Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat bezorgd: 'Het leek stabiel te zijn, maar dit is slecht voor de club'

Laatste update:

Maarten Fontein is vertrokken bij ADO Den Haag: de algemeen directeur is van mening dat hij niet de juiste man is om de club te leiden onder de Chinese eigenaar Hui Wang. Volgens Fontein wil Wang de club vanuit China besturen met zo min mogelijk zeggenschap voor de algemeen directeur. Oud-speler Dick Advocaat is verrast door het aftreden van Fontein.

/

“Je kunt de club toch niet vanuit China leiden”, aldus Advocaat in een reactie tegen Omroep West. Volgens de Hagenaar is het vertrek van Fontein ‘heel slecht voor de club’. “Er leek een stabiele situatie te zijn, en nu is het maar afwachten wat er gaat gebeuren.”

Advocaat stond open voor een rol binnen ADO Den Haag, maar of dat nu nog gaat gebeuren valt nog te bezien. Advocaat geeft te kennen dat hij eerst wil kijken wat er gaat gebeuren binnen ADO, voordat hij een definitief antwoord geeft op een vraag over een rol.

Fontein zelf houdt zijn hart vast, zo vertelt hij tegen De Telegraaf. “Hij heeft geen notie van hoe het werkt in de voetballerij.” Inmiddels werd al duidelijk dat Wang niet van betalen houdt; zo ontving Fontein al geen salaris meer. “Ik had ADO Den Haag en de werknemers bij de club graag verder op sleeptouw genomen, maar niet onder Wangs voorwaarden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik blijf dit toch wel een apart verhaal vinden. Eerst hoor je overal verhalen dat Fontein het zo goed kan vinden met de Chinezen en dat hij veel ervaring heeft met de Chinese cultuur door zijn werk voor Unilever. Maar dan komt dit rauw op zijn dak vallen, het lijkt me toch dat hij had kunnen zien aankomen wat voor contract hij zou krijgen of wat zijn verantwoordelijkheden zouden zijn. Fontein weet immers hoe Chinezen te werk gaan. Heeft hij zelf nota bene uitgesproken.

5 maart 2015 om 13:11

Deze man Fontein heeft Mr Wang zelf grootst ontvangen, bij Ado hebben ze samen een Chineze chai thee gedronken en Chinees gegeten. En nu krijgt hij niks meer van Mr Wang !!!

Zeker at hij zijn rijst
niet met stokjes maar met een lepel !! dat ie eruit is geknikkerd !!!

ik begin het vermoeden te krijgen dat dit hendig lachen gaat worden en dat bedoel ik niet positief . ik ben zeer benieuwd naar het volgende seizoen , eens kijken wat voor aankopen er komen als ze volgend jaar top 5 willen spelen .

5 maart 2015 om 13:31

Top 5 is onhaalbaar. Mogelijk over een jaar of 6 een keertje. Maar ADO presteert nu al wel veel beter dan voor de winter torende soap in volle gang was.

De eerste scheuren in het sprookje

Als ik lees waarom Fontein weg is gegaan zijn dit de eerste barsten al. En het zou me verbazen als het hierbij blijft. Kan me niet voorstellen dat capabele mensen tegen de voorwaarden van Wang een clud willen leiden.en van uit China een club leiden is lastig zo niet onmogelijk. En betalen vind ie ook niet leuk, dus ik voorzie nog wel wat problemen

Fontein vroeg 32.000 euro per maand nu krijgt ie helemaal niets !

5 maart 2015 om 15:33

27.000

6 maart 2015 om 11:37

Nog veels teveel !

Ik geloof ook helemaal niet in deze constructies in de NL competitie. Ze denken een club te kopen er wat centjes (maar niet te veel) in te stoppen en dan wel even binnen een paar jaar Europees voetbal te halen en/of kampioen te worden. Het werkt alleen bij de grote clubs in de topcompetitie waar ook echt de grote spelers gekocht kunnen worden. Let op mijn woorden dit wordt 1 groot fiasco en dan zitten ze in Den Haag met de gebakken peren.

De geruchten gaan rond dat Fontein te veel schrik heeft gekregen van Feyenoordsupporters.

Zagen jullie ook dat op 3:12 Harry van Raaij een foto wil maken en dan op de HOME-botton drukt

On: Natuurlijk wordt PSV kampioen, en ja natuurlijk waren ze beter, ja natuurlijk verloren ze toch, ja natuurlijk maakt dat voor de eindklassering niks meer uit.

5 maart 2015 om 16:33

Zo te zien heb jij ook op een verkeerde knop gedrukt. On: ik houd het er voorlopig op dat die Chinezen het waanzin vonden een AD 340.000 euro per jaar te betalen.

Dit is toch bijna een lachfilm. En toch hoop dat ik Den Haag eindelijk echt stappen gaat maken.

Wie het laatst lacht...

Is dat niet een oud Chinees gezegde? Haha ;-)

Ja wat hadden ze dan verwacht in Den Haag, dat meneer Wang de grote redder was. Het heeft maanden geduurd voordat er überhaupt een cent overgemaakt was.. Dit gaat echt niet goed komen, maar dat had ieder weldenkend mens allang aan zien komen.

Goed bestuur kan alleen op de club zelf.
Maar wanbestuur kan overal vandaan, dus ook vanuit China.

Dit soort dingen kunnen overal gebeuren en zeker na een overname. Door dit staat de club echt niet 1 keer op z'n kop of zijn er grote problemen. Als ik reacties hier lees, lijkt het net of dit het einde van de club is. Het is gewoon een werknemer die niet eens is met de nieuwe baas, so what. Ik sta hier niet van te kijken. Laten we maar afwachten wat hun verdere plan wordt. Wij moeten het hier doen met paar verslagen op een site en een paar uitspraken (waarschijnlijk subjectief) van dhr Fontein. We weten dus eigenlijk helemaal niets wat er echt gaande is. Ik zou zeggen, lets see what will happen. Chinesen die 8 mil op tafel leggen zijn echt niet dom, en fontein ook niet.

Nou, het gaat weer lekker zo, alsof het Nederlandse voetbal nog niet genoeg problemen heeft. Al kan ik mij voorstellen dat Fonteijn geen zin had in een "communistisch vijf jaren plan". In dat licht bezien is het uiteraard ook te begrijpen dat Advocaat nu even de kat uit de boom kijkt.

Dit soort grappen kan ons vaderlandse voetbal echt niet hebben, wanneer je alle problemen op een rijtje word je echt depri als het om de toekomst van het Nederlands elftal gaat.

- Het verval van Heerenveen, dat was toch altijd een aardige subtopper.

- Het project FC Utrecht, wat veel tijd verloren heeft en in principe weer opnieuw is begonnen.

- Groningen, waarvan ik een aantal jaar geleden had verwacht toen de "groene Kathedraal" werd opgeleverd dat zij wellicht ook een stabiele subtopper konden worden binnen een paar jaar.

- Vitesse, wat nog niet veel heeft kunnen waar maken. Waarbij je voorafgaand aan elk nieuw seizoen totaal geen idee hebt met wat voor selectie je de competitie mee moet starten. Waardoor de kans kleiner word dat men zich weet te plaatsen voor de Europa League indien men voorrondes moet spelen.

- FC Twente die een aantal grote stappen achteruit moet zetten, doodzonde omdat ze Nederland op 1 seizoen na prima vertegenwoordigd hadden in de Europa. Daarnaast zorgde zij ook voor meer weerstand in de competitie.

Feyenoord, waar alles ook nog behoorlijk broos is, en daar voorlopig ook nog weinig tot niets mogelijk is. Daar komt nog bij dat er nog steeds grote onduidelijkheid is over de (ver)nieuw bouw, wat van essentieel belang is om de begroting structureel op te hogen, om daarvan uit verder te groeien. Zodat men eindelijk eens het potentieel van Feyenoord kan benutten, maar tot die tijd mogen we Europees niets van Feyenoord verlangen.

- PSV wat ook druk bezig om meer spek op de botten te krijgen en tegelijkertijd worstelt om een manier te vinden om de begroting structureel te doen groeien. Aangezien de financiële slachtkracht ook beperkt is zal het toch een uitdaging worden om de selectie op pijl te wouden wanneer spelers vertrekken. Buiten Depay en Wijnaldum denk ik dat er ook wel serieuze belangstelling komt voor Arias en Willemsen, dan moet je maar hopen dat ze blijven. PSV lijkt er met Guardado wel uit te komen, maar ik denk dat hij zolang mogelijk wilt wachten totdat hij te horen krijgt dat PSV zich adequaat kan versterken . Dan moet men er met Valencia er ook nog uit zien te komen. Het is maar te hopen dat PSV volgend seizoen in staat is om punten te sprokkelen in Europa, maar ook bij PSV zie ik een hoop vraagtekens.

- Ajax dat op zoek is naar de broodnodige "ervaring", mochten we daarin slagen heb ik wel een goed gevoel over volgend seizoen. Gelukkig hoeft Ajax niet eerste te verkopen voordat men wat kan doen, maar hebben we wel de rest nodig om niveau te houden.

- NAC Breda wat in zwaar weer zit, PEC Zwolle wat de volgende stap niet kan maken etc etc.

- Volgens mij komt er ook weinig terecht van dat onlangs gehouden seminar, waar je nu net als bij de vorige editie niets meer over hoort. Persoonlijk heb ik echt mijn twijfels of clubs nu eens de typische Nederlandse kwaaltjes die ons voetbal al decennia lang Europees onnodig punten heeft gekost en het niveau tot een bedenkelijk niveau heeft terug gebracht.

- Last but not least, de Nederlandse voetballiefhebber die nog steeds niet bereid is om te betalen voor voetbal op tv. Ik vraag mij dus af of al die mensen wel beseffen dat "het gratis bord op schoot" ook een serieus onderdeel is van de structurele problemen van ons voetbal. Voor een land wat de zesde voetbal economie heeft, vind ik het beschamend hoe weinig mensen bereid zijn om te betalen voor het voetbal op tv om op die manier onze clubs te steunen. Ondertussen wel steeds maar klagen over het alsmaar schrijnende wordende niveau, uiteraard doel ik niet op de mensen die het niet kunnen betalen. Alleen het moet toch mogelijk zijn dat meer mensen een abonnement op Fox Sports nemen ? Vergeet niet dat het contract met Fox de redding is geweest voor een hoop clubs, volgens mij heeft men bij Fox nu al spijt dat ze in Nederland zijn ingestapt. De markt is er wel. maar mensen willen gewoon niet betalen voor Voetbal. Dus bij de volgende ronde zullen de rechter veel minder gaan opbrengen omdat iedereen nu toch wel wat dat het geen zin omdat Nederlandse voetballiefhebbers niet willen betalen voor voetbal op tv.

- De Nederlandse en de Belgische competities samen voegen willen mensen ook niet.

- Van de (voetbal) autoriteiten hoeven we ook weinig te verwachten, de Nederlandse overheid zou het voetbal kunnen helpen door wetgeving te maken zoals in Portugal. Waar het dus verplicht is om grote transfer clausules op te nemen in de contracten van spelers. De Knvb zou eens harder moeten lobbyen bij de Uefa dat Nederland een meer op maat gemaakte transfer periode krijgt want veel Europese competities toch wel hebben.

Dit gaat gewoon hartstikke fout.........................

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren