Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax evenaart met zege bijna dertig jaar oud clubrecord

Laatste update:

Groots en meeslepend is het nog altijd niet, maar de resultaten van Ajax blijven nagenoeg perfect. De Amsterdammers boekten tegen FC Groningen hun zevende achtereenvolgende thuisoverwinning op rij zonder tegengoal, waarmee het elftal van Frank de Boer een clubrecord uit 1987 evenaarde. Dankzij de 2-0 zege op Groningen blijft Ajax met negentien punten uit zeven duels koploper in de Eredivisie.

/

Ajax verloor slechts 2 van de voorgaande 36 thuisduels met FC Groningen en begon daarmee (uiteraard) als uitgesproken favoriet aan de wedstrijd. Dat de thuisploeg het meeste balbezit had en de wedstrijd controleerde was dan ook niet verwonderlijk, maar qua amusement hield het opnieuw niet echt over. Het tempo van de Amsterdammers in de eerste helft was te laag om het Groningen echt lastig te maken. Alleen wanneer Amin Younes in stelling werd gebracht veerde de ArenA even op: de Duitser zorgde met zijn korte dribbels voor opwinding.

Tekenend voor de aanvallende onmacht van Ajax was dat de 1-0 viel uit een vrije trap, van iets buiten de zestien. Nemanja Gudelj legde aan en stuurde de bal over de muur naar de linkerhoek van doelman Sergio Padt. Groningen kwam in de eerste helft niet verder dan en schot van Jesper Drost, die profiteerde van een foutje van Jairo Riedewald. Jasper Cillessen was echter scherp en verijdelde het dreigende gevaar.

/

Na de pauze was het een stuk beter wat de thuisploeg liet zien. Sterker nog: binnen een tijdsbestek van acht minuten had Ajax de wedstrijd ruimschoots moeten beslissen. Padt zag de ene na de andere bal op zich af komen, maar hoefde niet te capituleren. Davy Klaassen schoot na een prachtige pass van Riechedly Bazoer voorlangs, Milik knalde recht voor Padt hopeloos over en vergat kort daarna om af te leggen op de geheel vrijstaande Bazoer. Nog geen minuut later schoot de Pool ook nog eens rakelings naast.

Zo bleef de dodelijke tweede treffer lange tijd uit, waardoor het onmachtige FC Groningen mocht blijven hopen op een stunt. Dat was mogelijk geweest als (opnieuw) Drost beter was omgesprongen met een mogelijkheid die hem werd geboden door Johan Kappelhof. Ajax overleefde echter eenvoudig en nam tien minuten voor tijd tot opluchting van de thuisfans eindelijk verder afstand: met een prachtige slalom, gevolgd door een heerlijke stift, tekende invaller Viktor Fischer voor de verdiende 2-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke wedstrijd, enige jammere is dat het niet 5-0 is geworden. Milik had er al 2 in moeten trappen, Fischer ook nog eentje, ...

Respect ook voor Groningen hoe ze aan de wedstrijd begonnen en hoe ze druk zette op Ajax. Alles stond goed georganiseerd.

26 september 2015 om 21:40

Groningen druk zetten in de eerste helft? Nooit gezien? Alleen na de doelpunt van gudelj, daarvoor was het parkeer de bus. En de counter.

26 september 2015 om 21:42

De eerste x minuten...

26 september 2015 om 21:54

Waarschijnlijk had Medelin al een heel negatief betoog klaar staan, moest hij die vlak voor het eind van de wedstrijd snel aanpassen om zoals altijd bovenaan te staan.

On: wederom een eenvoudige wedstrijd, geen moment in gevaar geweest. Prachtig doelpunt van Fischer. Who's next?

26 september 2015 om 22:27

@kingb PSV is next en daarna nog meer grote potten. Dus goed dat Ajax de ritme nu goed te pakken heeft en dit doorzet!

27 september 2015 om 09:32

Ik vond dat druk zetten juist tegenvallen.
Kappelhof en burnet........ Alsjeblieft, verkoop die spelers nou eens. Met name burnet speelde weer een draak van een wedstrijd.
Helemaal terecht deze overwinning, elke zin die over de wedstrijd getypt word is er 1 teveel.
Gefeliciteerd ajaccieden!

Weel ultra-passief voetbal van Groningen. Paar kansjes, hier en daar een goede bal, maar de motivatie ontbreekt weer. Had best 1-1 kunnen worden als er wat meer passie en durf in gebracht was.

26 september 2015 om 21:39

Groningen speelde vrij kansloos.

26 september 2015 om 22:01

Ajax was vooral heel goed en scherp, voetbalde goed onder de druk uit en was fel in de duels gaf Groningen geen ruimte.

26 september 2015 om 23:24

Gezien het spelbeeld was eerder logisch geweest als Ajax er 6 had gemaakt vandaag. Misschien dat Groningen met wat actiever voetbal er 1 had gemaakt. Maar zelfs met actiever voetbal ten opzichte van het passieve voetbal krijg je normaal gesproken bij zulk klunzig balverlies als Groningen tussen minuut 45 en 65 leed minimaal 2 a 3 tegengoals.

27 september 2015 om 04:17

Denk dat de spelers gewoon moe zijn. Heerenveen op zondag, Olympique donderdag, AZ op zondag, Twente op woensdag en dan Ajax op zaterdag. Geen excuus natuurlijk, maar ook niet het moment om ze door het stof te halen.

Ajax goed gespeeld. Veel kansen gecreeerd. Enige kritiek wat ik heb is dat de kansen niet werden afgemaakt. Die mening zullen de meesten wel delen ga ik van uit.

26 september 2015 om 23:19

Spot on. Snap niet dat het begin van dit artikel weer zo bagetaliserend is. Het was goed. Als feyenoord zo speelt worden ze de hemel in geprezen

27 september 2015 om 01:12

Waarom nou weer over Feyenoord beginnen meneertje provocatie

27 september 2015 om 08:37

Over alles en iedereen mag iets gezegd worden, in negatieve zin, zeg je iets over Ajax, wat dan ook maar een kein beetje negatief is, wordt je al geband. Echt super zielig! Zitten alleen maar Ajax supporters als moderators hier!

En zo blijft Groningen een doelloos plek 8 / 11 club.
Toon eens een keer wat power en lef.
Ik mis Kieftenbeld , Chery en Botteghin.

26 september 2015 om 23:02

Groningen heeft deze wedstrijd gewoon laten schieten met oog op belangrijkere wedstrijden. Ajax uit verlies je normaal gesproken dus hebben ze daar terecht niet te veel aandacht aan besteedt. Jammer voor t voetbal maar soms moet je keuzes maken als kleine club met beperkt aantal beslissende spelers.

Verdedigend zit het wel snor bij Ajax dit seizoen, in de eredivisie.

27 september 2015 om 14:54

Dat is het probleem in de eredivisie zit het snor maar in europa? Daar vliegen alle ballen dr in

Nou Milik wordt het ook niet. Hij ziet het spel gewoon niet, anders had het wel 5-0 kunnen worden, want Ajax speelde vandaag redelijk goed. Ook omdat Groningen helemaal niks liet zien

26 september 2015 om 21:48

@buddy, jij snapt er nika van. Milik wordt een top spits die gaat cashen in Duitsland. Beste schot van de eredivisie en neusje voor de goal. Nu al een internationale topper voor zijn land.

26 september 2015 om 21:52

Werkelijk waar lachwekkend deze reactie. Milik is meevoetballend zeer matig. En als die ook nog eens kansen gaat missen zoals vandaag blijft er niks over.

26 september 2015 om 22:00

Milik mist de voetbalintelligentie en de techniek om een topper te worden. Hij is al tijden dramatisch en het is alsof je 90 minuten met 10 man speelt. Kan je beter iemand in de spits hebben die de rest beter laat voetballen. Weinig kaas van gegeten Guikstra... Ook ik hoop dat het een topper is, maar dat is gewoon niet zo!

26 september 2015 om 22:06

Hij heeft zeker een punt hoor, maar ze gebruiken Milik teveel als aanspeelpunt en slaan hem vervolgens over in de 16, dat moet juist andersom!
Met Polen laat hij zien niet alleen simpele intikkertjes te kunnen maken, maar ook uit een lastigere situatie te kunnen scoren.

Laat meer zien dan Sigi op internationaal vlak imo.

26 september 2015 om 22:07

Milik was met afstand de slechtste speler bij Ajax vandaag. Ten eerste miste hij veel kansen vandaag, maar ten tweede ziet hij an teamgenoten ook niet vrij staan 1 op 1 voor de keeper. als ie die bal breed legt, dan kon die zo ingetikt worden door Younes of volgens mij El Ghazi.

El Ghazi laat steeds meer vlagen van genialiteit zien, hoe makkelijk hij er een paar x langs ging. Niet gescoord, maar weer veel dreiging vanuit hem.

26 september 2015 om 22:12

Dat hij meer laat zien dan Sigi dat zegt niet zoveel... Het gaat me erom dat hij Ajax niet verder brengt en ook niet zal brengen. Hij zal echt wel wat doelpuntjes pakken, maar het is 'm gewoon niet. Toen Klaassen begon in Ajax 1 wilden ze hem als spits gebruiken. Iedereen was dit afgelopen weken aan het afzeiken, maar ik zie niet in waarom. Dan kan Milik mooi de bank warmhouden in plaats van Sanogo en dan kan een Fischer gewoon de basis in!

26 september 2015 om 22:33

Veel wishfull thinking in je reactie Guikstra. De tien minuten na rust waren tenenkrommend voor wat betreft het optreden van Milik.

26 september 2015 om 22:34

Je kunt een speler ook verkeerd gebruiken. Suljemani bijvoorbeeld, scoorde aan de lopende band bij Heerenveen omdat hij de diepte in werd gestuurd, maar bij ajax moest hij vanuit stilstand mannetje voorbij. Zo zijn er zat voorbeelden en Milik is er 1 van. Hij schiet zo makkelijk en zo gericht (meest gericht van eredivisie). Als bij merr ballen zou krijgen en dua meer in stelling wordt gebracht is hij een topper voor de eredivisie. Dit zeg (schrijf) ik na bijna 30 wedstrijden van hem te hebben gezien en niet naar aanleiding van 1 enkele wedstrijd zoals die van vandaag...

26 september 2015 om 22:41

Woow Ajax fans hier kijken duidelijk te weinig wedstrijden van Polen. Milik is een geweldige speler, past alleen niet in het Ajax systeem. Deze jongen heeft een fantastisch schot en is doelgericht. In het 4-4-2 systeem van Polen, samen met Lewandowski voorin laat hij zien hoe goed hij echt is. Daarom kan ik me wel vinden in de reactie hierboven. Milik gaat een mooie transfer maken naar Duitsland en gaat een mooie toekomst tegemoet.

26 september 2015 om 22:41

''meevoetballend zeer matig''.

Dat zijn zoveel spitsen op topniveau. Een spits staat er om een goal in te prikken. In Nederland is dat blijkbaar niet genoeg. Net zoals een verdediger er hoort te staan om een spits af te stoppen. In Nederland moet iedereen ''meevoetballen''. Er zijn zoveel spitsen die het in NL geweldig hebben gedaan maar in het buitenland hebben gefaald. Maar er zijn ook spitsen die er geen knikker van bakten in Nederland en in het buitenland fenomenen werden.

26 september 2015 om 22:53

Ik ben sinds zijn komst zeer tevreden over Milik. Scoort veel doelpunten en heeft een heerlijk linkerbeen waarmee hij bij ajax schitterende doelpunten gemaakt. Vandaag maakt hij overduidelijk de verkeerde keuzes maar hij heeft ze duidelijk wel gezien. Hij heeft nog niet zoveel kansen gekregen en met de ruimte die hij kreeg wilde hij gewoon zelf scoren. Ondanks dat je zo'n bal natuurlijk moet geven snap ik hem ook wel als spits. Het lukte vandaag niet maar ik ben blij dat hij toch werd toegezongen door het publiek. Kan zeker een grote spits worden.

Dik verdiende zege! Het had wat meer moeten zijn maar Milik moest zo nodig de verkeerde keuze's maken.

26 september 2015 om 22:25

Hij is een spits, dus ik begrijp hem wel. Die kans met die boogbal tho, als die erin was gegaan was het een wereldgoal!

27 september 2015 om 09:41

Als als als....tsja als cillisen een uittrap er in had geschoten was het ook een wereldgoal heb je niks aan dus

27 september 2015 om 13:59

Wat praat jij nou zo negatief man? Ik zeg alleen wat ik vind. Ga ergens anders vervelend lopen doen.

Heer en meester vandaag. Goeie pot eindelijk. Veel snelheid bal werdt vlot naar voren gespeeld en bij bal verlies werd het vlot terug gewonnen.
Milik is alleen een dikke min vandaag. Heitinga had het beter gedaan als spits :P

Heerlijke pot van Ajax, fysiek kracht en nu gecombineerd met felheid viel mij op. Kortom niet alleen technisch beter maar ook fysiek. Eigenlijk was niemand echt slecht, een moment was slecht dat was een inspeelpas van Riedewald en Milik had wat verkeerde keuze’s en de afwerking was niet optimaal. Verder zeer goed gespeeld, Younes een aanwinst, Dijks is een aanwinst en Gudelj ook, zijn vrije trap is een wapen en speelde vandaag erg geconcentreerd net als Veltman. Fischer is back.

Groningen heeft gevaarlijke aanvallen, maar Ajax verdedigde fel en goed, op de foute pas na geen kans weggegeven en gevaarlijk in balbezit.

Een erg overtuigende tweede helft gezien waar het alleen ontbrak aan het afmaken. Ajax liet eindelijk weer goed zien hoe ze (op eem rap tempo) kansen konden creëren. Bazoer heeft zijn kwaliteiten weer laten zien maar Tete speelde een pracht pot met verdedigend een dikke voldoende en aanvallend een 10 als cijfer, chapeau.

Millik is te beperkt. Geen slimme spits. Hopelijk kan ajax huntelaar binnen 2 jaar terug halen.
Younes zeer leuk speler. Creatief en slim.
Dit was een van de betere wedstrijden van ajax dit seizoen. Alleen millik verpestte veel mogelijkheden.

Waarom deze kop weer? De media beginnen nu echt door te draaien met het gezeik op Ajax zeg. Zeker deze wedstrijd was gewoon hartstikke prima. Het is dat ze niet efficiënt waren. Clubrecord geëvenaard, aan kop in de eredivisie, gewoon dikke prima. ,

26 september 2015 om 22:04

Inderdaad. Ik ben na 5 zinnen gestopt met lezen. Wat een onzin, ik heb vandaag goed aanvallend voebal gezien. Het is voor perfectie waard, maar als dit het begin van de stijgende lijn is... Kunnen we heel wat moois verwachten.

Al met al: Tete is een beest en Bazoer is de baas over 21 andere spelers.

26 september 2015 om 22:53

Inderdaad. Hulde voor deze ploeg. Ik heb 90 minuten tempo en overtuiging gezien. Zelfs bij een 1-0 voorsprong geen seconde rust genomen en bij alle spelhervattingen heel veel tempo gemaakt. Prachtig om te zien.

Goede wedstrijd van Ajax
Veel assists gezien op spitsen die op snelheid werden aangespeeld.
zo worden kans gecreeerd
Dus eindelijk wat minder statisch
Ajax moet nog steeds leren sneller aan te vallen
Hoop dat Frank de Boer bereid is om zijn strategie aan te passen
Er moet nog veel veranderen

26 september 2015 om 21:50

@paulo31, wat moet er dan veranderen?

26 september 2015 om 22:12

Sneller aanvallen. Ben bang dat het met een lastigere tegenstander weer vervalt in het langzame spel zonder steekpasses of assists op vrijstaande bewegende spitsen

Dat er serieus nog kritisch gepraat wordt, gewoon zeiken want Ajax was vandaag gewoon goed met name in de tweede helft. Iemand hier nog iets te zeiken?

26 september 2015 om 21:54

Dat de arena niet vol zat, dat mensen al vroegtijdig het stadion verlaten, dat heitinga een gênant moment had en dat de Boer een beetje overspannen reageerde op de wissels. voorderest terecht natuurlijk

26 september 2015 om 22:03

Juist, nou dan heb je ook alles gehad op de inspeelpas van Riedewald na en de afwerking en overzicht van Milik. Je ziet ze zoeken naar dingen om kritiek op te hebben, zelfs het juichen viel vandaag in de smaak.

Veltman speelt een prima seizoen tot dusver.

26 september 2015 om 21:45

100 procent terecht de eerste keuze.

26 september 2015 om 22:09

Precies, lekker laten staan zo.
Straks roepen mensen nog om Cruijff omdat hij vroeger zo geweldig was...
Ja als persoon is dat geweldig, voor je trots misschien ook... maar het is niet altijd de beste keuze wil je presteren.

Lekker laten staan zo, eventueel laten invallen bij blessures/pijntjes en bekerwedstrijden laten spelen.
Ook is hij handig als je Europees misschien de deur dicht moet gooien voor een tegenstander.
Ik zie nog genoeg mogelijkheden voor Johhny, die maakt echt nog wel zijn minuten!

Waanzinnige tweede helft!
Had met het grootste gemak 6-0 kunnen staan na een paar minuten.
De kalmte ontbrak echter weer.

De boer moet wat vaker trainen op dit tempo en dán kansen afmaken ipv die standaard vormpjes zonder druk.

26 september 2015 om 21:51

Zo wordt er sowieso getrained (dat neem ik aan), maar het komt er nu pas uit omdat de selectie eindelijk eens bij elkaar is gehouden en er geen enkele sterkhouder vertrokken is. Dan kan je als trainer echt beginnen met bouwen en krijg je automatismes in het elftal. Ik denk dat we weer een flitsende eindreeks tegemoet gaan zien zoals in de eerste drie seizoenen De Boer. We spelen nu al zeer degelijk tot goed. Straks wordt het goed tot zeer goed. Heb er zin in.

Goede wedstrijd van Ajax, vooral de tweede helft. Eindelijk veel kansen gecreëerd, jammer dat vooral Milik ze dan niet afmaakt. Verdediging stond weer sterk, vooral Veltman en Tete waren zeer sterk. Younes is een leuke speler, veel dat startte bij hem. Fischer als zijn vervanger ook goed, heerlijke goal ook. Al met al leuke wedstrijd, tweede helft vooral.

Door mijn gekleurde manier van kijken naar Ajax-wedstrijden heb ik meestal niet zo'n goed beeld van hoe goed de spelers van de tegenstander spelen. Tijdens het kijken van deze wedstrijd lukte het me echter wel, maar dat was niet zo moelijk. Ajax speelde goed, creëerde veel kansen, maar mijn God wat was Groningen slecht! Ik dacht echt dat het een lastige avond zou worden. Dat werd het misschien ook wel een beetje, maar dat was puur te wijten aan de aanvallers van Ajax (milik en El Ghazi in het bijzonder), die vakkundig kansen aan het verprutsen waren.

Die vrije trap was een mooie opsteker voor Gudelj! Hele slimme vrije trap langs de muur. En die goal van Fischer, wat een beauty was dat! Fischer en Younes zijn allebei goed bezig de laatste tijd, dus het wordt knap lastig voor Frankie om een goede opstelling te maken. Rouleren zou wel op zijn plaats zijn, maar daar is hij dus al mee bezig.

Puntverlies in zo'n wedstrijd kan je de titel kosten, maar gelukkig kwam het niet zo ver.

Eindelijk weer een fatsoenlijke wedstrijd gezien van Ajax, alleen er moet wel echt gewerkt worden aan het afmaken want de wedstrijd had al eerder beslist moeten worden.

Milik eruit!

Voor de rest eindelijk eens een echt leuke wedstrijd van Ajax. Younes doet het goed, maar we moeten niet te vroeg oordelen na twee halve wedstrijdjes. Sana deed het in het begin ook zo leuk, maar viel toen terug naar zijn gebruikelijke en bedenkelijke niveau.

Fischer viel goed in, er gaat van hem toch altijd dreiging uit en hij laat bij vlagen zien dat hij wel degelijk een groot talent is. Hopelijk kan hij zo snel mogelijk volledig fit worden, want dan gaan we nog veel plezier aan hem beleven bij Ajax.

Dat kan niet gezegd worden van Milik, ik irriteer me steeds meer aan hem. Bijna elke bal die hij krijgt verspeelt hij, hij scoort te weinig en heeft totaal geen inzicht. Vandaag bleek dat laatste bij twee situaties op een wel heel schrijnende manier. Dat op een na laatste bleek vandaag ook op een heel schrijnende manier, maar dan wel in 4 à 5 situaties. Milik er dus heel snel uithalen en niet meer opstellen. Ik zie veel liever de dynamische Fischer in de spits, maar om heel eerlijk te zijn zie ik eigenlijk alles liever in de spits dan Milik, begin daarbij zelfs aan Sanogo te denken. Dat zegt wel iets.

Volgende week Psv! Zullen we moeten uitkijken, want PSV speelt het liefst op de counter en dat kan tegen Ajax altijd wel. Gelukkige heeft Ajax nu twee pijlsnelle backs met Tete en Dijks. Daarbij kan volgende week wel eens een leuk gat geslagen worden en dat is misschien ook wel nodig, want we krijgen nog een moeilijke reeks daarna, met Heracles, Vitesse en Feyenoord alle drie uit.

26 september 2015 om 21:55

Milik contract verlengen! 1 wedstrijd waarbij hij minder is en meteen dit?! Hij kreeg tot vandaag super weinig ballen en die hij kreeg binnen er vaak in. Ook super mooie spitsen goalen. En bij Polen doet hij het internationaal ook goed. Ben blij met hem en is zeker beter dan Schone of Klaasen in de spits....waarbij ik niet zeg dat hij beter is dan Klaasen.

26 september 2015 om 22:00

@ Guikstra

1 wedstrijd? Laat me niet lachen Guikstra. Deze Milik speelt iedere wedstrijd dramatisch. Hij is zelden aanspeelbaar, verstopt zich en aan de bal blijkt waarom... Hij verspeelt namelijk vrijwel iedere bal aan de tegenstander. Daarbij heeft hij totaal geen inzicht en komt hij ook nog eens moeilijk tot scoren. Op basis van één wedstrijd bij Polen vind jij hem dus goed? Nogmaals, laat me niet lachen. Ik zie iedere wedstrijd van Ajax en telkens stelt hij teleur.

26 september 2015 om 22:06

Zit iedere wedsteijd in de arena (vak 119) en zie dat hij weinig ballen krijgt. Verder loopt hij 1 op 2 bij ajax en bij het nationale team. Dat zou betekenen dat hij er 17 maakt dit deizoen (34 wedstrijden) en dat is keurig.

26 september 2015 om 22:07

Juist, vandaag niet zo gelukkig maar verder een prima spits van pas 21 jaar oud. Als je bv. naar de 1-0 tegen de graafschap kijkt, wint hij eerst het duel waardoor El Ghazi kan scoren. Kan zo maar de wedstrijd beslissen, koppen en gouden linker. Moet wel beter dan vandaag.

26 september 2015 om 22:10

@ Guikstra

Omdat hij niet vrij loopt!! Milik krijgt daardoor geen bal en als hij eens vrij staat zie ik met name Klaassen hem vaak overslaan. Waarom doet hij dat? Dat blijkt wel als Milik eens aan de bal komt, want dan verspeeld hij hem. Of denk je dat al die spelers die liever even verder kijken hem overslaan omdat hij zo goed is aan de bal?
Welke waardeloze statistieken je er ook bij haalt, een spits van Ajax die in het spel niet mee kan doen omdat hij geen voetbalkwaliteiten heeft moet 25-30 goals maken en anders heel snel wegwezen. Voor Milik geldt dus: Heel snel wegwezen!

@ afcanats

Een voorbeeld tegen De Graafschap, zonder die club belachelijk te willen maken, om je argument bij te zetten? Daar word ik stil van.

Ik ben Milik inmiddels spuugzat en irriteer me ook steeds meer aan al die mensen die het voor hem opnemen, want dat zijn er nogal wat. Hij is ondanks wat ik allemaal opnoem, toch redelijk populair. Onbegrijpelijk, ik vind hem nog minder hebben dan Sigthorsson.

26 september 2015 om 22:24

Hennie, ik ben ook niet zo kapot van Milik. Voetballend matig, al lijkt dat heel langzaam beter te worden! Heb de hoop nog niet opgegeven, maar zag liever een spits met meer kwaliteiten. Wat je Milik moet nageven, is dat hij het voor Polen heel goed doet als international.

26 september 2015 om 22:30

@ Sulejmanii

Ik heb Polen geen één hele wedstrijd zien spelen en velen die dit met jou roepen zeer waarschijnlijk ook niet. Wel zie ik hem bij Ajax en telkens vind ik het helemaal niks. Sigthorsson deed het ook wel aardig bij Ijsland, denk ik dan. Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar ik word voorlopig iedere week versterkt in mijn mening over Milik. Ik begin me er zelfs echt gigantisch aan te irriteren en dat heb ik sneller bij Milik dan dat ik dat bij Sigthorsson had.

26 september 2015 om 22:48

@hen_nie ik heb iedere wedstrijd van Polen in de kwalificatie tot nu toe gekeken. Leuk elftal met veel potentieel, goede mix van ervaring en talent en daar is Milik er een van. Beheerst het Ajax spel nog niet (helemaal) en rendeert veel beter in een 4-4-2 systeem. Deze jongen komt er wel, misschien alleen niet bij Ajax. Maar hij heeft veel meer kwaliteit dan hij op dit moment laat zien

26 september 2015 om 22:55

@ bobbelman

Dan is het weer een klassiek gevalletje zoals Rosenberg en Cvitanich. Aardige spelers, maar niet voor Ajax. Overigens zie ik echt helemaal niets in Milik, waar ik dat wel had bij Cvitanich en Rosenberg. Polen zie ik nooit spelen, maar bij Ajax houdt het niet over. Ik zie het nu al een tijdje aan en irriteer me steeds meer aan zijn spel. Maar goed, ik hoop uiteraard dat het er nog uitkomt, maar denk en weet inmiddels bijna zeker dat het niet bij Ajax gaat lukken.

26 september 2015 om 23:36

@ hen_nie,

Ik denk dat je er flink naast zit bij Milik. Je ziet de laatste wedstrijden dat hij wat meer gezocht wordt en dus in stelling wordt gebracht. Dan zie je ook zijn klasse, is gevaarlijk met het hoofd en kan met links en rechts schieten. Zijn linker is zelfs een superbeen die je niet vaak ziet bij een spits. Dat hij vandaag de verkeerde keuzes maakt zie ik ook wel maar een spits die zo jong is en bij Polen het fantastisch doet naast een wereld spits en bij Ajax nog niet heeft kunnen voetballen aangezien er geen bal werd voorgegeven.

Als ik zie hoe vaak Milik goed vrijloopt maar de bal maar zelden krijgt is het lastig om een vorm te ontwikkelen maar het gaat steeds beter. Een spits die slaagt bij Ajax op jonge leeftijd is een utopie maar geef hem de tijd en we hebben er eindelijk een. Maar snap dat het voor de meeste lastig is om er doorheen te kijken en vaak de waan van de week speelt.

26 september 2015 om 23:41

@ Thamike

Ja Thamike we gaan het zien. We kunnen na dit seizoen hierop terugkomen, maar ik denk dat Milik geen beduidende bijdrage aan het veldspel gaat leveren en ook geen 25-30 goals gaat maken. Als dat ook uitkomt, dan blijft mijn mening zoals hierboven. Ik verwacht dat ik bij mijn mening kan blijven, dus geef ik hem nu al zo duidelijk. Ik hoop echter dat ik ongelijk heb, maar het lijkt me met de week onrealistischer.

27 september 2015 om 00:22

@hen_nie

Je moet toch maar het duel winnen, het is maar een recent voorbeeld, maar er zijn er meer. Ik heb het idee dat je iets te zeiken moet hebben, zo slecht doet Milik het niet, het is soms juist een verademing om iemand gewoon op de goal te zien knallen ipv. dat eeuwige rondspelen.

Hij heeft veel meer dan Sigi en heeft duidelijk progressie gemaakt, veel sterker in de fysieke duels en kaatst ook beter.

27 september 2015 om 03:22

Misschien moet je dan maar eens wedstrijden van Polen gaan kijken. Hij is veel beter in een vrije rol dan vast aanspeelpunt. Met de rug naar de goal is hij tot nu toe matig maar met het spel voor hem is hij normaal van topkwaliteit. Vandaag was dan weer een uitzondering door gebrek aan overzicht die hij normaal wel degelijk heeft. Daarom vond ik het ook mooi dat Perez zijn keuzes ongelukkig vond. Geen gebrek aan kwaliteit dus.

Bij Polen is hij geweldig rond Lewandowski. Hij kan aangeven, scoren en zelfs het spel verdelen. Bovendien heeft hij een goede steekpass. Geef hem tijd en hij komt los.

Prima zege van een prima spelend Ajax en geweldige statistieken! Met name Tete en Bazoer zijn heerlijke spelers maar Milik moet echt beter betere keuzes maken want de score had hoger moeten zijn!

Bazoer heeft het perfect gedaan, Vischer heeft laten zien dat hij er echt klaar voor is!

26 september 2015 om 22:00

Fischer klaar voor wat? 2 jaar geleden al basis en 10 goals. Vorig jaar geblesseerd maar is samen met Klaasen beste speler van Ajax. Dit is helaas zijn laatste jaar bij Ajax want Cruijjf en Co leven nog in de jaren 90 en denken dat spelers tot hun 25ste in Nederland blijven. Niet dus!

26 september 2015 om 22:36

Niet om vervelend te doen of zo, maar hoe krijg je het voor elkaar om een simpele naam als Fischer met een V te spellen? Dat is toch simpelweg onmogelijk?
Asking for a friend

27 september 2015 om 02:03

Hoe ik het voor elkaar krijg? nou door te vergeten dat zijn naam begint met een F in plaats van een V

27 september 2015 om 11:08

Zoiets kun je niet vergeten?, als je het uitspreekt, dan weet je al dat het geen V kan zijn.. bv net als het woord Fruit, dat ga je toch niet ineens met een V schrijven..? Fischer begint ook overduidelijk met een F in de uitspraak..!!

Bazoer de gevierde man. Milik en Riedewald waren niet goed.

Als je dus de wedstrijd niet hebt gezien, dan lees je dat ajax een saaie, langzame, matige wedstrijd heeft gespeeld. Dat het dus weer niet goed was en weer afzien voor het publiek.

Nu heb ik alleen de eerst helft kunnen kijken, maar ik zag een bloedfanatiek ajax, dat overal op het veld druk zette. Dat alle ballen snel vooruit speelde het middenveld in, dat vroeg naar openingen zocht en waar iedereen de bal graag wilde hebben. Als het iets zuiverder was in laatste pass, hadden ze er al 3 of 4 kunnen maken in de eerste helft.

als ik zo de reacties lees, zit ik er niet ver vandaan ook qua mening van anderen..

Maar toch... het eerste geschreven stuk wat ik zie is gewoon weer negatief..

26 september 2015 om 22:02

JDG84 thanks voor je post. Ben in buitenland en kon niet kijken. Dacht idd door berichtgeving op saaie pot maar goed om te lezen dat het goed tot zeer goed was. Nu volgende week PSV...

26 september 2015 om 22:08

Sinds Rapid Wien is de media extra negatief geworden over Ajax. Zeker sinds iemand begon over het einde van De Boer. Ook wel goed ergens, want hij begon een beetje op een troon te zitten. Nu er een beetje druk op zit van de media is Ajax een stuk beter gaan spelen. Ik maal er niet zo om.

26 september 2015 om 22:39

De media moet verslaan wat de situatie is. Niet verslaan wat ze zelf willen schrijven omdat het mensen trekt. Ik vind het schandalig dat er gewoon iets geschreven wordt wat niets met de werkelijkheid heeft te maken. De kritiek die er was na Rapid was terecht. Zo was het soms ook terecht dat er werd gezegd dat het niet sprankelend was maar zakelijk. Echter moet je dan ook ballen hebben en gewoon zeggen dat het vandaag goed was. Niet perfect en zeker niet foutloos. Maar wel gewoon goed en leuk om te zien. Als ze verslaan wat de waarheid is dan hoor je mij niet.

Is iedereen echt tevreden?
Groningen wilde/kon niet, en Ajax speelde zeker in de eerste helft veel te traag.
Weinig beweging erin en pas toen Milik eruit ging werd het wat, maar hoogstaand vond ik het zeker niet.
Tete, Dijks en Bazoer weer een dikke voldoende.

26 september 2015 om 21:58

Groningen heeft volgens mij de opdracht gekregen deze wedstrijd te laten schieten.
Onder motto van : Bij Ajax verliezen we altijd , dus spaar je krachten en laat deze wedstrijd glippen. Klasse gedaan vd Klooi... Zo blijf je grijze middenmoter

26 september 2015 om 22:05

@ Nutella

Wat verwacht jij dan? Dat Groningen Ajax in Amsterdam even bij de keel grijpt en met een nulletje of 3 afdroogt? Kom op zeg, Groningen is gewoon een middenmotor/subtopper.

26 september 2015 om 23:17

@ hen_nie

Nu ben ik uiteraard geen FC Groningen supporter maar tot op zekere hoogt verwacht ik dat wel. In de Eredivisie vind ik dat spelers in het algemeen bij alle clubs alles behalve over een fatsoenlijke topsport mentaliteit beschikken. Het is zogenaamd topsport, maar we zien zelden langere periodes dat spelers van Nederlandse clubs er echt voor gaan.

Het wrange is dat zodra spelers in het buitenland spelen ze vaak in de eerste week al aangeven dat het "gelanterfanter" in Nederland niet geaccepteerd word en dat je er gewoon elke wedstrijd voor moet gaan. Wanneer mensen zeggen dat er in de Nederland weinig weerstand is komt dat voornamelijk naar mijn mening door de spelers waarvan we met zijn allen bij "gods gratie" moeten hopen dat ze het kunnen opbrengen om met een gezonde wedstrijd mentaliteit het veld op te komen.

Natuurlijk rolt geen enkele club in Nederland Ajax even op, maar clubs kunnen toch wel iets meer weerstand bieden in plaats van ten voren al het besluit te nemen dat het niets word ? Wanneer ik naar clubs in het buitenland kijk of naar atleten in andere sporttakken die het moeten opnemen tegen een betere tegenstander toch dat ze hun huid zo duur mogelijk willen verkopen. Die instelling mist ik in het algemeen wel in het Nederlandse (club) voetbal bij alle clubs.

26 september 2015 om 23:38

@ Afca_leeds

Ik vind dat je mentaliteit en manier van spelen niet moet verwarren.

Ik zie in Engeland en zeker ook in Spanje genoeg wedstrijden waarbij het lijkt dat een middenmotor de wedstrijd van te voren al heeft opgegeven.

In Nederland ligt het niveau beduidend lager, dus dan valt het extra op, maar ik kan niet zeggen dat Groningen vandaag geen inzet toonde. Ik zag Linssen de pollen uit de grond lopen en zo waren er veel meer bij Groningen. Als je echter weinig de bal hebt ga je er een keer aan onder door. In de Eredivisie ziet dat er vaak uit alsof ze hun best niet doen, maar dat is niet het geval. Ze kunnen het gewoon niet meer belopen. Je kunt van een Groningse speler ook geen prestatie verwachten zoals van een speler als West Ham. Dat verschil in kwaliteit is gewoon veel te groot.

26 september 2015 om 23:43

Nee verwacht ik niet.
Maar er is een verschil tussen van te voren al bedenken dat je verliest en ook zo spelen. Of proberen wat brutaler en met lef te spelen.
Liever met lef verliezen met 5-1 dan als angsthaas met 2-0

27 september 2015 om 00:38

@ hen_nie

Je zult mij ook zeker niet horen zeggen dat alles in het buitenland zaligmakend is, alleen ben ik er persoonlijk ervan overtuigd dat het gehele Nederlandse (club) voetbal nog een paar stappen vooruit kan maken; o.a. door middel van een mentaliteit verandering. Nu ben ik het met je eens dat FC Groningen niet helemaal niets deed, maar we hoorde toch achteraf dat FC Groningen zich al meer bezig hield met de volgende wedstrijd en dat men niet op en top gemotiveerd was om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Dat zien we vaker en dat is lang niet alleen in wedstrijden waarin "kleinere" clubs tegen de "grotere" clubs moeten en dat vind ik echt doodzonde.

Qua kwaliteit verwacht ik niet dat Nederlandse clubs structureel kunnen wedijveren met bijvoorbeeld clubs uit de Premier League, alleen ik vind wel dat we in Nederland als het om inzet (in mijn ogen een echte topsport mentaliteit) en op uithouding vermogen/stamina gaat, er nog een hoop winst te boeken is. Het zijn echt niet alleen de Europese toppers die dat kunnen, ook Europese laagvliegers of clubs waar menig geen nog nooit van gehoord heeft zijn vaak veel fitter dan hun collega´s die voor Nederlandse clubs spelen. Terwijl er toch in Nederland veel en hard getraind word, daarom zet ik ook al een tijd mijn vraagtekens bij de manier en de intensiteit van Nederlandse trainingen.

Wellicht is het ook een kwestie van (de verkeerde) perceptie, maar in het algemeen kan ik mij al jaren niet aan de indruk onttrekken dat spelers in Nederland er gewoon te vaak met de pet er naar gooien. In mijn ogen staat dit ook los van het kwaliteit verschil vanwege de financiële kloof, ook simpele dingen als gewoon afspraken nakomen in het veld is al een hele kluif in Nederland. Het grote geld is inderdaad een probleem, maar veel andere problemen zoals de typische Nederlandse voetbal kwaaltjes moeten gewoon op te lossen zijn, bijvoorbeeld door minder gul te zijn in het accepteren van fouten. Wanneer we dat nu eens met zijn allen serieus aanpakken ben ik ervan overtuigd dat het echt een slok op een borrel zal schelen.

Tot nu toe word er na elk congres of het zoveelste onderzoek rapport over gesproken, maar in de praktijk zien we toch dat het Nederlandse voetbal gewoon doorgaat met hetgeen we al decennia lang doen.

26 september 2015 om 22:04

@ Fraxz

Ja, ik ben wel tevreden met vandaag. Ik ben al lange tijd erg kritisch op Ajax, maar ik vond vandaag eindelijk weer eens dat er een leuke wedstrijd van Ajax-zijde was. Veel kansen gekregen en zelfs niets weggegeven. Dat Milik, stel hem aub niet meer op, kans op kans verprutst doet daar niets aan af. Met een beetje fatsoenlijke spits was het namelijk 5-0 geworden.

26 september 2015 om 22:23

Hennie, jij snapt het. Milik lijkt op sen verlegen brugpieper die onder de schoolbanken duikt wanneer hij een vraagstuk klassikaal moet behandelen. Misschien moet hij in de leer bij Lewa. Dan weet hij misschien de 1/5de van Lewa's goals over te nemen.

26 september 2015 om 22:27

@ bkorkmaz3

Ik denk zelfs dat 'in de leer gaan bij Lewa' hem niet helpt. Hij heeft een goed linkerbeen en kan aardig koppen. Dit geldt alleen voor binnen de 16. Voor de rest totaal onbruikbaar. Buiten de 16 heb je niets aan hem en in de 16 vind ik hem voor een spits die zo weinig in het spel voorkomt niet effectief genoeg. Dan moet je onzichtbaar zijn en 25-30 goals maken, maar dat doet hij ook niet.

Dat dit Ajax koploper is geeft maar weer eens aan hoe zwak de Eredivisie is geworden . Ik heb Ajax dit seizoen nog niet EEN wedstrijd zien overtuigen , sterker nog niet EEN speler van dit huidige Ajax zou de bank halen van het Ajax in de jaren 90 .

26 september 2015 om 22:36

Bazoer.

Het is wonderbaarlijk dat Ajax met een prutser als Milik nog steeds zoveel weet te scoren. Chapeau voor de buitenspelers en middenvelders. Milik is beperkt, klungelig en een beetje dom. Meteen wegdoen en een competente spits kopen.

Ik snap het gezeik op Milik niet. Iedereen riep om hem toen Siggy maar bleef prutsen in de spits en iedereen vond hem een verademing t.o.v. Siggy en hij deed het ook gewoon prima. Nu speelt hij even wat minder, en gelijk moet hij er maar uit en kan hij er niets van? Ja, hij maakte verkeerde keuzes en was vandaag minder, maar ik moet walgen als ik mensen zie die hem niet meer willen opstellen en zelfs Sanogo willen. Ook hij heeft nog geen potten gebroken. Milik is een uitstekende spits voor dit Ajax.

Voor de rest: solide, prima zege. Ik zag mooi voetbal, dat zie ik graag.

Ongelooflijk dat je vandaag niet met 5-0 of meer wint. Wat een kansen heeft Ajax het eerste kwartier na rust gekregen, echt idioot dat we FC Groningen zo lang in leven lieten. Verder een behoorlijke pot, en alweer de 0 gehouden natuurlijk.

Een bijna perfecte score tot aan PSV thuis, 19 van de 21 punten gehaald, 6x de 0 gehouden en 18x keer gescoord. Dat was gezien het programma vereist, maar de komende 5 duels zullen heel wat zwaarder gaan worden, met tussendoor nog met 2 zware uitwedstrijden in de Europa League en een bekerkraker tussendoor.

Het gaan hele zware weken worden voor Ajax, waarin we gaan zien hoe ver Ajax werkelijk is. Mijn vrees is dat Ajax de komende periode niet instaat is op 3 fronten zoveel zware wedstrijden te spelen, zowel in de Europa League en de Eredivisie verwacht ik puntverlies. Mijn hoop is dat Ajax het weet te beperken.

26 september 2015 om 23:17

@ Adzevedo

Ik vind dat je de nadruk op de juiste dingen legt.

Juist in de komende weken zal moeten blijken of dit jonge Ajax dit jaar kampioen gaat worden. PSV thuis, Heracles uit, Vitesse uit en Feyenoord uit met daartussendoor Europese wedstrijden. Ik ben erg benieuwd, al denk ik dat we PSV volgende week gaan pakken.

26 september 2015 om 23:39

Die kans is zeker aanwezig, PSV mist met Guardado en Willems sowieso 2 sterkhouders. Het is nog even kijken hoe het met Luuk de Jong is, ik las dat die uitviel. Als die Ajax uit ook zou missen geef ik PSV weinig kans in de Arena. Maar goed, dit jonge Ajax heeft tegen Rapid Wien, Celtic en FC Twente ook laten zien hoe vreselijk kwetsbaar het kan zijn. Maar de tekenen van de laatste weken zijn gunstig, hopelijk kan Ajax in Noorwegen zijn eerste Europese uitzege boeken van het seizoen.

Ik zie overigens net op teletekst dat Heracles, Feyenoord, Roda JC, PSV en Vitesse allemaal in de top 7 staan. Alleen PEC Zwolle staat er tussen, maar dat zijn allemaal onze tegenstanders en dan hebben we ook nog de uitwedstrijden tegen Mode, Fenerbahce en Feyenoord tussendoor in Europa en de beker. Dit gaat gewoon ontzettend zwaar worden, waarbij het spel absoluut onbelangrijk is in verhouding tot het resultaat. De resultaten die geboekt gaan zeer cruciaal zijn voor de rest van het seizoen. Europese overwintering, de beker en onze goede uitgangspositie in de Eredivisie staan op het spel.

26 september 2015 om 23:46

@ Adzevedo

Het resultaat is vaak een gevolg van het spelniveau. Wat dat betreft ben ik ook blij dat Ajax de laatste tijd toch iets beter begint te spelen, terwijl dit bijvoorbeeld bij PSV niet te zien is. De komende weken zal blijken hoe ver dit Ajax is of beter gezegd hoe weerbaar dit jonge Ajax is. Want we zijn in Europa toch erg kwetsbaar gebleken. Kom je deze periode goed door en hou/vergroot je afstand van PSV dan gaat Ajax dit seizoen kampioen worden. Maar goed, we gaan het zien.

Een redelijk overtuigende overwinning voor Ajax. Verdedigend ijzer sterk aanvallend kan het nog veel beter. Echter kijk ik met steeds meer genoegen naar dit Ajax. Er begint steeds meer lijn in het spel te komen en ook op tactisch gebied zie ik progressie.

Ajax heeft een interessant programma voor de boeg en dan is het lekker om een nagenoeg fitte selectie te hebben. Ben benieuwd of ze komende tijd de lijn omhoog door kunnen trekken. Heb er in ieder geval vertrouwen in. Nu het vizier op Molde.

Groningen Groningen, wat begin je deze wedstrijd toch weer laf en passief. Zoveel gezag hoef je voor ajax niet te hebben hoor. Eerst hopen op de counter vervolgens wordt het 1-0 en daarna is het gatenkaas achterin. Paar spelers vallen echt weer door de mand waaronder Rusnak en Burnet. Rusnak denkt dat volgens mij dat hij al heel wat is, mannetje met kapsones, beetje jammer dat niemand hem nog back to earth kan brengen. Uitwedstrijden moeten echt anders, anders wordt het een zwaar seizoen.

Persoonlijk geniet ik erg van Fischer, die jongen probeert altijd zoveel mogelijk vooruit te spelen en houd daarnaast ook het liefst de vaart zoveel mogelijk in het spel. Naar mijn mening is hij ook 1 van de weinige spelers die ook het nodige gif met zich meebrengt, en vandaag maakte hij ook weer een mooie goal. Eerlijk gezegd verwacht ik hem pas volgend seizoen echt "back, al twijfel ik er niet aan dat hij door zijn "drive" dat we dit seizoen nog een hoop plezier aan hem gaan beleven.

Younes is qua persoonlijkheid wel wat ingetogener, maar ook hij heeft die natuurlijke drive naar voren, en ik denk ook dat dit der andere zal aanzetten/aansteken om indien mogelijk vooruit te spelen. Verse bloed in de selectie is in die zin meer dan welkom. Hopelijk speelt Fischer tegen PSV in de basis en kan hij PSV weer folteren zoals hij een paar seizoenen geleden deed. Structureel flitsend voetbal verwacht ik echt (nog) niet, maar wel dat je kunt zien dat de spelers gezonde aspiraties tonen om de wedstrijd te winnen, daar zit wel wat verbetering in.

Alleen is het nog afwachten of het een structurele stijgende lijn zal worden. Zoals hierboven al besproken werd zullen we de aankomende weken zien waar Ajax echt staat. Er staan een hoop mooie wedstrijden op de rol, maar ik heb vanavond weer dingen gezien die de burger moet geven.

Heer en meester de gehele wedstrijd..
Alleen de afronding voorin mag wat beter, en je wint hier met hoge cijfers.
Ik ga met het volste vertrouwen volgende week zondag weer naar de Arena, zeker als je op de radio hoort dat PSV de grootste moeite had met NEC

Dit is de 1e keer dit seizoen dat ik mij echt dood heb geergerd aan Groningen. Zoveel kwaliteit in de selectie (vergeleken met andere seizoenen) en het enige wat we doen is Padt de bal gunnen. Het leek wel alsof de bal niet over de middenlijn mocht.

KOM OP Zeg. Ambitie als subtopper betekend strijden tegen Topclubs en laten zien dat je aanwezig bent. Arena of Euroborg, ik had veeeeeel meer van de FC verwacht.

Jammer.....

27 september 2015 om 02:03

Ligt ook aan Ajax. Ajax speelt gewoon goed. Klinisch en 'in control'. Groningen kwam er gewoon niet aan te pas. Ik ga niet mee in de veel gehoorde mening dat Ajax slecht speelt en toch wint. De verdediging staat en ze maken altijd wel een doelpunt. Zo wordt je kampioen. On- Ajax misschien maar wel effectief. Ik kan het wel waarderen.

Denk dat Ajax een goede kans op het kampioenschap maakt.

Ze hebben een erg brede selectie met op de bank qua verdediging jongens als Viergever, van Rhijn, Heitinga & van der Hoorn. Qua middenveld jongens zoals Serero, Sinkgraven en qua aanval jongens als Younes, Schone en Sanogo (Ik ga er dan vanuit dat Dijks, Veltman, Riedewald, Tete, Gudelj, Bazoer, Klaasen, Fischer, Milik en El Ghazi spelen). Dat is toch écht een bank die indruk maakt en bij vrijwel elke andere Nederlandse club op het veld zou staan.

Maar niet alleen zijn ze in de breedte erg sterk, ze hebben nu ook een erg goede mix van kwaliteiten op het veld staan. De vorige jaren miste ze vooral wat body en de mogelijkheid om uit standaard situaties echt gevaarlijk te worden (schone had dat wel met de vrije trap op doel maar zijn voorzet was niets bijzonders). Nu heeft Ajax met de nieuwe aanwinsten Gudelj en Dijks maar ook met pitbull Tete, Klaassen en El Ghazi wat kracht op het veld staan. Daarnaast is er natuurlijk nog erg veel techniek en inzicht aanwezig en is er ook de nodige snelheid, acties en all-round atletisch vermogen aanwezig.

Het team is nog wel jong, maar de belangrijke spelers zijn nu wel een tijdje bij elkaar, dat maakt het team gewoon beter. Ook zijn er eigenlijk geen belangrijke spelers weggegaan en kan de huidige groep dus nog steeds doorontwikkelen en ouder worden waardoor er steeds meer ervaring op het veld komt te staan. Het is dus kwa leeftijd mix op het veld nog niet helemaal wat je wil zien maar het begint er wel te komen doordat de groep bij elkaar blijft (en dus ouder word).

All in all, ziet er goed uit voor Ajax, beter dan bijvoorbeeld PSV of Feyenoord (hoewel zeker Feyenoord er op vooruit is gegaan kwa sterkte over alle linies, jammer voor ze dat Klaasie weg is nu.)

27 september 2015 om 14:18

Helemaal mee eens. , Ajax heeft momenteel een hele talentvolle groep en er zit nog een talentvolle groep achter ook. Ik maak me helemaal niet zo'n zorgen over Ajax en men kan Ajax bashen wat ze willen, maar aan het eind van het lieddje staan we gewoon weer bovenaan. voetbal.

En over het zgn. NL voetbal algemeen 30 jaar geleden was het NL voetbal ook al minder en werd er in het buitenland ook veel meer betaald en dat zal over 30 jaar ook zo zijn. Mij interesseerd het helemaal geen fluit hoe het met het NL voetbal algemeen en hoe het met het NL elftal gaat en hou me alleen met Ajax bezig.

Ik weet ook wel dat het een het ander niet uitsluit en Ajax ook een sterke competitie nodig heeft, maar als PSV en Feyenoord (in de tijd van de zwart/wit televisie dan) int. winnen denk ik niet; wat is dat toch goed voor het NL voetbal. Ik zie PSV liever 4e worden in hun poule dan dat ze doorgaan naar de 2e ronde.,nl voetbal of niet.
Je gaat toch niet lopen juichen dat het goed voor het NL voetbal is als PSV of Feyenoord een een internationale wedstrijd winnen. Dan ben je geen echte Ajacied.

Inderdaad kortzichtig, niet slim en voor mij apart dom,, maar wel heel eerlijk.

27 september 2015 om 15:58

Eerlijk dat je het zo zegt maar ik denk niet dat je een ander team niet leuk hoeft te vinden omdat je het ene team wel leuk vind. En ik zal altijd voor een Nederlands team zijn als dit tegen een team speelt uit een ander land (behalve misschien Man Utd en Barcelona... zijn toch ook wel 2 favorieten van me ;p).

Ik ben Ajax fan, maar daardoor ben ik niet tegen Feyenoord ofzo en dan vind ik mijn og steeds een Ajacied. Lets agree to dissagree on that one ?

Ik denk niet dat het Nederlandse club-voetbal nog terug komt aan de top, er zullen zeker goede talenten zijn maar door het grote geld en de informatiestromen die veel wijder verspreid, groter en diverser zijn weet elke club van elkaar welke spelers ontzettend getalenteerd zijn. Scouting is erg makkelijk geworden voor grotere teams.

Over het Nederlands Elftal ben ik iets optimistischer, op het moment ziet het er niet uit... Maar ik heb het gevoel dat dit vooral komt omdat de ouwertjes te oud aan het worden zijn en de jongertjes eigenlijk nog te jong. Maar er staat wel wat aan te komen, het enige dat eigenlijk gemist word is een jonge uitzonderlijke spits. Ik zal een opstelling van aankomende talenten voor het Nederlands Elftal bijvoegen. In deze opstelling zou ik met Klaassen in de punt naar voren spelen.

Het Nederlands Elftal wat ik hier opstel is eigenlijk nog veels te jong, maar dat geef ik al aan. Over een paar jaar kunnen deze jongens echt wereldklasse zijn (zeker als er nog een aantal naar het buitenland verkassen waar ze dan weer sneller/beter kunnen doorgroeien).

Cilessen
Tete
De Vrij
Riedewald
Willems
Wijnaldum
Klaassen
Clasie
El Ghazi
Dost ?
Depay

Wat een negatief zeur-artikel zeg. Gewoon een prima pot waarbij de score laag is uitgevallen. Beste wedstrijd van Ajax tot nu toe dit seizoen.

Ik ben sinds kort gestopt om nog naar de erdedivisie te kijken, het niveau is gewoon zo bedroevend slecht, kan er serieus niet meer naar kijken. Sowieso vind ik voetbal als kijk sport niets meer aan!

27 september 2015 om 09:01

Dat mag, ik kan er gewoon niet meer naar kijken, ben al wat ouder dan jij misschien, en ben nog een ander niveau gewend waarschijnlijk.. Vind het gewoon zo slecht en slaapverwekkend meeste tijd.

Over de muur? Volgens mij ging zijn vrije trap langs de muur.. Of moet ik nog wakker worden?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren