Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arnesen en zakenpartner Mislintat genoemd in fraudeonderzoek Chelsea

Laatste update:

De naam van Frank Arnesen duikt op in een grootschalig onderzoek van The Guardian naar betalingen die onder voormalig eigenaar Roman Abramovich zijn gedaan bij Chelsea. De Deense technisch directeur zou in zijn tijd op Stamford Bridge een flink geldbedrag hebben ontvangen, zo klinkt het vanuit Engeland.

Volgens de Engelse krant ontving Arnesen, tussen 2005 en 2010 werkzaam voor Chelsea, een bedrag van omgerekend 287.000 euro op zijn rekening. De voormalig bestuurder van onder meer Feyenoord en PSV kreeg de geldsom overigens via een bedrijf dat niet was verbonden aan de West-Londense club.

Arnesen laat in een reactie aan The Guardian weten dat hij niet bewust de regels heeft overtreden en dat hij had verwacht de discretionaire bonus rechtstreeks van Chelsea te krijgen, en niet van een ander bedrijf. Hij wist naar eigen zeggen niets van foutieve handelingen en heeft het bedrag ook netjes aangegeven bij de Engelse belastingdienst.

Lemic
In het uitgebreide onderzoek naar de betalingssituatie van Chelsea onder Abramovich komt tevens de naam van Vlado Lemic naar voren. De zaakwaarnemer zou tussen 2005 en 2012 namelijk enkele geldbedragen hebben ontvangen rondom transferdeals die niet te verklaren zijn. Het gaat hierbij onder meer over de transfer van Arjen Robben van PSV naar Chelsea in 2004.

De naam van Lemic duikt overigens ook op in het onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling van voormalig technisch directeur Sven Mislintat bij inkomende transfers van Ajax afgelopen zomer. Lemic was onder meer betrokken bij de komst van Benjamin Tahirovic naar Amsterdam.

Abramovich
The Guardian wist in maart te onthullen dat Abramovich in 2010 in het geheim was betrokken bij de overname van Vitesse. Uit gelekte documenten bleek dat de Russische zakenman vanaf 2015 minstens 117 miljoen euro heeft gebruikt om Vitesse in Engelse handen te krijgen. De Arnhemse club en Abramovich, die in 2022 vertrok bij Chelsea, hebben de vermeende financiering zelf altijd ontkend.

In het geval van Chelsea wordt onderzocht of de regels zijn overtreden met de diverse geheime betalingen. Uit de uitgelekte documenten blijkt dat er via speciale constructies tientallen miljoenen euro's zijn uitbetaald over een periode van tien jaar. Experts verwachten dat de dubieuze transacties in het ergste geval kunnen leiden tot een straf van de Premier League, zoals puntenaftrek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, zaakwaarnemers en vage financiële constructies. Volgens mij tref je een eindeloze stroom aan schimmigheden aan als je deze tegel oplicht. Goed dat er journalisten zijn die daadwerkelijk diepgravend onderzoek doen.

Ik vraag me altijd af in hoeverre dit soort praktijken ook echt illegaal zijn, je hebt de schijn in ieder geval flink tegen als je via, via, via een rekening of bonus komt uitbetalen. De Engelse autoriteiten gaan zich er over buigen in ieder geval, waarschijnlijk gaat dit onderzoek minder lang duren dan het onderzoek naar Manchester City maar dat moeten we nog maar afwachten.

15 november 2023 om 11:55

Ga maar rustig achterover zitten. Hoe zwaar de overtredingen ook zijn en hoeveel bewijsstukken er ook worden aangeleverd, zware sancties blijven altijd achterwege. Hooguit een paar miljoen aftikken.

15 november 2023 om 11:58

Nja een paar miljoen aftikken op een ontvangen bedrag van 287.000 vind ik in dit geval dan toch een behoorlijke sanctie

15 november 2023 om 12:01

Ik ben wel benieuwd naar wat de regels omtrent dit soort dingen zijn, ik heb me daar nog niet echt in verdiept. Ik begreep dat de UEFA (waarschijnlijk) niet zoveel met deze informatie kan, aangezien de meeste stukken al verlopen zijn volgens de regels van Uefa, maar bij de Engelse bond verlopen dit soort zaken niet.

Het lijkt mij dat iedere uitgave rondom een voetbalclub van de eigenaar meegeteld worden als geld dat "door de club" uitgegeven wordt? Als dit niet het geval is dan hebben de Engelse autoriteiten ook geen enkele poot om op te staan. Vanuit Clearlake zal in ieder geval elke vorm van medewerking gegeven worden aan het onderzoek aangezien zij al in een eerder stadium "geheime betalingen" aan de zaakwaarnemers van Willian en Eto'o gemeld hebben bij de autoriteiten.

15 november 2023 om 12:09

Zo zit t hele voetbalwereldje in elkaar. Zeker als het gaat om constructies rond transfers en zaakwaarnemers. Los van schimmig waarschijnlijk vaak ook gewoon enorm amateuristisch. Maar ja in praktijk verandert er niets met dit soort onderzoeken.

15 november 2023 om 12:15

Oh daar twijfel ik niet aan. Er zullen ongetwijfeld enorm veel schimmige dealtjes gesloten worden.

"maar ja in praktijk verandert er niets met dit soort onderzoeken."

Het is net de kop van de Hydra, voor iedere kop die je afhakt komen er 7 nieuwe koppen terug. Het daarom maar toestaan is natuurlijk ook niet de oplossing, er moet wel onderzoek blijven naar dit soort zaakjes.

15 november 2023 om 19:08

En uiteindelijk zou UEFA of FIFA met duidelijke zelfregulering moeten komen om dit tegen te gaan. Maar haha, dat zijn nou ook niet echt de zuiversten op de graat.

15 november 2023 om 21:41

Precies Youri en Mac3Park. Tuurlijk onderzoeken zij belangrijk natuurlijk maar iedereen opereert langs of over de randen van t toelaatbare dus dan wordt t lastig daar een doorbraak in te bereiken.

Lemic was betrokken bij de transfer van Tahirovic en is meteen zakenpartner van Mislintat? Lemic zou een flinke vinger in de pap hebben gehad bij transfers van Ajax, maar dat was in het verleden ook het geval bij PSV. Tikkeltje vergezocht om Mislintat een zakenpartner te noemen (voor zover mijn kennis reikt over hun relatie).

15 november 2023 om 12:21

Zat die Pierre toch nog in de juiste richting, hij wees alleen net de verkeerde Ajax man aan.

15 november 2023 om 12:27

Die Pierre toch. Ik vond dat hij altijd al een wonderlijk kapsel had, blijkt het potverdorie een bos vol voelsprieten te zijn.

Ik ben oprecht benieuwd wanneer de gierput rond Steijn opengaat. Een tikkeltje gechargeerd, maar volgens mij heeft hij stiekem toch veel mensen ingepalmd. Bijvoorbeeld Van der Meijde. Hij wist bij Veronica Offside toch wel heel stellig te melden dat Steijn niet de nieuwe trainer van Vitesse wordt.

Wat een verrassing toch weer dat het bij Chelsea is, die club is toch zo schoon als iets??
Ach ja, vals spelen loont blijkbaar. Ik ben vooral benieuwd hoeveel dingen er NIET gevonden worden..

dat hij niet bewust de regels heeft overtreden ....dit zegt alles

15 november 2023 om 13:50

"vooral benieuw hoeveel dingen er niet gevonden worden.."

Dan kan je dus niet weten hoeveel dingen er niet gevonden worden aangezien je ze dan niet kan tellen.

Verder is er nog niks bewezen, maar heb je gelijk dat Chelsea wel vaker onderzoek gedaan wordt.

Als Barça kan weggeraken met een omkoopschandaal van de scheidsrechters hoe kan je dan verwachten dat de voetbalvbonden duistere haast niet te ontcijferen deals gaan ontmaskeren, bewijzen en dan ook nog zouden gaan bestraffen........
Het zou zomaar kunnen dat als er één
domino steentje valt , dat er plots een resem van clubs mee vallen......dit zijn zaken waar je zomaar zeker kan van zijn dat deze duistere deals niet bij één enkel clubje gaan voorkomen...... Het voetbal stinkt, dat is zeker !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren