Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax is een politieke partij met allerlei spinnenwebben’

Laatste update:

Ajax kondigde zaterdag aan het contract van Marc Overmars tot medio 2020 te willen verlengen. De directeur spelersbeleid wordt naar alle waarschijnlijkheid op 11 november herbenoemd en Aad de Mos begrijpt dat ergens wel.

/

“Hij heeft een hele waslijst van mindere aankopen, maar Ajax heeft wel veel geld verdiend. Als dat de doelstelling is, dan is hij geslaagd”, aldus de 69-jarige trainer in ruste in een interview met Voetbal International. “Op het veld zie ik nog steeds geen Ajax waar ik warm van word. Daarom vind ik vier jaar erbij voor Overmars wel erg lang."

De Mos zegt dat hij nog altijd ‘geen lijn’ in de manier van werken van Ajax en vindt dat de Amsterdammers van een voetbalclub zijn verworden tot ‘een politieke partij met allerlei spinnenwebben’: “Overmars blijft daarin wel goed op de achtergrond.” Overmars zal bij zijn nieuwe contract jaarlijks drie ton bruto gaan verdienen in Amsterdam.

Ben jij het met Aad de Mos eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dat Overmars het binnen de omstandigheden die hij gekregen heeft goed gedaan heeft. Er zit een raad van commissarissen boven die ook veel gedwarsboomd hebben.

Ja er zitten mindere aankopen tussen. Dit waren echter dan ook geen aankopen voor bizar hoge bedragen. Overmars lijkt aan goede risicospreiding te doen. Milik heeft hij bijvoorbeeld voor weinig geld gehaald en voor bizar veel geld verkocht. En ik heb zo het voorgevoel dat een Casseira, Sanchez en Ziyech aankopen zijn waar de kans aanwezig is dat er goed winst op gemaakt wordt. Van mij mag er wel meer in Zuid Amerika gescout worden.

Verder zie ik wel vooruitgang in het voetbal. Bosz probeert er zijn stempel op te drukken. Ik kan dat wel waarderen. Er zijn in ieder geval meer voetbal en lef in dan de afgelopen jaren. Verder hoop ik dat talenten als Tete, Bazoer, Riedewald en el Ghazi zich terug kunnen knokken in de basis. Het talent wat hierachter zit (nouri, van der Beek, Cerny en de Jong) hoop ik dat deze binnenkort verhuurd gaan worden zodat ze op een hoger niveau kunnen gaan groeien.

Samengevat; de negatieve toon die in dit artikel naar voren komt herken ik niet zo.

5 oktober 2016 om 09:17

Ben nog steeds wel kritisch. Milik bv. Er werd jaren gezeurd over topspelers die niet haalbaar zijn... en dan eentje goedkoop vast leggen en na een seizoen weer verkopen. Ja bizar veel geld voor Nederlandse begrippen, maar het ondermijnt wel een sportief doel, terwijl Ajax zat financiële reserves zou moeten hebben.

Dus ben wel gedeeltelijk met je eens dat hij het goed doet. Maar ook met de kritiek van het artikel. Er werden veel breedte aankopen gedaan die niks of zeer weinig toevoegen. Alleen dit seizoen is hij voor het eerst geslaagd wat aankopen betreft.

Financieel is het natuurlijk wel gelukt. En aangezien Ajax gewoon een bedrijf is, is dit het eerste doel, alleen spreekt Ajax dat doel niet uit. Ik vind die strategie niet eerlijk naar supporters. Ze moeten hun werkelijke visie uiten en zodat ze in vrijheid naar die visie kunnen handelen. Nu krijgen ze terecht kritiek op hun beleid / visie omdat ze er regelmatig niet naar handelen

5 oktober 2016 om 09:18

Klopt dit seizoen is er met name met Ziyech en Sanchez heel goed ingekocht.

Milik was een absolute gelukstreffer, maar wel lekker voor Ajax.

Maar anderzijds is Ajax vergeten door te selecteren en zitten ze nu met een overvolle selectie. Dat is aan de ene kant nodig om met een zo sterke mogelijke selectie kampioen te worden en Europees iets te kunnen betekenen. De andere kant van de medaille is dat jonge talenten en neo-internationals zoals Tete-Riedewald-El Ghazi-Bazoer moeten banken. En daar niet tevreden over zijn.

Afgelopen zomer waren die 4 spelers ongeveer 20 miljoen p.p. waard, die waarde zal nu wel gehalveerd zijn. En dat is ook wel iets om over na te denken !

5 oktober 2016 om 10:17

Ik ben het grotendeels met je eens. Vooral over het feit dat de selectie overvol is en ik vind ook dat veel van die spelers, waaronder Viergever, Serero en El Ghazi, amper wat toevoegen.

Waar ik het niet mee eens ben, is dat jij vindt dat Milik een toevalstreffer was.
Milik is naar mijn mening toch echt wel gescout op zijn kwaliteiten en potentie. Meestal worden spitsen gescout op doelpunten en statistieken en dat is bij hem duidelijk niet gebeurd, want bij zijn vorige club scoorde hij amper.

5 oktober 2016 om 12:48

Ajax scout om spelers beter te maken en Milik was toen net 20 jaar. Nu is ie voor 34 mil verkocht en zijn ze in Napels erg blij met hem.

5 oktober 2016 om 09:42

@filip

Heel goed verwoord! Ook mijn compliment bij deze. Ik ben het overwegend met je eens. Enige is dat ik me afvraag of het 't beste is om Nouri, Cerny en De Jong te verhuren. Misschien is het voor hun ontwikkeling beter om met de A-selectie mee te trainen, af een toe in te vallen of te vechten voor een basisplaats. Al is dat per speler individueel misschien ook wel weer verschillend. Voor sommigen is verhuur weer beter.

De negatieve tendens van het betoog van De Mos lijkt ook wel een beetje gevoed door frustratie en rancune voor mijn gevoel. De Mos pretendeert altijd door Ajax gevormd te zijn, heeft naar mijn idee vaak geambieerd om bij de club terug te keren, maar is nooit een serieuze optie geweest voor een job bij de club.

Temeer juist, omdat sommige politieke stromingen binnen de club hem als trainer, beleidsmaker of persoon niet zien zitten. De Mos zou er misschien nog liever vandaag dan morgen voor tekenen om Overmars op te volgen of in een ander functie plaats te nemen als hij de kans kreeg aangeboden.

5 oktober 2016 om 10:14

@buitenspelval;

daarom is het jammer dat er niet door geselecteerd is op het middenveld afgelopen seizoen (toch nog een klein puntje van kritiek op onze Marc ). Het liefst zou ik zien dat een Cerny, Nouri, van der Beek en de Jong meer minuten gingen maken in Ajax 1. Aan de andere kant zitten te ook gewoon op een leeftijd dat ze vlieguren moeten gaan maken. Want de kans dat ze minuten gaan maken is niet heel groot als je concurrentie Bazoer, Gudelj en Riedewald is.

5 oktober 2016 om 12:29

Eigenlijk is het toch helemaal niet raar dat een jonge van 19 niet iedere week in de basis speelt!

Vindt nu juist dat die spelers ff wat uit de windt worden gehouden. Laat de oudere spelers nu een gebalanceerd team vormen en breng dan rustig een jonger speler er in.

Ajax moet voor eigen opgeleide jeugd gaan maar die moeten niet gedwongen op heel jonge leeftijd al het team moeten dragen. Niets mis mee als je op je 20-ste basisspeler wordt!

5 oktober 2016 om 09:53

@filip

Je schrijft: "er zit een raad van commissarissen boven die ook veel gedwarsboomd hebben".

Dat is echt de grootst mogelijke onzin. Die mensen dwarsbomen helemaal niets. Die doen gewoon hun werk. Ze zijn aangesteld om toezicht te houden op de Directie en in te grijpen als die zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. Dat heeft helemaal niets met dwarsbomen te maken. Als de RvC van Twente haar werk goed had gedaan, had de club nu niet aan de rand van de afgrond gestaan. Dat is misschien iets waar je bij stil zou moeten staan voor je dergelijke onzin verkondigt. Er is genoeg ruimte voor kritiek op het beleid van Ajax, maar die moet geadresseerd worden aan het orgaan die dat beleid heeft gemaakt (de aandeelhoudersvergadering) en niet die het moeten uitvoeren en controleren. Die zijn gehouden aan de afspraken die door de beleidmakers zijn gemaakt en met handen en voeten gebonden aan het beleidsplan. Net zo goed als een buschauffeur ook niet zijn eigen route kan rijden, maar de route moet nemen die het vervoersbedrijf voor hem heeft uitgestippeld.

5 oktober 2016 om 10:08

@ Scepticus

Natuurlijk doet de RVC hun werk door grotere transfers te blokkeren. Daar zijn ze voor aangenomen en dat is hun verantwoordelijkheid. Alleen leg maar aan de gemiddelde supporter uit dat het deze heren zijn geweest die (geheel terecht) een aantal transfers hebben geblokkeerd. En dat het dus, zeker in het begin, niet Overmars zijn schuld is geweest.

Toen Overmars begon stond Ajax nog steeds op gigantische verliezen en een ongelofelijk klein vermogen. Dat lijkt iedereen te vergeten. Maar hierbij een samenvatting van wat De Boer + Overmars en de rest hebben klaargespeeld.

Seizoen 2009/2010
Omzet: 69 miljoen
winst/verlies: 26 miljoen euro verlies
Eigen vermogen: 39 miljoen euro
Langlopende schuld: 13 miljoen
Kortlopende schuld: 43 miljoen
Liquide middelen (geld in kas); 8 miljoen euro

Seizoen 2013/2014
Omzet: 104 miljoen
Winst/verlies: 21 miljoen euro winst
Eigen vermogen: 88 miljoen euro
Langlopende schuld: 3 miljoen
Kortlopende schuld 40 miljoen
Liquide middelen: 60 miljoen

Notitie: de kortlopende schuld is voor 20 miljoen de ontvangen gelden van seizoenskaart houders. De tegenprestatie is dat Ajax toegang verleend tot wedstrijden. Dit is dus feitelijk slechts maar 20 miljoen euro schuld.

Oftewel een korte samenvatting
Omzetgroei van 35 miljoen in 5 jaar tijd
Van 26 miljoen verlies naar 21 miljoen winst (47 miljoen verschil)
Langlopende schulden met 10 miljoen afgenomen
Kortlopende schulden met (feitelijk) 23 miljoen afgenomen
Liquide middelen met 52 miljoen toegenomen.

Mogen we Overmars en Co alsjeblieft een contract voor 10 jaar geven aub? En een gigantische applaus en een gigantische schouderklop?

5 oktober 2016 om 11:07

@scepticus De rvc is in essentie natuurlijk wel aangesteld door, en handelt in naam van de aandeelhouders. Deze dienen het bedrijf gezond te houden, en handelen vanuit winstoogmerk, waar je je bij een BVO kunt afvragen tot op welke hoogte je een bedrijf zo moet besturen. Dus ja, ze doen hun werk en er is zeker terecht beleid bepaald gehandhaafd. Maar ze dwarsbomen wel degelijk in hun ogen risicovolle investeringen, waar Ajax als bvo natuurlijk ook te maken heeft met zaken buiten geld om. Het lijkt m.i. pas weer het eerste jaar sinds tijden dat dat begrip is doorgedrongen bij de rvc waardoor wat grotere investeringen geoorloofd zijn.

5 oktober 2016 om 11:12

Bedrijfsresultaten van 2014/15 waren echter weer een stuk minder door het mislopen van de CL. En de kwaliteit van de spelers en het veldspel zijn in de periode die jij noemt achteruit gehold.
Dat er actie nodig was destijds was evident. Maar het plan Cruijf is een flop gebleken en deze tranfer periode hebben we weer voor het eerst enkele goede investeringen gedaan, waarvan Sanchez en Ziyech direct iets toevoegen aan de selectie.

5 oktober 2016 om 11:15

Dit zijn indrukwekkende cijfers en een uitstekende prestatie.

Wat ik als voetbalsupporter belangrijk vind is dat ik weer eens een ouderwets ajax zag in de wedstrijden tegen Willem2 en pec. Dat was heel lang geleden.
Daarnaast zag ik ajax ook winnen van angstgegner fc utrecht waar ze vaak op fysiek en inzet werden weggeblazen. Het seizoen is nog lang maar dit zijn op dit moment ook positieve signalen.
Alleen mislopen CL en (daarmee samenhangend) laat aantrekken zyiech is een smet (je)

5 oktober 2016 om 12:07

Ik heb steeds gezegd...Eerst de financien, dat was prio1. Dan het voetbal.
Dat Frank zijn elftal desondanks kampioen heeft gemaakt is super knap.

Ik wil wel graag ag van het begrip opleidingsland en opleidingsclub. Ajax is een voetbalclub. Wel 1 die heel veel aandacht schenkt aan het opleiden van voetballers, en dan in eerste instantie voor Ajax 1.

5 oktober 2016 om 12:38

Schouderklop? 10jaar? Je overdrijft zeg.
Die balans ziet er goed uit. Maar wil je aub niet vergeten waar een grootdeel vandaan komt. 1. Door CL deelname, met spelers waar overmars geen drol mee te maken had gehd. 2. Door de verkoop van diezelfde spelers waar hij wederom geen bal mee te maken had gehad.
Overmars heeft daar flink van geprofiteerd, nu doen mensen zoals jij alsof dit allemaal zijn verdienste is. Ik geloof best dat overmars het een en ander goed heeft gedaan, maar zoveel krediet zoals je hem nu toedicht gaat mij te ver. Sterker nog. Als TD heeft hij eigenlijk flink gefaald. Zijn eigen volwaardige selectie die hij zelf heeft mogen samenstellen(2 jaar geleden) heeft vooralsnog geen prijzen gepakt. Is/was verre van gebalanceerd. In mijn optiek is zijn tijdperk als td 2 jaar geleden pas begonnen. Tot nu toe heel erg teleurstellend.

Misschien trappen heel veel mensen in jouw verhaal. Het beeld wat je geschetst hebt is incompleet.

5 oktober 2016 om 12:47

Overmars is werkzaam sinds 2011 bij Ajax en 2012 als directeur voetbalzaken beste everybodyblind.

Zoals het artikel ook vermeldt, Overmars heeft flink wat winst gemaakt en een zekere Brands (vanaf 2010 bij Psv) niet.

5 oktober 2016 om 13:03

Lees goed wat ik zeg nav dbergkamps post.

Ik heb meerdere comments geplaatst.

Komt erop neer, dat al die zwarte cijfers die dbergkamp zo ermee pronkt doordat overmars geprofiteerd heeft van de selectie waar overmars verdomd weinig mee te maken had gehad.
Nu doet dbergkamp alsof dit volledig t werk is van overmars.
Ook kul wat bergkamp zei over de prijzen die overmars gepakt heeft. Hij gaat dit ook nog vergelijken met brands. Schei toch uit. Nogmaals, kampioen geworden met spelers waar overmars geen drol mee te maken had gehad.

Daarentegen, De laatste 2 kampioenschappen van psv, volledig brands werk.
Sorry, die mooie verhalen van pro overmars door dbergkamp is verre van accuraat.

5 oktober 2016 om 13:09

Overmars begon in 2011, net toen ajax weer kampioen werd. Nu beschouwt dbergkamp direct dat dat zijn verdienste is. Dat is eigenlijk waar t op neer komt. De jaren daarna, ook kampioen. Dus cl geld. En de spelers verkocht. Waarom zien mensen dat over het hoofd? Blind op dbergkamps kijken en geloven. Sorry werkt niet bij mij. Mn profielnaam.

5 oktober 2016 om 13:40

@everybodyblind

Laatste twee kampioenschappen van PSV volledig Brands werk. Lol. Zullen we de de algehele leiding o.l.v. Gebrands, de technische staf en de selectie die het op het veld lieten zien daar ook wat credit voor geven? En niet te vergeten Ajax, dat PSV eind vorig seizoen min of meer de schaal cadeau deed?

Alles wat Brands aanraakt is goud, terwijl Overmars in jouw ogen beter geschikt zou zij als voorman bij de plaatselijke oud-ijzerboer. Je denkt wel erg zwart-wit. Als we jou zouden moeten geloven bezit de man nauwelijks noemenswaardige kwaliteiten in zijn functie als directeur voetbalzaken en zit hij slechts toevallig net op het goede moment op die stoel. Beetje kortzichtig. In deze functie en als lid van het technisch hart verdient hij meer credits voor zijn goede werk, een schouderklop ja.

5 oktober 2016 om 14:04

Je moet eens leren teksten in context te plaatsen. Natuurlijk heeft t gehele technische staf daar aan meegedragen. We hebben t nu toch over de td hoe ze hun elftallen hebben samengesteld. De selectie van psv is volledig samengesteld door brands. Terwijl de kampioenschappen van ajax, de rol van overmars daarin heel miniem is. Dat is nog een understatement.

Cadeau? Kom zeg...iedere kampioenschap is verdiend. Zij t door zelf goed voetbal te spelen of door gebrek aan concurrentie. Dus psv werd gewoon terecht kampioen, of ajax nou in de laatste wedstrijd punten verspeelde ofnie. Of is t puntverlies midden in t seizoen tegen twente nu ineens anders dan de laatste wedstrijd???

Daarbij, ff je laatste alinea. Je moet eens proberen aandachtig te lezen. Ik heb aangegeven dat overmars heus wel hier en daar goed werk heeft geleverd. Dat zijn mijn eigen woorden! Letterlijk zei ik dat. Nu ga je een vol alinea schrijven dat ik hem een totaal onbenul vind. Wow..echt wow..

Verder ga jij inhoudelijk niet er op in. Hoe zit t nou...dus je bent met dbergkamp eens dat die zwarte cijfers helemaal te danken heeft aan overmars?? Omdat ajax met een selectie kampioen is geworden waar overmars nix mee te maken had?? En spelers verkocht waar hij ook nix te maken had??

Wow.

Mvg

Mijn profielnaam.

5 oktober 2016 om 14:34

Leuk dat cynisme. Ik kom er later misschien inhoudelijk op terug als ik meer tijd heb. En zin heb om op je vrolijke tekst en je fijne zelfingenomen houding in te gaan. Je verdraait mijn woorden nogal. Ik heb het ook samenstellen van selecties. Jouw optiek is een understatement als onderstreping van de waarheid? Wat jij wilt.

In ieder geval alvast: als Ajax de wedstrijd in Doetichem gewoon gewonnen had en Ajax was kampioen geworden met twee punten meer dan Psv, was Overmars dat seizoen dan geslaagd? En Brands mislukt als TD?

Everybodyblind. Except everybodyblind probably. Fijne kerel.

5 oktober 2016 om 15:03

Begin nou niet steeds over dat kadootje..lees eerst nou maar gewoon. Om toch weer op in te gaan. Dus stel laatste speldag staat ajax 2 punten achter. Gelijk gespeeld op de 20e speelronde. En ze wonnen de laatste wedstrijd. Psv alsnog kampioen met 2 punten verschil. Dan ga je nog zeggen...kado man, want we hebben gelijk gespeeld op speeldag nummer 20. Kom op man.

Maar alsssss ajax had gewonnen, nee dan vind ik nog steeds niet dat overmars t goed heeft gedaan. Nogmaals, ik vind dat overmars geluk heeft gehad qua timing bij t indienst treden. Maar hij heeft ook wel degelijk goeds gedaan. Echter, dbergkamps standpunt. Die "mooie" balans van hem en zijn oneindig verheerlijking gaan mij te ver. Gebasseerd op puur feiten . Want mijn argumenten zijn wel degelijk feiten. Mensen zien t niet in dat de zwarte cijfers vooral te danken zijn aan CL deelnamen en verkopen van die spelers. Ik zeg t nog een keer, hier komt ie....overmars had nix te maken met een eriksen, vertoghen, blind, aldewereild, siem de jong, anita..moet ik nog doorgaan??

En idd. Everybody blind, behalve ik. En nog een paar andere mede ajacieden hier.

5 oktober 2016 om 15:09

Bepaal jij de onderwerpen die er mogen worden besproken? Ik laat je verder in die waan. En nog bedankt voor het bevestigen van de zelfingenomen kijk op jezelf in de laatste zin. Dat maak me gelijk duidelijk dat ik het hier verder bij zal laten. Een fijne dag nog.

5 oktober 2016 om 15:41

Snap niet dat je niet begrijpt dat ik heus niet iedereen vind dat ze blind zijn. Ik zeg nog en een paar mede ajacieden hier die ook tegen overmars kamp zijn. Mijn profielnaam is enkel bedoeld voor degenene die feiten niet willen/kunnen zien tijdens een discussie.
Btw. Ik ben verder ook gewoon mans genoeg om mijn fouten en foute inzicht toe te geven. Heb ik ook gewoon gedaan hier op deze site.
Maar ok, ik heb verder niets tegen jou als persoon. Kan ook niet, ken je verder niet.
Maar 1 ding moeten we dan toch niet vergeten. Ik denk dat wij beiden uiteindelijk willen dat ajax t goed doet. Mijn excuses, mocht ik toch jou hebben beledigd oid.
wel gemeend zeg ik...Jij ook een fijne dag.

5 oktober 2016 om 16:17

Min of meer cadeau??
Toch wel triest dat je hier weeer over begint. het was natuurlijk een zwaar verdiende titel.
natuurlijk erg leuk om over geld te praten maar, wat mij opvalt is dat sinds de aanstelling van Overmars, het sportief gezien bergafwaarts ging. en internationaal zelfs lachwekkend, oftewel sinds het ontslag van Jol..(toen er nog wel leuk voetbal werd gespeeld), is er een zichtbaar verval.dat is natuurlijk inherent aan beursgenoteerde bedrijven. Maar in mijn opinie gaat het over voetbal,
Ik snap die schouderklopjes ook niet zo....zijn inbreng vind ik erg mager de laatste jaren.

5 oktober 2016 om 18:34

@komtdatschot

Waarom is het triest om dat zo te zeggen dan? Had jij er die bewuste zondag toen je wakker werd, nog op gerekend dat aanvoerder van je club 's middags de schaal in de handen omhoog zou houden? Dat zal voor jou toch het mooiste cadeau van de dag zijn geweest?

Ik zeg toch ook nergens, dat het onverdiend is geweest, dat PSV kampioen was op het einde van de rit? Degene die de meeste punten heeft is terecht kampioen, dat is logisch. Ik was de eerste om PSV en de supporters ermee te feliciteren.

Verder klopt het niet dat ik er 'weer' over zou beginnen. Dit is de eerste keer dat ik het ooit zo schrijf of zeg of whatever. Waarom zo als door een wesp gestoken reageren?

5 oktober 2016 om 19:54

@schwarz

Wat je zegt, is volstrekte onzin. Als een speler hands maakt in het strafschopgebied en de scheids fluit en een penalty geeft, doet hij dat niet om de speler te dwarsbomen maar omdat het zijn taak is om de spelregels te handhaven. Bij een RvC is dat het exact hetzelfde. Die is aangesteld om toezicht te houden en te controleren of de Directie zich aan de afspraken houdt en als dat niet het geval is, op te treden. Door de aandeelhouders is afgesproken dat er bij Ajax niet meer mag worden uitgegeven dan er binnen komt. De transfer van Zyech is ook een risicovolle investering en die is niet door de RvC tegen gehouden omdat Overmars 26 spelers heeft laten afvloeien en daarmee ruimte heeft gemaakt op de begroting.

5 oktober 2016 om 20:00

@everybodyblind

Je doet je naam in ieder geval eer aan. Wat jij feitelijk zegt is dat als een verkoper een produkt voor veel geld weet te verkopen, dat niet zijn verdienste is, maar dat van de inkoper. Ik hoop dat je begrijpt dat iemand die zoiets beweert inderdaad problemen heeft en niet alleen met zijn gezichtsvermogen.

5 oktober 2016 om 21:09

Dat is toch echt wel appels met sinas vergelijken. Dus jij zegt Apple heeft alles in china laten maken, made in china dus china mag ervandoor met de eer. Jah tis gemaakt in china. Het gaat om de knowhow de fundering...die is gelegd door die amerikanen en ze reiken hadvaten aan om die dingen te maken. Net als overmars, die heeft mooie materiaal om mee te werken, wat niet door hem is samengesteld.
Als jij dat niet door hebt. Dan houdt t op idd. Zogenaamd ik ben degene die dingen niet door heeft.

Moet er een beetje van smilen van jouw reactie. Fijne avond

--

Aanvulling.
Ja idd de eer gaat naar de inkoper, als hij een goed product weet in te kopen. Wat t geval is met eriksen verthongen etc.

Heeft overmars boilesen voor 18 miljoen verkocht...dus inkoper heeft waardeloze spul ingekocht maar de verkoper weet dat alsnog met winst te verkopen...okee dan is dat verkopers credit.

5 oktober 2016 om 10:39

Het feit dat Overmars één transferwindow goede aankopen heeft gedaan, betekend niet dat hij het goed doet. Het blijft een chaos elke transferperiode. Aankopen worden last minute gedaan, terwijl de competitie en Cl/el voorrondes al weer begonnen zijn. Als topclub kan je daar niet mee wegkomen. Had Ajax Ziyech in de selectie tijdens de voorrondes, dan was de kans veel groter dat ze door waren gegaan.

Daarnaast wordt de selectie niet goed doorgelicht. Op sommige posities hebben we maar 1 speler, en voor sommige posities hebben we er 4 die er kunnen spelen.
En al die matige spelers die Netto gehaald heeft voor 'weinig' geld tellen toch wel bij elkaar op, zeker als je het salaris erbij meerekent.

Het vervelend voor Netto is dat hij nog de RvC boven zich heeft. En wat er daar allemaal afspeelt in voor de doorsnee supporters volledig onbekend. Ajax heeft dan ook meer transparantie nodig in de top. Gekozen voortzitter, socio systeem etc.

5 oktober 2016 om 11:09

Eerste halve finale CL een keer halen. Dan heb je het goed gedaan. Hou eens de boel bij elkaar voor een paar jaar. Is ook zijn taak. Maar nee. Er moet geld binnen komen. Dat is er nu. Nu maar eens de contracten openbreken van de sterkhouders en boven je salarisplafond gaan zitten om ze te behouden.

Tegenover die 'waslijst' aan miskopen staat ook een waslijst aan goede aankopen en Jackpot Milik. Dan mogen er best wel wat mindere aankopen tussen zitten. Ik ken eigenlijk geen enkele TD die geen flops er tussen heeft zitten.

5 oktober 2016 om 10:43

@finalvoetbal

Iedereen heeft een (voor)oordeel over Overmars, maar waar niemand een woord over rept is de financiële situatie bij Ajax aan het begin van de revolutie. De vorige beleidsbepalers hadden Ajax opgezadeld met een verliesgevende begroting (verlies het laatste jaar 27 miljoen) en een clubkas die zo goed als leeg was. Toen Overmars aantrad, was er nauwelijks geld om aankopen te doen en het was derhalve volstrekt logisch dat hij niet met topaankopen op de proppen kon komen. De jaren daarna heeft de directie van Ajax ondanks de inkomsten van deelname aan de CL een grote bezuinigingsoperatie doorgevoerd om de begroting weer kostendekkend en toekomstbestendig te maken. Dat is de reden dat Overmars ook de jaren daarna geen grote aankopen kon doen en de selectie veelal moest versterken met huurlingen. De transfersom van een aankoop is een investering en die moet je derhalve afschrijven op je begroting gedurende de looptijd van zijn contract. Dat betekent dus dat de uitgaven oplopen, terwijl de Directie net met een bezuinigingsoperatie bezig was om die juist terug te dringen. Het lijkt me duidelijk dat je bij een bezuinigingsoperatie de handen zoveel mogelijk op de knip houdt. En dan wordt het heel lastig om succesvol te zijn op de transfermarkt.

Dit seizoen is de financiële situatie bij Ajax totaal anders. Dankzij de bezuinigingen heeft Ajax nu een begroting die redelijk kostendekkend is en daardoor behoeft de winst die Overmars heeft gemaakt met uitgaande transfers niet meer te worden aangewend om de verliezen mee af te dekken die zijn ontstaan door het missen van de CL, maar kan een significant deel worden gebruikt om de selectie mee te versterken. En kan Overmars dus eindelijk met een goed gevulde beurs de transfermarkt op en omdat hij voldoende heeft om te spenderen, komt hij automatisch ook met betere spelers terug. Dat is derhalve gewoon een kwestie van oorzaak en gevolg.

Hoewel de begroting zo goed als kostendekkend is, is er allerminst sprake van een begrotingsoverschot. Doordat Overmars bijna 25 miljoen aan spelers heeft uitgegeven, lopen de uitgaven de komende 5 seizoen met 5 miljoen per jaar op. Daardoor is de grens waarschijnlijk wel een beetje bereikt en behoef je de komende jaren geen spectaculaire aankopen meer te verwachten. Ajax heeft Zyech kunnen aantrekken omdat de transfer van Bailey afketste, beide spelers aantrekken was vanwege de kwetsbare begroting volstrekt onmogelijk. Ajax had behoefte aan een extra buitenspeler en al tien middenvelders onder contract, waardoor de prioriteit duidelijk bij het aantrekken van een buitenspeler lag. De verwijten aan het adres van Overmars dat hij Zyech in eerste instantie niet wilde aantrekken zijn in dat licht bezien, volstrekt belachelijk. Ajax had, naar je mag aannemen mede op advies van PB, ingezet op Bailey en als die aankoop was geslaagd, was er geen geld meer over geweest om Zyech aan te trekken. Zo simpel is het.

Natuurlijk heeft Overmars spelers aangetrokken die hij beter links had kunnen laten liggen, maar dat had alles te maken met het geringe budget dat hij tot zijn beschikking had aan het begin van zijn aantreden. Wat mij betreft had hij toen beter helemaal geen spelers kunnen aantrekken, maar dat is achteraf en achteraf kijk je volgens de Friezen een paard in de kont. Overmars heeft inmiddels een transferwinst geboekt van tegen de 100 miljoen en nu hij voldoende geld tot zijn beschikking had om de markt mee op te gaan, heeft hij ook heel behoorlijk ingekocht en staat er dit jaar een selectie die veel beter is dan vorig jaar. Ik vind het daarom volkomen terecht dat hij op basis van die prestatie een vierjarige contractverlenging krijgt. Die komt hem toe, ook vanuit het oogpunt dat aankoopbeleid geen exacte wetenschap is en een miskoop zo is gemaakt, zelfs als het om zeer talentvolle spelers gaat als Sulejmani en El Hamdaoui. Veel van zijn voorgangers hebben het beduidend minder hebben gedaan en ook menig kat in de zak gekocht. Dat is all in the game en geen enkele probleem zolang het totaalplaatje maar in de plus blijft. En dat is bij Overmars overduidelijk het geval. Daarvoor verdient hij hulde, terwijl vooral veel spot ten deel valt en over hem wordt geoordeeld zonder de moeilijke omstandigheden in dat oordeel mee te nemen. En dan wordt een oordeel vanzelf een vooroordeel.

Gelul in de ruimte dit. Ondanks het magere begin dit seizoen staat er gewoon een prima selectie. De voorgaande jaren was er veel aan te merken, maar Overmars heeft het deze transferperiode gewoon prima gedaan en mag daar ook wel eens de complimenten voor krijgen. Goede, talentvolle groep, waar misschien een gebrek aan ervaring.

Akelige man dit. Heeft overal een mening over en alleen PSV kan hem bekoren. Beperk je dan ook tot het veren in de kont steken van Brands en houdt verder wijzelijk je mond. Irritante blaaskaak.

Ik snap al die ophef eigenlijk niet zo. Door de 4 kampioenschappen op rij tijdens Frank de Boer zijn we kwa prijzenkast gewoon erg verwend, ook al was het voetbal vaak niet om aan te zien. Maar goed, Frank is een echte Ajacied dus die zagen "we" graag.

Laten we ook niet vergeten dat Overmars voornamelijk prof voetballer is geweest en een hele andere route heeft gekozen. Je kunt mij namelijk niet vertellen dat je zelf ook bij een nieuw bedrijf of nieuwe functie binnenstapt en binnen een half jaar of een jaar gelijk de grote meneer bent die alles wel even regelt. Het heeft gewoon tijd nodig. Ja, Overmars heeft ook zeker bijgedragen aan een paar miskopen maar de andere kant van het verhaal is wel dat hij zeker het afgelopen jaar gewoon hele goede zaken (zowel aankoop als verkoop) heeft gedaan.

Hetzelfde geld voor Peter Bosz. Het is makkelijk zeiken op Bosz maar geef die man potverdomme toch gewoon eens tijd. Onder Frank werd er week in, week uit gezeken op het vertoonde spel. Nu komt er een coach die de ballen heeft om meer aanvallende en creatieve spelers op te zetten en vanaf dag 1 is het al weer raak. Ja, we hadden de CL misschien wel moeten/kunnen bereiken, maar als er nog steeds een groot deel van de selectie staat die het voetbalspelletje van Frank was gewend dan geloof ik best dat het heel erg moeilijk is voor Bosz om dat zo even om te gooien.

Mijn kritiek op overmars is niet zo zeer dat hij een paar slechte aankopen heeft gedaan. Dat gebeurt iedere td wel.

Maar mijn kritiek is dat hij keer op keer faalt om de selectie tijdig rond te krijgen. En dat hij de selectie vaak overschat. Dat hij dan paniekaankopen doet. Dat hij moeite heeft om balans te te vinden binnen de selectie.
Nogmaals, slechte en goede aankopen horen er bij. Dat is ook nooit t probleem geweest.

Overmars doet het goed. Elke club heeft zijn miskopen maar bij Ajax wordt dit onder een vergrootglas gelegd omdat het Ajax is. Ik vind dat Aad weer slap uit zijn nek loopt te lullen.

5 oktober 2016 om 09:37

En terecht. Ajax is de grootste club van Nederland en de arrogantie van de aanhang maakt het dat elke misstap dubbel wordt uitvergroot. Hoge bomen vangen immers veel wind.

Aad kijkt niet goed dan, in tegenstelling tot de jaren voor de revolutie, houden we directie en trainer wel langer bij elkaar, eindelijk een stukje continuiteit, dan kun je ook wat opbouwen. Organisatie veranderingen gaan altijd gepaard met wat onrust, zeker als Johan zich ermee bemoeid en een multi interpretabel plan introduceerd, men lijkt nu juist een zelfde interpretatie te hebben, dat is waar het met Jonk en de rest botste. Nu staan de neuzen dezelfde kant op.

Overmars verstaat zijn vak steeds beter, van der Sar komt er langzaam in en doet het commercieel uitstekend, financieel is er een buffer en bijna sluitende begroting zonder verkoop of CL, de opleiding wordt beter en beter, Jong Ajax heeft meer en meer talent, Bergkamp zit denk ik helemaal op zijn plek nu, de scouting is flink verbeterd. De selectie is ook keurig in orde net als de contracten. Kortom Ajax is goed bezig, het voetbal wordt ook steeds leuker om te kijken, als we dat nog combineren met prijzen gaat het eigenlijk perfect.

Volgens mij worden er problemen, 'gecreëerd', in plaats van dat ze er ook echt zijn, deze stelling slaan nergens op en suggereert dat Ajax alleen financieel wil presteren, maar dat is niet zo, echter wel een voorwaarde voor goede sportieve resultaten. Op het veld steeds meer kwaliteit, Ziyech, Traore, Younes, Dolberg, Sanchez, stuk voor stuk spelers waarvoor je naar het stadion komt.

5 oktober 2016 om 09:40

Er is weldegelijk een probleem bij Ajax. De top is te smal en daaronder zit een te brede laag goede jeugd.

5 oktober 2016 om 13:45

@wetenschap

Loze uitspraak, kun je dat wat concreter uitleggen want ik volg je niet helemaal. Wat is het probleem van een brede laag goede jeugd? Dat probleem voor Ajax zie ik echt niet, veel concurrentie, relatief goedkope spelers die eraan komen en die het systeem al kennen.

Pfff. Alweer zo'n annalist. En pas aan het einde van het seizoen worden de prijzen verdeeld. Ajax staat nu tweede en tot nu toe de best presterende Nederlandse club in Europa. Waar hebben we het over!!

5 oktober 2016 om 09:27

Best presterende? Je bedoeld zeker van alle europese wedstrijden ooit.
Dan wel ja, maar de laatste vier á vijf jaar totaal niet!

5 oktober 2016 om 09:59

Europees de laatste 5 jaar ook. Bekijk de statistieken maar.

5 oktober 2016 om 10:15

@ Luckykes

Omdat PSV 1x doorstoot in de champions league, maar de andere 4 jaar in de europa league nog slechter presteert dan Ajax, zijn ze niet gelijk beter presteerend? De afgelopen 5 seizoenen heeft PSV 1 seizoen beter gepresteerd. De andere 4 seizoenen minder. Dus ja Ajax presteert beter europees.

5 oktober 2016 om 10:45

@D-Bergkamp

5 jaar geleden presteerde Twente en ik geloof ook 4 jaar geleden AZ beduidend beter!
Ik heb het niet alleen over Psv.
Vorig seizoen presteerde PSV beter.
Dit seizoen presteerd Ajax nog wel als beste tot nu toe maar dat kun je pas zeggen als het seizoen voorbij is.
Voor het zelfde geld verliest Ajax een paar keer (wat ik niet hoop of verwacht) en wint Feyenoord meer!
PSV en ook, jammer genoeg, AZ geef ik niet veel kans meer op goede prestaties betreft overwinteren.

5 oktober 2016 om 10:49

@koning020
Wel gek dat Fctwente de kwart finale tegen Villareal eruit ging en Ajax ervoor nog dat Ajax toch nog de betere europese prestatie leverde.
Of bedoel je de behaalde punten?
Dat jaar dat Twente via de Fair Play binnenstroomde hadden ze de meeste punten behaald door louter overwinningen (op kleine clubs) in de vier voorrondes.

Dus hij ziet er geen lijn in, maar wil wel dat degene die voor lijn zorgt een kort contract geven.

Over de politieke spelletjes bij Ajax heeft De Mos in mijn ogen gelijk. Om dit echter te koppelen aan de contractverlenging van Overmars vind ik een beetje makkelijk scoren.

Toen Overmars in dienst trad, werd er structureel te veel uitgegeven en waren de sportieve resultaten niet best. Het nieuwe beleid werd om minder uit te geven aan spelers van buitenaf, meer spelers uit de jeugd de kans te geven en deze met het extra geld langer aan de club binden. Alledrie deze aspecten zijn gerealiseerd, waarbij er op nationaal gebied meer succes is behaald dan in de voorgaande periode. Internationaal is er geen aansluiting gevonden met de Europese top, maar je kunt je afvragen in hoeverre dat realistisch is.

Kijkend naar de prijzen waarvoor hij spelers gekocht en verkocht heeft, vind ik hem een goede onderhandelaar. Hij heeft, net als iedere andere TD, een aantal miskopen op zijn conto staan. Deze zijn echter wel voor minder geld binnengehaald dan daarvoor het geval is. Bovendien heeft hij met een relatief beperkt budget wel enkele voltreffers binnen weten te halen (milik, Younes, Bazoer, Dolberg, etc). Er is nog nooit zoveel geld voor Ajax spelers binnengekomen.

Het enige dat je Overmars kunt verwijten is dat hij soms de selectie overschat en daardoor op het laatste moment nog moet handelen. Dit risico is echter inherent aan het beleid van jonge spelers de kans geven en voor weinig geld halen. Er kan dan nog zoveel potentie in zitten, de ene week komt het eruit en de andere week niet. De huidige selectie die er staat is naar mijn mening prima, alle posities zijn dubbel bezet waarbij je weinig kwaliteit inlevert als er gewisseld wordt. De selectie vertegenwoordigt een hoge marktwaarde. Bovendien, en dat is nog altijd het belangrijkste, moet deze selectie in staat zijn om voor de titel te spelen en Europees te overwinteren.

Aan die politieke spelletjes deed Aad zelf ook mee toen hij trainer wilde worden van het eerste en Leo Bernhakker eruit gewerkt moest worden.

On:
Overmars mag van mij blijven simpelweg omdat ik niet zou weten wie het anders zou moeten doen en omdat ik nu graag is een aantal jaar bestuurlijke rust zou willen zien, al lijkt dat bij Ajax vaak een utopie...

3 ton per jaar, dat is 2 x de Balkenende norm... Voor het mede besturen van een voetbalclubje... Belachelijke bedragen. 2 x meer verdienen dan de minister president van ons land..

Overmars maakt echter niet alleen de beslissing over aankopen, rvc zit hier ook achter. 4 jaar is idd lang, maar echter de schuld van slechte aankoopbeleid is niet alleen zijn schuld, maar dat er geen touw aan vast te knopen is, is wel bekend.

5 oktober 2016 om 13:49

Slechte aankoopbeleid? Verklaar je nader, is mij niet bekend namelijk. Ik ben zeer content over het aankoopbeleid en vaak ook content met het ontbreken van aankopen, omdat in veel gevallen dat ruimte voor jeugdspelers heeft gecreeerd en zo hoort het ook, dat is het beleid van Ajax.

Ik begin het echt een misselijk ventje te vinden die Aad. Tuurlijk iedereen kan en mag zijn eigen mening/critici hebben op bepaalde factoren.
Alleen vind ik dat men daarin in Nederland wel echt extreem gebruikt en soms zelfs misbruik daarvan maakt.

Aad ziet niet in dat niemand in de voetbalwereld hem serieus neemt. Oke hooguit met alle respect zal ik dan maar zeggen de kleinere clubs uit de Jl.
Hij heeft op dit moment totaal niks met Ajax te maken. Zal denk ik ook niet de in en outs bij de club weten. Wie ben jij dan om de club zo af te schilderen als een politieke blablabla???
Maar als we op zijn reactie reageren is het ook niet goed, want hij mag zeggen wat hij wil toch??
Zolang hij maar geen functie bekleed bij de club, is mijn hart gerust.

Ik vind het ook veel te lang, stel dat Overmars dit jaar weer geen kampioen wordt dan is dat al voor de derde keer op rij. En dan mag Overmars nog eens drie jaar lang blijven falen. En niemand in de organisatie die er is om Overmars en Vd.Sar tegen te spreken want ze dekken elkaar allemaal. Alle critici hebben ze buiten de club gewerkt.
Ajax wordt nu zelfs bestuurd als een dictatuur dus!!

5 oktober 2016 om 13:51

Ik vind dat nog veel tekort, men moet namelijk niet elke keer van beleid en mensen veranderen als de doelstellingen niet gehaald worden. Ik zie niet waardoor het daardoor beter wordt, eerder andersom. Een gefundeerde analyse waar Ajax tekort komt en er van leren met zelfde mensen, dat is waar ik in geloof en daarvan zie je ook steeds meer het resultaat. Nu sportief nog.

De organisatie hoort elkaar ook te dekken maar er zijn genoeg mensen zoals de RvC en aandeelhouders vergaderingen waar kritiek geuit kan worden.

Financieel heeft Marc Ajax goed gedaan. Toch zou ik, als ik Ajacied was, liever goede prestaties op het veld willen zien. Eigenlijk moet je gewoon voor iemand gaan die zowel voor veel geld, als voor goede prestaties op het veld kan zorgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren