Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay: ‘Die jongen heeft goudzoekers om zich heen, hij moet gewoon verlengen!’

Laatste update:

Ibrahim Afellay raadt Isaac Babadi aan zijn contract bij PSV zo snel mogelijk te verlengen. De analist ziet een mooie toekomst weggelegd voor het achttienjarige talent, mits hij niet zwicht voor de adviezen van zijn vertegenwoordigers. Afellay noemt ze 'goudzoekers', live bij NOS Studio Voetbal. "Je hoopt gewoon dat zijn omgeving zo'n jongen stimuleert."

Babadi mocht zondag (tegen FC Volendam, 1-5 winst) weer eens minimaal een helft meedoen bij PSV. De aanvallende middenvelder speelde zeer verdienstelijk, en tekende bovendien voor zijn allereerste Eredivisie-treffer.

Afellay 'werd er vrolijk van', zo zegt hij bij NOS Studio Voetbal. "Een geweldig talent die weer nadrukkelijk op de deur klopt. Het oogt allemaal super makkelijk. Hij creëert altijd tijd en ruimte voor zichzelf omdat hij zo één met de bal is. Dat is gewoon een genot om naar te kijken."

Babadi maakt zijn minuten echter vooral bij de beloften. Aan het begin van het seizoen was hij nog geregeld basisspeler. "Het is niet gek als je als jonge speler een terugslag krijgt", zegt Afellay daarover. "En PSV heeft natuurlijk de luxe dat het zoveel goede spelers heeft."

Contractperikelen

Mogelijk heeft de bijrol van Babadi te maken met zijn penibele contractsituatie. Zijn verbintenis loopt eind juni af, maar hij kan het nog niet eens worden over een verlenging. Naar verluidt verlangt Babadi's entourage een voorstel waaruit spreekt dat PSV hem dolgraag wil behouden. Afellay adviseert de middenvelder met klem om bij te tekenen.

"Deze jongen speelt bij een geweldige club, heeft genoeg om voor te spelen. Als je kijkt naar welke weg Saibari heeft bewandeld, hoe hij basisspeler is geworden... En hij heeft een trainer die niet schroomt om jonge spelers voor de leeuwen te gooien. Maar het is een jongen met goudzoekers om zich heen."

"Je hoopt dat de omgeving van zo'n jongen hem stimuleert", vervolgt Afellay. "Op het moment dat hij niet speelt in het eerst heeft hij gewoon Jong PSV, dat ook op een goed niveau speelt in de Keuken Kampioen Divisie. Daar kan die jongen zich ook ontwikkelen. Dan krijg je zo'n geweldig contract aangeboden, dat zijn serieuze bedragen. Dan moet je God op je blote knieën bedanken en dat contract gewoon tekenen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wijze woorden.
Veel van die “zaakwaarnemers” zien zelf snel geld en denken niet voor of vanuit de speler….
Benieuwd wat ie uiteindelijk gaat doen.

12 februari 2024 om 08:27

Ook de jeugd en niet alleen voetballers maar veel: denken allemaal snel binnen te lopen. Zo niet, gaan ze de criminaliteit in.

12 februari 2024 om 08:49

Leeuw58, Ik weet niet in welke regionen jij woont, maar dit is toch best een bizarre uitspraak? Ik hoop dat je dit genuanceerder bedoelt, dan dat het er staat.

12 februari 2024 om 13:45

Nou bizar? "Veel" denken dit toch gewoon? Misschien dat het woordje "allemaal" niet had gehoeven, maar zijn reactie beschrijft echt geen buitenaards fenomeen, maar iets wat vrij evident is gezien het aantal jongeren dat de criminaliteit in gaat...

12 februari 2024 om 08:33

Zeker goede woorden maar ook 1 met een PSV hart.
Het kan idd zo zijn dat de beste jongen goudzoekers om zich heen heeft hoor en ben er ook over het algemeen mee eens dat hij beste in Nederland kan blijven.

Maar stel hij vind zich ondergewaardeerd of niet naar zijn zin waarom zou die dan geen binnenlandse transfer maken?

12 februari 2024 om 08:47

Je gaat van het "warme" PSV dan toch niet snel een binnenlandse transfer maken? Daar zitten 0 voordelen aan. Nieuwe impulsen in het buitenland zijn nog begrijpelijk, maar binnen Nederland zou heel, heeeeeel vreemd zijn.

12 februari 2024 om 08:57

Nouja, het uitzicht op speelminuten is bij Ajax misschien wel beter. Dat zou een voordeel kunnen zijn. Die zullen ook wel bereid zijn tot een hoger salaris. Nog een voordeel. En ook kun je vanuit Ajax wellicht een mooiere transfer maken, als je naar de transferhistorie van beide clubs kijkt.

12 februari 2024 om 09:07

Voor de buiten wereld misschien wel het 'warme'psv voor de speler misschien niet.
Waarom zou je nu al een stap naar het buitenland maken terwijl de Nederlandse competitie ideaal is voor talenten.
Als hij bij een andere club meer kans op speelminuten krijg en voor hem wel de waardering dan lijkt me het voor hem een juiste stap.

12 februari 2024 om 10:33

@bliek iedereen zegt dat zijn zaakwaarnemer wil dat hij een salaris krijgt waarmee hij meteen een van de grootverdieners binnen de club moet worden. Denk erbij aan een salaris vergelijkbaar met Veerman, terwijl hij nog niet veel bereikt heeft

12 februari 2024 om 11:30

Maar is dat ook zo?
Of volgen we elkaar maar?

12 februari 2024 om 11:45

@juppie34, Veerman heeft geen grootverdieners salaris. Die staat niet eens in de top 10. Pepi verdient bijna 3 keer zoveel als hem

12 februari 2024 om 09:04

@psvchamps,

Juist geen wijze woorden. Vol met aannames en persoonlijke overtuiging.

Die jongen heeft gewoon de pech dat hij super veel concurrentie heeft op zijn positie. Hij heeft Sibari, Til en Tillman voor zich. Zijn belang is gewon veel minuten maken.

12 februari 2024 om 10:36

Hij heeft op dit moment inderdaad veel spelers voor zich, dat had Saibari ook, maar met goede concurrentie kan je er ook goed op vooruitgaan

12 februari 2024 om 14:32

Dat kan zeker. Maar dat is een ander punt. Dit gaat niet alleen om geld maar ook om perspectief

Het is alsof Wijnaldum 2.0 terug is bij PSV en nu wel zijn carrière bij ons begint. Hij heeft dezelfde energie en vrolijkheid.

12 februari 2024 om 10:14

Laten we dan hopen dat hij hetzelfde pad bewandelt als Wijnaldum, namelijk overstappen naar een concurrent.

Stengs kan wel wat concurrentie gebruiken.

Onbegrijpelijk dat er in de aflopen jaren toch veel van dit soort gevallen zijn geweest. Jongens van 18/19/20 jaar die niet willen bijtekenen bij een Nederlandse topclub. Is het de omgeving of is dat deze generatie minder geduld/tevreden is? Wordt hoogtijd dat er een keer een Netflix serie komt over Nederlandse tieners die ‘net niet’ zijn doorgebroken bij een Europese topclub. Kunnen ze dit mooi voorleggen aan de talenten die op jonge leeftijd naar het buitenland willen gaan.

12 februari 2024 om 08:27

Tis denk ik een combinatie van vervelende goudzoekende derden en het feit dat topclubs heel vaak tieners naar binnen halen (camavinga, Endrick, Roque etc) waardoor veel spelers wellicht bij zichzelf gaan denken van "hey dat kan ik zijn!".

12 februari 2024 om 08:49

Alleen al bij psv zijn er genoeg voorbeelden waarin hij kan zien hoe goed het is om geduldig te zijn en bij psv te blijven; Gakpo, Memphis, Madueke, Afellay, allemaal iets langer gebleven en mooie transfers gemaakt. Aissati, Bakkali, Labyad en waarschijnlijk nog wel meer zijn met dezelfde contractsituatie als Babadi met gedoe vertrokken en dat is niks meer geworden terwijl hen een grote toekomst werd toegedicht.

12 februari 2024 om 09:05

@maugaza,

Ik ben het normaal met je eens, maar niet in dit geval.. hij heeft gewoon 3 super goede spelers voor zich. Dan is de kans op speeltijd minimaal helaas

12 februari 2024 om 10:50



@maugaza, dat is helemaal niet onbegrijpelijk. Deze generatie en zeg maar de generatie tot 30 jaar, heeft de kansen gekregen om zo vroeg te vertrekken en geld te pakken. De home grown regel bestaat nog geen eens 20 jaar. Een club als Leipzig, doet bijna niets anders dan jongens van die leeftijd aantrekken. In de jaren 90 waren de financiele verschillen sws minder groot. Als die jongens in de jaren 90 ook die kansen en opties hadden om in het buitenland veel meer te krijgen, dan had een deel daarvan ze ook zeker gepakt. Als die jongens destijds niet bijtekenden, dan konden ze gewoonweg nergens terecht

Ik dacht voor de grap eens op te zoeken wie de zaakwaarnemer is van Babadi. En ja hoor, het is zijn broer. Samuel Babadi, een jongen die tegen het profvoetbal aan heeft gezeten maar het niet heeft gered. Een familielid zonder enige ervaring in zijn vak en in de voetbalwereld. Allemaal dikke rode vlaggen.

12 februari 2024 om 08:59

Anderzijds, zou ik mijn broer ook eerder een stuk van de taart gunnen dan een zaakwaarnemer waarbij ik net toevallig een contract heb getekend.

12 februari 2024 om 10:41

Ik ook. Maar er zijn ook andere manieren om dat te doen. Ik zou zaken en familie altijd gescheiden houden.

12 februari 2024 om 09:41

Makkelijk praten. Zijn ouders zijn al op jonge leeftijd gescheiden en je kunt je broers en zussen in 1 klap helpen. Wees daar maar eens bestand tegen.

12 februari 2024 om 10:43

Familie helpen, altijd! Ik vraag me vooral af of zijn broer als zaakwaarnemer aannemen (en - als we de verhalen moeten geloven - inzetten op onredelijke eisen) de beste manier is om familie te helpen.

12 februari 2024 om 09:56

@onsberry,

Sorry, maar wat is dit een onzin zeg!

Je bedoeld, iemand die dicht bij hem staat en vooral in het belang van Babadi denkt.

Hoe zou je een zaakwaarnemer omschrijven wanneer hij daar net bij zit en nog niet zo lang kent?

12 februari 2024 om 10:49

Kijkend naar de verhalen die rondgaan (voor het gemak ga ik er vanuit dat waar rook is, ook vuur is), vraag me oprecht af of hij in het belang van Babadi denkt. Sowieso vraag ik me af of je dat überhaupt kan als familielid zonder enige ervaring en netwerk in het wereldje. Ik zie liever een onafhankelijke professional aan het werk die weet waar hij het over heeft, die weet wat redelijk is en die zowel korte als lange termijnbelangen kan afwegen. Een familieband betekent altijd dat je er emotioneel in zit, waardoor de objectiviteit kan vertroebelen. Zou ik nooit aan beginnen.

13 februari 2024 om 11:16

Je vraagt je uberhaupt af of een familielid in jou belang kan denken (damm weet niet wat jouw ervaringen zijn geweest)? De meeste zaakwaarnemers beginnen ook zomaar. Net alsof Raiola een achtergrond daarin had?

Wie zegt dat hij geen netwerk heeft of ervaring?

Gaf gisteren in ESPN interview zelf aan dat hij verwachte dat het nog wel goed komt met contractverlenging. Had zeker niet misstaan in dit vz artikel.

Ben benieuwd of het ervan komt. Vind hem persoonlijk een leuke voetballer om naar te kijken.

Eerder had ik er een beetje de pest in bij Babadi maar ik begrijp inmiddels wel dat die jongen in een behoorlijk moeilijke positie zit. Mensen die dicht bij hem staan willen volgens mij vooral financiële zekerheid die PSV waarschijnlijk niet kan/wil bieden en die jongen zelf wilt volgens mij vooral heel graag voetballen. Als je puur naar het financiële plaatje kijkt zou een stap naar het buitenland het beste zijn, met het oog op de sportieve toekomst lijkt het mij veruit de beste keuze om bij PSV of in ieder geval in de eredivisie te blijven.

't is best sneu dat zo'n jonge jongen te maken heeft met dit soort situaties en het komt op mij ook wel een beetje over alsof die jongen door zijn directe omgeving aardig onder druk gezet wordt.

Ik snap hem wel een beetje. Op het moment dat hij goed speelde werd hij er zomaar uitgehaald. Normaal gesproken word je beloond wanneer je dat doet en hij werd eigenlijk gestraft. Blijf dat nog steeds een rare keuze vinden ongeacht of Bosz daarna ver bovenaan staat. Toen was dat contract verhaal nog helemaal geen echt issue want hij speelde. Dus die reden kan er niet voor gebruikt worden. Tilman was net gehaald en Bosz moest hem speeltijd garanderen, waardoor je steeds meer kritiek op Babadi zijn spel zag komen dat niet geheel juist was. Toen hij een iets mindere helft speelde tegen Vitesse zag Bosz zijn kans schoon om hem te wisselen en nooit meer een echte kans te geven. Snap nogmaals dat dit heel raar is overgekomen bij Babadi. Alle moraalridders hier met dat tekenen geneuzel zullen dat wel weer niet snappen. Babadi is de zoveelste jongen die de club wilt verlaten, want ze relateren alles aan anderen die een beetje op hem lijken

In een veel eerder artikel over de contractperikelen rond Babadi werd een netto salaris van 1,5 miljoen genoemd als eis vanuit het kamp Babadi. Als dat bedrag niet ver bezijden de waarheid ligt moet ik Ibrahim Afellay volledig gelijk geven. Ibrahim heeft als analist doorgaans wel zinnige dingen te melden trouwens, maar dat is mijn mening. Als jongere oudere valt het me wel op dat de jongere generaties al snel denken een godsvermogen binnen te kunnen harken, liefst ook nog parttime en met excellente arbeidsvoorwaarden. Dat zal dan wel de invloed van Youtube, Tiktok en andere social media zijn.

Als ik als speler om me heen zou kijken, en ziet hoeveel spelers die naar grote clubs gaan als ze 18 zijn slagen, zou ik direct bij tekenen. Zoals Ibi zegt, lekker bij tekenen en scenario a la saibari

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren