Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Afwijzing Mislintat verklaard na nieuwe ontwikkeling over som Arda Güler’

Laatste update:

De prijs voor Arda Güler gaat vermoedelijk veel hoger uitvallen dan in eerste instantie werd gedacht, schrijft Relevo. De Turkse groeibriljant moet Fenerbahçe zo'n 17,5 miljoen euro opleveren. Zijn zaakwaarnemer en vader eisen echter ook een flink bedrag aan commissie: 15 miljoen euro. Geïnteresseerde clubs zullen dus met een flink bedrag over de brug moeten komen om de aanvallende middenvelder in te lijven.

De geruchten over de sportieve toekomst van Güler zijn inmiddels nauwelijks bij te houden. Met zijn entourage zouden vergevorderde gesprekken zijn gevoerd met onder meer Sevilla, terwijl Barcelona, Real Madrid, AC Milan en Benfica naar verluidt ook geïnteresseerd zijn in de diensten van de Turks international. Fenerbahçe hoopt zijn groeibriljant nog een seizoen in Istanbul te houden, maar weet dat het kansloos is als de Europese elite zich mengt.

Relevo schrijft echter dat clubs die geïnteresseerd zijn veel dieper in de buidel moeten tasten dan voorheen gedacht. Naast de transfersom van 17,5 miljoen euro moet ook een commissie van 15 miljoen worden uitgekeerd aan de zaakwaarnemer en vader van Güler. Daarmee zou de totale som op ruim 30 miljoen euro uitkomen. Het talent heeft bij Fenerbahçe nog een contract tot medio 2025, maar kan door een clausule voor een gelimiteerde transfersom vertrekken.

Mike Verweij wist maandag in de podcast Kick-off van De Telegraaf te melden dat Ajax nooit serieus in de markt is geweest voor Güler. Klaas-Jan Huntelaar zou naar verluidt wel gecharmeerd zijn van het Turkse talent, maar krijgt directeur voetbalzaken Sven Mislintat daar niet in mee. "Zeg nooit nooit, want wat vandaag niet is, kan morgen weer anders zijn. Maar van wat ik begrijp willen ze Güler niet hebben", aldus de clubwatcher van De Telegraaf. "Ik zie het elke dag voorbijkomen en elke dag informeer ik of het klopt. Maar nee, Mislintat wil hem niet."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gevalletje papa Haaland, heerlijk meeverdienen op de talenten van je zoon.

27 juni 2023 om 08:35

En als er iemand in trapt, is hij voor de rest van zijn leven klaar ...

27 juni 2023 om 10:14

Eens dat je dan voor de rest van je leven klaar bent. Helaas denken veel spelers die richting SA gaan er anders over...

27 juni 2023 om 10:59

Tja ... als je met 100 mln op de bank uitkomt, kom je met 150 of 200 mln ook best wel uit ...

27 juni 2023 om 08:38

Zijn goed recht ook. Hij heeft zijn zoon opgevoed, gevoed etc.

27 juni 2023 om 08:52

Je bedoelt de standaardtaken van een ouder?
Ik dacht niet dat daar een financiële beloning tegenover stond hoor....

27 juni 2023 om 08:56

Of het zijn recht is zal wel, ik hoef in ieder geval niets over de rug van mijn kinderen te verdienen. Ik zou het vooral fijn vinden als mijn kind de juiste keuze voor zichzelf zou maken. Door dit soort bedragen te vragen blijven alleen de grotere clubs over. Je kunt je afvragen of dat het beste is voor je kind, of dat een kleinere club beter zou zijn voor z'n ontwikkeling.

27 juni 2023 om 08:59

Standaardtaken of niet. Het is zijn zoon en hij heeft in hem geïnvesteerd dus ik vind niet raar dat de vader ook meeverdient met de zoon. Als jij ergens investeert in en het pak winstgevend uit ga je zeggen laat maar? Ik geloofde gewoon in hun visie. Hij heeft alle recht als vader die heeft ingespannen om zijn kind groot te brengen. Naar voetbal trainingen etc te brengen daar ook van te verdienen. Dats respect ook vanuit de zoon naar de vader toe die dat erkent. Helaas begrijpen Westerlingen dit niet. Komt ook dat individualisme hier erg groot is en ze andere concepten dan raar vinden. Terwijl andersom hetzelfde ook word gedacht.

27 juni 2023 om 09:01

Een kind is geen investering.

27 juni 2023 om 09:02

@Rochus Dat is jouw eigen keuze. Nederland heeft veel geïnvesteerd in een individualistische systeem waarom zelfs binnen famillies ieder voor zichzelf gedachtes rondlopen. Ik snap jouw gedachtegang, maar ben absoluut er oneens mee. Hou gewoon rekening mee dat in andere constructies de familie aan elkaar verbonden is op alle vlaktes dus ook financieel. Anders dan je gewend ben, maar goed

27 juni 2023 om 09:06

@Rochus Kijk waar je op focus. Kind investeer je in. Of doe jij dat niet? Wil je zeggen dat je niks doet om je kinderen dromen waar te maken? Dus je investeer ook in hun of je ben een andere soort ouder..

27 juni 2023 om 09:07

Een kind als investering zien. Of je hebt geen kinderen, of ik heb medelijden met jou kinderen. Mijn kinderen zijn mij niks verschudigt, ik ben hun alles wat er in mijn macht ligt verschuldigd.

27 juni 2023 om 09:09

Een kind is geen melkkoe of een potentiële financiële investering, kom op zeg, daarvoor heb je geen kind genomen.

Als je er zo over denkt, dan begrijp ik jou inderdaad totaal niet.

27 juni 2023 om 09:10

Jij hebt duidelijk geen enkel idee wat je als ouder voor offeringen moet brengen. Mijn neefje speelt in de B1 van Feyenoord en als ik zie hoeveel zijn vader daarmee bezig is, de reizen en gekke tijden die daar bij komen. Zelfs in de jeugd blijf je namelijk niet alleen binnen de landgrenzen. En als écht goed bent moet je ook voor je land uitkomen en heb je ook in de jeugd elke 3 maanden wel een toernooi in Frankrijk, Mexico of een ander land. Je moet er zoveel voor opzij zetten, enkel voor die hélé kleine kans dat hij het daadwerkelijk red in de voetballerij... het is bizar. Je doet er als ouder zoveel voor, terwijl het voor maar heel weinig mensen is weggelegd.

27 juni 2023 om 09:13

@omariofc

wat zeg je allemaal? Ik heb me kind gebracht daar en daar en dan koste het mijn uren. Hoe ben jij opgevoed?

Dan moest je ook maar veilig doen voor je eigen genot.

Van je kind houden is onvoorwaardelijk. Alles wat je kind wilt doe je vanuit je hart en niet van oh later kan ik geld verdienen aan hem/haar. Onbegrijpelijk dat je er nog zo achter staat.

27 juni 2023 om 09:17

@Nora1911 Veel plezier in het bejaardentehuis dan waar helaas heel veel nederlanders liggen zonder famillieleden die ze bezoeken. Ouders hebben rechten over hun kinderen en andersom. Helaas denk jij daar anders over en dat mag

27 juni 2023 om 09:18

@omariofc en anderen. Klinkt bij sommigen bijna alsof kinderen een schuld hebben bij hun ouders. Wordt die schuld ook meegerekend als je een hypotheek wil? En zou een hypothetisch persoon deze achuld kunnen aftrekken? Asking for a friend.

27 juni 2023 om 09:18

@rochus,

Een kind is altijd een investering geweest.

Bij armlastige gezinnen zie je juist hele grote gezinnen, kinderbijslag?
Daarnaast moeten de ouderen kinderen bijdragen in het huishouden en bij sommige gezinnen zelfs meeverdienen. En dan hebben we nog de mantelzorg.

27 juni 2023 om 09:19

Dat doe je uit liefde voor je kind, om te helpen hun dromen waar te maken!

27 juni 2023 om 09:20

Lekker generaliseren. Je hebt geen enkel idee wat je als ouder voor offeringen moet brengen als ouder alleen maar voor de kleine kans dat je zoon profvoetballer word. Als ouder heb je dat voor je kind over, maar dat betekend niet dat het slecht is om 'mee' te profiteren. Waarschijnlijk staat er in zijn contract dat zijn ouder 1 of 2 procent van de transfersom krijgen, de rest gaat allemaal naar de zaakwaarnemer(s). Hoe durven mensen te klagen over dat ouders meeprofiteren terwijl zij hun hele leven de opofferingen brengen en de échte profiteurs(de zaakwaarnemers) pas op hun 16e of 17e in beeld komen en wat contract bespreken doen en al het geld binnen harken...

27 juni 2023 om 09:20

@IkWeetAlles1 wie zegt dat jouw kind een financiële investering erin. Nogmaals Nederland is een indivualistische land en daar denkt men anders en meer aan hun zelf. In dat soort landen word er anders over nagedacht.

27 juni 2023 om 09:21

@MR_Knowledge. Ik had wel meer van je verwacht met jouw naam. Ik zeg altijd voor goede en slechte tijden ben je als ouders en kinderen aan elkaar verbonden linksom of rechtsom.

27 juni 2023 om 09:26

La Decima, kinderen een schuld? Wat bazel jij? Niemand zegt dat. De Nederlandse familie constructie is gewoon anders.

27 juni 2023 om 09:26

Je begrijpt duidelijk het verschil niet tussen investeren in je kind en je kind als investering zien.

Ik krijg niet het idee dat Rochus niet in zijn kind zou willen investeren. Alleen doet hij dat voor zijn kind, niet voor zichzelf. Belangrijk verschil. Het ene doe je uit liefde voor de ander (wat jij idioot genoeg individualisme noemt) en het andere doe je voor jezelf (wat de vader van deze voetballer doet).

Je hebt een behoorlijk kromme gedachtegang die trekjes vertoont van het Stockholm syndroom, als je dankbaarheid moet tonen aan iemand die jou ziet als investering. Als er een van de twee individualistisch is, dan is het wel degene die zijn kind ziet als een investering voor zichzelf. Sterker nog, dat is pure egoã¯sme van iemand die niet ver vooruit kan denken.

27 juni 2023 om 09:29

@omariofc Ik ben zelf vader van 2 prachtige kinderen en ik geef je 100% gelijk. Mensen plakken er ook onnodig een vies label aan.

27 juni 2023 om 09:29

@Omario

Wat bazel je nou? Dus omdat ik aangeef dat ik vind dat mijn kinderen mij niks verschuldigd zijn, ga jij ervanuit dat ik alleen in een bejaardenhuis terecht kom? Dit is niet alleen een aanname, maar een hele domme aanname. Mijn overgroot oma, mijn oma's zijn allemaal thuis overleden op 80+jarige leeftijd. Daar is gewoon voor gezorgd tot aan hun dood. Als jij je kinderen liefdevol en onvoorwaardelijk opvoed, zul je zien dat je kinderen ook voor jou klaarstaan. Maar ik verplicht ze niks!! Ik ben in ieder geval blij dat jij niet mijn ouder bent, dat is 1 ding wat zeker is!

27 juni 2023 om 09:32

De B1 van Feyenoord bestaat al een jaar of 10 niet meer… lekker interessant doen

27 juni 2023 om 09:37

Investering of niet. Een wel opgevoed kind zal altijd zijn ouders delen in zijn geluk en luxe. Komt voort uit dankbaarheid. Moet niks dus. Zou me doodschamen om hun in een bejaardentehuis te laten rotten op hun ouwe dag.

27 juni 2023 om 09:39

Je kan toch ook genoegen te nemen met een tonnetje of 5. Je hoeft niet gelijk de transfersom te verdubbelen en daarmee nog meerdere clubs te laten afvallen die misschien beter zouden zijn voor je kind. Dat kind gaat straks ook miljoenen verdienen, die kan je vast ook wel een beetje financieel te ondersteunen

27 juni 2023 om 09:41

@debeeldbrander,

Dan heeft je broer of zwager nog geluk. Feyenoord en KNVB nemen het gros van deze kosten op zich.

Maar er zijn ook ouders die hun kind op de lokale voetbalclub droppen en een paar uur later weer ophalen.

27 juni 2023 om 09:42

Dat is de taak van de zoon die dan genoeg verdiend om zijn vader een behoorlijke toelage te geven dat die man er goed van kan leven.

Dat is dan dankbaarheid.

27 juni 2023 om 09:46

@Joostv97 wie zegt dat de vader 15mil krijg. Denk dat je als ouder hooguit 2% krijgt en de rest gaat naar zijn zaakwaarnemer...

27 juni 2023 om 10:00

omariofc. Kom op zeg. En dan 15 miljoen aan commissie vragen??? Hier is ook de carrière niet belangrijk maar het geld.

27 juni 2023 om 10:08

Omariofc, ja je investeert in je kind, maar niet om daar later de vruchten van te plukken in de vorm van geld.

27 juni 2023 om 10:11

In de geschiedenis van de mensheid zijn kinderen per definitie een investering geweest. Je nam kinderen zodat die later weer voor jouw kunnen zorgen. Vroeger waren er geen hulpen voor de ouderen. Dat we nu kinderen als luxe hebbedingetje kunnen "krijgen" is mooi, maar vroeger en in sommige landen is kinderen krijgen een noodzaak.
Daarnaast zou ik mij echt niet schamen als ik het hele leven van mijn kind samen zijn droom heb nagejaagd en ik daar later een centje aan over zou houden.
Jij gaat er meteen weer vanuit dat het allemaal ten koste van het kind gaat en dat hoeft natuurlijk helemaal niet.

27 juni 2023 om 10:16

Het lijkt mij dat als mijn zoon een paar miljoen per jaar gaat verdienen dat ik daar sowieso van mee kan genieten 😜 Dan hoef ik niet nog eens 15 miljoen extra op hem te verdienen

27 juni 2023 om 10:23

@4fredondo "een kind is altijd een investering geweest". Nou bij mij niet. Ik heb geen kinderen genomen om de kinderbijslag, mijn kinderen hoeven niet bij te dragen in het huishouden, in zoverre dat dit bij hun opvoeding hoort (schoenen en schooltasjes opruimen etc..). Ik verwacht ook geen mantelzorg, die koop ik tzt wel in als ik die nodig heb. Maar ik heb zo'n vermoeden, als ik naar mijn kinderen kijk, dat ze dat uit liefde komen doen en niet omdat ze mij dat verschuldigd zijn.

27 juni 2023 om 10:25

@ajajx Jij gaat er meteen weer vanuit dat het allemaal ten koste van het kind gaat en dat hoeft natuurlijk helemaal niet., Nee dat hoeft niet, maar dat onderbouw ik wel waarom dat ik dat denk.

27 juni 2023 om 10:38

Vele van ons in het westen kunnen kinderen krijgen uit luxe, maar dat is uitzondering ipv regel.

27 juni 2023 om 10:44

Dat zou ik niet weten. In mijn perceptie geldt dat voor he grootste deel van de wereldbevolking, in ieder geval een substantieel deel. Dan kun je niet meer spreken over uitzondering of regel. Daarnaast gaat het hier over Guler. Ik kan nergens vinden dat hij uit een enorm gezin komt (zie nergens iets over broers of zussen) dus daar gaat jouw verhaal dan sowieso mank.

27 juni 2023 om 11:04

We gaan terug naar 1850. Uit data van het Amerikaanse CBS blijkt dat gezinnen bestaande uit zes tot negen kinderen doodgewoon waren. De achterliggende reden: toen werden kinderen gezien als economisch gunstige aanwinsten. Met genoeg kinderen waren de ouders er in ieder geval zeker van dat er op z’n minst een paar zouden overleven en voor hen zouden zorgen op hun oude dag.

Algemene kennis Rochus.

Jij zegt dat een kind geen investering is. Ik zeg dat een kind wel degelijk een investering is. Is het niet om bovengenoemde reden, dan is het wel een investering in geluk. Als jouw kinderen gelukkig zijn, dan ben jij dat ook.

Uit die zin "een kind is geen investering."; kan ik niet opmaken dat het over Guler gaat, of een opmerking in zijn algeheel.

Afijn idd on topic, ondanks het supertalent van de jongen is het in mijn ogen volledig terecht dat Ajax zijn neus ophaalt. Straks wil je deze jongen doorverkopen en eist de vader geen 15 miljoen maar 50 miljoen. En contractonderhandelingen zullen ook niet gemakkelijk zijn.

27 juni 2023 om 12:16

"daarnaast zou ik mij echt niet schamen als ik het hele leven van mijn kind samen zijn droom heb nagejaagd en ik daar later een centje aan over zou houden."

Een centje? De beste man wil meer dan 10 miljoen euro opstrijken voor helemaal niks. Je doet net alsof hij een leuke vergoeding krijgt als bedankje maar we hebben het hier gewoon over een zwaar exorbitant bedrag hoor.

27 juni 2023 om 12:17

Ik weet heel goed waar ik het over heb Debeeldbander, aangezien mijn neef heel lang bij een BVO speelde. En ik heb heb gezien wat zijn ouders daar voor wilden doen. Let, wilden doen, niet moesten doen. En geen moment hebben ze gedacht, goh, later kunnen we lekker cashen. Dat jij er opeens zaakwaarnemers bijhaalt die veel te veel verdienen, heeft daar niets mee te maken, dat staat hier los van.

omariofc, ik vind het juist redelijk indivualistisch en egoistisch denken als jij verwacht dat jouw kind jou gaat onderhouden.

27 juni 2023 om 12:34

"we gaan terug naar 1850" Ik leef in 2023. Zie mijn reactie" Nou bij mij niet" Wat er in het verleden heeft gespeeld is niet relevant. "algemene kennis Rochus." Los van mijn mening dat een CBS stat van Amerika niet tot de algemene kennis gerekend hoeft te worden, gaat het hier fout bij jou door het niet kunnen lezen. En dat is nu wel een ontwikkeling die de meeste op school leren.

27 juni 2023 om 13:33

@omariofc Ik begrijp dat er cultuur verschillen zijn. Ben ook van mening dat de hier geldende gebruiken niet automatisch de beste zijn. Maar ik ben ook heel benieuwd wat de werkgever van jou zoon of dochter zei toen jij aan klopte en zei dat jij recht had. Ben vooral benieuwd of zij daar nu nog werken en of dat dus uiteindelijk de beste oplossing voor beide was. Kortom, jij, ik en wij kunnen er wel iets van vinden (en dat doet deze vader ook) maar of dat geaccepteerd wordt en uiteindelijk het beste resultaat oplevert is maar de vraag. Ik snap dat iemand het probeert, maar persoonlijk zou ik het niet prettig vinden als dit te bepalend zou zijn.

27 juni 2023 om 15:26

Ik ben het geheel met je eens, maar in andere landen ligt dat toch echt anders.
Daar gokken ze vaak op 1 uit de familie die de rest van de familie kan onderhouden door miljoenen te verdienen.
Papa heeft waarschijnlijk zijn hele leven gewijd aan het geluk van zijn zoon toen er talent bespeurd werd en vroeger dag in dag uit naast een eventuele onderbetaalde baan overal naast zijn zoon gestaan koste wat koste.
Sommigen zullen dit dus zien als een soort overwinning in de staatsloterij waarin ze jarenlang "geïnvesteerd" hebben.
Genoeg voorbeelden hiervan in de wereld op te noemen.

27 juni 2023 om 15:54

@Omariofc Wat zeg jij allemaal, spreek voor jezelf en kom niet af met dat in andere 'landen' ouders hun kind als melkkoe zien. Ik ben turks en mocht ik een zoon als arda gehad hebben zou ik gwn gezegd hebben, zoon volg je dromen, want als vader wil je alleen dat je kind gelukkig is thats it.
Hou je 'investeringsgezeik' voor jezelf

27 juni 2023 om 08:43

Aan de andere kant heeft zijn vader hem vroeger ook overal naar toegebracht en kan het ook best zijn dat de rest van het gezin zich heeft moeten aanpassen.

27 juni 2023 om 08:46

@bossie ja voor de onkosten zeker!? 🤣

27 juni 2023 om 09:00

Echt helemaal niets rechtvaardigt een som van 15 miljoen voor in het handje van papa. Die achterlijke zaakwaarnemervergoedingen moet echt wat aan gedaan worden.

27 juni 2023 om 09:25

Van die 15 miljoen gaat er minimaal 13 miljoen naar de zaakwaarnemer hoor. De ouders krijgen hooguit 1 a 2 procent van de transfersom.

27 juni 2023 om 09:51

Waar haal je dat vandaan Beeldbander? Dikke duim, of echt onderzocht? Ik denk dat als papa en zaakwaarnemer samen zo'n som eisen, dat papa veel meer dan 1 a 2 procent krijgt.

27 juni 2023 om 09:57

Aan de andere kant als de zaakwaarnemer niet zijn vader was geweest zo die zaakwaarnemer ook zijn deel eisen.

27 juni 2023 om 10:13

Jawel, de markt rechtvaardigt het. Als het betaald wordt werkt het. En wie zegt dat het ten koste moet gaan van zijn zoon?

27 juni 2023 om 09:42

Misschien stopt hij het wel in een trustfund voor zijn zoon, of in goed overleg voor de familie. Belangrijkste is dat ze het geld niet bij de (doorgaans stinkendrijke) eigenaren van de clubs laten liggen. Gewoon betalen wat hij waard is. Hoe het geld verder gebruikt word is onze zaak niet.

27 juni 2023 om 10:51

Hij is 17 miljoen waard, zijn pa is geen 15 miljoen waard. Dus gewoon 17 miljoen betalen dan maar? Want dat is Arda waard, volgens zijn clausule.

27 juni 2023 om 10:56

Alsof een clausule iets met de waarde te maken heeft. De waarde is wat een club over heeft voor een speler.

27 juni 2023 om 15:45

Ja inderdaad maar wat pappa kennelijk niet beseft is dat zoonlief zo nergens naar toe gaat. Pappa houdt op deze manier zelf de sportieve ontwikkeling van zoonlief tegen. En pappa … die krijgt voorlopig geen cent …

Ik las dat ze wel geïnformeerd hadden, maar dat ze vrij snel weer vertrokken waren. Als je dan hoort over dit bedrag aan commissie, kan ik ze geen ongelijk geven.

Al is het ook niet zo verrassend, voor vrijwel iedere speler betaal je uiteindelijk de waarde. En dat is eigenlijk altijd tekengeld + transfersom + commissies. Is er een hoge transfersom, blijft er gewoon weinig over voor de andere twee. Is er een hele lage gelimiteerde transfersom, zijn de andere twee torenhoog. Zal in totaal misschien niet helemaal hetzelfde zijn, maar gaat wel hard die richting uit. Voor transfervrije spelers worden echt torenhoge tekengelden betaald bijv.

27 juni 2023 om 08:26

Voelt toch anders wanneer papa even, over de rug van zijn zoon, 15M wilt verdienen. Tel daarbij op dat hij pas 18 is en alles nog te bewijzen heeft… is het imo een belachelijke eis.

27 juni 2023 om 08:40

Ik vind het ook belachelijk hoor, begrijp mij niet verkeerd. Overigens vind ik tegelijkertijd dat je er niet teveel door moeten laten leiden, de meeste Braziliaanse transfers hebben ook vreemde constructies waarbij managers, familie, etc. ook flinke delen opstrijken. Is zo'n groot deel dat fair, ik vind van niet.

Maar als club moet je uiteindelijk bekijken wat kost je het hele pakket, en is dat wat jou betreft de investering waard. Als je het complexer gaat maken dan dat, kan je nogmaals veel transfers in Zuid/Midden-Amerika en ook landen als Turkije afschrijven. Overigens zijn daar ook grenzen aan imo, ik zou geen geld storten naar foute dictators oid.

27 juni 2023 om 08:41

Goed recht van Papa. Papa heeft heeft hem gevoed, opgevoed en er voor gezorgd dat hij is waar hij is. Helaas denken mensen vaak nu dat ze alles zelf hebben bereikt. De hoogheidswaanzin van vele mensen is lachwekkend. Vergeet nooit dat je een hulpeloze baby ben geweest en je iemand daarvoor nodig heb gehad vaak je ouders en soms andere die je groot moesten maken. Dus niet vergeten waar je vandaan kom zorgt voor nederigheid

27 juni 2023 om 08:57

Je zet een kind op de wereld dus ben je daar verantwoordelijk voor. Dat doe je uit liefde. Ik zou daar geen financiële vergoeding van mijn kinderen voor hoeven hebben. Daar mag je als kind ook best dankbaar voor zijn maar geld is nou niet de eerste manier waar ik aan zou denken om dat te laten blijken.

27 juni 2023 om 08:59

Maar 15 miljoen vragen omdat je een kind hebt opgevoed? Waar je zelf voor hebt gekozen... en als papa echt het beste voor zijn zoon over had, had hij zijn zoon een gave transfer gegund. Het geld komt dan echt wel.
Buiten dat, je moet zijn vader nu zien als zakenwaarnemer, niet als pa. Als ene wijlen Mino zo'n bedrag zou vragen, verwacht ik dat jij hier heel anders tegen aan zou kijken, maar dat is speculeren.

27 juni 2023 om 08:59

Sorry, maar dat is echt onzin omariofc.

Dus je hebt je kind en zelfs een hulpeloze baby opgevoed. Het kind waarvan jij hebt beslist dat je die wilde hebben en houden. Wow, wat een ongelooflijke prestatie, dan mag je daar wel rijkelijk voor beloond worden!

Dus je hebt wat opgeofferd voor zijn carriã¨re. Wow, wat geweldig van je. Maar dat heb je toch echt zelf beslist dus dat was je eigen keus.

Helemaal geen goed recht van papa. Of verwacht jij later ook dat je kind een deel van zijn salaris op jouw rekening gaat storten, ongeacht wat voor baan je kind heeft? Want ja, je had ook heel anders met die hulpeloze baby kunnen omgaan he, dus daar mag wat tegenover staan.

Ik gok zomaar dat je zelf geen kind hebt....

27 juni 2023 om 09:00

Dat is een sterk staaltje omdraaien... Zijn ouders wilde kinderen, anders hadden ze maar niet tikkie-takkie moeten doen. Daar hoort de verplichting bij dat je je kinderen opvoedt en alles in het werk stelt om hen alles te geven wat ze nodig hebben. Kinderen zijn hun ouders niets schuldig, behalve een beetje liefde en dankbaarheid.

27 juni 2023 om 09:10

@IkWeetAlles1. Je gok verkeerd, maar je begrijp het gewoon niet en dat vind ik niet raar met westerse individualistische gedachtengang kijk je gewoon heel anders naar zaken. Je kinderen zijn jouw niks verplicht, maar als kind gun je jouw ouders ook. Dat concept is misschien raar voor jou, maar ik vind dat de normaalste zaak.

27 juni 2023 om 09:12

@Nora1911 een zaakwaarnemer mag vragen wat hij wilt. Als jij als speler voor hem kiest dan zijn ze duidelijk eens met zijn manier van werken.

27 juni 2023 om 09:14

@Rochus zegt ook genoeg over indivualisme in de Nederlandse samenleving. Dit noemt ik een sterk staaltje denk alleen aan jou zelf.

27 juni 2023 om 09:30

@omariofc heeft weinig met individualisme te maken. Maar gewoon met het gedrag van een aasgier. Natuurlijk wil een vader het beste voor zijn kind, en het kind ook het beste voor zijn vader. Maar om 80% te vragen over de clausule heen is heel inhalig. Ook zal hij nu niet een heel slecht leven hebben terwijl zijn zoon op handen wordt gedragen door zo'n mooie en goede club. zijn Carriere is nog amper begonnen en het draait al om geld.

27 juni 2023 om 09:32

Schattig dat je zegt dat je als kind je ouders wat gunt, als hierin de vader degene is die geld eist. Als het puur het gunnen van het kind zou zijn, dan zou hij zelf een deel van zijn tekengeld en/of salaris delen. Of dingen voor zijn ouders kopen.

In plaats daarvan heeft ie een vader die meer ogenschijnlijk meer geeft om hoeveel geld hij hieruit kan halen, dan de ontwikkeling van zijn zoon.

27 juni 2023 om 10:08

Almogaver hoe weet je dat dit niet gewoon een beslissing van hen samen is? Ik zou ook willen dat de waarde voor mijn zoon betaald wordt ipv dat dat gedeelte extra winst is voor de miljardair waar de club van is. Wat er vervolgens met dat geld gebeurt weten wij helemaal niet. Misschien gaat het rechtstreeks in zijn zoon's investeringsfonds

27 juni 2023 om 10:08

Alsof een tiener/adolescent van 16-20 enig idee heeft van zaken doen, laat staan zaken doen op dit niveau. Dus het is complete onzin dat speler “voor hem kiest en duidelijk eens zijn met zijn manier van werken”. Dat een zaakwaarnemer mag vragen wat die wilt, klopt!! Kan een zaakwaarnemer ook compleet gestoord/ongeloofwaardig maken!

27 juni 2023 om 10:15

De waarde van de zoon? Je bedoelt los van het salaris? Los van zijn eigen tekengeld? Of doel je op de transferwaarde? Het is onduidelijk nu waar je het over hebt, want het gaat niet om geld dat rechtstreeks naar de zoon gaat, maar een commissie dat naar zaakwaarnemer en vader gaat.

Beetje gek om te doen alsof het geld dat niet naar de zoon, maar naar zijn vader en zaakwaarnemer gaat, daarna weer terug gaat naar de zoon.

En dat staat nog allemaal los van het feit dat je als tienerzoon je natuurlijk je vader volgt. Alsof dat menneke ook maar enig benul heeft van zaken doen.

27 juni 2023 om 10:15

Hoezo over de rug van? Wordt zijn zoon er minder van? Vader heeft eerst twintig jaar mogen investeren dan zou hij niet mogen meeverdienen? Zolang zoon het ermee eens is en het niet ten koste van gaat, hoe verdient hij het dan over de rug van zijn zoon. Wat een stelletje moraalridders hier.
Vraag me af hoeveel kinderen de gemiddelde moraalridder hier heeft opgevoed.

27 juni 2023 om 10:19

Je spreekt nu voor de ouders in de rijke westerse wereld. In heel veel landen is het noodzakelijk voor het overleven van de familie dat je kinderen krijgt.
Dus de kinderen horen bij succesvolle ouders alle rijkdom van hun ouders te krijgen maar als de kinderen succesvol zijn mag je als ouders daar niets aan verdienen want dan ben je een rat.
Probeer eens in de realiteit te leven. Overigens zeg ik nergens dat het ok is als dit ten koste van de kinderen gaat. Maar in hoeverre gaat het hier ten koste van zijn zoon?

27 juni 2023 om 10:30

Hoeveel heb jij er dan opgevoed, Ajajax? Ik ben er trouwens nog mee bezig, maar als ik zie hoe ze zich ontwikkelen dan ben ik daar best wel trots op. Het zit hem meer in de gedachte. Jij gaat ervan uit dat een ouders een graantje mogen meepikken en dat het(zoals het in het artikel staat!) goed is dat de ouders 15 mio claimen. Ik vind dat ouders die claim nooit zouden mogen doen, omdat ze dat recht niet hebben. Dat is een verschil van normen en waarden waar wij niet uit gaan komen. Dus daar laat ik het bij.

27 juni 2023 om 10:43

De letterlijk waarde. Wat een club bereid is te betalen voor hem en waar ze nog aan denken te kunnen verdienen. In het geval van een clausule moet je daar gewoon naar kijken. Het lijkt erop dat dat nu misschien wel meer dan 17.5 miljoen is. Waarom zou je dat geld op tafel laten liggen? Verder wel erg veel aannames. Mijn aanname is dat arda het geld ook liever aan zijn kant heeft dan aan een andere kant. Dat begreep ik op mijn 18e of zo ook prima.

27 juni 2023 om 10:49

@Ajajax

Je mag heus wel wat verdienen, maar niet over de rug van je kind, dat is mijn menig. Als jij goed bent met je kind, hoef je niet zoveel geld te vragen, je zal dan genoeg krijgen, want je hebt je kind netjes opgevoed, ga ik even vanuit. Maar het is geen verplichting. En deze vader van het grootste talent van Turkije, hoeft niet te overleven zoals de meeste mensen, want Arda zal nu ook al een goed salaris hebben en als hij zijn zoon netjes heeft opgevoed, zal Arda zijn vader niet in armoede laten leven. Deze vader laat de ontwikkeling van zijn zoon links liggen omwille van 15 miljoen. Je moet het maar kunnen.

27 juni 2023 om 08:28

Dat verklaart inderdaad waarom Mislintat vrij snel is doorgeschakeld naar andere opties. Dat moet je niet willen betalen. Ik verwacht nu eerst snel de verkoop van in ieder geval Timber en Alvarez en mogeljk ook nog Kudus. Daarna zullen nieuwe spelers gepresenteerd gaan worden. Tot nu toe bevalt de werkwijze van Mislintat mij uitstekend. Geen gekke dingen en er lekt heel weinig tot niks uit.

Dat Ajax niet voor Guler ging terwijl we met Berghuis en Kudus nog twee spelers hadden rondlopen die op dezelfde posities spelen kon ik prima snappen, maar ik had toch stiekem de hoop dat ze zich wel zouden melden mocht Kudus vertrekken.

Maar als ik nu lees wat voor extra kosten erbij komen dan kan daar helaas wel een dikke streep door en snap ik ook best dat Mislintat daar eigenlijk al direct voor is afgehaakt.

Mooi vanaf zien , zulk soort mensen zijn luizen in de pels van een club. Laat hem maar in Spanje of Engeland verpieteren op de bank en pappa ernaast. Zelfs 17,5 miljoen voor een 18 jarige is een hoop geld terwijl hij nog niet zo veel bereikt heeft.

27 juni 2023 om 08:52

Het is maar de vraag hoe veel zoonlief er wat aan kan doen dat papa een kleine onderhandelingsbonus wil. Het kan ook gewoon een goede gast zijn die zijn vader alles toevertrouwt.

27 juni 2023 om 10:10

Of misschien is zijn vader een goeie gast die er alles voor zijn zoon uit wil halen? Of misschien wil die jongen dolgraag dat zijn vader ook ineens financieel onafhankelijk is?

27 juni 2023 om 10:16

Daar hebben ze een salaris en tekengeld voor, lieve schat. Daar is de commissie niet voor nodig.

27 juni 2023 om 10:22

Als vader zo'n goede gast is, verdubbelt hij de vraagprijs niet. Daarmee sluit hij clubs uit waarbij zoonlief meer minuten zou kunnen maken en zich beter zou kunnen ontwikkelen.

Als we van het goede van de mens uit willen gaan, neig ik naar je tweede suggestie.

27 juni 2023 om 10:46

Geef het beetje een naam. Is totaal irrelevant onder welke noemer er betaald wordt. En zo gedetailleerd weten we het allemaal niet. Maar we gaan er voor het gemak wel van uit dat de pa een vieze geldwolf is. Ook natuurlijk door het toontje van de media, want negativiteit verkoopt zo lekker.

27 juni 2023 om 10:48

AjaxxxLove wie zegt dat die zoon niet gelijk een grote stap wil zetten?
Verder lijken we hier nooit zo bezorgd over wanneer onze clubs buitensporig veel geld voor een speler vragen waardoor ze naar een club met minder kans op speeltijd vertrekken.

27 juni 2023 om 11:14

Het is totaal wel relevant onder welke noemer er betaald wordt. Niet alleen omdat salarissen per maand betaald worden (en hij waarschijnlijk minder zal verdienen in zijn eerste contract dan 15 miljoen), maar ook omdat salaris op de rekening van de speler gestort wordt. En niet die van de vader of zaakwaarnemer.

Dat zegt niemand, maar door zo'n grote som extra te vragen, krijgen de kleinere clubs die in hem gelijk een vaste waarde zien, niet eens de kans om hun plan uit te leggen.

Inderdaad, omdat die speler al gemaakt heeft om voor een grote club te spelen. Met alle risico's van dien. En nogmaals; dat zijn de clubs die de speler aangeschaft hebben en bij wie de speler in dienst is. De speler vertegenwoordigt een waarde voor de club, is door die club aangetrokken of opgeleid, en wil dus waar voor haar investering. Niet de zaakwaarnemer die door de speler is gekozen of de vader die een flink graantje wil meepikken. Je ziet toch zelf ook wel dat dat totaal niet hetzelfde is?

27 juni 2023 om 11:28

Mijn opmerking ging vanzelfsprekend over tekengeld en niet over salaris.

En klopt dat is heel wat anders. De vader en zaakwaarnemer zijn zijn kamp. De club en doorgaans stinkendrijke eigenaar is het andere kamp die probeert er zo "goedkoop" mogelijk af te komen. Zolang we niet weten welk geld naar wie gaat en wat ermee gebeurt en hoe dat tot stand komt, kunnen we ook zo'n sterke mening hebben over zijn vader.

En nogmaals. Het is selectieve bezorgdheid. Als er geen claususle was en de club zou 30m vragen, zou niemand de club ervan beschuldigen clubs met een beter plan uit te sluiten.

27 juni 2023 om 11:48

En nogmaals: dat is heel wat anders. De club heeft een transfersom of de opleiding van de speler betaald, en de speler staat bij die club onder contract. De speler speelt in dienst van de club. Als een andere club die diensten wil, moet men daar over uit komen met de huidige club.

Dat is een wezenlijk verschil met een zaakwaarnemer (en vader) die gewoon een extraatje wil(len) over de rug van de speler.

27 juni 2023 om 12:00

Ten eerste vind ik de term "over de rug van de speler" walgelijk. De winst die de club maakt betitelen we toch ook niet zo. Of de winst die jouw baas maakt deels dankzij jouw inspanningen.

En ik weet niet of je de afgelopen 20-30 jaar een beetje hebt opgelet, maar de tijd dat het tussen club en club ging is echt al heel lang voorbij. Dit is totaal normale gang van zaken. Als een speler door een aflopend of afgelopen contract, of door een clausule, voor minder gekocht kan worden dan wat de markt hem waard vind, dan zul je er als kopende club ook met de speler uit moeten komen. En die bepaalt hoe dat gedeelte van de taart verdeeld wordt.

27 juni 2023 om 12:16

Is alles behalve irrelevant, pik. Bij het een gaat het geld naar de voetballer (je weet wel, de zoon), bij het ander niet.

27 juni 2023 om 13:00

Gast, de speler staat bij de club onder contract. Het is een werkelijk verschil van belangen. Dat zeg ik nu voor de derde keer en nog steeds doe je alsof de relatie tussen speler en club hetzelfde is als de relatie van speler en zaakwaarnemer. En daarom is het anders wanneer een club aan een speler verdient. Wil je liever dat het in een andere taal uitgelegd wordt, of wat?

Grote hype rondom deze jongen. Ik heb hem zelf nooit zien spelen, maar kunnen de volgers van de Turkse competitie mij vertellen of hij nu al klaar is voor de stap naar een top competitie/top team? Lijkt me dat je als 18 jarige Turkse jongen nog lang niet uitgeleerd bent bij een nationale topclub als Fenerbahçe?

27 juni 2023 om 09:37

Hij is er nog niet klaar voor, maar bij Fenerbahce en de Turkse competitie gaat hij ook niet de gewenste stappen maken. Ik denk dat hij bij een aanvallende team echt een toegevoegde waarde kan zijn. Het is gewoon een natuurtalent. Hij doet alles op gevoel. Passeren, schieten, passen. Heerlijke speler.

Tja nu al weer te hoog in de bol en snel veel geld willen zien.
Het erge is dat er waarschijnlijk nog een club te vinden die er in trapt en het geld betaald ook.
Het lijkt een wat buiten proportioneel bedrag als je zijn afkoopsom ziet.

27 juni 2023 om 10:11

Ja het zou hen sieren als ze 15m waarde op de tafel van één of andere miljardair laten liggen.

Gelukkig is Mislintat nuchter en geen geld over de balk gooit.
Hij is pas 18 jaar en oke zal best wel een talent zijn maar kan hij het ook waarmaken bij een andere club, is jong en wel weg bij zijn familie enz en dat gaat best wel wat met hem doen.

Tsja, hij bleef eerst nog een beetje onder de radar. Maar de laagste tijd krijgt die enorm veel aandacht. Scoort ook nog even een hele mooie goal voor Turkije.

Groot gelijk heeft hij. Met zo'n lage clausule is het gemakkelijk om er zelf nog iets aan over te houden. De grote clubs betalen toch wel

27 juni 2023 om 09:53

En de kleine clubs, waar hij meer minuten zou maken en wellicht dus beter zou ontwikkelen, sluit je hiermee uit.

27 juni 2023 om 09:55

klopt. En de amateurclubs, waarbij hij zonder teveel inspanning alles kan spelen worden ook buitengesloten

27 juni 2023 om 10:13

Net zoals spelers uit de eredivisie naar de bank van veel te grote clubs moeten gaan, omdat hun club een enorme transfersom eist.

Ik heb het idee dat deze jongen een beetje wordt overschat. Hij is pas 18 en heeft talent, maar ik vind hem niet sterk. Bovendien gaan Turkse talenten heel snel naast hun schoenen lopen. Dat is in Turkije geen probleem maar in het buitenland moeten ze daar niks van hebben. Hij moet zich nog wel wat ontwikkelen om bij de top aan de slag te kunnen.

Papa Guler blijf aub die achterlijke bedragen aanhouden, dan kunnen wij nog een jaartje genieten van Arda in onze prachtige geel blauwe tenue. Good job

Zo die vader heeft het ook
Slim gezien😀 Zo kun je dus ook miljonair worden

Ze hadden een aantal jaar terug nooit verwacht dat 17,5M een afkoopsom zou worden die de clubs nu graag en zonder moeite betalen. Via deze constructie halen ze nog even wat extra’s binnen…. Die 15M voor de zaakwaarnemer is wel uit verhouding en klinkt wat misdadig / louche. Maar goed… geef ze eens ongelijk.

In een tijd waarin er makkelijk 40/50 miljoen wordt betaald voor een talent uit Brazilië, is het normaal dat als de afkoopsom 17.5m is, dat de speler kant hoge eisen gaat stellen. Waarom zou hij ook niet? Half Europa zit achter hem aan.

De UEFA zou eens echt duidelijke afspraken moeten maken over zaakwaarnemers die een maximaal standaard tarief per transactie zouden moeten krijgen (wat best een percentage zou kunnen zijn van de transfersom met een minimum en maximum). Dit soort perverse bedragen (en daar is de zaakwaarnemer/vader van Guler echt niet de enige in) vind ik niet te verkopen.

27 juni 2023 om 10:29

Maar een club mag wel heel veel winst een speler maken maar een zaakwaarnemer niet ? Wat is het verschil ?

27 juni 2023 om 10:38

Dit gaat op proportionaliteit. Een voetballer zal (als het goed is) voor jaren z'n meerwaarde moeten gaan bewijzen voor de club. Een zaakwaarnemer is er vooral voor de deal an sich. Natuurlijk blijft hij/zij aangehaakt, maar dat zijn niet enorme inspanningen meer. Daarnaast wil je dat een zaakwaarnemer het belang van de speler voorop stelt en niet zijn/haar eigen belang. Met dit soort hoge bedragen, wordt die verleiding wel steeds groter.

27 juni 2023 om 10:53

Ik ben het met je eens dat je je af kunt vragen of een zaakwaarnemer ook naar de carriere van een speler kijkt. Van de andere kant, hoeveel broodvoetballers lopen er niet rond ?
Dan noch blijf ik erbij dat het vreemd zou zijn dat een club wel veel aan een speler mag verdienen en een speler / zijn zaakwaarnemer niet. Als Ajax een speler haalt is dat niet alleen om zijn meerwaarde maar in de meeste gevallen ook wat kunnen we er later aan verdienen.

27 juni 2023 om 10:54

4Ever4Ajax wat is proportionaliteit? Is dat wat nederlandse clubs doen wanneer ze 5-50x hun aankoopprijs terug willen zien? Feyenoord kreeg vorig jaar 15m of zo van benfica 10 maanden nadat ze 500k neergelehd hadden. Ajax hoef ik niet eens over te beginnen die vingen 150m na wat jaren opleiden en lunchpakketjes, voor frenkie en de ligt. Proportie lijkt een selectief en heel rekbaar begrip.

27 juni 2023 om 12:01

Je moet jezelf de vraag stellen. Wie draagt het grootste (financiële) risico. De club of de zaakwaarnemer. Ik vind persoonlijk de club. Daarom zou die ook moeten profiteren. Andersom pakt de club ook het verlies.

Een zaakwaarnemer faciliteert een transactie en zou naar mijn mening en vast percentage (proportioneel aan het risico dat hij draagt) moeten krijgen. In dit geval dus laag omdat hij weinig risico draagt

27 juni 2023 om 13:02

Volgens mij is het makkelijk te vergelijken met de zakelijke wereld. Daar zijn allerlei consultants die nooit een fee hanteren die 100 procent is van de transactiewaarde. In de voetbalwereld is die verhouding compleet zoek (en nogmaals, dit gaat zeker niet alleen om Guler maar om heel veel voetballers).

27 juni 2023 om 15:20

@4ever4ajax,
de voetbalwereld is nergens mee te vergelijken. Of komt in de zakelijke wereld ook voor dat je 100 miljoen voor een werknemer betaald ?

27 juni 2023 om 15:23

@fcbrabant,
Het is toch ook hoe alle markten werken ? Het is vraag en aanbod. Deze speler is gewild en dan stijgt de prijs. Zie het als een soort tekengeld. Ja, ik vind het belachelijk, maar de voetbalwereld heeft dit zelf in de hand gewerkt. Hoeveel miljoenen geeft (vooral Ajax) jaarlijks niet uit aan zaakwaarnemers.

27 juni 2023 om 16:49

@janssen: in zekere zin wel als je kijkt naar aan- en verkoop van bedrijven (inclusief personeel).

27 juni 2023 om 16:56

@ janssen. Vraag en aanbod speelt zich een factor, maar dat zou zich uiten in de transferprijs en niet de additionele commissies. In dit geval is ongeveer 90% van de transferprijs buitenproportioneel. Feitelijk waardeert de zaakwaarnemer zijn inbreng bijna even hoog als de waarde van de speler

En dit is wat ik eerder zei. Mensen roepen continu: voor deze talent gewoon 17.5 miljoen neertellen, maar bij transfers komen er nog zoveel kosten bij kijken behalve de transfersom. Als dit gerucht moet kloppen zijn alleen de commissiekosten al 15 miljoen en zijn andere kosten nog niet eens benoemd. Ik sta er niet eens raar van op te kijken als het totale plaatje zelfs de 40 miljoen overstijgt. Ik snap Mislintat maar al te goed dat die op een gegeven moment zegt: nee, tot hier en niet verder!

Als het echt zo'n gigantisch talent is is het misschien die 32 mil wel waard.
Ajax heeft genoeg geld, laat hem 2-3 jaar spelen en verkoop hem minimaal voor het dubbele door.
Volgens mij is voor bergwijn en soort gelijk bedrag betaald, daar zag ik de waarde niet helemaal in

27 juni 2023 om 10:12

Wat een verademing dat jij geen td bij Ajax bent🤣 was faillissement in snelvaart gelopen hahaha

Deze gozer is zo een potentieel talent, zou precies hetzelfde doen als ik zn pa was. Bovendien is dit jochie al sinds klein een fan van fenerbahce. Idool is alex, legend van Fenerbahce. Hij kan in zijn voetstappen treden en dan alsnog naar europa voor zelfs een nog hogere transfersom. En dan kan zn pa onderling met bestuur regelen en alsnog geld vangen. In t kort, ze hebben niks te verliezen. Als guler jaartje blijf ten de clauseule wordt gewijzigd. Ben ik als fener van blij.

27 juni 2023 om 10:11

Tot hij in de welbekende talenten dip beland en er geen club meer belangstelling toont komt hij bij een mindere club in Turkije of de zandbak terecht en hoort niemand meer van hem. Zulke spelers hebben mensen nodig die een sportief traject uitzoeken en geen geldwolven

27 juni 2023 om 10:14

Amen!!!! Valt niets aan toe te voegen 👌👌

27 juni 2023 om 11:50

Ja of je gunt je zoon een mooie carriere waarbij het geld vanzelf eens binnenkomt... Bij Fenerbahce zal hij momenteel ook wel meer verdienen dan een paar broodjes van de bakker, ze zullen momenteel heus niet in een houten hutje wonen...

Bijna 30 miljoen voor Berghuis, bijna 30 miljoen voor Bassey. Kan je toch net zo goed een keer 30 aftikken voor een parel als Güler?

Los van de hele discussie wat die vader zou moeten krijgen (tuurlijk mag hij meeprofiteren), is het schandalig dat de commissie 90% van de totale transfersom is. Tegen dit soort praktijken moet de fifa optreden.

Lekker toch. Arda zit prima op zijn plek bij Fener en ze hoeven ook echt niet weg. Een jaartje erbij zou mooi zijn. Die vader zal misschien wel nagedacht hebben om bewust zo'n hoge commissie te vragen. Als een club hapt zijn ze binnen en zit Arda bij een internationale topclub, zo niet kan die bij zijn club waar die fan van is nog een jaartje door voetballen om daarna alsnog zijn gewenste transfer te pakken.

Ik vind het nog veel te vroeg om te vertrekken. Fysiek is hij er nog niet klaar voor. En nog een jaar of twee ervaring opdoen is ook niet verkeerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren