Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax heeft zo iemand echt nodig, ook al komt hij dan van Feyenoord’

Laatste update:

David Endt ziet in Frank Arnesen een geschikt technisch directeur voor Ajax. De Deen beschikt volgens de voormalig teammanager van de Amsterdammers over het talent, de ervaring en het netwerk die het bekleden van een dergelijke positie zou vergen. Dat Arnesen een verleden bij Feyenoord heeft, hoeft volgens Endt niet uit te maken. "Hij heeft het Ajax-DNA", zo betoogt hij tegenover onze eigen Kalum van Oudheusden.

Een goede technisch eindverantwoordelijke is belangrijk om een schip als Ajax varende te houden, denkt Endt. Daarvoor is volgens hem een 'uit de wol geverfde' kandidaat nodig, die er nu niet loopt. "Met alle respect voor Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar (het huidige technische duo, red.), die het hebben moeten doen in moeilijke omstandigheden. Het is niet eenvoudig en niet een vak wat je van de ene op de andere dag in je vingers hebt. Enig talent is aan te bevelen, maar het heeft ook een enorm netwerk nodig. Dat is een kwestie van jaren", zegt Endt.

Arnesen, die tussen 1975 en 1981 als speler voor de Amsterdammers uitkwam, zou volgens Endt aan het profiel voldoen. De 66-jarige Deen behartigde tot voor kort de technische zaken bij Feyenoord, waar hij aan de kant werd gezet omdat hij niet kon garanderen dat hij ziektevrij bleef. Arnesen moest even daarvoor namelijk een stapje terugdoen vanwege een bacteriële infectie in zijn knie. "Bij Feyenoord heeft Arnesen fundamenteel goed werk verricht", zegt Endt. "Daar profiteert Feyenoord op dit ogenblik nog van. Hij heeft bij grote clubs (onder meer Chelsea en Tottenham Hotspur, red.) gewerkt, dus dat netwerk is er wel. En hij heeft het Ajax-DNA. Ook omdat hij de club kent, past hij makkelijk in het geheel."

Endt vraagt zich alleen af of Arnesen een dienstverband in Amsterdam op dit moment ziet zitten. "Op het moment slaat hij een golfballetje. Hij is wel weer hersteld van zijn knieprobleem, dus ik denk niet dat het aan zijn gezondheid ligt. Als ik hem goed ken – en ik ken hem redelijk goed – ligt het ook niet aan zijn gebrek aan ambitie. Maar misschien heeft hij na deze laatste ervaring gedacht dat het tijd is om helemaal niets te doen. Maar hij is door en door een voetbalbeest, hij volgt voetbal altijd. Dat kan Ajax goed gebruiken", aldus Endt.


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.
Zie jij in Frank Arnesen een geschikt technisch directeur voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sowieso is alles een verbetering op H2. Arnesen met zijn grote netwerk zou zeker een aanwi st kunnen zijn voor Ajax. Bij Feyenoord onlangs nog heel goed werk geleverd

8 februari 2023 om 14:47

Zeker, Arnesen is een man met een netwerk en de ervaring.
Merk ook dat ze bij Ajax ook steeds meer kijken naar mensen zonder het echte 'Ajax-bloed'.
Wat denk ik een verrijking is qua opties.

8 februari 2023 om 14:55

Dat sentiment was echt storend, dat je bijna in Amsterdam geboren moest zijn en in het eerste van Ajax moet hebben gespeeld om goede papieren te hebben voor een baan bij Ajax.

Dan ga je in zo’n kleine poel vissen en loop je veel talent mis. De enige vraag hoort te zijn of de betrokken kandidaat de club goed vooruit kan helpen.

8 februari 2023 om 15:38

Uiteindelijk is die verandering een gouden beslissing gebleken. Denk bijvoorbeeld aan Erik ten Hag. Wat een geweldige trainer bij Ajax!

8 februari 2023 om 15:59

Dat is ook het grote probleem bij sommige voetbalclubs. Ze over-romantiseren de boel en dan krijg je dus dergelijke termen. Het is prima bij mensen als David Endt betreft waarbij objectiviteit niet per se nodig is, maar je komt als club in de problemen als dergelijke mensen over het beleid gaan en er wat over te vertellen hebben. Als zoiets echt tot in de kieren van een club komt, krijg je een situatie zoals die bij FC Twente destijds onder Munsterman. Gevoel; daar kun je geen reeel beleid op voeren.

8 februari 2023 om 17:12

Nou ja Prem, het is Ajax geweeest die hem uit Denemarken heeft gehaald en vanaf dat moment is zijn voetbalcarrière van de grond gekomen. Zes seizoenen Ajax dus er zit wel degelijk 'Ajax-bloed' in Arnesen, inmiddels vermengd met psv en Feyenoord bloed maar ja een leven verloopt nu eenmaal niet vlekkeloos...😏

9 februari 2023 om 07:30

Vind ik ook. Dat overromantiseren heeft geleid tot Berry van Aerle als scout bij psv. En die neemt zijn taak zo serieus dat hij op zoek is naar spelers met een -psv profiel-…over doorslaan in de romantiek gesproken.

9 februari 2023 om 11:35

Hier zie je weer staan "het Ajax DNA"...dat is zo'n vreemd gegeven. Wanneer heb je dat dan?

8 februari 2023 om 16:34

Het ging bij Feyenoord pas echt crescendo toen Te Kloese kwam en er spelers werden aangetrokken die "anders" waren dan wat voorheen kwam. Anders in de zin van dat ze niet uit de "old boys network" van Arnesen kwamen. Het is voor mij dan ook niet verrassend dat Feyenoord niet doorgegaan is met Arnesen en vooral dat ze zonder vervanger verder zijn gegaan.

8 februari 2023 om 17:52

Oneens Fan123, een TD doet meer dan alleen spelers kopen. Arnesen heeft de fundering gelegd voor de huidige organisatie. Jeugdopleiding omgegooid, nieuwe scouting neergezet (die de spelers waar jij het over had hebben aangedragen), dat topsportbedrijf laten komen om de organisatie door te lichten, Slot aangesteld, Trauner gehaald, Aursners gehaald, jeugdspelers tijdig een contract gegeven.....nee hij mag meer credits krijgen

9 februari 2023 om 12:13

Hij zal achter de schermen vast goede dingen hebben gedaan, laten we daar vanuit gaan. Maar je kan niet ontkennen dat het bij Feyenoord ECHT is gaan lopen nadat Te Kloese kwam. Trauner, Aursnes en Pedersen kun je op het conto van Arnesen schrijven (net als sommige mislukkingen), maar Timber, Hancko, Szymanski, Paixao, Gimenez, Danilo, Wieffer, Dilrosun zijn allemaal onder Te Kloese gekomen.

10 februari 2023 om 05:32

Via het scouting netwerk wat door Arnesen is opgezet en onder de trainer die door Arnesen is aangesteld

Arnesen ziet de bui al hangen. Straks al dat tuig in zijn achtertuin. Na alle Berghuis-perikelen toch wel een pluspunt voor Feyenoord: voorlopig zullen de meesten zich wel bedenken alvorens ze de overstap wagen.

8 februari 2023 om 14:26

Maar dat zou toch vd gekke zijn.
Je mag dus nooit de overstap maken omdat er een paar doorgesnoven nep supporters het niet willen

8 februari 2023 om 14:37

@instapmoment: De stap van Arnesen van werkeloos naar Ajax lijkt me nog minder pikant dan die van Danilo van Ajax naar Feyenoord... en daar kraaide ook nauwelijks een haan naar.

8 februari 2023 om 15:39

Omdat Danilo niet goed genoeg was voor Ajax en bij Feyenoord redelijk (maar ook niet fantastisch waardoor de Ajacieden weer getriggerd zijn) presteert, dat helpt natuurlijk ook wel.

Ik verwacht inderdaad ook niet dat Arnesen gigantisch pikant zal worden, maar als hij het goed doet bij Ajax zullen er echt wel weer een paar Feyenoordfans een liedje in elkaar knutselen

8 februari 2023 om 14:43

Arnesen heeft denk ik niemand problemen mee. Berghuis was echt een totaal andere orde van grote.

8 februari 2023 om 14:54

Moridin

Precies! Berghuis was andere orde. Was belangrijkste speler, uitgesproken liefde voor Feyenoord en zo. Dan nog vind ik nog steeds gewoon dat iemand vrij zijn keuzes moet kunnen en mogen maken en dus ook een overstap naar Ajax zonder dat een hysterische massa met dartpijltjes gaat gooien.

8 februari 2023 om 14:55

Heb jij de dartpijltjes gezien? Uiteindelijk is alles in de Kuip vrij rustig verlopen.

8 februari 2023 om 15:01

"heb jij de dartpijltjes gezien"
Nee, door die netten kon ik sowieso alles een stuk minder goed zien. En in dit verband, Fr010, waar zijn die netten überhaupt voor nodig??? Dat die dingen daar moeten hangen zegt genoeg én alles over deze gehele situatie.

Maar jij hebt die bedreigingen, waaronder die om dartijltjes te gooien naar hem, toch ook wel gezien, gehoord en gelezen? Of wat is je punt precies? Dat het 'wel rustig is gebleven'?? Sorry maar dan heb jij die hele hype gemist. En dat er 'niks is gebeurd' breng jij alsof dat nieuws is. Goh, er is een keertje niks gebeurd,... dat is schrikken!

Ook dit zegt eigenlijk alles over de situatie rond de Klassieker (er zijn niet voor niets geen uitsupporters al ruim tien jaar!) en rond overstappen tussen die clubs.

8 februari 2023 om 15:13

Het is over en weer. Feyenoordgekkies die malloot doen om Berghuis, Ajaxmafklappers niet lang daarvoor met de Vermeer-pop in het stadion. Er is gewoonweg weinig voor nodig om dat soort lui te triggeren. Nu verwacht ik geen gekke dingen bij Arnesen, maar bij iedere directe overstap, houd ik mijn hart weer vast wat ze nu weer gaan uitvreten.

8 februari 2023 om 15:47

Niet verrassend dat een admin op voetbalzone er op deze manier naar kijkt en cynisch reageert.
Uiteindelijk is het er vooraf vooral veel over gegaan en groter gemaakt door de media. Waaronder voetbalzone. Zelfs Berghuis gaf dat aan. Feitelijk is er niks gebeurd tijdens de wedstrijd, maar jij doet nu alsof het wel zo is en wil het net als de media een stuk groter maken.

Die netten waren nodig, uit voorzorg. Jammer dat het nodig is, maar tussen de 50.000 man zitten een paar honderd idioten.
Dezelfde idioten die hem ook bedreigd hebben....dus prima dat er voorzorgsmaatregelen zijn getroffen.
Zonde dat het nodig is, dat wel

8 februari 2023 om 17:49

"niet verrassend dat een admin op voetbalzone er op deze manier naar kijkt en cynisch reageert."

Admin? Sorry, ik doe geen administratie, ik doe moderatie. Dat is wat anders.
Maar verder, we hebben fans van álle topclubs in onze groep en de Ajax fans vormen een minderheid daarbinnen. Dus dat jij het niet verrrassend zegt te vinden dat iemand een andere mening heeft dan jij, daar kan ik zonder nadere onderbouwing van jou waarom het jou niet verbaasd verder niets mee.

"uiteindelijk is het er vooraf vooral veel over gegaan en groter gemaakt door de media. Waaronder voetbalzone. Zelfs Berghuis gaf dat aan. Feitelijk is er niks gebeurd tijdens de wedstrijd, maar jij doet nu alsof het wel zo is en wil het net als de media een stuk groter maken."

Jij draait oorzaak en gevolg om. Nu doe jij net alsof die netten rond het gehele veld en al meer dan tien jaar géén uitsupporters nodig zijn omdat de media het daarnaar hebben gemaakt. Maar dat is dikke nonsens. Daar hebben die supporters het naar gemaakt. Door zich structureel en constant te misdragen, en een situatie te creëren waarin het geweld, het sloopwerk en de kosten zodanig uit de hand liepen dat de maat vol was. Dus ga nou niet veinzen alsof de media dat allemaal hebben gedaan. Want dat is echt dikke onzin.

"die netten waren nodig, uit voorzorg. Jammer dat het nodig is, maar tussen de 50.000 man zitten een paar honderd idioten."

Precies! Dus ga nou niet net doen alsof de media dat allemaal hebben gedaan. Okay, de goeden lijden onder de kwaden, maar richt je woede waar het hoort, bij die groep die het structureel verpest. En dat is niet de media. Of 'voetbalzone'. Je erkent zelf nota bene hoe nodig die netten zijn. Nough said. Dan is 'ja maar wat zeur je nou er is niks gebeurd' echt een heel slap verhaal.

8 februari 2023 om 18:11

Mod dan. En dat riedeltje dat Ajax in de minderheid is op kantoor kennen we inmiddels wel. Dat heeft iemand ooit als standaard antwoord gemaakt en wordt nu door de hele redactie en mods gebruikt.
Je hoeft vandaag alleen al naar dat topic van Groningen te gaan en je ziet dat het in de praktijk heel anders is.
Hier zijn ze er ook altijd als de kippen bij om alles uit te vergroten, evenals het verhaal van Berghuis.

En ik sla aan op de manier waarop je het typt: "zonder dat een hysterische massa met dartpijltjes gaat gooien"

Het zegt genoeg hoe je blijkbaar naar het Feyenoord publiek kijkt, want:
1. Het is niet gebeurd
2. De massa doet sowieso niks en is niet hysterisch
3. Je doet wel alsof er verschillende dartpijlen op het veld zijn aangetroffen.

Zoals ik al zei: zonde van die netten maar onzinnig om het grote deel van de Feyenoord aanhang zo weg te zetten. Je bent gaan geloven in de opgeklopte verhalen van je eigen site.

9 februari 2023 om 10:38

Fr10, helemaal met je eens, een hysterische massa die met dartpijltjes gooit is een waardeloze overdrijving als het om een absolute minderheid gaat die daadwerkelijk dingen gooien en al helemaal als darpijltjes niet gegooid zijn. Ik raad je aan om er niet teveel tijd aan te besteden, vanuit ervaring weet ik dat je enkel verliest

9 februari 2023 om 12:58

"en dat riedeltje dat Ajax in de minderheid is op kantoor kennen we inmiddels wel. Dat heeft iemand ooit als standaard antwoord gemaakt en wordt nu door de hele redactie en mods gebruikt."

Wat jij hier een 'riedeltje' noemt, is gewoon de keiharde waarheid. Helaas voor jou, maar het is zoals het is.

"je hoeft vandaag alleen al naar dat topic van Groningen te gaan en je ziet dat het in de praktijk heel anders is.
Hier zijn ze er ook altijd als de kippen bij om alles uit te vergroten, evenals het verhaal van Berghuis."

Het is ook vooral jouw eigen manier van kijken naar iets dat hier een grote stempel drukt op je visie. Maar nogmaals, de feiten staan vast. Er zit maar een kleine meerderheid van Ajaxaanhangers in het moderatie team. En als je mijn oeuvre hier een beetje hebt gevolgd had je ook kunnen weten dat ik hier door Ajax supporters soms gestalked wordt waarbij ze zelfs klachten indienen tegen mij omdat ik 'een overduidelijke Ajaxhater' ben die 'alleen maar liegt en loopt te stoken en provoceren tegen Ajax, wateen schande!'. Het is maar dat je het weet als je de volgende keer weer denkt 'goh, al die moderators zijn voor Ajax.'

"en ik sla aan op de manier waarop je het typt: "zonder dat een hysterische massa met dartpijltjes gaat gooien"

Het zegt genoeg hoe je blijkbaar naar het Feyenoord publiek kijkt, want:
1. Het is niet gebeurd
2. De massa doet sowieso niks en is niet hysterisch
3. Je doet wel alsof er verschillende dartpijlen op het veld zijn aangetroffen."

Ja sorry hoor, maar jij slaat hier dan wel aan maar hoezo precies? Want als je hier de suggestie wilt wekken dat dit niet is gezegd door Feyenoord aanhangers en dat er zelfs ergere bedreigingen zijn geuit, dan heb jij kennelijk het nieuws niet gevolgd. Het is daar veelvuldig over gegaan. Daarnaast kun je hier wel de boel proberen om te draaien en net te doen alsof 'de media' of 'de moderators van Vz' alles hebben gedaan en er nooit iets is gebeurd maar dat gaat jou niet lukken. Feyenoord fans (niet allemaal nee, maar wel een grotere groep dan die 50 gekken) zorgen al jaren lang voor een heleboel ellende, overlast, agresie, geweld, onrusten, bedreigingen en ander gezeik. Want jij wekt wel suggesties maar VZ heeft géén waslijst aan ellende en supportersgeweld. Moet ik je weer die hele lijst met incidenten en narigheid voor je oplepelen hier? Kom op zeg, de Klassieker is al meer dan een decennium zonder uitsupporters vanwege alle ellende. Dat zijn feiten. En zeker geen 'opgeklopte verhalen', wat jij zegt.

Ik snap best dat jij je kennelijk wel weet te gedragen. Goed zo! Zo hoort dat. Maar je bent hier in de bres aan het springen voor mensen die het voor jou totaal verpest hebben. Dan kan je wel proberen om planken volledig mis te slaan en te doen alsof VZ alles heeft verzonnen, maar zo werken de dingen niet. JOuw mede supporters zijn hier de schuld, niet VZ. En ik al helemaal niet.

9 februari 2023 om 12:59

Klopt Jk
Feyenoord supporters zijn eigen voor 100% hele rave huisvaders die een beetje hard zingen soms, maar verder nog nooit iets fouts gedaan hebben. Het zijn net Ajaxsupporters wat dat betreft. Alles is de schuld van de media!

Mooi verhaal JK!

9 februari 2023 om 13:44

Dat zeg ik niet, maar ik weet inmiddels dat jij graag dingen bij anderen in de mond legt in een discussie, in mijn geval zelfs richting het zijn van een racist. Ik kies er dan ook voor om met jou totaal niet verder in discussie te gaan en je te blijven voeden.groetjes.

9 februari 2023 om 19:32

Bijzonder hoe je het voor jezelf uitlegt. Is het zo moeilijk om toe te geven dat je bewoordingen totaal belachelijk zijn? Alles wat je zegt heeft te maken met de minderheid, maar jij draait het om.

8 februari 2023 om 14:50

Instapmoment

" voorlopig zullen de meesten zich wel bedenken alvorens ze de overstap wagen."
Bizar dat je dit als 'pluspunt' ziet trouwens. Al vind ik het behoorlijk vaag in deze casus. Okay, Arnesen heeft gewerkt bij Feyenoor maar is daar weggestuurd. Hoezo zou die dan nu van die fanatieke aanhang niet weeg terug mogen keren bij Ajax? Hij is daar speler geweest? Ook overigens, ik denk dat Arnesen veel meer met PSV heeft dan met Feyenoord. Hij is namelijk ook jarenlang speler geweest bij PSV en is daar ook jarenlang assistent trainer en tien jaar lang technisch manager en als lid van de RvC.

Dus in die zin zou ik het allemaal wat raar vinden als aanhangers van Feyenoord hier nu problemen van zouden maken.

8 februari 2023 om 14:51

Ik denk het eerlijk gezegd niet. Feyenoord heeft zelf afscheid van Arnesen genomen. Feyenoord wilde Berghuis eigenlijk helemaal niet laten gaan, Slot heeft nog geprobeerd Berghuis te laten blijven. Bovendien, als bestuurders zijn dit soort overstappen minder controversieel.

Ik voorzie meer een Danilo reactie dan een Berghuis reactie.

8 februari 2023 om 14:53

Er zit een verschil tussen een werkloos oud-directeur en een aanvoerder die roept niet binnen NL te zullen verkassen én dan zelfs naar Ajax gaat. Echter betekent dit niet dat die doorgesnoven tokkies zich dan meteen als doorgesnoven tokkies hoeven te gedragen.

Dat gezegd hebbende; bel Marc gewoon op en haal hem terug.

9 februari 2023 om 11:21

Feyenoorders die zich daaraan schuldig maken moeten eens kappen met dat Calimero gedrag. Zijn beide mooie clubs, rivalen ook, maar wel van een andere orde. Dat spelers, trainers of bestuurders heen en weer gaan zou toch normaal moeten kunnen. Wel gek dat Feyenoorders gelijk in de stress schieten, terwijl andersom het ‘gewoon’ geaccepteerd wordt, met af en toe een uitzondering (Vermeer, al viel dat verder ook wel mee).

Z'n bullshit dit.. of je nou bij Feyenoord/ajax hebt gespeeld of gewerkt moet niet uitmaken of je nadien bij de 'aartsrivaal' aan de slag kunt gaan. Had stiekem gehoopt dat Arnesen zou terugkeren bij Feyenoord maar bij Ajax zal hij zeker van meerwaarde zijn. Uiteindelijk zal de competitie er alleen maar beter van worden en de internationale competities helemaal!

Dus we moeten de coach, de TD en de aanvoerder hebben? Asjeblieft zeg.

8 februari 2023 om 15:41

Nouja, je wordt er van alledrie beter op, dus zou er niet echt om malen. Had ze alledrie maar wat graag bij PSV gezien in ieder geval.

Frank Arnesen zou, indien hij voldoende hersteld is en ook wilt, een no-brainer zijn wat mij betreft. Dat hele “ja maar, hij werkte bij Feyenoord sentiment” leeft sowieso amper bij vrijwel de meeste Ajacieden.

Vanwege zijn gezondheid en de vraag of hij echt full time aan de slag wilt gaan had ik hem vooral in gedachte voor de Rvc. Maar goed, als hij als TD beschikbaar is dan zou ik daar zeker voor gaan. Die functie heeft hij jaren lang zeer succesvol bij verschillende clubs vervuld.

Maar laten we alsjeblieft gewoon eens serieus tempo erachter zetten.



8 februari 2023 om 14:56

Arnesen prima kandidaat. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat Arnesen nogal wat vriendjes heeft en netwerken en dat je dus met een bepaald segment spelers te maken krijgt (plus hun zaakwaarnemers die op de rand van louche opereren) waarbij er soms schimmig zaken gedaan moet worden.

Wat mij betreft was Arnesen bij PSV terug gekeerd ls vervanger van John de Jong.

8 februari 2023 om 17:04

Dat is toch vaak het geval met mensen met grote netwerken? De valkuil is altijd dat ze mensen op voorspraak binnen halen terwijl het niet echt noodzakelijk is of de beste keuze zijn. Dat gevaar is permanent. Hetzelfde met trainers die spelers halen waarmee ze eerder hebben samengewerkt. Zelfs Ten Hag, een absolute vakman, heeft daarmee te maken.

Maar goed, ik had ook niet verwacht dat er een TD klaar staat vol met ervaring en zonder enig minpunt of krasje. Dan moet je onervaren mensen het werk laten doen en daar lopen er eigenlijk al net iets teveel van rond momenteel.

8 februari 2023 om 17:33

"dat is toch vaak het geval met mensen met grote netwerken? De valkuil is altijd dat ze mensen op voorspraak binnen halen terwijl het niet echt noodzakelijk is of de beste keuze zijn. Dat gevaar is permanent."

Ja dat is waar. Op zich vind ik het ook niet zo negatief allemaal, als TM ben je net zo sterk als de mensen die jij kent in het voetbalwereldje. Voor een deel moet je zaken doen met agenten die bij jou komen om een speler te pushen, maar meestal worden spelers je via jouw netwerk aangeboden of aangeleverd.

Onwijs zonde dat Feyenoord hem heeft laten gaan. Natuurlijk had hij zijn miskopen, maar dat heeft elke Technisch Directeur. Ik had hem graag nog een paar jaar door zien bouwen samen met Slot.

Als Arnesen dan ook Slot weet los te weken bij Feyenoord zoals hij eerder bij AZ deed dan zou ik het zeker overwegen. Al was het alleen maar daarom.

Wat is dit nou weer voor tendentieuze tekst; hij moest van Feyenoord weg omdat hij niet kon garanderen gezond te blijven? Gelukkig kan de voltallige staf en spelers dat wel en miste Feyenoord daarom afgelopen week een half basiselftal.

8 februari 2023 om 17:35

Om je de waarheid te vertellen, dat verhaaltje over zijn gezondheid is inderdaad ooit bedacht omdat het leuk zou staan in de media. Maar de echte reden was dat Arnesen wat deals had gemaakt met agenten en zaakwaarnemers die op het randje waren en waar Feyenoord niet heel gelukkig mee was. En daarom is uiteindelijk gewerkt naar een exit van Arnesen, waar een opening ontstond omdat hij lagere tijd aan de zijlijn stond met medische klachten.

Ik denk dat je bij voorbaat al af bent als je over club DNA begint te brabbelen. Dan loop je de boel hevig te overromantiseren en ben je enorm vatbaar voor subjectiviteit, iets dat ook zeker van toepassing is op David Endt. Het gaat sowieso altijd of over Ajax, of over iets dat hij in verband kan brengen met Ajax.

Overigens heeft Arnesen het onderaan de streep leuk gedaan met eigenlijk de trainer als voltreffer (al vind ik Slot nou niet bepaald een ontdekking. Iedereen kende z'n visie en kwaliteiten als coach wel). Echter vind ik het vooral zorgwekkend hoe weinig voetbalkennis er vaak in de top van een club zit.

Ik ben ervan overtuigd dat er meer dan genoeg capabele Td's rondlopen. Misschien wel meer capabele Td's dan capabele trainers. Echter ga je ze niet vinden als je Rvc's hebt met voetbalkennis die nihil is en een algemeen directeur die dat overzicht ook niet heeft. Dan kom je dus uit op mensen als Hamstra en een zeer onervaren Huntelaar, een Jan van Halst, een John de Jong of noem ze allemaal maar op.

Als club zit je eigenlijk al goed als je gewoon een capabele scouting, een capabele TD en een capabele coach hebt. Dan hoeven ze niet eens te excelleren, maar gewoon te functioneren om groei mogelijk te maken. Dat zie je gewoon te weinig bij clubs. Ze halen liever een speler dan dat ze een aantal ton in een goede scout investeren en in de top worden mensen vaak aangesteld met een 'ons-kent-ons-mentaliteit'.

8 februari 2023 om 17:41

"ik denk dat je bij voorbaat al af bent als je over club DNA begint te brabbelen. Dan loop je de boel hevig te overromantiseren en ben je enorm vatbaar voor subjectiviteit, iets dat ook zeker van toepassing is op David Endt. Het gaat sowieso altijd of over Ajax, of over iets dat hij in verband kan brengen met Ajax."

Ach ja, dat beruchte 'ajaxdna'. Opeens was dat een ding. Totdat het echt compleet doorsloeg en ik zelfs heb gelezen dat Eric ten Hag een typische Ajaxcoach was met het juiste Ajaxdna. Juist ja. Een trainer uit de provincie, met bijpassend accent plus spraakgebrek, die nooit voetbalde voor Ajax, maar altijd in de provincie, die zijn opleiding en zijn ervaring in de top heeft geleerd bij PSV als rechterhand van Fred Rutten, in de provincie dus, die dan opeens na twee fabelachtige uitbeurten bij Juventus en Real Madrid (dat seizoen is er Europees geen prijs gewonnen en tot aan die twee duels was het ook Europees niet heel bijzonder allemaal) over 'ajaxdna zou beschikken??

Sorry maar dan ben ik even kwijt waar dat Ajaxdna over gaat. En die supporters en media die dit soort vage dingen roepen duidelijk óók.

Veel spelers halen voor weinig geld. En dan hopen dat er een klapper tussen zit. Nee dankje.

Dan zou hij wel de eerste TD zijn die de klassieke top-3 heeft gehad als Technisch Directeur.

8 februari 2023 om 17:41

Hans Kraay Sr. toch eerder ook al??

8 februari 2023 om 17:49

Ah, ja, dat is ook zo, maar dat is zo lang geleden dat zelfs ik me dat niet meer herinnerde .

Ik vind dat je vooruit moet kijken en niet teveel
In het verleden moet blijven hangen, zoals David Endt nu opnieuw doet. Dus nu niet terugvallen op categorie Arnesen. Geef Huntelaar maar de kans.



Je moet wel een ongelooflijke dwaas zijn als je nu al slapende honden wakker maakt/ olie op het vuur gooit
Dacht deze jongen dan echt dat ze bij Ajax niet aan hem hebben gedacht, of aan John de Jong Zelf ik had al aan Arnesen gedacht.
Veel ervaring en bij Ajax begonnen nogal wiedes dat zijn naam is genoemd


Ook al komt hij van Feyenoord? De beste man heeft 6 seizoenen bij Ajax gevoetbald en staat meer bekend als technische man bij PSV dan die 18 maanden bij Feyenoord.

Dat ajax geen lijstje heeft klaarliggen mbt een opvolger voor overmars. Het is een immens belangrijke functie.
Of ze hebben het vertrouwen gegeven aan hamstra en huntelaar. Beide is zorgwekkend en dan geef ik huntelaar nog het voordeel vd twijfel.

H2 heeft het niet slecht gedaan:
- Rulli: geen miskoop
- Bergwijn: geen miskoop
- Brobbey: geen miskoop
- Conceição: geen miskoop
- Wijndal: geen miskoop

Over Kaplan kunnen we nog geen oordeel vellen. Bassey en Sanchez zijn geen spelers die bij Ajax passen, alleen Ocampos was een echte mislukking, maar die werd gehuurd. Ook Marc Netto had er wel eens een miskoop tussen zitten, that’s life!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren