Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanvoerder Vincent Kompany verlaat Manchester City na elf jaar

Laatste update:

Vincent Kompany heeft zaterdagavond zijn laatste wedstrijd namens Manchester City gespeeld. De centrale verdediger stond negentig minuten op het veld tijdens de met 6-0 gewonnen FA Cup-finale tegen Watford en zijn club maakt een dag later via de officiële kanalen bekend dat er deze zomer een einde komt aan het dienstverband van de Rode Duivel in het Etihad Stadium.

Kompany werd in de zomer van 2008 door Manchester City opgepikt bij Hamburger SV en de verdediger groeide in de daaropvolgende elf jaar uit tot een van de boegbeelden van de club. Met the Citizens won hij in het afgelopen ruime decennium onder meer vier landstitels, tweemaal de FA Cup en viermaal de EFL Cup. In totaal speelde hij 360 wedstrijden in het skyblue.

De 33-jarige stopper kreeg in de afgelopen seizoenen echter steeds vaker te maken met blessureleed en was door de aanwezigheid van onder meer Aymeric Laporte en John Stones ook geen onbetwiste vaste waarde meer onder Josep Guardiola. Dit seizoen, dat met de winst van de landstitel, de FA Cup en de EFL Cup bijzonder succesvol verliep, kwam hij zeventien maal in actie in de Premier League, terwijl hij nog acht wedstrijden speelde in de Engelse bekertoernooien en de Champions League.

“Hoe overweldigend het ook is, de tijd voor mij om te vertrekken is aangebroken. En wat een seizoen om mee af te zwaaien. Ik voel niets anders dan dankbaarheid. Ik ben iedereen die mij tijdens deze speciale reis, bij een heel speciale club, heeft gesteund dankbaar. Ik kan me mijn eerste dag nog net zo duidelijk herinneren als de laatste. Ik zal de liefde die ik van de mensen in Manchester heb ontvangen nooit vergeten. Ik zal ook nooit vergeten hoe de Manchester City-supporters loyaal zijn gebleven in de goede en zeker ook mindere tijden. Jullie zijn me altijd blijven steunen en dat heeft me weer geïnspireerd om nooit op te geven. Een blauwe natie is opgestaan en heeft de bestaande orde uitgedaagd, dat vind ik geweldig”, laat hij weten in een afscheidsboodschap.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel een legende van de club deze man met alle prijzen die hij er gewonnen heeft. Heb ongelofelijk veel respect voor hem hoe hij zich teruggeknokt heeft van al die blessures. Nu nog even lekker cashen in china?

19 mei 2019 om 12:08

Nee. De aankomende 3 jaar zit hij bij Anderlecht als "player manager"! Terug naar z'n roots.

Als dit een keuze van hem is kan ik het begrijpen, anders eigenlijk niet. Nog steeds een klasbak ondanks zijn extreme blessuregevoeligheid.

19 mei 2019 om 11:02

Ik weet bijna zeker dat hij hier zelf voor heeft gekozen, het vertrek hing al enige tijd in de lucht. Qua kwaliteit en leiderschap is hij nog onvervangbaar voor de aankomende jaren. Ik zie hem nog een laatste stap maken terug naar Belgie of naar Amerika om vervolgens bij City werkzaam te zijn.

19 mei 2019 om 11:38

Ik kan me ook voorstellen dat hij - gezien diezelfde blessuregevoeligheid - kiest om nu te stoppen, met een prachtig seizoen achter de rug. Echt de ultieme aanvoerder. Benieuwd of hij trainersambities heeft..

Wauw, dat was onverwachts. Op zijn minst heeft hij zijn afscheid in stijl afgesloten met een treble. Wat een held was hij toch, vooral in de wedstrijd tegen Leicester waarbij het winnende goal maakte. Een ware icoon voor in de geschiedenisboeken van Man City. Echt een fenomeen. Vinny, het gaat je goed en bedankt voor alles wat je voor de club heb betekent.

19 mei 2019 om 11:26

Er werd al in dat boek geachreven voordat jouw opa geboren was. City is altijd al een gevestigde naam geweest in Engeland.

19 mei 2019 om 11:46

Waar zegt hij dan van niet?

Anyway, top verdediger. Had altijd het idee dat die naar barca zou gaan, maar heeft denk een bepaalde trots voor city. Jammer ergens.

19 mei 2019 om 12:08

@Stephan Ik heb dat met Thiago Silva, altijd gedacht dat die ooit nog zou gaan.

19 mei 2019 om 12:08

Een club die nooit bovenin de PL meespeelde eerder onderin met uitschieters naar boven.. daarna is het een koopclub geworden die nu een sterke financiële structuur in de club hebben aangebracht onder leiding van txebtebrian of hoe die gast ook heet!? Onder leiding van Mancini werd er louter geld uitgegeven aan een paar toppers en veel overbetaalde spelers.. wat buiten kijf staat is dat de club niet op eigen kracht is groot gebracht!

Zo die zag ik niet aankomen... ik weet dat zijn contract afliep, maar als aanvoerder dit seizoen waarin hij de verdediging echt op sleeptouw heeft genomen had ik toch wel verwacht dat er minimaal met 1 jaar bijgetekend zou worden. Achja, misschien was het eigen keuze. Ik blijf het een voorbeeld voor de sport vinden.

Mooie speler.
En op het einde een droomgoal waardoor het kampioenschap zo goed als definitief werd.
Ben benieuwd wat hij nu gaat doen.👍👍

Wow speelde hij daar 11jaar? Respect voor vince the prince. Heeft zich met de jaren opgepompt tot de beste verdedigers ter wereld en ben fier dat hij een Belg is. Jammer van al zijn blessures want met zo veel tegenslagen kan je best stoppen maar nee hij vocht zich terug en dit verdient alleen maar respect.

19 mei 2019 om 10:18

Beste ter wereld? Hou op hoor

19 mei 2019 om 10:20

Volgens mij bedoelde hij 1 van de beste verdedigers ter wereld. En daar kan ik hem geen ongelijk in geven. Van de laatste 10 jaar zit hij zeker in de top 15

19 mei 2019 om 10:33

@PSV-Zwolle, de beste is inderdaad wat overdreven. Maar Vincent Kompany behoorde jarenlang zeker tot een van de beste verdedigers ter wereld. Verder vind ik het prijzenswaardig dat Kompany zelf het besluit neemt afscheid te nemen van Manchester City. In plaats dat anderen die beslissing voor hem nemen.

19 mei 2019 om 10:49

In zijn piek was hij de beste verdediger ter wereld

19 mei 2019 om 10:56

Werd 2 maanden geleden nog door een panel van experts (Shearer, Gullit en nog wat gasten) bij de top 3 buitenlandse centrale verdedigers ooit in de premier league gezet samen met Stam en Vidic. Heeft veel gesukkeld met blessures maar staat er altijd weer direct na een blessure en op zijn top was hij beestachtig goed.

19 mei 2019 om 11:57

Op het feit na dat hij een 33 jarige stopper wordt genoemd zie ik nergens staan dat hij gaat stoppen met voetballen.

19 mei 2019 om 12:02

Leuk gevonden. Het is idd nog niet bekend wat hij gaat doen.

Kompany, een echte strijder die het toneel gaat verlaten bij City. Hij zal nooit vergeten worden, door dat waanzinnige schot konden ze de titel prolongeren. Daarnaast een echte vechter, iedere.keer maar weer terug knokken na zn blessures.

19 mei 2019 om 10:48

Als ik me niet vergis (ik kan ook fout zitten hoor) was Kompany de enigste speler in de City selectie die al bij de club speelde voordat de club werd overgenomen door een sheikh. Maar het scheelt of jaartje of zelfs een half jaar. Maar ik denk dat hij werd aangetrokken door de voormalige eigenaars en toen de club nog een midtable ploeg was en nog niet werd bestempeld als "lelijke club". Maar nogmaals ik kan het ook fout hebben, het is zo lang geleden.

19 mei 2019 om 11:04

@ozwardgozku: Je hebt overschot van gelijk. De opstelling van de eerste match die Kompany speelde voor City: Hart, Corluka, Richards, Kompany, Ben-Haim, Ball, Ireland, Johnson, Petrov, Elano en Sturridge.

19 mei 2019 om 11:05

Kompany kwam een jaar na de overname en in dat jaar (2008) gaf City voor het eerst erg veel geld uit (zeker in die tijd). Hij is dus gewoon gekocht door de huidige eigenaar.

19 mei 2019 om 11:15

Mansour kocht de club op 1 september 2008. Kompany speelde zijn eerste wedstrijd voor Man City op 24 augustus 2008. Hij werd dus niet gekocht door de huidige eigenaar maar door Thaksin Shinawatra die de club sinds 2007 in handen had.

19 mei 2019 om 14:03

@Sirius.. Kompany is niet gekocht door de huidige eigenaar. De club was hiervoor een korte tijd van Thaksin, die rijke Thai die zijn land niet in mocht. Volgens mij waren De Jong, Kompany en ook Robinho aankopen van Thaksin. Een jaar of twee later kwam Mansour.

Jammer dat kompany weg gaat maar met zijn vertrek en waarschijnlijk ook die van otamendi. Heeft city nog maar 2 CB. Ik zal als ik city was nu vol voor de ligt gaan

19 mei 2019 om 11:51

Yupp dat zie ik ook nog wel gebeuren.. ij vind city de beste club voor Mathijs de ligt momenteel qua kans op speeltijd momenteel.

Prachtige carrière gehad bij Man City, maar je ziet ook gelijk dat hij echt gekweld was door dd blessures. In 11 jaar maar 360 wedstrijden dat is echt weinig. Maar goed hij heeft waarschijnlijk van alle Belgen, de beste carrière gehad en hij is een Man City legende. Overigens was hij nooit top 5 in de wereld, maar dat hoeft ook niet. Sowieso één van de beste aanvoerders in het Engelse voetbal. Nog steeds kippenvel van zijn goal tegen Leicester, kostte mijn team de titel... Bonne chance Vincent!

19 mei 2019 om 11:29

In 2012 werd het beoordeeld als misschien wel de beste verdediger van het moment. Kompany heeft periodes gekend waarin hij echt heel erg goed was.

19 mei 2019 om 12:17

Beter dan Hummels, Silva, Chiellini, Ramos en Pique zou ik niet durven zeggen. Maar ik begrijp jullie mening wel. Destijds was Rio ook nog top, het zal wel gewoon een meningsverschil zijn.

19 mei 2019 om 11:31

@JeoNowlt
Naar mijn mening was hij in de periode 2009 - 2013 zeker top 3 van de wereld. Ook hier op Voetbalzone werd frequent gediscussieerd of hij of een Thiago Silva de beste verdediger ter wereld was. Beide kenden in die periode ijzersterke prestaties. Kompany heeft echter door blessures en door het overmatig trainen (bodybuilden) veel aan wendbaarheid verloren. Doodzonde. Hij was niet alleen sterk in de duels, en in de dekking, maar ook extreem goed aan de bal.

Persoonlijk was ik al gecharmeerd van Kompany in zijn periode bij Anderlecht. Zo jong, en zoveel leiderskwaliteiten. Het durven met de bal in te dribbelen. Kompany staat ook symbool voor de wederopstanding van Belgie. Belgie die destijds voetballend weinig voorstelde.

Een bijzondere persoonlijkheid, qua mentaliteit, en daarnaast ook ijverig, leergierig (bestudeerde zijn tegenstanders iedere week tot in de puntjes), een leider en ook een ondernemer. Nigel de Jong heeft in zijn periode bij City veel van hem opgestoken. Dat laatste is een lateraaltje en heeft niks met zijn verdedigende kwaliteiten te maken.

Dan is dat kleine beetje ziel dat die club had nu helemaal weg. Respect voor hem, kwam voordat City top was en is gewoon meegegroeid met de club tot een van de beste verdedigers ter wereld. Jammer van zn vele blessures. Ben benieuwd waar hij nu heen zal gaan. Terug naar Anderlecht?

19 mei 2019 om 10:29

Aguero en Silva vallen toch ook wel onder die ziel?

19 mei 2019 om 10:49

Spelers als Kompany, Aguero, Silva en noem ze allemaal maar op kwamen ook allemaal pas na de overname. Om dus te zeggen dat hij mee is gegroeid met de club, is naar mijn mening onjuist. Juist door die aankopen klom Manchester City kunstmatig naar de top.

19 mei 2019 om 10:58

Het Manchester City direct na de overname is toch een groot verschil. De club is zeker gegroeid en daar hebben alle drie een reuzachtig aandeel in gehad. Kompany bedankt voor alles!

19 mei 2019 om 11:06

Kompany kwam toch juist vóór de overname?

19 mei 2019 om 11:10

Kompany werd in de zomer van 2008 aangetrokken, een jaar na de overname. In die zomer gaf Manchester City iets meer dan 157 miljoen uit door oa. Robinho, Jo, De Jong, Bellamy, Bridge, Wright-Phillips, Zabaleta, Given en Kompany te halen.

De enigste reden waarom het verschil met nu zo groot is, is omdat je jezelf niet zomaar van grauwe middenmoter naar de top kunt kopen in slechts 1 seizoen. Je gaat van middelmatige spelers naar subtop-spelers en van subtop-spelers naar topspelers. Daar is niets noemenswaardigs of bijzonders aan.

19 mei 2019 om 11:25

Man City werd pas op 1 september 2008 overgenomen door Mansour. Je verwart het met de overname door Prakhit.

En aangezien Kompany al op 22 augustus tekende was dat dus onder de oude eigenaar.

De Jong, Given, Bellamy en Bridge kwamen pas in de winter over ...

19 mei 2019 om 12:00

@Sirius
En wat is er mis mee dat een club van een middenmotor (grauw is jouw definitie, City had al een rijke geschiedenis) naar nieuwe investeerders zoekt om haar ambities te verwezelijken? Is dat strafbaar?

Wist jij dat City op de all time score van de hele PL, qua punten, op de 6e plaats staat? Alleen Liverpool, Arsenal, Everton, Utd en Aston Villa hebben in de hele geschiedenis van de Britse competitie meer punten behaald. Het is niet dat City van een amateurclub is opgepimpt tot een kampioen. Het is qua geschiedenis een van de grootste clubs van Engeland. Alleen waren ze armer dan hun buren, die simpelweg decennialang rijkere sponsoren hadden. En toen wel op allerlei manieren geld in de club mochten pompen zonder dat dit op welke manier als 'fout' werd gezien? Hoe is Real Madrid groot geworden? Wat was het aandeel van Berlusconi in Ac Milan, of Moratti bij Inter of Fiat bij Juve of Adidas bij Bayern? Wat is precies jouw punt Sirius. Als je voor de jaren 90 je suikeroom hebt gevonden behoor je tot de elite, maar heb je jouw match met een investeerder na 2008 gevonden ben je van plastic.

Jouw Twente had ook een tijd iets meer te investeren, dat maakte ze echt een leuke ploeg die het de traditionele top, die standaard meer investeerders hadden, heel lastig. Ik kon dat wel beamen. Het is alleen maar goed voor een competitie dat er clubs als AZ, Twente, Vitesse meer geld hebben te besteden. Dat maakt de competitie competitiever en zorgt ook voor leukere wedstrijden om naar te kijken.

City en Chelsea hebben met hun investeringen het niveau in de competitie omhoog getild, en de monopolie van Utd en een beetje Arsenal doorbroken. Want wat voor concurrenten hadden die nou? Niets. Als je nu naar de kwaliteit spelers kijkt die in de BPl rondloopt en het geld die er in elke ploeg kan worden ingepompt, die aantrekkingskracht zou je echt niet hebben bereikt indien je alleen maar een Utd hebt die 4x per 5 jaar kampioen wordt en een Arsenal dat 1 a 2x per 10 jaar doet. Zie je dan niet wat een City en een Chelsea de PL hebben geschonken? 20 jaar geleden was de PL een soort b-competitie zoals Frankrijk dit nu is. Italie, Spanje en Duitsland domineerden het voetbal op kwaliteit. Nu is dit de zwaarste competitie ter wereld en lopen er internationale toppers wekelijks uit te blinken.

Ik kan mij voorstellen dat mensen niet per se gecharmeerd zijn van sommige clubs. Maar die anti pathie bij werkelijk iedere nieuwsbericht, te pas en te onpas en maar doorzagen is toch niet normaal. Je mag best af en toe jezelf inhouden. Het gaat hier om Kampany, die gaat afzwaaien. Het lukt je niet om een zuivere reactie te typen en hem voor zijn diensten te bedanken. Dat recht heb je. Maar dat zagen kun je ook af en toe skippen dan. Vind ik.

Voor de gein even gekeken naar het team van City toen hij kwam.
Dat was echt meteen na de overname en is hij volgens mij de enige die het zolang volgehouden heeft bij City.
De rest bleken allemaal miskopen of jeugdspelers die het om de een of andere manier niet redden zie een Michael Johnson en Joe Hart.
Gaat Kompany nog ergens anders spelen of gaat hij al als jeugdtrainer beginnen?

19 mei 2019 om 10:55

Joe Hart werd gekocht in 2006-2007 en Michael Johnson heeft slechts twee jaar in de jeugdopleiding gespeeld.

Verder hebben die miskopen er wel voor gezorgd dat Manchester City gemiddeld direct 5 plaatsen beter ging presteren dan voorheen en na drie seizoenen kwam de club al structureel in de top 5 van de Premier League terecht.

19 mei 2019 om 12:05

@Sirius
Dit heet gestaag en met beleid opbouwen. Chelsea heeft het na de overname bijvoorbeeld veel extremer aangepakt. Niets mis mee, maar City heeft hierdoor ook het proces van de groei meegenomen in hun beleid.

City legende, erg slimme en nuchtere jongen. Is gewoon een echte prof die bijna nooit negatief in de media komt te staat. Daarbij heeft is toen hij bij de eerste ploeg van anderlecht zat ook nog zijn studies afgerond. Gewoon nu nog steeds een heel goede verdediger als je het mij vraagt.

Vaarwel ouwe reus. Het ga je goed captain. Bedankt voor alles!

Hoop dat ie iets bij m'n club Anderlecht komt betekenen. Kind van het huis en we kunnen hem nu meer dan ooit gebruiken. Al is dit waarschijnlijk een utopie, contrast met het Eithad kan bijna niet groter en dat kan je hem niet verwijten. Kan in elke rol van het voetbal nog nuttig zijn voor menig club. Bedankt voor alles Vince

Gaat waarschijnlijk naar New York City FC. Ik zie hem echt niet verdwijnen van onder de paraplu van Man City.

Terug naar Anderlecht zou ik zeggen. En die club in teamverband uit de brand helpen. Anderlecht heeft wel behoefte aan een leider in het elftal volgens mij aan de resultaten te zien.

Absolute legend!! En hij was op zijn piek een van de beste verdedigers!! Er zou natuurlijk een moment komen waarop hij zou gaan stoppen. En kan nu een vervanger worden gehaald, zeker aangezien Otamendi ook misschien wel weg gaat.

Dit is toch wel de mooiste en beste manier om afscheid te nemen bij een club. Niks geen speculaties of gedoe rond vage geruchten. Pas bekend maken wanneer het seizoen voorbij is. Hij zal ongetwijfeld met Manchester City daarover gesproken hebben zodat de club er rekening mee kon houden voor volgend seizoen. Respect!

Wat een top verdediger is dit zeg! Een beest niet normaal.

Ik zie nu echt wel voor me dat mathije de ligt naar man city gaat om met guardiola te kunnen samenwerken..

The best there ever was, the best there ever will be

Wow, wat ik net nog aangaf als utopie komt uit, kompany als speler-manager terug bij paars-wit, geweldig nieuws voor mijn club die een grote persoonlijkheid terug mag verwelkomen. Ben in de wolken met dit nieuws. Welkom terug Vince, we zijn je nooit vergeten! Coym

19 mei 2019 om 12:06

@Tuskii
Waar heb je dit gelezen?

19 mei 2019 om 12:07

Twitter van Anderlecht bracht het naar buiten. Gaan interessante ontwikkelingen worden daar.

19 mei 2019 om 12:25

Nu ook facebook Kompany en zelfs VZ 😍

19 mei 2019 om 12:28

Dankjulliewel beide. Ik vind dit echt heel mooi. Maar dan ook echt. Hij heeft in de loop van zijn carriere meerdere trainers gehad met diverse visies. Hij zal veel hebben geleerd. Ik kijk nu al uit naar zijn managementskills.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren