Brobbey geeft Van Gaal voorproefje en helpt Jong Oranje langs België

Vrijdag, 23 september 2022 om 20:20Wessel Antes • Laatste update: 20:57

Jong Oranje heeft vrijdagavond in de oefeninterland tegen Jong België een vrij gemakkelijke 1-2 zege kunnen boeken. Al voor rust stonden de Nederlanders met 0-2 voor dankzij twee doelpunten van uitblinker Brian Brobbey. Na rust kwam België terug tot 1-2 via Olivier Deman, maar de oefenzege van Nederland kwam verder niet echt in gevaar.

Jong Oranje begon vrijdagavond met een ijzersterke opstelling aan de oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van België. Xavi Simons mocht zich van bondscoach Erwin van de Looi direct vanaf het eerste fluitsignaal laten zien, terwijl ook Ryan Gravenberch en Brobbey nog deel uitmaakten van de eerste elf. Het duo zal zaterdagochtend aansluiten bij het grote Oranje vanwege blessures van Memphis Depay, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. Feyenoorder Quinten Timber was voor het eerst aanvoerder van het Nederlandse beloftenelftal.

Nederland was vanaf de eerste minuut heer en meester in Leuven. Na een klein kwartier werd die dominantie omgezet in een doelpunt. Jurgen Ekkelenkamp speelde een diepe bal op Brobbey, die vervolgens verdediger Ewoud Pletinckx op tamelijk eenvoudige wijze het nakijken gaf en daarna ook doelman Maarten Vandevoordt wist te verschalken met zijn linkerbeen: 0-1.

Niet veel later kon de twintigjarige Ajacied ook zijn tweede treffer van de avond noteren. Brobbey was namelijk het eindstation van een heerlijke Nederlandse aanval. Een inspeelpass van Gravenberch werd door Timber met zijn hak doorgespeeld naar Mitchel Bakker, die de bal vervolgens panklaar op het hoofd van Brobbey wist te krijgen: 0-2. Na een uur spelen werden Brobbey en Gravenberch vervangen door Joshua Zirkzee en Elayis Tavsan.

Waar Nederland gas terug leek te nemen, trapte België het pedaal in de laatste twintig minuten flink in aan de hand van invallers Johan Bakayoko en Jeremy Doku. Laatstgenoemde had een belangrijke rol bij de aansluitingstreffer van de Belgen. Na een goede versnelling legde hij de bal precies klaar voor Deman die Kjell Scherpen met zijn intikker wist te passeren. Een Belgisch slotoffensief zorgde niet voor de gelijkmaker, waardoor Van de Looi uiteindelijk alsnog tevreden zal terugkijken op het oefenduel in Leuven.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door _buffalo_)

België toch ook een aardige lichting hoor, leuk om te zien.

23 september 2022 om 20:28

Ramazani is een leuke voetballer

23 september 2022 om 21:52

Werd alleen beetje raar gebruikt in de spits had in het gevoel. Komt beter op zijn recht op de flank

Lekker bezig Brobbey! Hopelijk snel weer bij ons in de spits!

23 september 2022 om 20:33

Brobko broccoli moet gewoon mee naar het WK. Hartstikke handige speler om iets te forceren de laatste 10 minuten. Bij Ajax moet hij ook in de basis ondanks dat Kudus ook zijn goaltjes meepikt in de spits. Brobko broccoli is de toekomst van NL.

23 september 2022 om 20:40

Brobbey moet zeker mee. Heel handig om iets mee te forceren. Als ik Weghorst zag stuntelen. Janssen verrassend goed trouwens. Over Brobbey nog gesproken; wellicht heel gek, maar Ajax heeft goede spelers voor een soort 442. Met Kudus en Brobbey samen voorin. Gaat volledig tegen de principes in, dat weet ik, maar het zou goed kunnen.

23 september 2022 om 20:44

Ik ben het helemaal met je eens Gluubster, hoe het nu staat werkt het sowieso niet, en met een 442 kun je wellicht iets makkelijker onder de druk uitvoetballen, iets meer opties op het middenveld dan.

23 september 2022 om 20:46

Kudus kan toch gewoon oldskool Ajax op 10, Brobbey op 9. Dan hoef je niet zo'n Engels systeem te spelen en zouden ze samen op het veld kunnen staan.

23 september 2022 om 20:47

Want Ajax kan na een matig weekje ineens niet meer hoog druk zetten dan wel onder de druk uitspelen? Dat kon Ajax in een vertrouwd systeem juist fantastisch, dan moet je niet direct schrikken als het een week minder gaat.

23 september 2022 om 20:52

Met deze opstelling kan Ajax niet onder de druk uitspelen nee. Alvarez is daar niet goed genoeg in en Taylor is daar ook niet bijzonder goed in. Bassey kan ook niet heel goed opbouwen. Ik denk dat het heel erg zou helpen als er een extra optie op het middenveld komt. Kunt het best een keer voor een helft proberen.

23 september 2022 om 21:00

Ajax heeft betere spelers voor een 343 dan een 442. Een 442 is sowieso een absolute no go, al is het denken in opstellingen een beetje achterhaald. Tijdens een wedstrijd komt Ajax in pakweg 3 opstellingen terecht. Ik zou dit wel een verbetering vinden, met Bergwijn en Kudus als halve tienen die vlakbij Brobbey komen te spelen.

Pasveer
Timber
Grillitsch
Bassey
Ocampos
Alvarez
Taylor
Wijndal
Kudus
Brobbey/Tadi
Bergwijn
23 september 2022 om 21:05

Brobbey komt net kijken. Zeker een jongen voor de toekomst, maar laat hem eerst maar eens rijpen bij Ajax en jong Oranje.

23 september 2022 om 21:14

@ajax1812: eens over Bassey maar de rest zou dat wel moeten kunnen en heeft het ook al laten zien. Ik denk weleens dat je Blind gewoon weer eens 6 moet zetten om meer voetbal daar te krijgen.

23 september 2022 om 22:11

Als Ajax ooit 442 gaat spelen daalt de geest van Johan neer om de trainer in de fik te steken.

23 september 2022 om 22:36

Gek dat Ten Hag nog intact is dan, die speelde 442 eind vorig seizoen.

24 september 2022 om 08:28

Je hebt Brobbey en Luuk nodig. Brobbey ijzersterk in duels en als je wat anders nodig hebt kan je Luuk Airline brengen.

24 september 2022 om 08:39

Oh echt? Misschien is ie daarom kaal!

23 september 2022 om 20:40

Apart dat Weghorst en Janssen boven Brobbey worden gekozen. Is toch wel een beetje raar. Maar iedereen heeft een eigen mening en dat is diegene het goed recht.

23 september 2022 om 21:23Brobbey is een ajax - speler. Maak je altijd minder kans .

24 september 2022 om 08:08

Is het gek dat er voor ervaring wordt gekozen? Hoe Janssen die goal voorbereidde was puur dankzij zijn ervaring. Wel ben ik eens dat Weghorst nooit echt zijn waarde heeft laten zien in oranje.

Zo'n opstelling en zo'n selectie en dan een laffe pot neerleggen. Kan vd Looi niet een keer vervangen worden. België raakt ook aardig in verval zo als je ziet wat er voor jeugd is.

23 september 2022 om 20:26

De grootste talenten in elke linie (buiten de doelman met Vandevoordt) zijn doorgeschoven naar het eerste elftal of geblesseerd (Debast, Lavia, Onana en Openda). Van die drie is alleen Openda geen talent van een hoge categorie.

Het grootste talent, Doku, zat er nu wel bij maar dat is eerder door blessures dan door kwaliteit. Ook de reden dat die op de bank zat.

23 september 2022 om 20:27

Vergeet ik De Ketelaere zelfs nog.

23 september 2022 om 20:29

Wat vind jij van Ramazani @Lierse?

23 september 2022 om 20:32

Nog te weinig bezig gezien om er iets nuttig over te zeggen (niet dat ik dat anders doe maar toch). Tegen Real was hij goed dit seizoen (zelfs buiten de goal) en ik lees er veel goeds over. Kan wel leuk zijn voor de toekomst.

Wat zitten wij met een matige coach opgescheept bij Jong Oranje.Vreselijke tweede helft, eerste helft was echt goed, met als uitblinker Frimpong. Die wordt 100 zeker op termijn de rechtsback van oranje, wat een klasbak. Verder Brobbey twee keurige goals, aanval die daar aan vooraf ging was echt prachtig (aanval voor de tweede goal). Simons vond ik een wat mindere indruk maken, evenals Ekkelenkamp en in mindere mate Timber. Zirkzee viel belachelijk slecht in.

Weer een tik op de enkel van Brobbey, denk dat hij beter even kan herstellen. Al is Oranje wel een unieke kans voor hem. Hij liet wel weer z’n klasse zien vandaag. Zelfs Ekkelenkamp viel reuze mee.

23 september 2022 om 20:33

Was geen tik op de enkel, hij trapte met zijn eigen tenen tegen de schoen van de verdediger aan.

23 september 2022 om 20:41

Vreemd dat ze het over zijn enkel hebben dan. Al heeft ie net zelf gezegd dat het meeviel, gelukkig. Die gaat gewoon meedoen denk ik over een paar dagen.

Matige wedstrijd, heel laag tempo. Scherpen bijzonder nerveus, zonder druk 2x de bal bij een Belg inleveren. Frimpong vind ik lekker spelen, dat zal op termijn echt een aanwinst zijn voor grote Oranje.

Brobby eerste goal was klasse. En de Belgische spits die in Spanje speelt viel mij op, leuke voetballer

23 september 2022 om 22:14

Scherpen kan er écht geen klote van! Heb die hype rondom die slungel nooit begrepen. We hebben gruwelijk veel talent, maar op doel blijft het voor alsnog bij Bijlow. Een alternatief voor de toekomst is er nog niet.

Denk dat die nummer 5 van België vannacht nog wel een paar keer zwetend wakker wordt van Frimpong. Zolang de A speelde zie je wel dat de toekomst van Oranje dik in orde is. Echt een goede lichting. Vond de eerste keuze allemaal goed spelen. Ofjah, Scherpen is met de voeten echt verschrikkelijk, dat kostte ons nog bijna de kop. Maar qua reddingen dan echt weer als een leeuw... dus ja, zeg het maar. Overigens denk ik dat Janssen gaat starten bij Oranje, hoewel ik Brobbey als dé man voor de spits zie voor de toekomst.

23 september 2022 om 20:55

Het is jammer dat Leverkusen niet zo lekker draait maar Frimpong heeft al genoeg laten zien daar vorig seizoen om een stap hogerop te maken, echt een geweldige rechtsback. Ben groot fan van Dumfries maar Frimpong kan hem nog wel is voorbijstreven komende jaren.

23 september 2022 om 21:02

Zie voor hen allebei nog wel een rol. Zoals gisteren tegen Polen had je veel meer aan Frimpong gehad, maar ik kan me ook wedstrijden voorstellen waar je Dumfries power en kopkracht wil hebben. Voor een toernooi eigenlijk ideaal, die twee.

Aardig niveauverschil met de Belgen de 1e helft. Middenveld was onder controle, duels werden gewonnen, bij vlagen goed combinatiespel. In de 2e helft was het minder, waarschijnlijk mede door de wisselingen aan beide kanten; Nederland werd minder na het verlies van Brobbey en Gravenberch, België werd sterker met name door het inbrengen van Doku. Al met al verdiende overwinning.

liever Brobbey dan Depay in de spits vind ik persoonlijjk, lekker zichzelf f*** die mediatraining, wil hem wel zien in op het WK

23 september 2022 om 20:52

Ik vind persoonlijk dat je de all time topscoorder in de spits ipv een reserve spits. Brobbey zijn tijd komt nog wel. Heeft nog onuitwisbare indruk gemaakt in de grote wedstrijden.

23 september 2022 om 21:17

Laten we dan RvP en Huntelaar ook maar weer selecteren 😉

23 september 2022 om 22:15

En van Breukelen is die keepers discussie ook voorbij

Volgens mij weet de twitteraar van ESPN niet wat een spitsengoal is.

Toch wel een behoorlijk groot klasseverschil gezien hoor. Dit is echt wel weer een hele sterke lichting bij Nederland en dan hebben we het nog niet eens over de jongens die daar nog achter zitten..

Dit België is echt overklast en had je eigenlijk met 1-6 te kijk moeten zetten. Die donkere jongen op de vleugel bij België vond ik niet zo slecht, voor de rest is het echt brandhout, in een dozijn.

24 september 2022 om 01:27

Dan hebben we een andere match gezien, zo groot vond ik het klasse verschil nu ook weer niet. Gravenberch en Brobbey staken er wel duidelijk boven uit maar voor de rest viel het mee. Bij Belgie speelden de grootste talenten niet mee bij de U21, buiten Doku die was ingevallen.

24 september 2022 om 01:28

Frimpong was ik ook nog vergeten, die was ook heel goed.

24 september 2022 om 08:23

Ik heb, met name de eerste helft, louter eenrichtingsverkeer gezien. Als het bij rust 0-4 staat is dat een normale tussenstand. Tweede helft zie je dat JO niet meer hoeft en België de klasse mist om JO echt pijn te doen. Ik zie bij dit België weinig tot geen enkele speler die de top kan gaan bereiken.
JO heeft ook wel eens een mindere lichting gehad, maar deze lichting barst echt van het talent en dan komt daar ook nog een hele goede lichting achteraan..

24 september 2022 om 10:17

Gravenberch, Frimpong, Brobbey, Simons en misschien Van den Berg zijn spelers die een grote rol kunnen spelen bij Oranje ja. Zeker Gravenberch. Dat is een leuke lichting inderdaad.

Ik heb beide helften gezien, Oranje was zeker beter in de eerste maar niet met zo een groot verschil als je hier wilt doen blijken. Belgie heeft ook kansen gehad. En nogmaals, je kunt kiezen om het weer te negeren natuurlijk, maar Belgie speelde niet met haar grootste talenten dus daar kun je weinig zinnigs over zeggen. Neem de 5 namen die ik hierboven noem weg en het is ook geen bijzondere ploeg meer bij jong Oranje

24 september 2022 om 16:23

Bij Nederland zit een Jurrien Timber bijv. toch ook gewoon in het grote oranje?

24 september 2022 om 16:30

Het is toch geen rocket science dat 2 spelers (timber & Rensch) een kleinere impact zal hebben dan 5 spelers missen (cdk, Onana, Lavia, Debast en een licht geblesseerde Doku)?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: EK Onder-21
SpelersPositieW
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U21.

4 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 8 3 0 0
2022/2023 RB Leipzig 0 0 0 0
2021/2022 Ajax 11 7 1 0
2021/2022 RB Leipzig 9 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 1 1 0 0

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren