‘Ajax denkt aan verhuur: Club Brugge hoopt na een jaar op nieuwe kans’

Zondag, 3 juli 2022 om 13:36Jordi Tomasowa • Laatste update: 16:09

Mohamed Daramy zou deze transferzomer zomaar eens naar Club Brugge kunnen verkassen. Dat melden diverse Deense media, waaronder Ekstrabladet. Mocht de vleugelaanvaller zijn waarde voor Ajax niet kunnen bewijzen in de voorbereiding, wordt een tijdelijke move naar België een optie. Daramy is niet de eerste speler van de Amsterdammers die deze week in verband wordt gebracht met Club. Het Nieuwsblad meldde vrijdag dat de Belgen ook hun oog hebben laten vallen op linksback Anass Salah-Eddine.

Daramy werd een jaar geleden door Ajax voor twaalf miljoen euro overgenomen van FC Kopenhagen en daarmee troefde het Club Brugge, dat ook verregaande interesse had, af. Het is echter mogelijk dat de Deense aanvaller nu alsnog naar het Jan Breydelstadion verkast. Na het teleurstellende debuutseizoen van Daramy in Amsterdam krijgt hij in de voorbereiding nog één kans om zich te laten zien. Als trainer Alfred Schreuder het dan alsnog niet in hem ziet zitten, kan een verhuur aan Club uitkomst bieden. De Belgen wachten vooralsnog af.

De kans op speeltijd bij Ajax is voor Daramy sowieso al niet zo heel erg groot, aangezien er met Dusan Tadic en Antony twee vleugelspelers in de selectie zitten die de voorkeur zullen krijgen. Daarnaast kan er met Steven Bergwijn nog een zwaargewicht worden binnengehaald en zal ook de spitspositie naar alle waarschijnlijkheid worden versterkt. Dat maakt dat er voor Daramy veel aan gelegen is om zich deze voorbereiding te laten zien. De jonge Deen zal binnenkort pas aansluiten bij de selectie van Schreuder, omdat hij interlands speelde en dus nog vrijaf was.

Vorig seizoen kwam de rappe aanvaller tot twaalf invalbeurten in de Eredivisie namens Ajax, waarin hij één keer tot scoren kwam. Een basisplaats in competitieverband kreeg hij nog niet. Bij Kopenhagen liet Daramy wel zien dat hij het hoogste niveau aankan, getuige zijn 74 wedstrijden voor het eerste elftal van de Deense topclub. Daarin maakte hij twaalf doelpunten. Ook heeft de vleugelspeler al vier interlands voor de nationale ploeg achter zijn naam staan.

Club Brugge ziet in Daramy dan ook nog steeds een welkome aanvallende versterking. De kampioen van België lijkt met Charles De Ketelaere en Noa Lang twee belangrijke offensieve krachten kwijt te raken en zal daar dus vervanging voor moeten halen. Naast Daramy wordt ook Christos Tzolis, een Griekse vleugelspeler van Norwich City, met de Bruggelingen in verband gebracht. Het Nieuwsblad meldde vrijdag dat Club ook interesse heeft in Salah-Eddine. De twintigjarige linksback, die zijn wedstrijden voornamelijk afwerkt voor Jong Ajax, lijkt zeker door de komst van Owen Wijndal komend seizoen niet op veel speeltijd te hoeven rekenen bij de Amsterdammers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door soccerfan_1)

Heeft die jongen 1 jaar kunnen wennen en dit jaar wellicht wat meer minuten kunnen maken om Tadic op termijn op te volgen en dan kies je er voor om hem te verhuren. Snap dit niet zo goed, die jongen is volgens mij pas 20.

3 juli 2022 om 13:44

Persoonlijk zie het best in hem zitten. Moet iets rustiger worden. Of hij goed genoeg is weet ik niet. Daarvoor heb ik weer te weinig gezien.

3 juli 2022 om 13:48

Is van axel dongen of een unuvar zoveel minder?

3 juli 2022 om 13:57

Ander soort spelers.

3 juli 2022 om 15:35

Maar welk soort spelers heeft ajax vooral nodig ? Volgens mij heb je in de ED meer aan een speler die in kleine ruimte iets kan zoals een unuvar. Want daar spel je vooral op de helft van de tegenstander en zijn de ruimtes klein

3 juli 2022 om 16:34

@janssen je zag toen Anthony weg viel dat er 0 diepte was en dat Ajax het gigantisch moeilijk had. Ajax heeft genoeg spelers die goed zijn in de kleine ruimte maar spelers met diepte in hun spel zijn schaars. Je kan moeilijk met drie jongens voorin lopen die toch alleen maar in de bal komen, lekker makkelijk verdedigen zo voor tegenstanders.

3 juli 2022 om 23:43

Je gaat Ünüvar toch niet vergelijken met Daramy?? Totaap andere spelers. Hoe kun je dat niet zien?
Ajax heeft al zo weinig diepte voorin en snelheid. Vooral als Antony geblesseerd is, hebben ze niemand anders dan Daramy.

Zou opzich wel fijn zijn als hij tijdelijk bij een club op niveau minuten kan maken. Stel hij slaagt bij Brugge, dan kan je altijd nog hem een kans bieden over jaar als Tadic weer een jaartje ouder is en Antony zeer waarschijnlijk wel echt weg is en mocht dat niet nodig zijn, dan is Daramy altijd meer waard dan nu.

3 juli 2022 om 13:51

Of hij flopt compleet bij club Brugge en je krijgt er bijna niks meer voor. Ik vind het geen geweldenaar, dus ik acht de kans groter dat die er flopt dan dat het een succes wordt

3 juli 2022 om 13:53

En waarom is die kans dat hij daar flopt zo groot dan? Lang kreeg het ook niet voor elkaar bij Ajax en werd vervolgens de beste speler in Belgie toch? Daarbij is Daramy nu ook 'slechts' 6 miljoen waard, dus dat is eigenlijk relatief gezien niet zo'n groot risico. De jongen is slechts 20 en ligt nog tot midden 2026 vast, nog genoeg tijd om er alsnog te komen.

3 juli 2022 om 13:58

Omdat je aan Lang kon zien dat die wel iets met een bal kon. Ajax wilde natuurlijk niet voor niets met hem verder. Als ik Daramy zie stoeien met de bal zie ik echt een speler die meer tot zijn recht komt in de Nederlandse middenmoot. Ik heb werkelijk nog geen enkele actie gezien waarvan ik denk 'die heeft wat'

3 juli 2022 om 14:01

Hoevaak heb je hem zien spelen? Bekijk eens wat wedstrijden bij Jong Ajax terug zou ik zeggen. O

3 juli 2022 om 14:16

Als hij flopt bij Club Brugge dan kun je toch ook concluderen dat hij bij Ajax het aankomend seizoen zeker niet gered zou hebben? Gebrek aan speeltijd gaat zijn ontwikkeling en transferwaarde sowieso niet helpen.

3 juli 2022 om 14:16

En bij zijn debuut was die geweldig. Toen toch al wel acties gezien waaraan je kan zien 'die heeft wat'. Hij moet aan zijn zelfvertrouwen werken. Dan is zo'n verhuur periode naar een stapje lager zeker geen slecht idee als ze ook nog zijn salaris (gedeeltelijk) overnemen.

3 juli 2022 om 14:22

Suarez7. Ja de kkd is wel een goeie graadmeter ja. Is toch niet het niveau dat Ajax moet nastreven? Daramy heeft meer gekost dan ongeveer de halve competitie hij elkaar... Als ik hem zie invallen bij Ajax 1 dan valt die echt buiten de toon

3 juli 2022 om 14:45

Ajax heeft vaker spelers eerst ergens anders laten rijpen alvorens ze bij Ajax 1 doorbraken. Doe gewoon rustig aan met hem en geef hem bij Club lekker speelminuten joh. Komt vast goed.

3 juli 2022 om 15:28

De beste van Belgie is wel overdreven...

3 juli 2022 om 21:23

Nja een van de beste spelers van België toch zeker. Ook gewoon genomineerd voor de Gouden Schoen maar 2e geworden. Dus zo overdreven is het nou ook weer niet.

3 juli 2022 om 15:36

Maar welk % komt werkelijk in het eerste na een verhuur periode. Volgens mij is statistisch gezien de kans veel groter dat het niets wordt.

Ik vind dat hij veel potentie heeft. Hij heeft een goede dribbel, is razendsnel, fysiek sterk en technisch begaafd. Hij moet eigenlijk alleen nog werken aan zijn eindproduct. In zijn eerste maanden bij Ajax viel hij ook een aantal keer zeer behoorlijk in. Ik ben benieuwd of hij de lijn kan doortrekken van zijn goede tweede seizoenshelft bij Jong Ajax. En of hij de stap naar het eerste echt kan maken.

3 juli 2022 om 14:38

Snap niet hoe je erop komt dat hij technisch begaafd is? Komt amper tot nooit zijn man voorbij bij jojg ajax. En goeie 2e seizoenshelft? Hoe kom je daar nou bij. Was regelmatig dissonant hoor bij jong. Zat laatste paar wedstrijden van hem ook op de tribune op de toekomst, ten hag was er toen ook en zag hem bij bijna elke actie van daramy nee schudden hahaha.

3 juli 2022 om 15:09

Ik vind dat hij vooral tegen viel. Ik vind hem persoonlijk veel te onrustig voor de goal en een goede assist zie ik ook niet echt bij hem. Dan houdt het zo langzamerhand wel op. Daarbij moet je ook constateren dat er bijna geen enkele speler is die het gered heeft bij ajax nadat hij eerst verhuurd heeft.

3 juli 2022 om 15:16

Eens Suarez, goed om te zien dat er ook nog Ajacieden zijn die geloof in hem hebben.

12 miljoen voor een veredelde jeugdspeler, hij is een ontzettend leuke dribbelaar maar komt toch echt te kort voor het eerste. Ook in Jong was hij zelden de uitblinker, hij heeft wel wapens met zijn snelheid maar voor dat geld verwacht je meer. Lekker verhuren en Van Axel Dongen minuten laten maken in Jong die lijkt al stukken volwassener in zijn spel.

3 juli 2022 om 13:57

In Jong zelden de uitblinker? Misschien op het begin, maar na een tijdje was hij daar echt geweldig.

3 juli 2022 om 15:11

Hij was idd bij het eind minder slecht dan in het begin, maar uitblinker was hij zelden. Zelfs niet in de kkd of in de beker tegen amateurs.

Niet echt een kans gekregen, ja 5 minuten voor tijd, daar kun je jezelf niet echt laten zien.
Psv koopt goed in, maak mij toch zorgen om Ajax.
Haller, Nous en Gravenberch weg, Martinez misschien ook en eind december zie ik Timber en Anthony ook wel gaan.
Wat wordt er terug gehaald??
Ja oke het boekjaar begrijp ik maar momenteel hebben we geen 1 spits, ja Tadic.
Bergwijn duurt lang, Brobbey is te duur of ze moeten gaan zakken Leipzig.
Centrale verdediger Martinez misschien weg, Blind centraal ???
Ik weet het niet heb zo'n gevoel en dat is opzich niet erg, dat het dit jaar een tussen jaar gaat worden voor Ajax om jeugd te laten doorstromen en weer te gaan opbouwen

3 juli 2022 om 13:59

Hoe langer het duurt, hoe meer ik denk dat Bergwijn naar Everton gaat. Puur vanwege het feit dat Everton direct de 30 miljoen op tafel wil leggen en hij daar meer kan verdienen en bovendien in de PL blijft spelen waar hij twee maal per week een goede tegenstander tegen zich krijgt.

3 juli 2022 om 14:02

Dat denk ik dus ook, voordeel is alleen dat hij meer gaat verdienen maar wel degradatie voetbal gaat spelen bij Ajax minder geld maar wel CL of El en je in de kijker spelen voor her WK dus wat is wijsheid

3 juli 2022 om 14:30

Bij Everton kan hij wel de man zijn (samen met Calvert-Lewin) na het vertrek van Richarlison. Dus denk niet eens zo'n slechte stap. En ja, de macht van de PL he. Kunnen een paar potjes CL niet tegenop in combinatie met het salaris wat je daar vangt.

3 juli 2022 om 14:39

Ja maar als je degradatie voetbal speelt, ben je meer aan het verdedigen ipv het aanvallende voetbal van Ajax en daar kan hij zich juist laten gelden

3 juli 2022 om 15:02

Everton is natuurlijk geen degradatiekandidaat, dat ze het eens jaar wat minder deden zegt natuurlijk niet alles.

3 juli 2022 om 15:05

Mitchajax020

Degradatie voetbal? Door dat ene afgelopen jaar bedoel je? De jaren daarvoor speelde Everton zeer solide in de subtop van de PL. Beetje onnodig om dat 2 keer nadrukkelijk te benoemen. Daarnaast denk ik dat je jezelf meer in de kijker speelt door wekelijks in de PL te spelen dan 6 wedstrijdjes in een fase van een competitie waar de topclubs op 70% spelen.

3 juli 2022 om 15:06

Het is heel sterk dat Everton komend jaar nog degradatievoetbal speelt, ze hebben vorig seizoen enorm veel gezeik gehad. Ancelotti en Brands gingen weg, Sigurdsson werd vanwege pedofilie op non-actief gezet, er werden meerdere verkeerde keuzes gemaakt (bv Dele Alli en van de Beek aantrekken). Die komen er echt wel bovenop, er is zat geld en ruimte.

3 juli 2022 om 15:13

@mitchajax bij ajax krijgt hij wel minder ruimte dan bij een degradatie kandidaat. Ik vind Bergwijn juist een speler die op zijn best is met enige ruimte, en dan het liefst nog in een 2 spitsen systeem zoals bij het Nederlands elftal.

3 juli 2022 om 14:01

Ajax verkoopt zelden spelers in de winter. Je vrees dat zowel Timber als Anthony dan zullen vertrekken is dan ook echt ongegrond, gaat niet gebeuren.

3 juli 2022 om 14:05

@G0D3NZ0N3N alles is te koop als er genoeg voor wordt geboden zijn ze weg toch

3 juli 2022 om 14:46

Uiteraard is alles te koop. Het sportieve staat alleen wel op 1 en als Ajax midden in een strijd om t kampioenschap verwikkeld zit vertrekken spelers niet zomaar.

3 juli 2022 om 14:14

Blijft verdomd stil rondom Ajax, slechts verontrustend nieuws dat Peer Schuurs niet wegmag, Wijndal linksback wordt in Amsterdam en - over diens opvolger blijft het ook rustig - Kenneth Taylor die Gravenberch opvolgt. Dat is best een jasje uit per saldo.

3 juli 2022 om 14:34

Taylor heeft alles om net zo goed te worden als Gravenberch!

Ook in de laatste wedstrijden van het seizoen toen hij eindelijk de kans kreeg, speelde hij alsof hij al jaren op die plek stond.

Gravenberch was afgelopen jaar behoorlijk matig, ben ervan overtuigd dat zeker in de Eredivisie Taylor “makkelijk” mee kan.

3 juli 2022 om 14:37

Vind het wel meevallen. Natuurlijk, PSV strooit met namen van weleer of dat wereldtalent dat in een slop is geraakt, maar eigenlijk heeft Ajax met Wijndal vooralsnog de meest aansprekende transfer te pakken in mijn ogen. Dat is de grootste binnenlandse transfer van het moment, gewoon de aanvoerder van AZ. Ook Luuk de Jong was natuurlijk een supersub bij Barcelona, maar PSV heeft met Simons, Til en mogelijk Wijnaldum vooral namen die amper speelminuten maakten de afgelopen maanden.

3 juli 2022 om 15:09

@myvision, Til? Die heeft nog meer minuten gemaakt dan Tadic vorig seizoen. Dan moet je bijna alles wel spelen. Wijnaldum heeft met zo'n 2000 minuten ook weer niet zo weinig gespeeld

3 juli 2022 om 15:44

In jouw ogen ja. Maar ik vind de aankoop van Wijndal niet zo bijzonder. Prima speler, maar ook geen echte topper. Ook al was hij de aanvoerder, vind hem niet echt een leider. Je hebt bovendien nog die Argentijn en Blind op linksback. Maar prima dat je Wijndal de mooiste transfer vindt. Denk toch echt dat Burak Yilmaz naar Fortuna de meest aansprekende en opmerkelijke transfer mag noemen..

Ah ja, Til en Simons hebben weinig gespeeld ja? Simons heeft gewoon veel gespeeld, maar wel met name in de jeugdteams en Til heeft 32 potten alleen al in de Eredivisie gespeeld. Sinds wanneer is dat weinig?

3 juli 2022 om 15:34

Hoe kom je bij dit gevoel. Mazraoui, Gravenberch en Onana zijn de drie die echt al weg zijn. Onana mis je niets aan. Gravenberch werd meer dan behoorlijk vervangen in de periode dat hij weg was en zijn voldoende opties voor. Alleen de positie van Nous verdiend aandacht. Echter nee Rensch hem twee seisoenn geleden meer dan uitstekend vervangen en smaakte de minuten van Regeer vorig seizoen naar meer. Als zowel Rensch als regeer terug vallen dan is klaiber echt te min. Ajax moet vooral de rust bewaren en spelers aankopen tegen de juiste prijs op het juiste moment. De namen die rondgaan zijn niet slecht, maar mijn gevoel zegt dat Ajax op deze transferperiode met een gigantische versterking op de proppen komt.

De Bruma van Amsterdam. Echt ontieglijk slechte speler vind ik dit. Toch totaal niet het niveau wat je moet nastreven.. als Brugge hem wil huren zou ik gelijk toehappen als ik Hamstra was.

3 juli 2022 om 13:59

Het verschil is dat Bruma duurder en ouder was, en gekocht was voor het eerste elftal. Daramy is ook gekocht met het op de lange termijn. En hij is pas net 20 jaar oud.

3 juli 2022 om 14:25

Even duur toch. Allebei twaalf miljoen en allebei gekocht voor het eerste elftal. Dat zijn al twee overeenkomsten. Daramy is alleen jonger, klopt. Maar ook echt geen twaalf miljoen euro meer waard nu.

3 juli 2022 om 14:00

Wat ik al eerder zei, hoe kun je nou zeggen dat hij ontiegelijk slecht is als hij maar hoogstens 10 minuten kan en mag invallen, dan kan je toch niets laten zien.
En als hij in jong ajax speelt ja niet echt goed maar wat denk je wat dit met zijn zelfvertrouwen doet, invalbeurten wordt je echt niet beter van.

3 juli 2022 om 14:04

Zijn begin bij Jong Ajax was niet zo goed, maar daarna draaide hij toch lekker? Volgens mij zit die back van Venlo nog steeds te zoeken naar de bal. Dat zijn rendement ook daar niet bijster hoog lag is natuurlijk zorgwekkend, maar zijn spel was goed.

3 juli 2022 om 15:38

Baseer jij je verhaal op 1 goede wedstrijd?

3 juli 2022 om 14:10

Huh, dan heb jij meer van hem gezien dan ik Psv18... hoe kan je over hem oordelen als hij echt amper minuten in Ajax 1 heeft gemaakt?

3 juli 2022 om 14:26

Als ie mocht invallen maakte die geen goede indruk vond ik. Toch een speler met best wel oogkleppen op. Maargoed, wellicht dat hij nog van waarde gaat zijn, want hij is nog jong. Jaartje verhuur lijkt me een goede oplossing in ieder geval.

3 juli 2022 om 14:35

Myvision. Dat hij zo weinig minuten kreeg heeft natuurlijk ook wel een reden. Dan maakt hij op de training dus niet zo heel veel indruk. Anders had hij echt wel vaker mogen invallen

3 juli 2022 om 14:35

Hij heeft in 12 Eredivisiewedstrijden slechts 196 minuten gemaakt. Dat is gemiddeld een kwartiertje per wedstrijd en daarin gaf hij 3 assists en maakte hij een goal. Dat vind ik toch aardige cijfers, buiten dat hij er natuurlijk nooit echt lekker inkomt omdat hij geen hele wedstrijden geprobeerd werd. Over het laatste zijn we het helemaal eens :D

3 juli 2022 om 14:36

@ducktaildo: Ik denk eerlijk gezegd dat de reden is dat de MVP van de Eredivisie op zijn plek speelt, aanvoerder is en het gezicht van dit Ajax is sinds die CL 18-19: Tadic. Want die wordt vrijwel nooit gewisseld en is nooit geblesseerd.

3 juli 2022 om 14:44

Myvision. Ik denk vooral dat Tadic zoveel speelt omdat er gewoon geen alternatief rondloopt. Als Daramy echt indruk had gemaakt had die echt wel meer gespeeld. Als ik zijn inval beurten zie dan snap ik wel dat Tadic bijna alles speelt.

3 juli 2022 om 15:46

Als ie echt zo goed was dat ie moest spelen had ie dat wel op de training afgedwongen, zo kan je het ook zien. Maar prima, ik vind het niet erg als jullie hem volgend jaar nog een kans geven. Dus doe dat vooral.

3 juli 2022 om 18:32@ducktaildo.....tadic speelt vooral zoveel omdat Tadic dat wil. Die gaat geen rust nemen als hij denkt dat dat niet hoeft. En die wil vooral niet regelmatig gewisseld worden.
En als je 1 keer in de zoveel tijd mag invallen dan is het ook vrij logisch dat je dan amper indruk kan maken he.

Zou echt heel slecht beleid zijn, dat hij vorig seizoen weinig kansen heeft gehad ligt meer aan Ten Hag dan Daramy had ik het idee. Hij is precies wat onze trage voorspelbare voorhoede mist bij afwezig van Antony.

Hij heeft 1 slechte pot gespeeld en dat was Besiktas uit en daarna heeft hij het moeilijk gehad met z'n zelfvertrouwen bij Jong-Ajax maar hij herpakte zich prima en had meer speeltijd verdiend in de Eredivisie.

Tadic ga je er niet uitspelen, en die is ook nooit geblesseerd, dus verhuur wellicht een goeie optie. Die heeft echt speeltijd nodig. Zou hem zeker nog niet afschrijven.

Bizarre miskoop van ajax. 12 miljoen euro voor iemand die bij jong ajax nog tekort komt

3 juli 2022 om 15:17

Moet je toch vaker jong Ajax kijken.. op de eerste wedstrijden na was hij een oké week een van de uitblinkers van jong Ajax..

Dus je de enige speler met diepte ga je weg doen... Ik snap deze transferwindow totaal niks van Ajax tot nu toe.

Hij had veel meer minuten kunnen krijgen van ten hag maar die bleef maar vasthouden aan dezelfde wissels steeds. Dat vond ik altijd een minpunt van ten hag. Steeds dezelfde invallers. Spelers als daramy kregen 1 keer in de paar maanden een kans om 10 minuten in te vallen. Zelfde met Marin. Als je ze geen speeltijd heeft dan kunnen ze ook geen vertrouwen krijgen en iets laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. MeijerVerdediger30
Clinton MataVerdediger30
E. SobolVerdediger30
S. MignoletKeeper30
N. LangMiddenvelder30
C. NielsenMiddenvelder30
H. VanakenMiddenvelder31
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren