‘Furieuze’ Ten Hag grijpt meteen in en ontneemt spelers Man United vrije dag

Zondag, 14 augustus 2022 om 15:18Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:22

De spelers van Manchester United hebben zondag hun vrije dag moeten inleveren voor een oefensessie. Manager Erik ten Hag had zijn selectie in eerste instantie vrijaf gegeven, maar kwam daar na de blamage tegen Brentford FC van terug, weet the Times. Het dagblad schrijft dat de Nederlander er na de wedstrijd een 'tirade' op los heeft gelaten in de kleedkamer en zijn spelers heeft medegedeeld dat de vrije dag er niet zou komen.

Ten Hag was zondag zelf al vroeg op het trainingscomplex van United aanwezig, schrijft the Times. Ook zijn spelers arriveerden niet veel later voor de extra ingelaste oefensessie. De selectie keerde zaterdagavond pas laat terug in Manchester, maar dat weerhield Ten Hag er niet van om zijn spelers aan te laten treden op Carrington. In zijn reactie na de wedstrijd gaf de manager al aan dat hij woedend was over het gebrek aan strijdlust en samenwerken van zijn elftal.

"Ik heb het team gevraagd om met geloof en verantwoordelijkheid te spelen en dat hebben ze niet gedaan", zei Ten Hag. "Het spijt me voor de fans. Alleen wanneer we samen blijven werken zullen we hier overheen komen. De trainer is de verantwoordelijke en dat accepteer ik." De ex-coach van Ajax liet weten dat de hitte een rol heeft gespeeld in de matige vertoning van zijn team. "Natuurlijk is dat een factor, maar daar moet je mee omgaan. Beide teams hebben hetzelfde probleem. Het is een kwestie van mentaliteit."

De 4-0 oorwassing volgde op de 1-2 nederlaag van vorige week tegen Brighton and Hove Albion. Ten Hag werd daarmee de eerste manager van United die zijn eerste twee competitiewedstrijden verloor sinds John Chapman in november 1921. Voor Brentford was het de eerste overwinning tegen Manchester United in welke competitie dan ook sinds de 2-0 overwinning in de FA Cup in februari 1938. United staat voorlopig laatste in de Premier League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

106 reacties (laatste reactie door quincybrada)

Tja ten hag zette veel spelers in die een wrek ervoor zwaar door de ondergrens zakte. Vervolgens moet heel het team gestrafd worden.
Het was begrijpelijker geweest als die meer wissels doorvoerde voor de basiselftal want dit is gewoon triest. Ook zonde voor martinez iedereen kon zien dat hij fysiek niet mee zou kunnen komen en nu zit die daar als miskoop voor veel te veel geld. Timber was dan nog logischer geweest.

14 augustus 2022 om 15:22

Want Timber is wel een fysiek beest?

14 augustus 2022 om 15:25

Welke spelers zouden het beter doen dan? United heeft op het moment gewoon niet veel beter rondlopen, je zou alleen kunnen zeggen geef maar enkele jeugdspelers de kans.

14 augustus 2022 om 15:30

United heeft toch genoeg goede spelers om niet af te hoeven gaan tegen Brighton en Brentford? Ze zijn misschien niet allemaal goed genoeg voor United maar zouden bijna allemaal basis staan bij die clubs hoor.

14 augustus 2022 om 15:56

Ik denk dat je het dezelfde spelers best wel een stuk beter kan doen dan Ten Hag nu. Ga gewoon eens op de counter spelen bijvoorbeeld. Ten Hag speelt nu zijn eigen voetbal met spelers die dat helemaal niet kunnen. Dan is het gewoon naïef om je eigen voetbal te gaan spelen. Je kan pas je eigen voetbal gaan spelen wanneer je daarvoor ook de spslers hebt. Op dit moment moet je gewoon een beetje teruggetrokken gaan spelen, met een stabiele verdediging en dan lekker counteren. Is niet typisch ten hag, maar gaat je wel meer punten opleveren dan het huidige voetbal. Dan kan je daarna nieuwe spelers halen die wel geschikt zijn voor het systeem van Ten Hag. Tot die tijd gewoon niet doen. Gewoon naïef en weer zo typisch Nederlands dat je ergens komt en je de 'nederlandse school' kunt implementeren.

14 augustus 2022 om 15:51

Ten Hag heeft gisteren tactisch zelf ook zwaar gefaald. Je kan niet alle schuld alleen op de spelers schuiven

14 augustus 2022 om 16:43

Het was heel heel heel slecht, maar Ten Hag treft hier weinig blaam. De Gea maakt gewoon twee blunders waardoor je meteen al dik achter staat. Deze ploeg heeft dan niet de leider en mentaliteit om daarmee om te gaan.

Rashford is gewoon een spits en geen flankspeler, dat vind ik nu wel duidelijk.
Martinez gaat echt zijn waarde nog wel bewijzen in de PL. Of hij 60 millies waard is waag ik ook te betwijfelen maar die gaat zich echt nog laten zien in de PL.

Dit is alleen maar een moment om bepaalde spelers met veel invloed eruit te gooien. CV met Varane en Martinez, Malacia erin.
Nieuwe rechtsback, middenvelder en buitenspeler word misschien ook makkelijker te halen nu het bestuur inziet dat dit niet goed genoeg is.

14 augustus 2022 om 16:45

Nee precies laten we anders gewoon die spuuglelijke uitshirts de schuld geven. Daar word geen tegenstander bang van. Met zo’n felle kleur verlies je de tegenstander zeker niet uit het oog + je eigen spelers zijn makkelijker te vinden op het veld.

14 augustus 2022 om 18:14

Onder Solskjaer is gebleken dat countervoetbal het best geschikt is voor deze selectie. Waarom dan het wiel opnieuw uitvinden? Dan krijg je dus met 4-0 om je oren van een Brentford. Dit United heeft niet de kwaliteit om pressievoetbal te spelen

14 augustus 2022 om 23:07

Ben ik niet met je eens Japie. Technische vaardigheden hebben de spelers er wel voor. Het is meer een kwestie van gebrek aan mentaliteit in combinatie met een gebrek aan structuur.

Het countervoetbal van OGS is meer ontstaan uit het feit dat United stuurloos was en op basis van individuele kwaliteit in staat was wedstrijden te beslissen. Is 1 jaar goed gegaan maar Rangnick speelde ook geen pressing meer maar counter en het werkte ook niet. Spelers als Maguire, Shaw, McTominay, Rashford enz hebben meet tactische ontwikkeling nodig, want ze dolen nu al jaren onder verschillende trainers over het veld zonder besef van tactiek.

14 augustus 2022 om 18:06

Is wel weer erg voorbarig Martinez als miskoop te gaan bestempelen. Grappig hoe sommige mensen hier meteen proberen de arme man aan de hoogste spies te rijgen (heb t niet over jou overigens). Hij heeft zijn lengte als zwakker punt. Probleem is dat hij omringd wordt door houthakkers inclusief een keeper die niet zo sterk in de distributie is. Dus dan komen zijn sterke kanten totaal niet uit de verf goh logisch toch. Maguire is groot en fysiek maar kan niet voetballen wat is uiteindelijk belangrijker. Ik wil m verdorie nou wel eens met Varane zien maar die flapdrol van een ten Hag blijft Maguire maar opstellen. Plus Eriksen op 6 zelfs de gemiddelde armchair football manager durft dat niet aan in zn opstellingen.

Als ten Hag Man United beter wilt krijgen moet hij alle vrije dagen van de spelers afpakken.

Er waren mensen die mij voor gek verklaarden dat Ajax beter is dan Man United. Ik denk dat Ajax dit Man United helemaal oprolt.

14 augustus 2022 om 15:23

Wat heeft Ajax hier weer mee te maken?

14 augustus 2022 om 15:28

Maak er dan maar PSV van....;-)))

14 augustus 2022 om 15:31

Ten Hag is de oud trainer van Ajax.

14 augustus 2022 om 15:40

Begin je dan ook onder elk Ihattaren bericht even over PSV en Juventus? Wel zo consequent he

14 augustus 2022 om 15:51

Zeurpiet, hij vergelijkt de oude club van ten Hag met z'n nieuwe club, is dat nou zo ontzettend vergezocht dan?

14 augustus 2022 om 15:53

Volgens Duivendrecht draait de hele voetbalwereld om het grote magistrale Ajax

14 augustus 2022 om 17:07

Ajax heeft hier nul komma nul mee te maken.

14 augustus 2022 om 15:23

Erg he een keer een artikel dat niet over Ajax gaat.

14 augustus 2022 om 15:26

Duivendrecht. Jij bent toch ook wel een beetje gek?

14 augustus 2022 om 15:26

Ja Duivendrecht, Brentford rolt ze ook op. Dus momenteel is het niet heel impossant om van Man U te winnen.

14 augustus 2022 om 15:26

Ironisch genoeg was Ajax kansloos in de laatste ontmoeting tussen de clubs. En dat nog wel in een Europese finale.

14 augustus 2022 om 15:28

Wat is de ironie daarin? En wat is ook de relevantie gezien dat een volledig ander team was met een andere trainer?

14 augustus 2022 om 15:28

Soccerino. Los van het feit dat duivendrecht een beetje onzin praat. Hoe wil jij teams van 5 jaar geleden met elkaar vergelijken?

14 augustus 2022 om 15:28

Tuurlijk, alle vrije dagen afnemen. Een alom erkend recept voor succes.

14 augustus 2022 om 15:34

Het gaat nu om deze vrije dag Vernon. Ik ga er vanuit dat wanneer er aan de afspraken gehouden wordt, het systeem uitgevoerd wordt samen met de afspraken die ze maken, wel een knap resultaat weten te halen. Er zit echt wel kwaliteit in de selectie om van Brentford te winnen. Mocht het systeem van werken en Ten Haag krijgt voldoende tijd zullen de vrije dagen weer komen ;-).

14 augustus 2022 om 17:09

Wizzle, nee, ik reageerde op deze zin "als ten Hag Man United beter wilt krijgen moet hij alle vrije dagen van de spelers afpakken."

14 augustus 2022 om 15:33

De Premier League is een niveautje hoger dan de Eredivisie!
Anders hadden spelers als Klaasen, Bergwijn, Van de Beek, Martinez etc. beter beter gevoetbald

14 augustus 2022 om 16:55

Wat heeft dit met Ajax te maken? En ik denk dat alle clubs in het linkerrijtje united oprollen. Je moet je Ajaxbril afzetten. 😉

Eigen schuld van Ten Hag die een overpriced Martinez gaat kopen terwijl iedereen kon zien dat hij fysiek te kort komt voor de Premier League terwijl je voor dat geld eventueel Kounde, Rudiger of Koulibaly kon halen.

14 augustus 2022 om 15:30

Martinez was in de Eredivisie top. Maar komt in een achterhoede als die van het huidige Ajax. Waarvan er drie dus niet kunnen verdedigen. Vorig seizoen was Ajax in Europa ook top, misschien vergeten?

14 augustus 2022 om 15:34

Martinez in de Eredivisie top volledig mee eens. Maar Ajax top in Europa? Niet te ver gaan he, een leuke groepsfase hadden ze inderdaad maar daarna vlogen ze er gelijk uit. Het jaar van de halve finale was top. Vorig jaar was extreem wisselvallig.

14 augustus 2022 om 15:44

Martinez werd aan alle kanten voorbij gelopen, verloor ieder duel en ook alle kopduels. Die man is totaal niet geschikt voor de EPL met al die intensiteit en duels. Leuk een poule fase tegen Dortmund, Besiktas en Lissabon, maar dat is totaal niet te vergelijken met de EPL. Iets wat Ten Hag ook had moeten weten, maar die snapt weinig van tactiek en andere competities.

14 augustus 2022 om 17:07

Tja, misschien valt dat alleen in het buitenland op. Die zijn meestal lyrisch over Ajax. Maar in Nederland wordt dat minder erkend. Zal met de aaibaarheidsfactor te maken hebben;-))

14 augustus 2022 om 17:08

Dus teams als Bor. Dortmund, Benfica, Real Madrid, Juventus, Liverpool, etc., zijn geen redelijke maatstaf?

14 augustus 2022 om 17:53

Nogmaals, wisselvallig. Dat betekent dat je inderdaad goeie wedstrijden gespeeld heb waarvoor Ajax alle credits krijgt. Maar ook dat er genoeg bagger tussen zat waardoor ze het label ‘top’ niet verdienen imo.

14 augustus 2022 om 17:55

En kom alsjeblieft met voorbeelden aan dat Real, PSG of City er een keer vroeg uit ligt. Die schakelen elkaar regelmatig uit. Die worden er niet uitgeknikkerd tegen Rosenborg, Getafe, Valencia/Lille in een tijdspanne van 6 jaar.

14 augustus 2022 om 18:07

Tegen zo veel geld is normaliter niet op te boksen. Die clubs zijn crème de la crème. Maar daar achter blaast Ajax haar partijtje prima mee. En dat is ook de enige club in Nederland die dat niveau aantikt. Is niet erg, want we genieten ook van onze clubs in de Europa League en Conference League.

14 augustus 2022 om 15:33

Alleen Martinez opnoemen terwijl heel United schandalig speelde, wat afkeer zeg… de Gea moet zijn handschoenen ook opbergen is echt een clown geworden, Harry mag een andere sport zoeken, onbegrijpelijk dat hij zoveel gekost heeft, als United fan word je ook gek om telkens Fred of Mctominay te zien spelen, de fans betalen een seizoenkaart om dat soort middelmaat te zien spelen bij zo een grote club, ik heb het te doen met ze.

14 augustus 2022 om 15:35

Beetje makkelijk om dit over De Gea te zeggen na deze wedstrijd. Vorig seizoen heel sterk gekeept en zonder hem zou United tegen degradatie hebben gevochten.

14 augustus 2022 om 15:39

Dit is niet de eerste keer dat hij aan het blunderen is, was ooit een topkeeper daar is weinig van over, je hoort te vaak dat hij blunders maakt, en dan heb ik het niet alleen over deze wedstrijd, komt gewoon te kort voor United, ik zou voor Keylor Navas gaan nu Donna eerste doelman is bij PSG.

14 augustus 2022 om 16:01

Dit is pas zijn derde error leading to goal in drie seizoen. Alleen 4 jaar geleden waren het veel. Dus tenzij je dingen erbij haalt die je vier jaar geleden hoorde, klopt je stelling gewoon niet. De De Gea van afgelopen seizoen was gewoon top als je hem hebt zien keepen.

14 augustus 2022 om 16:58

Zou best kunnen inderdaad, tijd gaat te snel voor mij 😅

14 augustus 2022 om 15:33

Kounde, Rudiger of Koulibaly zouden hun huidige clubs echt niett boven united kiezen. Maar goed er waren genoeg betere opties. Pau Lopez of de Vrij bijvoorbeeld.

14 augustus 2022 om 15:35

En passen die allemaal in het spel wat Ten Hag wil spelen? Kijk je daar ook naar of kijk je alleen naar naam.

14 augustus 2022 om 15:37

Nou zoals ik Martinez zie spelen, past die daar okk niet in. In de Eredivisie pasta hij er makkelijk tussen, daar ging het voetbal van ten Hag ook makkelijker. Als hij blijft spelen zoals hij nu doet wordt het een miskoop en dat met het voetbal van ten Hag waar hij zo goed tussen past.

14 augustus 2022 om 15:40

Pau Torres* had inderdaad een veel betere optie geweest dan Martinez. Vooral al door z’n lengte. Maar evengoed ligt het niet aan Martinez zelf dat er zoveel geld voor hem betaald wordt en dat hij naast de grootste koekenbakker van de Premier League ooit ongeveer neergezet wordt. Zet hem naast Varane en het is natuurlijk al stukken beter.

Het aankoopbeleid is al jaren om te huilen bij United. De enige logische en goede aankopen van afgelopen jaren zijn in mijn ogen Bruno en Sancho. Voor de rest is het armoe.

Dit jaar zou ik Declan Rice, Tielemans/Neves en Matthijs de Ligt hebben gehaald. Tegen elke prijs dan ook. Dat zijn de plekken die echte toppers nodig hebben. McFred en Maguire weg, de aankopen erin.

Dalot/Wan Bissaka kan ook vervangen worden, maar is in mijn ogen minder noodzakelijk.

14 augustus 2022 om 15:45

Ten Hag wilt toch voetballende verdedigers? Dat kunnen de Vrij en Pau Torres.

14 augustus 2022 om 15:57

Je kan Maguire wel een koekenbakker noemen maar Martinez helpt hem nou ook niet echt. Martinez is momenteel zelf ook een koekenbakker

14 augustus 2022 om 16:49

Het heeft er helemaal niets mee te maken dat Martinez bij het 3e tegendoelpunt, helemaal niets doet. Hij staat op de achterlijn, kijkt naar de bal die op zijn tegenstander valt en vervolgens het doel in gaat. Hij sprong niet eens. Het was letterlijk "hij stond er bij en hij keek er naar". Als stond hij naast Ramos of Puyol was hij daar de fout in gegaan.

14 augustus 2022 om 18:05

Soccerfan,

Ten Hag moet zijn spel aanpassen op basis van de selectie en de spelers die hij realistisch kan aantrekken, niet andersom

14 augustus 2022 om 15:34

Voor hetzelfde geld, maar zonder CL ben je niet zo aantrekkelijk. Het is bij lange na niet zeker dat United in de toekomst jaarlijks CL gaat spelen. Verder doe je hem zwaar tekort.

14 augustus 2022 om 15:36

@Dumbell, dit word een Arsenal 2.0, die zijn nu wel op de goede weg maar het is wel vergelijkbaar, ook Arsenal zat in een diepe dal, nu is het de beurt aan United.

14 augustus 2022 om 20:32

AC Milan 2.0. vind ik logischer.

14 augustus 2022 om 15:34

Dus Martinez wordt al op basis van 2 wedstrijden afgeschreven. Ach ja dat schijnt blijkbaar een trend te zijn....spelers meteen al die stempel geven terwijl ze net 3 weken mee trainen.

14 augustus 2022 om 15:54

Wat vooral het probleem is, is dat men niet naar het totale plaatje kijkt. United verliest 2x tegen mindere tegenstanders en dan mag er kritiek zijn, maar bij de United volgers online komt Martinez er gewoon goed vanaf. Wat ik daaruit opmaak, is dat Martinez het niveau aan zou kunnen, maar in dit team ook verzuipt. Dit team is gewoon veel te matig.

14 augustus 2022 om 16:52

Martinez is een nieuwe aankoop, tuurlijk komt hij er goed vanaf. Maguire kreeg in zijn eerste paar maanden ook het voordeel van de twijfel, nu zeg ik niet dat Martinez net als Maguire gaat worden. Maar het goed er van af komen heeft puur te maken met het feit dat hij er net zit.

14 augustus 2022 om 15:35

Je vergeet dat die spelers wel naar ManU moeten willen komen... iedereen heeft de afgelopen paar jaar gezien dat het bergafwaarts gaat in een hoog tempo. De echte toppers willen niet komen denk ik.

14 augustus 2022 om 15:42

Kijk maar naar Frenkie, die wil CL voetbal spelen, hij acht de kans groter bij een Chelsea dan Man U

14 augustus 2022 om 15:47

Chelsea heeft ook een leuk team dat goed voetbal kan spelen, United is verre van dat, begrijpelijke keuze van Frenkie zou ik zeggen.

14 augustus 2022 om 15:50

Wat een grap... Rudiger is niet eens zo goed, maar is naar een betere club dan United gegaan voor een duizelingwekkend salaris. Daar had United geen enkele kans. Koulibaly koos ook voor een club die momenteel een stuk aantrekkelijker is dan United, daar waren ze ook kansloos. En Kounde wees diezelfde club zelfs af om naar Barca te gaan. Kortom, die had niet nooit naar United gegaan. Wat ik bedoel te zeggen is dat United als club gewoon niet meer aantrekkelijk is in sportief opzicht en dat moeten ze compenseren met geld. Geld dat er niet is, omdat de huidige eigenaren voornamelijk aan hun eigen persoonlijke gewin denken. Deze club is gewoon ziek.

14 augustus 2022 om 16:17

Jij hebt er duidelijk geen verstand van. Wat Man Utd nodig heeft is voetballend vermogen... niemand kan het spel maken... daar is Martinez voor gehaald. En daar moeten nog minimaal 3 spelers voor volgen omdat echt te kunnen.

14 augustus 2022 om 16:18

Jij speelt fifa of football manager. Ten Hag beweegt zich in de echte wereld. Geen enkele kans dat United Kounde Rudiger of Koulibaly kon halen. Echt 0,0.

14 augustus 2022 om 16:44

Gaan we dit nu bij elk topic krijgen over ten hag, het afgeven op Martinez. Hij was verreweg met timber de beste uit de eredivisie en dat ze wat meer betaald hebben, ja, maar dat is de PL, contract, kapers op de kust in de toekomst. En hoe kan je spelen met maquire naast je??

14 augustus 2022 om 16:53

O ja, die nederlaag is volledig op het conto van Martinez te schrijven.. Je zou willen dat je club hem gehad had. ManU ook trouwens want dan was ie maximaal 20 miljoen waard geweest. Afgunst, zo lelijk.. ManU en ETH moeten flink aan de bak en een aantal spelers sowieso de deur wijzen en andere spelers halen. Maguire, die backs, middenveld op Bruno na.. Malacia heeft nog alles te bewijzen, Eriksen zou het moeten kunnen maar kan ie die intensiteit nog aan, Martinez is er net en heeft in de CL en als international laten zien wat ie kan. Ik zie ze zomaar op de 7e of 8e plek eindigen. Misschien is dat goed. Dan gaan ze een keer beleid voeren en rustig aan weer opkruipen naar waar ze historisch gezien horen.

14 augustus 2022 om 17:42

Hij moest gwn de Ligt halen en Mazraoui
Verdediging v r n l Mazroui Varane De Ligt Malacia middenveld F d Jong Dybala B Fernandes Eriksen Rashford Ronaldo Sancho klaar.

14 augustus 2022 om 18:31

Kounde, Rudiger of Koulibaly...denk je nou echt dat die voor United wilden spelen? Martinez was welleswaar veel te duur, maar die is nog lang niet afgeschreven. Desnoods speelt ie als verdedigende middenvelder, want hij is veel beter dan die Schot.

Ik vind Unites ook gewoon een hele matige selectie hebben eerlijk gezegd. Shaw, Mauguire, Dalot, Eriksen en Fred zijn allemaal pure middelmaat. Ronaldo die aan het muiten geslagen is, en waar het beste (helaas) al wel een tijdje van af is. Sancho en Rashford die te boek staan als grote talenten maar deze belofte niet lijken in te kunnen lossen. En er zit verder ook niet veel soeps op de bank die wat kunnen forceren. Daarbij komt ook nog eens dat deze spelers zichzelf wel heel goed lijken te vinden en het totaal niet overkomt als een hecht team. Het is gewoon een hele zware klus voor Ten Hag, die ik als coach wel heel hoog heb zitten.

14 augustus 2022 om 15:51

Kijk die andere namen die je noemt, daar ben ik het mee eens - middelmaat en net niet.

Maar Eriksen? Sorry maar dan heb je echt stront in je ogen. Speelde vorig jaar bij Brentford nog de pannen van het dak, en dat na een moeilijke revalidatie.

Eriksen is te goed voor een pover United.

14 augustus 2022 om 15:55

Ik moet bekennen dat ik hem bij Brentfort niet heb zien spelen. Bij Inter natuurlijk wel. Ik kreeg vooral de indruk dat het beste er wel weer vanaf was. Vond hem geen hele bijzondere indruk maken. Maar misschien paste hij gewoon niet helemaal in Italië, dat kan natuurlijk ook.

Die Gea , zou hij soms op eigen wedstriden wedden? Dat eerste doelpunt dat zag er echt zorgwekend uit. En dan bij die corner liep een beetje rond , terwijl hij juist voor de bal moest gaan .

Had beter een vrije dag voor zichzelf kunnen houden en dan betere trainers opbellen voor wat tactisch advies. Als je met 4-0 achter staat in de rust tegen Brentford dan ligt dat meer aan Ten Hag dan aan de spelers. Lekker opbouwen in de eigen zestien met een keeper en verdediging die niet kunnen voetballen. Een dwerg achterin zetten tegen het team met de langste spelers van de EPL, Varane op de bank zetten, de linies veel te ver uit elkaar zetten, Rashford opstellen, niet denken om het achterin vast te zetten dus met een extra verdediger erbij, Eriksen centraal op het middenveld zetten. Hoe naïef ben je om te denken dat je met niet voetballers wel even goed positiespel op de mat kunt brengen, laat je team spelen naar haar eigen mogelijkheden. Ten Hag is een echt niets voor een grote club.

14 augustus 2022 om 15:36

Ten Hag heeft duidelijk gezegd dat de GEa die bal lang moest spelen. Tegenstander lokken en die bal erover heen gooien. Dat deed de Gea niet. Die dacht dat Eriksen zichzelf aan kwam bieden. Maar die trok gewoon die speler met zich mee, wat de bedoeling was.

14 augustus 2022 om 15:38

"Ten Hag is echt niets voor een grote club" vandaar dat hij Ajax 4x kampioen heeft gemaakt en het Europees aardig gedaan heeft met Ajax? Of ga je dan zeggen (wat ik wel van je verwacht met altijd negatieve berichten) dat Ajax geen grote club is?

14 augustus 2022 om 16:08

Ten Hag heeft aangetoond met mindere middelen en een op papier mindere selectie beter te presteren dan hij nu met United doet. Wat mij betreft zegt dat echt genoeg. Het ligt aan de spelers. Daarin kan je ook meenemen dat het andere grote trainers ook niet is gelukt bij United. Die club is gewoon verziekt. Zoals Van Gaal al zei, het is een bedrijf, geen voetbalclub.

14 augustus 2022 om 15:40

Wat een prutser die ten hag. Brengt een club als Ajax naar de subtop van Europa, presteert beter dan van Gaal, Michels, Cruijff met Ajax. Overtuigd MU met zijn visie en haalt een voetballende verdediger zodat hij zijn doel kan implementeren, maar een of andere toetsenbordheld met een enorme afkeer voor alles wat met Ajax te maken heeft schiet de trainer na 2!!! Wedstrijden af. Gelukkig weet jij het allemaal veel beter dan ten hag. Maar vertel me dan 1 ding, waarom zit jij op zondag achter je computer en sta je niet in de wei om als coach die het zo goed weet je team tot grote hoogte te stuwen?

14 augustus 2022 om 15:56Subtop Europa, yeah right, omdat die éã©n keer een goede run had. Verloor ook van Getafe, Roma en Benfica wat allen geen Europese subtop is. Een voetballende verdediger halen is niet verkeerd, maar als hij veel te klein is en verdedigend niet goed genoeg is dan ben je gewoon naã¯ef en snap je niets van de EPL. Zijn voorganger verloor maar 2 keer in zijn eerste 15 competitiewedstrijden en de geweldige Ten Hag verliest 2 keer in 2 competitiewedstrijden. Terwijl zijn voorganger exact dezelfde selectie had. Het goed doen bij Ajax betekent niet dat je goed genoeg bent voor een grote club in een grote competitie. Ajax kan zeker van United winnen, maar bijna geen speler kan mee met United omdat de EPL gewoon compleet iets anders van je eist dan de eredivisie, zie van De Beek of Ziyech

14 augustus 2022 om 16:00

Kun jij vinden. Feit is dat Ajax gewoon in de subtop van Europa staat. Feyenoord kan ook wel eens van een degradant verliezen. Dat maakt nog niet dat Feyenoord opeens geen subtop van Nederland is.

14 augustus 2022 om 16:08

Ik hoop dat Ten Hag het goed gaat doen, maar ik vind hem niet geschikt voor de EPL, had hem liever in de Bundesliga gezien. United heeft een vreselijk team met vooral veel anti voetballers, dus je eigen spel wat je bij Ajax speelde kun je er gewoon niet mee spelen. Maar je kunt wel zorgen dat je het vanuit achterin vast zet en niet met 4-0 achter staat in de rust tegen Brentford, dat kun je hem echt wel verwijten. Het is goed dat die meer voetballende spelers wilt aantrekken, maar dan moeten ze wel goed zijn en Martinez verzuipt gewoon in de EPL, had dat Pau Torres gehaald die ook goed kan voetballen maar langer is en verdedigend net ietsje beter. En hij heeft het met Ajax goed gedaan, dat ontken ik ook niet, maar nogmaals, bij United heb je veel meer druk en de EPL is een hele, andere intensiteit.

14 augustus 2022 om 16:12

@El Fenomeno, jouw individuele mening is natuurlijk veel meer waard dan de op resultaten gebaseerde clubcoefficient van de UEFA?

14 augustus 2022 om 16:33

Nieman maar ook echt niemand neemt zo lijst serieus op jullie Ajacieden na. Of wil je straks ook beweren dat Jorginho de beste speler in Europa is?

14 augustus 2022 om 16:35

Grappig dat je "verloor ook van Getagd, Roma en Benfica" zegt El Fenomeno maar niet zegt: Hij won zelfs van Juventus, Real Madrid en Borussia Dortmund. Bewijst wel hoe je er in staat denk ik. Daarbij is de ranglijst in Europa een feit waarbij jou mening een los staand iets is.

14 augustus 2022 om 18:12

Om ten Hag beter te gaan maken dan van Gaal, Cruijff en Michels gaat wel echt heel ver.

14 augustus 2022 om 19:15

Inderdaad maar feiten liegen niet.

14 augustus 2022 om 19:45

@youngblood, ga je nu een uitverkiezing vergelijken met iets dat ergens op gebaseerd is? Die lijst is geen natte vingerwerk of populariteitsprijs. Dat is gewoon op basis van de individuele prestaties van clubs.

Eerst maar eens die aanvoerdersband afpakken van die kneus en nooi weer opstellen. Martinez als verdedigende middenvelder gebruiken. Malacia wisselen voor Shaw. En verkoop de spelers die je niet meer nodig hebt. Donny Maguire Dalot, en nog een handvol.

Gea
Bisaka
Aankoop
Varane
Malacia
Eriksen
Martinez
Martial
Bruno
Sancho
Ronaldo

Achja je kunt alle vrije dagen afnemen die je wilt, je blijft dezelfde spelers houden die kwalitatief gewoon niet zoveel voorstellen.

Er is al genoeg gezgd over de wedstrijd, maar 1 ding reken ik Ten Hag toch echt aan; waarom is clown Maguire weer aanvoerder en speelt hij ipv Varane?!

14 augustus 2022 om 16:14

En dat vind ik ook een zeer terecht vraag. Bij die andere prutsers heb je, helaas, niks beters. Bij Maguire versus Varane zou ik ook altijd voor Varane kiezen. Maar ook met Varane had ik dit niet zien slagen. De rest is gewoon zo ontzettend slecht. Je kan hier niks mee.

14 augustus 2022 om 16:32

Real Madrid heeft United gefopt. Varane zat al 2 jaar in een sterk dalende lijn, opgeven moment werd het duidelijk dat hij zonder Ramos uiterst kwetsbaar was. Met Militao zijn ze er niet op achteruit gegaan.

Dan ook nog 50 miljoen euro voor gekregen. Madrid fans zouden een standbeeld voor Perez moeten bouwen.

Zet die Lindelof en Varane achterin en zet die Garnacho en Elanga erin. Stop met die Fred met zijn kansloze kapsel! Zet dan Garner op het middenveld of Mejbri!

14 augustus 2022 om 16:16

Klinkt leuk en in de Eredivisie kan je op zo'n manier spelers laten groeien, zodat je er in die paar grote wedstrijden ook mee uit de voeten kan. In de Premier League werkt het echter niet zo. Als je met hun gaat spelen als het niet loopt, wordt het echt niet beter en ontwikkelen ze zich waarschijnlijk ook niet naar behoren.

Vooral je spelers tegen je in het harnas jagen…

Ik ben zeer benieuwd of Ten Hag de titel van Frank de Boer als ‘Slechtste trainer van de Premier League’ gaat evenaren.

Dit gaat hij nooit meer op de rails krijgen, zeker niet met dit soort nood ingrepen waar je eerder weerstand mee oproept dan iets anders.

Hoe kun je als United zijnde deze niets zeggende een speler laten halen van €65 miljoen die fysiek niet instaat is om in de PL te spelen, zit daar nu niemand met enig verstand van zaken bij die club.

Als United de komende 2 wedstrijden niet wint dan kan ten Hag zijn koffers pakken, de Boer 2.0

14 augustus 2022 om 19:20

Wat een kortzichtigheid zeg Houtkap. Een "nietszeggende" een speler halen die "fysiek niet instaat is om PL te spelen".

Er zit niemand met verstand van zaken nee. Hadden ze jou maar in het bestuur zitten, jij weet het allemaal wel.

Soms heb je wat tijd nodig om iets op te bouwen hé. Moet je wennen aan een competitie, cultuur of niveau waarbij je gelukkig bij MU vaak wel tijd krijgt en hebben ze niet zo'n kortzichtige blik als vele hier. Laat Ten Hag en consorten nou eerst maar eens een half jaartje voetballen, dan kan je de balans opmaken en hem eventueel ontslaan voor zijn resultaat. Het omgekeerde zou uiteraard ook kunnen gebeuren!

Veel artikelen over man red zeg pfff... nou weten we het wel.. ten hag kan niet coachen en de spelers kunnen er geen zak van.

En weer zo een domme zet van ten hag. Hij zou die spelers juist extra dagen vrij geven. Als ik de leiding had daar kregen fred en maguire per direct 125 vrije dagen om te beginnen. Kost je meer geld om ze op te stellen of in je kleedkamer hebben rondlopen lijkt mij. Hele imago van de club naar de klote..

14 augustus 2022 om 18:11

Hij denkt weer dat hij in Nederland is. Waar de meeste spelers braaf achter hem aanlopen. Maar hoe slecht de spelers van Man. Utd. ook zijn - en er zijn er een paar bij, hoor - die laten zich niet ringeloren of de les lezen door een voor hun volstrekte nobody als Ten Hag. Dit wordt wat, jongens. Volgende week Liverpool. Zou Ten Hag er nog eerder uitliggen dan Frank de Boer? Die Amerikaanse eigenaars kijken gewoon naar succes, en niet naar een proces dat jaren kan gaan duren.

Ten Hag doet letterlijk alles fout sinds hij daar is.
Met dezelfde spelers doorgaan. Geen vers bloed. Relatie met Ronaldo niet optimaal houden.
Daarbij ook nog eens Ronaldo niet opstellen tijdens de eerste competitie wedstrijd.

Na een zwakke wedstrijd tegen Brighton niet resoluut ingrijpen.

Transfer van Rashford tegenhouden. In plaats van aan hoopgevende transfers te denken, opperen voor middelmaat.

Na de tweede nederlaag willens en wetens de schuld bij de kwaliteit van de selectie leggen. En nu de strenge meester uitgangeb en selectie als kleine kinderen behandelen.

Toptrainers hadden alle bovengenoemde anders aangepakt. Letterlijk alles fout gedaan.

Hoop dat ie mee heeft getraind dan. Of daar iig wel een spiegel heeft gekregen

Ik lees in een artikel op nos.nl dat er nog hoop is, omdat Ferguson ook met 2 nederlagen begon en wel kampioen werd. Dat laatste gaat natuurlijk nooit gebeuren, maar wordt in dit artikel dan weer niet een beetje overdreven mbt de seizoensstart?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

55 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018-2022 Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

The Telegraph: Ronaldo wil weg in januari; Ten Hag geeft toestemming

Cristiano Ronaldo mag in januari vertrekken bij Manchester United, zo onthult The Telegraph maandag. Volgens de Britse krant krijgt de 37-jarige aanvaller van Erik ten Hag toestemming om over enkele maanden...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren