Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Henderson verdiende vóór overstap naar Ajax helemaal niets door unieke clausule

Laatste update:

Ajax heeft Jordan Henderson een tekenbonus van circa 1,5 miljoen euro betaald, zo melden betrokkenen bij de deal aan Voetbalzone. Donderdag maakte de club via de officiële kanalen bekend dat de 33-jarige controleur een contract heeft getekend dat hem tot medio 2026 aan de club verbindt. In Amsterdam gaat hij een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro bruto opstrijken, waar hij een nettosalaris van 3,2 miljoen euro overhoudt.

De komst van Henderson naar de Amsterdammers hing al ruim een week in de lucht. Donderdagavond bevestigde Ajax de komst van de voormalig aanvoerder van Liverpool, die zijn contract bij het Saudi-Arabische Al-Ettifaq liet ontbinden om de stap naar Nederland te kunnen maken.

Het scheelde overigens niet veel of Henderson had een transfer naar Juventus gemaakt. Begin januari bereikte Al-Ettifaq een akkoord met Juve over een transfer van Henderson. Een bod van 3,5 miljoen euro werd geaccepteerd door de club uit Saudi-Arabië en alleen een persoonlijk akkoord scheidde de middenvelder nog van een definitieve overstap naar Turijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Henderson zag een avontuur bij Juventus echter niet zitten vanwege de concurrentie: de kans is groot dat hij Adrien Rabiot voor zich zou moeten dulden. Bovendien wilde hij dichter bij Manchester spelen, waar zijn familie woont. De verwachting is dat hij vanuit Amsterdam regelmatig op en neer zal vliegen om bezoek te brengen aan zijn familie in Engeland.

Van een overstap naar Juve kwam het dus niet, ondanks dat de clubs al een akkoord hadden bereikt over een huurtransfer voor anderhalf jaar. La Vecchia Signora zou in totaal een bedrag van 3,5 miljoen euro betalen aan Al-Ettifaq, maar Henderson ging zelf voor de deal liggen.

Ajax kreeg nadien lucht van de mogelijkheid om Henderson binnen te halen en zocht contact met de Saudische club. Aangezien er al een akkoord lag met Juve en Al-Ettifaq bovendien een betere band heeft met de club uit Turijn, lukte het Ajax niet om zaken te doen met de voormalige werkgever van Henderson.

De Engelsman wilde wel koste wat kost weg uit Dammam, de stad waar Al-Ettifaq zijn thuiswedstrijden afwerkt. De voornaamste reden was zijn familie. Met name zijn vrouw kon haar draai niet vinden in de strict Islamitische stad, waar bovendien geen internationale scholen zijn voor de kinderen.

Henderson woonde met zijn familie weliswaar in Bahrein, het archipel dat overgoten wordt door luxe. Een waanzinnige plek om in totale weelde te leven, maar zijn vrouw en kinderen konden er niet aarden. Het was een ongeschikte locatie voor het familieleven van Henderson.

Voordat de controleur de overstap maakte naar Al-Ettifaq, waren er al twijfels of hij en zijn familie zouden kunnen integreren. Daarom werd in het contract dat hij tekende bij de Saudische club opgenomen dat hij tot 1 februari 2024 helemaal geen salaris uitgekeerd zou krijgen.

De voormalig Champions League-winnaar ging akkoord met het voorstel om in de eerste periode geen salaris te krijgen op voorwaarde dat hij tot 1 februari zonder extra consequenties het contract kon verscheuren.

Het enige gevolg is dat Henderson volgens meerdere betrokkenen geen euro heeft overgehouden aan zijn kortstondige avontuur in Saudi-Arabië. De beloofde tekenbonus zou hij alleen uitgekeerd krijgen als hij na 1 februari nog bij de club zou spelen en ook het salaris uit de eerste seizoenshelft zou hij pas later krijgen. Henderson wilde dusdanig graag weg uit Dammam dat hij bereid was van al zijn geplande inkomsten af te zien.

Voordat de transfer naar Ajax in de afrondende fase terechtkwam, had de controlerende annex verdedigende middenvelder zich eerst via zijn zaakwaarnemer gemeld bij onder meer Borussia Dortmund, Bayern München en FC Barcelona. Die clubs hadden geen interesse.

Naast Ajax had Henderson nog drie opties in de Premier League. Welke clubs concreet geïnteresseerd waren in de diensten van de 81-voudig international van Engeland, is onbekend. Uiteindelijk waren die clubs geen optie, onder meer vanwege de hoge belastingen die hij in het Verenigd Koninkrijk zou moeten afdragen.

Waar hij in Nederland circa dertig procent van zijn brutosalaris moet afdragen, zou hij in Engeland meer dan zestig procent moeten inleveren. Daardoor houdt hij bij Ajax een hoger nettosalaris over dan aan de overkant van Het Kanaal. Bovendien is de reputatie van Henderson in zijn thuisland niet hetzelfde meer als in zijn tijd bij Liverpool, vooral vanwege de controversiële overstap naar Saudi-Arabië.

In tegenstelling tot de berichtgeving van The Athletic, dat spreekt over een bruto jaarsalaris van 7,2 miljoen euro, melden bronnen dicht bij de deal dat Henderson bij Ajax 4,5 miljoen euro bruto per jaar gaat verdienen. Dat komt neer op 3,2 miljoen euro netto. Verder hebben de Amsterdammers een tekenbonus van 1,5 miljoen euro betaald aan de transfervrije middenvelder. Bij Ajax verdient hij ongeveer 25 procent van wat hij bij Al-Ettifaq had kunnen verdienen als hij zijn contract had uitgediend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat verhaal van die belastingen als hij terug gaat naar de PL kan dan de prullenbak in. Waarom zou hij dan niet terug gaan naar de Premier League? Geloof hier allemaal niets van. Zelfs in dit stuk staan tegenstrijdigheden.

19 januari 2024 om 11:10

Niet helemaal, in Engeland zou hij meer dan 60% belasting betalen en in Nederland 30%.

19 januari 2024 om 11:13

Gelden er voor voetballers ineens andere belastingtarieven dan? In Nederland betaal je (met een dergelijk hoog salaris) gewoon 49.5 procent over het gros van je salaris. Die 30 procent klopt dus sowieso niet.

19 januari 2024 om 11:14

Het gaat erom dat hij dat altijd heeft moeten doen, lijkt me. Aangezien hij dus geen stuiver heeft verdiend daar, hoeft hij dus ook helemaal niks af te dragen daarvan. Dan zou hij dus onder dezelfde voorwaarden als in zijn tijd bij Liverpool toch gewoon in de PL kunnen spelen?

19 januari 2024 om 11:17

Sanderr,

Geen idee, ik ga ervanuit dat VZ onderzoek gedaan heeft en het bij het juiste eind heeft. Vandaar dat ik het heb overgenomen.

Sepp10,

Het gaat erom dat hij in Engeland netto minder zou verdienen dan in Nederland.19 januari 2024 om 11:19

Niet voor voetballers maar voor buitenlanders werkzaam in nederland. Zie hieronder. 1.5 miljoen tekengeld is niet mega hoog lijkt mij. En 4.5 miljoen bruto is ook nog wel acceptabel.

De 30%-regeling is er voor werknemers die van buiten Nederland komen en tijdelijk in Nederland werken.

19 januari 2024 om 11:21

Ah, dank voor de toevoeging niels221. Die regel was me even ontglipt, non-EU werknemers gelden andere belastingtarieven voor inderdaad, dat klopt!

19 januari 2024 om 11:22

arsenal890, de reden die het journaille aangaf dat Henderson naar Ajax zou gaan is dat hij in Engeland hoge belasting zou moeten betalen over het grote bedrag dat ie verdiend zou hebben in SA. En dat ie daarom niet naar Engeland ging, maar naar Ajax. Maar als ie niks verdiend heeft, gaat dat niet op natuurlijk. En grappig dat je denkt dat VZ onderzoek heeft gedaan en het bij het juiste eind heeft. VZ kopieert 99.99% vd artikelen van andere voetbalbronnen/sites. Totaal niet erg, maar alles is dus tweedehands nieuws. Dat natuurlijk prima waar kan zijn/is.

19 januari 2024 om 11:27

@Sepp, idd. Had prima voor 10 miljoen bij een West Ham kunnen spelen. Met dikke tekenbonus. 60% eraf, houdt ie nog steeds meer over dan hier en dichter bij huis.
Of niemand wilde hem (kan ik me niet voorstellen, maar ok). Of hij wilde zelf niet meer naar de PL.

19 januari 2024 om 11:27

Is hij geen 'kenniswerker' dan heb je een aantal jaar lang wat belastingvoordeel.

19 januari 2024 om 11:35

Formus, bij West Ham zit hij op de bank. Ik snap wel dat ie nog even zijn laatste jaren op een wat lager niveau wil uitvoetballen. Hoop verder niet dat er nog meer van deze 'Turkse' transfers komen, al denk ik wel dat hij Ajax nu wat extra's kan brengen.

19 januari 2024 om 11:37

Geloof niet alles wat je leest. Hij heeft gewoon zijn geld gekregen, maar was daar ongelukkig zo te zien. 6 miljoen euro voor een middelnatige speler, Ajax gaat zo echt financieel de grond in.

19 januari 2024 om 11:42

Bij voetballers geldt de 30% regeling alleen voor internationals voor zover ik weet (voor Henderson dus wel). Je beroep moet namelijk "schaars" zijn om in aanmerking te komen. En je moet ook meer dan een bepaald bedrag verdienen (redt ie ook wel). Overigens betekent de 30% regeling niet dat je 30% belasting betaalt, maar dat 30% van je salaris niet belast wordt. Over de rest betaal je "gewoon" belasting.

19 januari 2024 om 11:45

Zou met de 30% regeling te maken hebben die voor expats gelden.

Komt u vanuit een ander land in Nederland werken, dan maakt u misschien extra kosten, de zogenoemde extraterritoriale kosten. Dat komt bijvoorbeeld omdat het levensonderhoud hier duurder is dan in uw land. U kunt van uw werkgever een onbelaste vergoeding krijgen voor deze extra kosten. Maar in plaats daarvan mag uw werkgever ook ervoor kiezen om 30% van uw loon, inclusief vergoeding, belastingvrij aan u uit te betalen. Dit is de 30%-regeling.

19 januari 2024 om 11:52

Waarschijnlijk de expad regeling

19 januari 2024 om 11:56

Hij heeft toch altijd on Engeland gespeeld?...dan zou hij daar nu opeens niet meer willen spelen door de belastingregels....klopt niks van

19 januari 2024 om 11:57

@Migi
50% belastingen over 70% betekent feitelijk 35% (ex de lage schaal)

19 januari 2024 om 12:02

@sander. Voor voetballers wordt vaak gebruik gemaakt van de (inmiddels versoberde) 30%-regeling. Betekent dat ze in de eerste 20 maanden zo'n 30% netto kunnen uitbetalen.

19 januari 2024 om 12:03@sanderr. Ik ga ervan uit dat voetballers een BV-structuur hebben. Heb dit zelf ook en zie dit zelfs ook vaker bij artsen en andere goed betaalde functies. Bij een BV-structuur betaal je circa 40 over je salaris en 19 over je winst. Je zet je salaris heel laag en je keert je zelf gewoon winst uit iedere maand. Dan kom je uit op circa 30 belastingdruk (denk eigenlijk nog wel minder).

19 januari 2024 om 12:03

@migi. Inderdaad. En door de recente versobering daarvan geldt die 30% ook alleen nog maar voor de eerste 20 maanden, daarna wordt het 20% en 10% voordeel (tenzij die wet weer wordt teruggedraaid)

19 januari 2024 om 12:05

Nu ik dit lees ben ik wel benieuwd. 7,2 miljoen (waar de engelse bron het over had) is met deze expad regeling dan ongeveer 4,5 miljoen (4,68 mil, gerekend met 50% belasting over 70%) zo die 4,5 waar over gesproken word dan misschien toch netto zijn. Of heeft de engelse media ze als netto genomen en er zelf mee aan het rekenen gegaan. Vind het namelijk wel toevallig dat die bedragen zo samenvallen, maar misschien gewoon toeval

19 januari 2024 om 12:14

Thanks voor de uitleg. 👍🏾

19 januari 2024 om 12:27

Het is idd ongeveer hetzelfde, maar wel een verschil met 30% over alles. En ik hou van komma's en van, uhm, naja dat dus.

19 januari 2024 om 12:45

@realist__: Ik ken deze opzet met een persoonlijke holding waarop management fee en divident wordt uitgekeerd bij een DGA van een bedrijf inderdaad. Jij hebt het over je salaris laag houden en winst (divident) uitkeren aan je eigen BV omdat dit belastingtechnisch voordeliger is, maar dat is bij Henderson (of welke voetballer dan ook) natuurlijk niet van toepassing. Zij zijn immers in loondienst voor een vastgesteld salaris en hebben geen recht op winstuitkering gezien ze geen aandeelhouder zijn.

19 januari 2024 om 13:06

Nou oke ik zal niet alles meteen geloven. Kom jij eens met de bewijzen dat het niet zo is. Waarschijnlijk weet jij ook dat zijn vrouw veel liever wel wilde blijven. Dus kom maar op...of werk je bjj dokter Oetker en verkoop je gebakken lucht?

19 januari 2024 om 13:06

Ja, een profvoetballers (net als wetenschappelijk onderzoekers bijv.) kunnen gebruik maken van de 30% regeling. Dat houdt in dat je alleen over de eerste 30% van je inkomen belasting betaald. Dus dat klopt wel.

19 januari 2024 om 13:15

Ja, er is een uitzondering voor mensen met uitzonderlijk talent (sporters, kunstenaars, onderzoekers, etc..) die kunnen max 5 jaar van de 30% regeling gebruik maken

19 januari 2024 om 13:28

Voor topsporters is er een ander tarief. De inkomsten die voortvloeien uit sportactiviteiten die als nevenactiviteit uitgeoefend worden, worden belast tegen een aanslagvoet van 33 %, tenzij de normale aanslagvoet gunstiger uitvalt. Dus klopt aardig wat hier word aangegeven

19 januari 2024 om 14:00

Nee, je betaalt over 70% van je salaris belasting. En dat uitzonderlijk talent valt ook enorm mee, je moet gewoon aan een inkomenscriterium voldoen waar zelfs een hoofdklasser aan zou voldoen.

19 januari 2024 om 14:38

Wat jij stelt klopt niet. Nederland heeft een expat regeling waar Henderson onder valt.
Hij valt niet onder de reguliere IB belasting voor Nederlandse ingezetene. Dit is ook de reden dat er zoveel te doen is over de arbeidsmigratie bij ASML onder andere.

Google anders even op expat belasting Nederland en je vindt het meteen

19 januari 2024 om 16:09

Oenieboy, ik gaf WH als vb. Had ook Crystal Palace, Nottingham Forrest oid kunnen zijn.

19 januari 2024 om 16:31

Wat fijn al die fiscalisten hier. We zoeken er nog een aantal.

20 januari 2024 om 09:09

Ben ze ma is waarschijnlijk spoedig beschikbaar, als vervanger van Mikautadze een prima 3e spits.

Wel gek dat Henderson daar dus kennelijk niets verdiend heeft... Slecht uitonderhandeld door zijn zaakwaarnemer.
Waarom regelt die club zelf niet een internationale school? Zo moeilijk is dat niet.

20 januari 2024 om 09:16

Beetje jammer dat iedereen het hier fout heeft. Henderson gaat onder de cap vallen die sinds 1 januari 2024 is ingevoerd waardoor hij maar 30% van 233.000 (WNT norm) onbelast mag ontvangen. Over die andere miljoenen moet hij dus de volle mep betalen.

20 januari 2024 om 12:26

Toch klopt het verhaal van geen kant.

Als hij naar de PL teruggaat, dan betaalt hij over zijn nieuwe UK inkomen een lager tarief (45% max) in vergelijking met Nederland (49.5% max). De grote pijn om terug te keren naar de PL gaat over zijn oude SA inkomen. Als hij teruggaat naar de UK dan gaat hij over dat inkomen alsnog in de UK betalen, omdat hij te kort weggeweest is. Hij is niet een geheel fiscaal jaar uit de UK vertrokken en daarom blijft de UK hem zien al inwoner en dus gaan ze 45% belasting heffen over zijn SA inkomen. Au!

In Nederland lukt het niet om van 4.5 bruto zo'n 3,2 netto over te houden. De beroemde 30%-regeling is beperkt tot ruim 233,000 (Balkenende-norm), daarna betaal je als buitenlander gewoon 49.5%. Of VZ slaat de plank volkomen mis, of er is iets anders aan de hand. Het zou kunnen dat Henderson bijna de helft van zijn salaris in de CFK (pensioen) pot afstort, dan krijgt hij nu 2,5 bruto waarvan hij er zo'n 1,3 netto overhoudt. De CFK pot komt later tot uitkering, en - afhankelijk van waar Henderson op dat moment woont - zou het kunnen dat hij over die uitkering heel weinig gaat betalen. Vroeger wilde buitenlandse spelers geen CFK omdat ze hierdoor de 30%-regeling zouden mislopen over de uitkering. Maar nu de 30%-regeling is beperkt, zou het kunnen dat spelers het minder erg vinden.

Mar het blijft een vreemd verhaal, ik betwijfel of er een fiscalist op de redactie heeft meegelezen.

20 januari 2024 om 19:09

Hij valt onder de "expat regeling", die betalen 30% de eerste aantal jaren.

21 januari 2024 om 03:09

De 30%-regeling betekent niet dat je 30% betaald, die regelt dat je over 30% geen belasting betaald. Dus Henderson gaat 49.5% over 70% van zijn loon betalen. Maar die 30% vrijstelling is sinds dit jaar gemaximeerd, er is nog maar een heel klein deel onbelast (zo'n 60,000) - dus het hele verhaal van VZ klopt van geen kanten.

21 januari 2024 om 09:15

Dat snap ik dus ook niet helemaal, want hij verdient bij Ajax dus 3,2 netto op een salaris van 4,5 miljoen. In Newcastle lag een contract klaar voor 9,5 miljoen. Zelfs al betaal je daar 60 procent belasting (wat me veel te hoog lijkt), dan blijft daar toch alsnog meer netto van over: ruimt 5,7. Dat geld lijkt me dus geen issue

21 januari 2024 om 09:33

UK heeft wereld belasting, en NL niet. Mischien wel een tekenbonus ontvangen ook in Saudi maar geen salaris

19 januari 2024 om 11:14

Misschien heeft hij afgezien van salaris om zijn contract daar te ontbinden. Aangezien hij transfervrij overkomt. Anders snap ik dat ook niet inderdaad , hij zal toch niet voor niets hebben gevoetbald daar.

19 januari 2024 om 11:15

Het enige wat ik vreemd vind is dat men over netto bedragen praat. Dit kan men gewoon niet zeggen, want daarvoor moet je alle inkomsten meetellen die hij tijdens zijn tijd bij Ajax meetellen. Dus ook eventuele sponsor inkomsten. Bruto is het enige waar men over kan spreken (zover als men dat kan weten).

19 januari 2024 om 16:29

Dat maakt voor zijn salaris toch niet uit?
Extra inkomsten maken alleen een verschil voor de bruto/netto inkomsten als je daardoor in een andere belasting schaal valt. Met zijn inkomen zit hij toch al in de hoogste schaal. Alles wat hij er nog bij zou verdienen maakt dan voor de bruto - netto verhouding van zijn salaris niets meer uit.

19 januari 2024 om 16:24

Engeland heft wereld belasting zelfde als de US aan zijn inwoners, Nederland kan ik zeggen uit ervaring (al 18 jaar expat) niet

20 januari 2024 om 04:18

Nederland is een belasting paradijs voor buitenlandse werknemers/gevers. Kan dus wel degelijk een verschil maken.

Zo zie je maar.
Al het geld en in weelde kunnen leven daar, weegt niet op met iets wat gratis zou horen te zijn: vrijheid!

Echt het allergrootste goed!

19 januari 2024 om 11:22

Maar hij heeft geen geld gekregen. Heb je dat gelezen?

19 januari 2024 om 11:34

Daar gaat het niet om.
Hij had de mogelijkheid om daar in weelde te leven.
En dat woog niet op tov echt vrij zijn.

Heb zelf ook in die contreien gewoond/gewerkt. Verdiende ook heel erg veel. Kocht alles wat los en vast zat.
Maar gewoon even de kroeg in met gezelligheid, even een leuk koffiezaakje in etc. Onbetaalbaar realiseer je je dan pas.

19 januari 2024 om 11:37

Gelukkig weet jij wat ‘echt’ vrij is aan de hand van een anekdotisch bewijs.

19 januari 2024 om 11:49

@realxiiimadrid, in SA ben je in veel opzichten minder vrij. Daar hoef je niemand de les over te lezen.

19 januari 2024 om 12:09

Hij heeft natuurlijk de luxe om financieel onafhankelijk te zijn. Als je dat niet bent dan vallen de beperkingen nog wel mee om bijv. 1-2 jaar van af te zien in de weet dat je daarna met miljoenen terugkomt en je hele famlie geen zorgen meer om geld hoeft te maken.

19 januari 2024 om 11:40

Nou corona even vergeten? Zo vrij zijn we hier niet hoor. Ik heb 5 jaar in Dubai gewoond en gewerkt en welgeteld 0 euro belasting betaald en hier betaal je je bond en blauw aan belasting.

19 januari 2024 om 11:44

Je moet belasting hier ook gewoon afschaffen. Zijn we ook zo van al die irritante arme mensen af.

19 januari 2024 om 11:49

Klopt, kan me nog goed herinneren dat ik een keer door drie gewapende soldaten opgesloten werd in mijn kelder. Belasting dient een doel overigens. Dat het systeem iets socialer kan, is een andere kwestie.

19 januari 2024 om 11:51

19o3quaresma, (geen) belasting betalen als (on)vrijheid definiëren zegt meer over jou dan over absolute vrijheden. En je kan het eens zijn met tijdelijke coronamaatregelen of niet maar dat staat in geen enkele verhouding tot leefregels en verboden die voor kleine en grote groepen in SA gelden.

19 januari 2024 om 11:53Belasting betalen is een voorrecht in landen zoals Nederland. Je krijgt er heel veel voor terug, goed onderwijs, goede zorg, goede infrastructuur, sociale vangnetten en een georganiseerd land.

In corruptere landen zou je eerder kunnen stellen dat belasting betalen vervelend is, omdat het dan niet de maatschappij perse ten goede komt.

19 januari 2024 om 12:26

Goed onderwijs en zorg? Allang niet meer. Er wordt veel misbruik gemaakt van de sociale vangnetten, waardoor mensen niet werken, omdat ze dan minder gaan verdienen. Hardwerkende middenmoot wordt in NL aan alle kanten genaaid.

19 januari 2024 om 12:28

Relatief is de zorg en het onderwijs goed hoor. Na 12 jaar Rutte wel minder goed, maar we denken hier iig niet dat chocolademelk uit bruine koeien komt.

19 januari 2024 om 12:38

Joh er zijn landen waar je ook veel belasting betaald en er helemaal niks van terugziet. Ben zelf van Turkse komaf en daar verdwijnt alles in de zakken van corrupte bevriende aannemers en politici. Geef mij dan maar de belasting in Nederland. Ik betaal graag belasting hier voor de voorzieningen, zeker omdat ik genoeg overhoud voor mijn huis en gezin.

19 januari 2024 om 12:43

Precies migi!

Mensen vergeten voor het gemak ook dat de belasting er is voor goede wegen, mooie parken, schone straten etc.

Ga eens naar de States, je weet niet wat je ziet.

19 januari 2024 om 13:19

In ieder geval een hoop zombies met 10 soorten drugs in hun mik. Was me kapot geschrokken toen ik daar was

19 januari 2024 om 13:51

Onderwijs is wel degelijk goed. Jammer dat ouders denken dat het onderwijs ook gewoon de opvoeding op zich kan nemen, en dat zelf dan maar gaan verwaarlozen. Om vervolgens boos te worden op docenten dat hun oogappeltje iets misdaan heeft.

Maar goed, het leven in Nederland is natuurlijk beter dan gemiddeld. Maar als jij meent dat je in Dubai meer vrijheid hebt (omdat je geen belasting betaalt, solide argument), houdt helemaal niemand je tegen. Wat een vrijheid, vind je niet?

19 januari 2024 om 16:26

Bahrain is heel vrij want daar leefde hij, zijn daar meer kroegen, etc dan in Amsterdam. Leven is heel vrij in Bahrain. Onzin dus. Meeste Saudi expats gaan in het weekend naar Saudi om te drinken etc...

20 januari 2024 om 07:11

Een voetballer is door zijn status al zeer beperkt in zijn vrijheid. Hij zou ergens moeten wonen of voetballen waar de sport minder leeft. Zoals een Amerika daar is ie echt vrij. Overigens als je geld hebt, of een redelijk baan kunt krijgen in SA dan zit je daar prima.

Verder lijkt Henderson daar weg te gaan omdat hij het sportief niet goed deed daar en blijkbaar niet had geduld had om zijn zakken te vullen. Het feit dat de belasting nog benoemd zegt al een hoop over zijn beweegredenen.

20 januari 2024 om 13:23

Huh wat? Ben je daar ooit geweest. Ik las je andere reactie over drinken in de kroeg. Als je dat vrijheid noemt prima ga je jezelf als een malloot volgooien met gif. By the way daar is ook genoeg drank te vinden. Dat zijn de meest veilige landen. Enige landen waar je normaal met een duur hoeloge kan rondlopen zonder berooft te worden, de deuren van je villa, huis open laten zonder de vrees dat er iemand in breekt. Geef mij liever veiligheid!

Geen transfersom dus 1,5 mil tekenbonus is dik acceptabel.

19 januari 2024 om 11:09

Vind het zelfs vrij laag.

19 januari 2024 om 11:15

Is het ook, waar Voetbalzone ook weer vandaan haalt dat ze dan een forse tekenbonus betalen als ze zelf daarna ook opschrijven dat het dus maar 1,5 miljoen is, dat is mij dan weer een raadsel.

19 januari 2024 om 11:25

Maar als de Athletic gelijkt heeft, is 7,2 miljoen wel weer fors. Zou Ajax nog hopen op een vertrek van Bergwijn of Berghuis?

19 januari 2024 om 11:56

Fr010. Dat lijkt me vooral heel erg onwaarschijnlijk. Tadic kreeg niet eens 7.2 miljoen aan salaris. En je gaat niet eerst saneren om vervolgens iemand nog meer salaris te betalen dan je duurst spelers voor het saneren. Denk verder niet dat ze hopen dat Bergwijn of Berghuis weggaat. Die 2 zijn hoognodig. Bergwijn heeft natuurlijk nog steeds niet veel laten zien in zn hele tijd bij Ajax, maar haal die maar eens weg en je komt met nog veel lichter materiaal als Forbs die vaste basisspeler moet worden, ook niet gewenst.

19 januari 2024 om 12:24

Ja daar ben ik het wel mee eens.
Vind dit wel een mooie transfer. Benieuwd wat hij kan brengen

19 januari 2024 om 16:35

Als deze bedragen kloppen is het eerder aan de lage dan aan de hoge kant.
1.5 miljoen tekenbonus ben je al snel kwijt bij een grote aankoop, ook als je wel een transfersom moet betalen.
en 4.5 miljoen per jaar is natuurlijk fors, zeker voor de eredivisie, maar na de salarissen van Tadic, Blind en Bergwijn is het ook geen bedrag waar ik heel raar van op kijk

19 januari 2024 om 11:10

Voor 2 jaar 10,5 miljoen kwijt zijn vind ik opzich ook wel een goede deal. Voornamelijk de ervaringen die hij kan overbrengen aan de jonge jongens. Want dit is echt wel nodig. Hopelijk kan hij de jongens helpen die het lastig hebben, maar wel potentie hebben om een succesverhaal te worden bij Ajax (de nieuwe aankopen, Rensch, Taylor, Gorter, etc.).

19 januari 2024 om 11:14

Inderdaad. Door Henderson aan te trekken is de kans een stuk groter dat het weer (beter) gaat draaien bij Ajax. Zorgt er meteen voor dat de gehele basis meer waard wordt.

19 januari 2024 om 11:33

Hij weet tevens ook hoe het is om als grote belofte binnen te komen, want men vergeet soms dat hij aan het begin het ontzettend lastig had, terwijl hij wel werd aangetrokken als een grote belofte (duurste transfer destijds op Downing, Carroll, Suarez, Keane en Torres na). Daarnaast draaide Liverpool ook niet heel lekker. Toen werd hij ook als miskoop/flop gezien. Uiteindelijk was hij de enige van de selectie destijds die al die successen onder Klopp heeft meegemaakt en een van de betere captains wat Liverpool na Stevie G heeft gehad.

19 januari 2024 om 12:16

Toch blijft het nog wel even spannend of hij ook daadwerkelijk zijn salaris waar kan gaan maken. Mocht Ajax de 3e plek nog weten te halen dankzij hem dan is het natuurlijk een koopje geweest en is het geld met mogelijke CL inkomsten en meerdwaarde van de jonge spelers zo weer terugverdiend.

Mocht zijn lichaam het bijv. niet eens meer aan kunnen in de ED of mocht toch blijken dat hij alleen meekomt als het elftal al goed draait zoals bijv. een berghuis dan is het toch wel een heel duur contract waar ajax dit seizoen en volgens seizoen aan vast zit en het toch ook wel zal beperken in de mogelijkheden de komende transferperiode mbt salarispot dat nog beschikbaar is voor andere spelers

19 januari 2024 om 17:33

Persoonlijk gezien kijk ik al weer naar volgend seizoen, 3e zie ik Ajax ook niet meer worden. Daarom vind ik het fijn dat hij alvast een half jaar eerder is gekomen

19 januari 2024 om 11:15

Ik snap ook niet dat er veel mensen doen alsof er een astronomisch bedrag betaald wordt door Ajax. Speler komt transfervrij (eenmalige tekenbonus a 1.5 miljoen, niet bijzonder m.i.) voor een brutosalaris van 11.25 miljoen euro over 2.5 seizoenen maximaal. Daarmee kost zijn totaalpakket minder dan dat van menig speler in de huidige selectie.

19 januari 2024 om 11:42

Wel een restwaarde van 0 en zo goed is hij ook weer niet.

19 januari 2024 om 11:53

Klopt, ik heb het dan ook niet over restwaarde. Genoeg spelers die quitte of met bescheiden winst of verlies worden verkocht, die hebben netto dan ook geen restwaarde. Spelers als Forbs, Avila, Sutalo, Mikautadze, Wijndal, Rulli, etc. kosten Ajax allemaal een vergelijkbaar of hoger bedrag onder de streep. Er is dus niks exorbitant aan. En ja, hij is wel degelijk een hele goede speler voor ED begrippen, maar dat terzijde.

19 januari 2024 om 12:01

Klopt als een bus maar dat klinkt niet sensationeel. Dus had onze vriend van de Telegraaf het gisteren bij Vandaaag Inside over 25 miljoen euro kosten voor 2,5 jaar.

Voor 2,5 jaar is een bruto bedrag van 12,75 miljoen euro op zich prima te doen.

20 januari 2024 om 09:40

En het klinkt ook wel mooi als je kunt zeggen dat je zon speler transfervrij kunt halen.Veel geld hebben maakt lui zo zie je maar weer. Mer minder geld wordt je wat creatiever...is Psv de laatste zomer goed in geweest al hebben die ook gewoon goede keuzes gemaakt die nog wel redelijk wat hebben gekost.

Een "waanzinnige plek om in totale weelde" te leven. Lijkt me leuk voor vakantie maar in mijn dagelijkse leven liever zo weinig mogelijk waanzin

Zat net VI Vandaag terug te kijken en wat weten de heren het allemaal weer negatief te brengen.

De beste man heeft nog geen minuut gespeeld.

En je gaat mij toch niet vertellen dat een Henderson op zijn 33e niet mee kan komen bij Ajax, misschien heeft ie het moeilijk tegen een PSV of Feyenoord maar tegen de rest kan hij toch prima de lijntjes uitzetten?

19 januari 2024 om 11:11

Sowieso een van de meest gerespecteerde en bejubelde spelers als het aankomt op aanvoerdersschap, leiderschap in de kleedkamer en coaching op het veld. Dat icm zijn prijzenkast en ervaring op topniveau maakt deze stap al een hele logische zet vanuit Ajax gezien.

19 januari 2024 om 11:20

Precies dit. Als er in mijn optiek iets mist bij Ajax is het een type speler zoals Henderson. Tadic was dit hiervoor, maar de leiderschapskwaliteiten die weggegaan zijn, zijn nooit opgevangen.

19 januari 2024 om 11:20

Ik hoop dat hij dit kan brengen bij Ajax. Ik twijfel nog wel of hij lekker uit de verf gaat komen. Als enige Engelsman in een ander land is het misschien toch anders om leiding te geven. En hopelijk krijgt hij niet weer last van heimwee.

19 januari 2024 om 11:22

In Amsterdam lopen sinds de Brexit meer Britten rond dan Amsterdammers dus dat zal denk ik wel goedkomen.

19 januari 2024 om 11:26

Heimwee is sowieso minder aan de orde als je vrouw en kinderen gewoon kunnen aarden (gezien Nederland en Engeland niet zo heel verschillend zijn en er in Amsterdam meer Engels dan Nederlands wordt gesproken) en je familie op 1 uurtje vliegen met je prive jet wonen. Das toch wel iets anders dan helemaal naar het Midden-Oosten op en neer moeten.

19 januari 2024 om 11:12

Tegen PSV en Feyenoord gaat het met Henderson ook helemaal goedkomen. Je haalt een fitte Henderson binnen, niet een 37 jarige Lasse Schone.

19 januari 2024 om 11:56

Natuurlijk, want voor de rest draait het super bij Ajax. Taylor gaat nu ook ineens mee verdedigen.

19 januari 2024 om 15:19

Kans is aanwezig. Met een sterke leider in het veld kan het zomaar zijn dat spelers hun taken beter uit gaan voeren.

19 januari 2024 om 11:18

Hou op hoor, ook tegen PSV en Feyenoord kan deze man prima mee.

Nog geen half jaar geleden bij Liverpool een zeer gewaarde soeler.

Alles wat bij Ajax speelt wprdt op dit moment negatief uitgepakt, dat hoort bij de fase waarin Ajax verkeerd schijnbaar.

Die fase is er ook geweest bij Feyenoord en PSV.

Henderson is een topper voor de eredivisie en conference league, simpel zat.

19 januari 2024 om 11:32

Inderdaad, sommige mensen (niet per se Mark Brust hier boven overigens) doen alsof hij al jaren geen fatsoenlijke tegenstander meer heeft gezien. In het afgelopen jaar speelde deze man nog als basisspeler tegen Real Madrid, United, City, Chelsea, Arsenal, etc. Die kan in de ED en Conf. League echt nog gewoon heel comfortabel mee en zal echt niet direct zwaar in de problemen komen tegen Feyenoord of PSV lijkt me.

19 januari 2024 om 13:58

Ik ben het met je eens, vandaar ook het onbegrip naar alle zwartkijkers.

Met PSV en Fey doelde ik meer op het feit dat Ajax gewoon te zwak is om tegenstand te bieden waardoor Henderson ook niet het veschil zou kunnen maken.

We gaan het zien, dit kan net het puzzelstukje zijn wat er voor zorgt dat we minder kansen tegen krijgen.

Het is gewoon officieel, dit geeft hoop op!

14 miljoen dus in het uiterste geval. Wat alsnog heel veel is, maar je moet investeren. Ben benieuwd of hij de verwachtingen waarmaakt. En ervoor kan zorgen om dit elftal minder slecht te laten lijken.

19 januari 2024 om 11:39

Dan ga je uit van de 4,5 miljoen, niet van de 7,2 miljoen die volgens een andere bron gemeld wordt.

Ik dacht toch aan hele andere bedragen toen ik 'fors' las. Want 1,5 miljoen is toch niet fors? Geen transfersom betaald dus prima voor Ajax lijkt me.

Geen idee wat hier van waar is, maar situatie waarin hij zich verkeerde klinkt wel heel wanhopig. Denk ook dat dit is waarom Messi Amerika verkoos in plaats van S-A. Laat dit ook gelijk een waarschuwing zijn voor alle spelers die er over nadenken om daar aan de slag te gaan. Het grote geld is verleidelijk, maar leefomgeving en cultuur daar is niet voor iedereen weggelegd.

20 januari 2024 om 01:10

Er speelt daar al een tijd ene Cristiano Ronaldo. Die heeft er toch minder moeite mee. Zo ook vele andere voetballers.
Messi verkoos Miami mede omdat daar Spaans gesproken word.

Wat is het probleem. Mislitat heeft flinke transfersommen betaald voor spelers die het KKD nog niet aan kunnen. Als je dan geen transfersom hoef te betalen maar een paar miljoen tekengeld is dat toch een winstpakker.

Een tekenbonus van 1.5 miljoen voor een transfervrije speler van dit kaliber is geenszins als "fors" te omschrijven. Ik vind dit reuze meevallen in de hedendaagse voetbalwereld eerlijk gezegd.

Jammer dat hij dit niet weekend niet al kan meedoen, ik ben toch serieus zeer benieuwd welk niveau hij tegenwoordig aantikt.

Toch wel zuur voor die competitie. Wil je aantrekkelijker worden door veel te veel te betalen voor spelers en vinden ze het er zo bout dat ze zeggen, hou je geld maar, ik peer em.

19 januari 2024 om 11:22

Ja, ik ga lekker tegen Volendam, Almere en Excelsior spelen. Veel leuker! Toedels

19 januari 2024 om 11:24

Zou zelf toch wel liever potjes tegen PSV, Feyenoord, Twente, AZ, op het Kasteel of in een kolkende Adelaarshorst spelen dan een topper tegen Al-Nassr (is dat een topper daar? Geen idee).

Op een uurtje vliegen van je familie vandaan welteverstaan.

19 januari 2024 om 11:35

Naja Volendam uit is wel meer sfeer denk ik 😅

19 januari 2024 om 11:52

Migi volgens mij zit de sfeer er daar op ‘t moment even niet zo lekker in😂

19 januari 2024 om 13:26

Hahaha touché Jtje.
Ik vind het heel gaaf voor de Eredivisie dat zo een speler komt. Zoals ik dat ook gaaf vond Gotze kwam, of onze 'oude' kanonnen terugkwamen als Stam, Kuyt, Makaay of Robben het probeerde bij Grunn

19 januari 2024 om 15:48

Dnsdkr eeuwige zonde dat Robben er gelijk na een paar minuten speeltijd uit lag. Keek er zelf echt enorm naar uit om hem nog 1 seizoen in een Groningen shirt te zien.

19 januari 2024 om 12:05

Tja het is daar bloedheet. Voetbal is helemaal niet populair, bijna geen toeschouwers, je vrouw kan alleen de straat niet over en je kinderen zitten thuis zonder hun vriendjes en vriendinnetjes.

Voor een expat is het een paar jaartjes doorbijten en dan met een hoop centjes terug naar huis maar voor een voetballer die allanag miljonair is, is het niet altijd waard.

Dit probleem zullen ze blijven houden, collega's die net terug waren van vakantie in Dubai zeggen allemaal hetzelfde, bloed heet. Je gaat van airco naar airco, je kan bijna niet op straat vertoeven.

19 januari 2024 om 16:30

Lol volgens mij ben je er nooit geweest PS het is nu winter hier in het Midden Oosten en is het savonds 18 graden en smiddags 24. En in Bahrain kan zijn vrouw en kinderen over straat het is daar veiliger dan Nederland en de UK

19 januari 2024 om 17:57

Ben dan toch benieuwd waarom Henderson het zo afschuwelijk vond dat ie zonder geld is vertrokken? En veiligheid is leuk, maar weet je wat ook leuk is, vrijheid. En dan met name vrijheid ondanks je geloof of je geaardheid. Of de vrijheid om in het openbaar te zeggen dat de regering kut is. Denk dat vooral dat best een verschil is voor een westerling daar.

Je kan in Den Haag trouwens ook wel met je vrouw en kind over straat hoor. Ik word dan zelden ontvoerd oid.

20 januari 2024 om 01:42

Voetbal is in SA en omringende landen razend populair.

Vrouwen mogen in SA al meerdere jaren zich vrij en zelfstandig bewegen.

In zulke landen zijn de dag indelingen anders en word tijdens warmste moment van de dag zo min mogelijk gedaan.
En tip voor je collega’s vervolg meer in schaduw lopen ipv steeds in de zon.

Grootste voorvechter voor vrouwen rechten in Saudi Arabië is al erg tevreden.

Dat de kinderen thuis zitten zonder / weer verlaten van vriendjes en vriendinnetjes is voor professionele sporters / voetbal familie die in het buitenland zijn altijd zo.

Overigens verbleef deze familie in Bahrein. En Bahrein heeft zeer hoog aangeschreven internationale scholen.

Mijn aanname is dat hij heimwee had naar zijn eigen thuis. Is ook niks mis mee. Maar hoe de media argumenten proberen te verzinnen 😂😂😂

20 januari 2024 om 09:42

Noem mij cynisch hoor, maar zolang mensen de vrijheid van een land roemen om dingen als "vrouwen mogen zich er al jaren vrij bewegen", ben ik nog niet overtuigd dat het de bakermat is van persoonlijke vrijheden. Zodra ik in Riyad met een bord voor het koninklijk paleis kan staan met daarop, geef ons meer vrijheid en stop met de oorlog in Jemen, stomme regering, en dan niet de cel in moet, raak ik verder overtuigd.

In 2,5 jaar een kleine 13 miljoen is ook niet verkeerd.

Een hoop geld voor een speler die het verschil niet meer maakte bij Liverpool en bij Al Ettifaq, neemt niet weg dat hij wel een meerwaarde kan zijn voor dit Ajax. We gaan het zien, ik ben benieuwd of 1 speler dit Ajax niveau omhoog kan krijgen.

Toch grappig dat vooraf wordt geroepen dat hij toch niet Haalbaar is door Fans van tegenstanders van Ajax, wat overigens nog niet zo heel gek was. Weinig tot geen fans van tegenstanders die zeggen:"zo, dat zou een goede zijn voor Ajax"

Nu het zover is rolt iedereen weer over elkaar heen omdat hij niet goed genoeg is, in topwedstrijden in Nederland of in Europa niet meer mee kan, geen verlosser is, geen leider, gaat Ajax niet redden. Laten we het eerste even zien en kijk naar de feiten. Op t oog leek hij me aardig fit, met zn Ronaldo torso. Hij is/was in Engels Nationaal elftal een zeer gewaardeerde kracht, gaat voorop. Met z'n mentaliteit lijkt het allemaal wel goed te zitten dus als iedereen nou eens even wacht met allerlei meningen die vaak nergens op gevaseerd zijn. Het is toch veel leuker als Ajax in de 2e helft van de competitie de anderen beter kan uitdagen.

19 januari 2024 om 11:51

Dat gaat natuurlijk twee kanten op ;-) Alle Ajax fans die wel roepen dat hij een verlosser is moet je ook nog maar afwachten natuurlijk. Dat hij geen leider is zie ik eigenlijk niemand roepen gezien dat pertinente onzin is. Leiderschap, mentaliteit en fitheid is zover ik weet altijd 100% geweest. Ikzelf twijfel of hij het ontbrekende stukje is voor een (enigzins) minder bekende positie als cvm in plaats van 8. Verder deed zijn team het in SA het ook niet goed dus hoop voor Ajax en de fans dat hij de selectie in Amsterdam wel de neuzen dezelfde richting opkrijgt. Ook dat moeten we nog afwachten. We weten allemaal dat Henderson de beste aanvoerder is, maar de spelers om hem heen zullen ook moeten opstaanEdit: lees nu dat ze in de zomer nog een leider willen halen en dan denk ik dat Henderson zich veel meer kan laten gelden indien deze leider ook kwaliteit laat zien. Mijn uiteindelijke punt is dat Hato, Henderson, Brobbey het niet met zijn 3en kunnen doen

19 januari 2024 om 13:02

Mooie onderbouwing. Niet veel aan toe te voegen. Het uiteindelijke punt is idd Henderson niet degene is waardoor Ajax ineens PSV van de mat speelt. Ik doe een aanname als ik zeg dat hij wel voorop gaat en voor Ajax hopelijk het vermogen heeft om de jongens mee te trekken. a la Tadic. Daar kon je fan van zijn of niet, hij was de baas. Misschien komt hij van de zomer wel terug dan ;-)

19 januari 2024 om 11:55

Tja maar dat kan je van de andere kant ook zeggen. Er word nu al door een groep ajacieden gedaan of dit de grote verlosser gaat zijn en alsof dit een gegarandeerd groot succes gaat zijn. Maar volgens mij zit de meerderheid gewoon in het midden en vinden het qua naam natuurlijk wel een stunt maar willen eerst maar eens zien wat hij gaat brengen. Helemaal voor zo'n salaris

19 januari 2024 om 13:06

Objectief gezien is Henderson natuurlijk een hele goede aanwinst voor Ajax, of het nu wel of niet positie 6 wordt. Wat je ziet gebeuren in de reacties op artikelen sinds dit speelt is dat 98% van de niet-ajax fans eerst twijfels heeft bij zijn komst en daarna over elkaar heen vallen of het dan wel een goede aanwinst is want hij is geen 6 en al 33 en voetbalde alleen mee bij Liverpool etc. Dat is erg vermakelijk om te zien, elke club in Nederland zou deze speler wel willen (buiten het feit of de positie al bezet is).

19 januari 2024 om 14:15

Door fans en tegenstanders? Ik als Ajacied keek ook even of het niet 1 april was toen de geruchten voor het eerst opdoken. Topvoetballer die eigenlijk nog wel een niveautje hoger dan Ajax kan, onder contract in Saudi Arabië voor een veelvoud van wat Ajax kan bieden. Voor mij leek het ook een gevalletje Eto'o te worden, waarbij Ajax hooguit door de zaakwaarnemer naar de media gelekt werd om andere clubs te pushen meer te betalen.

Had Henderson eigenlijk van tevoren beter onderzoek naar moeten doen. Je weet dat het als familie zijnde erg lastig kan zijn. Zeker voor vrouwen daar. Maar ja als je zo veel geld krijgt aangeboden wordt je daar verblind naar. Maar als je daar eenmaal bent dan zie je het wel anders. Voor de rest vind ik 1,5 miljoen tekenbonus nou ook niet zo hoog als de titel van dit artikel doet vermoeden. 4,5 miljoen salaris is fors maar je hoeft geen transfersom voor hem te betalen. Hopelijk dat hij dat salaris ook kan waarmaken.

20 januari 2024 om 01:47

Het gezin woonde in Bahrein, wat zeer sterk gematigder is dan Saudi Arabië.
Bahrein dat over zeer hoog aangeschreven internationale scholen beschikt.
Maar ook in Saudi Arabië zijn er heel hoop dingen veranderd. Hebben vrouwen veel meer rechten dan men hier denkt.

Ik kan mij vergissen, maar volgens mij kregen Blind en Tadic toen zij naar Ajax ook een salaris van 4 a 5 miljoen en ook zij kregen tekengeld. Met andere woorden: deze betalingen zijn voor iemand van het kaliber Henderson al lang geen "forse" maar normale bedragen.

Prachtige transfer voor Ajax en een mooie uitkomst voor Henderson, nu hebben ze bij Ajax eindelijk een echte leider in de selectie. Goed dat Bergwijn het als 'grote' naam op zich had genomen, maar Steven is natuurlijk verre van een natuurlijke leider type en dat zag je i.m.o. ook terug op het veld. Of zou Bergwijn nog even actief blijven als 'schijn aanvoerder' voor de rest van het seizoen?

Prima investering in de wederopbouw! Helemaal afgezet tegen die verkwanseling van afgelopen zomer.

Wow een half jaar voor 0 euro gewerkt! Je zou bijna medelijden krijgen met deze miljonair.

Die tekenbonus is zo terug verdiend door de shirtverkoop

19 januari 2024 om 13:05

Ik denk dat de kledingsponsor er meer aan verdient dan dat Ajax dat doet.

19 januari 2024 om 16:32

Ik heb het over de tekenbonus. Dat verdienen ze echt wel terug aan die dure shirts. Niet over de totale inkomsten van shirtverkoop.

19 januari 2024 om 18:10

Die shirt verkoop is een mythe die al een hele tijd rondgaat in het voetbal en vaak niet of maar gedeeltelijk klopt.
Het probleem is dat de opbrengst van die dure shirts vooral naar Adidas gaat en niet naar Ajax, en sowieso is het maar de vraag of ze er uberhaupt meer kunnen verkopen, er worden in deze fase van het seizoen immers geen shirts meer bijgedrukt.

Ajax krijgt een groot vast bedrag van Adidas waarvoor zij overal de Ajax shirts mogen verkopen (onafhankelijk van de verkoop aantallen) en maar een klein bedrag per shirt. Als ze zo'n shirt in de eigen fanshop verkopen moet je denken aan 20 euro die ze overhouden, anders misschien 5-10 of zo. En dan heeft Ajax nog een prima deel, gemiddeld houden clubs in de premier league bijvoorbeeld nog geen 5 pond over per vekocht shirt (alleen de top clubs zitten daar ver boven).

Forse tekenbonus nog wel. Ik vind het eigenlijk wel meevallen, zeker zonder transfersom en gezien het acceptabele salaris. Er komt toch een grote meneer binnen.

Daarnaast denk ik dat wanneer Ajax een acceptabele tweede seizoenshelft draait, een naam als Henderson ook andere grotere namen kan aantrekken voor het komende seizoen. Uiteraard begrijp ik dat de komst van Henderson ook komt doordat hij in Engeland meer belasting zou betalen. Maargoed, hopen mag.

Weeksalaris is 140.000 euro per week. Jaarsalaris van 7,2 miljoen euro. Toch een verschilletje en typisch iets voor een club in paniek

19 januari 2024 om 13:07

Maar wie zegt dat deze gegevens wel de juiste zijn ? Henderson zal zeker niet de goedkoopste zijn. Het zou logisch zijn dat hij meer gaat verdienen dan Bergwijn, echter de bedragen die wij horen zijn natuurlijk allemaal geruchten.

19 januari 2024 om 13:10

Jaarsalaris van 4,2 miljoen bruto

19 januari 2024 om 14:37

Paniek? Je moet je niet blindstaren op het salaris en de transfer als geheel eens bekijken. Dan zie je dat Ajax geen stuiver teveel betaalt aan Henderson.

Hij gaat nu volgens sommige media 7,2 miljoen op jaarbasis verdienen. Over die contractperiode van 2,5 jaar is dat is 18 miljoen. Dan heb je nog die tekenbonus van anderhalf miljoen. Zit je in totaal op 19,5 miljoen aan uitgaven.

Als je Henderson of gelijkwaardige speler uit zijn contract had moeten kopen had je in de huidige markt ook makkelijk 10 tot 15 miljoen moeten lappen. Dan 2,5 jaar een miljoen of 5 aan salaris erbij en je zit zelfs in het meest gunstige geval nog rond de 22,5 miljoen.

Zat net te kijken maar Henderson met zijn 33 ziet er fit uit hoor, goed getraind lichaam.

19 januari 2024 om 13:09

Zekers, maar hoe zal het met zijn uithoudingsvermogen zijn. Dat zie je er niet direct van af, maar het laatste seizoen speelde hij gemiddeld minder dan 60 minuten per wedstrijd.

Betaalt fors?
dat valt reuze mee toch?

Nu nog even peilen bij De Ligt, Tete, Nico en Kluivert.

Zo zie je maar dat er simpele redenen zijn om daar niet te blijven. Babbels hier op dat forum haha geweldig. Geen idee wat de situatie is van iemand maar wel be...eh veroordelen hier. Welkom in Nederland in ieder geval. Mooi dat een grote naam naar Nederland komt net als Gotze bij PSV. Oh en nu ook Luuk de Jong natuurlijk. Werd ook afgebrand door de echte kenners hier op dit forum.

Ik weet het niet hoor, maar ik vind 4,5 miljoen salaris per jaar en een tekenbonus van 1,5 miljoen erg veel geld voor een 33 jarige "stofzuiger" op het middenveld zonder restwaarde. Ik hoop voor de Ajacieden dat hij een aanwinst is en Ajax daadwerkelijk beter maakt. De tijd zal het leren.

Toch even een kanttekening. Van Ajax wordt toch vaak verwacht dat spelers veel voetballend vermogen hebben. Maar als Henderson 1 ding niet heeft dan is het voetballend vermogen.

Het middenveld van Liverpool was jaren Fabinho Henderson en dan Milner of Wijnaldum. Daar zat totaal geen voetbal in. Later kwam Thiago Alcantara. prachtige voetballer maar die is nooit fit om voetbal in de ploeg te brengen. Dus je kunt niet van Henderson verwachten dat je een sierlijke middenvelder in huis hebt gehaald.Als je iets nodig hebt zal je ervoor moeten betalen. Dat Ajax hem nodig heeft kan geen mens ontkennen.
Ik lees de kopen nog en hoor de zichzelf kenner noemende nog in koor:
Schip heeft weliswaar punten gepakt, maar dat kwam alleen doordat hij een makkelijk programma had.
De noodzaak om te vechten voor een plek in de EL en misschien nu overwintering is dan ook heel groot.
Denk je er anders over dan ben ik er van overtuigd dat je anti-Ajjax ben


Dus in plaats dat je de club €3,5 mln moet betalen betaal je de speler nu € 1,5 mln. Slim zou ik zeggen

Prima deal, eindelijk een winnaar op het veld, kunnen die andere slappe zakken nog wat van leren

Absurd en walgelijk dat een voetballer 3,2 van de 4,5 miljoen overhoudt. Ondertussen zijn er zat normale mensen in Nederland die tot 49% van hun salaris afstaan aan belastingen. Systeem slaat nergens op.

20 januari 2024 om 01:55

Werknemers die vanuit het buitenland geworven zijn en hier komen werken kunnen recht hebben op de 30% regeling. Daar zitten wel enkele voorwaardes aanvast en heeft volgens mij een maximale looptijd

20 januari 2024 om 09:18

Je moet niet alles geloven wat je leest

20 januari 2024 om 10:43

Je kan het ook omdraaien. Henderson betaald 1,3 miljoen belasting per jaar. Dat is toch ruim voldoende? Normale mensen dragen lang niet zoveel bij

De vlucht van Barcelona naar Manchester duurt 2 u en 35 min. Van Turijn naar Manchester 2 uur en 15 min. Dat dichter bij de familie verhaal kan dus ook in de prullenbak.

In plaats van de artikelen van gisteren te recyclen, is er toch nog wel nieuws te brengen over Henderson? Ik ben razendbenieuwd of hij vanmorgen halgelslag, vlokken of toch pindakaas op zijn brood had gesmeerd

Toch een redelijk mals bedrag eigenlijk, had aanzienlijk hoger verwacht

Dit zal bepaalde spelers toch twee keer doen nadenken vooraleer ook zij de overstap maken.
Al bij al weet je dat het een risico is. Sluit dan een contract voor een jaar af. Dat moet sowieso wel lukken om uit te doen.

Het komt allemaal samen voor hem in Amsterdam. Door gunstige fiscale regeling houdt hij netto genoeg over. Hij hoeft niet terug naar Engeland om met de backlash van de Lhbtq misere te dealen die de roddelpers over hem uit zou storten, hij hoeft niet Tegen Liverpool te spelen en hij kan nog met een kort vluchtje familie opzoeken, en hij kan belangrijk zijn voor dit team ipv een ouder wordende reserve zijn bij een topteam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren