Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Arnesen onthult waarom hij Kuijt niet geschikt vond als hoofdtrainer Feyenoord

Zondag, 21 mei 2023 om 12:25 ‚ÄĘ Rian Rosendaal ‚ÄĘ Laatste update: 12:30

Frank Arnesen was er geen voorstander van om Dirk Kuijt aan te stellen als opvolger van Dick Advocaat bij Feyenoord. De inmiddels vertrokken technisch directeur vertelt in een interview met Voetbal International dat hij dat destijds ook persoonlijk heeft verteld aan Kuijt. Advocaat werd in 2021 uiteindelijk opgevolgd door Arne Slot, die Feyenoord in zijn eerste jaar naar de finale van de Conference League leidde en een jaar later kampioen maakte.

"Toen ik bij Feyenoord kwam, was Dick trainer. Hij deed het zo goed en het was zó rustig, dat we nog een jaar verder wilden", blikt Arnesen terug op zijn Rotterdamse periode. "Dirk Kuijt stond klaar hem op te volgen. Hij scheen die toezegging op zak te hebben. In eerste instantie wilde ik me conformeren aan de beloftes die waren gedaan, alleen was het een beetje onduidelijk. Ik heb met Dirk lange gesprekken gevoerd, soms heftig. Hij had Feyenoord Onder 19 getraind. Ik zei: 'Dirk, doe het niet, ga eerst ervaring opdoen'. Ik weet toch hoe het werkt? Het trainerschap is een ervaringsvak. Gaat het fout, is je carrière voorbij voordat-ie goed en wel begonnen is", aldus Arnesen, die vanwege gezondheidsredenen in september 2022 vertrok bij Feyenoord.

De voormalig directeur van onder meer PSV, Chelsea en Tottenham Hotspur benadrukt in het interview dat Kuijt begrip had voor zijn standpunt. "Dirk snapte dat wel, maar vond het toch heel lastig. Uiteindelijk kwam vanuit de rvc ook de opdracht op zoek te gaan naar een trainer met meer ervaring. Voor Dirk hadden we Feyenoord Onder 21 in gedachte, een ploeg die moest winnen en ontwikkelen. Ideaal voor een trainer die hetzelfde nastreeft. Maar dat wilde Dirk niet." Kuijt vertrok bij Feyenoord en begon bij ADO Den Haag aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Na enkele turbulente maanden met tegenvallende resultaten werd hij vorig jaar november ontslagen.

Het binnenhalen van Slot blijkt achteraf gezien een gouden zet te zijn van Arnesen. Valentijn Driessen vindt echter niet dat de technisch directeur al te veel complimenten moet krijgen. "Arnesen heeft één ding goed gedaan en dat is Slot binnenhalen", zei de journalist vrijdag in een video-item van De Telegraaf. "Verder heeft hij er natuurlijk een puinhoop van gemaakt. In zijn eerste jaar mocht hij alleen investeren, dat zijn louter miskopen geweest. Daar plukt Feyenoord nu nog steeds de wrange vruchten van. Volgens mij betalen ze jaarlijks nog zo'n vier miljoen euro voor alle missers die Frank Arnesen heeft gemaakt."


Poll

Zie jij Dirk Kuijt ooit als hoofdtrainer terugkeren bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door kaassie)

Leuk artikel, helaas wordt Driesen er weer bijgehaald. Arnesen heeft goede dingen gedaan voor onze club. De weg naar boven is met Arnesen ingezet. Ten Kloese en consorten hebben de rest gedaan. Wat betreft Kuijt kunnen we kort zijn. Die is in mijn ogen ongeschikt. Die is veel te betweterig. Om te proberen en erin te groeien is de Onder 21 perfect. Als je je daar dan te groot voor voelt en je ergens anders glansrijk mislukt, dan kan je Arnesen alleenmaar gelijk geven en ben je al besmet voordat je eigenlijk begonnen bent.

21 mei 2023 om 14:28

Niet dat ik je tegen wil spreken maar wat heeft Arnesen dan goed gedaan? Slot kwam aanwaaien omdat Huiberts van AZ met een eenjarig contractje aan kwam zetten waar Slot een meerjarig contract wilde. De komst van aan de enorme blunder van AZ en kan je niet op het conto van Arnesen schrijven.

21 mei 2023 om 14:48

Alsnog heeft Arnesen Slot aangesteld. Hij was wel zo scherp dat hij met hem ging zitten, waarna AZ hem op straat heeft gezet. Daarnaast heeft hij scouts aangesteld die met onder meer Trauner, Hancko, Aursnes en Pedersen zijn gekomen. Hij heeft Wieffer gehaald, eerder Linssen, Dessers, Til en Jahanbakhsh. Natuurlijk zitten er ook mindere aankopen tussen, maar dat gebeurt iedere TD. Als het aan Arnesen lag was bovendien Gnonto gekomen. Dan had je nog een geweldige speler gehad

21 mei 2023 om 14:49

Onder Arnesen hebben we een professionele inhaalslag gemaakt Kaassie. Er was helemaal geen scouting meer en de jeugdopleiding is opnieuw vormgegeven met vakmensen ipv vrienden die elkaar aan baantjes hielpen. Daarnaast kwam onder zijn leiding goedkope maar hele belangrijke krachten als Trauner, Pedersen en Aurnes zijn naar Rotterdam gekomen. Ik twijfel nog over een paar anderen, maar ik betwijfel nu of dat onder Arnesen was (of daarvoor/daarna). Het zijn vooral voor de buitenwacht onzichtbare dingen die Arnesen bij Feyenoord heeft gedaan, maar onder hem zijn hebben we echt stappen vooruit gemaakt. Intern is er veel op de schop gegaan. Er is een 7-koppig scoutingsteam benoemd, een nieuw intern beleid en een extern onafhankelijk onderzoek wat betreft de gang van zaken binnen Feyenoord.

Driessen heeft geen ongelijk. Onder Arnesen is Senesi gekocht en Linssen transfervrij, verder louter miskopen zoals Bozenik, Balde of huurlingen als Prajic en Pratto.

21 mei 2023 om 12:40

Arnesen heeft heel veel goede dingen gedaan bij Feyenoord. Driessen heeft echt totaal ongelijk, en wie anders beweerd realiseert zich niet waar Feyenoord vandaan komt.

21 mei 2023 om 12:47

Maar heeft ook dat bedrijf ingehuurd, jeugdopleiding en scouting omgegooid. Dat is de basis van het huidige succes

21 mei 2023 om 13:10

Er is geen één TD die alleen maar goeie aankopen doet, er zullen altijd miskopen tussen zitten, ongeacht bij welke club je werkzaam bent. En dat uitgerekend Driesen erover begint is heel jammer want deze man is echt alleen maar bezig met gif strooien en onzin verkopen

21 mei 2023 om 23:06

Driessen is de grootste miskoop van een krant of forun ooit, naar mannetje

21 mei 2023 om 13:12

Je vergeet onder andere: Trauner, Paixao en Aursnes.

21 mei 2023 om 13:26

Diessen heeft gelijk over een paar miskopen, o.a. die jij en Driessen benoemen.
Echter is het natuurlijk makkelijk scoren zo.
Benoemen dat Arnesen niet zo goed gepresteerd heeft is hetzelfde als zeggen dat Feyenoord z'n seizoen niet zo goed is door de verliespartij bij PSV.
Er zijn misschien een paar miskopen gedaan, maar het beleid wat is uitgestippeld door Arnesen en vorm aan is gegeven door te Kloese, dat is echt krankzinnig goed gedaan in betrekkelijk korte tijd.
Daarbij is er ook een topper niet gehaald waar Arnesen wel voor had gezorgd op 1% na. Het mandaat zat dat toendertijd in de weg.... weet je nog?
Met Gnonto had je weer een potentieel transferrecord op het veld staan.
Dat had alle miskoopjes teniet gedaan.
Overigens kwam Senesi al uit de tijd van v. Geel en (Sinter)Sjaak Troost.

21 mei 2023 om 14:14

Gnonto is niet gekomen omdat er geen vertrouwen was vanuit Slot, wat ik achteraf jammer vindt, want denk dat hij ipv Danilo het team nog sterker had gemaakt. Echter een euro kan maar 1 keer worden worden uitgegeven en men heeft uiteindelijk voor Paixao gekozen, wat natuurlijk ook geen verkeerde aankoop was. Op dat moment was de selectie ook niet rond en had men de extra euro's ook nodig om Hancko transfer rond te krijgen. Je kunt niet alles krijgen...

21 mei 2023 om 14:08

Denk dat je bij Arnesen vooral niet kijken naar de 'onzichtbare' dingen die hij heeft verbeterd zoals scouting, jeugd en professionalisering van de club. Wat betreft netwerk met spelers vond ik het matig en daarin presteert Te Kloese vele malen beter, maar neemt niet weg dat de geluiden zijn dat hij uitstekende dingen heeft gedaan binnen de club die niet altijd zichtbaar zijn voor de buitenwereld en dus ook niet voor Valentijn.

21 mei 2023 om 14:12

Senesi was voor Arnesen. Spajic was degelijk, op Balde is flinke winst gemaakt. Een paar miskopen heb je altijd

21 mei 2023 om 23:04

Was er toen ook geld voor om goede spelers te halen?
Btw aursners gekocht voor 5 ton verkocht voor 16 mil.
Dessers gehuurd. Dus wel degelijk goed gedaan

Wederom een voorbeeld van een oud speler die niet de kwaliteiten heeft om een goede trainer te zijn. Die voetballers overschatten zich omdat ze geen idee hebben wat ze na hun carrière moeten doen. Clubs moeten daar niet meer aan willen beginnen denk aan Stam, Lampard, Seedorf, Van Basten, Pirlo, Rooney, Gullit en nog een waslijst aan oud (top) spelers die hopeloos gefaald hebben als trainer na hun carrière.

21 mei 2023 om 13:46

Rooney zou ik niet willen omschrijven als gefaald. Heeft het maximale eruitgehaald bij een club die een groot potje van heeft gemaakt.

21 mei 2023 om 18:41

Ook Stam en Lampard hebben het in het Championship gewoon goed gedaan.

Kuyt had gewoon die kans bij Jong Feyenoord moeten pakken, je hebt in de club een groot streepje voor als je de Jong ploeg naar de KKD kan tillen. Ook denk ik dat Kuyt als assistent bij Feyenoord best moet kunnen, heeft wel een duidelijke visie qua aanvallend voetbal. Zoals de spelers en hij zelf vertelden, mistte hij dit bij ADO

Het is wel bijzonder om te zien dat namen als Kuyt, van Nistelrooy, Heitinga maar ook iemand als Sneijder hele mooie carrières als voetballers hebben gehad en op een hoog en goed niveau hebben gespeeld, maar moeite hebben met hun trainerscarrière. De enigste namen van spelers die op een goed niveau hebben gespeeld en die als trainer bij het eerste elftal nog best wel goede prestaties hebben neergezet of die aan het neerzetten zijn, zijn van Bommel en van Bronkhorst die mij zo binnenschieten.

Voor de rest van deze generatie eigenlijk niemand, maar het kan zijn dat ik wat namen vergeet. Je ziet het overigens ook in het buitenland met o.a. Gerrard, Lampard, Henry, Pirlo, etc. maar daar tegenover staan dan weer namen als Zidane en Xavi die het wel goed doen of hebben gedaan met hun clubs.

En hier in Nederland zie je juist met o.a. ten Hag en Slot, maar ook Bosz (gewoon succesvol geweest met een hoop van zijn clubs en meer gepresteerd dan de genoemde Nederlandse-namen bij kleine clubs zoals Kuyt) die nooit een hele grote of hoge voetbalcarrière maar als trainer toch een hoop bijzondere dingen tot dusver hebben gepresteerd en/of prijzen gewonnen (voordat er reacties over Bosz komen, bij hem heb ik het dan over de prestaties met Ajax maar ook bijvoorbeeld de bekerfinale met Heracles en gewoon heel goed met Vitesse).

Overigens betwijfel ik of er een goede trainer in Kuyt schuilt. Heb het idee dat hij tactisch gewoon heel matig is, maar dat heb ik met Heitinga en van Nistelrooy ook.

21 mei 2023 om 13:36

Opzich is dat niet heel bijzonder. Goede voetballers zijn niet altijd goede trainers dit is al heel vaak gebleken. Van Basten Gullit enz....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. StengsMiddenvelder133
Q. TimberMiddenvelder134
Igor Paix√£oAanvaller133
S. GiménezAanvaller1316
M. WiefferMiddenvelder122
R. ZerroukiMiddenvelder110
Y. MintehAanvaller103
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
305 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren