Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aankoopbeleid Juventus gekraakt: ‘Veel te veel geld voor Matthijs de Ligt’

Laatste update:

In Italië is de kritiek op Juventus na het desastreus verlopen Champions League-duel met Olympique Lyon (1-0 verlies) niet mals. Voetbalanalist en voormalig middenvelder Vincenzo D'Amico vindt dat la Vecchia Signora afgelopen zomer absoluut niet goed ingekocht heeft. "De club heeft veel te veel geld betaald voor Matthijs de Ligt", zo verwijst D'Amico naar de transfersom van 75 miljoen euro die Juventus aan Ajax overmaakte.

Volgens D'Amico, die maar liefst 223 wedstrijden in de Serie A achter zijn naam heeft, heeft Juventus met name dringend behoefte aan nieuwe middenvelders. "Ze hebben Aaron Ramsey en Adrien Rabiot helemaal niet nodig", zegt D'Amico tegenover TMW Radio. Juventus pikte de genoemde middenvelders transfervrij op bij respectievelijk Arsenal en Paris Saint-Germain, maar had volgens de oud-voetballer beter de portemonnee kunnen trekken voor andere spelers.

"De club heeft zoveel geld gespendeerd aan De Ligt, maar had dat budget in plaats daarvan moeten besteden aan een versterkt middenveld. Ik begrijp niet dat de club zegt in te zien dat het einde van een tijdperk nadert, maar vervolgens onvoldoende heeft geïnvesteerd in het verbeteren van de selectie", vervolgt D'Amico. Trainer Maurizio Sarri staat na de zure nederlaag in de achtste finale van de Champions League onder druk in Turijn.

"Misschien is Cristiano Ronaldo wel het probleem. Hij speelt op zijn eigen manier, maar heeft Sarri niet iemand nodig die meer geschikt is voor zijn type voetbal?", vraagt D'Amico zich af. "Maar ik geloof niet dat Sarri ontslagen wordt, hoewel veel zal afhangen van hoe Josep Guardiola omgaat met het gemis aan Europees voetbal." Manager Guardiola zag zijn club Manchester City onlangs voor twee seizoenen uitgesloten worden van Champions League-deelname, al gaan the Citizens tegen die straf in beroep.

Is de transfersom van 75 miljoen euro voor Matthijs de Ligt te veel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou ja veel te veel betaald niet. Juventus was echt niet de enige gegadigde voor Golden Boy De Ligt. Dus ze moesten wel dit bedrag betalen om hem te kunnen halen. Wel kun je je vraagtekens zetten of De Ligt wel naar Juventus had moeten gaan wat betreft de juiste vervolgstap voor Mathijs. Heeft naar mijn inziens teveel zijn oren laten hangen naar zaakwaarnemer Raiola met zijn keuze voor Juventus.

27 februari 2020 om 17:26

Vincenzo D'amico heeft gespeeld voor stadsrivaal Torino en is diehard Lazio supporter, dus zijn mening kan de prullenbak in. De Ligt was gisteren samen met Ronaldo de beste op het veld en daar was de Italiaanse media het mee eens.

27 februari 2020 om 17:35

Het slaat daarnaast ook helemaal nergens op wat hij zegt. Juventus had dat geld beter aan anderen kunnen besteden dan De Ligt, om vervolgens aan te geven dat de club aangeeft zich te beseffen dat het einde van een tijdperk nadert, maar daar niet naar handelt. Twee jongen centrale verdedigers halen omdat de gemiddelde leeftijd achterin 44 is, is niet handelen met het oog op de toekomst? Een jongen centrale middenvelder uit Frankrijk halen is dat ook niet?

27 februari 2020 om 17:35

Ik kan me wel deels in zijn mening vinden eerlijk gezegd. Niet dat Juve teveel betaald heeft voor de Ligt of dat de Ligt geen goede versterking is, maar de grootste prioriteit was het middenveld en Juve heeft een enorm deel van het budget juist aan de verdediging uitgegeven (hadden bij een verkoop van Cancelo ook nooit Danilo als wisselgeld moeten accepteren, maar enkel cash).

27 februari 2020 om 17:41

Gedeeltelijk wel Marc Juventus. Maar De Ligt en Demiral waren ook broodnodig, want anders zat je met alleen Rugani achter een 35 jarige Chiellini en een 32 jarige Bonucci. Dat was dan ook weer niet goed. De ruildeal Cancelo - Danilo was inderdaad belabberd.

27 februari 2020 om 18:38

Zeker moest Juve verjongen centraal achterin, echter had Juve ook Demiral kunnen halen en het grote geld ( van de Ligt) kunnen besteden aan een topmiddenvelder. Ook haalde Juve doodleuk met Cristian Romero een ander verdedigend talent voor zo' n 25 miljoen euro, die vervolgens meteen weer werd uitgeleend. Juve had de verdediging dus ook in stappen kunnen verjongen en voor nu ook te zorgen dat het middenveld er beter voor stond.

27 februari 2020 om 18:49

Maar was dan Cristian Eriksen niet juist goed geweest. Met die €74 mil voor De Ligt ben je voor de komende jaren iig op een positie voorzien. Dat levert op de lang termijn dus meer op.

27 februari 2020 om 20:42

Ja, ik vind het ook onbegrijpelijk dat Juve niet voor Eriksen is gegaan en wel 35 miljoen uit trekt voor een talent van Parma dat pas in de zomer komt. Begrijp me niet verkeerd, het is belangrijk om jonge spelers aan te trekken, maar Juve doet net alsof de selectie compleet is en er de CL mee gewonnen kan worden.

27 februari 2020 om 17:38

Men beseft niet dat t ook Ajax is is die de Ligt en Frenkie beter maakt.
't Is een wisselwerking, die er veel minder is bij Juve.

27 februari 2020 om 19:29

Schoonvader Keje Molenaar heeft gezegd dat er maar twee serieuze kandidaten waren voor de Ligt vanwege de transfersom die betaald moest worden. Alternatief was Psg, zeker geen betere keuze. Barca haakte af vanwege de vraagprijs, de Jong was ook al gekocht.

27 februari 2020 om 20:15

Onzin wat jij verkondigt. Zaakwaarnemers bepalen niet waar spelers naar toe gaan, die krijgen alleen de opdracht van de speler om een transfer te regelen. Matthijs wou zelf naar Juventus, ook omdat Juventus zowat de enigste club was die akkoord ging met Ajax voor die prijs. Bizar dat mensen denken dat Raiola wel even bepaald wwaar een speler naar toe gaat

27 februari 2020 om 20:16

Nou om eerlijk te zijn zou ik de Ligt niet meer dan 35€ geven voor wat hij dit seizoen laat zien.

Beetje makkelijk weer allemaal. Als hij uiteindelijk flopt is het veel te veel geld natuurlijk, maar wordt hij over een paar jaar 1 van de beste verdedigers van de wereld dan heeft niemand het nog ergens over. Als je het allemaal zoveel geld vond had je dat maar moeten zeggen toen hij gekocht werd, dit vind ik erg makkelijk scoren.

27 februari 2020 om 17:32

Wat is er makkelijk aan? Het gaat hier niet specifiek om De Ligt, maar om het feit dat Juve 70 à 75 miljoen euro in de verdediging heeft gestoken, terwijl het middenveld volgens hem veel meer behoefte had aan een kwaliteitsimpuls.

27 februari 2020 om 18:51

Maar als ze niets aan de verdediging hadden gedaan had hij daarover geklaagd. Want met een gemiddelde leeftijd is belachelijk hoog is en een blessure had je daar gegarandeerd op kunnen wachten.

27 februari 2020 om 19:45

Het makkelijke zit hem in het achteraf praten. Als hij altijd al heeft gevonden dat Juve hun geld anders had moeten investeren, had hij dat eerder mogen zeggen, maar hij wacht liever eerst tot het niet goed gaat en dan is zo'n opmerking erg populair. Ik ben het overigens deels met hem eens. Het middenveld van Juve is te statisch, maar ze hadden ook een verdediger nodig en De Ligt was erg gewild. Nu hebben ze met Demiral 2 verdedigers voor de toekomst dus zo'n gekke aankoop vind ik het niet eens.

Over 1 jaar zegt hij wel iets anders

27 februari 2020 om 17:33

Zo denk ik er ook over,op de lange termijn als de ligt straks op zijn 30e een van de beste verdedigers aller tijden is en spelers boven de 200 miljoen normaal gaat zijn,dan kijken ze terug en zeggen ze we hebben een topper voor maar 75 miljoen gehaald en die al 10 jaar voor ons speelt,ik herinner me toen ronaldo voor 94 miljoen naar real ging en mensen vonden dat absurd en noemden het einde van het voetbal zoals we die kende...achteraf gezien bleek dat een koopje voor hem te zijn...

27 februari 2020 om 19:30

Een van de beste verdediger aller tijden?? Zo hee,gaat goed met Light.

27 februari 2020 om 20:13

hahah gaat nergens meer over. zie de ligt echt geen wereldspits in zijn broekzak stoppen een hele wedstrijd om eerlijk te zijn.

Zijn we het gehuil niet een beetje moe? Na een mindere wedstrijd kan hij er geen zak van en na 2 mooie acties in een gewonnen wedstrijd is het potentieel de beste verdediger aller tijden. Zet die jongen rechts centraal ipv links centraal en leidt de aandacht een beetje van m af meneer de coach; dat helpt

27 februari 2020 om 17:34

Hij speelt de laatste tijd continu rechtscentraal. Soms vraag je je echt af of mensen op dit forum ook wel eens naar wedstrijden kijken, voordat ze hun mening verkondigen als zekerheden.

27 februari 2020 om 17:45

Is de azijn lekker? Soms vraag je je echt af of mensen een reactie weleens helemaal lezen voordat ze hun mening verkondigen als zekerheden

27 februari 2020 om 18:19

Je zegt toch letterlijk: "zet die jongen rechts centraal ipv links centraal en leidt de aandacht een beetje van m af meneer de coach; dat helpt". Dit gebeurt al gewoon weken. Matthijs speelt al tijden rechts centraal in het centrum. Je verkondigt je mening als een feit, maar je bent niet eens goed geã¯nformeerd. Beetje ironisch wel met zo'n username.

Ik snap D'amico wel. Er wordt tegenwoordig zonder blikken of blozen 50 miljoen betaald voor Braziliaantjes die een handvol wedstrijden in het eerste in Braziliã« hebben gespeeld. Dan vind ik 70 miljoen voor een van de grootste verdedigende talenten ter wereld, die bovendien ook een zeer bijzonder goed jaar achter de rug had echt niet te veel. Als hij zijn potentie waarmaakt zou je zelfs kunnen spreken van een koopje. Maar had Juve De Ligt nou echt direct nodig? Chiellini/bonnuci was toch al het beoogde basisduo, en dan had men daarachter nog een Rugani en Demiral (die het so far ook prima deed). Juve had dat geld ook anders kunnen besteden en komende zomer voor De Ligt, Soyuncu of een andere talentvolle jonge verdediger kunnen gaan.

27 februari 2020 om 17:30

Die topclubs hebben zichzelf in de voeten geschoten met al die hoge bedragen die zij aan transfer sommen geven. Het doorselecteren is nu veel duurder door hun eigen activiteiten. Hoe lang voordat een speler voor 500miljoen verkocht word?

27 februari 2020 om 19:17

Heel lang, met FFP gaat dat niet gebeuren. De afschrijving is simpel weg te hoog.

28 februari 2020 om 14:10

Je zit niet alleen met de FFP en afschrijving. Ook inflatie speelt een rol, en de groei van het voetbal. Ik denk dat het nog heel wat jaartjes duurt voordat de voetbalwereld zo ver is dat de combinatie van inflatie, FFP en de groei van de sport het mogelijk maken voor een club om op normale wijze 500 miljoen in één speler te pompen.

Mathijs lijkt een bekeerde imam die goed kan voetballen op deze foto. Een speler het probleem noemen die ongeveer 45% van de doelpunten van het elftal heeft gemaakt is nogal dom. Soms past een trainer gewoon niet bij een elftal. Sarri zei al dat hij zijn ideeen niet heeft over kunnen brengen. Dus hij probeert wel maar het lukt het elftal niet om ze uit te voeren

Ben het wel eens met het stukje over Ronaldo en Sarri. Sarri is niet de juiste coach voor Ronaldo. Ronaldo heeft meer baat bij een coach die op de omschakeling en met snelheid speelt. Dat proberen te breien heb je niks aan.

Zegt hij nou dat er te veel geld is betaald (zoals uit de titel en inleiding blijkt) of gewoon 'veel', wat ook elders besteed had kunnen worden? Dat is niet hetzelfde.

27 februari 2020 om 17:37

Hij zegt het laatste in zijn interview, dus deze kop lijkt een beetje op zoek te zijn naar sensatie.

Hoewel De Ligt als één van de grootste verdedigende talenten het bedrag waard is, ben ik het er mee eens dat Juventus die 75m beter had kunnen steken in een sterke middenvelder. Je hebt met Demiral en Rugani twee prima backups voor de oudjes. Ik gok dat de aanhang een stuk blijer was geworden van een talentvolle Italiaan als Zaniolo of Tonali.

Volgens mij bedoelt hij het niet eens zozeer als kritiek op De Ligt, maar meer dat De Ligt niet het type speler is die Juve nodig had. Ik kan me er wel in vinden dat ze beter een creatieve middenvelder hadden gehaald, maar zou zelf vooral naar de buitenposities wijzen als zwakste plek binnen de selectie.

Ajax was vorig jaar gewoon een hype in voetballand. De Jong en de Ligt zijn echt wel talenten, maar nog geen volleerde voetballers, het is nu aan Barcelona en Juventus hoe ze deze twee verder opleiden en hun geïnvesteerde geld terug kunnen verdienen.

De Ligt was afgelopen zomer niet per se nodig idd. Dat geld hadden ze kunnen uitgeven aan een top middenvelder. Maar goed, dan waren ze de Ligt misgelopen en nu je hem hebt hoef je de komende 5 tot 10 jaar echt geen nieuwe cv meer aan te trekken. Met de Ligt, Demiral en Rugani zit je goed. Nog eentje vanuit de jeugd o.i.d. en je bent klaar.

Niet perse teveel betaald vind ik. In de huidige markt is De Ligt dat bedrag gewoon waard, zeker als je zn leeftijd meeteld. Als Man United meer betaald voor een 6 jaar oudere Maguire, die niet eens tot de top 10 beste centrale verdedigers hoort, dan zegt dat genoeg

Is dit de Valentein driessen van Italie. Man kom nou, de Ligt zal zijn geld waard zijn. Zodra Chiellini opzij gaat en de Ligt een vaste basisplek heeft zal hij werelds zijn. Dat gewissel van sarri helpt niet echt en jonge spelers staan pas echt op nadat de oudjes weg zijn. Zien we overal terug. De Ligt moet geduld hebben. En wil Juve slagen moeten ze Chiesa en Coutinho halen. Ze missen individuele klasse op de zijkanten, diepgaande spelers en een type Coutinho.

27 februari 2020 om 18:34

Coutinho moeten ze niet halen, lijkt wel of hij het verleerd is

Open deuren intrappen dit...maarja was ook de waan van de dag, groot talent, net halve finale cl gehaald... Gebeurt wel vaker als zulke ploegen uit het niets hoog eindigen in een Europese competitie, worden spelers veel waard.

Te veel betaald voor De Ligt is natuurlijk onzin. Dit was de vraagprijs en genoeg andere clubs waren geinteresseerd. Ik vond hem ook zeker een goede aankoop voor de toekomst, de verdediging van Juve is de jongste niet meer en niemand had natuurlijk verwacht dat Demiral zich zo zou ontwikkelen. Rabiot was gewoon een topaankoop, maar stelt gewoon teleur. Of dat aan Sarri of Rabiot ligt is natuurlijk de vraag. Ramsey vond ik een wat raardere aankoop, maar aan de andere kant was hij gewoon een goedkope gok. Tekenvergoeding betalen, kijken hoe hij speelt en als hij tegenvalt verkoop je hem alsnog met winst door (net als Emre Can). Had Juve meer moeten investeren in het middenveld? Achteraf gezien natuurlijk ja, maar afgelopen zomer had ik persoonlijk niet het idee dat ze tekort schoten. In januari een topmiddenvelder kopen is niet te doen, zeker niet als je al redelijk wat geld hebt uitgegeven de laatste jaren. Ik zag niet aankomen dat dit middenveld zo zou tegenvallen, maar ik word natuurlijk ook een stuk minder betaald dan de technische staf van Juventus.

Teveel betaalf absoluut niet, in alles wel gewoon een foute keuze van Juve en de Ligt zelf.. Barca en ManC had ie beter gepast

Helemaal niet. Het komt er nog niet helemaal uit, maar hij was vorig jaar fantastisch en is verdikkeme 20. Maar ja, de pers moet ook wat.

Wat een verschrikkelijk onderwerp begint dit toch te worden. Laat die jongen zich toch rustig ontwikkelen. Over een paar jaar houdt iedereen zijn bek dicht let maar op.

Onzin! Komt weliswaar uit de Eredivisie maar heeft zijn sporen dubbel en dwars verdiend tijdens het miljoenenbal. Is daarnaast nog piepjong en kan nog 10/15 jaar mee en kan alleen maar beter worden dan dat ie nu al is.

Tja, Joau Felix 120 miljoen. Die laat het al helemaal niet zien. Deze opmerking van de oud-verdediger gaat niet op. Matthijs was uitgeroepen tot de Golden Boy. Dan heeft de voetbalwereld duidelijk zijn potentie gezien. Aanvoerder van Ajax, landskampioen geworden en notabene de halve finale van de CL gehaald. Oja, bijna vergeten: ook nog een EL-finale op zijn naam staan. Opzich niet vreemd, die 75 miljoen euro.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren