Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax geeft zege op Real Madrid goed vervolg tegen Fortuna Sittard

Laatste update:

Ajax heeft zondag geen fout gemaakt in de Eredivisie. Op eigen veld was de ploeg van trainer Erik ten Hag veel te sterk voor Fortuna Sittard en dat resulteerde in een 4-0 overwinning. Dusan Tadic en David Neres scoorden allebei tweemaal. De thuisploeg beleefde een eenvoudige middag en kwam niet in de problemen. De bezoekers slaagden er geen moment in om er een wedstrijd van te maken.

Na de historische 1-4 overwinning op Real Madrid in de achtste finales van de Champions League was het voor de Amsterdammers zaak om ook tegen Fortuna Sittard foutloos te blijven. Titelconcurrent PSV had een dag eerder met 2-0 gewonnen van NAC Breda en om kans te behouden op het kampioenschap moest er gewonnen worden in de Johan Cruijff ArenA. Ten opzichte van het duel met de Koninklijke kende de basisopstelling slechts één wijziging: Lasse Schöne begon op de bank ten faveure van Kasper Dolberg, die in de punt van de aanval startte. David Neres, die deze week een oproep kreeg voor de nationale ploeg van Brazilië, begon op de rechtsbuitenpositie, waardoor Hakim Ziyech op het middenveld kwam te spelen.

Ajax was heer en meester voor eigen publiek en kende een droomstart. In de vierde minuut ging linksback Mica Pinto de fout in. Hij onderschepte een pass van Ziyech op Neres, maar zette met een kopbal Dusan Tadic vrij voor de keeper. De Servische buitenspeler bleef rustig oog in oog met doelman Alexei Koselev en tekende voor de 1-0. Fortuna Sittard had niets in te brengen en meldde zich slechts sporadisch op de helft van Ajax. Het was wachten op de 2-0 en deze viel na een half uur spelen. Ziyech had vanaf de linkerflank een uitstekende voorzet in huis, waardoor het voor Neres een koud kunstje was om de bal van dichtbij tegen de touwen te werken. Het team van Ten Hag hoefde niet voluit te gaan en wist het Fortuna op halve kracht moeilijk te maken.

Na 45 minuten spelen zat het duel er voor Frenkie de Jong op, die vervangen werd door Schöne. Met de Deense middenvelder in de ploeg bleef het spelbeeld onveranderd. Ajax had niets te duchten van de Limburgers en speelde een veredelde trainingspartij. De thuisploeg combineerde er lustig op los en zette de achterhoede van Fortuna Sittard regelmatig te kijk. Het duurde tot aan de 62ste minuut voordat de 3-0 op het scorebord kwam te staan. Het was Neres die zich handig vrij speelde in het strafschopgebied en onhoudbaar binnen schoot. Vlak daarna liet Dolberg een grote kans onbenut. Op aangeven van Neres kopte de spits op de paal.

In de slotfase van het duel vloeiden de krachten weg bij de thuisploeg. Met de wedstrijd tegen Real Madrid in de benen nam Ajax in de laatste tien minuten gas terug. Nicolás Tagliafico en Ziyech waren inmiddels al vervangen door Daley Sinkgraven en Zakaria Labyad. In de slotfase zetten de bezoekers nog wel wat meer aan, maar doelman André Onana had weinig moeite om zijn doel schoon te houden. In de 85ste minuut bepaalde Tadic de eindstand op 4-0. Dolberg ging er vandoor op de rechterflank en gunde zijn ploeggenoot zijn tweede goal in de wedstrijd. Zodoende verkleint Ajax de achterstand op PSV naar vijf punten en wacht aanstaande woensdag de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dolberg my respect.

Speelde opnieuw een waardeloze pot maar geeft de bal wel gewoon af bij de 4-0. Menig spits zou dan voor eigen succes gaan en ook die kans nog om zeep helpen.

10 maart 2019 om 18:36

Het zat hem ook niet altijd mee. Bal op de paal en hij kreeg vaak ook moeilijke ballen. Hoe dan ook, walk over vandaag

10 maart 2019 om 19:38

Volgens de Boer was dit een levensgrote kans en moet er gewoon in. Dit heeft niets met mee zitten te maken, maar volgens de Boer is Dolberg een slechte kopper.

10 maart 2019 om 19:43

Dolberg zijn probleem is dat hij zeer statisch is op het veld. Zelden beweegt die man aan de kant van de bal en speelt hij reactie voetbal.

10 maart 2019 om 18:44

Inderdaad, was ook meteen mijn gedachte. Je kan inderdaad zeggen dat ie niet goed speelde maar het wordt ook een keer tijd dat zijn medespelers hem eens goed in stelling gaan brengen

10 maart 2019 om 18:48

Ajax heeft daar niet de juiste buitenspelers voor om Dolberg goed in stelling te brengen. Erg jammer want ik zie nog steeds een topspits in Dolberg.

10 maart 2019 om 22:23

Maar ik vind juist Dolberg (in goeden doen) een goede meevoetballer die je best kan gebruiken in dit elftal. Alleen die goeden doen van hem..... Die is ie al een tijdje kwijt

10 maart 2019 om 18:56

Ik had hem ook nooit afgegeven. Puur om het feit dat zijn ploeggenoten hem nog geen enkele normale goede bal hadden gegeven. Sterker nog; ik was al eerder van het veld gelopen. Met andere woorden hij heeft geen enkele kans omzeep geholpen. Dus het woordje ook kun je beter uit je tekst halen.

10 maart 2019 om 18:58

Naja, die voorzet van Neres die hij op de paal kopt had erin gemoeten maar verder vrij weinig kansen gehad inderdaad.

10 maart 2019 om 19:10

Mwaa hij verprutste ook wel erg veel met foute aannames en verkeerde passes. Neres deed hem zelfs voor wat hij zou moeten doen in de 16, bij de 3 - 0. Dolberg oogde heel erg flets. Begin echt het gevoel te krijgen dat hij een bizar goede spits is, die net iets meer ruimte nodig heeft dan dat hij krijgt bij Ajax in de doorsnee eredivisie wedstrijden.

10 maart 2019 om 20:10

Nou ja als hij bizar goed zou zijn heeft hij toch die extra ruimte niet nodig? Ik denk dat het nog steeds een zeer talentvolle spits is die een korte periode erg goed was waarin hij misschien wel boven zijn kunnen speelde maar niet de kwaliteit heeft om dit structureel te doen en een lange periode vast te houden.

10 maart 2019 om 20:19

Zou kunnen inderdaad. Maar hij is nog altijd pas 21 jaar. Er is nog genoeg ruimte voor groei. Staat toch alweer op 100+ duels in Ajax 1 waarin hij direct betrokken was bij 65 goals. Toch vrij knap op die leeftijd als je ook nog in acht neemt dat hij al een serieuze slepende blessure achter de rug heeft!

10 maart 2019 om 19:43

Ergens aan het eind van de wedstrijd kreeg VdBeek de kans om de bal af te lwggen aan de geheel vrijstaande Dolberg. In plaats van deze bal af te leggen koos Donny er voor voor eigen succes te gaan met een schot uitonmogelijke hoek. Aan de reactie van Dolberg las je de frustratie.

Makkelijke zege, op 80% toch naar een 4-0 overwinning freewheelen.

Tegen Zwolle weer 3 andere spelers wisselen en zo iedereen wat rust gunnen. Hopelijk mag Huntelaar wat minuten maken.

10 maart 2019 om 18:37

Hoop ik ook. Huntelaar verdiend meer kansen. Is een echte Ajacied, heeft de juiste mentaliteit en heeft prima statistieken.

Ben trouwens benieuwd welke club De Ligt wilt kopen. Voor aanvang van de wedstrijd zei Joep Schreuder op de NOS namelijk dat er beweging is rond een transfer van De Ligt naar Barcelona of Juventus. Ben benieuwd wat voor bedrag ze voor De Ligt willen neerleggen.

10 maart 2019 om 18:44

Ik zou vooral frenkie wel wat extra rust gunnen. En mazzraoui ook.

10 maart 2019 om 18:46

Frenkie kreeg al een helft rust

Zakelijke overwinning zullen we naar zeggen.

Geen wedstrijd, wel fijn 3 punten en een weer op doelsaldo uitlopen op de concurrent.

Reguliere overwinning en krachten gespaard. Kortom prima!

Prima overwinning, maar irriteerde me wel aan het feit dat ze soms te lang door wilde combineren. Haal dan gewoon die trekker over man.

10 maart 2019 om 18:38

Helemaal waar. Eindeloze hakjes, alsof ze de bal de goal in willen passen

Dit Ajax heeft zoveel kwaliteit dat de landskampioen niet mis kan gaan. Zie Psv namelijk punten verspelen.

10 maart 2019 om 18:47

De wedstrijd tegen PSV zal alles beslissend zijn.

10 maart 2019 om 18:59

Ik denk dat het uiteindelijk niet eens om die wedstrijd draait. Ajax is echt een maat groter dan de rest helaas.

10 maart 2019 om 19:09

Een fijne week met overtuigende overwinningen. Dan krijg je dit opportunisme. Ik zie niet in waarom Ajax geen punten kan verspelen tot mei.

10 maart 2019 om 19:14

Joh, dat zijn gewoon PSV supporters die met deze amateur psychologie proberen Ajax weer te laten zweven. Want ja, wie weet lezen een paar Ajacieden de reacties op deze site. Ajax staat achter in punten. Klaar. De spelers lijken dit gelukkig wel te beseffen. Zeker de Ligt. Eerste wat die zegt, gat iets verkleind. Tweede wat die zegt weer iets uitgelopen op doelsaldo. Die is er duidelijk mee bezig.

10 maart 2019 om 19:37

Zal waarschijnlijk weer rustig een gelijk spelletje worden

10 maart 2019 om 19:39

Ik snap er als Ajacied helemaal niets van, tenzij het inderdaad een goedkope amateurpsychologie betreft. Als er 1 ploeg de laatste jaren wel heeft laten zien te bezwijken onder druk dan is het Ajax. Het gaat nu geweldig, in topvorm zijn ze met afstand de beste, maar helaas tikken ze niet altijd die topvorm aan.. een maand geleden leek het al beslist te zijn in het voordeel van de Eindhovenaren

10 maart 2019 om 19:42

Zie maar eens de focus vol te houden als het zo makkelijk gaat. Zwolle kan zo een obstakel zijn.

10 maart 2019 om 18:47

Ik snap dat het de laatste weken een beetje moeizaam gaat met PSV. Toch staan zij niet voor niets bovenaan. PSV heeft gewoon een hecht geslepen team. Daar waar ik Ajax over het algemeen individualistischer vind en dit soms voor problemen kan zorgen waardoor ze onnodig puntenverlies lijden. Zal daarom gewoon tot het einde een nek aan nek race worden.

10 maart 2019 om 19:00

Juist die individualisten hebben zoveel kwaliteiten om de wedstrijden te kunnen beslissen zoals Ziyech, Tadic, Neres. Bovendien hebben ze een bewegelijke spits Dolberg, vrije trap specialist Schone en een wereldkeeper. Met De Ligt en Frenkie hebben ze nog 2 supertalenten.

10 maart 2019 om 19:07

Beetje voorbarig. Bij PSV gaat het wat moeizamer maar staan toch nog 5 punten voor (1 wedstrijd meer gespeeld). En er zijn maar weinig ploegen die van PSV kunnen winnen.

10 maart 2019 om 19:22

Weet niet of Ajax kampioen word. AZ uit vrees ik wel een beetje. Mocht Ajax die toch goed door komen dan ga ik er idd vanuit dat Ajax koploper is eind deze maand. Maar toch zegt mijn gevoel dat ze het die wedstrijden er na weer weg gaan geven tegen Willem II hoofd is dan bij Kwartfinale en uit Groningen is ook altijd lastig voor Ajax. Terwijl PSV nog veel makkelijke tegenstanders thuis ontvangt.

En weer vier tegendoelpunten tegen. Op naar de nacompetitie en degraderen als we op deze manier blijven verdedigen. Dammers blijkt een gouden pion te zijn die we missen. Slecht geanticipeerd op zijn blessure terwijl we al verdedigers nodig hadden.

Komende thuiswedstrijden worden echt van levensbelang.

Ajax, prima overwinning, maar het had zoveel hoger kunnen zijn voor jullie.

10 maart 2019 om 18:47

Er zijn nog wel meer clubs die nog lang niet zeker zijn. Succes aanstaande vrijdag bij de belangrijke wedstrijd

10 maart 2019 om 18:52

Maar die krijgen na de winterstop geen 4 doelpunten gemiddeld per wedstrijd binnen.

Afijn, We krijgen Vvv, Emmen, Ado, Feyenoord en NAC nog thuis. en spelen uit bij Willem II, Utrect, Groningen en Zwolle.

In elke thuiswedstrijd heb je als je het verdedigend goed hebt staan kans om te winnen. Uit kunnen gelijkspellen behaald worden.

Ik hoop maar dat we boven de streep eindigen.

10 maart 2019 om 19:42

Haha daar hebben we de azijnzeiker weer, je wordt voorspelbaar!

Schandalig natuurlijk, verliezen bij AZ en Ajax.. Fortuna onwaardig.

Als er thuis niet van zowel Emmen, ADO, NAC en VVV gewonnen kan worden, mag je (wellicht terecht) doorgaan met onzin verkondigen.

10 maart 2019 om 20:08

Waar zeg ik dat verliezen bij AZ en Ajax schandalig is? Het gaat erom dat je na de winterstop al meer dan 30 tegentreffers hebt gekregen. Zie jij wel vooruitgang dan?

11 maart 2019 om 15:11

Vooruitgang? Moet ik hier serieus op in gaan na 16 jaar onderin de tweede divisie te hebben gebungeld..? Ik neem aan dat je de zaak realistischer kunt bekijken dan dat ik tot nu toe lees

Speelde echt op slakkentempo. Maar de 3 punten zijn belangrijk en geen moment in de problemen geweest. Zakelijke 4 - 0 overwinning.

Prima wedstrijd van Ajax. Ziyech en Neres erg goed, al mag Neres wat klinischer worden voor de goal. Schöne viel ook erg sterk in, mag gezegd worden. Op halve kracht met 4-0 winnen, dat is wel eens anders geweest! Het is gewoon erg leuk de laatste tijd om naar Ajax te kijken!

Beetje zappende geweest tussen Arsenal-United en Ajax. Punten zijn binnen zonder op volle kracht te hebben gevoetbald.

Prima man met 4-0, jammer want je had er nog 4 kunnen maken, maar na Dinsdag begrijp ik dat het op 60-70% ging.
Ik moet toch zeggen dat als ik bijvoorbeeld gisteren naar PSV-NAC keek dat het echt een blamage zou zijn als we niet kampioen worden

10 maart 2019 om 18:46

Nou, dat hebben we vaker gehoord. En blamages hebben zich ook al vaker voor gedaan. Wat een verschil in uitspraken zo voor en na de tweestrijd met Real. Het is weer ouderwets hoog van de toren blazen. We zullen het zien of Ajax kampioen wordt, zo niet, wat zouden de gevolgen voor die blamage dan zijn???

Goede overwinning met een aantal jongens die rust kregen. Wel denk ik dat als KJH in de spits stond er een grotere uitslag had gestaan. Neres Ziyech en de Ligt weer van genoten.

Ik zag tijdens de live wedstrijd wat PSV'ers bezorgd zijn over de kansen van hun club met de titelstrijd. Op dit moment is Ajax voetballend beter, maar ik zou de extra CL wedstrijden niet onderschatten. Vandaag beginnen ze goed en hoeven ze eigenlijk niet meer diep te gaan. Als Ajacied wacht ik gewoon rustig af om ons als titelfavoriet te bestempelen. Ik ben gewoon ergens bang dat de benzinetank ergens leeg komt te staan. Daar zal men in Eindhoven niet rouwig om zijn. Hoe dan ook vandaag ging het te makkelijk en hebben we de tweede helft rustig aan gedaan. Op naar de wedstrijd met Zwolle...

10 maart 2019 om 18:50

We zullen het wel zien. Voorlopig is het toch echt genieten dat we gewoon nog steeds in de race zijn voor de treble!!! Dat had niemand verwacht aan het begin van het seizoen. Ajax presteerd boven verwachting goed voorlopig.

10 maart 2019 om 19:38

Ik klaag niet hoor, maar blijf altijd erg realistisch. Het zou echt fantastisch zijn als we de dubbel weten te pakken, maar ik gok dat PSV kampioen gaat worden en wij pakken de beker.

Wat een gezeik steeds op dolberg. Loopt gewoon meer dan 1 op 2 deze competitie. En legt die bal op tadic waar menig speler voor eigen succes gaat. Die kopbal mocht erin, maar is niet alsof hij zo veel allen en kansen ontving van zijn medespelers. Als je daarnaast kijkt hoeveel kansen huntelaar al wel niet heeft verprutst, vraag je je af waar sommigen naar kijken. Laat dolberg maar gewoon spelen en geef m af en toe op zn flikker voor wat gif, tegen madrid ook gewoon prima ingevallen.

Makkelijke pot vandaag, jammer dat er niet meer goals kwamen maar begrijpelijk dat ze ff de rem erop hadden net dit programma. Komende weken ff volle bak op de eredivisie en hopelijk vanaf de 31e maart (of eerder) tot en met het moment van de schaaluitreiking op de eerste plaats. Vond fortuna wel verbazingwekkend op een negatieve manier

10 maart 2019 om 19:05

Nog 7 dagen en dan juist rustig aan tot 31 maart

Ik begrijp slechts één ding niet: waarom staat Joël niet minimaal 45 min, maar ik zou opteren voor langer, in het veld. Zal straks toch
Ipv Mazraoui moeten spelen dus moet ritme opdoen

10 maart 2019 om 18:59

Dat vroeg ik me ook af. Hij moet ritme opdoen en aangezien hij niet bij Jong mag spelen, moet het dus in deze wedstrijden. Hoop dat hij woensdag wel speelt.

10 maart 2019 om 19:16

Denk dat ie woensdag aan de bak kan, zodat nouss zondag topfit is. Vond t idd ook vreemd dat spelers als veltman, magallan geen minuten maakten

10 maart 2019 om 19:18

Mwa wel begrijpelijk. De Jong heeft ook rust nodig. Tagliafico ook. En ziyech was ook wel klaar. Volgende wedstrijd zijn vermoedelijk nous en mathijs de eerste die rust krijgen, indien mogelijk.

10 maart 2019 om 23:05

Veltman had deze wedstrijd ook best in de basis kunnen starten. Dan had je een extra speler rust kunnen gunnen en Vrltman de kans gegeven ipv hem laten invallen als de wedstrijd gespeeld is.

ik kan me voorstellen dat een Fortuna een alles behalve motiverende tegenstander is na zo een historische overwinning op Real Madrid dus ik vind dit een knappe overwinning

Zakelijke overwinning, nu woensdag en zondag winnen en de oogsttijd breekt aan!

Lekker om zo'n wedstrijd te hebben na een zware midweekse wedstrijd. Er was vandaag geen vuiltje aan de lucht. Verder was Neres weer lekker bezig.

Op 60-70% makkelijk gewonnen, als ze van t weekend tegen Pec hadden moeten spelen, stond er zeker een meer vermoeid ploeg op het veld. Ten nadele van PSV natuurlijk, maar zeker gunstig voor de Nederlandse Comp, de punten.

Jammer dat Fortuna de verdediging niet op orde heeft. Het was anders een zo veel leukere pot om naar te kijken. Toevallig net met Dammers gesproken en zei dat het nog wel wat maandjes gaat duren voordat ie mee kan trainen.. hij was wel echt een sterkhouder in ons team. Ook blij om Ninaj weer te zien, had zijn gebruikelijke Ninaj-momentjes maar vind het beter dat er een echte CV staat ipv een verdedigende middenvelder.

Die 3 punten zaten wat mij betreft al sinds gisteren in de zak. Voor mij ging het meer om het doelsaldo. Woensdag tegen PEC Zwolle en volgend weekend dan Az. Dit is gewoon de 1ste van de drie die we allemaal moeten winnen. Een goed begin, maar pas na volgende week zondag met 9 punten in de zak kunnen we spreken over een goeie '2 weken'.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren