Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aad de Mos: ‘Als hij speelt, gaat Ziyech hem zo vreselijk binnendoor pakken’

Laatste update:

Een gehavend Tottenham Hotspur ontvangt Ajax dinsdagavond voor het eerst in de halve finale van de Champions League. Het staat vast dat sterspelers Harry Kane en Heung-Min Son er niet bij zijn, terwijl de inzetbaarheid van Moussa Sissoko twijfelachtig is. "Dat Son er niet bij is, is het grootste verlies voor Tottenham", oordeelt Ruud Gullit zondagavond bij Rondo.

Gullit stipt aan dat Tottenham zich dit seizoen meermaals wist te redden zonder Kane. De clubtopscorer ontbrak in acht competitieduels en daarvan wonnen the Spurs er zes. "Zonder Kane hebben ze eigenlijk veel meer wedstrijden gewonnen, want dan stond Son altijd op. De absentie van Kane is natuurlijk geen voordeel, maar Son scoorde heel vaak als hij er niet bij was", stelt Gullit. De analist doelt vooral op de periode tussen 30 januari en 13 februari, waarin Son bij absentie van Kane scoorde in vier opeenvolgende officiële duels.

Ook Aad de Mos denkt dat het ontbreken van Son een slok op de borrel scheelt voor Ajax. "Son is altijd onderweg, gaat de hoeken in en loopt achter iedere bal aan. Hij is technisch heel vaardig. Hij heeft een pistool: van links en rechts kan hij op doel schieten", stelt De Mos. Hij voegt eraan toe dat het voor Ajax te hopen is dat Danny Rose als linksback wordt opgesteld door trainer Mauricio Pochettino. "Dat wordt ongelooflijk lekker voor Hakim Ziyech."

"Ziyech gaat Rose zo vreselijk binnendoor pakken, want hij is verdedigend heel zwak. Maar ik zag van de week ook Ben Davies weer spelen (zaterdag tegen West Ham United, red.), dus het zou me niet verbazen als Pochettino weer met vijf verdedigers gaat spelen. Dat deed hij ook in de tweede wedstrijd tegen Manchester City. Wellicht gaat hij de José Mourinho-tactiek toepassen, met lange ballen op Fernando Llorente. Dat ligt Ajax niet."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoals ook aan tafel gezegd verwacht ik echter dat Tottenham met 5 verdedigers gaat spelen en vervolgens lange bal op Llorente. Denk ook dat ze Ajax zo het best kunnen verdedigen en meeste pijn kunnen doen. Sowieso qua verdedigen. Ajax kan geweldig spelen, maar een centrum met Alderweireld, Sanchez en Vertonghen uit elkaar spelen zal zeer lastig worden...

28 april 2019 om 21:07

Dat wordt idd lastig zat. Maar Juve uit heeft mij overtuigd dat wij ook dan gewoon goed kans maken.. Ajax krijgt altijd kansen, en grote ook.
Die moeten erin. Daarbij, lange ballen op Llotente, worden mooie duels met De Ligt, maar ik denk dat Spurs met deze tactiek vrij weinig gaat creëren.

28 april 2019 om 21:41

Laten we het hopen Maar we moeten nu zeker niet doen alsof we er al zijn.. Dat is namelijk nog lang niet het geval en misschien gaat dat ook niet eens gebeuren. Blijft 50/50.

28 april 2019 om 21:25

Absoluut mee eens, Ajax mag ook van geluk spelen dat Mous (sissoko) geblesseerd is want dat kon ook zomaar een belangrijke pion geweest zijn voor Pochettino.

Maar goed, de Ligt vs Llorente... Worden interessante duels, Matthijs is zo gruwelijk sterk in de lucht.. Vandaar dat Allegri koos voor Dybala als 'valse 9' toen tegen Ajax.

28 april 2019 om 21:39

Persoonlijk kijk ik meer naar Lucas Moura. Denk dat hij voor meer gevaar kan zorgen. Douglas Costa was in Amsterdam al een plaag voor de defensie en ik zie in Lucas Moura zo'n zelfde speler. Ook ben ik benieuwd naar Alli als diepgaande middenvelder. Ook dat gaat Ajax weer in andere situaties brengen als in de wedstrijden tegen Real Madrid en Juventus. Het worden sowieso weer interessante duels, ik kijk er echt enorm naar uit!

28 april 2019 om 21:51

Ik hoop juist dat ze op de lange bal gaan spelen. Het is algeheel bekend bij analisten hoe goed Ajax is bij tweede ballen. Ik heb op twitter en YouTube al heel wat analisten voorbij zien komen die hierover spreken. Daarnaast is die eerste bal ook ontzettend interessant; De Ligt versus Llorente.

28 april 2019 om 23:03

Die liorente heeft nog niet de helft van de kwaliteit van Fellaini dus laat maar doen!! De light die er toen ook bij was heeft die finale nog 100 keer in zn hoofd gespeeld weet waar het fout ging en is tot zn tanden gewapend tegen dit soort destructieve tactieken die vreet hem op en klapt er over heen dus laat maar komen op die manier!!!

Als ik Tottenham was zou ik idd het middenveld overslaan en de lange bal spelen op Llorente, met Moura etc daar kort achter. Tegen Manu 2 jaar terug zag je ook al dat Ajax daar moeite mee heeft

28 april 2019 om 21:16

Leuk dat dat 2 jaar geleden werkte, maar Ajax heeft nu echt een compleet ander elftal. Toen moesten we het hebben van vroeg druk zetten voorin en was onze opbouw van achter niet bijzonder met Sanchez, Klaassen, Schone en viergever. Nu hebben we Frenkie De Jong, Blind en De Ligt die de opbouw verzorgen en dat is gewoon 3 klasses beter. Mooiste is dat dat Ajax uit bij Kopenhagen, Lyon en Schalke (terecht) verloor en dit Ajax in Munchen, Turijn en Madrid de grootste club van Spanje, Duitsland en Italie van het kastje naar de muur voetbalt. Totaal niet te vergelijken. Laat ze maar lekker lange ballen op De Ligt pompen. Die wint zijn duels wel.

29 april 2019 om 00:22

@zytto34: Morgen wordt weer een Europees avond voetbal, heb er erg veel zin in. Wel wordt ik op dit forum oververmoeid van Ajax fans die de realiteitszin zijn verloren.

"de grootste club van Spanje, Duitsland en Italiė van het kastje naar de muur voetbalt" Dit zal vast wat bluf zijn, maar de euforie komt de Ajacieden uit de oren. De wedstrijden in Turijn en Madrid hadden beiden al snel de andere kant op beslist kunnen worden. 2x leken de ploegen vooral mentaal stuk te gaan. Maar zowel Madrid en Munchen hebben niet hun beste voetbal dit jaar. Vanwege die vette bekken van de aanhang zou je hopen dat de club Ajax een keer de deksel op de neus krijgen.

Anderzijds gun ik de spelers wel om het succes te continueren. Spelers als De Jong, De Ligt, Blind en Ziyech zijn in ieder geval geen mensen met die arrogante "ajax" praat, maar gewoon leuke gasten. Voor hen hoop ik dat ze kunnen laten zien wat ze waard zijn. Al vrees ik dan wel dat geblaat van gasten zoals jij.

29 april 2019 om 09:59

Mooi dat Ajax meteen weer arrogant is op een forum door een reactie van een fan die het verschil van niveau weer geeft tussen de wedstrijden van toen en nu en het misschien wat overdrijft. Daarnaast zijn dat ook de grootste clubs van die landen; dus daar is niks aan gelogen. En Real uit snel beslist kunnen zijn? We stonden binnen 15 minuten 0-2 voor.... Juve en Real hadden beide ook in Amsterdam al beslist kunnen zijn als je het zo bekijkt.

28 april 2019 om 21:18

Die wedstrijd in De Kuip heeft aangetoond dat het altijd mis kan gaan. Maar denk dat dit Ajax zich niet meer zo makkelijk tactisch laat aftroeven als tegen Fellaini, Pogba en Rashford destijds of zoals uit bij PSV met Luuk de Jong twee keer over.

Prima analyse (voor zover het zo te noemen is) van Aad, ben ik doorgaans niet gewend.

Rose vind ik niet eens de zwakste schakel. Dat is trippier met afstand. Met Tottenham als favoriete buitenlandse club zie ik heel wat wedstrijden en ik erger me groen en geel aan trippier. Deed ook tegen city weer zo'n beetje alles verkeerd. Het centrum van Tottenham vind ik het zwakst tegen beweeglijke spitsen, dus dat worden ook interessante duels tegen tadic.

28 april 2019 om 21:30

Daarom spelen ze ook met 3 centrale verdedigers, zodat de verdedigende zwaktes van Trippier en Rose opgevangen worden.

Ik denk trouwens dat het nog wel eens een heel mooi gevecht kan worden. Lorente als diepe spits en aanspeelpunt en daarom heen Ali (met zijn slimme loopacties) en Moura (met zijn snelheid). Dan Eriksen en Wanyame/sissoko als centrale middenvelders en 2 backs die altijd onderweg zijn. Kortom: Tottenham heeft zelf ook genoeg wapens om tegenstand te bieden aan het positiespel van ajax. Dat hebben ze ook wel tegen City laten zien (die misschien nog wel beter positiespel spelen dan ajax)

28 april 2019 om 21:41

Dat hebben ze nauwelijks tegen City laten zien. Zeker in Manchester. Scoren ze doordat City de bal achterin zo inlevert. Ja, dan zijn ze dodelijk. Verder kwamen ze nauwelijks van eigen helft af en hadden ze geen idee hoe ze 1) onder de druk uit moesten voetballen en 2) de juiste keuzes konden maken, wanneer ze een keer wel zich onder de druk uit konden voetballen. Geen idee wat deze wedstrijd gaat worden, maar als Ajax balvast is en de vorm heeft van de laatste Europese wedstrijden, dan zie ik Spurs aanvallend nauwelijks iets klaarspelen eigenlijk.

28 april 2019 om 21:49

Mwah, ze werden in Manchester wel teruggedrongen ja, maar in de thuiswedstrijd vond ik Tottenham wel meer controle hebben dan City en ook gewoon verdiend gewonnen. In de uitwedstrijd was City inderdaad beter, maar qua kansen scheelde het niet veel (city 9 schoten tussen de palen, Spurs 8). En ondanks de gigantisch goede prestaties van ajax in de CL vind ik City nog wel 1 of 2 niveautjes beter dan ajax. Dus als Tottenham City kan uitschakelen, maken ze zeker een goede kans tegen ajax.

Mooi programma dat Rondo met standaard een goede tafelbezetting.

28 april 2019 om 21:29

Idd, zoveel beter dan dat suffe Studio Voetbal waar alleen maar nobodies zitten en waar Tom Egbers geen flauw idee heeft wat 'ie moet doen wanneer er geen autocue is.

Ik denk ook dat Tottenham met 5 verdedigers gaat spelen. Ik vrees dat het daardoor twee hele ergerlijke wedstrijden zullen worden. Ook de wedstrijden tegen PSV waren niet om aan te gluren, zeker ook door toedoen van de schoppers van Tottenham. Deze ploeg heeft in Nederland veel sympathie door veel ex eredivisie spelers, maar ik vrees dus dat dit twee hele nare wedstrijden gaan worden tegen een Tottenham dat niet kan en wil voetballen.

28 april 2019 om 21:39

Inderdaad. Spurs heeft van vroeger uit daarnaast de naam voor Engelse begrippen verzorgd voetbal te spelen. Namen als Ardiles, Hoddle, Ginola hebben hier aan bijgedragen. Alleen zie ik daar in dit team weinig van terug op Eriksen na.

28 april 2019 om 21:42

Vertonghen en Alderweireld zijn anders ook behoorlijk meevoetballende verdedigers, zeker voor Engelse begrippen..

28 april 2019 om 21:46

Vertonghen zeker, Alderweireld net iets minder vind ik. Beiden staan bij België altijd gewoon back valt me al heel lang op. Vind met name Vertonghen een mooie speler, maar wereldtop toch net niet als je het mij vraagt.

28 april 2019 om 22:24

Lol niet kan voetballen nog wel. Dit jaar hebben we over het algemeen matig spel laten zien (voor onze standaard van de afgelopen 4 jaar) maar Spurs laat al jaren zien bij de teams te horen met verzorgd voetbal. En iedereen heeft een eigen mening met wat mooi of goed voetbal is. Dat geneuzel met die bal om te zeggen dat he hem 1000 keer hebt overgespeeld vind ik persoonlijk niet mooi of goed. Kansen crieëren is waar het om gaat voor mij. Tottenham wilt altijd voetballen maar gaat uit van eigen kracht en kan ook lelijk winnen al moet het (iets waar iedereen over zat te zeuren vroeger) want toen was het alleen mooi verzorgd voetbal maar veel tegengoals en weinig resultaat in grote wedstrijden.

CL gaat vooral nu om resultaat en al is dat met mooi voetbal dan is dat mooi meegenomen. We missen al veel spelers dus ik denk dat Poch dat resultaat gewoon wilt nu.

Ik hoop juist op de lange bal. Ajax is ongelooflijk goed in de tweede bal. Op twitter en Youtube zie je al veel analisten voorbij komen die hierover praten. Ook die 1e bal lijkt me interessant, is immers een duel tussen De Ligt en Llorente...

Onze backs zijn inderdaad heel erg matig en brengen te weinig aanvallend vind ik. Vertongen is naar mijn mening nog de beste back ookal staat hij centraal. Davies is verdedigend dan nog best wel oke maar de rest...

Grootste verschil met Tottenham zal zijn dat Ajax nu oksel fris is. Een week rust zal de speler echt heel goed gedaan hebben. Ze kunnen nu vol knallen zonder direct overal pijntjes te voelen. Met name Ziyech en Frenkie zaten tegen een blessure aan. Hopelijk is dat nu voorbij en kunnen ze voluit gaan tegen Tottenham.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren