Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

A-junior beleeft heerlijk debuut bij PSV: 'Een jongensdroom komt uit'

Laatste update:

Steven Bergwijn maakte woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Almere City (1-5) zijn debuut in het eerste elftal van PSV. De pas zeventien jaar geworden aanvaller was direct goed voor een mooie assist op een doelpunt van Georginio Wijnaldum. Laatstgenoemde, de aanvoerder van PSV, was na afloop lovend over de tiener.

/

"Hij is een liergierige jongen die goed met kritieken omgaat", sprak Wijnaldum. A-junior Bergwijn, die in het veld kwam voor Florian Jozefzoon, glunderde na afloop in gesprek met FOX Sports. "Het is een jongensdroom die uitkomt. Ik ben heel blij. Ik heb hier hard voor gewerkt en alleen maar honger gekregen naar meer."

"Het is bovendien mooi dat het gebeurt in de stad waar ik vandaan kom", aldus Bergwijn. Trainer Phillip Cocu was ook te spreken over het talent: "Steven deed het uitstekend. Een mooie assist en bijna nog een mooie goal. Een mooi moment voor hem."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wat een lef, techniek, beweeglijkheid en positionering op deze leeftijd! Hij is net 17 geworden en mag al z'n debuut maken, leuk voor em. Mooie assist op Wijnaldum ook. Volgend jaar Memphis opvolgen als hij zich zo blijft ontwikkelen. Een van de grootste talenten van Nederland in zijn leeftijdscategorie.

30 oktober 2014 om 00:08

Erg jammer dat hij bij Ajax weggegaan is toen, heerlijk talent inderdaad, had hem graag nog gezien bij Ajax maar helaas.
Misschien niet eens zo slecht hoor, Ajax heeft ook genoeg talent rondlopen op die postities en ach, hoe meer er te genieten valt in de competitie bij verschillende clubs, hoe mooier.
Jullie Bergwijn, wij hopelijk een prima Bazoer

30 oktober 2014 om 00:57

Dan begin je erover dat er bij jullie op die positie al genoeg talent rond loopt, maar kom je vervolgens met Bazoer. Slechte vergelijking uiteraard, hoop dat ik er niet meer achter moet zoeken dat je uitgerekend die naam noemt haha. Beide op verschillende manieren weg gegaan natuurlijk.

30 oktober 2014 om 02:56

Vorig jaar al wedstrijden van deze jongen gezien, van genoten, behalve toen ik hoorde dat hij van Ajax naar PSV was overgestapt, groot talent!

30 oktober 2014 om 04:51

Zou leuk zijn als hij met een jaar of 2 een basis kracht is kan psv het belijd van ajax achter naar😊

30 oktober 2014 om 08:16

At Ttiborr: hij noemde Bazoer omdat Bergwijn van Ajax naar PSV is gegaan en Bazoer andersom. Dat staat helemaal los van zijn opmerking over genoeg talenten op die posities. Begrijpend lezen blijft voor sommige ook een vak apart.

30 oktober 2014 om 09:02

Dat het een vak apart is bewijs jezelf middels het schrijven van je comment. Gefeliciteerd knul!
-
Iedereen heeft het over Depay vervangen, maar Bergwijn is toch een rechtsbuiten? Kan PSV hem volgende jaar niet doorlaten stromen naar Jong PSV en af en toe Narsingh vervangen. Of Narsingh laten banken, want die kent meer dalen dan pieken.

30 oktober 2014 om 09:15

nee ajax gaat het beleid van ajax niet achterna, is hij van jou of alleen maar jeugdspelers of alleen maar aankoop; psv is al jaren bezig om die balans te vinden en laat talent alleen maar doorstromen als ze ook echte potentie in hen ziet voor een volwaardig a-selectielid, rijpen doe je bij jong psv, bij psv moeten ze er praktisch al staan als aanwinst, wat een topclub ook beaamt

30 oktober 2014 om 09:48

Nou Memphis ik weet dat niet zeker, de jeugd van PSV is de afgelopen jaren niet zo goed geweest als die van Ajax en Feyenoord (en zelfs een aantal andere clubs misschien wel) dus als je dan in de top wilt meedraaien moet je alternatieven aanschaffen. Zolang PSV de toptalenten kan blijven kopen en vervolgens a la Mertens en Strootman kan doorverkopen is er geen probleem. Als er teveel Matavzjes bij zitten dan heb je straks wel een groot probleem financieel en sportief omdat de jeugdopleiding misschien niet van hetzelfde niveau is als de rest van top van Nederland.

30 oktober 2014 om 10:27

ik vind dat zo'n onzin, de jeugdopleiding van psv blijft ook niet stilstaan. juist de laatste jaren zie je dat psv elk jaar weer bij de top 3 zit in jeugdcompetities, die jeugdopleiding voorsprong hadden ze 5/6 jaar geleden. nu borduren zevoort uit de successen van die tijd en lokken daarmee goede talenten naar a'dam. die aangelokte talenten vormen als het ware de beste jeugdopleiding van nl, terwijl eigenlijk de jeugdspelers er zelf voor zorgen dat ajax de beste jeugd heeft

30 oktober 2014 om 12:25

Ji mag dat onzin vinden. Was voor mij meer een waarneming van wat er de afgelopen jaren gebeurd is. Bij PSV is er de laatste 7 jaar (misschien dus wel langer) maar 2(!) jeugdspeler echt doorgebroken en dat zijn Depay en Locadia, vier als je Hendrix en Labyad wilt meerekenen...

Bij Feyenoord en Ajax ligt dit getal vele malen hoger. Dus het is niet zo dat ik dit baseer op iets tegen Psv. Ik vind dat PSV de absoluut beste selectie heeft dit jaar en spelers als Willems en Narsingh die voor redelijke transfersommen zijn aangeschaft, barsten van talent. Kopen doen ze echter beter dan opleiden, iets wat bij Ajax bijvoorbeeld andersom is.

30 oktober 2014 om 13:39

Brasilei... alles wat je zegt is echt klinkklare onzin, vooral het laatste deel. (eerste deel ook totale onzin maar de strekking van het verhaal klopt daar in ieder geval deels)

Ajax, is een even grote koopclub als Psv. Alleen doen (deden, PSV nu ook) ze dit op jongere leeftijd. En een miljoen voor Willems vind ik geen 'redelijke' transfersom. Bij Ajax lopen Gekochte spelers voor meerdere miljoenen in Jong Ajax te spelen. Zivkovic (2,5 - 3 miljoen), Duarte (3 miljoen), Van der Hoorn (4 miljoen). En dan praat ik nog niet eens over het talent dat loopt te schitteren in de A-selectie (uit eigen jeugd is wat ze dan zeggen) zoals Anwar El Ghazi, die iets meer dan een jaar!! geleden pas overgekomen is van Sparta. Nou Jetro Willems, hoe voelt dat nu om eigen jeugd van PSV te zijn?

30 oktober 2014 om 09:12

@memphis7: Die jongen is net 17 geworden en heeft pas twee wedstrijden in Jong PSV gespeeld. Dan lijkt het me erg voorbarig om te zeggen dat hij misschien over negen maanden Depay al op kan volgen, alleen maar omdat hij het goed doet in de A1 en omdat hij een mooie assist heeft gegeven tegen de op dat moment al knock-out gespeelde nummer 14 van de Jupiler League...

30 oktober 2014 om 10:23

dus jij denkt dat ik hem alleen op zn assist beoordeel; ik vind hem een type sterling en ik zie niet in wrm hij ook niet op een jonge leeftijd(:zie 18j) kan strijden om een basisplek

30 oktober 2014 om 13:22

Eh, nee. Ik schreef: "omdat hij het goed doet in de A1 en omdat hij een mooie assist heeft gegeven...". Dan zeg ik toch niet dat je hem alleen op die assist beoordeeld?

Ik vind het in elk geval heel voorbarig om hem nu al te bestempelen tot mogelijke basisspeler voor het komende seizoen. Hij staat nog niet eens in de basis bij Jong Psv!

30 oktober 2014 om 21:49

Hij had een goede assists op Wijnaldum.

30 oktober 2014 om 21:50

Helaas speelde Paal niet.

Over twee jaar basisspeler als Narsingh wss vertrokken is.
Al zou hij linksbuiten en CAM ook wel kunnen spelen denk ik.

30 oktober 2014 om 00:07

Hij is een linksbuiten.

30 oktober 2014 om 00:19

Vooral rechtsbuiten dacht ik gelezen te hebben.

30 oktober 2014 om 00:58

Vooral rechtsbuiten en CAM ja. Evenals Kenneth Paal dus, al kan die ook nog CM eventueel. Linksbuiten hebben ze beide niet echt gespeeld.

30 oktober 2014 om 01:15

kenneth paal meer cam cm en bergwijn werd vaak rechtsbuiten opgesteld maar laatste wedstrijden linksvoor

30 oktober 2014 om 11:01

Laatste wedstrijden linksvoor, dat maakt hem niet gelijk een linksbuiten.. Gewoon iemand die op beide flanken uit de voeten kan.

30 oktober 2014 om 15:55

En wat doen we met Mohamed Rayhi dan?
Ook een groot talent van Jong Psv!

Zo'n pass die hij gaf op Wijnaldum, zie ik Narsingh nooit geven. Verraadt dat hij zeker klasse heeft.

Mooi voor dat ventje .
Hopelijk is dit voor hem weer een extra motivatie om er nog harder voor te gaan.
PSV heeft tenslotte binnenkort een nieuwe memphis/wijnaldum nodig.

30 oktober 2014 om 08:36

PSV heeft de nieuwe Wijnaldum al. Maher. En die speelt de laatste tijd beter dan Wijnaldum naar mijn mening.

30 oktober 2014 om 09:21

Omdat Wijnaldum niet speelde..... Gister was Wijnaldum toch echt 4 klasse beter dan Maher.

30 oktober 2014 om 09:54

Nou maher speelde gisteren een prima pot!zeker eerste helft!blijkbaar heb jij andere wedstrijd gezien.

30 oktober 2014 om 09:57

Nee, dezelfde wedstrijd. Wijnaldum speelde gewoon beter, maar dat wil niet zeggen dat Maher prut was.

Hoezo is hij weg gegaan bij Ajax?

30 oktober 2014 om 00:59

ruzie met c2 trainer

30 oktober 2014 om 01:53

Was dat niet toen Orlando Trustfull? Want volgens mij zijn er meer jongens weggelopen onder Trustfull, omdat ze niet met hem overweg konden?

30 oktober 2014 om 06:57

Yep, dat was Trustfull idd..

30 oktober 2014 om 00:59

Weggestuurd door Ajax, volgens mij door zijn gedrag.

30 oktober 2014 om 02:52

Bergwijn is in 2011 (3jaar geleden dus) al bij PSV in de jeugdopleiding terecht gekomen. Hij was toen 13 en zat in de C2.
De meest voorkomende uitleg is dat hij op het moment toen niet goed genoeg was en dus weggestuurd werd, maar er zijn een aantal geruchten.
Wat Ttibor zegt is sowieso al bullshit, maar er gaan verschillende geruchten de ronde.

De eerste is dat de vader van Bergwijn ruzie kreeg met jeugdtrainers van Ajax en dat hij zijn zoon aanraadde te vertrekken.

De tweede is dat een jeugdtrainer een racistische opmerking(grap?) had gemaakt en hij dit niet pikte en daarom is vertrokken.

Dan heb je nog dat Jan Olde Riekerink (ofzo) hem weg heeft gehoond, dit deed hij eerder ook al met Bilal (die van H'veen naar Feyenoord ging afgelopen zomer). Hier waren ze bij Ajax niet zo blij mee, maar voor ze hem terug konden halen zat Bergwijn al bij PSV en besloot hij te blijven. Deze uitleg komt van een Ajax-forum overigens.

Ook wordt Trustfull door veel mensen als schuldige aangewezen (al wordt hij sowieso door veel Ajacieden al uitgekotst en als zondebok gezien).

Overigens heeft Bergwijn (in gesprek met Soccernews) gezegd dat hij zelf is vertrokken, omdat hij weinig plezier meer had in voetbal (bij Ajax), dit plezier heeft hij bij PSV weer teruggevonden. Wellicht omdat er bij PSV wat minder druk is en er een minder strenge houding is?

30 oktober 2014 om 03:58

Hij heeft mij verteld dat het om ruzie of onenigheid ging met de trainer destijds. Daarom had hij geen plezier meer bij Ajax en PSV wilde hem maar al te graag hebben. Ik ken Steven van straatvoetbal toernooi in 2011 en heb zo nu en dan nog contact met hem.

30 oktober 2014 om 07:03

Yami, het betreft je eerste gerucht, dat is gebaseerd op waarheid. Reden was het gebrek aan speeltijd die hij kreeg onder Trustfull.. En idd zijn er meerdere spelers die om die reden niet echt lekker door 1 deur konden met hem.. Persoonlijk vind ik het dan wel mooi dat hij Orlando logenstraft door eerder z'n debuut te maken als de jongens uit zijn lichting bij Ajax.. Overigens werken Bergwijn en Trustfull weer samen bij oranje u19..

Mooi om te zien hoe onbevangen zo'n jongen kan spelen het is een utopie om te hopen dat hij dit vasthoud, zijn maar een paar spelers die dat echt kunnen en het koppelen aan goeie prestaties.

Dat is dan een voordeel dat Bakkali vertrekt dan krijgt zo'n jongen de kans anders had het misschien nog wel een paar jaar geduurd.

30 oktober 2014 om 09:52

Klopt dit zal denk ik ups en downs hebben. Denk wel dat dit een van de grootste talenten van Nederland is. Was een van de uitblinkers in een team met jongens als Nouri, van de Beek, Schuurman(s)!?, en de andere Nederlandse top talenten en hij is ook zelfs nog 1 jaar jonger dan die gasten!!!!!

Als hij nuchter blijft en hard blijft werken zou er zomaar een nieuwe 'depay' of top talent voorin kunnen opstaan bij Psv.

Zeer groot talent en ik denk dat PSV er uiteindelijk beter van wordt dan wij van Bazoer. Jammer dat hij is weg gegaan bij Ajax. Laatst maakte hij ook al een weergaloze goal in de wedstrijd Ajax a1- PSV a1. Gelukkig hebben we nu Zivkovic, het andere grote spitstalent in Nederland en tevens hoop voor Oranje in de toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren