Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax-fans zijn een beetje namaaksupporters, Feyenoord-fans zijn veel trouwer’

Laatste update:

Eric Meijers vindt dat Ajax-supporters ‘namaaksupporters’ zijn. Dat vertelt de 59-jarige trainer in een interview met Voetbalzone-verslaggever Mounir Boualin. Meijers, wiens vader Pauke van 1957 tot 1961 uitkwam voor Feyenoord, heeft het gevoel dat fans van Ajax alleen vooraan staan als hun club succes heeft. “Maar als het slecht gaat, komen ze niet meer.”

Boualin legt Meijers een aantal dilemma’s voor, waaronder een keuze tussen Ajax en Feyenoord. Dat is voor Meijers niet moeilijk. “Als je vader vijf jaar bij Feyenoord heeft gespeeld, samen met Coen Moulijn, is Feyenoord er bij ons met de paplepel ingegoten. Voor ons is er maar één club in Nederland, en dat is Feyenoord. Dat heeft ermee te maken dat die club echt is. Rotterdammers zijn echt. Amsterdammers zijn dat in mijn ogen niet altijd, dat zijn een beetje namaaksupporters. Als er succes is, staan ze vooraan, maar als het slecht gaat, komen ze niet meer. In De Kuip heb je daar heel weinig last van. Die Feyenoord-supporters zijn veel trouwer. In mijn beleving voel ik me daar ook gewoon prettiger bij.”

Erik ten Hag of Arne Slot
Over de keuze of Meijers Erik ten Hag of Arne Slot een betere trainer vindt, moet hij wat langer nadenken. Uiteindelijk kiest hij toch voor de trainer van Manchester United. “Erik ten Hag heeft al heel veel laten zien, dat is gewoon een heel innovatieve trainer, die het in de beginperiode heel lastig heeft gehad bij Ajax omdat hij niet uit Amsterdam kwam. Uiteindelijk heeft hij het gewoon geweldig gedaan en is hij doorgegroeid naar een absolute topclub in Europa. Het is gewoon een heel complete trainer denk ik”, aldus de trainer die onder meer voor Helmond Sport, Achilles ’29 en VVSB werkte.

Eredivisie-kwaliteiten
De laatste vraag die Boualin aan Meijers stelt, is of hij denkt dat hij genoeg kwaliteiten heeft om als trainer aan de slag te gaan in de Eredivisie. Meijers denkt van wel. “Ik heb in mijn carrière op alle niveaus mogen werken, behalve de Eredivisie. Ik denk dat ik ook in de Eredivisie mijn steentje kan bijdragen. Of dat nou als hoofdtrainer of als assistent-trainer is... Het is een ervaringsvak, en je moet die rugzak zoveel mogelijk vullen. Ik denk dat mijn rugzak aardig is gevuld in de loop der jaren, zowel aan de goede kant als de minder goede kant. De ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, kan ik ook heel goed gebruiken in de Eredivisie. Dus is Eric Meijers klaar voor de Eredivisie? Ik zou niet weten waarom niet."


Mounir Boualin is freelance voetbalvlogger, videojournalist en presentator. Voor Voetbalzone maakt hij onder meer interviews rond wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
27 april 2023 om 17:14

Oftewel trouwe supporter is een idioot?
Loyaliteit zit in je hart niet in hoe vaak na een stadion komt.

Ik ben in hart en nieren Ajax supporter van kinds of aan. Ik kies ervoor lekker voor de buis mijn club te volgen. In de meeste stadions word ik omgeven door mensen waar ik mezelf niet mee identificeer.

27 april 2023 om 17:49

Snap niet waar je die conclusie vandaan haalt, misschien iets beter lezen.

28 april 2023 om 10:39

Het grappige is, dat het altijd die zogenaamde Feyenoord supporters zijn, dat als het over hun clubje gaat, dat er altijd sneren worden uitgedeeld naar Ajax.

Wat is dat nou toch altijd? Ik ben zelf in Rotterdam opgegroeid. Andersom maak ik dat niet mee. Als men het over Ajax heeft, dan praten we ook over de spelers en zaken van de club. Zelden hoor ik oud spelers van Ajax over Feyenoord praten.

Ik heb dit al vaker gezegd hier op VZ.

28 april 2023 om 11:26

Geen idee eigenlijk.

Volgens mij zit daar van oudsher wat tegenstellingen in. Havenarbeiders met no nonsens vs stads en verbeelding. Daar zit volgens mij heel veel onder.

Persoonlijk heb ik daar niet zo een last van. We hebben als Ajax goede concurrent nodig om onszelf opnieuw te blijven uitvinden en beter te worden. We hebben een veelvoud geïnvesteerd en we zijn kansloos. #wondenlikkenenverbeteren

28 april 2023 om 13:07

Is geen conclusie. Het is een mening.

28 april 2023 om 13:49



Het heeft ook een beetje met de identiteit van de club te maken. Ajax zegt altijd over zichzelf dat ze de beste zijn toch (wzawzdb)? Nou als dat deel weg valt dan blijft er niet veel meer over. De fans komen dan ook in een identiteitscrisis. Huh, ajax hoort toch te winnen?
Zeker niet alle maar veel ajacieden kozen voor ajax als hun club omdat ze goed zijn. Het is dan ook een simpel feit dat daar wss de meest successupporters zullen zitten die ook het snelste afvallen als het minder gaat.

Bij Feyenoord is de identeit anders. Daar is het sterker door strijd en geen woorden maar daden. Als ze een periode doormaken waarin het minder gaat dan wordt de club niet perse anders.

Je ziet het ook aan de reacties op artikelen op Voetbalzone. Normaal is het meerendeel hier ajacied en nu is het angstvallig stil en zie ik vele profielen niet meer reageren tov wanneer ajax het goed doet.

28 april 2023 om 15:59

"bij Feyenoord is de identeit anders. Daar is het sterker door strijd en geen woorden maar daden. Als ze een periode doormaken waarin het minder gaat dan wordt de club niet perse ." Eigenlijk is het bij Feyenoord juist andersom. Als ze een keer presteren en echte prijzen winnen dan ontstaat er net zo goed een euforische stemming. Alleen komt dit in Rotterdam een stuk minder voor dan in Amsterdam. Ja we balen allemaal dat het klote gaat. Maar het geloof dat het weer beter wordt is nog steeds aanwezig. Bij Feyenoord is de identiteit anders omdat ze structureel minder successen boeken. Dan leg je jezelf ook wat makkelijker neer als het minder gaat dan de concurrentie want voor Feyenoordsupporters is dat de normale werkelijkheid. Maar ik gun het ze dit jaar van harte. Terechte kampioen gaan ze worden en, zeker Ajax, maar toch ook PSV, hebben niet gebracht wat ze aan hun stand wel verplicht waren.

28 april 2023 om 18:09

@revenga

Ben het grotendeels met je eens hoor, maar alle grote clubs hebben een grote aanhang omdat ze in het verleden grote prijzen wonnen. In die zin, en dat is niet flauw bedoeld, zijn bijna alle supporters successupporters. Ik ben er zelf in elk geval ook een. Er is mij geen enkele club met de paplepel ingegoten. En ik kom uit een stad zonder profclub. Dus dan word je supporter van een club die successen boekt.

Dat Feyenoord zo'n grote aanhang heeft en Excelsior en Sparta niet, dat komt door de titels uit de jaren 60, door de EC1, allemaal in de tijd dat voetbal groot werd. Er is geen enkele club met zo'n aanhang die niet in het verleden grote prijzen heeft gewonnen. De echte clubliefde zit bij een beperkt deel van de grote clubs (en bij die paar honderd lui die trouw de kleinere clubs volgen). Er zijn wel verschillen, vooral bij Feyenoord het martelaarschap van het beperkt aantal prijzen in de laatste weet ik hoeveel jaar. Ajax en PSV zijn meer verwend.

28 april 2023 om 18:13

@kingbolo

"dan leg je jezelf ook wat makkelijker neer als het minder gaat dan de concurrentie want voor Feyenoordsupporters is dat de normale werkelijkheid."

Grappig, daar kijk ik dan weer heel anders tegenaan. Ik heb juist de indruk dat het gebrek aan prijzen langzaamaan de spanning en de frustratie bij een deel van het publiek opbouwt. En als Feyenoord dan wint, dan komt dat er uit en wordt een deel van de emoties op Ajax gericht in de vorm van die frustratie (of erger). Terwijl als Ajax kampioen wordt, dat andersom niet gebeurt. Daar is ook tuig, maar die gaan dan bushokjes slopen en niet Feyenoord uitschelden.

27 april 2023 om 18:13

Haha wat een vertekend beeld heb je piranha. Het is een redelijk algemeen bekend verhaal dat ajax heel veel bezoekers heeft en Feyenoord heel veel supporters. Tuurlijk zitten daar ook minder fijne gasten bij, maar die zitten echt bij elke club.

28 april 2023 om 08:51

@ikweetalles11,

Dat is helemaal niet algemeen bekend. Er is namelijk geen club met zoveel supporters als Ajax. Dus hier zit je er dus flink langs!

28 april 2023 om 13:06

Waar haal je die wijsheid vandaan?

27 april 2023 om 18:21

Als je hier op het forum een supporter ziet die als een razende tekeer gaat zodra de loftrompet over Feyenoord wordt gestoken ipv over ajax, dan weet je met wie je te maken hebt.

Laat je niet zo kennen joh, jullie hebben de meeste prijzen en het meeste geld. Maar niet iedereen vind de club zo geweldig als jij vindt. Geen reden om daar finaal van uit je panty te scheuren piranha.

27 april 2023 om 18:33

Wat een stomme gedachte van Meijer, ik ben al 5 jaar aan het wachten op een seizoenskaart. Dus zo populair is Ajax.

27 april 2023 om 20:04

@nelsonp
Misschien toch even contact opnemen met de klantenservice.

28 april 2023 om 11:53

Denk dat je nog wel even moet wachten

27 april 2023 om 18:34

We kunnen de trouwheid pas echt meten en vergelijken wanneer Ajax de komende tien jaar dezelfde ellende meemaakt als Feyenoord doorgaans heeft. Dus jarenlang zonder kampioenschappen. Dan wil ik het nog wel eens zien wat de opkomst in de arena zal zijn.

27 april 2023 om 22:48

Och Och wat een ellende zeg. zeg dat tegen Veendam en Haarlem supporters. Jij bent niks gewend

27 april 2023 om 19:09

En wie is Eric Meijers? Hij mag zijn mening hebben. Was toch die kerel van ‘kutkeeper’? Zegt genoeg over het niveau.

Is sowieso een gezwel op dit forum. Hier is ergens in de afgelopen jaren het idee ontstaan dat als je niet doorgesnoven uit alle kracht al biergooiend en zingend je club ondersteunt je geen echte supporter bent. Ook dat zegt genoeg over het niveau.

27 april 2023 om 19:19

Eenopinie: dank je wel voor deze beschouwing. Ik was de laatste jaren wat onzeker over mijn persoonlijkheid als Feyenoordsupporter, maar dankzij jouw karakterschets heb ik eindelijk m'n ware aard ontdekt.

27 april 2023 om 20:15

Het feit dat jij het op je eigen club betrekt zegt meer over jou dan over mijn post. Het is mij om het even, of het nu om fans va. Ajax, Feyenoord, PSV, AZ Go ahead of Zwolle gaat. De meeste mensen komen voor het voetbal, en steunen de club. Die andere idioten zijn in mijn optiek juist geen supporters.

27 april 2023 om 20:59

Ik betrek het op mijn eigen club omdat het om de keuze tussen Ajax of Feyenoord gaat en ik uit de context van jouw verhaal wel kan opmaken hoe die keuze voor jou uitvalt. Dus prima als het wat over mij zegt dat ik on-topic blijf.

27 april 2023 om 19:36

Dus piranha, eerst ga jij de definitie bepalen van supporter om vervolgens Meijers af te maken dat hij een voorkeur heeft op basis van de definitie die jij zojuist bepaald hebt? Ooit aan gedacht dat hij niet jouw bedachte definitie hanteert, of zeg ik nu iets heel vreemds?

27 april 2023 om 20:11

Het verschil is dat ze bij feyenoord aan het veld zitten en heel erg zichtbaar zijn en in de arena zijn ze verstopt.
Heb bij alle 2 in de vakken van de harde kern gezeten het enige verschil is het dialect.

27 april 2023 om 23:32

Pff, ik vind het nogal wat anderen arrogant noemen, terwijl jezelf arrogante statement maakt, en alle Feyenoord supporters verantwoordelijk houden voor het gedrag van een kleine minderheid. Chromosoompje teveel?

27 april 2023 om 23:33

Hij zegt in het interview wel dat als het bij ajax slecht gaat dat de tribunes leeg zijn en bij feyenoord zal je dat niet snel zien. Daar heeft die wel een punt.

28 april 2023 om 04:59

Pertinente onzin! Ik zit al vele, vele jaren in de Arena. Ook al toen Ajax het een stuk minder deed. Die was vrijwel altijd vol, een enkele uitzondering daargelaten door idiote tijden of omstandigheden.

28 april 2023 om 07:21

Blijft grappig hoe zo’n verhaal rond blijft gaan terwijl het cijfermatig heel eenvoudig onderuit te halen is:

Het rampjaar 2010/2011 waarin de 10-0 wedstrijd zat zaten er de 3 thuiswedstrijden voorafgaand aan PSV - Feyenoord gemiddeld 43.000 man in de Kuip, de 3 thuiswedstrijden na PSV - Feyenoord zaten er gemiddeld 39.500 man, na het slechtste resultaat uit de clubgeschiedenis een directe afname van 3.500 toeschouwers per wedstrijd…

In het jaarverslag van de Kuip van dat seizoen wordt zelfs expliciet benoemd dat de omzet lager uitvalt door “een forse vermindering van het aantal toeschouwers”… als je seizoen 2009/2010 en 2010/2011 tegen elkaar zet is er een gemiddelde afname van 2.400 toeschouwers per wedstrijd..

28 april 2023 om 07:56

@piranha Juventus was wel een slecht voorbeeld ze krijgen hun stadion met een capiciteit van 41000 niet eens vol. Inter heeft gemiddeld 70k in hun stadion over het hele seizoen.

Ik ben supporter in goede en slechte tijden. Als Ajacied zijn er alleen minder slechtere tijden dan in Rotterdam zuid. Maar dan doel
ik alleen op sportief gebied. Bij Ajax lijkt er wel altijd meer gezeik dan bij Feyenoord. Dat is wel een groot compliment waard. Om over PSV nog maar te zwijgen. Daar lijkt iedereen altijd tevreden.

27 april 2023 om 17:29

Hoezo lijkt bij PSV iedereen tevreden? Er is dit seizoen genoeg kritiek geweest richting het spel en de resultaten

27 april 2023 om 17:34

Het is wel gewoon zo dat je er minder over hoort bij PSV. Of het dan ook echt rustiger is, of dat het gewoon niet naar buiten komt en vervolgens opgeblazen wordt door de media, is een andere vraag.

27 april 2023 om 17:54

Ik denk dat het er meer mee te maken heeft dat van Nistelrooy een clublegende is en daarmee meer krediet lijkt te hebben onder de achterban. En hij wekt ook wat meer sympathie op bij niet PSV'ers in vergelijking met een Schmidt of van Bommel. Misschien dat het daarom lijkt alsof er weinig kritiek is op PSV. Maar in het stadion en in de PSV podcasten is er best veel kritiek op dit seizoen

27 april 2023 om 18:29

Dan heb je het wellicht over dit seizoen Andres. Ik denk dat Nation en Ajax1812 doelen op onrust die niet gerelateerd is aan voetbalresultaten van de competitie. Het lijkt vooral bij Ajax aan roddels soms wel op RTL Boulevard. Voor het gevoel lekt er bij Ajax en Feyenoord in het algemeen veel meer dan bij PSV.

27 april 2023 om 18:48

Zoveel lekt er toch ook niet uit bij Feyenoord?

28 april 2023 om 01:35

@andres13, misschien dat an Nistelrooy meer (of veel meer) sympathie heeft dan Schmidt, maar toch niet dan van Bommel. Naar van Bommel, wordt buiten de PSV aanhang, misschien met gemende gevoelens gekeken, maar hij is toch ook een van de beste nederlandse voetballers en PSV-ers van de afgelopen decenia....

Ik kan me het publiek in het philips stadion nog herrineren toen ze hem vlak voor zijn vertrek toezongen om hem nog een jaar te laten blijven. er zal best kritiek zijn op PSV dit seizoen, maar vooraf waren die toch bij veel mensen de favoriet, en dat hebben ze nergens waar gemaakt. Het verschil met Ajax en Feyenoord is dat PSV pas halverwege echt bepalende spelers kwijt raakte in de vorm van Madueke en vooral Gakpo terwijl Ajax en Feyenoord beiden een heel elftal kwijt zijn. In die zelfde situatie zou er niet een beetje kritiek zij op de manager, die was er dit jaar al in amsterdam toen ze nog 4 punten voor stonden op de rest.

28 april 2023 om 02:43

Ben benieuwd wie PSV als favoriet zag. Met deze keuken kampioen divisie verdediging wordt niemand kampioen

28 april 2023 om 10:27

Heb je wel eens gehoord van Feyenoordtransfermarkt? Hoe snel die op de hoogte is...dat ben je niet zonder een lek.

28 april 2023 om 12:18

PSV was ook voor mij favoriet voor de titel. Hadden de selectie vrijwel compleet begin september. Van Nistelrooy heeft zelf de boel een beetje getemperd door deze favoriete rol weg te schuiven naar Ajax.

Ondanks het bij PSV eigenlijk gewoon niet heel best gaat, vinden we dat we bij Ajax in crisis zitten. Wat ook zo is. Door de zwakke competitie is het beeld wat vertekenend. Het lijkt bij PSV net zo beroerd als bij Ajax. Maar dat is niet zo. Vorig jaar was het punten verschil ook klein. Maar ook dat was vertekend beeld, want Ajax was toen gewoon de betere.
Maar dat er bij Ajax dus meer gemor is dan bij PSV is logisch. Ook is het mislopen van de CL voor Ajax een grote klap, waar die voor PSV minder zou zijn, alleen al begroting technisch.
Ik was zondag in het stadion en merkte ook niks tot weinig onvrede. Hooguit over het spel van PSV. De PSV supporters in mijn omgeving klagen ook niet. Ik denk dat door de afgelopen jaren de lat bij Ajax wat hoger is komen te liggen en door wanbeleid wordt het in een keer om zeep geholpen

28 april 2023 om 21:42

Van Nistelrooij is door de directie naar voren geduwd dus die laten ze niet direct vallen. Dan moet ook de directie opstappen.

29 april 2023 om 11:45

@hansje

Ajax heeft ook veel meer geinvesteerd dan PSV. En PSV staat 2e, Ajax 3e. Dan is het logisch dat het bij hun geen crisis is en bij ons wel.

Nog even los van de bedroevende moraal in de huidige selectie.

28 april 2023 om 12:22

@nation23, ik stel het anders Ajax heeft jaren top gedraaid. Feyenoord heeft jaren minder gedraaid en toch zat de Kuip vol. Ik denk wel dat er bij Ajax veel succes supporters zitten en dan praat ik niet over de echte supporters. Als Feyenoord wat ze dit seizoen doen nog een aantal seizoenen vasthouden zullen ze ook meer succes supporters krijgen, maar meestal zijn dit geen supporters maar toeschouwers. Jij zegt dat er bij Ajax altijd meer gezeik is, dat is op dit moment het geval bij Ajax. Wij zijn de laatste 2 jaren in een rustiger vaarwater gekomen, maar daar is ook gezeik genoeg geweest.

29 april 2023 om 11:53

@gruppo

Resultaten halen en in rustuger vaarwater terecht komen gaat meestal hand in hand (geen woordgrap). Ik denk dat Feyenoord die rust zelf verdiend heeft en ik hoop dat het nog even aanblijft.

Bij Ajax is het een puinhoop nu, ik hoop dat ze een nieuwe trainer vinden die de selectie weet te motiveren. Dan kan het gauw weer omdraaien.

En qua supporters; ik denk dat Feyenoord misschien wel iets meer wat fanatieke supporters heeft, maar dat dat ook komt door de magere jaren. Daar word je wat verbeten van, hongeriger. Bij Ajax zullen die er ook wel zijn, maar daar is genoeg te vieren geweest, dus dan verdwijnt de honger, en daarmee misschien ook wat fanatisme.

Tja, is ook wel de prijs van succes. Had Feyenoord de prijzenkast en allure van Ajax, dan had je daar juist meer gloryhunters en dagjesmensen. Het is juist omdat ze gewend zijn aan teleurstelling dat ze die loyaliteit nog sterker voelen.

27 april 2023 om 18:20

Dat is het inderdaad. Ajax heeft ook heel veel echte fans die altijd wat met de club hebben in goede en slechte tijden.

Maar Ajax heeft ook meer je-irritante-collega-aan-het-koffiezetapparaat-fans die je lopen kloten als ze iets te vieren hebben tegen jouw club. Dat zijn dan van die gasten die je niet kan terug treiteren, want als het slecht gaat boeit het ze geen reet.

27 april 2023 om 21:14

Ja precies. Zitten er hier ook veel, vaak nog met een grote mond ook, terwijl ze niet eens in het stadion komen.

28 april 2023 om 00:02

@ Noud, is dat net zoiets als die irritante vrienden die je nooit hoorde omdat ze voor Feijenoord zijn en waarmee je bewust niet over voetbal praatte als Ajacied, maar die nu zo graag van die zeik-appjes sturen om te treiteren?

28 april 2023 om 05:02

Het feit of iemand wel of niet in het stadion komt maakt hen niet minder supporter ook al ga ik er wel heen.

28 april 2023 om 11:12

Van die gasten die niet verder komen dan 3 tot 5 spelers kunnen opnoemen van de club. Dat zijn dan de 3 tot 5 spelers van de club die een EK of WK hebben gespeeld.

Maar wel logisch dat Ajax meer van die successupporters hebben, die hebben immers vaker succes. Ik ken echter ook wel een aantal echte/fanatieke Ajax supporters. Een beetje plagerige geintjes en zelfspot hoort erbij en moet kunnen.

28 april 2023 om 11:27

Dus als je niet in het stadion komt ben je geen echte supporter ofzo? Gelukkig kunnen er miljoenen in het stadion terecht, plek zat.

28 april 2023 om 12:59

Ik bedoel uiteraard zogeheten fanatiekelingen die online heel stoer doen over wij en hunnie, maar eigenlijk gewoon schijnsupporters zijn, die nooit in het stadion komen. Leek me duidelijk.

28 april 2023 om 15:42

Beetje late reactie maar dan moet je gewoon zeggen 'waar heb je het over? Jij bent helemaal niet voor Ajax. Laatst was je nergens te vinden dus waarom begin je nu over Ajax.

Klets verhaal ben al Ajax supporter sinds ik een zaadje was bij mijn ouders, is met de paplepel in gegoten, vooral door mijn vader die nog steeds leip is op 87 jarige leeftijd van Ajax en in zijn jongere jaren vele jaren ballenjongen was bij Ajax.
Dus Ajax zit in mijn bloed.
En ja het gaat slecht maar goede tijden komen vast weer.

27 april 2023 om 18:58

Het gaat slecht 😅. 99% Van de voetbalpiramide geeft zijn rechternier voor het seizoen van Ajax.

27 april 2023 om 20:35

Niet alleen slecht qua resultaten bedoelt Mitch lijkt me Lierse

27 april 2023 om 21:05

Zelfs dan valt het nog allemaal goed mee hoor 😅.

28 april 2023 om 06:50

Ja? De puinhoop die het bestuurlijk nu is en de leegloop van echte Ajacieden valt mee?

28 april 2023 om 10:57

@locol, daarmee bevestig je eigenlijk het standpunt dat Ajax supporters meer successupporters zijn? Het weglopen wanneer de wind flink tegen is. Nu het hommeles is willen de echte Ajacieden de vingers er niet aan branden, maar wanneer het weer Ajax - Real is in de CL staan ze te springen om kaartjes.

28 april 2023 om 11:08

@lierse: Afbreken is altijd makkelijker dan opbouwen. Dat is bij Ajax nu jammer genoeg te zien. Ajax heeft in het afgelopen jaar ontzettend veel ervaring en know-how verloren. Dit zal een proces van enkele jaren zijn om weer op te bouwen. Het valt echt niet mee.

28 april 2023 om 11:48

Als je ondertussen niet moet vrezen voor een faillissement, degradatie of verkoop aan een louche buitenlander dan valt dat perfect mee.

Want laat ons eerlijk zijn, Ajax speelt volgend jaar gewoon Europees en wordt binnen nu en vijf jaar wel weer een keertje kampioen of bekerwinnaar. Dat valt echt reuze mee haha.

28 april 2023 om 12:26

@spijkenisser, de echte Ajacieden die er werken die allemaal weglopen bedoel ik

28 april 2023 om 12:31

Sowieso is het al leuk dat je überhaupt ervaring en knowhow hebt in je voetbalclub. Daar droomt 99% van de supporters ook van hoor.

28 april 2023 om 14:32

Maar moet je kijken naar de 99 proc van de clubs of moet je kijken naar het niveau waar je als club zelf op zat? Ik bedoel, als je naar de overige clubs kijkt, dan kun je zo'n beetje alle slechte keuzes doodrelativeren.

29 april 2023 om 10:06

Als je het goed hebt dan kan je inderdaad de meerderheid van je problemen wegrelativeren ja.

De kuip loopt minder snel leeg dan de arena denk ik, maar kan ook halve lege kuip herinneren zo rond 2010. "Succes" supporters lopen overal en meer bij clubs die vaker succes hebben, is vrij logisch. Als Feyenoord dit vast kan houden en nog een aantal jaar goede resultaten halen, komen er ook steeds meer "succes" supporters.

27 april 2023 om 19:32

Er was geen sprake van een half lege kuip in 2010.
Gemiddeld 41.000 mensen in het stadion in het seizoen dat ze 10de eindigde.

27 april 2023 om 20:13

Is dat niet net als bij Ajax en veel andere clubs het aantal verkochte kaartjes? Je ziet toch vaak lege stoelen en dan lees je dat het voor 90% gevuld was.

27 april 2023 om 21:46

Ik weet het jaar niet meer, maar toen was de gehele 2e ring bijna geheel leeg. Dit is bij Ajax nog niet voorgekomen.

28 april 2023 om 04:43

Tijdens het 14-15 jaar werkte ik als steward in de Arena en bij heel veel wedstrijden, vooral tegen de kleintjes, was het stadion echt leeg. Overal waren lege stoeltjes overduidelijk zichtbaar. Toentertijd kwamen ajax-supporters alleen massaal hun team supporten als het een wedstrijd tegen Feyenoord of PSV betrof of een CL-wedstrijd was.

28 april 2023 om 18:46

Dat was in de hcs tijden maar in de meer en het olimpiche stadion was het ook leeg

28 april 2023 om 10:10

Volgens mij is iedereen beetje verkeerd aan het meten.

Ajax zal zeker de meeste supporters en fans hebben, maar Feyenoord heeft toch wel hele loyale fan. Ondanks dat we aantal jaren diep gezonken waren (sportief), bleef de kuip vol. Er zitten idd ook vele gekkies tussen, maar die zijn wel bereid om bijna wel 100% van haar/zijn inkomsten te doneren aan Feyenoord.

28 april 2023 om 18:47

Feyenoord neem ook in uitwedstrijden en Europees de meeste fans mee daarom kregen zei de naam het legioen

28 april 2023 om 10:21

Er is gewoon een groot verschil en dat is dat Ajax doorgaans niet langer dan 3 of 4 seizoenen geen kampioen wordt. Dat is bij Feyenoord heel anders. Die supporters zijn tegenslagen wel gewend en weten dat vaak kampioen worden niet vanzelfsprekend is. Het is dus niet vreemd dat Feyenoord minder successupporters heeft.

Makkelijk scoren. Elke topclub kent successupporters, ook Ajax heeft echte fans die bij tegenslagen opstaan.

27 april 2023 om 17:36

Natuurlijk zijn die er ... Ik denk dat bij Feyenoord het lijden meer in het bloed zit en daarom het fanatisme wat meer gevoed wordt.
(Nog even van losgeslagen fanatisme zoals hooliganisme)

27 april 2023 om 18:31

Ik durf eerlijk toe te geven dat als mijn club bijna 18 jaar geen kampioen word ik een andere sport zou volgen.

27 april 2023 om 20:07

Precies punt dat Eric Meijers maakt.

27 april 2023 om 20:50

@njfromvol

Je bedoelt dat cultiveren van verliezen met dat ''lijden''?

Dat zogenaamde lijden bij Feyenoord beschouw ik als een extreme vorm van misplaatst zelfmedelijden. Na Ajax en PSV de meest succesvolle club van Nederland, ook deze eeuw, vorig decenia en dan nog steeds doen alsof het allemaal zo zwaar is. Zwaar verwend is eerder passend dan zwaar afzien.

27 april 2023 om 21:08

Als jij dat zo ziet, vind ik dat prima

27 april 2023 om 21:20

Feyenoorders zwaar verwend?! Pardon? Ik zit in de Kuip sinds ‘99, maar het is sinds het tijdperk Wotte - Gullit tot en met Been - Beenhakker echt verschrikkelijk geweest. Er waren zelfs seizoenen waarbij er supporters van andere clubs medelijden hadden met Feyenoord. Erger kan niet. Met de potentie die Feyenoord altijd had, maar jaar in jaar uit werd verkwanseld door wanbeleid tot het moment dat iedere supporter geld doneerde met de VVF om Feyenoord van faillissement te behoeden was echt de bodem. Zelfs Sjaak Swart doneerde bij DWDD een tientje aan Feyenoord.

28 april 2023 om 00:38

En sindsdien heb je 2 (ik dit seizoen alvast) landstitels, 3 gewonnen bekers en 3 JC schalen gezien. Je hebt de UEFA Cup winst meegemaakt.Je hebt CL voetbal gezien (met een overwintering zelfs), een avontuur in de Conference League van voorronde tot finale door heel Europa heen. De club zonder centen vanuit de jeugd (zoals nog nooit eerder) weer terug aan de Nederlandse top zien komen. Honderden gewonnen wedstrijden in die periode.

Waar mogen alle fans van de provincieclubs tekenen voor zo’n scenario? Ja, er ging een hele boel mis en het zal vast slikken zijn geweest wanneer de club niet voldeed aan de verwachtingen. Maar waar niet? Maar dat doen alsof het fan zijn een soort martelaarschap is … je club behoort tot de weinige clubs die ooit dit soort successen vieren. Sta daar ook eens bij stil.

28 april 2023 om 05:32

Krantenartikelen na Napoli vergeten?

27 april 2023 om 18:46

Ajax heeft daarnaast meer successen gehaald dan de andere clubs , dan krijg je automatisch ook meer successupporters.....logisch toch ?

27 april 2023 om 19:49

Bij Ajax ligt de lat gewoon hoger, omdat er ook meer successen zijn gehaald. Dan krijg je bij tegenvallers zoals dit seizoen ook eerder gemor en kritische geluiden.

Zo’n dooddoener, in de Kuip zijn er ook mensen die fluiten en eerder naar huis gaan als het niet loopt.

Om nog maar te zwijgen over die agressiviteit, ook naar spelers van Feyenoord die niet voldoen (Vejinovic werd opgewacht).

Samengevat is het publiek zoals in alle andere stadions in Nederland.

27 april 2023 om 17:37

In Amsterdam is natuurlijk nooit de complete selectie opgewacht na tegen vallende resultaten en is een keyspeler (bv een Ziyech) op -even op zijn Amsterdams - "zijn bek geslagen"

Ik dacht eerst dat het om de oud-spits van Liverpool ging, maar het blijkt te gaan om een trainer bij de amateurs wiens pappie bij Feyenoord heeft gespeeld. Ok, boeiend….in de pro-Feyenoord hosanna van de laatste weken ( het zij ze gegund) is dit veruit het meest oninteressante item by far. Een werkeloze Nijmeegse trainer die zijn eigen wikipedia pagina edit

Het is ook een beetje het kwaaltje van veruit het meest succesvol zijn, daar komen ook successupporters bij. Feyenoord heeft meerdere decennia flink gebloed en echt de gifbeker een aantal keer leeg moeten drinken, daar komt ook een bepaald fanatisme uit voort wat je terug ziet in een absurd (op een goede manier) kolkende Kuip natuurlijk. Daar voel je de honger naar succes uit iedere toeschouwer vliegen en dat is toch alleen maar fantastisch?

28 april 2023 om 10:23

Dat is het 'm ook inderdaad. Succes trekt successupporters aan, tegenslagen en een gemeenschappelijk doel trekken supporters aan met een hart voor de club. Daarom is het dus ook niet vreemd dat Ajax meer successupporters heeft dan Feyenoord.

Misschien helpt het beter om supportersgroepen te complimenteren die niet uit een bepaalde stad geweerd worden zodra er een wedstrijd aan de gang is in plaats van de ene groep vol hooligans boven de andere groep vol hooligans te plaatsen.

27 april 2023 om 22:33

Ouch. Deze is wel raak. Ik heb toch 10 minuten door dit topic zitten scrollen zonder iets intelligents te lezen. En bij jouw comment dacht ik, ja, daar draait het inderdaad om. Al ben ik ook niet meer nuchter. Maar inderdaad, hooligans verheerlijken is niet wat we nodig hebben. Wat we nodig hebben, is dat we gewoon met elkaar normaal kunnen doen ook al houden we van een andere club.

28 april 2023 om 10:25

Tja, veel mensen praten met hun supportershart in plaats van met hun verstand. Daarom lees je soms ook de meest idiote dingen.

28 april 2023 om 11:01

Dat kunnen we inderdaad doen. Dan is er weinig nieuws meer te brengen, lekker rustig.

28 april 2023 om 11:25

Wil je zeggen dat iemand die een paar cliches over het legioen opsomt nog telt als nieuws dan?

Ik denk eerlijk gezegd dat je daar bij PSV meer over kunt spreken.

Letterlijk iedereen van tussen de 15-20 jaar oud is fan geworden na 2000, waarin de club het meest succesvol was in de eredivisie.
Bij Ajax kennen ze in die periode veel meer droogtes.

Ook het stadion zit vrijwel nooit vol zonder sfeer.
Tegen Ajax zag je ook weer talloze gaten door het hele stadion heen.

28 april 2023 om 09:56

Onzin. Wedstrijd was “gewoon” uitverkocht. Sfeer ken inderdaad beter. De indeling van oost moet op de schop voor een betere sfeer. Als je kijkt naar uitwedstrijden, ken je zien dat de sfeer wel goed is.

Dat er nog mensen zijn die in dat opzichte toneelstukje van “trouw” zijn trappen. Dat komt samen met dat andere toneelstukje “het grote lijden van de Feyenoord supporters”. Het is na Ajax en PSV de succesvolste club van Nederland en toch krijg je indruk dat niemand zoveel tegenslagen meemaakt als de Feyenoord fan.

Ik gun iedereen natuurlijk zijn waanbeelden, maar met de realiteit heeft het weinig van doen. Zodra mensen echt geloven dat ze onderdeel uitmaken van een unieke achterban van een unieke club dan zijn ze deels het contact met de werkelijkheid verloren.

28 april 2023 om 10:30

Tja, eerlijk gezegd ben je ook wel een enorme pannenkoek als je kunt lijden voor een voetbalclub als je daar niet echt een goede en directe reden voor hebt (vaak uitzonderlijke situaties). Sommige mensen willen graag vergeten dat je onderaan de streep voor je voetbalclub gewoon een nummertje bent die de pot spekt. Dat is misschien wat zwart-wit, maar het zit dichter bij de realiteit dan denken dat de club net zoveel om jou geeft als jij om de club.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet emotioneel betrokken kunt zijn, maar het moet wel grenzen hebben. Als FC Twente verliest, ben ik even chagrijnig, maar ik kan het ook weer goed van me afzetten. Ook toen de club spreekwoordelijk volledig in brand stond, kan ik niet bepaald zeggen dat ik heb 'geleden'. Dat woord heeft een lading die een voetbalclub niet zou moeten kunnen dekken.

Ik denk dat deze man het verschil tussen fans en supporters niet weet. Natuurlijk trekt een club als Ajax mensen aan , fans, die naar het stadion komen vanwege de grote successen. Daarnaast heeft Ajax ook een grote groep trouwe supporters, die de club in goede en slechten tijden steunen. Dat zijn dus supporters.
Je zal ook wel fans hebben bij de andere clubs die alleen maar komen vanwege de sucsessen, maar dat zal minder zijn omdat ze lang niet zo sucsesvol zijn als Ajax

Meermaals bij Ajax geweest en een groot gedeelte van het publiek daar valt toch onder de noemer “dagjes publiek”. Mensen die ook zitten bij Oranje en bij het schaatsen. Die zeggen dat ze voor Ajax zijn maar de club niet op de voet volgen. Waar bij Feyenoord het gezang vaak massaal wordt ingezet, hoor je bij Ajax vaak alleen een gedeelte van de F side (eerste vak410?) waarbij ze worden opgezweept door een capuchon met een luidspreker. Bij een aantal slechte jaren zal daar het beruchte no show percentage weer terugkerend thema worden.

27 april 2023 om 19:05

Zelfs op TV kan ik me aardig storen aan dat getetter door die megafoon. Vind het sowieso een raar fenomeen dat een supporter op een verhoging staat en bepaalt wat en wanneer de andere supporters mogen zingen.

27 april 2023 om 22:37

No show klinkt interessant maar voorlopig is het voor supporters zonder seizoenskaart bijna onmogelijk om een wedstrijd te bekijken in het stadion. Dus nee. Wel eens dat die schreeuwmeneer zijn mond moet houden. Mijn god wat word je daar simpel van.

Zo’n onzin. Kom al jaren in de Arena en voorheen de Meer. Ajax heeft al jaren de meeste toeschouwers in het stadion, ook in slechte tijden. De groep hersenloze supporters is bij Feyenoord wel veel groter, misschien wordt dat gezien als clubtrouw. Reacties van dit soort supporters zijn vaak erg primair, waardoor het een stuk fanatieker lijkt. Je kunt je echter afvragen of je dat soort supporters in grote getalen wilt hebben.

Jammer dat hier de term namaak-supporter wordt gebruikt. Ik ben Ajacied in hart en nieren maar ik weet dat Ajax minder mijn leven beheerst dan bij de andere helft in mijn vriendengroep die voor Feyenoord zijn. Zij uitten dat doormiddel van tatoeages, shirtjes en vaantjes in de auto wat helemaal prima is. Ik moet er niet aan denken om een tattoo te nemen of met een vaantje in de auto rond te rijden.

27 april 2023 om 19:32

Jij houdt het mooi bij je pet en sjaal verwacht ik?

Aldus de man die door de bekendheid van zijn vader diverse trainerspapieren zo goed als cadeau heeft gekregen bij de KNVB. Over echte mensen gesproken.
Enfin, heb inmiddels 15 jaar een SK bij Ajax en heb slechts een handvol wedstrijden gemist. Zo ook vele anderen supporters bij mij op het vak. Hij mag zijn ongefundeerde uitspraken doen, maar er is verder weinig van waar.

Ik was 8 toen ik met mijn vader naar Ajax ging. Dat is nu 66 jaar geleden en ga mog steeds. Dus mag ik mij een echte supporter noemen? En zo ken ik nog een hoop!

27 april 2023 om 20:39

Op je 74e reaguurder op voetbalzone? Netjes 😄

Hoorde ooit bij studio voetbal het verschil tussen Ajax en Feyenoord supporters:

“Feyenoordsupporters denken dat zij als publiek het beste zijn van iedereen.
Ajaxsupporters denken dat Ajax het beste is van iedereen.”

Weet niet meer wie het zei (volgens mij iemand zo der top3 voorkeur) maar het is me altijd bijgebleven.

Beetje vreemd dat VZ zo’n verdeeldheid en opnaaiend artikel plaatst. Alleen de titel zelf al. Mensen hun reacties worden voor minder verwijderd en mensen worden voor minder geschorst. Ik vind dit erg fout van VZ. Ben benieuwd of deze mening mij een ban en puntenaftrek zal opleveren. Het zou me niet verbazen. On: Wat een vreemde uitspraken. Zullen we eens stoppen om mensen over een kam te scheren. Laat elkaar lekker in hun waarde. Wat een mafklapper deze man van 59..

En daar is weer het aloude sprookje dat in tegenstelling tot Ajax, het Feyenoord legioen de club zgn. nooit in de steek laat, dat De Kuip in slechte tijden ook altijd gevuld is. Die mythe is door de Feyenoord Rotterdammers zelf gecreeã«rd.

De realiteit was echter dat in de jaren 80, toen ze een hele reeks slechte jaren kenden, het stadion meer leeg dan gevuld was. Ik kan me de beelden van Studio Sport toentertijd van een meer dan half lege, sfeerloze Kuip nog prima herinneren.

Een beroemde cabaratier maakte in die tijd tijdens zijn oudejaars conference zelfs de grap dat wanneer je naar het stadion belde met de vraag hoe laat de wedstrijd begon, het antwoord was wanneer het jou schikte.

Artikelen als deze over Feyenoord supporters moet je dus altijd met een hele grote korrel zout nemen. Het enige dat klopt, is dat het publiek bij Ajax en Feyenoord van elkaar verschilt. In Amsterdam zijn ze veel kritischer terwijl ze in Rotterdam vele malen agressiever zijn maar zij zullen dat wel als trouw bestempelen.

Ik vind de mening van Eric Meijers ongeveer hetzelfde als wanneer een doorsnee reaguurder van Voetbalzone een artikel zou krijgen. Heel knap dat deze man in het amateurvoetbal het 1 en ander gewonnen heeft maar verder is het gewoon een karikatuur van zichzelf. In het begin van dit jaar wanhopig een poging in VI gedaan om op televisie in de picture te komen. Als deze man stopt in het amateurvoetbal zal niemand ooit zijn naam nog noemen. Net als wanneer ik stop met reaguren op Voetbalzone. Nobody cares.

27 april 2023 om 22:41

He hallo, onderschat jezelf niet. Ik zou je missen hoor.

Wat ik wel altijd typisch vind van hardcore fans is dat ze vaak neerkijken op 'andere' Fans. Niet iedereen heeft de mogelijkheden om wedstrijden te bezoeken zeker financieel niet. Één ding weet je zeker, die hebben thuis niets te vertellen..

Bla bla bla. Ik houd van Ajax en anderen van Feyenoord. Dat is vaak gewoon door toeval bepaald. Ik kan het daarom niemand kwalijk nemen als die clubliefde grenzen kent. Als die onvoorwaardelijk is, vind ik dat eerder gek. Respect als je daadwerkelijk jaren lang in het stadion gaat zitten naar slecht voetbal kijken. Maar dat ben je aan niemand verplicht. Zeker niet aan deze hansworst die er een mening over heeft.

Deze cijfers worden gewoon bijgehouden en daar zie je al in dat hij ze niet heeft opgezocht.
Jaar voor de corona en dit jaar.
Ajax 500 meer per wedstrijd en feyenoord nu 1500 meer dus dan zou je zeggen dat het eerder andersom is.
Maar goed het is ook net hoe het valt. Debk dat wedstrijd tijden en datums ook moeten gekenen worden. Bij sommige tijden zie je vaak dat de van ver komende fans moeilijk hebben

Ik ben Feyenoord supporter, maar waarom die koekwaus van een Meijers altijd maar een podium krijgt om zijn gedachten de vrije loop te laten gaan, is mij een raadsel.Wie in Nederland zit in godsnaam te wachten op zijn mening?

28 april 2023 om 07:41

Ik ken de beste man niet, maar hij maakt de indruk een beetje een wannabe Aad De Mos te zijn inderdaad.

Het zal allemaal wel mijnheer Meijer, wie si dat eigenlijk? En is het niet een beetje een vreemd artikel? Beetje in strijd met je eigen regels. Je gaat hier automatisch weer een discussiepunt van maken, een welles nietes discussie. Feit blijft dat Ajax de grootste fanbase in de Benelux heeft dus automatisch ook de meeste succes supporters, maar ook de grootste trouwe aanhang. Denkt men nu echt dat na een leuk seizoen waar de andere van de traditionele top drie het even laten afweten de supporters groep van Feyenoord heel erg gegroeid is? En zo ja , wat voor supporters zijn dat dan? Natuurlijk vind iedereen zijn eigen club de warmste, mooiste, beste etc. Voetbal supporters zijn per definitie subjectief. En deze tijdelijke groei van fanbase zie je bij elke club in de top vijf a zes terug die een succesvol seizoen hebben, AZ had het, Twente had het, en ook de traditionele top drie heeft, in mindere mate, te maken met een golfbeweging.
Als je kijkt naar de officiële supportersclub s heeft Feyenoord er 75000 en Ajax ruim 125000,
In de algemene supporters aantallen komt dat beeld ook naar voren. Ruim twee keer zoveel.mensen benoemen Ajax als club voorkeur, vier miljoen. Feyenoord moet het doen met "slechts" twee miljoen, psv heeft er maar 1 miljoen, voor zo een kleine stad nog verbazend veel.
Uiteindelijk vind ik als Ajacied dat ik bij een fijne club zit, beter dan al die anderen haha, maar dat vind dus iedereen van zijn eigen club. Zijn ze niet beter dan zijn ze wel warmer, of mooier, of integreer etc..

Dat is een beetje een rare redenering. Omdat Feyenoord maar eens in de 10 jaar een kampioenschap of Europese prijs pakt zouden de supporters beter zijn. Ze hebben simpelweg geen keus als ze hun club vaker dan eens per decennium willen zien spelen.

Deze praat weet niet zo goed waar hij over praat, ik kan me nog herinneren dat het in de (eind)jaren niet goed ging met Feyenoord toen zaten er gewoon 9.000 mensen in de kuip. Het was gewoon leeg er zat niemand op die 2e ring. Pas toen Wim Jansen en daarna van Hanegem kwam leefde de club letterlijk weer op( bekerwinst in 1991)en kwam er meer publiek.

Tis een beetje van: Wij van wc-eend…

Ik denk dat RKC supporters ook vinden dat ze betere supporters hebben dan die van Ajax…. Maar ook dan die van Feyenoord. Ik vind het altijd beetje domme opmerkingen.

Heb je weer zo'n omhoog gevallen 'kameraad' die denkt dat Feyenoord supporters de meest speciale supporters zijn op de wereld..... Zzzzzz

Tja Ajax komt uit amsterdam, de hoofdstad, wonen meer mensen en meer mensen buiten de stad kennen Amsterdam. Met name toeristen komen niet verder dan Amsterdam en als ze voetbalsupporter zijn dan ook niet verder dan Ajax. Zo'n halve finale CL helpt natuurlijk ook mee (sowieso meer mensen kijken CL en kennen dus voornamelijk Ajax van de afgelopen jaren)

Even los van de misstanden vind ik het bij Feyenoord wel een stuk sfeervoller dan bij Ajax.
Bij Ajax lopen ze volgens mij toch net even wat sneller te fluiten of stoppen ze met zingen als het wat minder loopt in de wedstrijd. Het team moet daar altijd wat meer de 'support' verdienen lijkt het wel. (wellicht ook soms net even een ander verwachtingspatroon?) Tuurlijk helpt succes altijd mee, zo is de sfeer bij Ajax tijdens die CL-wedstrijden van een paar jaar terug ook echt heel anders dan een eredivisie wedstrijdje, zoals dat bij Feyenoord ook wat extra's gaf in de ECL en EL van dit en vorigjaar.

Verder is het meer geneuzel tussen supporters onderling toch, beetje klooien en grappenmaken als er veel supporters weglopen. Kan me die goal van Ajax bijvoorbeeld nog herinneren vlak voor tijd, waarbij een groot gedeelte van de fans in de stadiongangen bij het tv-scherm stonden te juichen, omdat ze al weggelopen waren Dat is natuurlijk wel lachen.

Jammer dat je altijd de andere club moet afzeiken. Wees gewoon vóór je eigen club.

Dan heeft deze man de statistieken er niet op nagezonden dus lult hij maar wat vanuit de onderbuik om gepleast te worden in Rotterdam zuid. Ik ben een trouwe aanhanger en ook in slechte tijden, ook toen was er een wachttijd voor een seizoenkaart en toen het met Feyenoord heel slecht ging werd de 2e ring amper in beeld gebracht vanwege de open gaten. Succes supporters daar heeft elke club mee te kampen.

Mij gaat het niet alleen om succesen maar meer om de uitvoering: het feit dat Ajax met stijl, schwung en een vleugje arrogantie (of zelfverzekerdheid, als je een positiever woord wil gebruiken) speelt spreekt me aan: het moet niet alleen goed, het moet ook met flair. Goede resultaten moeten samengaan met goed uitgevoerd aanvallend voetbal. En andere clubs hebben die mentaliteit minder, leggen daar minder nadruk op en spreken me daardoor minder aan.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren