Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax betaalt 8,7 miljoen voor 100 procent van transferrechten’

Laatste update:

Het lijkt erop dat Ajax zich gaat versterken met Nicolás Benedetti. El Corrillo de Mao meldt dat de Amsterdammers voor waarschijnlijk 8,7 miljoen euro honderd procent van de transferrechten van de middenvelder overnemen van Deportivo Cali.

De krant El País maakte maandag al melding van de onderhandelingen over Benedetti en stelde dat de transfer van het 21-jarige talent ‘de komende dagen’ afgerond zou kunnen worden. Poeta, zoals de bijnaam van de rechtspoot luidt, geniet echter ook belangstelling uit de Major League Soccer.

Benedetti, die zaterdag tegen Nacional zijn laatste wedstrijd voor Deportivo Cali speelde, kwam in dienst van los Verdiblancos tot zeventien doelpunten in 102 officiële wedstrijden. Zijn debuut voor Colombia wist het talent nog niet te maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke speler, maar niet heel gecharmeerd van hem! Ik kijk liever naar een Edmilson Junior van Standard veel betere versnelling en aktie in huis! Misschien iemand die meer informative kan geven over Benedetti?

23 mei 2018 om 21:35

Staat in Colombia te boek als een van de grootste talenten van het land. Echt een speler die (a la Litmanen) tussen de linies in speelt. Hij is klein, technisch, snel en heeft een goede dribbel daarbij heeft hij voor een technische speler ook heel veel gif (a la Lozano) in zich. Ik ben zeker een voorstander van zijn komst.

23 mei 2018 om 21:40

Mooi om te horen Rugu, ik ken de beste man eigenlijk (nog) helemaal niet maar aangezien jij 1 van de meeste actieve volgers van het Zuid-Amerikaanse voetbal hier op VZ bent is het fijn om te horen dat hij in Colombia als groot talent wordt gezien. Props voor Overmars dat er dit jaar, nu de voorrondes nóg vroeger beginnen voor ons, echt flink vaart achter zit om de selectie van meer kwaliteit te voorzien. Echter ben ik nu toch benieuwd wat Ten Hag precies met Labyad van plan is, zou hij hem dan toch meer als linksbuiten willen gaan gebruiken aangezien er nu verregaande interesse is in wederom een aanvallende middenvelder?

23 mei 2018 om 21:43

Dan ben ik er bij deze gerust op, als Rugu een speler uit Zuid of Midden-Amerika een goede zet vindt dan zit het meestal wel goed

23 mei 2018 om 21:47

Bedankt Rugu. Je bevestigt het beperkt aantal beelden die beschikbaar zijn.

24 mei 2018 om 08:08

4-4-2 met Labyad als 2e spits net als bij Utrecht 😜. Ten Hag probeert overal hetzelfde kunstje met als het kan dezelfde spelers.

23 mei 2018 om 23:11

Edmilson is na Nieuwjaar echt gaan uitblinken bij Standard en was samen met Carcela cruciaal voor de wederopstanding van Standard in de competitie en beker. Typische moderne buitenspeler met een enorme versnelling die graag zijn actie naar binnen maakt en bovendien nog een aardig schot heeft.

Wel echt een typische Standard speler waar ik met wil zeggen dat hij toch wel een handleiding nodig heeft bij momenten. Maar ook daarin heeft hij stappen gemaakt en houdt er nu zijn hoofd beter bij. Is echt wel klaar voor een stap hogerop, maar ik denk niet dat hij perfect past in het beeld van Ajax. Het is een speler die zich graag belangrijk voelt in een ploeg en dan pas het best tot zijn recht kan komen.

Ajax is behoorlijke bedragen aan het neerleggen voor spelers, maar ik hoop dat deze spelers wel direct een aanwinst gaan worden en dat ze passen in de tactiek die komend jaar gevoerd gaan worden!

Als ik ergens niet tegen kan, is het kopen van 'dure' spelers, om ze vervolgens op de bank of in de Jupiler League te verpieteren. Ik heb veel liever dat een procentueel een bedrag van transferopbrengsten gereserveerd wordt om het salarisplafond te verhogen.

23 mei 2018 om 21:25

Volgens mij mag dat helemaal niet. Want dan zou je meer uitgaven hebben dan inkomsten en je kan je transferinkomen niet als vast inkomen zien. Het enige wat ajax zou kunnen doen met het geld is zorgen dat ze daarmee hun begroting kunnen ophogen door bijv het stadion in eigen bezit te krijgen.

23 mei 2018 om 22:11

Ajax mag zelf bepalen wat het doet met het geld op de bank..

24 mei 2018 om 14:13

De Toekomst

Als de RvC ('van Ajax) inderdaad groen licht geeft aan Overmars en Van der Sar dan kunnen die twee inderdaad doen met het geld op de bank wat ze willen!

Maar, als ze vervolgens er een puinhoop van maken, Ajax de afgrond in laten glijden of anderszins de vennootschap schaden, dan zijn zowel de individuele directieleden als de leden van de RvC hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die daardoor is ontstaan!

Dus ja, klopt, Ajax mag lekker zelf bepalen wat ze met het geld op de bank doen.

24 mei 2018 om 04:04

Spelers kopen is altijd een risico zeker de bedragen warvoor Ajax koopt. De ene keer heb je de jackpot binnengehaald zoals met Sanchez maar soms heb je een gevalletje zoals Cassiera die inderdaad JL speelt. Maar als je alles optelt, dan is het sldo positief.

Salaris plafond vehogen heeft alleen nut als je ook spelers van een category hoger kan aantrekken. Vergis je neit, zodra de zaakwaarnemers horen dat Ajax beter betaald, willen ze allemaal een opwaardering voor hun spelers. En voor je het weet zit je weer met spelers als El hamdaoui of die Spaanse spits die zoveel verdienen dat niemand anders ze meer wil hebben.

Eindelijk geen gezeur over bonussen en clausules. Gewoon betalen, speler overnemen , laten spelen en met beetje geluk een prima speler en 100% winst!! Nu hopen dat het echt wat is.

23 mei 2018 om 22:33

Dat zou eigenlijk de standaard moeten worden, je koopt een speler voor een x bedrag je maakt het over en de verkopende club schrijft hem over. Lijkt me een hoop ellende te voorkomen.

Overigens is er nooit 100% winst, je hebt altijd kosten en fiscale verplichtingen.

23 mei 2018 om 22:40

Waarom de standaard? Bonussen en clausules, verkooppercentages etc. Het zijn allemaal mooie middelen om risico's te beperken voor de kopende club. Niks mis mee.

24 mei 2018 om 22:35

Het zijn allemaal schijnconstructies die neer komen op verkapte leningen, die uiteindelijk tot ellende leiden. Daarom zou de standaard in het voetbal moeten zijn, als je geld hebt kan je het uitgeven, heb je het niet dan niet.

24 mei 2018 om 14:17

hertogtwan

"eindelijk geen gezeur over bonussen en clausules."

Eh, hoezo kom jij tot deze conclusie? Feit is toch alleen dat er nu wordt gemeld dat Ajax dus bijna negen miljoen betaalt voor '100% van de transferrechten'? Dat sluit, dus, totaal niet uit dat er daarnaast gewoon heldere afspraken zin gemaakt met Cali over het percentage van de doorverkoop die zij in de toekomst nog zouden krijgen? Of heb jij ergens informatie die duidelijk aangeeft dat die mensen in Colombia dus genoegen nemen met die negen miljoen voor wat, lees ik hierboven, 'een van de grootste talenten van het continent' is? Niet heel geloofwaardig, toch? Ik ga er vanuit dat er gewoon afspraken liggen dat Cali nog een deel krijgt van een eventuele toekomstige verkoop.

Want ja, PSV is ook 100% eigenaar van de transferrechten van Lozano. Snap je?

Dit zijn ook voor Ajax begrippen (te) hoge bedragen! Ajax gaat mee met de gekte. Mits Ajax aankomend seizoen weer geen landskampioen wordt, zal Overmars dit zichzelf aan moeten rekenen! Ik hoop maar dat hij weet wat hij doet...

23 mei 2018 om 21:25

Dat zeiden ze bij Neres ook, tot nu toe scouten we goed in zuid Amerika, Orejuala en Casseirra wat minder maar Taglia, Sanchez en Neres, schot in de roos!

23 mei 2018 om 21:34

Het is dan wel weer zo dat deze jongen bij dezelfde club vandaan komt als de enige twee die dus minder waren. Dat geeft mij wel twijfels bij de transfer.

23 mei 2018 om 21:57

Het maakt nogal uit of je De Ligt of Dijks van Ajax overneem. Ergo: elke club heeft wel wat kneusjes, dus de afkomst zegt me niet zo veel.

23 mei 2018 om 21:59

Ik vind Cassierra juist niet tegen vallen, deed het gewoon goed bij jong en is aan het wachten op zijn kans in ajax 1. Over Orejuela ben ik het wel eens, die viel best tegen.

23 mei 2018 om 22:05

Het valt mee, maar ik vind Sierhuis zeker niet minder dus het is een overbodige aankoop die de jeugd een beetje in de wegloopt. Danilo uit Brazilie gaat hem ook voorbij stevenen, wat een speler is dat zeg, echt geweldig.

23 mei 2018 om 21:31

Ziyech (30) en Kluivert (20) zullen verkocht worden voor - 50 miljoen verwacht ik. Labyad (7 miljoen), Benedetti (8 miljoen) en Magallan (8 miljoen) zullen voor rond de 25 miljoen komen. Nog steeds een positief resultaat van 25 miljoen. De 2 jaar ervoor had Ajax ook al een positieve transferbalans van rond de 100 miljoen. Het kan financieel prima.

Als Ajax financieel in de problemen wilt komen dan moeten ze een veel te duur salarishuis nemen of 25 miljoen meer uitgeven dan dat er binnen komt
aan transfers (maar dat is onwaarschijnlijk). Bij te hoge salarissen geef je structureel te veel uit aan waardoor er elk jaar tekorten ontstaan, maar aan Justin Kluivert zie je al dat Ajax niet mee gaat in de gekte van hoge salarissen.

23 mei 2018 om 21:42

Geen idee hoe het belastingtechnisch werkt in de voetballerij. Maar als het een beetje werkt als in de echte wereld is 50 miljoen bruto ontvangen bijna evenveel als 25 miljoen netto uitgeven.

23 mei 2018 om 21:59

Dat zou gek zijn, want een betaalde transfersom mag je over de contractduur afschrijven. De binnenkomende transfersom is dan wel weer belast.

23 mei 2018 om 22:00

Belastingtechnisch betaal je gewoon winstbelasting over de winst die je maakt over je boekjaar, het boekjaar loopt tot 1 juli en we hebben dit jaar nog het geld van oa. Sanchez (45 miljoen) op de schappen liggen.

We stevenen af op winst, in februari stonden we 17 miljoen in de plus en we hebben vorig zomer voor 81 miljoen verkocht en voor 36 miljoen gekocht. Over die 17 miljoen betaal je dikke belasting, tenzij we het natuurlijk voor einde boekjaar nog spenderen en reduceren tot 0, oftewel voor einde boekjaar je centjes opmaken.

23 mei 2018 om 22:01

ajax is een NV, die betalen vennootsschaps belasting. 20% over de eerste 200000 brutowinst, 25% over de rest.

23 mei 2018 om 22:05

Volgens mij (ben geen expert) moet over de verkoop van een speler vennootschapsbelasting worden betaald. Dat is 25%.

Dus 50 miljoen verkoop zou dan betekenen:
- 37.5 miljoen voor Ajax
- 12.5 miljoen voor de staat

37.5 miljoen minus de aankopen (25 miljoen) en ze houden nog 12.5 miljoen over.

23 mei 2018 om 22:12

Volgens mij betaal je belasting over je winst, als we de winst reduceren door voor sluiting van het boekjaar een aankoop doen, betaal je daardoor minder belasting. Vorig jaar hadden we gewoon bijna 50 miljoen netto winst, daar was dus al 25 % vanaf gegaan.

23 mei 2018 om 23:04

Ik ben ook geen expert hoor. Maar is het niet zo dat een speler geactiveerd wordt op de balans bij aankoop, en een boekwinst wordt genomen pas bij verkoop?

24 mei 2018 om 14:27

Zytto34

"ziyech (30) en Kluivert (20) zullen verkocht worden voor - 50 miljoen verwacht ik. Labyad (7 miljoen), Benedetti (8 miljoen) en Magallan (8 miljoen) zullen voor rond de 25 miljoen komen. Nog steeds een positief resultaat van 25 miljoen."

Mooi staaltje 'reken jezelf rijk in vijf minuten' Zytto!! Ziyech en Kluivert zijn nog niet verkocht. Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid natuurlijk nog wle gebeuren. Maar dat is nog niet het geval én dus kun je vooralsnog echt niet van die 50 uitgaan. Ik vind het althans een wat té rooskleurige gedachte.

Naast de genoemde spelers Labyad, Bendetti en Magallan is er namelijk ook in het huidige boekjaar ook al aardig wat uitgegeven aan Tagliafico, Schuurs en Bandé. Nu is dus enkel nog de vraag in welk boekjaar Ajax de transfers van de eerstgenoemde drie gaat verwerken. Worden die kosten nog genomen in het huidige boekjaar, of worden die pas in het komende boekjaar 'genomen'. Dat is de keuze aan Ajax zelf. Maar dat heeft dan wel effect op de door jou gemaakte rekensom waarin je stelt dat er 50 is getoucheerd en 25 daarvan uitgegeven.

23 mei 2018 om 22:13

Mwah, in deze tijd ben je dat kwijt voor een redelijk goede speler. Ajax gaat deze zomer waarschijnlijk alsnog gewoon met winst afsluiten als Ziyech en Kluivert (hopelijk als enige) verkocht worden.

24 mei 2018 om 04:05

Nee hoor, Ajax koopt bewust spelers uit een hogere categorie omdat ze die speler sook weer duurder verkopen. Met de klappers Sanchez en nu Neres kan Ajax zich ook wel wat permiteren.

Ajax weet dat er veel spelers wegekaapt gaan worden deze zomer en dar anticiperen ze nu al op zodat er een goede selectie staat wanneer de voorronde CL begint.

24 mei 2018 om 06:19

Kom op zeg, te hoge bedragen???? Kleine 9 miljoen???? Dat betaalde Ajax al in het tijdperk Suarez en Huntelaar, spelers die buiten de eredivisie niets hadden laten zien, maar wel gekocht werden en dat is echt tien jaar geleden ofzo. Tussen de 7 en 9 miljoen is echt een beetje standaard.

24 mei 2018 om 14:35

ninjakai

Mooie opmerking! Maar alleen geef jij nou exact aan hoe kort het geheugen van mensen eigenlijk wel niet is (dit bedoel ik niet eens persoonlijk aan jouw adres, dit is een algemene opmerking, hoop dat je het niet persoonlijk opvat..).

Want inderdaad, Ajax betaalde al negen miljoen aan Suarez en Huntelaar. Dat was meer dan tien jaar geleden. Ook een Cvitanich kostte Ajax destijds al bijna acht miljoen euro. Om over die ene Serviër van Heerenveen, ik zal zijn naam hier niet meer noemen, van ruim zestien miljoen, plus nog ruim twee miljoen voor Lemic, zijn zaakwaarnemer, nog maar te zwijgen.

Maar, punt is dat juist die bedragen destijds al als volslagen krankzinnig en gek werden weggezet. Sterker, er is daarna juist een enorme daling gekomen in de prijs. Na die Servier heeft Ajax tot aan Ziyech geen speler meer aangetrokken die meer dan zeven miljoen moest kosten. Dat had natuurlijk een reden. Namelijk dat het helemaal niet verantwoord is voor een club als Ajax om weer naar 71+ contractspelers te gaan en aan diverse spelers meer dan acht, negen miljoen aan transfersommen te betalen. Maar nu lees ik dan weer vaak exact hetzelfde als wat jij hier schrijft. Namelijk: ach wat, wat maakt het uit, geld zat, laat maar rollen, deden we toen óók al'. Precies! Dat deed Ajax toen ook al. En hoe is dat destijds bevallen? Is de bedoeling dat die tijden weer aanbreken? Ook overigens, maar dat kan toeval zijn, tussen 2004 en 2010 won Ajax nul landstitels. Dus die hele periode dat er met geld is gesmeten, is in wezen Ajaxonwaardig gepresteerd. Wat betekent dat voor het aankomende seizoen eigenlijk? Lijkt mij dat Ajax komend seizoen echt kampioen al Moeten worden. Of ben je dat niet met mij eens?

24 mei 2018 om 22:56

10_Alex-10

kwaliteit kost geld. wil je talentvolle spelers uit deze categorie halen moet je de portefeuille trekken. ik vind het prima beleid. liever een hoge transfersom betalen voor iemand die echt veel voetballende kwaliteit heeft dan voor datzelfde geld 3 middelmatige spelers halen die je elftal zeker niet naar een hoger niveau gaan tillen

Waarom die negatieve reacties terwijl niemand hem heeft zien spelen? Sanchez en Millik kende ook niemand en toch hebben beide spelers ruim 80 miljoen opgeleverd.

23 mei 2018 om 22:42

Milik was wel al wat bekender. Ook was zijn niveau makkelijker in te schatten, omdat je het niveau van de Bundesliga en zijn interlands wist. Bij Zuid-Amerikaanse spelers is dat anders.

24 mei 2018 om 12:05

Ook toen vroeg men zich af wat Ajax moest met Milik, van de B.l. naar de eredivisie was een stap terug zo redeneerde men
.

24 mei 2018 om 16:40

Klopt, er waren een hoop mensen met vraagtekens, maar ik zag in die filmpjes genoeg aanknopingspunten om blij te zijn. Was gewoon een aankoop die je goed kon beoordelen als buitenstaander op basis van het beschikbare beeldmateriaal.

23 mei 2018 om 23:58

Veel geld voor deze jongen, ik vrees een beetje voor een Lodeiro scenario eerlijk gezegd en begrijp niet helemaal waarom Ajax niet gewoon Labyad of Frenkie op 10 zet.

24 mei 2018 om 17:03

Oké, Frenkie op 10 en dan? Hebben we nog steeds 2 middenvelders nodig.. Van de Beek en?

Ik vermoed dat Ajax hiermee inspeelt op het aanstaande vertrek van Ziyech. Hopelijk is hij een kwaliteitsimpuls die Ziyech kan doen vergeten. Ik ben erg benieuwd!

23 mei 2018 om 21:36

Ziyech doen vergeten gaat heel lastig worden maar Benedetti is een heerlijke speler om naar te kijjen. Veel bal gevoel en technisch begaafd . Wel nog wat grillig maar met 21 jaar niet zo gek. Speelt graag combinatie voetbal maar liefst met ruimte voor hem. Speler met bravour.

23 mei 2018 om 21:43

Maar daar hadden we Labyad al voor toch? Als dit waar is gaat er sowieso een zeer grote aankoop op de bank belanden. Bande (9), Labyad (7) en Beneddeti (8) zijn drie spelers die dan concurreren met elkaar (Labyad vs Bande en Labyad vs Benedetti). Ik vind dit geen goed beleid. Natuurlijk je wilt diepte hebben maar dit zijn wel hele grote bedragen om dat te doen. Je kan Johnsen dus sowieso afschrijven terwijl dat een miljoenenaankoop was, ga je die nu verhuren of in de JL blijven spelen? Het tweede is kapitaalvernietiging. Dat we het geld hebben klopt maar als er nu geen resultaat word gehaald gaat de hele directie op de schopstoel zitten en daar schiet ook niemand mee op behalve de concurrentie.

23 mei 2018 om 21:50

Dat lijkt me ook niet heel erg omdat we in de breedte ook kwaliteit verliezen. Ga er even vanuit dat Kluivert vertrekt, dan betekend het dat we twee linksbuitens verliezen omdat You nes ook vertrekt. Ik denk dat Bande en Labyad het gaan uitmaken op die positie. Beneddeti op het middenveld voor Ziyech.

23 mei 2018 om 22:09

Labyad lijkt me de vervanger van Kluivert ipv Ziyech, al is hij weer een ander type speler dan die twee.

Zo zal ook Benedetti ook geen Ziyech 2 zijn.

Als Labyad, Bande, Benedetti voor net zoveel goals zorgen als Kluivert en Ziyech, dan doet Ajax het goed. En dat is echt niet ondenkbaar. Ziyech was belangrijk, maar niet onmisbaar. Kluivert was niet eens belangrijk.

23 mei 2018 om 22:25

Ik zie Labyad meer als vervanger van Schöne. Een wat oudere speler met een redelijke basistechniek die je overal neer kan zetten. Bij Schöne merk je echt dat hij wat trager begint te worden.

23 mei 2018 om 22:40

Denk dat we ook het verlies van Nouri nu pas opvangen. Zorgde toch voor extra kwaliteit en breedte op het middenveld. Verder ook een heel specifiek type, waar deze Benedetti hopelijk ook tot behoort.

Verder moet een selectie ongeveer 16 basis waardige spelers bevatten, Heb momenteel al moeite met 11 basisspelers te benoemen en dan staan er ook nog velen in de belangstelling van europese (sub) topclubs.

23 mei 2018 om 22:49

Onana, De Ligt, Tagliafico, Frenkie, Neres, Van de Beek, Kluivert, Ziyech, Dolberg zijn denk geen discussie. Huntelaar, Kristensen, Siem, Schone, Veltman, Eiting, Bande, Labyad, die Colombiaanse rechtsback, Cerny, Sierhuis, Johnson, Schruurs zijn er dan ook nog. Benedetti, Jensen en Magallan misschien als aankopen er nog bij.. Je komt zo echt wel tot een Ajax waardige selectie.

23 mei 2018 om 23:04

Labyad op '6' is zelfmoord, zie liever Nigel de Jong een jaar terugkomen om vervolgens Eiting het stokje over te laten nemen en Frenkie plus deze aankoop om te gaan vechten om de plek van Ziyech.

23 mei 2018 om 23:08

En Siem en Schone dan? Wordt wel erg druk..

23 mei 2018 om 23:20

Qua geruchten tot nu lijkt dit me realistisch: Onana (van Leer), Mazraoui (kristensen), De Ligt (schuurs), Magallan (wöber), Tagliafico (sinkgraven), Frenkie (jensen, Eiting), Van de Beek (siem), Benedetti (schone), Neres (cerny), Dolberg (huntelaar) en Bande (labyad). Met Kotarski, Doekhi, Bakker, Ekkelenkamp, Pasquali, Jensen, Kühn, Sierhuis en Ylatupa erachter kun je blessures ook redelijk opvangen. Daarnaast zal Veltman ook nog aansluiten.

23 mei 2018 om 23:50

Huntelaar, Siem, Schone, Eiting, Bande, Labyad, Cerny, Sierhuis, Johnsen, Schuurs zijn allemaal namen van spelers die niet meer het niveau hebben dat we moeten nastreven, of moeten zich nog bewijzen.

Enige onbetwiste basisspelers die ik tel zijn: Onana, De Ligt, Tagliafico, Neres en Ziyech. De rest zijn een meerwaarde wanneer in vorm, en hebben nog een weg te gaan voordat ze onbetwist worden.

Verder hoop ik dat we flink gaan saneren met middelmaat als selectie opvulling. Siem, Huntelaar en Schone voegen gewoon erg weinig toe. Waarbij ik moet toegeven dat ze alle 3 een goede persoonlijkheid hebben en nog enige waarde kunnen hebben als mentor. En Lasse heeft altijd nog zijn Vrije trappen, maar dat mag niet genoeg zijn voor een basisplaats.

24 mei 2018 om 14:40

Kowalski

"labyad op '6' is zelfmoord,"

Eh, okay. Mooie stelling. Even onderzoeken.

Bij zijn debuut bij Psv, waar hij in de jeugd altijd op het middenveld had gespeeld, speelde hij vooral linkns voorin in een 4-2-3-1 systeem, onder Rutten. Al vrij snel echter werd Labyad na het vertrek van Afellay op het middenveld geposteerd, als controleur (rutten speelde altijd met twee controleurs en één aanvallende middenvelder). Dat deed hij overigens uitstekend. Niet heel raar voor een speler die fysiek erg sterk is, groot loopvermogen heeft en een uitstekende techniek en pass.

Dus je snapt denk ik wel wat mijn vraag is. Hoe kom jij er bij dat het spelen met Labyad als CVM 'zelfmoord' is eigenlijk? Op de concrete kwaliteiten en ervaring van Labyad zélf is het in ieder geval niet gebaseerd, zeg maar.

Aan de ene kant blij dat Ajax blijkbaar niet meer op de centen zit en bereid is geld te betalen voor spelers die zij als aanwinsten ziet. Aan de andere kant loop je wel het risico dat je weer in de situatie beland als onder Van basten/jol, waarbij er veel geld werd gespendeerd aan spelers die het achteraf totaal niet waard bleken (sulejmani, Atouba, Kuffour, Luque, Tainio etc. etc). Aangezien 99% van de mensen hier, waaronder ikzelf, deze speler amper kent kan er niet echt iets zinnigs over gezegd worden. Als het een gevalletje Neres, Tagliafico, Sanchez wordt dan is het een goede zet, maar als Magallan en deze Benedetti van het niveau Orejuela/kristensen blijken te zijn, heb je wel in 2 jaar tijd voor ca. 30 miljoen aan miskopen gedaan, dat is zelfs voor Ajax nog steeds heel veel geld. Flink risico dus, en nu maar hopen dat het goed uitpakt.

23 mei 2018 om 21:44

Ajax geeft alleen geld uit wat ze kunnen missen. Snap je probleem niet echt. Ajax ontvangt ongelooflijk veel geld en investeert 30(% daarvan. En als die aankopen niet slagen ben je 30 miljoen kwijt maar Milik en Sanchez hebben samen 80 opgeleverd. Dus helemaal geen risico.

Je kan toch niet alles ontvangen en dan 2 miljoen uitgeven aan matige Eredivisie spelers.

23 mei 2018 om 22:01

Wel een risico (nl dat ze floppen), maar Ajax kan dit risico makkelijk dragen door hetgeen jij net aangeeft.

23 mei 2018 om 22:23

Zoals ik hierboven zeg heb ik geen moeite met het feit dat Ajax nu geld uitgeeft, integendeel ben ik er juist blij mee. Waar ik voor waarschuw is dat deze handelswijze ook risico’s meebrengt, waar je goed op moet letten. Natuurlijk kan Ajax dit financieel op dit moment prima handelen, en zeker als er jaarlijks een grote klapper van het niveau Milik, Sanchez wordt gemaakt. Het gevaar is dat je doorschiet door te veel spelers te halen die niet aantoonbaar beter zijn en onnodig de jeugd in de weg lopen (zoals lausho hieronder ook zegt). Prima dat we bereid zijn geld uit te geven, en Benedetti en Magallan krijgen van mij het voordeel van de twijfel omdat ik ze niet ken, maar we moeten ook niet nu compleet afstappen van de lijn Cruijff en hald Zuid Amerika leegkopen alleen om het kopen. Anders komen we weer in dezelfde situatie als 8-10 jaar geleden en is ook het grote budget dat er nu is binnen no-time op.

23 mei 2018 om 22:29

Jaarlijks breken er ook gewoon enkele jeugdspelers door. Jeugd krijgt bij ons altijd kansen. Al wordt nu ook Jensen nog gekocht, krijgt Eiting kansen. Ondanks dat we 2 rechtsbacks kochten, kreeg Mazraoui een kans als back.. Ondanks Cassierra en Huntelaar, zit Sierhuis er dichter en dichter tegenaan. De afgelopen zijn vanuit Jong El Ghazi, Kishna, Riedewald, Tete, De Ligt, Onana, Frenkie, Van de Beek, Kluivert doorgeschoven. Gewoon zeer netjes. En als Nouri er nog was, had Labyad of Benedetti waarschijnlijk ook niet gekocht geweest. Door het aanstaande vertrek, het ouder worden van Schone en ook de in mijn ogen niet voldoende presterende Siem is er gewoon vers bloed nodig. Met Frenkie, Van de Beek, Benedetti en hopelijk nog Jensen heb je 4 uitstekende middenvelders. Met Siem, Schone en Eiting daarachter en Labyad ook nog als optie is dat zeer netjes.

23 mei 2018 om 23:09

Het wordt wel lastiger om door te breken bij Ajax dat valt gewoon niet te ontkennen. Hoe breder een selectie is hoe lastiger het wordt. Dat Mazraoui een kans op rechtsback kreeg is puur geluk door de blessure van Veltman en vooralsnog 2 teleurstellende aankopen. Daarnaast ga ik er niet vanuit dat Ajax nog een middenvelder gaat kopen zeker als deze jongen komt want als je 6 middenvelders hebt met Schone, Labyad, Van de Beek, de Jong, Benedetti en Jensen hebt dan komt er sowieso onrust want die spelers kun je nooit allemaal tevreden houden.

23 mei 2018 om 22:09

Ik denk dat ze niet moeten doorslaan, de jeugdopleiding krijgt te weinig aandacht, Mazraoui is zeker niet minder dan Kristensen en Orejuela en is ook het aanvallende type dat gezocht werd. Zeefuik is ook niet minder, dus dat zijn gewoon miskopen en staan de opleiding de weg.

Je moet niet teveel gaan kopen, in mijn ogen voegen juist de jeugdspelers, de Ligt, Frenkie de Jong, van de Beek, Dolberg, Onana enorm veel kwaliteit toe, Eiting kan dat ook, maar moet wel kansen krijgen.

Liever een paar dure aankopen zoals Neres dan een aantal gokjes.

23 mei 2018 om 22:23

Ajax moet niet doorslaan, maar wij ook niet. Die Mazraoui heeft net een goede wedstrijd in het eerste gespeeld als rechtsback en tegen wie?? We moeten niet doen alsof we nu met zekerheid kunnen zeggen dat hij net zo goed of beter is dan de twee aangekochte rechtsbacks.

23 mei 2018 om 23:06

Je zegt dat Ajax niet moet doorslaan, maar schrijft na een halfjaar Kristensen al af.

23 mei 2018 om 23:28

Het gaat er gewoon om dat we dat type al in huis hadden, maar nooit getest is voor Kristensen en ook Orejuala werd gekocht. Had hem op z'n minst geprobeerd voordat je een ander kocht, die 10 miljoen heeft nog niks opgeleverd

Weer een aanvallende middenvelder, Wanneer krijgen we eens een stofzuiger op het middenveld want dat missen we al jaren. Momenteel zit er ook geen een in de selectie, ik zou kijken of je Anita terug kan halen want dat zou het spel van Ajax stukken beter maken. Daarnaast lijkt me dan ook dat Labyad als vervanger voor Kluivert is aangetrokken en dat het 100% zeker is dat Ziyech vertrekt.

23 mei 2018 om 21:53

We hebben ook al Bandé gehaald. Neem aan dat die toch 1e linksbuiten gaat zijn. Labyad lijkt mij een speler voor de breedte.

Maak me meer zorgen waar De Jong dan zou gaan spelen nu. Op 6 of weer de verdediging zie ik niet echt zitten.

23 mei 2018 om 21:56

De jong is een 10 en is de natuurlijke vervanger van Ziyech, je hebt nu 6 spelers voor de 2 aanvallende positie's op het middenveld en zoals gewoonlijk 0 spelers voor de verdedigende positie. De reden dat Ajax ook al een aantal jaar geen kampioen is geweest is omdat ze zonder verdedigende middenvelder spelen. De laatste 4 kampioenschappen waren alle 4 met 1 breker op het middenveld en dat heeft Ajax ook gewoon nodig.

23 mei 2018 om 22:16

Die conclusie is wel heel simpel, Ajax haalde laatste jaren meer punten dan de jaren met kampioenschappen, dus Ajax haaldel voldoende punten, alleen was er een gewoon nog beter.

Eiting komt er ook nog aan voor de 6 positie en ik denk dat Siem de Jong het middenveld wat beter in balans kan brengen, die kan ook prima mee verdedigen.

23 mei 2018 om 22:02

Stofzuiger is er al, Azor Matusiwa uit de opleiding.

23 mei 2018 om 22:06

Die jongen is nog lang niet klaar om een heel seizoen in het eerste te spelen en Europees mee te doen

23 mei 2018 om 22:10

Ajax heeft ook meestal geen stofzuiger nodig, dus dat is prima. En ook heb je Schuurs nog als optie of zelfs Veltman of de Ligt. Een aankoop is er wel meteen klaar voor? Dat komt maar zelden voor.

23 mei 2018 om 23:07

Hoezo niet? Wat goed is komt snel.

Ajax kan beter ook in goede scouting geld zetten. Dan heb je meer kans dat de transfers ook goed zijn. Toch geld zat. Zo komt het dan ook goed terecht door beter en gericht te besteden.

23 mei 2018 om 22:19

Goh... Want meer geld tegen scouting aangooien is een garantie op minder miskopen..

23 mei 2018 om 23:07

Ajax heeft met Veldmate en good old Steen Olsen een prima scouting.

23 mei 2018 om 23:13

En die van AZ overkomt ook meegerekend. Gewoon prima mensen, voor zover ik dat kan beoordelen. Ik zie echter niet hoe meer geld (neem aan investeren in meer goede scouts) met zekerheid kan leiden tot minder miskopen.. Als er een vuistregel was als "5 scouts zijn nodig om 5 gerichte en succesvolle aankopen per jaar te doen", maar die is er gewoon niet. Scouten blijft mensenwerk, gokken en vaak is het ook een samenloop van omstandigheden. Al contracteert Ajax 120 goede scouts, miskopen blijven er tussen zitten.

Ajax heeft genoeg geld. 8,5 miljoen is een normaal bedrag aangezien ze al 4 miljoen aan een verdediger van fortuna hebben uitgegeven .

23 mei 2018 om 22:13

Was maar 2 hoor

Lastig te beoordelen, maar kijkend naar de reacties van Cali fans op een Colombiaanse Twitter bericht betaalt Ajax teveel voor een speler die volgens de supporters overschat wordt.

23 mei 2018 om 22:32

Dat hoor je zo vaak als er een speler vertrekt bij een club. Laten we gewoon eerst afwachten en dan beoordelen

23 mei 2018 om 22:45

Ik deel ook alleen wat de Cali supporters op Twitter roepen. Ik heb geen idee. We zullen zien.

23 mei 2018 om 22:48

Vertrekkende spelers zijn altijd plotseling minder. Neymar zou de beste ter wereld worden volgens Barca fans. En was zelfs beter dan Ronaldo. Toen ging hij naar PSG en toen viel hij wel mee eigenlijk. Dembele kon dat prima opvangen...

Wat is dit voor beleid. Waarom proberen ze niet eerst bij spelers als Mount en Van Ginkel. Die hebben zich in de ED bewezen en voegen (zeker Van Ginkel) direct iets toe aan het basis elftal. Voor 11 mln Van Ginkel lijkt me toch een veel verstandigere keuze. die 2 mln kan je nog wel overbruggen lijkt me :O

23 mei 2018 om 23:16

Met van de Beek heb je al een vergelijkbaar type als van Ginkel. Daarnaast lijkt het mij sterk dat van Ginkel naar Ajax wil want hij heeft zelf ook een keer aangegeven dat PSV nu de club voor hem is. Mount zal ook wel een dure optie zijn en ik denk dat Chelsea sowieso niet echt happig is om hem te verkopen.

24 mei 2018 om 11:47

Chelsea wil Mount volgens mij mee laten draaien in de voorbereiding en die tijd heeft Ajax simpelweg niet als ze de selectie op orde willen hebben voor dat je weer dezelfde fouten als de afgelopen twee jaar maakt.

Doorpakken, niet denken oh we hebben talent genoeg. Het is maar jammer dat er soms mensen af vallen, maar een topclub hoort een brede selectie te hebben met spelers die elkaar scherp houden. Dat is ook een van de redenen dat her vorig seizoen is fout gegaan, na het goede seizoen onder Bosz moest je niet achteruit gaan leunen maar moet je doorselecteren, je had beter toen al Tagliafico kunnen halen en een LB erbij kunnnen halen. Altijd maar moeten regageren ipv anticiperen is niet goed. Het is gewoon belangrijk om vroeg door te selecteren, dan heb je een backup voor als je spelers weg gaan en heb je een brede selectie om overal mee te doen.

23 mei 2018 om 22:52

Daarom. Ook gewoon Jensen halen. Brede selectie met goede spelers, zodat Ten Hag het bijna niet zou kunnen verpesten.

23 mei 2018 om 23:31

Echt overkill. Schone, de jong 2x, van de beek, benedetti, matusiwa, Eiting, Labyad heb je al 8 middenvelders en ik wil ook Ekkelenkamp, Gravenberch, Jensen en Pasquali een kans zien krijgen.

23 mei 2018 om 23:47

en die krijgen ook echt nog wel een kans. De spelers die jij een kans wil zien krijgen zijn echter geen van allen basis-kandidaten en zullen nog echt wel hun kans krijgen, en als ze dat niet krijgen zijn ze gewoon niet goed genoeg klaar. Kan je trouwens ook wel leuk Gravenberch noemen maar die jongen is letterlijk iets meer als een week geleden 16 geworden, beetje overkill, niet?

24 mei 2018 om 06:35

Meer dan de helft van de spelers die jij noemt zijn nu nog lang niet goed genoeg of niet goed genoeg meer... Gewoon investeren in spelers die er (nu) wel staan.

Ben benieuwd naar het middenveld voor komend seizoen van Ajax.
Zullen ze dan met donny op 6 spelen en dan f. De jong samen met Benedetti als aanvallende middenvelders of gaan ze het anders inrichten door middel van veel roulatie op het middenveld of met 4 mans middenveld waarbij 1 van die 4 als diepe 10 speelt met 2 spitsen voor hem?

23 mei 2018 om 23:16

Ik zie ook nog altijd Jensen gehaald worden. Dan kan Ajax met een kern van hopelijk; Onana, De Ligt, Tagliafico, Magallan, Kristensen, Frenkie, Van de Beek, Jensen, Benedetti, Neres, Dolberg, Huntelaar, Veltman, Labyad en Bande gewoon alle kanten op. Aangevuld met Schruurs, Eiting, Siem, Schone, Cerny, Johnson, Mazraoui.. Gewoon prima.

Mensen die ajax niet volgen kunnen beter niks meer zeggen. Willen we een stofzuiger? Oke, we hebben matusiwa. Het enige waar ik me zorgen over maak is het feit dat we niet doordraaien met aankopen. We hebben nu in de jeugd heel wat twijfelgevallwn rondlopen die het zomaar kunnen redden. Daar moeten we heel goed naar kijken voor we kopen, dit jaar zullen er wel een hoop verhuurd gaan worden. Maar de jeugd MOET altijd voorop blijven staan. Zowel voor Ajax als voor oranje.

24 mei 2018 om 08:32

Enige wat we niet hebben zijn buitenspelers. Met het vertrek van Younes en Kluivert heb je in de selectie Neres, Bande, Johnson, Nunnely en misschien Cerny. Dat zijn 5 spelers voor Ajax en Jong Ajax. Hier mag toch nog wel echt een spelers voor bij komen, want in de oudste jeugd zie ik hier niet direct iemand bij aansluiten.

Er wordt hierboven veel over jeugdspelers gesproken die een kans moeten krijgen maar die willen na een jaar vaak al weg (kluivert, De Ligt). Ajax, het ideale opstapje naar meer geld.

Dat snel weg geldt ook wel voor aankopen, maar die staan er vaak wel sneller tenzij het een miskoop is wat de helft van de gevallen zo is maar ook niet elke jeugdspeler is een succes heh.

Ik denk dat Ajax prima aan het inspelen is op wat er allemaal nog gaat vertrekken, en ze moeten de selectie ook sneller rond hebben ivm voorrondes CL. Goed bezig wat mij betreft.

Mbt Zuid Amerikanen, de succesratio is tot nu toe vrij hoog bij Ajax. Orejuela nog niets van gebakken maar Sanches, Neres en Tagliafico zijn een succes gebleken. Ze brengen elk geval meer strijd en juist dat heeft Ajax nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren