Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-fans bestoken Kramer: 'Lees over vreselijke ziektes'

Laatste update:
/

Een supporter van Ajax zette afgelopen week, na de nederlaag tegen Feyenoord in de KNVB Beker, het mobiele nummer van Michiel Kramer op internet. Sindsdien is de aanvaller van Feyenoord het slachtoffer van sms'jes, whatsapp'jes en oproepen. Kramer ontving honderden berichten met allerlei verwensingen.

"Zat ik met mijn vader na de wedstrijd te sms'en, kwamen er opeens honderd berichtjes tussendoor. Ik zeg eerlijk: het interesseert me geen reet", vertelt Kramer zaterdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Neem ik toch gewoon een nieuw nummer? Al is het wel de schaamte voorbij."

"Ik lees vooral berichtjes over vreselijke ziektes. Dat ik de kanker kan krijgen en zo. Of dat mijn moeder me bij mijn geboorte had moeten inslikken." Feyenoord kwam dankzij een laat eigen doelpunt van Joël Veltman als winnaar uit de strijd: 1-0. Over ruim een week staat de Klassieker weer op het programma, in competitieverband. Feyenoord en Ajax delen momenteel de koppositie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Super triest dat dit soort praktijken nog steeds worden uitgevoerd. Aan de andere kant verbaast dit mij ook niks, aangezien het toch van die onderontwikkelde hooligans komt. Maar ja, het blijft in en in triest.

31 oktober 2015 om 08:51

Het is idd zeer en zeer triest. Dit zijn vaak pubers denk ik, maakt het niet goed ofzo maar verklaart wel misschien hun kinderlijke acties.

31 oktober 2015 om 08:59

Of het pubers zijn betwijfel ik. Dat ze kinderlijk zijn dat betwijfel ik niet. Wat een stumpers.

31 oktober 2015 om 08:51

Hij heeft er zelf ook niet echt aan bijgedragen door enkele onhandige (weliswaar sarcastische) uitspraken helaas. Desalniettemin ben ik het volledig met je eens.

31 oktober 2015 om 09:12

Nou ja, dan kan je wel met alles op je tenen gaan lopen, dat het lager ontwikkeld stuk schroot dat dit soort berichten stuurt het niet begrijpt, daar kunnen we toch geen rekening meer gaan houden? Die begrijpen wel meer dingen niet, goed ouderschap, tolerantie, verstandig gebruik van voorbehoedsmiddelen etc. etc.

31 oktober 2015 om 09:59

@FR-4life
Dus als je enkele onhandige uitspraken doet dan draag je er toe bij dat je allerlei vreselijke ziektes krijgt toegewenst? Net zo als wanneer je een korte rok draagt, je uitdaagt voor een verkrachting? Dit is gewoon de waanzin voorbij en het past niet Kramer te verwijten dat hij er aan bijgedragen heeft. Je moet toch kortsluiting in je hoofd hebben wanneer een week eerder heel voetballend Nederland stilstaat bij de ziekte van een groot voetbalicoon en je nu een ander een dergelijke ziekte toewenst.

31 oktober 2015 om 11:28

@FR-4life
Tuurlijk heeft hij een aantal dingen gedaan die je als dom kunt kwalificeren. Wat ik echter wel knap vind van Kramer is dat hij mentaal blijkbaar niet zo snel uit zijn evenwicht te krijgen is. Hij is een ijskoude die blijkbaar ook nauwelijks Kuip-vrees kent en wel tegen een stootje of een portie sarcasme kan. Wat dat betreft past hij uitstekend bij Feyenoord en laat de turbulentie van die club hem heerlijk koud. De spelers uit het gouden Feyenoord van de jaren zestig en zeventig hadden dat ook over zich. En dan gaan praten over een pizza ofzo, dat soort volkse relativering hadden types als Van Hanegem en Boskamp ook over zich en vinden ze bij Feyenoord (en niet alleen daar) mooi en nuchter.

31 oktober 2015 om 13:12

Ik wil dit absoluut niet goedpraten, en het blijft een actie van een stel hersengeamputeerde, maar hij heeft het er natuurlijk ook wel een beetje zelf naar gemaakt.
Het begon al toen hij nog voor ADO speelde, daarna zijn complimenten voor de doodschop op Riedewald, en vervolgens nog enkele domme uitspraken in de media.

Nogmaals, ik sta absoluut niet achter de actie van deze zogenaamde Ajax fans, maar het mes snijdt wel aan twee kanten.

31 oktober 2015 om 13:41

@vesta

En dus praat je het wel goed.
Als je het een goede actie vind kom er dan gewoon voor uit ipv net te doen alsof jet er niet achter staat.

31 oktober 2015 om 14:23

Nee hoor, ik sta er helemaal niet achter. Ik zeg dat het een absurde actie is, maar Kramer het over zichzelf heeft afgeroepen. Het is namelijk geen toeval dat het bij Kramer gebeurd, en niet bij die andere 20 spelers uit de Feyenoord selectie.

31 oktober 2015 om 15:13

Misschien omdat ze alleen het nummer van Kramer te pakken hebben gekregen? Denk je echt dat er achter dit soort berichtjes weldenkende lui zit die denkt, goh Kramer wel, maar Elia geen berichtje. Echt niet, die soort lui is de absolute onderkant van het afvoerputje van de maatschappij, geef ze het nummer van een jeugdspeler van de F1 van Feyenoord en ze wensen hem ook van alles toe.

31 oktober 2015 om 10:15

En die trieste figuren stonden afgelopen zondag voor Cruijff te klappen, zo zie je maar hoe relatief het allemaal is. Triest om voetballers op de wijze lastig te vallen. Ik juich elke wedstrijd voor mijn clubje en hebben ze het goed gedaan. Bij verlies is het jammer en zit ook ik even in zak en as, maar dan hadden ze maar beter hun best moeten doen. Maar om ons op deze wijze naar elkaar te uiten, mij niet gezien. Owja... en dan afvragen waarom er geen uitsupporters bij de klassieker aanwezig mogen zijn....

31 oktober 2015 om 10:59

Het enige wat me wel verbaasd, hoe komen die gasten aan zijn nummer? Het zal vast aan mij liggen, maar ik heb geen enkel telefoonnummer van een voetballer in mijn telefoon staan?

Iemand moet het toch geweten hebben, anders kan het nummer niet online gezet worden?

31 oktober 2015 om 11:46

Dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen? Dat was gewoon een gast die via via bij een (slechte) vriend/kennis dat nummer heeft gescoord. Of via iemand die bij een bedrijf werkt waar Kramer klant van is.. Genoeg mogelijkheden.

Dit is uberhaupt al walgelijk gedrag van zogenaamde 'supporters', maar zeker nu in het licht van de nog heel recente bekendmaking rondom de ziekte van Cruijff. Echt onbegrijpelijk dat dit soort mensen er alsnog toe in staat zijn. Wat schiet je er in vredesnaam mee op om een speler van de rivaal op deze wijze te bestoken met nare verwensingen? Lekker veilig van achter je mobiele apparaat zulk vuil spuwen richting een ander, echt weerzinwekkend.

31 oktober 2015 om 09:09

Ben het met je eens hoor, alleen vraag ik me af wat het nieuws omtrent Cruijff hier mee te maken heeft. Of laat ik het anders zeggen. Dat nieuws zou er helemaal niks mee te maken mogen hebben.

31 oktober 2015 om 09:45

Natuurlijk wel. Een week geleden klappen we met zn allen een minuut als steunbetuiging aan Cruijf en alle anderen die met die vreselijke ziekte te maken hebben en nu zijn er dus alweer genoeg mensen die het een ander toewensen of ermee schelden. Stompzinnige idioten.

31 oktober 2015 om 10:09

Heeft er niks mee te maken hoeveel hypocriete waren er wel niet in al die stadions?
Je hoort het overal op straat overal en dan zullen er van de duizenden fans in alle stadions zat mensen zijn die het gebruiken als scheldwoord.
En overal is dat zo.

31 oktober 2015 om 10:06

Hoeveel zijn er Ajacieden denk jij en hoeveel zijn er meelopers die nog nooit het stadion van binnen hebben gezien.
Denk dat het laatste de grootste groep is.
Maar ja je ziet het vaak en ook op twitter of Facebook echt belachelijke
reacties.

En dan is ook nog meer dan de helft zo hypocriet als het maar zijn kan in het stadion.
Hoeveel mensen zullen cruyff wel eens voor k***lijer hebben uitgemaakt?
Laten we niet doen alsof we in Utopia leven want zo ideaal is de samenleving niet.

31 oktober 2015 om 11:10

Je kan supporter zijn van een club, maar nooit in het stadion zijn geweest.
Verder probeer je iets recht te praten wat krom is. Feit blijft dat Ajacieden berichten, met daarin vreselijke verwensingen, hebben verstuurd naar Kramer.

31 oktober 2015 om 11:14

Ja dat probeer ik niet recht te praten dus ga niet zeggen dat dat zo is.
Het is alleen te triest voor woorden eerst bazoer en nu kramer en volgens mij is het al vaker gebeurd.
En er is geen feit aangezien iedereen het geweest kan zijn.

En daarom is het zo belangrijk voor ouders om je kinderen niet op jonge leeftijd al een mobiel te geven, dan krijg je dit gelazer.

Overigens doet het me ergens wel goed om te zien dat Kramer bij de rivaal zoveel weerstand oproept, dan zullen die tieners toch wel erg bang voor hem zijn. Net als met Guidetti en Pelle, terwijl Soren Larsen bijvoorbeeld helemaal geen weerstand opriep.

31 oktober 2015 om 09:17

Tuurlijk, geef de jeugd maar weer de schuld. Alsof er in Nederland niet voldoende volwassen maloten rondlopen die hier toe in staat zijn. Het zou je verbazen als je zou weten wie er zich schuil houden achter dit soort berichten.

Verder is dit natuurlijk komplete onzin waar we volgens mij niet al te veel aandacht aan moeten gaan schenken. Maar wellicht is het ook wijs aan de heren op het veld in Nederland om zich wat minder overspannen te gedragen. ZIj hebben immers nog steeds een voorbeeldfunctie.

31 oktober 2015 om 09:29

Je hebt gelijk, ik had moeten zeggen jong qua geestelijke ontwikkeling, zag gisteren op die frenk de boer pagina personen met kinderen op hun profielfoto Feyenoorders dood wensen, die hebben een geestelijke ontwikkeling van 3 jaar.

31 oktober 2015 om 12:22

Ach ja hoeveel spelers van Ajax denk jij dat er een doodwens naar de kop is gegooid tijdens de wedstrijd? Heb jij die koppen gezien tijdens de klassieker en iedereen roept wat prachtig wat een sfeer hangt er toch! Het is zo hypocriet maar helaas triest dat het gebeurt bij veel clubs.

31 oktober 2015 om 15:14

Ook achterlijk, maar het speelt zich gelukkig niet af in de privésfeer, daar zit nog wel een flink verschil natuurlijk.

31 oktober 2015 om 10:01

Kinderen vanaf een jaartje of 11/12 jaar zonder mobieltje worden tegenwoordig op school niet meer serieus genomen of zelfs gepest door hun leeftijdgenootjes en missen een een hoop op sociaal gebied met die whatsapp-groepen, Instagram berichtjes enzovoort. Het hoort er heden ten dagen gewoon bij. De ouders de schuld geven van dit verschijnsel is inderdaad onzin.

In vind het overigens geen bewijs, dat Kramer voetballend zozeer angst inboezemd bij de gemiddelde tiener, nu een paar pubers en infantielen hem bestoken met berichtjes.
Het is meer dat de persoon Kramer weerstand oproept met zijn laconieke, ietswat arrogante houding t,o.v. Ajax en zijn soms onhandige uitspraken in de media.
Kramer profileert zich graag sls een die-hard supporter en daar reageren andere die-hard supporters weer primitief op.
In elk geval kun je zo'n zielige actie alleen maar afkeuren en beter negeren.

Lekker hypocriet, zelf het Jhk(jongeren harde kern blijbaar) spandoek maximaal groot uitvergroten op twitter en social media, en dan een weekje later zelf andere spelers de ziekte toewensen. Nu weet ik dat het waarschijnlijk niet dezelfde personen zijn, maar het toont wel hoe hypocriet de voetbal wereld is en hoedanig die 'personen' in de waan van de dag leven.

31 oktober 2015 om 09:12

Je praat nu net of een en dezelfde personen of instanties verantwoordelijk zijn voor beide acties. De gene die het spandoek onderzoeken zijn niet dezelfde die Kramer bellen.

31 oktober 2015 om 09:50

" Nu weet ik dat het waarschijnlijk niet dezelfde personen zijn" ik zeg letterlijk dat het waarschijnlijk niet dezelfde personen zijn.

31 oktober 2015 om 09:51

Het geeft ook maar aan dat sommige mensen zelfs na zo'n grootschalige actie als het applaus voor Cruijf en lotgenoten, nog steeds geen idee hebben waar ze het over hebben. Ik vind het heel pijnlijk dat we na die actie nu dit al weer zien en horen. Ook van Feyenoorders afgelopen woensdag overigens, daar heb ik ook weer zat gehoord.

31 oktober 2015 om 10:08

Wat heeft je vergelijking dan voor zin?

31 oktober 2015 om 10:18

Ik neem aan dat deze personen die zichzelf 'ajacieden' noemen vorige week 100% achter de actie voor JC stonden. Dan is het dus bijzonder hypocriet om nog geen week later iemand anders deze ziekte te gunnen.
Nou zullen de schuldigen wel schuilen achter het feit dat ze deze keer het woord gebruikten om termen kracht bij te zetten en niet op de ziekte doelden(al vraag ik me af of zij dat verschil uberhaupt snappen).

31 oktober 2015 om 10:59

De link naar het JHK snapdoek is voor mij vergezocht. Laten we deze hersenloze idioten niet groter maken dan nodig. Het zijn gelukkig/helaas een klein deel en als hun nummer bekend zijn mogen ze van mij een zware straf krijgen.

Vies vuil en kinderachtig gedrag.
Oke ik vind Kramer als persoon ook niet echt geweldig, maar leven en laten leven.
Dit heeft niks met voetbal te maken.

Heel kinderachtig. Dit overkwamen De Boer en witschge pasgeleden ook al.

Diep triest ondanks dat Kramer recent ook provocerend was richting Ajax. Vroeger bestookten beide supportersgroepen elkaar met leuke gezangen tijdens de wedstrijd. Nu supporters niet meer welkom zijn, krijg je van dit soort hersenloze acties....

En dan lees je in een topic over dat gedoe met FC utrecht allerlei verontwaardigde reacties over spreekkoren van Ajax supporters. Er was zelfs iemand die met droge ogen durfde te beweren dat zij dat niet doen. Een Ajaxsupporter gebruikt het k woord niet. Iemand prive benaderen is nog bedreigender. Zieke geesten.

31 oktober 2015 om 13:02

Dit zijn dan ook geen Ajaxssupporters, ik distantieer me van zulk onkruid. Verschil met het Utrechtissue is dat Utrecht de mensen (ik noem dit ook geen Utrechtsuporters) die nazisme blijken aan te hangen wel gewoon toelaat en de Ajaxsupporter niet en dat is een zeer bedenkelijke actie.

Het gaat mij als voetbal liefhebber steeds meer tegenstaan om naar het stadion te gaan door dit soort gedrag en dat noemt zich supporter van Ajax hoe durf je jezelf zo te noemen je beledigd je club er mee ongelofelijk , want dit soort mensen moet direct worden aangepakt en dat moet niet zo moeilijk zijn want de smsjes komen toch van een mobiele telefoon en die hebben een nummer , en je kunt ze voor mij niet hard genoeg straffen , maar dit soort gajes met een IQ van een garnaal weten niet eens wat ze iemand toewensen in een woord misselijkmakend.

Erg treurig allemaal. Wel prima hoe Kramer er op reageert. Ik moet zeggen dat ik wel van types als Kramer hou, een eigen mening geen naprater. Z'n karakter brengt hem wel eens in de problemen maar liever dit dan die spelers die altijd precies zeggen wat iedereen wil horen.

31 oktober 2015 om 10:38

Je was gisteren minder mild over Veltman die niet als een schooljongetje zei dat alles in de wedstrijd maar mag maar gewoon eerlijk zijn mening geeft dat het rood moest zijn.

Kramer heeft gewoon een voorbeeldfunctie en hoort gewoon met respect over de tegenstander te praten en te tweeten. Die beenbreker tegen Riedewald goedkeuren het Ajaxshirt verafschuwen zijn gewoon populistische uitspraken die onnodig olie op het vuurgooien en die hersenloze supporters het gevoel geven dat je alles maar mag roepen.

Gewoon als deze supporters opsporen en aanpakken, hetzelfde doen bij een aantal kuipbewoners afgelopen woensdag, de Bunnikzijde daadwerkelijk straffen en niet ergens anders laten zitten en ook spelers met domme uitspraken tweets gewoon meteen vanuit de club aanpakken.

En ja dit zei ik ook over Immers en Vertonghen in het verleden.

31 oktober 2015 om 10:50

Dodelijk vermoeiend dat gebazel over voorbeeld functies van voetballers. Voetballers worden betaald om tegen een bal te trappen niet om het goede voorbeeld te geven. Wat Kramer over Riedewald zei was idd niet netjes maar ook niet iets om een halszaak van te maken.
Ouders hebben een voorbeeldfunctie die zijn verantwoordelijk voor hun kroost. Ouders moeten corrigerend optreden mocht hun kind ongepast gedrag van een voetballer overnemen. Voetballers worden aangepakt door een voetbalbond bij overtredingen op het veld en net als iedereen door justistie als ze buiten het veld over de schreef gaan.
Het matenaaien van Veltman had niets met wel of geen goed voorbeeld te maken, hij probeert een tegenstander een rode kaart aan te smeren das onsportief maar in het heetst van de strijd mag hij dat doen. Het na afloop zielig blijven doen zegt veel over het zielige persoon Veltman maar is niet strafbaar of een slecht voorbeeld voor de jeugd.

31 oktober 2015 om 11:07

Vind ook niet dat de KNVB iets kan of mag doen maar de club moet gewoon optreden tegen dit soort uitspraken en gedrag en dan moet het niet uitmaken of het van een supporter of belangrijke speler komt.

Daarbij blijf ik erbij als je een tik in je gezicht krijgt van iemand. en dan laat ik erbuiten of het wel of niet bewust was. Dat je dit ook gewoon mag zeggen.
Of is het van Kramer ook onsportief om de Ajaxsupporters in een kwaad daglicht te zetten?!

Als er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen heb je als speler of club het recht of misschien wel de plicht om dit publiekelijk af te keuren.
Hoe ouders hun kinderen opvoeden heb je als vlub geen invloed op, wie je toelaat in je stadion heb je wel invloed op.

Het is bijna een verademing om naar Rugby te kijken vanavond.

Geen gezeik op de scheidsrechter, geen gescheld op de tegenpartij, geen doorgesnoven mensen op de eerste rijen, maar een sport die nog in teken staat van incasseren, sportiviteit en echt respect.

Ik vind Kramer ook een beetje een misselijk mannetje, maar dit soort dingen slaan nergens op.

31 oktober 2015 om 10:56

Bijna een verademing? Het is een enorme verademing om rugby te kijken vanavond.

31 oktober 2015 om 11:17

@ lfc11

Ik vind voetbal nog altijd leuker dan rugby, dus in die zin is het geen verademing, maar er zijn bepaalde aspecten aan het spel bij rugby die veel mooier zijn dan aan voetbal en dat zijn de dingen die ik hierboven opnoem.

31 oktober 2015 om 11:24

Denk dat dat ook gewoon in het voetbal kan.
Gewoon iedereen geel geven die bij het klagen over een beslissing niet begint met meneer ik heb een andere mening.

Er zal bij de eerste paar wedstrijden weinig overblijven op het veld maar als je hier in de voorbereiding mee begint kunnen spelers eraan wennen en na een seizoen waar de ranglijst waarschijnlijk op zijn kop gezet word zal het kwartje wel gevallen zijn.

Ook zo lekker stoer anoniem vanaf je mobieltje. Ik zou er me ook niets van aantrekken.

Het zijn natuurlijk zeer simpele mensen die dit doen.
Maar Kramer is door zn positie als voetballer bij 1 van de grootste clubs nederland natuurlijk publiek bezit en dan zijn er altijd mensen voor wie sommige dingen iets te belangrijk zijn.

Verder is de haat van Kramer richting Ajax wel duidelijk en dat steekt hij niet onder stoelen of banken, dus dan ook niet zeuren als je word uitgescholden.
Uiteraard vind ik die ziekte geen scheldwoord, maar in Den Haag word het in vrijwel elke zin gebruikt.
Dus je weet dat het makkelijk in de mond ligt bij de jeugd.

31 oktober 2015 om 11:20

Hoe Kramer denkt over Ajax of dat er in Den Haag de ziekte als scheldwoord wordt gebruikt is in deze discussie irrelevant.

Een ajacied heeft Kramer de telefoonnummer openbaar gemaakt, zodat er anderen hem berichten kunnen versturen met verwensingen. Het zijn geen simpele mensen die dit doen. Het zijn idioten.

31 oktober 2015 om 11:35

Inderdaad en Kramer zeurt ook niet echt en dat vind ik juist een probleem. Hij zou hier eigenlijk mee naar Ajax moeten gaan en dan samen de lijst van nummers vergelijken met de telefoonnummers uit het supportersbestand en stadionverboden van een kaar uitdelen.

Eerder deze week nog een hoop ophef dat de gemeente Utrecht de supporters van Ajax weert. En dan nu dit gebeuren. Ik snap het besluit van de burgemeester van Utrecht nu volkomen.
Erg triest om een speler van de rivaal zo te bestoken met misselijkmakende berichten.

31 oktober 2015 om 12:41

Het is ook triest om te generaliseren, vind je niet? Uitschot heb je bij elke club.

Er is een Ajax supporter die zijn nummer online heeft gezet.... Maar wie zegt dat alle berichtjes ook van Ajacieden zijn....

Niet te min, is het natuurlijk ziek en laf, maar zonder te weten wie ze stuurt een conclusie trekken is ook niet erg slim....

31 oktober 2015 om 13:45

Zeg ik niet... Maar bij jou is dus iemand schuldig als ie de schijn tegen heeft.....

31 oktober 2015 om 14:08

De whatsappjes zijn ook niet vanuit de ArenA gestuurd. Dit soort taal word relatief weinig gebruikt in de ArenA.

Verder word volgens mij door iedereen gezegd dat de wedstrijd beide kanten op kon en er dus niet onterecht verloren was. Verder werd er door beide kanten slecht gedrag in de wedstrijd goedgepraat. En je moet toch ook toegeven dat het niet heel erg chique van Van Hanegem is om niet mee te klappen.

Ach kom op, je bent prof voetballer en je hebt nou eenmaal te maken met achterlijke fans. Ik vind dat je je dat niet moet aantrekken, zeker als je bij clubs als Feyenoord en Ajax speelt waar de rivaliteit groot is. Natuurlijk kan het niet, maar gewoon niets van aantrekken en negeren.

31 oktober 2015 om 13:13

Ik heb ook niet het idee dat Kramer er maar ook 1 seconde van wakker ligt.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren