Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Çaglar Söyüncü kopt Manchester City naar landstitel

Laatste update:

Manchester City is de nieuwe landskampioen van Engeland na een nederlaag van Manchester United. Het team van manager Ole Gunnar Solskjaer moest dinsdagavond niet verliezen van Leicester City om de landstitel voortijdig naar de stadsgenoot te laten gaan, maar de bezoekers verlieten Old Trafford met een 1-2 zege. Met nog drie speeldagen te gaan is Manchester City niet meer te achterhalen door Manchester United: tachtig om zeventig punten.

In vergelijking met de 3-1 zege op Aston Villa zette Solskjaer, met oog op het drukke programma van deze maand, liefst tien andere namen op het wedstrijdformulier, onder wie Donny van de Beek en Premier League-debutanten Anthony Elanga en Amad Diallo. Leicester City startte goed en ging na tien minuten verdiend aan de leiding op Old Trafford. Dat deed het team van manager Brendan Rodgers bovendien op heerlijke wijze: na een goede actie van Youri Tielemans aan de rechterkant volgde een dito voorzet richting de verste paal, waar Luke Thomas de bal perfect in de rechterbovenhoek mikte. David de Gea was volslagen kansloos op de inzet van de jonge linksback: 0-1.

Manchester United had slechts vijf minuten nodig om de achterstand weg te poetsen. Thomas ging niet met volle kracht een duel met Diallo aan, waarna Mason Greenwood de bal kreeg en hij het leer na een individuele actie uiterst precies laag in de linkerhoek mikte: 1-1. Opvallend: het was sinds mei 2006 (!) niet meer in de Premier League voorgekomen dat twee tieners, Diallo en Greenwood, een doelpunt tot stand lieten komen. In het resterende half uur hadden de teams van Solskjaer en Rodgers moeite om het spel te maken en met name het verval van de bezoekers richting de onderbreking was zichtbaar.

De Gea werd na de voltreffer van Thomas niet meer getest tot de pauze. Leicester City maakte na rust echter een betere indruk en begon Manchester United onder druk te zetten. Na een uur spelen voorkwam De Gea met een goede redding dat Kelechi Iheanacho kon scoren, maar enkele minuten later viel alsnog de 1-2. Na voorbereidend werk van Marc Albrighton ontsnapte Çaglar Söyüncü aan de aandacht van de net ingevallen Marcus Rashford en kopte hij de bal snoeihard achter De Gea: 1-2.

De entree van Edinson Cavani, Paul Pogba en Bruno Fernandes kon United niet behoeden voor een nederlaag. Leicester City staat nu met 66 punten op de derde plek in de Premier League en is zo goed als zeker van een plek in de top vier. De bovenste vier ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor de Champions League.

Voor Manchester City is het de zevende keer dat het zich landskampioen mag noemen. Eerder gebeurde dat in 1937, 1968, 2012, 2014, 2018 en 2019. Eerder dit seizoen won Manchester City al de League Cup door Tottenham Hotspur in de finale met 1-0 te verslaan. De ploeg van manager Josep Guardiola staat op 29 mei ook nog tegenover Chelsea in de eindstrijd van de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat jammer dat we hier verliezen.. he Liverpool fans?

11 mei 2021 om 20:57

United heeft net met C team gespeeld tegen Leicester en 2-1 verloren. Wetende dat bij verlies City vandaag kampioen zou worden. Dit alles gedaan zodat Leicester in top 4 blijft en Liverpool geen CL speelt volgend jaar. Overigens moet United donderdag tegen Liverpool en dan wel op oorlogssterkte. Zie de haat die ze hebben tegen Liverpool.

11 mei 2021 om 21:21

Of zou het misschien vanuit United kant logischer zijn om de tweede plek veilig te willen stellen? Dan is de keus met een A team tegen Villa te spelen logisch, want 3 punten. Dan kan je 2 dagen later niet weer met de A keus aantreden tegen Leicester, waartegen je met de A keus ook nog best wel eens puntverlies kan lijden. Dankzij de 3 punten tegen Villa hoeft United alleen nog maar tegen Fulham te winnen en de tweede plek is nagenoeg zeker binnen.

11 mei 2021 om 21:41

Warabe je draait helemaal door, kijk eens naar de schema van United? En United wilde duidelijk winnen!

11 mei 2021 om 22:02

Het schema!

11 mei 2021 om 21:21

Tja .. zag dit aankomen haha, als de situatie andersom was , was hetzelfde gebeurd, rivaliteit zit heel diep tussen de 2 clubs. Hebben het zelf dit jaar laten liggen door blessures en gewoonweg egocentrische voorhoede dit jaar, die liever missen dan een bal af te spelen en moet ons komend jaar maar herpakken.

Lekker hoor! Kampioenen! Als ik een Liverpool fan zou zijn zou ik me wel echt genaaid voelen. United gaf door haar B/C elftal waarschijnlijk het laatste CL ticket aan Leicester terwijl Liverpool straks tegen een A elftal van United speelt. Chelsea zie ik het niet meer weggeven. Uiteraard snap ik waarom United het doet. Maar dit is ergens ook weer niet eerlijk.

11 mei 2021 om 21:07

Moet united dan met een dag rust met de sterkste 11 spelen tegen Leicester en dan na een rustdag op woensdag ook maar weer een topprestatie leveren? Je snapt wel dat dat niet mogelijk is.

11 mei 2021 om 21:20

@soccerteam Daarom zeg ik toch ook: Uiteraard snap ik waarom United het doet. Het is begrijpelijk, maar ondanks dat is wel interessant hoeveel factoren er uiteindelijk een bepalende doorslag kunnen hebben in een seizoen. Blessures, vorm van het moment. En natuurlijk spelen tegen een A of B elftal i.v.m. drukke speelschema's. Dat hoort er gewoon bij.

11 mei 2021 om 21:10

Gefeliciteerd Silvacity, terechte winnaar van de Prem. Als Liverpool fans zich genaaid voelen moeten ze eens kijken naar hun 9 gelijke spelen en 9 verliespartijen. Daar hebben ze toch echt zichzelf mee in de voet geschoten.

11 mei 2021 om 21:21

Thanks! Ik ben het ook volledig met je eens verder. Uiteindelijk hebben ze natuurlijk ook pech gehad met blessures maar verder waren ze ook niet goed genoeg dit seizoen.

Je merkte in deze wedstrijd dat van de Beek veel te graag wilt waardoor hij het overzicht verliest en dus fouten maakt, ik blijf van mening dat hij naar Duitsland had moeten gaan toendertijd onder Peter Bosz bij Leverkusen daar had hij perfect gepast maar blijf voor hem hopen dat hij alsnog slaagt in Manchester verder gefeliciteerd aan de Manchester City fans met het verdiende kampioenschap

11 mei 2021 om 21:07

Donny was toch gewoon weer helemaal prima, echt een genot om naar te kijken lijkt allemaal als vanzelf te gaan bij hem. Altijd aanspeelbaar en zeer dominant, zoals we hem al kennen vanuit zijn Ajax periode. Hopelijk houdt hij deze vorm vast, en maakt hij ons Europees Kampioen.

11 mei 2021 om 21:19

Allemachtig wat zag dat er slecht uit. Niemand durft hem in te spelen en hij gaat soms half diep omdat hij bal toch niet krijgt. Dit is echt kansloos verhaal aan t worden. Kun je wel op ‘verkeerde’ positie spelen maar dat gesjok van m, dat halve meelopen. Geen gezicht. Denk dat ze’m voor elk redelijk bedrag wegsturen, wat moet je ermee.

11 mei 2021 om 23:58

Oef, Donny was de minste speler van het B-team. Hoewel ik Matic ook erg matig vond. Maar Donny moet inderdaad lekker een stap terug doen. Leverkussen inderdaad. Misschien iets van een Napoli. Of dus Ajax. Dat is meer zijn niveau. Manutd blijkt een veel te grote stap geweest en ik zie hem hier niet slagen. Niet als United ambitie heeft

Of het nou mooi is ofniet vanwege Liverpool. Vanavond wel gezien dat er een mega grot gat zit in de selectie tussen basis 11 en de rest. Ongelofelijk wat een middelmaat zeg! Mata VDB Matic! Verkoop ze alsjeblieft!

City natuurlijk de terechte kampioen. Ik ben benieuwd als Chelsea een heel seizoen met Tuchel aan het roer staat, of de verschillen nog zo groot blijven.

11 mei 2021 om 21:02

Denk ik niet om eerlijk te zijn. Zal nog wel wat mogen kopen na zo sterk te hebben gepresteerd. Nu al zin in het volgende seizoen. Want wat nu volgt gaat helemaal om niets meer. Het 4de CL ticket nog. Dat is alles.

Liverpool straks in de conference league tegen Feyenoord

11 mei 2021 om 21:02

*sparta

Top van Leicester, hopelijk gaan ze het redden!

Poe hey, ik dacht leuk eindelijk eens 90 minuten voor Donny. Ik zou lekker naar Roma gaan, dit wordt niks meer daar.

11 mei 2021 om 21:16

De centen zullen goed zijn maar wat een verschrikkelijke club om daar nu te moeten voetballen. Kan me niet voorstellen dat hij daar gelukkig is. Een heel jaar opzichtig genegeerd. En dan in een C team op mogen draven, al was het maar om Liverpool dwars te zitten. Hoe klein kun je zijn.

11 mei 2021 om 21:21

Hij zit er toch nog maar net, gewoon geduld hebben.

Sommige jongens komen later op stoom. United is groot genoeg om niet te paniekeren. En anders over 2 jaar verhuren.

Netjes hoor, Leicester hard op weg naar Champions League voetbal. Ze hebben ook een van de leukste teams om naar te kijken, met iheaeanacho, Tielemans, Maddison, Vardy natuurlijk en de Turkse verdediger. Als ze nu ook nog de FA cup winnen is het seizoen helemaal geslaagd.

11 mei 2021 om 21:23

Vond het vandaag toch erg tegenvallen, tegen de reserves van United.

Jammer dat we verliezen, wel verwacht gezien de opstelling natuurlijk, City verdiend kampioen
Gefeliciteerd Man City Fans!

Soyuncu moet gewoon naar een barca gaan

11 mei 2021 om 21:32

Kan Barca dat betalen dan? Die kunnen nog niet eens 20 miljoen uitgeven volgens mij.

Beetje zielig hoe ze meer met ons (Liverpool) bezig zijn dan met hun eigen, maar ok hoort er bij. Volgend seizoen zijn we terug op volle sterkte en hopelijk een paar versterkingen erbij zodat we het City weer kunnen proberen moeilijk maken. Want dit United is te zwak om de strijd aantegaan met City.

11 mei 2021 om 21:20

Je snapt toch wel dat ze voor een lange periode maar 1 a 2 rust dagen hebben? Fysiek onmogelijk op professioneel niveau. Het is geen sunday league niveau wat ze spelen.

11 mei 2021 om 21:21

Wie zegt dat ze meer met Liverpool bezig zijn, dan met hun eigen??Waar baseer jij dat op??Juist zijn ze meer bezig met hun eigen. Om spelers te beschermen. Geen onnodige blessures oplopen. In dit krankzinnig speelschema. Met een finale nog in zicht. Volgens mij deed Liverpool dit zelf, vorig jaar.

11 mei 2021 om 21:27

Beetje zielig dat enkele Liverpool fans niet gewoon even naar het schema kunnen kijken en begrijpen dat dit de meest logische keus is voor United? Alsof Solskjaer dit doet als masterplan om Liverpool een bak te zetten. Wat een kolder.

11 mei 2021 om 21:40

Beetje zielig om als titelhouder zelf gigantisch te falen door niet in de top 4 te staan na 36 wedstrijden en dan andere clubs van dat falen de schuld te geven. Als je zo veel in korte tijd moet spelen dan moet je rouleren als United en ja dan kun je tegen een nederlaag aanlopen. Dan moet je als Liverpool zorgen dat je niet in een situatie terecht komt dat je afhankelijk bent van resultaten van anderen.

11 mei 2021 om 21:47

@michthered, is toch echt Liverpool zijn eigen fout dat je niet in de top 4 staat. United staat comfortabel 2e en hebben nog een wedstrijd tegoed. Die willen gewoon rust geven voor de EL finale. Zeker als titelhouder zo hard falen dat je zelfs buiten de top 4 valt.

Zal t nog sterker stellen, als Donny vd Beel zo voetbalt hoeft ie niet mee naar t EK. Wat een drama, dan Klaassen maar. Manman, drie keer niks

Champions! Heerlijk om eindelijk officieel kampioen te zijn van de Premier League 20/21. League cup & landstitel zijn nu binnen, en dan hebben we nog de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen te gaan in de Champions League finale tegen Chelsea. Dat gaat een hele lastige match worden, ik schat de kansen 50/50 in. Had er een hard hoofd in, in het begin van dit seizoen, maar de machine is uiteindelijk gaan lopen zoals we Manchester City kennen. Ruben Dias de beste speler van City dit seizoen, wát een geweldenaar. Daarnaast is het Leicester gegund, prachtig elftal met geweldig beleid!

Aan het begin van het seizoen geloofde ik er niet in. City verloor met 5-2 van Leicester met Garcia en Ake in het centrum. Ze stonden na een wedstrijd of 8 ergens in de middenmoot wat je niet snel meemaakt bij City de laatste jaren. Echter kwam daar Dias, begon City stabieler te presteren en begon langzamerhand de honger en scherpte weer toe te nemen. City heeft nog wekenlang heel veel kansen gemist, maar dat kon want City hield toch wel de 0. De piek van het PL seizoen kwam toen ze een hele lange ongeslagen reeks hadden ingezet. Tijdens die periode hebben ze de titelstrijd al bepaald. United bleef punten verspelen. Chelsea stelde teleur onder Lampard en Liverpool zakte als pudding in elkaar door blessures, maar ook door een gebrek aan veerkracht. Niemand kon het meer opbrengen. Dat had ik nooit verwacht.

Guardiola zei dat dit de moeilijkste titel was. Daar klopt toch niks van? Het begin was slecht, maar daarna hebben de concurrenten het toch serieus laten afweten en heeft City hun niveau gigantisch kunnen opkrikken.
City heeft het meest complete team momenteel. Ze strijden elk jaar voor alle mogelijke titels, veel beter kan het al bijna niet meer. Voor volgend jaar hoop ik dat Chelsea terug mee zal kunnen doen voor de titel, maar het zal toch zeer moeilijk worden.

11 mei 2021 om 22:13

Hij doelde daarmee ook onder andere op covid en omdat het echt veel moeite heeft gekost voordat City weer begon te rollen. In de eerste weken/maanden leek het er nog niet op. Ze moesten van ver komen. De spelers gaven zelf ook aan dat City mentaal en fysiek niet in top vorm was aan het begin van het seizoen. Daarnaast hadden ze nog een CL toernooi gespeeld afgelopen zomer waardoor ze geen voorbereiding hebben gehad op het seizoen. Dat is anders dan wanneer je een team in vorm moet coachen om zo door te blijven spelen. Ik snap daarmee wel wat hij bedoeld als ik zijn woorden juist interpreteer. Qua concurrentie was het absoluut geen top jaar in de CL. De verwachtingen waren hoog toen Villa, Everton, Chelsea en Spurs goed aan het seizoen waren begonnen. En dan heb je United, Liverpool en City nog. En ook Leicester en West Ham deden mee.

11 mei 2021 om 23:09

Maar daar had niet alleen City last van toch??
Veel top ploegen lieten veel punten liggen, in het begin van wat seizoen.

Juist door de grote goede selectie van City. Heeft het hun juist geholpen deze titel te winnen. En verdiend hoor. Niks op aan te merken. Waar veel spelers op Hunen tenen liepen. Kon Guardiola meer rouleren.

12 mei 2021 om 01:39

Dat maakt het seizoen nog niet minder zwaar voor de coach. Die moet nog extra zijn best gaan doen om de kar te gaan trekken. Als je team in de flow is en alles wint lijkt het me ook makkelijker aansturen dan wanneer alles stroef loopt. Los of de tegenstanders daar ook last van hebben gehad. De coach heeft het als extra zwaar ervaring en daardoor als extra knap. Of dit objectief gezien de moeilijkste titel is weet ik niet. Denk dat hij zich meer uitspreekt in hoe hij het ervaren heeft.

Als liverpool 10 punten pakt worden ze zoiezo 5e. En aangezien city of chelsea zich gaan plaatsen door de cl te winnen gaat de nummer 5 van de competitie als nog de cl in?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren