikkelen

Als van de Beek vertrekt of dreigt te vertrekken snap ik deze aankoop, maar ik hoop het dus niet...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren