Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Kroatië
Kroatië
vs
België
België
Canada
Canada
vs
Marokko
Marokko

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot wijzigt basiself op één positie

Donderdag, 6 oktober 2022 om 09:31Wessel Antes • Laatste update: 11:41

Arne Slot voert donderdagavond één wijziging door ten opzichte van de wedstrijd tegen NEC Nijmegen (1-1 remise) van afgelopen zondag, zo verwacht het Algemeen Dagblad. Volgens de ochtendkrant keert Lutsharel Geertruida tegen FC Midtjylland terug in de basis. Dit zou dan ten koste gaan van Marcus Pedersen.

Geertruida, die kampte met de ziekte van Pfeiffer, is dus weer fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Datzelfde geldt voor Sebastian Szymanski, maar Slot kiest ervoor om niet met de creatieve Pool te starten. Op de bank hebben de Rotterdammers buitenspeler Patrik Wålemark weer tot hun beschikking, de Zweed keert terug van ziekte. Quilindschy Hartman is achtergebleven in Rotterdam en moet nog herstellen van het coronavirus, terwijl Ezequiel Bullaude zaterdag zijn minuten gaat maken bij Feyenoord Onder 21 en daarom niet mee is naar Herning.

Onder de lat start Feyenoord met Justin Bijlow, die zich in deze belangrijke Europese uitwedstrijd graag zal willen laten zien aan bondscoach Louis van Gaal. De achterhoede bestaat uit Geertruida, Gernot Trauner, Dávid Hancko en Marcos López. Laatstgenoemde maakt een uitstekende ontwikkeling door en is al bijna niet meer weg te denken van de linkerflank. Op het middenveld spelen aanvoerder Orkun Kökçü en Quinten Timber als controleurs, terwijl Javairô Dilrosun de voorste man is.

Voorin kiest Slot wederom voor Alireza Jahanbakhsh, Danilo en Oussama Idrissi. Met Wålemark, Santiago Giménez en Igor Paixão heeft de oefenmeester aanvallend een sterke bank tot zijn beschikking. De Mexicaanse spits is momenteel topscorer van de Europa League met drie doelpunten. In de uitwedstrijd tegen Lazio was Giménez als invaller twee keer trefzeker, terwijl hij tegen Sturm Graz in die rol na rust doel trof met een prachtige kopbal.

De aftrap tussen Midtjylland en Feyenoord wordt donderdagavond om 21.00 uur genomen. Feyenoord heeft officieel 600 uitsupporters bij zich, maar de verwachting is dat de thuisvakken in de MCH Arena ook zijn opgevuld met honderden Rotterdamse fans. De wedstrijd staat onder leiding van de Zweedse scheidsrechter Mohammed Al-Hakim.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, López; Kökçü, Dilrosun, Timber; Jahanbakhsh, Danilo, Idrissi.


Poll

Wie gaat er winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door jozua86)

Daar (Idr)issie weer hoor, dezelfde opstelling als waarin we de laatste potten nogal matig voor de dag komen. Volhardend is Slot wel, dat moet je hem nageven.

Opstelling is natuurlijk nog niet zeker, maar zou mij niks verbazen als dit klopt.

6 oktober 2022 om 09:42

Vind het niet onlogisch van Slot. Vorige Europa League wedstrijd tegen Sturm Graz was Idrissi volgens veel platformen MOTM. 2 assists en een goal. Vrijwel logisch dat Slot dan aan zijn vaste 11 vasthoud en opnieuw met Idrissi en Jahanbaksh gaat beginnen. Bovendien laat Idrissi Lopez ook beter spelen dus is het een logische keuze van Slot.

6 oktober 2022 om 09:47

Hij was zeker niet de MOTM, deed ontzettend veel fout ondanks zijn goal contributions

6 oktober 2022 om 10:40

Maar met 2 assists en 1 goal mag je ook nog steeds wel wat fouten maken. Je zou er voor tekenen als hij dit elke wedstrijd doet.

6 oktober 2022 om 11:15

Er waren gewoon spelers die veel beter speelden. Als je iemand hebt staan die niet al die kansen en passes verpest win je gewoon met 10-0 ipv 6-0

6 oktober 2022 om 12:37

Ja, doordat mensen hem als pispaal hebben neergezet worden zijn fouten uitvergroot en de dingen die hij goed doet verkleind.
Grappig ook, ze willen dat hij meer risico neemt en meer acties maakt, wat ook meer fouten in de hand werkt. Als hij degelijker speelt en vrijwel geen balverlies lijdt wordt er gezegd dat hij te weinig risico neemt.
Al met al kan een pispaal het nooit goed doen, maar als je 2 assists en een goal hebt, maakt het geen ruk uit hoeveel je daarnaast fout hebt gedaan als dat geen tegengoal tot gevolg had.

6 oktober 2022 om 12:40

Overigens ook grappig om te zien dat iedereen nu Walemark als basisspeler wil. Dat is nog veel meer een momentvoetballer dan Idrissi en heeft zelfs meer balverlies, maar bij hem kijken jullie naar wat hij goed doet en bij Idrissi naar wat hij fout doet

6 oktober 2022 om 16:07

Walemark heeft een veeeeeel betere individuele actie en zijn schot doet niet veel onder voor die van Idrissi. Daarnaast heeft hij een betere voorzet, meer potentie en is het een speler van ons zelf en geen huurling zonder koopoptie. Meer redenen nodig?

6 oktober 2022 om 10:20

Gluubster

"volhardend is Slot wel, dat moet je hem nageven."

Je mag hem wel wisselen hoor met onze coach

Het is toch logisch dat Feyenoord stroef draait. Heel veel aankopen en veel die laat bij gekomen zijn. Aantal uit buitenland en moeten nog rustig de tijd krijgen om te wennen. Dan wel begrijpelijk dat hij speelt met zijn 'bekenden' zoals Idrissie en Jankabash. Die begrijpen zijn tactiek en momenten van druk zetten etc

6 oktober 2022 om 10:23

Idrissie en Jankabash? Kom op, doe in ieder geval een poging het goed te schrijven.

Snap wel dat hij het op 'safe' speelt en met bekenden begint, echter laat al een paar wedstrijden op rij zien dat als je met Alireza en Idrissi samen begint er gewoon te weinig verrassing in zit. Beide hebben ook niet echt diepgang vind ik.

6 oktober 2022 om 11:44

Ik begrijp dat negativisme tov Idrissi niet van Feyenoord fans?
Hij is wat stroef gestart maar tegen Lazio, Sturm en PSV was ie gewoon belangrijk. Hij heeft er niet een mega slecht seizoen op zitten zoals Jahanbaksh, sterker hij is er pas net?
Het is een voormalige parel uit de jeugdopleiding?
Hoezo moet ie al afgescreven worden als kan niks, komt nog geen lantaarnpaal voorbij enz? Alsof Wlemark en Paixao al zo ver zijn? Ik denk dat Idrissi heel veel kwaliteiten heeft en dat ie ook nog eens de inzet en mentaliteit heeft om dat te laten zien. Slot ziet dat, weet dat en geeft m de kans zich in vorm te spelen. Zou mooi zijn als Feyenoord fans, die toch het beste met Feyenoord voorhebben, de vooroordelen ook wat kunnen laten varen.

6 oktober 2022 om 12:39

Precies Clarkkent, dat Alireza ondertussen zijn krediet aan het verspelen is begrijp ik wel, maar Idrissi laat de laatste 4 a 5 wedstrijden prima statistieken zien.
Daarnaast laat Paixao nog niks zien en is ook Walemark gewoon een momentvoetballer. Grappig dat Walemark niet wordt afgerekend op balverlies, maar enkel wordt gewezen op zijn mooie assists.

6 oktober 2022 om 13:06

Wat ben ik blij dat sommige mensen nog verstand van voetbal hebben. Het is te vroeg om alles en iedereen te beoordelen. 1 Jan balans opdoen dan heeft iedereen genoeg tijd gekregen. Als je in Jan nog steeds rampzalig speelt dan zou het niet meer vanuit de basis moeten komen. Ik ben ervan overtuigd dat Fey min 10% nog als team moet groeien en dan kijken waar het schip strand.

6 oktober 2022 om 14:14

Ja joh, lekker in januari balans opmaken. Ondertussen beide vleugelspelers maar laten aanrommelen? We willen terug naar de top he, dat gaat niet als je het zo losjes benadert in mijn optiek.

Als Paixao en Walemark het elke keer moeten doen met een korte invalbeurt kun je moeilijk beoordelen of ze al zover zijn. Sterker nog, zo komen ze nooit in het juiste wedstrijdritme. Walemark heeft zoveel gevoel in die linkervoet, als je Santi in de spits zet, zou dat zomaar eens voor vuurwerk kunnen zorgen.

6 oktober 2022 om 15:34

Idrissi is toch echt 1 van de betere de laatste 4/5 weken

Dat meen je toch niet? Zelfde middenveld en zelfde aanval? Aub niet... Achterin is prima, goede achterhoede! Balans op het middenveld klopt niet vooral zo'n taaie EU avond wedstrijd in Denemarken, dat is niet fijn voetballen. Over Idrissi nog maar te zwijgen. Wordt weer een frustrerende eerste helft.

Ik hoop toch wel dat Szymanski start en Dilrosun terug gaat naar de flanken ipv Idrissi. Laatstgenoemde heeft buiten een aantal goede momenten heel weinig laten zien en is een huurspeler zonder koopoptie. Verder zie ik Walemark ook graag terug, maar is het logisch dat die niet gelijk zal starten. Verder wel vertrouwen in voor vanavond. Ik verwacht een degelijke pot met weinig kansen en een krappe 0-1 voor Feyenoord.

6 oktober 2022 om 09:41

Eventueel trouwens ook een optie dat we met een middenveld spelen met de punt naar achter en dan Kokcu en Timber meer vooruitgeschoven, maar wie wordt dan de 6? Bovendien zie ik Slot dat niet doen.

6 oktober 2022 om 09:42

Wieffer wordt dan nummero 6.

6 oktober 2022 om 09:55

Of Geertruida

6 oktober 2022 om 09:54

Helemaal met je eens, verder hoopte ik ook dat Giminez vanaf het begin mag starten. Idrissi deed het redelijk goed laatste europese wedstrijd, maar als je nu al je spelers terug hebt. We moeten deze winnen om de koppositie te behouden.

Hebben de kalende Nederlandse trainers een kronkel in de hersenpan?

Schreuder: Tadic en Blind
Slot: Idrissi en Alireza

6 oktober 2022 om 10:03

Hebben Nederlandse trainers met haar ook last van hoor momenteel

van Nistelrooy: Max en Til.

6 oktober 2022 om 11:30

Het scheelt dat idrissi en alireza nog worden gewisseld als ze slecht spelen

Ik zou toch ook wel graag Geertje als 6 zien opereren...zeker tegen goeie tegenstanders! Of die van vanvond daaronder valt weet ik niet, heb ze nooit zien voetballen. Maar tegen Twente zondag, zou ik dat wel doen! Ook Szymanski zie ik liever op 10 dan Dilrosun.

Tja niet best die opstelling hoor. Het moet echt anders. Verdediging is top, middenveld moet je nu weer is met onze Pool spelen en een echte 6 erin. Anders wordt je weer overlopen. Aanval is ook weer onbegrijpelijk. Mag dan toch hopen dat je tegen Twente met een andere voorhoede gaat spelen.

6 oktober 2022 om 10:03

Het is de vermoedelijke opstelling, laten we hopen dat het nog veranderd. Het AD zit er regelmatig naast qua opstellingen namelijk. Wel eens dat deze opstelling niet tot de verbeelding spreekt.

6 oktober 2022 om 10:08

Klopt maar het is slot. Die houdt soms te lang vast aan bepaalde spelers dus ik kijk er niet raar van op.

6 oktober 2022 om 10:25

Ik weet niet hoe het AD bij Feyenoord vaak zit maar bij Ajax hebben ze de opstelling echt nog nooit in de hele geschiedenis goed gehad volgens mij Wat dat betreft nog de hoop voor jullie inderdaad dat Szymanski zal spelen en Dilrosun op Idrissi's plek!

Heb het liefst Szymanski weer terug op 10 en Dilrosun op rechtsbuiten. Wil Dilrosun en Idrissi een keer samen van de flanken zien.

Zou toch Szymanski opstellen boven Dilrosun. Dat kunstje op 10 is toch geen herhalend succes gebleken. Verder verwacht ik gewoon een overwinning van Feyenoord na de 6-0 tegen Sturm Graz vandaag een 1-6 in Denemarken.

Aai, dat is jammer. Ik zie het toch liever anders, met meer balans op het middenveld.

Bijlow
Pedersen
Trauner
Hancko
Lopes
Geertruida
Kokcu
Dilrosun
Szymanski
Walemark
Gimenez
6 oktober 2022 om 10:50

De wedstrijd die Geertruida op 6 heeft gespeeld was nou niet bepaald veelbelovend. Daarnaast heeft hij aangegeven dat zijn persoonlijke voorkeur ook gewoon uit gaat naar de rechtsbackpositie op dit moment. We hebben nu gewoon geen echte 6 in de selectie zitten en dat dat zullen we met zijn allen even moeten accepteren. Ik verwacht en hoop dat Timber stappen zal moeten gaan zetten op de 6 het komende half jaar.

Onze flankspelers zijn wel echt matig zeg. God wat mis ik Sinisterra en zelfs Nelson was een verademing vergeleken met deze twee.

6 oktober 2022 om 11:51

Ik vind Walemark het ècht heel goed doen tot nu toe. Als je die veel laat spelen dit seizoen dan zie ik er wel een 2e Karlsson in (wat ik ook echt een uitstekende speler vindt ondanks dat ik helemaal niks met AZ heb). Daarnaast zie ik liever Gimenez in de basis....slimme speler zoals Linssen dat ook was en wel een echte strijder

6 oktober 2022 om 12:17

Ja Walemarck ben ik ook wel fan van. Het zijn vooral die 2 die erin staan nu. Paixao ben ik ook nog niet ondersteboven van. Vind het vooral een duikelaar tot nu toe, en ik háát duikelaars.

6 oktober 2022 om 12:54

Ja ik hoef ook geen Anthony 2.0 bij ons te zien eigenlijk. Zum kotsen

Ik zag op een Feyenoord site een poll voorbij komen en de achterste 7 waren hetzelfde, de voorste 4 allemaal anders. De meeste fans willen Szymanski, Walemark, Gimenez en Paixao zien.

Zeer opvallend dat negativisme over Idrissi. Is de laatste maand toch echt 1 van de betere bij Feijenoord. Kunnen jullie je onderbuikgevoelens ietwat reduceren en voetbal statistisch en technisch kijken naar een speler. Jeetje man beetje vizier op idrissi zetten. Doe dat eens bij een andere Feijenoord speler

6 oktober 2022 om 15:55

Idrissi is ruk ! Bebeto was top !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord3322
2.Ajax3027
3.PSV3022
4.AZ299
5.FC Twente2715
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. TimberMiddenvelder142
J. DilrosunAanvaller144
J. BijlowKeeper140
DaniloAanvaller148
S. GiménezAanvaller122
P. WålemarkAanvaller122
Igor PaixãoAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

22 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

‘Feyenoord scout potentiële opvolger van Aursnes in Champions League'

Feyenoord houdt de ontwikkelingen rondom Ali Mohamed nauwlettend in de gaten, zo meldt het Israëlische medium Sport 5. De 27-jarige international uit Niger speelt sinds vorig seizoen als defensieve middenvelder voor...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren