PSV vreest ‘lage’ terugkoopclausule PSG en zet vol in op behoud Xavi Simons

Woensdag, 1 februari 2023 om 23:17Mart van Mourik • Laatste update: 23:31

PSV wil het contract van Xavi Simons openbreken, zo meldt het Eindhovens Dagblad woensdagavond. De negentienjarige middenvelder beschikt nu over een contract dat hem tot 2027 in Eindhoven houdt, maar de club wil graag een verbeterde verbintenis voorleggen. Het belangrijkste doel voor PSV is het wegspelen van Paris Saint-Germain, dat volgens de huidige afspraken zich nog kan beroepen op een terugkoopclausule.

Les Parisiens hebben komende zomer de kans om Simons voor een bedrag van twaalf miljoen euro over te nemen van PSV, mocht de aanvallende middenvelder zelf ook openstaan voor een terugkeer naar de Franse hoofdstad. Bij iedere andere geïnteresseerde club is PSV vrij om zelf de transfersom te bepalen. De Eindhovenaren willen met een opwaardering van het huidige contract voorkomen dat Simons in de komende transferperiode vertrekt, zo klinkt het.

Het is overigens nog niet duidelijk of PSV zich makkelijk kan ontdoen van de speciale PSG-clausule, die naar verluidt alleen tot en met deze zomer geldig is. Het dagblad meldt dat er nog meerdere gesprekken met Simons zullen volgen. Volgens de berichtgeving is laatstgenoemde op dit moment erg gelukkig in Eindhoven en dus acht PSV zich kansrijk.

Simons kwam afgelopen zomer transfervrij over van PSG en wist zich direct in de basiself van trainer Ruud van Nistelrooij te knokken. Tot dusver startte de creatieveling in alle negentien de Eredivisie-duels, waarin hij negen keer trefzeker was en vier assists verzorgde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Ik als PSG fan hoop dat hij terugkeert. Hij is beter dan Soler of Fabian Ruiz vind ik. We kunnen prima spelen met Simons-Veratti-Sanches.

1 februari 2023 om 23:25

Snap ook niet dat ze Simons niet terug wilden ipv Bakayoko voor 15 miljoen

1 februari 2023 om 23:43

Xavi is toch meer een middenvelder.. Bakayoko echt een aanvaller.

2 februari 2023 om 00:22

Tja. De middenvelder Simons is als aanvaller zelfs veel beter dan Bakayoko.

2 februari 2023 om 10:12

Moet PSG hem niet gewoon kopen voor 12 en dan 17 miljoen vragen aan PSV. Of voor meer elders aan verkopen.

2 februari 2023 om 13:35

Simons wil zelf niet terug en hij bepaald. Die clausule is vooral hot in frankrijk.

1 februari 2023 om 23:25

Zelfs als Feyenoorder hoop ik dat hij blijft; echt een speciale speler en leuk naar te kijken.

1 februari 2023 om 23:28

Vooral blij met Marcel Brands die alle troep van Toon en John weg aan het ruimen is en Xavi wilt belonen met een verbeterd contract + de optie van PSG eruit

2 februari 2023 om 05:35

Hij was er afgelopen zomer ook bij dus had hij ook in kunnen grijpen

Dat zou het beste nieuws zijn voor psv van alle transfers. Contract tot 2050

2 februari 2023 om 00:34

Alles op alles zetten om hem bij de club te houden voor in ieder geval een extra jaar ja.

simons enige speler die echt hoog niveau haalt, sangare wat wisselvallig, is iedere wedstrijd wel ongrijpbaar straks met Hazard en Silva voetbalt dat wel veel makkelijker kan die zijn steekpasses kwijt en kan die assist gaan geven.

Benitez
Mewene
Teze
Branthwaite,
Aanholt
Veerman
Simons
Sangare
Bakayoko
Silva
Hazard
2 februari 2023 om 08:43

Eindelijk iemand die Teze op zijn beste positie neerzet. Ik zou alleen Hazard op rechts zetten en Simons op links zodat Guti op 6 erbij kan. Dan heb je naar mijn mening meer balans op het veld. Verder helemaal eens met je.

Heel leuk natuurlijk om zijn contract open te breken, maar die clausule blijft gewoon. Het staat Simons vrij om dan niet komende zomer maar die daarop alsnog voor 12 miljoen terug naar PSG te gaan met een heel andere status. Dat was altijd een risico, maar Simons heeft er altijd heel ambigue over gedaan mbt hoe verbonden hij echt is aan PSV. Als ie verstandig is dan blijft ie nog wel twee seizoenen hierna, eerlijk gezegd, en gaat ie naar een club die bereidt is 40+ miljoen neer te leggen.

1 februari 2023 om 23:31

Volgend seizoen is het geen 12 miljoen meer. Het bedrag stijgt dan, niet bekend wat het bedrag dan is maar werd gespeculeerd op 18-20 miljoen. Dat is onder andere de reden dat Marcel zijn contract wilt verlengen zodat de optie die Xavi in z’n contract heeft voor PSG eruit gehaald gaat worden.

1 februari 2023 om 23:37

Maar als dat contract verlengd wordt en PSG klopt alsnog deze zomer aan, is het dan niet alsnog maar 'gewoon' 12 miljoen?

1 februari 2023 om 23:43

Nee, het is een contract tussen Psv en Simons waarin Simons die clausule voor Psg heeft laten opnemen. Bij openbreken van het contract kan je Simons een nieuw contract laten tekenen tegen andere voorwaarden en dus de clausule eruit laten halen. Moet Simons wel willen natuurlijk, die heeft een ijzersterke onderhandelingspositie zo.

1 februari 2023 om 23:47

Het gaat hier om het stukje openbreken. Kort door de bocht wordt er een nieuwe arbeidsovereenkomst gesloten en kunnen bepalingen uit de oude overeenkomst verwijderd worden en eventueel nieuwe worden toegevoegd. Daarbij kan dan ook een nieuwe einddatum vastgesteld worden.

Ik denk wel dat PSV diep in de buidel moet tasten om deze optie eruit te krijgen. Zou zomaar eens kunnen dat Simons met de nieuwe verbintenis een van de, zo niet de grootverdiener binnen de selectie wordt.

Zoals gezegd mijn bovenstaande uitleg is kort door de bocht wellicht stap ik over een paar juridische details heen, maar ik ben dan ook geen advocaat.

1 februari 2023 om 23:51

PSV_Everton je legt het zeer correct en duidelijk uit

2 februari 2023 om 01:26

In de tekst staat dat psg zich kan beroepen op de clausule. Niet dat Simons dit kan.

2 februari 2023 om 02:45

@mrmischa!

Onjuist. PSG is geen partij bij de arbeidsovereenkomst tussen Xavi en PSV. Mocht PSG zich melden met het juiste bedrag en Xavi wil er heen, dan doet Xavi een beroep op de clausule en als hij niet wilt dan doet hij geen beroep op de clausule en kan PSG bieden wat ze willen. Zelfde als de Barca-clausule in het contract van Koeman destijds. Als Barca zich meldde, kon Koeman een beroep doen op de clausule en naar Barca vertrekken.

2 februari 2023 om 08:25

Kan ook zijn dat die gewoon een bonus krijgt (zeg maar transfersom) en dat salaris wat omhoog gaat, maar dat dit niet scheef gaat lopen.

1 februari 2023 om 23:32

Deze vat ik niet. Waarom zou je hem een nieuw contract waar diezelfde clausule in staat aanbieden? Hij krijgt gewoon een loonsverhoging om die clausule te laten gaan.

1 februari 2023 om 23:38

Redelijk raar om dat eerste zo stellig te zeggen. Het openbreken van het contract is natuurlijk gericht op het uitgummen van die clausule, dus het slaat nergens op te stellen dat die clausule hoe dan ook overeind blijft. Het is alleen aan Xavi of en onder welke voorwaarden hij van zijn cheap ticket naar Parijs wil afzien. Als PSV kun je je alleen maar afvragen wat het zou kosten als je een nieuwe middenvelder van hetzelfde niveau en een vergelijkbare marktpotentie zou binnenhalen. Maak je Simons grootverdiener met een nieuw contract en leg je er een 'envellopje' met €8m tekengeld naast dan ben je nog steeds spekkoper; over twee jaar verpulvert deze jongen je uitgaande transferrecord; Simons heeft alles om een van de iconen van dit decennium te worden en sowieso wat betreft Oranje.

1 februari 2023 om 23:53

@bongiorno:

Met je laatste zin spreek je eigenlijk je eerste zin tegen.

Die clausule blijft alleen staan als Simons zelf wil dat 'ie blijft staat. Maar zoals je zelf al zegt: wellicht is het verstandiger voor hem om na dit seizoen nog een tijdje bij PSV te blijven. Er zullen uiteindelijk genoeg prachtige clubs komen die graag meer dan 12 miljoen voor hem willen betalen. Dus waarom zou hij die clausule nu niet lekker later varen, in ruil voor een veel beter salaris bij PSV?

2 februari 2023 om 00:05

Omdat dat ''veel beter salaris bij Psv" bij lange na niet in de buurt komt van wat hij kan verdienen bij PSG. Hij laat de clausule niet voor niets opnemen, hij vindt het blijkbaar ook prettig in Parijs. Je bent toch niet van de zotte om dat salaris nu te laten schieten omdat er misschien in de toekomst meer prachtige clubs bij komen, die meer aan PSV moeten betalen en minder tekengeld aan Simons? Als die in de zomer gaat voor 12 miljoen zal PSG er ,buiten zijn salaris, nog wel voor zorgen dat die ergens een klein bedragje krijgt overgemaakt. Je denkt teveel vanuit PSV haar oogpunt.

2 februari 2023 om 08:58

@cabinessence,

Omdat als PSG 12 miljoen moet betalen, en ze vinden hem 30 waard, dan kunnen ze 18 miljoen al direct op laten nemen in zijn salaris of als tekenbonus.

Denk überhaupt dat je bij PSG meer kan verdienen.

2 februari 2023 om 11:08

@camavingoat, laten we het omdraaien; hij tekent ook niet zomaar bij PSV, toch? Blijkbaar vond hij dat voor zijn ontwikkeling de juiste stap. Ik denk dat die clausule er eerder als een soort verzekering in staat als zijn ontwikkeling niet zou slagen in Eindhoven. Ik denk dat we het er over eens zijn dat deze jongen zich in minder dan een halfjaar tijd onmisbaar voor de Eredivisie heeft gemaakt.

PSV moet het openbreken van dit contract gewoon behandelen als een transfer. Flinke som tekengeld neerleggen die anders aan transferkosten op zouden gaan. Dan is heel het argument van 'een flinke zak geld' van PSG ook van tafel. Of denk je dat die 12 miljoen + 10 miljoen tekengeld neerleggen?

2 februari 2023 om 06:50

Er klopt bijzonder weinig van jouw inhoud. Natuurlijk blijft die clausule dan niet staan. PSV wil juist deze clausule eruit. En dit contract met PSV is leidend. Uiteraard is een akkoord dat Xavi met PSG heeft niet heilig. Daar is geen contract

Ik hoop echt dat hij blijft, heerlijke voetballer om te zien in de Nederlandse competitie.

Simons steekt bij PSV momenteel met kop en schouders boven de rest uit. Verreweg de beste speler van de club. Hij bleef week na week prima spelen, zelfs in wedstrijden waarin de andere tien collectief door de ondergrens zakten. En dan te bedenken dat hij pas 19 is.

Ik geloof echt dat hij de potentie heeft om de wereldtop te gaan halen. Het verwijderen van die clausule uit zijn contract moet voor PSV nu echt prioriteit nummer 1 zijn. Dit is een speler die nog meer waard gaat worden dan Gakpo. Dus dan moet je het risico dat je hem kwijt kunt raken voor slechts 12 miljoen echt aan gruzelementen schieten.

2 februari 2023 om 01:39

Kan meer waard worden.. enige nuance in je verhaal, ben benieuwd wat zijn plafond is..

2 februari 2023 om 06:52

Kan meer waard worden? Mijn inziens de beste speler van de Eredivisie. En slechts 19 jaren jong. Die is die 12 miljoen nu al keihard waard

2 februari 2023 om 11:09

Sterker; 12 miljoen is op dit moment een koopje. Je zou als club gek zijn dat niet te proberen dus ik verwacht inderdaad flinke concurrentie vanuit PSG deze zomer.

Groot gelijk. Veruit de beste speler in de selectie. Elke wedstrijd de beste van het veld.

Grootste talent dat ik in jaren op de Nederlandse velden hen gezien. Hoop echt dat we nog een aantal jaar van hem kunnen genieten in Eindhoven.

Ik denk dat PSG hem wellicht wilt gaan terugkopen om hem dan direct voor meer door te verkopen, alleen moeten ze dan wel een ander verhaal aan Simons gaan uitleggen.

2 februari 2023 om 08:25

PSG kan hem alleen terughalen als Simons dat wil. Simons heeft de regie in deze. Niet PSV en ook niet PSG.

2 februari 2023 om 08:33

Met de individuele kwaliteit die PSG in de selectie heeft, zou het me verbazen als Simons volgend jaar al vaste basisspeler zou worden daar. Maar ook dan heeft PSG natuurlijk wel een aantal opties.
1. Een eerlijk verhaal over zijn kansen, maar een serieuze financiële prikkel om hem met een reserverol en een plan naar basisspeler genoegen te laten nemen.
2. Een zeer optimistisch verhaal over zijn kansen, valse beloften die meteen worden gebroken. Zou wat doorzichtig zijn, dus ik verwacht niet dat hij daar in trapt.
3. Een vooraf duidelijk plan: PSG functioneert als "tussenstation" om meer tekengeld bij een nieuwe club te krijgen. Een andere grote club wil Xavi Simons halen maar PSV vraagt 60 miljoen en de club wil niet verder gaan dan 50. Simons gaat voor 12 naar PSG, die verkoopt hem voor 28 door aan die grote club. Grote club deelt het verschil met Simons. PSG, andere club en Simons allemaal 16 miljoen voordeel. Of iets in die trant met andere bedragen/verdeling.

2 februari 2023 om 10:46

Dat verwacht ik niet. PSG zit niet verlegen om geld, dus ze gaan zo'n speler echt niet op zo'n manier naaien. Dat verdienen ze mss wat centen, maar dan weten ze ook gelijk dat die jongen nooit meer terug komt om voor ze te voetballen. Ze verkopen Sarabia gewoon voor 5m, terwijl die echt wel meer waard is. Geld interesseert ze niks. Het gaat alleen maar om aanzien. Ze willen de hoofdprijs voor Mbappé, omdat ze geen gezichtsverlies willen leiden, maar een reservespeler als Sarabia geven ze voor een fooitje weg.

Hier was ik het meest bang voor na al die verkopen: welk perspectief kunnen we Xavi Simons nog bieden? Bij gebrek aan Stewart zal Brands met een ijzersterk verhaal moeten komen. Maar eigenlijk zou Earnest even naar NL moeten vliegen om met Simons te gaan zitten. " Je speelt alles hier, en wij bouwen een heel team om jou heen. " Zoiets. Ja, hij is pas 19. Maar hij verdient een speciale behandeling. Wij hebben hem nodig.

Xavi Simons is een exceptioneel talent. Het gaat er niet om dat we hem nog vele jaren aan ons binden, dat is onmogelijk, het gaat erom dat hij volgend seizoen PSV 2.0 bij de hand neemt, zodat we een gooi kunnen doen naar het kampioenschap.

We moeten hem duidelijk maken dat PSV een uitstapje kan zijn, naar weer dezelfde rol bij PSG, of dat PSV een opstapje kan zijn, en dat hij als MVP van de kampioen (want dat is het streven) , met zijn palmares, de absolute topclubs voor het uitkiezen zal hebben. Er gaan zoveel meer deuren open met een schaal achter je naam, of een leuke Europese run met een Eredivisieploeg. En ook bij PSG kom je als kampioen heel anders binnen.

Dat perspectief moeten we hem bieden. En daarvoor zullen we onze selectie flink moeten versterken met gerichte aankopen. Want Sangaré gaat geheid weg en Branthwaite gaan we waarschijnlijk ook niet houden. Guti en Veerman kunnen niet samen spelen. Luuk kan niet zonder voorzetten. Boscagli heeft een ervaren mannetjesputter naast hem nodig. Dan staat er toch wel een hoop onsamenhangende troep op het veld, hoor.

Las hier vorige week nog dat alleen Simons die clausule kon activeren. Blijkt dus niet zo te zijn. Dan nu maar snel een goed aanbod bij hem neerleggen.

2 februari 2023 om 03:00Dat heb je vorige week goed gelezen. Alleen Simons kan hem activeren. Dus zodra PSG zich meldt met het juiste bedrag is het aan Simons om al dan niet van de clausule gebruik te maken. Je hebt gelijk dat de tekst hierin tekort schiet en onduidelijk is, maar daar moet je op deze site niet gek van opkijken. Tuurlijk moet PSG aan een voorwaarde voldoen (het bedrag), maar het is Simons die zich op de clausule beroept als hij er dan heen wilt gaan.

2 februari 2023 om 06:54

Dat staat in feite ook in deze tekst. Simons moet zelf ook willen, dus hij moet hem activeren. Het feit is dat als PSG 12 miljoen biedt, PSV akkoord moet gaan. En Simons moet willen. Dit is een contract tussen PSV en Simons namelijk. Je kan wel zogenaamd kritisch zijn op deze site, maar dat is in deze onterecht

2 februari 2023 om 11:42

Oké, duidelijk. Dankjewel. Te hopen voor PSV dat ze een contractverlenging kunnen doen en de clausule kunnen verwijderen.

2 februari 2023 om 11:43

Maar dan is het een vreemde clausule. Want in principe mag een club niet met een speler praten zonder toestemming van de verkopende club. Dus hoeft PSG geen bod te doen maar alleen kenbaar maken dat ze hem terug willen. Pas daarna moeten ze 12 miljoen overmaken.
Als ze meteen 12 miljoen bieden is de clausule blijkbaar wel vanuit PSG en niet vanuit Simons.

PSG koopt hem natuurlijk voor 12 om hem direct door te verkopen voor meer. Jong talent. Nog niet goed genoeg voor de absolute top, als ie dat ooit wel zal worden. Heeft potentie maar moet nog alles bewijzen. Voor PSV natuurlijk een uitstekende speler. Ben benieuwd wat PSV hem kan betalen, want daar ligt het gewoon aan. Wanneer PSG komt (puur voor de doorverkoop) betalen ze hem een hoger salaris dan PSV en de kopende club zal dat waarschijnlijk ook doen. Financieel dus interessant voor hem maar sportief zou ik als ik hem was lekker opwaarderen, nog een seizoen spelen en dan vertrekken mits er een mooie club komt.

2 februari 2023 om 08:56

PSG zou gek zijn om geen gebruik te maken van de clausule, maar ik denk niet dat het zo makkelijk is als "we kopen je voor de doorverkoop, dus we bieden je een dik salaris". Simons is niet gek. Hij heeft alle touwtjes in handen in deze situatie. Als een andere grote/mooie club interesse heeft, een goed plan heeft en een mooi salaris wil bieden, maar PSV vraagt een hoge transfersom (bv 60 miljoen) omdat de clausule alleen voor PSG geldt, dan zou Simons PSG in kunnen schakelen als tussenstation.

Maar dan is het niet perse zo dat PSG de grootste winnaar is. In bovenstaand voorbeeld verwacht ik niet dat ze 60-12=48 miljoen winst pakken. Simons heeft in feite de touwtjes in handen, want hij hóeft niet naar PSG. Dus die zal ook wel wat willen. En de kopende club hoopt ook op "korting" ten opzichte van de vraagprijs van PSV. Hoe ze dat dan zouden verdelen, is de vraag. Maar op zich heeft Simons zelf de sterkste onderhandelingspositie van allemaal.

De enige echte creative middenvelder in Nederland. Heel jammer, maar met het vertrek van Gakpo wist ik dat hij niet langer dan een seizoen bij PSV zal blijven. En nu na het vertrek van Madueke is het een done deal lijkt me.

Het was al niet veel die 12 miljoen, maar gezien de huidige markt die compleet door t dak gaat is het helemaal een fooitje, had m'n bedenkingen over Simons maar ben overtuigt dat het beste nog moet komen.

Dan zou psv hem een heel hoog salaris moeten geven denk ik. Hij zou dan (terecht) de best betaalde speler van psv moeten worden. Bij psg kan hij natuurlijk veel en veel meer verdienen. Ben benieuwd of hij zelf wel wil blijven, zie hem wel naar psg vertrekken om aankomend jaar langzaam Messi te vervangen

Mocht dat lukken nieuw contract ? Dat zou een top prestatie zijn . Simons is goud waard voor psv . Steekt met kop en schouders boven uit .
Dan word hij de duurste speler ooit bij psv

Tja, waarom zou PSG dat in godsnaam doen? Die gaan die clausule natuurlijk nooit meer eruit halen. Die kopen hem gewoon terug en gaan dan even op het gemak kijken wat voor niveau hij met veel minuten op het hoogste niveau bij hen in Parijs haalt. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kan hij worden doorverkocht met een mooie winst.

3 februari 2023 om 11:40

Het is een clausule van Xavi’s kant, niet die van Psg.
Als Xavi dat wil gaat de clausule werken en anders niet.

Mijn idolen zijn altijd Skiete Willy en Romario geweest, maar als deze gast blijft heb ik straks een top 3 aan PSV iconen.
Die wil om te winnen, techniek, vechtlust, creativiteit, beleving en de power. Deze gast heeft alles en PSV moet heel ver gaan om hem te behouden.
Hij heeft alles om zich onsterfelijk te maken bij De Onzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6134
2.Ajax5544
3.PSV5336
4.AZ5322
5.FC Twente4722
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
F. RuttenUnknown
W. BenítezKeeper230
J. DrommelKeeper30
K. PeersmanKeeper00
N. SchiksKeeper00
B. WatermanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

9 fans
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 26 13 0 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 6 0 1 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kieft noemt drie vergelijkbare spelers die een voorbeeld zijn voor Simons

Wim Kieft is niet ontevreden over de persoonlijke prestatie van Xavi Simons tegen Frankrijk (4-0 nederlaag). Dat laat de analist optekenen in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. De Amsterdammer vindt...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 maart
Newcastle United houdt de situatie van Edson Álvarez bij Ajax in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren