Ronald Koeman verschijnt op Spaanse TV en mengt zich in transferbeleid Barça

Maandag, 27 juni 2022 om 22:05Mart van Mourik • Laatste update: 22:39

Ronald Koeman twijfelt er openlijk aan of Robert Lewandowski waarde kan toevoegen aan Barcelona. De Catalanen zouden de 33-jarige spits graag overnemen van Bayern München, dat zeker zestig miljoen euro wenst te ontvangen. Te gast in het programma Vaques Sagrades van Esport3 raadt Koeman Barcelona het af om voor de genoemde bedragen in zee te gaan met de Poolse aanvaller. Verder blikt de aanstaande bondscoach van Oranje terug op zijn periode in de Catalaanse hoofdstad én spreekt hij zich uit over de situatie van Frenkie de Jong.

Het contract van Lewandowski loopt nog een jaar door en de clubleiding heeft al meermaals duidelijk laten weten dat Bayern van plan is om de Pool daaraan te houden. De Duitse landskampioen geeft geen duimbreed toe en wil een veel hoger bedrag zien voor zijn topschutter dan de veertig miljoen die Barcelona volgens de Duitse tak van Sky Sports heeft geboden. Koeman vindt het onverstandig dat Barça serieus nadenkt over het aantrekken van de spits. “Het is een geweldige speler, maar hij heeft inmiddels een bepaalde leeftijd bereikt. Hij is nu 33? Misschien speelt hij nog maar twee jaar. Dan zou ik vijftig of zestig miljoen euro heel veel vinden.”

Waar Lewandowski op de ploeg moet gaan versterken, bestaat de kans dat Frenkie de Jong Barça gaat verlaten. Voor Manchester United is het aantrekken van De Jong een van de prioriteiten United en hoopt, volgens de laatste berichten van Fabrizio Romano, een akkoord te bereiken over totale transfersom van circa 85 miljoen euro. Koeman weet dat De Jong zelf het liefst bij zijn huidige club blijft. “Het enige dat ik weet is dat hij wil blijven, want dat zei hij een aantal dagen geleden. Wat ik niet weet is of ze Frenkie kwijt willen of dat ze het geld hard nodig hebben. Hij is tenslotte een van de weinige spelers die veel geld kan opleveren.”

Tot slot maakt Koeman in de laatste aflevering van het seizoen Vaques Sagrades van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op zijn periode als trainer van Barcelona. Hij erkent aan de ene kant dat het een bevrijding was om te vertrekken uit de onrust, maar aan de andere kant zegt Koeman dat hij geen spijt heeft van zijn toenmalige keuze voor de club. “Ik was daar in de moeilijkste periode van de club. De president (Joan Laporta, red.) had twijfels over mij, en dat uitte hij in de media. Dat was niet goed. Maar ik heb nooit aan mijn keuze voor Barça getwijfeld. Nogmaals: als ik een nieuwe kans krijg, dan zou ik die opnieuw pakken”, aldus Koeman.Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door millonario)

Het is niet slim je te bemoeien met de club waar je net met pek en veren bent weggestuurd ...

27 juni 2022 om 22:37

Het is niet dat laporta ineens de held is, hij denkt korte termijn en dat is zichzelf populair maken. En na zijn termijn zit de volgende met de gebakken peren. Gewoon ff een paar mindere jaren accepteren. Maar daar voelt barca zich te goed voor.

27 juni 2022 om 22:39

Zal wel een lekkere snabbel zijn toch? Hij zal wel betaald hebben gekregen om daar te gaan zitten

27 juni 2022 om 22:57

Prima, en dan heb je het over de aankopen van PSV en Feyenoord, de transferperikelen bij Ajax en wat mij betreft over Ronaldo bij MU, maar niet over de club waar je net bent weggestuurd -al dan niet terecht vanwege de resultaten-. Dan kom je nogal wijsneuzerig over terwijl je zelf ook niet of nauwelijks het verschil hebt kunnen maken.

27 juni 2022 om 23:09

Maar dat is toch Koeman? Continu z'n gram willen halen. Externe attributie error, alles wat fout ging kwam door anderen en alles wat anderen fout doen nu even benoemen? Koeman was een topvoetballer maar heeft niet het denkvermogen van een toptrainer. Die denken namelijk vooruit. Neem een Van Gaal.

27 juni 2022 om 23:18

Myvision, kun jij stoppen met van gaal op te hemelen. Dat is de slechtste trainer in de geschiedenis van barca, de periode 2003 liet hij een selectie achter die om te janken was. Bonano, christanval, navarro, rochemback haha. En met het Nederlands elftal haalde hij het wk 2002 ook niet, je weet wel, die top lichting

27 juni 2022 om 23:26

@myvision Ja, want Van Gaal toonde natuurlijk wel zelfreflectie na zijn volledig terechte ontslag bij United. Die leverde daar een totale wanprestatie en haalt tot de dag van vandaag nog steeds uit naar die club

27 juni 2022 om 23:29

@myvision

Helemaal eens! Koeman is eigenlijk Dick Advocaat 2.0.
Het zijn type trainers met focus op de korte termijn. Soms lukt het en vaak niet om resultaten te behalen. Mooi en herkenbaar voetbal met een idee erachter kennen zij niet. Het is net een ANWB monteur. Soms helpt ie je om weer weg te rijden en soms niet.

Kijk naar het CV van Koeman; hij heeft ondertussen 12 clubs in 20 jaar versleten. Dat is gemiddeld zo'n 1,5 jaar dienstverband. Aad de Mos staat bekend als Aad Afkoop, maar die zal echt jaloers zijn op Koeman. Om maar te zwijgen over de bekende trein die hij steeds pakt.

Bij Barca, maar ook eerder bij Ajax is 4-3-3 heilig. Maar wat doet/deed Koeman; 5-3-2 spelen en dus vloeken in de kerk. Het spel was om te janken. Geen idee, geen tactiek, geen looplijnen, geen patronen, helemaal niks. Spelers leken verdwaald op het veld.

En bij Barca 'motiveerde' hij zijn spelers door in de media te roepen dat als Barca geld had, hij andere spelers had gekocht. En dat zegt ie tegen meervoudig CL, WK, EK winnaars. Nee, Koeman was geweldig als speler, maar als trainer gewoon middelmatig.

27 juni 2022 om 23:32

@bochherief: nee.
@japie_krekel: Van Gaal heeft iedere prijs die er te winnen valt gewonnen op clubniveau. Dus die zal wel iets meer gelijk hebben gehad.

27 juni 2022 om 23:32

@marc je bent het eens met myvision en hemelt indirect van gaal op. Je bekritiseert koeman omdat hij 532 systeem speelt. Ondertussen propageert lvg al sinds het wk2014, bij utd en nu bij het Nederlands elftal het 532 systeem. Vreemde conclusie van jezelf, vind je zelf niet?

27 juni 2022 om 23:36

@myvision Wat is dat nou weer voor een vreemde stelling? Hij heeft er helemaal niks van gebakken bij United en liep met een van de betere Oranje lichtingen een WK mis. Ook bij Barcelona is hij wel eens terecht ontslagen. Van Gaal heeft dus helemaal niet altijd gelijk

27 juni 2022 om 23:40

Onzin? Zoek het op. Van Gaal heeft alles gewonnen en opteert nu voor een laatste prijs bij landenteams. Daar liep Koeman voor weg weet je nog? Want dat almachtige Barcelona kwam langs, maar toen hij ontslagen was was Barcelona toch maar niet almachtig want hij kreeg niets om te investeren. Zeker heeft Van Gaal gefaald voor het WK 2002. Maar als je dat erbij haalt, wil je vast ook wel de successen bij AZ en Bayern er bij halen toch?

27 juni 2022 om 23:48

Wil jij de successen van koeman bij ajax, psv, feyenoord, southhampton, Valencia, benfica, barca, Nederlands elftal ook meenemen dan myvision? Bij voorbaat dank.

27 juni 2022 om 23:49

@myvision Ik zeg toch ook nergens dat Koeman beter is dan Van Gaal. Van Gaal is een topcoach, maar dat wil niet zeggen dat hij altijd gelijk heeft of de zelfreflectie bezit om de hand een keer in eigen boezem te steken op het moment dat hij niet goed bezig is geweest

27 juni 2022 om 23:52

Hahahaha Van Gaal is de meest dramatische trainer in het moderne tijdperk van Barca. En ging vervolgens de media de schuld geven. Kom op zeg. Zo’n geweldige trainer maar ook overschat

27 juni 2022 om 23:56

Zeker Bochherief, want nu komen we daar waar ik wil komen. Hij had bij het Nederlands Elftal echt kunnen presteren als hij weer eens niet wegliep voor z'n verantwoordelijkheid. Dat is het verschil met Van Gaal, die maakt z'n klussen af. Die heeft een eergevoel. Koeman laat een land keihard vallen net voor een eindtoernooi omdat 'zijn' droom nog langskwam. Even een dejavu naar de trein naar Valencia toen hij bij PSV zat. Met deze mentaliteit kan je geen hoofdprijzen winnen want je bent dus nooit honderd procent bezig met het team waar je voor staat. Het is de grote Koemanshow. En dus ook nu weer, hoezo ga je een halfjaar na je ontslag praten over de club die je vakkundig hebt afgebroken haha.

27 juni 2022 om 23:58

@R.Madridista: bijzonder dat Van Gaal dan wel 2 landskampioenschappen meer heeft gewonnen met Barca dan Koeman. Hoe kan je 3 jaar coach zijn als je meest dramatische trainer in het moderne tijdperk ofzo bent?

28 juni 2022 om 00:02

Koeman heeft sinds hij trainer werd maar 1 doel, barca coachen. Daarom verliet hij psv voor Valencia, want hij dacht: korte route naar barca. En toen barca echt kwam als trainer van NL, ging hij. Daarentegen heeft hij andere clubs gewoon loyaal vertegenwoordigd. Waarom ben je harder tegen koeman dan elk andere trainer?
Koeman is een vakman wat mij betreft, de subtop van de trainers. Waar ik lvg ook onder schaal

28 juni 2022 om 00:10

Ik hou er hierna weer even over op, maar ben je wel een antwoord verschuldigd: Koeman zal zeker een vakman zijn, meer als People Manager denk ik voor z'n spelers want ik vind hem tactisch gewoon matig. Een Cruijff kon je verrassen, een Louis verrast ons nog steeds, Ten Hag kwam ook met dingen uit de hoge hoed waar niemand nog aan gedacht heeft en Koeman heeft dat voor mij niet/minder. En dan werkt die externe attributie nog minder sympathiek op me dan dat bij Van Gaal al het geval is. Een Van Gaal spaart z'n spelers in de media vrijwel altijd en ik durf me af te vragen of hij zo'n uitspraak van Frenkie gedeeld zou hebben.

28 juni 2022 om 00:16

Ok dank voor je uitleg, ik begrijp waar je vandaan komt en ben het grotendeels wel met je eens, op wat details na.

28 juni 2022 om 00:44

Toch heb ik liever de anwb dan een monteur die maar wat doet.

Ot: koeman dacht juist na over de toekomst en wou niet onnodige risico's nemen door miljoenen te spenderen die ze niet hebben. Dat hij de tijd daarvoor niet kreeg is niet zozeer aan hem te verwijten

28 juni 2022 om 00:45

En jij bedankt voor de faire discussie! Toch mooi, zo'n voetbalforum.

27 juni 2022 om 22:46

Zulke schokkende dingen zegt hij niet. En hij zal toch een keer weer op de Spaanse TV verschijnen.

27 juni 2022 om 23:04

Eens NJ. Wat is die Koeman soms ook een verschrikkelijke vent. Ook gewoon vrij dom, naïef en populistisch om te zeggen dat Frenkie tegen hem heeft gezegd te willen blijven. Als Frenkie wil dat iedereen dat weet, kan hij het toch zelf in de publiciteit brengen en niet een ontslagen trainer? Koeman lijkt met de dag ongeschikter te worden om op topniveau hoofdcoach te zijn. Ik vrees voor een verschrikkelijk armoedige tijd na Van Gaal.

27 juni 2022 om 23:21

De Jong heeft dat ook zelf gezegd bij een interview bij de Nations League. Dus niets populistisch, je kan beter je feiten checken i.p.v. een compente trainer op onjuiste gronden te beschuldigen. Triest.

27 juni 2022 om 23:30

Het is wel populistisch gezien Koeman spreekt voor anderen terwijl hij er op dit moment zakelijk niets mee van doen heeft. En voor jou is Koeman misschien competent, maar spreek voor jezelf. Hij heeft het de afgelopen jaren nergens afgemaakt of laten zien dus voor mij is hij dat niet.

28 juni 2022 om 09:16

Netjes hoor, in je antwoord niets zeggen dat jij het gewoon fout had en Koeman niets verkeerd had gezegd. En dan zelf wel populistische uitspraken doen over Koeman...

27 juni 2022 om 23:12

Hij is nogsteeds een van de grootste spelers uit de geschiedenis van Barcelona, een clublegende. Door hem zijn Xavi en Iniesta gaan voetballen

27 juni 2022 om 23:23

Niet iedere clublegend als speler wordt een toptrainer.

27 juni 2022 om 23:32

Als club legende mag je echt wel reageren op de perikelen rond die club. Of je weggestuurd als trainer of niet doet daar niks aan af. Geen situaties door elkaar halen.

27 juni 2022 om 23:37

Als je geschoren wordt, moet je stilzitten. Met andere woorden, hij is veel te vroeg.

28 juni 2022 om 00:20

Niet helemaal hoe dat spreekwoord werkt myvision 😀. De tijd van ellende over zich heenkrijgen is lang voorbij, hij kan prima als boegbeeld daar aanschuiven?

28 juni 2022 om 10:00

Wat een onzin deze Spaanse jongens zijn gewoon gaan voetballen door FC Barcelona en Real Madrid en niet door Koeman, denk zelfs dat Guardiola meer invloed had voor spelers als Xavi. Tevens is Koeman niet eens in de top 10 grote spelers van FC Barcelona. Hij wordt herinnert om de winnende goal, Zo ook Gotze die herinnert wordt voor de winnende voor Duitsland.

28 juni 2022 om 01:35

Als er iemand mag en kan praten over de club, is het Koeman wel. Heb jij niet te kiezen, hoor.

28 juni 2022 om 09:31

Wat zegt Koeman hier verkeerd? Hij zegt wat de halve voetbal wereld denkt, schopt ook niet na, maar geeft zijn mening.

Ronald Koeman was niet de juiste man voor het terugbrengen van het Barcelona-DNA. Maar wat een puin heeft hij geruimd zeg. Zoveel spelers doorgeselecteerd, jonge spelers de kans gegeven... Die wedstrijden tegen Athletic Club en Granada zullen bij hem nadreunen, anders had hij gewoon beslag gelegd op drie prijzen, na zich opgewerkt te hebben van de veertiende plek.

27 juni 2022 om 22:39

Eens met je comment, met 1 aanmerking. Koeman was wel de juiste man voor het barca dna. Koeman is het dna. Voor de rest krijgt Koeman te weinig respect van een gedeelte van de barca fans. Gelukkig wel van jou

27 juni 2022 om 22:48

Koeman had wel oog voor talent en wist wie konden doorbreken van La Masia en wie niet (op Mingueza na, maar daar was hij regelmatig kritisch over). Echter, hij speelde zo ontiegelijk slecht voetbal. Ik heb hem dan de hele tijd zien breien buiten de 16 van de tegenstander, om vervolgens een counter om de oren te krijgen waar een doelpunt uit kwam. En dan doet hij precies weer hetzelfde, wat uiteindelijk weer hetzelfde resultaat levert. Hij kon alleen voetballen wanneer de tegenstanders ruimte gaven, maar achter kon hij het niet dichtzetten en wanneer de tegenstander loert op de counter en de gaten dichtte achterin, dan had hij geen troef om de tegenstander uit te spelen. Tuurlijk had hij kwalitatief gezien niet de sterkste selectie om tegenstanders kapot te spelen, maar om de hele tijd tegen dezelfde problemen aan te lopen, dan doe je als trainer van Barcelona toch iets niet goed.

27 juni 2022 om 22:48

Met vijf achterin is niet echt Barca DNA. Ik blijf het frappant vinden dat een coach die als speler zijn beste periode onder Cruyff heeft gekend, niet zelf als coach diezelfde filosofie heeft meegenomen. Het was ook niet dat Koeman een pure slager was. Vreemd dat hij dan toch altijd bij zijn clubs op defensieve zekerheid heeft gehamerd.

27 juni 2022 om 22:51

Maar hebben jullie zijn selectie vergeleken met peps selectie in 2009? Had hij va banque moeten spelen?
En waar stond barca na die 8-2?
Koeman moest roeien met de riemen die hij niet had.

27 juni 2022 om 22:55

Koeman was het dna? Ik wist niet dat het Barca DNA stond voor defensief voetballen, lange ballen trappen op Luuk de jong, continu zeiken over de scheidsrechter, excuses zoeken en heel je middenveld eruit wisselen als je achter stond in een topper.

Het voetbal van Koeman past gewoon niet bij het Barca-DNA. Leuk dat hij een legende is maar op de lange termijn was het een duidelijke mismatch.

27 juni 2022 om 22:57

Koeman is het dna ja. Spil in het systeem van cruyff, de oprichter van het dna. Ik dacht dat je op de hoogte was, lierse?

27 juni 2022 om 23:04

Hij werd ook wel soort van gedwongen zo te spelen met de zwakke selectie die hij had. Xavi kwam en kan opeens speler na speler halen..

27 juni 2022 om 23:07

Knap dat hij dat Barca-DNA dan zo perfect kon verbergen op het veld. Leuk dat je dat ernaast hebt maar dat is niet zo relevant voor een trainer als je je team met momenten laat spelen als Stoke.

27 juni 2022 om 23:07

@bochherief - Ik denk dat meeste Barcelona fans en supporters best konden inzien dat hij kwalitatief niet de sterkste selectie had. Helemaal in vergelijking met de selecties van Pep, Vilanova, en Luis Enrique. Het was ook een ondankbare taak, want hij moest al de old guys weghalen bij Barca en persoonlijk benaderen dat ze weg moesten gaan en bouwen op een ploeg met geen geld voor transfers en moest bouwen op jeugdspelers en de spelers die nog meekonden. Uiteindelijk werd er heel erg geleund op Messi en hopen dat hij de baan van Koeman kon redden. Uiteindelijk is hij weggegaan en had Koeman echt tactisch geen idee meer hoe hij de selectie aan de praat kreeg. Uiteindelijk werkte Laporta ook vies tegen, dus lang verhaal kort, hij kon gewoon niet meer verder en was het beter dat hij wegging. Hij leek ook zichtbaar overspannen, net als tegen het einde van zijn periode bij Everton. Hij kreeg weer een rode kop, raakte enorm opgewonden over alles, en begon weer aan te komen. Dus hij zat ook niet zo lekker in zijn vel.

27 juni 2022 om 23:21

@tilburg/fcgrun
Ben het eens met jullie. Dank voor de goede uiteenzettingen

27 juni 2022 om 23:35

Bijzonder. Koeman wist toch waar hij in stapte en Oranje keihard voor liet vallen? Achteraf het slachtoffer uithangen terwijl hij ook gewoon creatief had kunnen zijn. En Cruijff DNA?? Echt geen enkele wedstrijd gezien. Cruijff kon juist van weinig veel maken.

27 juni 2022 om 23:42

Myvision, barca lag in duigen, 8-2. Messi wilde weg, stond maanden stil in het veld. Blessures. Geen geld. Koeman heeft met die gegevens de copa del Ray gewonnen en gevochten om de titel. Heeft jeugdspelers door laten breken. Geheel in de visie van cruyff

27 juni 2022 om 23:50

Toen Cruijff bij Barca kwam, zowel als spelers als trainer, lag de boel ook in duigen. Hij was De Verlosser. Want hij won even iets grotere prijzen dan de Copa del Ray. Dat je Koeman in een adem met Cruijff noemt brengt me bijna aan het huilen man. Niet om die wanprestaties in de competitie, maar om het afzichtelijke voetbal dat hij met Barcelona speelde.

27 juni 2022 om 23:54

Koeman kreeg de kans niet om het af te maken. En de situatie was nijpender dan toen cruyff instapte. En nergens beweer ik dat koeman zo groot is als cruyff. Dat is t enige waar we t eens over zijn. Maar jij hebt duidelijk de pik op koeman.

28 juni 2022 om 00:11

Haha dat laatste klopt zeker. Hij krijgt wel een herkansing om mijn ongelijk te bewijzen. En die zal ik tegen die tijd ruiterlijk toegeven als het zover komt.

28 juni 2022 om 01:38

Vergeet de blessures in het seizoen ook niet. Werkte ook tegen.

27 juni 2022 om 23:25

Inderdaad. Hij staat bekend als een realistische trainer. Je kan wel op een bepaalde manier willen spelen, als je daar de spelers niet voor hebt dan houdt het op. Misschien wel het knapste is dat hij een enorm teleurgestelde Messi weer aan het voetballen had gekregen.

Twijfelen of Lewandowski van waarde kan zijn, maar wel doodleuk Luuk de Jong halen. Koeman kan zich beter richten op Oranje dan zich volkomen belachelijk te maken met zulke uitspraken.

27 juni 2022 om 22:44

Als je koeman beter leest, dan twijfelt hij niet aan de kwaliteiten van lewa. Hij twijfelt aan de 60m investering in een 33 jarige. Cruciaal verschil. En over luuk, die heeft xavi heel vaak gered dit seizoen. Terwijl xavi ferran heeft gehaald voor veel geld. Gewoon wat feiten

27 juni 2022 om 22:47

Wat had hij anders kunnen doen dan? Hij kreeg geen geld om te investeren.

27 juni 2022 om 22:50

Wat Bochherief ook zegt, het verschil zit hem in de investering. Natuurlijk gaat hij de komende 2 jaar presteren. Hij heeft echter geen restwaarde en de vraag is hoelang hij het volhoudt. Dan is de vraag of er niks beters is voor dat geld.

27 juni 2022 om 23:04

Je snapt toch wel wat zijn punt is? 60 miljoen voor een 33-jarige spits. Van ‘t zotte! Dat heeft toch niks met pinchitter Luuk te maken?

27 juni 2022 om 23:05

Als Koeman, Lewa had kunnen halen ipv Luuk dan had hij dat ook wel gedaan. Hij kreeg alleen geen euro..

28 juni 2022 om 01:40

Er is wel een verschil tussen een 33-jarige halen voor 60 miljoen + contract van 3 seizoenen minimum of een spits huren voor een seizoen als breekijzer.

28 juni 2022 om 07:15

Jij niet snappen? Er was geen geld, er was geen tijd, er was geen alternatief. Jij nu wel snappen?

28 juni 2022 om 09:29

Je begrijpt het niet? Zit nogal een verschil in hè? Luuk De Jong huren als noodverband of een oude speler (hoe goed ie ook is) van 33 voor 60 miljoen halen. Let wel; beide met een nagenoeg lege portemonnee. Maar je hebt weer tof kunnen doen en een paar likes gescoord. Och, wat zul jij je lekker voelen vandaag..

Kom op Koeman, laat het verleden achter je en kijk vooruit. Je pakte wederom een hoop miljoenen aan oprotpremie en dus was je het ermee eens dat 'geleden schade' daarmee is afgekocht. Boek Barca/ Koeman is dicht!

En over Lewandowski; ik hoorde Koeman niet toen Aguero daar had getekend. En die is alweer 34 jaar. En 50-60 miljoen is iets wat kranten schrijven. Koeman is geen insider bij Bayern om te weten wat zij exact vragen.

27 juni 2022 om 22:46

Aguero was gratis, lewa 60m. Het gaat niet over de speler, maar over de investering. En daar heeft koeman gelijk in

27 juni 2022 om 22:50

Aguero was toen ouder en geen enkele speler is gratis. Die zal ook een vet salaris plus tekengeld opstrijken.

60 miljoen is slechts een gerucht van een krant.

27 juni 2022 om 22:53

Ja hoor Marc, accepteer gewoon dat je koeman niet correct hebt gelezen ipv zo'n verhaal
"Geen enkele speler gratis", wat een dooddoener. Lewa kost toch ook salaris? Naast de 60m investering, waar koeman op reageert, gerucht of niet

27 juni 2022 om 23:12

@bochherief

Ik blijf heel veel moeite hebben met jouw manier van discussieren over voetbal.
In plaats van dat het leuk is om het gesprek voort te zetten zoals gebruikelijk is, heb ik bij jou wederom er geen zin meer in.

Ik laat het hierbij. Fijne avond verder!

27 juni 2022 om 22:52

Wat betreft Koeman volledig met je eens!

Aguero is natuurlijk transfervrij gekomen. Ja ook hij heeft een vet salaris en ongetwijfeld tekengeld. Maar 40 miljoen transferkosten (uiteindelijk kunnen we slechts reageren over wat er bericht wordt), voor een speler zonder restwaarde is wel heel extreem.

27 juni 2022 om 23:02

Dat ben ik ook met je eens dat eventueel 40 miljoen heel veel geld is voor Barca op dit moment. Aan de andere kant halen zij wel dan met Lewandowski een van de beste spitsen ter wereld. Die zal zeker nog 2 a 3 jaar zijn goals blijven maken. En deze periode kan dan als een overbrugging gelden voor Barca.

Mbappe en Haaland zijn jong en hebben een hoop restwaarde, echter kunnen zij die onmogelijk betalen.

27 juni 2022 om 23:03

Aguero had toch een vrij bescheiden salaris? Dat was het hele idee achter al die oudere transfervrije spelers binnenhengelen, die hebben genoeg verdiend en willen voor relatief lage salarissen spelen omdat het Barcelona is. Aubameyang, Dani Alves, zelfde verhaal.

27 juni 2022 om 23:10

Die overbruggingsperiode klinkt fair ja. Hij zal ongetwijfeld nog wel veel leveren. Maar met het beleid van Barca de afgelopen jaren is het echt afwachten of ze in die tijd wel goeie stappen ondernemen. Daarom ben ik zo huiverig voor deze stap. Liever een talent klaarstomen en die 40 mil investeren in spelers met restwaarde.

27 juni 2022 om 23:13

Hangover96

Aguero had natuurlijk Messi bij Barca (ten tijde van de transfer. Dani Alves is een oude, hele bekende van Barcelona en Aubameyang kon vrij onverwachts vanaf Arsenal naar Barcelona toe. Dat zijn allemaal wel aannemelijk argumenten dat die spelers met een bescheiden salaris akkoord gingen. Lewandowski is een wereldtopper die nog flinkt levert en ongetwijfeld ergens anders ook goed kan verdienen. Denk dat hij echt wel een ander categorie loon verwacht.

Edit: vergat Barcelona bij Dani Alves

27 juni 2022 om 23:44

@ Geeninspiratie

Begrijp mij niet verkeerd, ik zie ook het liefst een jong talent met potentie en meerwaarde. Dus per definitie ben ik het met je eens.

Wat wel opviel afgelopen seizoen is dat Barca vaak (mede door blessures) met veel jonge spelers speelde. En die zijn nog niet consistent genoeg. De ene wedstrijd spelen ze top en krijgen ze een cijfer 9 en de andere wedstrijd weer een 4. Dat zag je ook terug aan de resultaten.

Daarom willen ze ook ervaren, oudere spelers halen om zo de ideale mix te hebben.

28 juni 2022 om 01:41

Koeman geeft gewoon zijn mening. Als je dat niet wil, moet je dat ook niet lezen. Zo simpel is het.

28 juni 2022 om 01:44

Ja dat is zeker waar. Dat zelfde kun je zeggen over mijn mening hier op het forum

29 juni 2022 om 16:46

In zekere zin niet, want je vraagt bijna dat er geen artikel mag komen over zijn mening. Alsof je wil controleren wat wel of niet mag. Waarbij ik aan de andere kant je een optie geef om je leven aangenamer te maken.

Koeman heeft er niets van gebakken al die tijd, rotzooi achtergelaten. En dan nu praatjes hebben, lijkt me niet zo netjes..

40 miljoen voor een speler van die leeftijd met een ongetwijfeld behoorlijk salaris is niet echt snugger gezien de financiële situatie van Barca. Maar goed ze hebben wel vaker gekke sprongen gemaakt.

Lewandowski maakt ze beter maar zie ze nogsteeds achter Real eindigen in de komende 2 seizoenen. Verder brengt Lewandowski je misschien een ronde verder in de CL. Dusja ik snap koeman wel, zeker omdat ze daar op de centjes moeten letten.

Deze man heeft echt plaat voor zijn hoofd!!! Barca heeft het slechtste voetbal in de geschiedenis onder hem gespeeld!!!

Ongelooflijk begin Koeman ook zo zat te worden. Wordt een drama als hij LvG gaat overnemen. Hij haalt Luuk de Jong naar Barca en vraagt zich af of Lewandowski van toegevoegde waarde kan zijn. Kansloos.

28 juni 2022 om 01:43

Lees beter: het gaat over het bedrag van 60 miljoen voor een 33-jarige spits. Niet de kwaliteiten. Luuk werd gehuurd als breekijzer, ander verhaal.

28 juni 2022 om 13:11

Kijk eens we hebben een Koeman fan! Hij heeft een enorm hoog knuffelgehalte onder de Nederlanders. Komt goed.

29 juni 2022 om 12:27

1. Ik ben geen Hollander. 2. Ben geen fan. 3. Ik heb je gewoon wat feiten gegeven en al wat je nog kon doen is met onzin terugkomen omdat je op je p*k getrapt voelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
Álex BaldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

352 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 0 0
2021/2022 Bayern München 34 35 2 0
2020/2021 Bayern München 29 41 4 0
2019/2020 Bayern München 31 34 5 0
2018/2019 Bayern München 33 22 2 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona krijgt weer een financiële injectie en doet nieuwe inschrijfpoging

Barcelona krijgt opnieuw een financiële injectie van honderd miljoen euro. Dat schrijven diverse Spaanse media. De club heeft besloten om nog een deel van Barça Studios te verkopen en nog maar...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren