Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Afellay krijgt na nieuws van FIFA verwachte mededeling van Barcelona'

Laatste update:

Barcelona is begonnen aan de plannen voor de selectie voor het nieuwe seizoen. De Spanjaarden vreesden door een straf van de FIFA geen nieuwe spelers te mogen halen, maar gingen in beroep tegen deze uitspraak en zolang de zaak loopt, wordt het transferverbod opgeschort. Barcelona kan in de zomer dus gewoon de transfermarkt op en dat is geen goed nieuws voor Ibrahim Afellay.

/

De Utrechter kwam dit seizoen nog niet verder dan een invalbeurt in de Primera División en komt niet in de plannen van Barcelona voor het volgende voetbaljaar voor. Volgens Sport heeft de 28-jarige Afellay te horen gekregen dat hij op zoek kan naar een nieuwe club. Ook Dani Alves, Alex Song, Oier, Isaac Cuenca en Cristian Tello zouden mogen vertrekken; Bojan Krkic, die dit seizoen op huurbasis voor Ajax uitkomt, is ook niet nodig bij Barcelona.

Voor Javier Mascherano, Cesc Fàbregas, Alexis Sánchez en Pedro bestaat heel wat belangstelling en er wordt gesuggereerd dat zij mogen vertrekken wanneer zij aangeven dat ze weg willen. Lionel Messi, Andrés Iniesta, Neymar, Sergio Busquets, Gerard Pique en Jordi Alba worden gezien als de belangrijkste spelers voor volgend seizoen en ook Xavi, Martin Montoya en Marc Bartra mogen niet weg. Barcelona zal in de zomer fors gaan investeren in de selectie van het eerste elftal.

Ibrahim Afellay is niet goed genoeg voor Barcelona

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie hebben ze als vervanger voor Alves?

Pedro zie ik wel naar de Pl vertrekken, manu?

24 april 2014 om 08:01

Volgens mij is Montoya een rechtsback.

24 april 2014 om 08:08

cuardaodo word genoemd wat ik een geweldige speler vindt. mits er een sterke verdediger komt zodat cuardodo zich kan focussen op aanvallen, en ik zou adama traoure doorschuiven naar het eerste als bach up rechtshalf/buiten. met zijn explosiviteit en kracht zie ik in hem echt een toekomstige basisspeler.
delefeu terughalen die is minstens zo goed als alexis jonger en heeft meer lef.

en wie barca zeker niet moet laten lopen is rakitich van sevilla. wat zou die toch een balans geven aan dit barcelona, geweldige speler.

24 april 2014 om 08:20

Cuadrado is een rechtshalf/rechtsbuiten, dus die vlieger gaat niet op. Tevens Deulofeu beter dan Alexis? Ik denk dat jij maar beter nooit meer voetbal kan kijken, want nooit van zijn lang zal zijn leven.

24 april 2014 om 08:26

Cuadrado? Die heeft wel wat meer ruimte achter de verdediging nodig dan hij bij een aanvallende ploeg als barca krijgt Dan kan je beter Sanchez houden die is wel een paar klasses beter. Sowieso een raadsel dat ze die weg doen.
En voor wie gaat die raketic spelen? Xavi, Iniesta of Fabregas?

Die Pedro zie ik liever vandaag dan morgen vertrekken. Wat een matige meevoetballer is dat.

24 april 2014 om 08:28

Curdado speelt voor een 3 mans verdediging rechthalf. Maar alves was bij sevilla rechtbuiten, dus dat zegt nix.

En over delefeu die is 18/19 speelt in engeland in de top 4 op zo een jonge leeftijd. Ik hoor je nog wel over een tijdje.

Ik volg delegeu al sinds zijn 15e en het is echt een topper. Hij kan alles snel schieten aktie bluf, kijk maar naaar zn doelpunt tegen arsenal, en dat voor 19 jarige

24 april 2014 om 11:25

@ Psv31

Wat men vergeet over Pedro is dat hij er altijd staat als het nodig is. In elke belangrijke wedstrijd dat hij speelde stond hij er altijd. Wat Pedro toevoegt aan het spel van Barcelona is juist hetgeen wat Neymar uit het spel haalt. Diepgang.

ALs je met geweldige spelers als Iniesta en Fabregas op het middenveld kan spelen die een meester zijn in steekballen moet je wel mensen hebben die er tussen door kruipen. Iets wat Pedro als een meester beheerst.

24 april 2014 om 18:00

Pedro is niet een simpele meevoetballer, Pedro is een alles kunner; hij is snel, technisch, heeft een prima inzicht en een goede trap.

24 april 2014 om 12:21

Montoya

Song goede versterking van het middenveld van Liverpool volgend jaar!

dit is juist wel goed nieuws voor affelay, als je 28 bent en het nog nergens gemaakt hebt, kun je beter een flinke stap terug doen..

24 april 2014 om 08:05

Ik zou voor een leuke club in engeland gaan. Maarja zijn blessuregevoeligheid kan hem misschien parten spelen. Voor zo'n goede voetballer ligt hij op zich wel vaak in de lappenmand.

24 april 2014 om 08:17

Ik dacht ook meteen dit is goed nieuws, ga een club zoeken waar je wel kunt spelen

24 april 2014 om 09:12

In het hedendaagse Nederland valt het me dan toch weer op dat iedere spelfout erg goed word opgemerkt.maar denk jij dr weleens aan dat iemand daar niets aan kan doen en wellicht hun hele leven al word gepest of wat dan ook omdat ze analfabeet zijn.mag je dan niet reageren op sites omdat de flapdrollepolitie alle foutjes goed in de gaten houdt? Doe die lippen op elkaar en ga ergens anders de wijsneus ophangen.hier gaat het over voetbal...

on: ergens verwacht ik dat hij ook geen goed einde meer kan geven aan zijn carrière. Blessures gaan hem parten spelen denk ik

24 april 2014 om 10:40

Nog nergens gemaakt?

Ach, er zijn er met minder kampioenschappen, bekers en halve finales CL en finales WK in de benen tegenwoordig in de eredivisie.

24 april 2014 om 10:49

Ja zo kun je het stellen, maar uiteindelijk heeft hij alleen bij PSV gespresteerd en was hij een groot talent maar dat is er daarna nooit meer uitgekomen, of vind je van wel? Die tientallen minuten bij Barca als invaller en die interland tegen zweden?

24 april 2014 om 10:54

Kort geheugen?

Het was Ibi die de halve finale CL van Barca tegen Real openbrak door zijn actie en voorzet voor de 1-0. Beslissend zijn in een CL halve finale tegen Real, het is weinigen gegeven.

Barcelona-trainer Pep Guardiola liet Ibrahim Afellay invallen en de Oranje-international gaf een kwartier voor tijd de perfecte voorzet op Messi, die eindelijk de ban brak.

http://nos.nl/video/236094-afellay-laat-messi-scor...

24 april 2014 om 11:05

Opportunistisch?

Wat bewijst dit nou wat je zegt? Dat hij wel eens belangrijk is geweest? Dat ontken ik ook helemaal niet, en hij heeft echt wel goede momenten gehad, alleen hij heeft bij barcelona nooit een rol van betekenis gespeeld, of hij nou een keer een assist heeft gegeven in een belangrijke wedstrijd of niet. Demba Ba schiet Chelsea naar de halve finale CL maar daarvan ga je toch ook niet zeggen dat hij een succes is?

Wat ik alleen aangeef is dat als je 28 bent je als voetballer je zo'n beetje in je beste jaren zit en het dus eigenlijk wekelijks moet laten zien en dat heeft hij behalve bij PSV nog nergens gedaan, daarom zeg ik het wordt tijd dat hij een stap terug doet en wekelijks laat zien dat hij kan ballen.

24 april 2014 om 11:51

Geef nou gewoon toe dat als je een speler wil wegzetten onder de noemer ''nog nergens gemaakt'' terwijl diezelfde speler niet alleen met 2 clubs halve finale CL speelde, persoonlijk de weg naar de CL finale opende, maar bovendien 5 landskampioenschappen, twee bekers, drie supercups en een CL heeft gewonnen, 200 wedstrijden op niveau heeft gespeeld en 40 doelpunten, dat je dan ouderwets zit te provoceren.

Want wie heeft het dan wel gemaakt, als dit al niet genoeg is?

Natuurlijk; bij Barca is hij door zijn blessure niet doorgebroken, en een vertrek zou verstandig zijn.

24 april 2014 om 13:19

Nogmaals, dat zijn mooie cijfers die je opnoemt, maar het gaat om wat hij na PSV gespresteerd heeft en wat voor rol hij hierbij speelde. Je kunt wel zeggen hij heeft een champions league gewonnen, en zoveel kampioenschappen enz gewonnen, maar wat voor rol heeft hij daarbij gespeeld? Heeft niks met provoceren te maken, maar vergelijk het eens met een reservekeeper die altijd op de bank zit en een paar keer is ingevallen bij een successeizoen met vele prijzen, heeft hij het dan gemaakt? Nee.

Als je bij al die successen slechts invaller bent heb je het persoonlijk toch nog niet gemaakt (op het niveau dat je voor ogen hebt)?

24 april 2014 om 15:19

Hij was bij PSV toch een basisspeler, aanvoerder en een van de beste van de eredivisie?

24 april 2014 om 15:33

Bij PSV heb ik al twee keer hierboven erkend, en ik heb het over de periode NA Psv. Bij PSV liet hij genoeg talent zien om aan te nemen dat hij het wel zou gaan maken bij een grotere club, maar dat is dus niet gelukt.

En na deze zomer nog steeds beweren dat real, monaco, psg, chelsea en city koopclubs zijn haha. Barcelona kan een zware zomer tegemoet zien meerdere clubs gaan zich deze zomer op de markt begeven waaronder united. Die zullen waarschijnlijk meer te besteden hebben dan barcelona.

24 april 2014 om 08:11

Nee joh! Barcelona is echt geen koopclub hoor!! Die gaan dit opvangen met 'eigen jeugd'.. Bah spelers kopen, nee het idee alleen al maakt ze misselijk in catalonië

24 april 2014 om 08:20

Barcelona geen koop club? Van de huidige basiself zijn Pinto, Dani Alves, Alba, Mascherano, Fabregas en Neymar gekocht. Plak daar op de bank nog Sánchez bij die regelmatig speelt en dan heb je 7 gekochte spelers die basisklant zijn.

24 april 2014 om 08:23

Plak daar eens valdes xavi piqeu puyolmontoya pedro messi iniesta busquets sergi en volgend jaar delefeu rafinha kijk of het dan ook een koopclub is.

En voor fc abramovitch wij walgen van het idee dat we in handen zouden zijn van een koopgekke rus, en je ziel en geschiedenis verkopen aan 1 persoon daar walgen ze in catalonie van, dat kloptt.

24 april 2014 om 08:28

Eigenlijk is piqué ook gekocht he, hij heeft weliswaar tot z'n 16e bij barca gespeeld maar is toch weer gekocht van Man Utd. Maar vooruit je hebt natuurlijk Xavi Iniesta Messi en Pedro. Puyol stopt ermee en of ze daadwerkelijk gebruik gaan maken van Rafinha is nog maar de vraag nu het transferverbod opgeschort is. Er gaat flink ingekocht worden en zeker in verdedigend opzicht, dus koopclub is wel van toepassing

24 april 2014 om 08:29

Het kan natuurlijk ook te maken hebben met het feit dat je niet bijster intelligent bent, maar moet mensen je nou echt gaan uitleggen wanneer je als koopclub gezien wordt en wanneer niet? Bij Barca, net als bijvoorbeeld bij Ajax, mikken ze meer op de eigen jeugd. Is die jeugd er niet, of is de jeugd er nog niet klaar voor, dan wordt er extern gekeken. Bij een zogeheten koopclub houden ze zich niet echt bezig met het versterken van de eigen jeugdopleiding, maar kijken ze vrijwel direct extern. Dat is het verschil. Het is dus niet zo dat je als club die zich meer op de jeugdopleiding richt nooit de portemonnee zou mogen trekken. Het verschil zit hem gewoon in visie. Zo moeilijk is het allemaal niet en ik weet dat het gemiddelde niveau hier op Voetbalzone niet bijster hoog ligt, maar dit zal je wel begrijpen toch?

24 april 2014 om 08:31

@sebastyan

Yoericfc bedoelde het sarcastisch om zo te verdoezelen hoe zijn eigen club bijna 0,0 eigen jeugd vanaf volgend seizoen heeft. Terry willen ze de helft van z'n contract aanbieden dus is maar de vraag of hij hiermee akkoord gaat, Lampard zou er eventueel nog wel bij kunnen blijven maar zal geen basisplaats meer hebben, oh wacht.. Lampard is van de jeugd van West Ham!
Dan heb je enkel nog een vreemdelingenlegioen over.

Hij probeert nu Barcelona weer eens zwart te maken terwijl het een feit is dat Barcelona de meeste jeugdspelers in de selectie/basis heeft staan van de Top-10 clubs in de wereld.

Hate it or love it...

ik ben er van overtuigd dat wanneer cuenca fit is en blijft zeker een aanwinst is voor ajax.

Zijn komst zal waarschijnlijk niet realistisch zijn maar ik zie hem wel graag naar ajax komen.
moet hij wel salaris inleveren en niet te duur zijn om te kopen.

afelay moet hopen dat hij eens fit blijft en naar een middenmoter in europa gaan dat is ongeveer zijn nivo denk ik want voor de top komt hij te kort

24 april 2014 om 08:11

Mee eens over Cuenca, maar zijn contract loopt niet af en ik denk niet dat Ajax daar een paar miljoen voor gaat neertellen. Over dit soort "afvallertjes" van Barcelona kan je echt niet klagen, puike spelers.

24 april 2014 om 08:25

daarom zeg ik ook niet te duur.

en incidenteel kan Ajax wel iets meer geld uitgeven voor een speler maar dan moet het wel een absolute meerwaarde zijn.

en ik denk dat een Fitte Cuenca zeker een aanwinst voor ajax is.

mss dat ze dan volgend jaar zo kunnen spelen:

Cillissen
van Rhijn
Veltman
Denswill
boilissen
Klaassen
Bilnd
Schöne
Cuenca
Bojan
Kishna
24 april 2014 om 11:32

@ Cookinho

Mensen vergeten inderdaad dat Cucenca gewoon nog steeds heel veel potentie heeft. Dat het er door blessures nooit uit is gekomen is vervelend. Maar hij is pas 24 en heeft bijna meer ervaring in Barcelona 1 dan Ibrahim Affelay. En Afellay was toch wel 1 van de beste spelers van de eredivisie toen hij vertrok.

Wanneer je met Barcelona gaat onderhandelen over Bojan + Cuenca kan je een best leuke deal er uit slepen. Dan heb je een spits en rechtsbuietn voor komend seizoen. En kan je de Jong + Sigthorson met een gerust hart laten vertrekken.

24 april 2014 om 08:59

Kan iemand mij een goede actie van Cuenca vertellen in de Arena ?

24 april 2014 om 09:29

Vs Roda Jc.. O en de assist op de (tot dan toe) nimmer scorende Blind..
Daarnaast was hij hier meer geblesseerd dan fit, dus lullig om het daar aan op te hangen.

24 april 2014 om 09:46

Je moet iemand ook niet beoordelen op 3 wedstrijden en duidelijk nog niet eens fit was toen hij bij ajax was

Afellay naar Schalke ofzo, niveau subtoppers PL of Duitsland. Als hij het risico neemt om bij een te grote club te gaan spelen en weer 2 jaar op de bank zit, dan issie 30, dan kan hij wel zwaaien naar een mooie transfer. Wie weet terug naar Psv, dat zou mooi zijn.

En Bojan mag niet toevallig gratis weg? Dan houden we hem wel in Amsterdam!

24 april 2014 om 08:36

Was ik ook aant denken. Bij psv zou die de man zijn kan evengoed 1 miljoen verdienen en bij familie vrienden ect. In buurt

24 april 2014 om 09:16

Zou je dat willen Afellay weer terug bij Psv? Dat is dan meteen weer zo'n mannetje met zo'n grote mond van kijk ik ben de beste terwijl hij toch buiten Psv niets bereikt heeft. Denk zelf ook dat Afellay meer een type is om wel veel geld te verdienen en niet terug zal komen voor 1 miljoen jaarlijks bij Psv.

En ook al zou Bojan gratis zijn hij zal een heel hoog salaris hebben denk ik dat je als Ajax zijnde beter een ander type spits zou kunnen aantrekken. Ik denk niet dat Bojan Ajax een stap verder zal helpen heeft me nog niet echt overtuigd in de wedstrijden dat hij aanwezig was.

Maar ben benieuwd wie Barca zal gaan aantrekken als er zoveel spelers mogen vertrekken (zelfs Fabregas waarvan ik dacht tot het een opvolger van Xavi moest worden) dan moeten ze wel met veel nieuwe (top)spelers gaan komen. Of ze hebben weer heel veel talentvolle jeugd achter de hand maar denk dat je zo'n geweldige volle lichting maar eens in de tig jaren hebt.

24 april 2014 om 09:33

Bojan heeft al aangegeven graag te willen blijven en er (flink) voor te willen inleveren. Is niet in de media geweest, maar dit is een stukje inside informatie die ik heb. Daarnaast heeft Ajax sowieso de optie om hem nog eerst een jaar te huren waarna hij transfervrij is waardoor je hem 'gratis' op kunt pikken..

24 april 2014 om 10:35

Eerst zien dan geloven. Zodra Bojan naar een grotere club kan met garantie op speeltijd (zal wel niet want hij kan het met alle respect geeneens uitblinken in de ED) is die weg

24 april 2014 om 09:30

Voor Affelay zijn die subtoppers in de Bundesliga of in de Premier League misschien momenteel zelfs te hoog gegrepen. Hij heeft zo ontiegelijk weinig gespeeld. Misschien moet hij zelfs iets daar onder gaan zitten en daar eerst maar eens keihard gaan bewijzen dat hij op z 'n minst bij die ploegen die net onder de top staan hoort. Norwich of zo. In de categorie: hij mag blij zijn als een ploeg uit een topcompetitie bereid is om hem aan te trekken en hem veel speeltijd te geven.

Wat Pedro, fabregas en sanchez mogen vertrekken als ze willen? Geloof ik niks van, barca laat ze nooit weg gaan, hooguit alleen sanchez en dat ook voor een behoorlijk bedrag.

Werd tijd. Gewoon bij een club als sevilla, valencia of fiorentina gaan spelen, dat moet hij kunnen want een begaafde technicus is het zeker.

Het zou beter zijn dat hij terugkeert naar Psv. Ook in Duitsland was het geen succes voor Affelay.

Barca moet flink versterken met jonge jongens! Eerst een goede keeper erbij want Pinto is niks, het liefst zie ik Ter Stegen komen! Ook een goede centrale verdediger erbij en een goede linkdback als alves weggaat. Op het middenveld een ecjte topper erbij kan ook geen kwaad en dan Song enzo allemaal lekker verkopen!

Kom maar terug naar huis IBI , kan je ook meteen proberen om je interlandcariere weer nieuw leven in te blazen.

out - in

valdez - ter stegen
pinto - willy cabellero of reina

puyol - mangala of inigo martinez
masherano - marquinhos of laporte
adriano - ansaldi
alves - danilo of cuadrado

song - borges
dos santos - rakitic of koke
affelay - rafinha

cuenca - deulofeu
bojan - klose of andere pinchhitter
tello

24 april 2014 om 11:31

Ik snap dat je de ploeg wil versterken, maar als je al deze namen wil halen, ben je 250 miljoen kwijt. Valdes, Puyol en Pinto verdien je al helemaal niets aan. Tello, Cuenca, Afellay, Dos Santos en Bojan halen maximaal 30 miljoen op. Mascherano, Alves, Song en Adriano als ze echt goed doorrekenen 70 miljoen.

Het is helemaal niet nodig om Dos Santos te vervangen, want die jongen heeft letterlijk niets gespeeld. Afellay en Tello zitten in hetzelfde schuitje. Cuenca en Bojan ook. Dat zijn als vijf spelers die zonder vervanging kunnen vertrekken.

Adriano moet gewoon blijven vind ik, net als Alves. Op de backs hebben we vervangers nodig en Montoya is op dit moment niet klaar voor de eerste keuze te worden.

Wat echt nodig is, zijn verdedigers. De namen die jij noemt zijn allemaal van harte welkom, maar een Mangala en Marquinhos zie ik niet direct komen. Mascherano kan je houden, die zet je als vervanger voor Song en indien er een noodzaak is kan hij nog steeds CV maar liever niet. In de verdediging heb je dan Alves en Montoya (rechts), Piqué, Bartra, en 2 aankopen (centraal), en Alba en Adriano (links). Als keeper zou ik inderdaad Ter Stegen halen (behalve als Courtois beschikbaar zou zijn), met als back-up Masip en Oier of een heel goedkope keeper die zich in de rol van Pinto kan schikken.

Middenveld heb je dan Busi, Mascherano en indien nodig Sergi Roberto (defensief) en Rafinha, Iniesta, Xavi en Fabregas (aanvallend). Aanval bestaat dan uit Messi, Neymar, Pedro, Deulofeu en voorlopig Alexis en misschien kan je daar Adama aan toevoegen en Dongou.

Dit is een sterk geraamte dat er staat dan, dat kan desnoods aangevuld worden met nog een type Klose inderdaad. Maar het is dus duidelijk dat de keeper en de CV-positie het meest dringend zijn. De rest kan opgevangen worden door goed beleid en herpositionering van sommige spelers.

24 april 2014 om 16:38

Ze hebben een budget van 120mil...

afellay is op dit moment misschien geen basisspeler, maar voor Oranje kan hij belangrijk zijn in Brazilië. Hij zal die kans niet krijgen, maar wie heeft er nu meer kwaliteit in de huidige elf?

was te verwachten toch raar dat ze Alves laten vertreken is toch belangrijk zeker met Neymar wie gewoon nog moet wennen in Spanje en daar ook een sterke band mee heeft.

ik hoop dat er aardig wat spelers komen

Keeper zou ik Valdes laten verlengen anders Reina aangezien hij het speelstyle kent en Ondoa komt er over een paar jaar ook aan en Masip / Ortola kunnen dan bij de selectie worden gehaald. Ter Stegen is overbodig

David Luiz zou ik zeker hallen bij Barca kan hij net zo spelen als bij Brazilie en word hij niet misbruikt

Montoya vind ik niet goed genoeg dus zou zowiezo een RB halen misschien De Sciglio of Danilo beiden zie ik meer potentie in dan Montoya

Middenveld zou ik gewoon behouden met Rafinha en Sergi Samper en Roberto en Espinosa heb je gewoon genoeg talenten wie je erbij kunt hallen anders staan ze nog langer stil

Aanval is ook goed genoeg met Deulofeu en Dongou erbij halen

Ik zou ook navraag doen bij Santos over Andrade hij lijkt namelijk weg te willen en aangezien ze een eerste optie op hem hebben zou ik toch er naar informeren

Ook Ganso zou ik naar infomeren voor vervanger als Cesc wie van mij weg mag en denk dat je tussen 10 a 15 Miljoen hem al kunt overnemen

De laatse twee zijn persoonlijke favoritie wie ik denk goed bij Barca passen met zeker namen Ganso hij is steeds fitter en strooit steeds meer met geweldige pasjes

Hele goeie lijstje met spelers die weg moeten en mogen hoop dat man united weer met een goed bod komt voor fabregas zodat we af zijn van hem enige die in mijn optiek ook moet blijven zijn pedro en alexis maar mocht er een gaan dan is er wel een perfecte vervanger namelijk Marco reus

Nog niks bekend wbt de plannen met Deulofeu zijn voor volgend seizoen?

24 april 2014 om 15:58

Inmiddels bekend dat hij hoogstwaarschijnlijk nog een seizoen bij Everton blijft..

Hoe bedoelen ze met "zolang de zaak nog loopt is e transferverbod opgeschort". Betekend dit dat de FIFA nog steeds kan zeggen dag barca geen spelers mag kopen?

Affelay is de grootste flater van nederland . Hij hoort in het rijtje Drenthe .
Babel
Affelay

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren