Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax heeft goede papieren voor gewenst nieuw contract: ‘Dit is mijn club’

Laatste update:

Nu Ryan Gravenberch definitief de overstap maakt naar Bayern München hoopt zijn boezemvriend Kenneth Taylor het gat op te vullen op het middenveld van Ajax. Komend seizoen wil de twintigjarige Taylor echt doorbreken bij de Amsterdammers. Zijn contract loopt nog tot medio 2024, maar de club gaat graag nog langer met hem door. In gesprek met het Algemeen Dagblad laat Taylor zijn licht schijnen over zijn contractsituatie.

“Voor mij is het simpel”, zegt Taylor. “Ajax is mijn club. Het liefst blijf ik bij Ajax. Ik heb elf jaar keihard gewerkt om hier te komen. Hier wil ik volledig doorbreken.” Dit seizoen mocht hij steeds vaker ruiken aan minuten in Ajax 1. In negentien officiële wedstrijden gaf Taylor vijf assists. Daarnaast wist hij twee keer te scoren. Erik ten Hag wilde hem aanvankelijk verhuren in de winterstop, maar Taylor wilde blijven om te vechten voor zijn kans. Richting het einde van het seizoen kwam zijn naam steeds vaker voor op het wedstrijdformulier en had hij enkele basisplaatsen op rij.

Taylor blijft hongerig en wil meer. “Ik heb meer basisplaatsen nodig om de volgende stap in mijn ontwikkeling te maken. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar weten ook dat ik daarom wil spelen. Ik voel me klaar om een plek op het middenveld in te nemen.” Alfred Schreuder nam al contact met hem op. “Hij zei dat hij me er graag bij wil houden. Dat geeft me een goed gevoel. De boodschap was vooral dat ik de lijn van eind vorig seizoen door moet trekken. Dan komt het hopelijk goed.”

Momenteel geniet Taylor van zijn vakantie, nadat hij zich vorige week met Jong Oranje kwalificeerde voor het EK. Op 6 juli moet hij zich weer officieel melden op De Toekomst. De middenvelder heeft voor zichzelf besloten eerder te beginnen. “Ik ben even in Griekenland geweest en ga nog een paar dagen naar Spanje. Als ik terugkom, ga ik vast met de looptrainer aan de slag. Dat doe ik elk jaar. Waarom? Ik hou niet van stilzitten. Dat is voor mijn lichaam ook niet goed. En ik wil me zo goed en zo snel mogelijk laten zien aan de nieuwe trainer.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi voor de breedte. Het echte werk moet nog beginnen, is mijn indruk.

13 juni 2022 om 20:23

Ik zie hem gewoon als optie voor de basis volgend jaar eerlijk gezegd, maakte een goede indruk op de plek van Gravenberch aan het eind van het seizoen. Benieuwd naar hem in de voorbereiding. Met Alvarez, Taylor, Berghuis, Klaassen en Kudus is er voldoende ruimte voor speelminuten voor hem. Ik zie Taylor zelfs als beste optie op "8", in de rol die Ryan vorig jaar had.

13 juni 2022 om 20:25

Precies, was echt sterk bezig en als hij die lijn doorzet, zie ik in hem gewoon een meerwaarde voor dit Ajax. Ben er wel mee eens dat je op dit moment dan niet eens een serieuze wissel voor hem hebt.

13 juni 2022 om 20:29

Ja klopt, Davy kan in principe ook wel in die CM rol spelen en ook Berghuis heeft het een aantal keren verdienstelijk gedaan. Maar ik denk dat Taylor zeker zijn kans gaat pakken in de voorbereiding.

13 juni 2022 om 20:57

Met Klaassen op CM verlies je in mijn ogen wel heel veel voetbal. Als het Taylor niet wordt (en ik denk van wel) dan hoop ik dat het Kudus wordt.

14 juni 2022 om 11:14

Ik hoop ook dat Kudus eindelijk zijn belofte inlost. Zo jammer dat hij die zware blessure kreeg. Zelfvertrouwen in zijn lichaam was helemaal weg en dat zag je terug. In vorm is hij natuurlijk de beste. Verder vond ik Taylor sterk spelen in het slot van het seizoen. Het liefst zie ik Berghuis op 10, Klassen op 8 en Alvarez op 6. Dan Martinez en Timber op 3 en 4. Blind op 5 en dan hoop ik dat Rensch zijn belofte op 2 gaat inlossen.

13 juni 2022 om 20:44

Taylor wordt gewoon basisspeler op het middenveld hoor, ga daar maar van uit. Kudus heeft de voorkeur niet en Klaassen gaat bij aanvallend ingestelde ploegen simpelweg te graag mee tot de achterlijn om centraal middenveld te spelen. Taylor heeft voldoende laten zien om langere tijd echt de kans te krijgen.

13 juni 2022 om 21:16

Wat je over Klaassen zegt is ook onjuist. Klaassen was bij Werder controleur en kan ook echt in dienst van het elftal spelen.

13 juni 2022 om 23:04

Ik hield gewoon rekening met Werder, die ploeg speelde totaal niet aanvallend ingesteld. Dan moet je gewoon blijven staan. Klaassen kan dat niet bij Ajax, de tegenstander drukt zich te ver terug. Dan gaat ie jagen. Dat is een mooie kwaliteit, maar niet bij een controleur. Als je als elftal continu wordt teruggedrukt, dan kan ie dat wel ja. Maar wat is de laatste keer dat Ajax is teruggedrukt door de tegenstanders tijdens een wedstrijd?

13 juni 2022 om 21:15

Taylor kan meer dan dat. Heb meer vertrouwen in hem dan ik in Gravenberch had/heb bij Ajax. Qua talent is Gravenberch natuurlijk beter, maar bij Ajax kwam dat er echt te weinig uit. Taylor leek eind van het vorige seizoen beter op die positie te passen en meer te brengen. Daarnaast is hij nog jong. En voor de duidelijke; ik zeg niet dat Taylor een groter talent is of het verder gaat schoppen. Ik zeg dat ik Taylor een grotere kans geef om meer te brengen bij Ajax dan Gravenberch heeft gedaan.

14 juni 2022 om 08:46

Dat is dan ook niet zo moeilijk. Gravenbergh heeft vrij weinig gebracht.
Wel al het vertrouwen in Taylor volgend seizoen

In 20/21 debuteerde hij, dit jaar rook hij vaker aan het eerste en komend seizoen moet hij een vaste selectiespeler worden. Er is genoeg concurrentie, maar Taylor moet de 25 tot 30 wedstrijden kunnen aantikken. Hopelijk kan hij dan op lange termijn basisspeler worden. Is ook pas net twintig jaar.

Je zou zeggen dat hij moet wachten met bijtekenen totdat het seizoen begonnen is. Als bijvoorbeeld koopmeiners komt dan kan het wel eens beter zijn om te vertrekken. Hij moet minuten gaan maken en niet met af en toe invallen of jong ajax

13 juni 2022 om 20:26

Hoop zelf dat indien Koopmeiners echt komt, dat het Koopmeiners en Taylor wordt en niet of of.

13 juni 2022 om 20:31

Dat zie ik niet gebeuren, dat zou alleen het geval zijn als Alvarez vertrekt (wat sowieso niet gaat gebeuren lijkt me). Anders wordt het wel een enorm controlerend middenveld. Zie uberhaupt ook niet echt de meerwaarde van Koopmeiners. Prima speler opzich maar moet dik 20 miljoen kosten en is niet een positie waar we zo'n dure aankoop nodig hebben vind ik.

Die moet inderdaad zijn kans nu wel gaan krijgen, heeft de potentie een goede opvolger te worden voor Ryan. Liet zich het afgelopen halfjaar al een aantal keer goed zien.

Gun hem een nieuw contract en een basisplaats aankomend seizoen. Ik denk dat hij de concurrentiestrijd wel wint van Klaassen of Kudus.

Misschien tegen de stroming in, maar ik heb echt mijn twijfels of Taylor een basisspeler wordt bij Ajax. Ik volg hem al een tijdje en heb extra gelet tijdens zijn wedstrijden in Ajax1. Hij heeft zeker veel pluspunten, echter ook veel verbeterpunten. Zo lijdt hij veel balverlies, draait hij de verkeerde kant op, op gevaarlijke plekken en loopt niet mee met zijn man. Hij heeft ook de neiging om voorin te blijven en hierdoor ontstaat er een gapend gat op het middenveld. Iets wat Gravenberch beter deed.

Klinkt misschien nog gekker, maar ik ben meer gecharmeerd van Fitz-Jim. Die heeft zoveel rust in zijn spel, positioneert zich uitstekend en coacht zijn teamgenoten. Ik hoop alleen dat hij wat spinazie gaat eten, want hij is fysiek nog niet daar waar je hoort te zijn.

Maar ik laat mij graag verrassen.

13 juni 2022 om 21:13

Alle middenvelders van ajax behalve klaassen verliezen gemiddeld per wedstrijd vaker de bal dan taylor. Dus weet niet hoe je erop komt dat jij vaak balverlies lijdt? In ieder geval niet meer dan de andere middenvelders.

13 juni 2022 om 21:37

Uiteraard lijden alle middenvelders bij elke club balverlies. Dat is ook niet erg.
Het gaat mij om het totaalplaatje. Omdat Ajax vaak hoog staat inclusief de backs, is het noodzakelijk dat de middenvelders voor de restverdediging zorgen.
Dat deed Gravenberch veel beter dan Taylor.

Maar ook bij het inspelen van de bal op Taylor draait hij de verkeerde kant op. Precies naar de tegenstander toe.

Maar nogmaals, het is wat ik geconstateerd heb en daarom mijn twijfels heb. Dit deed hij ook in Jong Ajax. Maar als hij zich verder ontwikkelt en wel basisspeler wordt dan heb ik verkeerd gezien.

13 juni 2022 om 21:58

Dat naar de tegenstander toe draaien is niet echt een probleem als je zo makkelijk met zowel links als rechts de bal kan spelen. Dan heb je dat vrij maken van de bal minder nodig omdat je simpel weg voor je andere been kiest. Zegt mij dus niet zo veel dat hij naar de tegenstander toe draait juist omdat dit niet veel meer balverlies tot gevolg heeft. Hij denkt snel genoeg. Ook vind ik dat zelfs bij momenten van balverlies er 9 van de 10 keer een idee achter zit. Bij Gravenberch en ook Kudus irriteerde ik me mateloos aan dat vastlopen als een kip zonder kop. Bij Taylor was dit voir mijn gevoel veel minder, maar was juist die eind pass niet goed genoeg waardoor het alsnog balverlies werd. Of hij het echt gaat halen is natuurlijk sowieso afwachten. Toch heeft hij door dat twee benige een streepje voor.

6 middenvelders zijn er nodig voor komend jaar. Met Taylor, Berghuis, Kudus, Klaassen en Alvarez heb je er al 5. Ik zou nog 1 controleur halen (Roca?) voor dubbele bezetting en dan heb je nog allemaal jeugd. Taylor wordt sowieso basisspeler, hopelijk op een middenveld met veel voetbal, en geen spelers die verstoppertje spelen.

13 juni 2022 om 21:47

Wel he, geef mij maar Berghuis en Taylor samen op het middenveld. Lekker veel beweging. Alvarez die de balletjes opraapt, niks meer aan doen.

13 juni 2022 om 22:12

Je ziet verder geen andere Jong Ajax spelers aansluiten, zoals Fitz Jim of Hlynsson?

13 juni 2022 om 22:17

Fitz Jim vind ik zeker goed genoeg, maar denk niet dat Schreuder hem meteen laat doorstromen helaas. Half jaartje minimaal bij Jong gok ik. Hlynsson ben ik vrij zeker dat ie nog niet klaar is voor het grote werk.

13 juni 2022 om 22:23

Nee dan zou ik zeker een extra middenvelder erbij halen. Maar zou dan niet kiezen voor nog een Cvm/cm ala Roca. Als je toch bij Bayern wil kijken, zou ik Tillman of Vidovic proberen te huren met optie tot koop. Twee hele goede talenten voor de nummer 10 positie.

Tenzij je iemand met veel ervaring wil. Maar je zou Tadic of Ünüvar daar ook nog kunnen plaatsen.

13 juni 2022 om 22:38

En Ihattaren niet te vergeten. 10 is de laatste positie waar er versterking nodig is. Een 6 met voetballend vermogen vind ik zelf wel aardig belangrijk.

13 juni 2022 om 22:52

Nee precies, die is er ook nog.

14 juni 2022 om 07:28

Ik zeg altijd 9 middenvelders, waarbij de derde keus vaak jeugd is, dan mag je Unuvar, Fitz-Jim en Regeer erbij rekenen. Ik denk dat Eriksen perfect past, die voegt nog wat extra kwaliteit toe en kan de rol van Blind en Tadic op termijn overnemen.

Het eerste jaar van Gravenberch was niet geweldig. Als ik zie hoe Taylor in een Ajax speelde dat het zwaar had, dan zeg ik dat hij beter is dan gravenberch.
Gravenberch kon wegdribbelen, maar hij heeft een betere pass en kan scoren

Ik zie hem snel doorbreken en Gravenberch doen vergeten, groot talent die tweebenig is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren