‘Verraad’ in Manchester: Ten Hag wilde de man die hem voordroeg lozen

Vrijdag, 24 juni 2022 om 11:35Yvo van Dorst • Laatste update: 11:43

Manchester United heeft mede door onvrede bij Erik ten Hag de keuze gemaakt om Ralf Rangnick te ontslaan, melden verschillende bronnen aan ESPN. De Duitser, die in november interim-trainer werd van de club, zou na dit seizoen doorgaan als in een adviserende rol. Ten Hag heeft echter om verschillende redenen aangegeven niet samen te willen werken met Rangnick, waardoor United besloot om de huidig bondscoach van Oostenrijk te ontslaan.

Mede door uitspraken van Rangnick zou Ten Hag niet meer willen samenwerken met de Duitser als adviseur. Zo stond Rangnick erop dat hij de nieuwe trainer persoonlijk zou ontmoeten, terwijl de oefenmeester uit Haaksbergen de overdracht liever telefonisch wilde afhandelen. Daarnaast zou Ten Hag het niet eens zijn over de opmerkingen van Rangnick op een persconferentie, waarin hij aangaf dat er minimaal tien nieuwe spelers nodig waren om op een goed niveau te geraken

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Rangnick volgde in november 2021 Ole Gunnar Solskjaer op als coach van the Mancunians. De 63-jarige trainer zou de competitie afmaken als hoofdcoach en daarna zou hij voor twee jaar als adviseur aan de club verbonden blijven. Een week nadat het seizoen eindigde werd al bekend dat Rangnick niet meer door zou gaan bij United, omdat 'hij zich volledig wilde focussen op zijn nieuwe rol als bondscoach van Oostenrijk'.

Nog voordat Ten Hag officieel werd aangesteld als manager gaf Rangnick aan in een interview het een ‘erg goede keuze’ te vinden als United de Nederlander zou aanstellen. Volgens Le Parisien gaf de Duitser zelfs aan dat hij specifiek Ten Hag wilde als zijn opvolger. De clubleiding zag namelijk meer in het aanstellen van Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain). Rangnick vond echter dat hij als adviseur wel iets te vertellen had over de nieuwe trainer en drukte naar verluidt daarom door met zijn keuze voor Ten Hag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

95 reacties (laatste reactie door arsenaladdict)

Ja Erik, je stapt in een enorme slangenkuil. Onzinnige dingen als dit krijg je daar altijd. Alsof ten hag zou zeggen: je hebt iets negatiefs over de selectie gezegd, ik wil je niet. Iedereen weet dat deze selectie niet voldoende is, dat zal Ten Hag ook weten.

24 juni 2022 om 11:54

Het begint alweer te kraken, de fans zijn woest dat er steeds nog niemand getekend is. Vandaag wordt dividend uitgekeerd aan de Glazers das olie op het vuur. Ten Hag krijgt nog steeds de steun maar er beginnen toch nu al kleine barstjes in te komen. Overigens ten Hags goed recht, Rangnick was aangeschoten wild. Dat fans zichzelf wijs hadden gemaakt dat hij de club zou gaan herbouwen is niet zijn probleem.

24 juni 2022 om 12:39

Hoezo zouden er scheurtjes in de steun aan Ten Hag komen dan? Die is toch niet de director of football - Ten Hag is niet eindverantwoordelijk voor (het uitblijven van) inkomende transfers..

24 juni 2022 om 12:49

Ten hag krijgt nog steeds de steun? Die gast is nog niet eens begonnen zeg. Heeft er ook helemaal niets mee te maken. Ten hag zou dit ten hag zou dat. Geloof toch niet alles wat de media roept

24 juni 2022 om 12:49

Als je de forums een beetje volgt zie je t zo al SanderK. Tuurlijk heb je feitelijk gelijk maar jij weet ook wel dat dit soort dingen hun eigen dynamiek kunnen krijgen toch? Zo worden er bv vraagtekens gesteld bij de obsessie die ten hag heeft met de jong waardoor andere transfers in de soep lijken te lopen. Of hij wel de juiste insteek heeft door uitspraken dat er heel veel met de huidige selectie kan worden gedaan. Of t handig is om zoveel ajaxieden na te jagen en of hij wel genoeg weet van de europese transfermarkt. Of hij zich niet in heeft laten inpakken door de Glazers etc. Vooralsnog is de toorn met name richting de Glazers en Technisch directie gericht maar je ziet een genunanceerde maar duidelijke verschuiving nu al.

24 juni 2022 om 12:53

@soccerfan ik geloof zeker niet alles wat de media zegt, man hoe kom jij daarbij?

24 juni 2022 om 12:56

Dat is natuurlijk de grootste onzin. Ten Hag begint net. Al die verhalen zijn weer van die vage roddels om de boel een beetje op te jutten. De kans dat dit verhaal volledig verzonnen is, is groter dan dat het waar is. Ten Hag kende Rangnick niet eens. Bovendien heeft Ten Hag (volgens geruchten) wellicht inspraak betreft transfers, maar daar zijn anderen de eindverantwoordelijke voor, namelijk: John Murtough (director of Football) en Andy O'boyle (deputy Director of Football). Die forums zeggen werkelijk niets. Dat zijn gewoon gefrustreerde fans die zelf ook niet weten hoe het allemaal werkt en op basis van emotie reageren.

24 juni 2022 om 13:08

Ravel, ik hoop vooral dan dat de fans niet alles geloven wat in de media staat. Er worden veel Ajacieden genoemd, maar dat is ook makkelijk roepen. Er is er nog niet een gekocht. Dus die fans zouden nog ff geduld moeten hebben.

Wat betreft die uitspraak van Rangnick; ik snap wel dat Ten Hag dat niks vindt. Die man sabelt zijn hele selectie neer, hoe kan je dan nog met een positieve instelling met een groot deel van die spelers gaan werken?

24 juni 2022 om 13:16

Hahah godsamme, daar sta je mooi mee dan. De eerste scheurtjes die al ontstaan voor je überhaupt je eerste training hebt gegeven omwille van zaken die (grotendeels) buiten jouw takenpakket liggen. Ik dacht dat de gemiddelde Ajacied al overkritisch was maar dat ik wel next level

24 juni 2022 om 13:24

@ Vernon mee eens maar de meeste bronnen waar t vandaan komt zijn redelijk betrouwbaar. Je ziet t ook gewoon gebeuren. Tav Rangnick ja dit is natuurlijk stemmingmakerij. @Sirius ik constateer gewoon een verschuiving van toon en vind dat interessant. Maand geleden was er geen onvertogen woord te vinden en werd door iedereen gezworen dat ze ten Hag door dik en dun zouden steunen ook al zouden niet al zijn keuzes worden begrepen. @ SanderK ja ik moet zeggen vind United fans bijzonder onrealistisch doorgaans maar goed blijft een gigantische club, daar rommelt t nou eenmaal harder. Edit : maar vandaag gaan de Glazers er iig flink van langs krijgen 😂

24 juni 2022 om 14:31

Ravel, net als in je eerste reactie praat je alleen maar mensen van 'forums' na en verkoop je de grootste onzin. Waar zijn je harde bronnen en bewijzen dat jij alles intern bij MU volgt en weet? Ze waren daar erg onder de indruk van het plan van Ten Hag en zijn (bijna zieke) overgave en werkethiek. Voor zover ik weet (nee ik heb ook geen bestuurlijke functie bij MU) is dit nog steeds zo. Cursusje woordkeus en zinsopbouw zou ook geen overbodige luxe zijn. Doei

24 juni 2022 om 14:58

@FcdeRuiter ouwe zuurpruim ook nog een fijne dag toegewenst. Je weet dat je hier gewoon mag discussieren en je mening geven? Ik probeer m zelfs nog wat te onderbouwen/toe te lichten ook nog. Geloof nou niet dat ik doorgaans forumleden napraat lol.

24 juni 2022 om 15:17

@fcderuijter

Goh, ik had net een normaal gesprek met Ravel. Hij zegt helemaal niet dat het bewijs is, hij zegt ook gewoon dat hij het of fora leest. Ik lees die fora niet, dus dat vind ik interessant om te horen. Niks mis met die reacties.

Niet meer dan logisch dat Ten Hag niet in zee wil gaan met die Duitser die denkt dat die het wiel heeft uitgevonden en allemaal domme uitspraken eruit gooit.

24 juni 2022 om 12:09

Snap niet echt wat het toe doet dat het een Duitser is? Denk juist dat Ten Hag meer heeft met Duitsers dan bijvoorbeeld Engelse

24 juni 2022 om 12:15

Voor zover mij bekend is, is Rangnick gewoon een duitser. Was nou ook niet bepaald populair onder de selectie.

24 juni 2022 om 13:05

En wat bezielde die Duitser door te denken dat hij wel even persoonlijk een overdracht kon doen. Lijkt me voldoende voor een onmiddellijk vertrek. En logisch van ten Hag om hier een gedeelte van zijn krediet voor in te zetten.

Maar serieus, vergeleken met de Engelse media is onze Valentijn maar een journalistieke Barbie.

24 juni 2022 om 13:10

Haha ja, die kranten roepen een hoop. Zo’n dingetje als persoonlijke overdracht leidt natuurlijk nooit tot ontslag.

24 juni 2022 om 13:59

Idd ja, werd echt als voetbal heilige neergezet lol. Funny, en ook zo'n onzin, verraad? Uhh gewoon een professionele keuze van EtH!

Met de dag begin ik er steeds minder in te geloven dat Ten Hag succesvol gaat zijn bij United. City en Liverpool halen de echte goede spelers binnen (nunez en Haaland). Dus die zullen de komende 2/3 jaar (maximum tijd die Ten Hag gaat krijgen als alles meezit) nog boven United staan. Ook Spurs en Arsenal zijn slagvaardig bezig en als ook Chelsea gaat investeren in de namen die worden genoemd (kounde, Dembele, Sterling) dan ga je het niet redden met een Frenkie De Jong en Antony. Frenkie zal een toevoeging kunnen zijn, maar lang niet genoeg om United naar een volgend niveau te brengen en bij Antony betwijfel ik of hij gelijk 10 doelpunten en 10 assists kan leveren in zijn eerste seizoen Premier League. Daar zou ik bijvoorbeeld Rapinha eerder halen die al bekend is met de intensiteit van de PL. Ook moet er een erg sterke defensieve middenvelder bij i.p.v. Eriksen.

24 juni 2022 om 12:12

Ten Hag zal komend seizoen niet direct mee gaan doen om de prijzen, dat lijkt me ook totaal niet realistisch als ze dat wel verwachten. Utd heeft een overhaul nodig van de hele club, er zit flinke houtrot in. Ten Hag de tijd geven zal op termijn succes opleveren, maar de grote vraag is al maanden of ze dat geduld op kunnen gaan brengen.

24 juni 2022 om 12:49

Je kan hem 5 jaar geven maar City en Liverpool zijn zoals Bundy ook al aangeeft al veel beter bezig dan United, hebben een betere en uitgebalanceerde selectie en voeren ook nog beter beleid met het vroeg aantrekken van potentiële wereldtoppers (nunez, Haaland, Diaz etc.). Zelfs al zou United nu een complete overhaul bewerkstelligen dan staan ze alsnog heel ver weg van de kwaliteit die CIty en Liverpool al hebben. Indien Liverpool en City de komende jaren nog geweldig beleid gaan voeren dan is het erg lastig voor Ten Hag om in de buurt te komen en bij een club als United zijn de verwachtingen torenhoog.

Internationaal gerenommeerde toptrainers zoals van Gaal en Mourinho kregen respectievelijk 2 en 2,5 jaar de tijd om iets neer te zetten. Een clublegende zoals Solskjaer kreeg ongeveer 3 jaar de tijd om iets neer te zetten. Ik vraag me af hoe lang een relatief onervaren trainer, die het alleen heeft laten zien bij Utrecht en Ajax, de tijd krijgt om weer voor prijzen te spelen. Als je naar het verleden kijkt dan krijgt hij maximaal twee jaar om echt wat fatsoenlijks neer te zetten en die tijdspanne is naar mijn verwachting te kort om uberhaupt in de buurt te komen van het niveau van City en Liverpool.

24 juni 2022 om 13:01

Precies. Als Ten Hag ze komend seizoen naar CL-voetbal loodst en er is een stijgende lijn te pakken, dan is het eerste seizoen in principe geslaagd. Mensen die denken dat United komend seizoen mee zal moeten doen om de prijzen, zien duidelijk niet in hoeveel er nog moet gebeuren. De club heeft de afgelopen jaren te veel Europese subtoppers binnengehaald en/of opgesteld die dat niveau ook niet ontstijgen, waardoor de huidige selectie er bol mee staat.

24 juni 2022 om 13:16

Rombomcu, ik kan je volledig volgen, maar imo heeft Utd iemand nodig zoals Arteta en Edu bij Arsenal. De hele cultuur is daar overhoop gehaald en ze hebben de club zowat vanaf de grond weer opgebouwd. Augustus komt de docu uit op Amazon, wellicht dat ze bij Utd daar eens naar moeten kijken want hoe Utd er nu bij staat is vergelijkbaar met hoe Arsenal er 3jr terug voor stond.

In 5 jaar kan er een heleboel veranderen, ik verwacht niet dat we Pep en Klopp dan nog daar zien zitten, dus de vraag is ook of zij dan nog op dat niveau presteren.

24 juni 2022 om 14:30

Het is natuurlijk ook bewonderenswaardig wat zich bij Arsenal allemaal heeft afgespeeld de afgelopen jaren. Is en blijft natuurlijk een prachtige club, en het voetbal wordt ook steeds meer zoals het hoort.

Echter is United natuurlijk nog een stapje groter. Het strijdplan met Ole was in principe hetzelfde als Arteta bij Arsenal, alleen staat er bij Arsenal met Edu iemand met verstand. Ole had te maken met Woodward.

United moet ook terug naar de basis, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Puur qua spelers vind ik het kwalitatief echt niet belabberd. Alleen de gehele selectie is ondermaats. Een aantal gerichte aankopen, vele verkopen en het doorschuiven van jeugdspelers is zaak. Daarna kan het groeien beginnen.

24 juni 2022 om 14:33

Woodward is nu weg, dus we zullen vanzelf zien hoe erg het aan hem heeft gelegen. Ik denk dat het wel meevalt, 1 persoon kan niet zoveel mismanagement veroorzaken.

Er zal idd eerst een bezem doorheen moeten, maar de grote vraag blijft of Erik de tijd gaat krijgen.

24 juni 2022 om 14:56

Zeker waar, tuurlijk is het niet alleen Woodward. Er zijn veel meer namen te noemen. Ook een Mourinho hielp niet mee, Rangnick niet. Talenten links laten liggen, dure onnodige aankopen, talentvolle spelers geen vertrouwen geven. Er is gewoon te veel mis gegaan.

Dat blijft inderdaad de grote vraag, maar dit is natuurlijk ook sterk beïnvloedbaar door zijn eigen instelling. Gaat hij blijven innoveren of blijft hij dwars zijn eigen plan trekken..

24 juni 2022 om 16:14

Allemaal leuk en aardig RomBom, maar er lopen er een aantal bij Liverpool toch wel op hun einde. En die moeten vervangen gaan worden. Over twee jaar doen zij ook even niet meer mee om de titel gok ik zo. Dus als je als United twee jaar de tijd neemt, kun je gewoon weer mee gaan doen tegen die tijd.

24 juni 2022 om 16:27

Ze hebben Firmino en Mane al vervangen met Nunez, Jota en Diaz. Bij Liverpool zit het wel goed met de recruitment, daar zou ik me geen zorgen over maken. Ik denk dat ze eerder even pas op de plaats zullen maken als Klopp vertrekt.

24 juni 2022 om 12:59

De betekenis van succes hebben staat daar al een tijdje scheef. Ze denken daar nog steeds dat ze mee kunnen doen om de titel door een paar grote namen te halen (varane, Sancho, Ronaldo) terwijl in werkelijkheid het doel moet zijn om weer stabiel te worden met een goede kern jonge spelers die samen kunnen groeien om weer een topclub te worden.

Zolang ze niet inzien dat ze een stapje terug moeten doen om er twee vooruit te maken gaan ze nergens heen, sterker nog; ieder jaar zakken ze verder weg omdat de anderen wel een fatsoenlijke visie hebben. Terwijl zij constant de rommel opruimen om vervolgens de afvalbak weer om te gooien.

Sportief lijken de verschillen tussen Arsenal en United momenteel misschien niet zo groot, maar waar de één een plan heeft, werkt aan de juiste mensen op de juiste plaatsen en er alles aan doet, moddert de ander maar wat aan.

25 juni 2022 om 09:27

Ho ho niet zo snel. Niet heel lang geleden gold wat jij schrijft precies ook voor Arsenal. En na één goed seizoen zou ik me nog niet rijk rekenen als ik jou was. ManUtd en Arsenal maken hetzelfde mee, het zijn allebei inmiddels subtoppers. Arsenal heeft alleen een paar jaar voorsprong (het verval begon eerder, onder Wegner al), dus die is er misschien eerder bovenop dan ManUtd

25 juni 2022 om 12:17Je beseft dat United stuurloos is sinds het vertrek van Ferguson in 2013 … 9!!! jaar geleden. Sindsdien is er enkel geld verspild, zit je weer met een nieuwe trainer en is je adviseur een paar weken geleden opgestapt. Nog altijd is er geen enkel plan te bespeuren, laat staan een visie.

Arsenal heeft alleen een fout gemaakt met Emery en Raul Sanllehi, vervolgens weer de boel veranderd en sindsdien is er een groot project gaande van de bovenste tot onderste laag.

Het is al 3 jaar bezig en we zitten nu in de latere fase; kwaliteit toevoegen.

Je kan die clubs echt niet met elkaar vergelijken.24 juni 2022 om 14:12

Zullen we eerst afwachten tot er gevoetbald wordt, voordat we conclusies gaan trekken? Heeft Ten Hag überhaupt zijn eerste training geleid? 😂 Er worden wel heel snel conclusies getrokken..

24 juni 2022 om 14:16

Het gehele geraamte is gewoon scheef gegroeid in de afgelopen 9 jaar. Mensen met verstand van voetbal werden eruit geknikkerd of werd niet naar geluisterd.

United moet terug naar de basis. Jeugdspelers weer voor de leeuwen gooien en aanvullen met gevestigde namen die weten hoe het is om voor het logo te strijden.

Ten Hag gaat z’n stempel natuurlijk drukken door voor hem bekende spelers te halen, maar ik had graag gezien dat hij ging voor Britse spelers.

Een Declan Rice, een echte nummer 6 en leider, is hetgeen ze nodig hebben bijvoorbeeld. Het centrale middenveld is al jaren de achilleshiel van United, samen met een onstabiel centrum achterin. Voorin loopt talent genoeg, dus waarom zou Antony erbij moeten komen?

Ik zie liever Declan Rice en Matthijs de Ligt komen dan aanvallende spelers. Met Sancho, Rashford, Garnacho, Shoretire, Amad en Elanga loopt er voldoende talent rond. Ronaldo en Bruno Fernandes vullen dit natuurlijk perfect aan. Je hebt zelfs nog Martial, die ook gewoon bewezen heeft het niveau PL makkelijk aan te kunnen en te kunnen scoren.

Beide hebben een totaal andere voetbalvisie en dan heeft het geen zin om te gaan samenwerken.

Niet meer dan logisch idd.
Ten eerste hoeven we niet Ragnick te bedanken dat Ten Hag daar aan het werk gaat. Dat is een collectief besluit.
Ten tweede hoort er maar 1 kapitein het schip te bemannen. Ik vond het al raar dat Ragnick aan zou blijven als adviseur ofzo tijdens Ten Hag's tenure.

Twee kapiteins op één schip werkt natuurlijk ook gewoon niet. Dan heb je constant een storende factor die het anders en beter denkt te weten. Mocht Ten Hag dit aangegeven hebben zou ik het persoonlijk snappen.

Volkomen terecht, Rangnick heeft het nog slechter gedaan dan Ole dus geen enkele reden om hem erbij te houden.

24 juni 2022 om 12:30

Wel een te makkelijke vergelijking. Rangnick stapte pas in rond december van vorig jaar en heeft minder tijd gehad om iets van te maken. Hij zat tevens opgescheept met de selectie die Ole en Woodward hebben samengesteld. In de winter heeft hij ook niks gehaald. Neemt niet weg dat hij het niet goed heeft gedaan, voornamelijk de laatste maanden van het seizoen. Hij begon op de 6de plaats en eindigde op de 6de plaats.

24 juni 2022 om 13:05

Ik denk inderdaad ook niet zozeer dat Rangnick nou echt zo'n slechte trainer was. Die kwam binnen toen het zelfvertrouwen al een knauw gekregen had en de frustratie binnen de selectie toenam. Het enige wat men hem zou kunnen verwijten, is dat hij de lineaire lijn naar beneden door heeft gezet en geen halt wist toe te roepen. Je kon aan het spel zien dat Rangnick zich er ook geen raad mee wist. Hij had er wellicht iets meer uit kunnen halen, maar CL-voetbal had geen enkele coach met deze selectie gehaald het afgelopen seizoen.

24 juni 2022 om 13:20

Ik chargeer natuurlijk, maar er was geen enkele verbetering te zien in de tijd dat hij er zat. Geen lijn in het spel te ontdekken, iedereen deed maar wat en dat is volledig hem aan te rekenen. Nu is hij met de staart tussen de benen weg gevlucht naar de luwte waar de praatjes eerst nog zo groot waren. Gewoon gefaald in de top.

24 juni 2022 om 13:23

Nope, het spel werd niet beter en het was echt een onsamenhangend geheel. Maar het was gewoon een mislukt huwelijk. De spelers keken al uit naar het einde van het seizoen en Rangnick gooide ook wel redelijk met de pet tegen het einde van het seizoen, waarbij hij de nodige kritiek uitte op sommige spelers. Dus het was wel beter dat hij de samenwerking vroeg stop zette, want ik denk dat de spelers gewoon ook niet meer met hem overweg konden.

24 juni 2022 om 13:29Ragnick haalde dit seizoen in de competitie gemiddeld gezien meer punten dan Solksjaer, maar Samcro is er bewust op uit om Ragnick naar beneden te halen. Solksjaer kreeg drie jaar de tijd en mocht zijn eigen aankopen doen terwijl Ragnick er midden in het seizoen pas kwam en niet zijn eigen filosofie kon aanbrengen en zijn eigen aankopen kon doen. Maar Arteta mag van hem wel drie jaar buiten de top vier eindigen omdat die tijd nodig heeft en omdat het een proces is, maar Ragnick moest direct presteren. Ik vind dat niet eerlijk. Ik vind Ragnick geen toptrainer, maar hij is ook geen koekenbakker.

24 juni 2022 om 13:36

Gut, je moet weer naar Arteta wijzen terwijl die nergens genoemd wordt? Maar ik zal je pleasen voor deze keer.

Arteta pakte de FA Cup terwijl hij op eenzelfde moment instapte. Hij had nog nooit een club gecoacht, Rangnick werd binnengehaald als de grote verlosser en Godfather van Tuchel en Klopp, maar bakte er helemaal niets van, in geen enkele competitie.

Arteta krijgt zoveel tijd en geld omdat ze zien dat hij 1 vd betere vd wereld zal worden. Dat jij dat niet wilt of kunt zien kan ik niets aan doen, maar ook jij zult nog wel bijdraaien

24 juni 2022 om 14:24

Een FA Cup winnen waar ploegen in de halve finale zelfs nog met wisselspelers spelen, alsof dat iets goedmaakt als je dan achtste in het reguliere seizoen wordt. Ragnick zijn filosofie is ingesteld op voetballende, technische spelers en laat United nou een enorm pover elftal hebben vol houten klazen. Er is een trainerskerkhof, maar dat lag de meeste keren dus aan het materiaal en niet aan de trainers.

24 juni 2022 om 14:36Wat ik kan zeggen er is niets verandert zal een wonder zijn als ten Hag plek 6 haalt, want van verfrissing en opruiming van middelmaat non voetballers is geen spraken.

Te hag is met veel bombarie gehaald als de man die United terug haalt naar de top brengt. voor alsnog valt dat enorm tegen

24 juni 2022 om 14:40

Het grootste nationale bekertoernooi van de hele wereld stelt niet veel voor idd. Maar je gaat het weer verdraaien want volgens jou heeft Rangnick het dus beter gedaan dan Arteta in zijn eerste halve seizoen? Onderaan de streep had Arteta een prijs in zijn handen en Rangnick niet.

Natuurlijk lag het bij Rangnick aan alles behalve hem zelf, ik had niet anders verwacht van je.

24 juni 2022 om 14:41

Aqua, zullen we Ten Hag in ieder geval een paar weken als coach geven voordat we zeggen dat het enorm tegen valt? Hij is nog niet eens wegwijs op Carrington! Ik heb trouwens echt niemand zien zeggen dat hij Utd terug naar de top zal brengen. Rangnick kreeg heel wat meer plaudits.

24 juni 2022 om 14:45

Middelmaat spelers zitten er nog er zijn nog geen topaankopen gedaan en 175 miljoen budget zal nooit genoeg zijn. City Liverpool worden sterker door topaankopen en United vrees slechter....

24 juni 2022 om 14:48

Wij hebben hier met zijn allen kritiek op de hele club, maar jij verwacht wel dat Utd in 1 zomer alles aangepakt heeft en denkt dat alle spelers die ze willen ook meteen gaan komen? Utd zal moeten gaan vissen in de vijver onder de topaankopen, want die komen alleen voor een zak geld en dat betekent vaak ook direct dat ze niet voor het shirt komen spelen.

Het is makkelijk roepen dat Utd diepe zakken heeft, maar dat wil niet zeggen dat deze bende in 1-2 jaar opgelost is. Het kan, met veel geluk, maar het gaat niet gebeuren.

24 juni 2022 om 14:52

Het kan wel snel, dat heeft Klopp in korte tijd wel bewezen met Liverpool door ze terug aan de top te brengen met zijn visie stijl en inzicht. Zich willen meten met City Liverpool heeft wel wat tijd nodig, maar no meespelen voor CL plaatsen zal wel doelstelling moeten zijn. U Clubs als United moet zich meten met de beste dat tosportmentaliteit heerst al jaren niet meer.

24 juni 2022 om 14:54

Klopp heeft er 3 jaar over gedaan voordat ie een prijs pakte..?

24 juni 2022 om 14:58

Hopelijk kan dit ook bij United ook gebeuren, dat grote problemen en gebrek aan kwaliteit heeft tijd nodig om dat allemaal op te lossen.

24 juni 2022 om 15:15

Nu volg ik het niet meer... Wat is voor jou snel? Eerst zeg je dat het tot nu toe tegen valt en nu zeg je dat 3 jaar snel is?

Ja prima maar Ragnick had natuurlijk wel gelijk dat de selectie van United flink versterkt moet worden. En tot dusver is dat niet gebeurd en worden ze ook niet met veel topspelers in verband gebracht.

24 juni 2022 om 13:07

Het is er ook gewoon een puinhoop. Een directeur die z'n mond voorbij praat tegenover een aantal ontevreden fans waardoor de onderhandelingspositie betreft De Jong wonder boven wonder zwakker is geworden. Dat soort transfers nemen al veel tijd in beslag en dat helpt zeker niet mee. Bovendien zullen ze creatief moeten zijn, want hoewel de club een enorme aantrekkingskracht heeft, is de afwezigheid van CL-voetbal wel degelijk een groot probleem. De spelers die namelijk in beeld zijn, staan waarschijnlijk ook op de radar van clubs die er wel actief zijn.

Ten Hag wilt natuurlijk gewoon zelf de teugels in handen hebben als het aankomt op de selectie. Hij heeft niet voor niks tijdens zijn contract onderhandelingen duidelijk gemaakt dat hij een dikke vinger in de pap wilt qua aankoopbeleid. Dan staat een Rangnick als adviseur natuurlijk wel in de weg. Dat is wat ik denk dat de reden is voor het afscheid van Rangnick. Het lijkt mij anders vrij triest om afscheid te nemen omdat Rangnick zei dat er 10 nieuwe spelers bij moeten en omdat hij graag face-to-face wou afspreken met Ten Hag.

Een hoop United artikelen maar nog geen inkomende transfers op wat geruchten na. Wordt wel tijd om door te pakken nu anders verdwijnt de concurrentie al gauw aan de horizon komende maanden.

24 juni 2022 om 13:15

Ja want de transferwindow is nog maar 2,5 maand open hè. Tijd begint te dringen!

24 juni 2022 om 13:29

Als al je eerste keuzes al van club wisselen omdat je zelf langer wacht met actie ondernemen is dat natuurlijk niet wenselijk...dan kan je wel denken dat je nog tijd genoeg hebt, alleen schiet je er uiteindelijk weinig mee op.

24 juni 2022 om 15:25

Leuk die 2,5 maand. Alle eerste keuzes kiezen voor andere clubs en er is alleen maar twijfel en aftastend gedoe. Tegelijkertijd zijn de concurrenten keihard bezig om vanaf training 1 zo sterk mogelijk te zijn en komen ze bij United waarschijnlijk om en om binnen rollen tegen het einde van de transferperiode.

man man man, nog geen transfers binnen, nog geen wedstrijd gespeeld en de eerste ratten hebben het riool in Manchester al verlaten om smaad naar buiten te brengen. Ik ben United fan, maar de rotte appels hebben de overhand in Manchester.

24 juni 2022 om 13:08

Als dat veel eerder gebeurd was, was het nooit zover gekomen. Het is er al jaren een grote chaos, maar vorig jaar begon het pas echt rumoerig te worden en leek men eindelijk in te zien dat het een verschrikkelijke puinhoop is daar.

Mag blij zijn als hij de kerst haalt, hij graaft nu zijn eigen graf al door al zijn ex pupillen te willen halen.

Als er niet snel 1 of 2 toppers komen wordt het weer niks met united. Daar gaat Ten Hag niets aan veranderen. Het najagen van (ex) ajaxieden heeft weinig zin. Probleem is dat de spelers die nodig zijn willen niet. Kounde, Rice, Phillips, Nkunku, etc... komen niet en ik snap wel waarom. Met deze selectie tegen man city en liverpool staat garant voor weer een blamage.

24 juni 2022 om 14:05

De Gea - Dalot - Varane - Maguire - Telles - Donny - Mctominay - Bruno - Sancho - Ronaldo - Rashford

Dat is echt geen misselijke basiself hoor, alleen moeten ze wel duidelijk onderwezen worden en dus met duidelijke opdrachten en tactieken de wei in gestuurd worden. Centraal achterin is het niet best, maar ook die 2 kunnen met een duidelijke visie iets voor Utd betekenen.

24 juni 2022 om 14:30

Samcro die 7 spelers in je opstelling die kunnen er echt weinig van en Bruno als hij zijn dag heeft is het wel wat je er niet echt op vertrouwen maar heeft vaker zijn dag niet..

24 juni 2022 om 14:43

Ik zeg toch ook niet dat je hiermee de PL of CL gaat winnen? Het is alleen niet allemaal totale bagger wat er rondloopt. Speler voor speler internationals of op een andere manier ervaren.

Ik hoef Ten Hag niet te zien slagen, hoe minder concurrenten voor de CL plekken hoe beter, maar deze basiself kan prima meedoen om de Europese plekken.

de juiste keuze want Ten Hag moet dagelijks werken met de spelers die Ragnick op zijn lijstje had staan.
en hij zal het met resultaten moeten laten zien waar Ragnick geen enkele verantwoording draagt
ik hoop alleen niet dat Ten Hag te veel ajax spelers naar Manchester united haalt want dan krijg je een ajax kliekje. United heeft wel veel spelers nodig een nieuwe linksback rechtsback centrale verdediger verdedigende middenvelder een opvolger voor pogba een echte concurrent voor Fernandes en 2 echte spitsen waarvan er 1 ook op de flank uit de voeten kan.

ik hoop op de volgende spelers
Gakpo voor de posities buitenspeler en nummer 10.
lisandor martinez een harde verdediger die voetballend goed is, voor de positie centrale verdediger
Theo hernandez linksback positie
frenkie de jong verdedigende middenvelder
Barella als vervanger van pogba
Dumfries rechtsback mits niet te duur
Nkunku of Isak in de spits

verkopen
Jones
Wan bissaka
Telles

l

Ik vind het moedig dat Ten Hag deze klus gaat doen, maar ik heb zo'n gevoel dat United hem als tussenpaus gaat gebruiken voor 1-2 seizoenen om daarna een manager te halen die ze echt willen hebben maar nu niet haalbaar is. Ten Hag moet de bezem door de selectie halen mag een paar aankoopjes doen maar als het niet soepel loopt gooien ze hem er asap uit.

Maar goed dat "verraad" tussen haakjes staat in de kop. Zo lijkt het net alsof Ragnick de clubleiding dringend geadviseerd heeft om ten Hag aan te stellen en dat hij nu stank voor dank heeft gekregen. Hij heeft dus alleen maar in een interview gezegd dat het een goede keuze zou zijn. En trouwens, waarom zou je iemand in een adviserende rol willen behouden, terwijl hij er als coach niks van gebakken heeft. Wat kan hij ten Hag nou voor advies geven? Die doet toch wat hijzelf wil. Die gaat gewoon zijn eigen visie volgen zonder tussenkomst van wie dan ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018-2022 Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

PSV strijkt één procent op van transfersom die Man United ontvangt na akkoord

Andreas Pereira verruilt Manchester United voor Fulham, zo melden Fabrizio Romano en diverse Braziliaanse media. De 26-jarige middenvelder maakt de overstap voor een vast bedrag van circa 11,5 miljoen euro plus...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren