PSV is op stoom en bevestigt tijdelijke komst van Ki-Jana Hoever

Donderdag, 23 juni 2022 om 09:11Tom Rofekamp • Laatste update: 09:21

Ki-Jana Hoever speelt komend seizoen voor PSV, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. De twintigjarige verdediger wordt voor één jaar op huurbasis overgenomen van Wolverhampton Wanderers. Dinsdag werd al bekend dat de tijdelijke overstap van Hoever naar Eindhoven een kwestie van tijd zou zijn. In het huurcontract is geen optie tot koop opgenomen.

Dinsdag onthulden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International al dat PSV en Wolverhampton Wanderers eruit waren over de rechtsback. Alleen een medische keuring stond een tijdelijke overstap nog in de weg. Directeur voetbalzaken John de Jong toont zich op de clubwebsite zeer verheugd. "We huren Ki-Jana omdat we overtuigd zijn van zijn kwaliteiten en het van doorslaggevend belang vinden dat hij al vroeg in de voorbereiding aansluit", aldus de bestuurder, die ook tekst en uitleg geeft bij de aard van de verbintenis. "Een huur met koopoptie was voor Wolverhampton op dit moment onbespreekbaar. Zij hebben nog maar kort geleden een fikse transfersom voor Ki-Jana betaald. Wij wilden het risico tot wekenlange onderhandelingen niet lopen en hebben daarom snel gehandeld.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Hoever - een rechtsback die ook in het centrum uit de voeten kan - heeft nog een contract tot medio 2025 bij Wolverhampton Wanderers. De Nederlander had echter weinig uitzicht op speeltijd in de Premier League en gaat zijn carrière in de Eredivisie nu nieuw leven inblazen. Afgelopen seizoen maakte hij acht keer zijn opwachting op het hoogste niveau van Engeland, waarvan vier keer als basisspeler. Een jaar eerder deed hij nog twaalf keer mee (vijf basisplaatsen).

In de zomer van 2020 nam Wolverhampton Hoever over van Liverpool voor circa elf miljoen euro. Tot nu toe kwam de verdediger 25 keer in actie voor de club. Hij werd recent publiekelijk vermaand door trainer Bruno Lage die vindt dat de geboren Amsterdammer zowel fitter als professioneler moet worden. Volgens The Athletic heerst er binnen de club nog wel het vertrouwen dat de jeugdinternational van Oranje dit kan oppakken.

Hoever doorliep bijna de volledige jeugdopleiding van Ajax, maar vertrok in augustus 2018 op zestienjarige leeftijd om een Engels avontuur aan te gaan. Hij had nog geen professioneel contract en was daardoor goedkoop op te pikken door Liverpool. Vanaf december 2018 mocht hij met het eerste elftal meetrainen en in januari 2019 maakte hij zijn professionele debuut voor The Reds. "Ik was verbaasd dat ik een contract aangeboden kreeg van Ajax, omdat ik al langer het gevoel had dat ik niet werd gewaardeerd hoe ik vond dat ik gewaardeerd moest worden. Dat ik dan een half jaar later mijn debuut maakte in Liverpool 1, zegt ook wel dat ik in elk geval klaar was voor de Onder 19 van Ajax, denk ik", vertelde Hoever in gesprek met Voetbal International over zijn toenmalige vertrek.

Afgelopen seizoen koos Roger Schmidt bij PSV op de rechtsbackpositie veelvuldig voor Mauro Júnior. De Braziliaan werd omgeturnd tot verdediger en maakte vooral na de jaarwisseling een stormachtige ontwikkeling door. Ook Phillipp Mwene en Jordan Teze kunnen worden ingezet als rechtsback, al werd laatstgenoemde afgelopen seizoen vaak als centrale verdediger gebruikt bij afwezigheid van onder meer André Ramalho en Olivier Boscagli. Het is nog geen zekerheid dat Mauro ook volgend seizoen in het Philips Stadion speelt. De linkspoot wordt in verband gebracht met Benfica, waar hij herenigd moet worden met Schmidt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

105 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Optie tot koop hoop ik ook?

23 juni 2022 om 09:16

Nee helaas niet, heel dom. Eigenlijk leiden wij nu hun speler op en als die het goed doet dan krijgen hun meer geld door verkoop en als die het slecht doet dan verliezen niks.

23 juni 2022 om 09:20

Eerder bericht was dit wel het geval, nu weer niet helaas

23 juni 2022 om 09:33

Hoezo dom, ik vind het prima. Nu een jaartje Hoever en dan heeft Sambo prima de tijd om naar het gewenste niveau te groeien en goed te herstellen van zijn blessure. Mag hij het volgend jaar overnemen van Hoever

23 juni 2022 om 09:39

Maar Hoever zal er toch niet direct staan lijkt me?! Ik snap het ook niet. Of twee jaar huren (met evaluatie en eenzijdige opzegoptie na een jaar) of optie tot koop. Dit lijkt me geen goede zet van PSV.

23 juni 2022 om 09:58

Hoever zat hij eigenlijk van een basisplaats af?
Prima om deze speler er nu al bij te hebben. En inderdaad volgend seizoen hopelijk Sambo op rechtsachter.

23 juni 2022 om 10:31

Huur je een paar spelers snap ik de kritiek, maar 1 speler is toch niet zo een ramp? Misschien heeft PSV nu even het geld nodig om andere posities te versterken

23 juni 2022 om 10:51

Ik vind een speler huren ook geen ramp als je zeker weet dat deze een significante bijdrage gaat leveren. Deze speler heeft weinig gespeeld en lijkt mij niet al voor de basis te zijn gehaald. Ik snap deze niet zo heel goed zonder optie maar misschien zit ik er helemaal naast en zal hij alle wedstrijden spelen.

23 juni 2022 om 11:03

@japie_krekel,

Je hebt voor die positie Mwene, Teze en Mauro.
Denk je dat het goed is om hun allemaal de groei in de weg te staan voor een huurdeal van iemand die niet eens iets bewezen heeft?

23 juni 2022 om 11:27

Afgelopen seizoen stond door blessures Guti achterin

23 juni 2022 om 12:47

Teze moet alles behalve een doorgroei moeten willen maken als RB. Mauro Jr. is geen RB maar heeft die positie alleen maar prima ingevuld. Dus je blijft over met Mwene. Lijkt me juist verstandig om dan iemand erbij te huren voor die positie, zodat Sambo rustig weer in zijn ritme kan komen. Dingen worden wel uit context getrokken.

23 juni 2022 om 09:17

Nope.

23 juni 2022 om 09:42

Wel dom eigenlijk ook geen optie tot koop. misschien dat er dan nog een andere RB bij komt die we wel kopen?.

23 juni 2022 om 10:52

gomes1psv

Bizar dat jouw club dit doet. Hebben geld liggen, die gaan dan toch niet voor zo een club opleiden. Dat je een keer een speler huurt die niet aan de bak komt bij een Chelsea, Man City of Barca, oke. Daar is concurrentie moordend..

Enige wat wel positief is bij PSV, is dat er nu vroeg ingekocht wordt. Ruim voor de VCL de versterkingen binnen.

23 juni 2022 om 11:22

Hoewel vorig jaar ook een zuinigheid werd toegepast die niet in verhouding stond met de transferinkomsten, ga ik er wel vanuit dat dit nog maar het begin is en bewust met de hand op de knip wordt ingekocht nu. Die Benitez is echt wel een huzarenstukje en ik hoop dat PSV die Marlon ook voor een zachte prijs definitief wil aantrekken. Dat PSV geen optie tot koop op Hoever kon afdwingen komt vooral door Wolverhampton. En geeft daarmee PSV toch zeker reden om af en toe ook Shurandy Sambo de ruimte te geven, want die jongen acht ik - meer dan Teze, waar het gaat om potentie - wel in staat om ook door te breken als basisspeler op termijn.

Feit blijft dat PSV nu drie spelers binnen heeft zonder noemenswaardige kosten te hebben gemaakt (salaris, huur) Het kan niet anders of er gaan op het middenveld en in de aanval nog diepteinvesteringen plaatsvinden. Bekend zijn de prioriteiten om Vinicius Souza en De Jong nog binnen te halen en de noodzaak om nog een vervanger voor Gotze te vinden. Verder verwacht en/of hoop ik dat dat Max, Doan, Vinicius en Sangaré nog zullen vertrekken en we ook voor hen nog vervangers te zien krijgen.

Kortom, woest interessante zomer nog voor de boeg!

23 juni 2022 om 12:11

@gomes, ik ben benieuwd wat de zomer gaat brengen. Er wordt in ieder geval op tijd gehandeld nu lijkt het. Vraag me af of je dan naderhand toch de credits bij JdJ wil leggen als het succesvol is, iedereen moet groeien in zijn rol

23 juni 2022 om 12:31

Zeker, ere wie ere toekomt. Alleen vind ik de td geen rol om in te groeien bij een club als PSV en daarmee blijft het een matige beslissing van de club om John de Jong hier als rookie in te plaatsen. En zeker als dat ook nog door de club als verzachtende omstandigheid wordt aangehaald tegen het licht van zijn geblunder de afgelopen jaren. Ik vind het indirect ook wel een aanklacht dat Van Nistelrooij openlijk communiceert dat hij zonder Brands geen trainer zou zijn geworden en de club richting pers het signaal afgeeft dat wat aankopen betreft de lat omhoog is gegaan deze zomer. Dat kan ik niet los zien van Van Nistelrooij en Brands, noch van De Jong en Gerbrands, die in de ogen van Schmidt ook duidelijk te weinig daad bij het woord voegden.

23 juni 2022 om 12:37

Daar ben ik het met je eens. Dat zou normaliter niet moeten echter zag je bij Overmars bijvoorbeeld ook dat het eerste jaar moeizaam was. Ik had persoonlijk ook liever iemand met wat meer vlees in de kuip gezien.

Wat betreft van Nistelrooij ben ik er eigenlijk alleen maar blij om. Het beestje wordt bij de naam genoemd en de excuuscultuur lijkt voorbij. JdJ heeft met Brands een voetbaltechnische man langs zich in plaats van een algemeen directeur. Credits overigens naar Gerbrands want organisatorisch heeft hij het keurig achter gelaten. Tijd om daar nu het voetbalaspect bij te voegen.

23 juni 2022 om 23:23

Met het verschil dat Overmars op een lager niveau, bij Go Ahead Eagles, wel al ervaring opdeed en blijk gaf van creativiteit en handelsgeest in de rol van TD. John de Jong werd gewoon overgezet van Hoofd Scouting naar TD, waardoor er geen fris bloed en geen aanvullende kennis voor het netwerk de club instroomde, slechts een onervaren TD die als eens stagiair over de schouder van Brands mee mocht kijken. In mijn ogen is dat PSV sportief duur komen te staan de afgelopen jaren en alleen de duur verkochte spelers die PSV zelf opleidde of doorontwikkelde verhulden financieel het verlies. Dat Toon Gerbrands de lege prijzenkast wijdt aan beleidswijzigingen in Amsterdam is intussen treffend voor de excuuscultuur waar je aan refereert. Wat mentaliteit betreft vind ik dan ook dat Gerbrands juist een club heeft achtergelaten die omwentelt in excuses en verzachtende omstandigheden, waar de trainer de vrije hand kreeg om ook voortdurend tegenslagen te wijden aan het veld, de scheids, de var, het programma, blessures en andere omstandigheden. Met zijn achtergrond en ultieme topsportmentaliteit als speler lijkt Ruud van Nistelrooij uit heel ander hout gesneden. Voorlopig is zijn geluid verfrissend, al wordt het interessant hoe hij zich houdt bij tegenslag. Maar alleen al zijn claim niet te kijken naar andere clubs - en dus niet voortdurend te wijzen op de financien die Ajax wel heeft - geeft me hoop dat de boel eindelijk eens op scherp wordt gezet bij ons.

23 juni 2022 om 09:22

Belachelijk dat je hem dan wel neemt. Je gaat toch niet opleiden voor een andere club als je nog zat tijd en geld hebt om die positie goed in te vullen? Nederlandse topclubs zouden deze constructie nooit moeten willen. Doe dan de Milik constructie, veel lucratiever.

23 juni 2022 om 09:24

Las dat Wolverhampton 10 miljoen voor hem wilt, veelste veel natuurlijk.

23 juni 2022 om 09:26

Nog altijd beter dan geen optie, je kan dan kiezen of je hem voor dat bedrag over wil nemen. Als die het nu goed doet komt daar nog 5 miljoen bij.

23 juni 2022 om 09:28

Kan wel begrijpen dat psv die 10 miljoen niet gaat betalen. Volslagen belachelijk. En als Sambo het goed doet kan die zijn plek innemen volgend seizoen.

23 juni 2022 om 09:40

@myvision
Het liefst niet, maar als PSV op deze manier al vroegtijdig een (tijdelijke) transfer kan afronden, is dat alleen voor in het voordeel van PSV. Hoever kan wennen aan Van Nistelrooij en PSV en draait zo de hele voorbereiding mee.
Beter geen optie dan helemaal geen speler.

Verder vergeet je even dat Ajax ook Brobbey heeft opgeleid voor een andere club. Belachelijk toch dat je hem dan neemt?

23 juni 2022 om 10:11

Als PSV 4 huurspelers in de selectie zou hebben was ik het met je eens geweest. Maar dat is niet het geval. Nu heb je in ieder geval snel een goedkope extra verdediger in de selectie die het niveau aan zou moeten kunnen (even afwachten wat zijn exacte niveau is natuurlijk). Daarnaast heeft PSV ook veel vertrouwen in Sambo uit de jeugd, dus een eventuele koop zou hem in de weg zitten. Sambo moet echt eerst goed herstellen van een zware blessure, die kan in de loop van het seizoen wellicht aansluiten. Al met al valt het dus allemaal wel mee.

23 juni 2022 om 10:35

@myvision en anderen ... dit is wel erg kortzichtig. Iedereen piept over heel dom en opleiden voor een ander. PSV heeft nu de positie voor goedkoop ingevuld en zich meer tijd gegund voor een structurele invulling. Was een optie tot koop wenselijk ja maar zoals de tekst al aangeeft, was dat niet mogelijk. Jullie redeneren alsof PSV daar niet aan gedacht heeft. Het huren voor Nederlandse top is juist goed om zo voor weinig geld versterkingen binnen te halen om daar mee te presteren in Europa (prijzengeld) en daar weer structureler mee in te kopen. Men redeneert alleen vanuit doorverkopen wat dus zoals ik al zei kortzichtig is.

23 juni 2022 om 12:12

@myvision,

Weet je wat ik belachelijk vindt? Dat je een jeugdspeler transfervrij laat vertrekken. Vervolgens duur terug huurt en daarmee opleidt voor een ander en zich nogmaals in de etalage laat spelen voor andere clubs. Terwijl je geen optie tot terugkoop hebt waardoor je nu de hoofdprijs moet betalen om het terug te kopen en je dat als club ook nog serieus overweegt. Dit zouden Nederlandse topclubs nooit moeten doen. Dit is de allerduurste constructie die je kunt bedenken die ook nog eens je jeugdopleiding ondermijnt.

Ik vind het helemaal geen slechte zet van PSV als zij denken dat Hoever hun direct kan versterken, dan is het een relatief goedkope oplossing. Overigens vond ik het terughalen van Brobbey ook niet eens een hele slechte zet maar wil even aangeven hoe selectief sommige supporters kunnen reageren terwijl hun eigen club een nog veel slechtere actie doet.

23 juni 2022 om 12:21

@burdy: Vooralsnog is de Brobbeyconstructie niet handig, maar was uit nood geboren. Verschil is alleen dat Ajax volgens mij al even bezig is om hem terug te kopen. De man is 20, Ajax haalt hem waarschijnlijk voor een pakweg 20 miljoen en zet hem dan vast tot iets van medio 2026. Hij is zeer waarschijnlijk ook de man in de punt van de aanval van Ajax. En dat is dus investeren. Als hij een paar goals prikt in de CL en net als afgelopen jaar zeer medeverantwoordelijk is voor een kampioenschap, dan verdubbelt hij binnen no time in transferwaarde. Dat ga je niet krijgen bij een gehuurde speler dus ik vind je vergelijking best wel slecht haha.

23 juni 2022 om 16:50

@myvision je bent nu echt iets aan het recht lullen wat krom is. Nogmaals, het feit dat je het al 'gratis' in huis had, weggeeft om later meer dan 10 miljoen te betalen met de hoop later meer geld ervoor te krijgen. Je redeneert alleen vanuit het positieve plaatje. Voor hetzelfde geld koopt Ajax Bronnen nu terug en presteert hij ondermaats. Wat dan? Je vaart teveel op hoop in deze. 'Als, als, als' ... Als is vals in het leven! Zelfs in jouw voorbeeld ben je alsnog je aankoopbedrag kwijt na je droom verkoop wat niet had gehoeven. Nogmaals, een gehuurde speler is een goedkope tussen oplossing waardoor je als club langer de tijd hebt voor een echte lange termijn oplossing. Met Hoever kan PSV ook beter presteren waardoor een structurele oplossing makkelijk binnen geharkt kan worden. Is Hoever waardeloos geen brokken gezien de huurprijs heel laag was. Je redeneert net als velen hier enkel vanuit doorverkoop mogelijkheden alsof alleen daar winst in zit. Kortzichtig!!!

23 juni 2022 om 23:25

Ajax huurde Brobbey zonder optie tot koop?

"Hij koos voor de concurrent". Je kan pas kiezen als Ajax hem serieus wou hebben en dat was niet het geval. Dus de kop klopt van geen kanten want Ajax wou hem niet perse hebben, waren alleen geïnteresseerd.

23 juni 2022 om 09:16

Fijn dat je zo goed weet hoe het allemaal zit bij Ajax. Net zoals jullie toen Zahavi niet wilde, toch?

23 juni 2022 om 09:19

Ik denk dat Ajax best wel interesse had maar alleen om te kopen. In zo'n huurconstructie is Ajax niet geïnteresseerd.

23 juni 2022 om 09:21

Klopt, Brobbey is daar een prima voorbeeld van. Hou toch op joh, die lange tenen passen een godenzoon toch niet?

23 juni 2022 om 09:24

Brobbey was uit nood geboren, dat weet je toch wel. Het is niet handig gegaan, maar is absoluut niet te vergelijken met een huurconstructie eind juni beklinken wanneer je nog meer dan tijd zat hebt om dat anders op te lossen.

23 juni 2022 om 09:57

Uit nood? Omdat Haller twee wedstrijden heeft gemist door de Afrika cup? De selectie van Ajax is zo breed dat ja Tadic ook in de spits had kunnen zetten bijvoorbeeld. Dus uit nood wil ik het zeker niet noemen. Dus gewoon om de selectie te versterken en de boel scherp te houden betreft concurrentie voor de laatste half jaar.
Wat een onzin zeg, ik snap werkelijk waar niet wat je bezielt. Waarom is het erg om toe te geven dat clubs dit soort constructies vaker doen helaas. Ik ben er ook geen voorstander van.
Daarnaast, weet je wat nog belachelijker is? Brobbey transfervrij laten gaan om hem vervolgens na een half jaar weer te huren en daarna proberen te kopen!

23 juni 2022 om 10:10

Ajax miste toch duidelijk een stormram in de 1ste seizoenshelft, omdat danilo bedroevend slecht was. Je kan zeggen wat je wil van de huur van Brobbey, maar zijn goals waren echt enorm belangrijk. Die hebben ons misschien wel kampioen gemaakt, want zo'n 2de spits is precies wat Ajax al een half seizoen miste.

23 juni 2022 om 10:36

En misschien heeft Hoever dezelfde impact bij PSV, dan ben ik net zo euforisch. Geen optie tot koop is natuurlijk niet meest favoriete oplossing, maar één speler huren zonder koopoptie op een positie waar je echt versterking nodig hebt, zo erg is het allemaal niet.

23 juni 2022 om 10:42

Ja maar dat is toch altijd wat je hoopt als je een speler huurt? nergens word gezegd dat het huren van een speler geen toegevoegde waarde kan zijn binnen een elftal en het winnen van wedstrijden.
Brobbey heeft zich de tweede seizoenshelft nog meer op de kaart gezet en daar is Leipzig maar al te blij mee.

23 juni 2022 om 12:16

Wat een onzin, wat was de noodzaak dan? Haller was niet geblesseerd en had ook voldoende andere alternatieven als dat wel was gebeurd. Bovendien waren er ook andere opties beschikbaar als er echt een noodzaak was. Nu is er nog steeds geen noodzaak en overweegt Ajax hem zelfs voor de hoofdprijs te kopen... Terwijl er nog meer dan tijd zat is om een andere oplossing te kiezen.

23 juni 2022 om 13:01

Ajax heeft Brobbey ook nog niet gekocht, dus over hoofdprijs en andere oplossing valt nog niks te zeggen. Daarnaast vergeten jullie dat Brobbey ook vorig seizoen als stormram al van enorme waarde was. Ajax wist precies wat ze binnen haalde en Brobbey had een groot aandeel in de landstitel. In de eerste seizoenshelft liet Ajax met beter voetbal meer punten liggen, omdat ze geen Brobbey/huntelaar meer hadden bij een 0-0 voor de laatste 20 minuten. Ajax won op een gegeven moment 4 keer achter mekaar na de 85ste minuut mede door de chaos die Brobbey met zich mee bracht net zoals dat seizoen ervoor. Bij hoever is het toch meer afwachten. Kent de club niet en heeft veel minder minuten en indruk dan Brobbey gemaakt op het hoogste niveau. Die moet eerst nog maar het niveau hebben.

23 juni 2022 om 09:16

Och och, niet zo kleinzerig a.u.b. Het klopt toch dat hij voor de concurrent van Ajax (PSV) heeft gekozen?

23 juni 2022 om 09:19

Hij koos toch ook voor de concurrent? Ongeacht of Ajax nou interesse heeft of niet.

23 juni 2022 om 09:20

Of Ajax nou wel of niet concreet was, hij koos toch voor de concurrent van Ajax? Dus dat klopt gewoon. Wat niet klopt is dat jij vervolgens zelfs concludeert dat de kop niet klopt, terwijl die luidt: 'psv is op stoom en bevestigt tijdelijke komst van Ki-Jana Hoever.' Hoe zit daar nog lucht tussen om het over de mate van interesse van Ajax te willen hebben?

23 juni 2022 om 10:03

Alleen als Ajax hem wou hebben kon ie serious kiezen haha zet je bril af

23 juni 2022 om 10:45

Oh zo salty, je krijgt een keer een speler niet en meteen was had maar een klein beetje interesse.

Naar waarschijnlijk ook met een optie tot koop. In dat geval kun je er geen buil aan vallen. Zonder koopoptie niet per se een goede deal denk ik. Ben benieuwd wat voor niveau deze jongen heeft? Basisspeler of meer een talent voor de toekomst?

23 juni 2022 om 09:43

In de eerste alinea staat zonder optie tot koop. Ken de details verder niet, en geen idee of de pers die weet, maar zonder een optie weet je dat je na een jaar weer opnieuw moet zoeken zonder dat je er wat voor terugkrijgt. Tenzij ze een % van een toekomstige transfer krijgen (de Lammers verhuurconstructie met Heerenveen).

Hoever is een reserve van Wolverhampton!! Op stoom?

23 juni 2022 om 09:19

Bergwijn is een reserve bij Tottenham, kan er ook niets van natuurlijk.

23 juni 2022 om 09:21

Banken achter Semedo of banken achter Son is wel een verschilletje he.

23 juni 2022 om 09:24

Semedo zou bij zowel Ajax als psv ook basis staan. Dus dat zegt niet veel over de kwaliteiten van Hoever.

23 juni 2022 om 09:24

Is zeker geen topvoetballer, maar voor Eredivisiebegrippen is het gewoon een goede versterking.

23 juni 2022 om 09:44

Huren of meer dan 25 miljoen betalen is ook een verschil.

23 juni 2022 om 09:46

Nou eigenlijk valt dat wel mee want Semedo is gewoon een hele goede back. En Bergwijn is een zogenaamd super talent veel groter talent dan Hoever dus dat maakt het verschil met Son dan toch ook kleiner..

Goede aanwinst voor PSV op de rechtsback. Nu nog een centrale verdediger bij. Linksback zou ik Mauro Junior gewoon het vertrouwen geven. Minimaal 1 spits erbij (denk zelfs 2 als Romero vertrekt). En verder een kwestie van Gakpo behouden. Oja ik vergeet dat er ook nog een vervanger voor Gotze moet komen. Toch nog wel wat werk aan de winkel

Hopelijk met een optie tot koop. Zou een goede versterking zijn voor de achterhoede.

23 juni 2022 om 09:21

Helaas niet.

Prima als back-up voor PSV met de lange afwezigheid van Boscagli. Ben benieuwd hoeveel hij bij Liverpool en Wolves heeft opgestoken en of hij zich staande kan houden in de Eredivisie.

Huren vind k persoonlijk nooit echt fijn maar Psv zou wel een talentvolle Rechtsback hebben wie nog 1 jaar moet doorgroeien anders had je beter een Rechtsback kunnen kopen

23 juni 2022 om 09:21

Ajax moet ook op zoek naar een rechts back en ik zou het anders echt niet weten. Goeie zet van PSV vind ik, huren en zien wat er gebeurt.

23 juni 2022 om 09:32

Ajax gaat niet op zoek naar een rechtsback en vangt het intern op.

23 juni 2022 om 10:01

Waar ik persoonlijk niet écht heel blij van wordt...

23 juni 2022 om 11:34

Volgens Schreuder is de rechtsback wel degelijk een positie waar naar gekeken wordt, hij zei er alleen wel bij dat er ook gekeken moet worden naar wat er op dit moment is in de club.

23 juni 2022 om 09:26

Sambo komt terug van zware blessure, maar dat zou in principe de toekomstige rb van psv moeten worden.

23 juni 2022 om 09:53

Dan kan ik een huurconstructie zonder koopoptie begrijpen. Maar wel vreemd dat Psv dan niet voor een ervaren kracht gaat i.p.v. een talent waar je vooraf toch nooit helemaal zeker over kunt zijn.

Huur zonder optie dat is wel jammer. Echter kunnen we het geld wel in een goede sprits steken en dat is hard nodig. Ook wel fijn dat het nu al rond is zodat hij alles mee kan doen.

23 juni 2022 om 09:21

Spritsje bij de thee. Altijd lekker!

23 juni 2022 om 09:28

Altijd een goeie investering toch😜 maar bedoelde spits😇

Ik had t een toptransfer gevonden als we een optie tot koop hadden. Nu is dit niets. Als t niets is, kan je hem weer terugsturen. Heeft hij een topjaar, dan wordt de prijs misschien hoger en kan je m volgend jaar nog steeds niet halen. Enige voordeel nu is dat hij snel aan kan sluiten.

Met alle benodigdheden en het misschien blijven van Sangare en Gapko is dit misschien de beste oplossing. Toch had ik hier graag optie tot koop gezien, vind huren zonder optie tot koop nooit top 3 team waardige constructies.

Ik vind dit maar een deal van niks. Huren zonder optie tot koop. Dan moet PSV Hoever als een dusdanige kwaliteits impuls zien dat alleen huren het waard is. Ik ken Hoever misschien niet goed genoeg maar zo goed is hij toch nog niet?

Dat er geen optie tot koop bij zit zegt niets. als wij tevreden zijn over Hoever kunnen we altijd gewoon een bod doen. ik weet verder niet echt of hij gelijk basis gaat spelen want ken Hoever alleen van naam eigenlijk.

23 juni 2022 om 09:56

Als wolverhampton nu 10 miljoen wil zien, wordt dat natuurlijk alleen maar meer als hij het goed doet bij Psv. En als hij het niet goed doet hoeft Psv hem natuurlijk niet te hebben. Zeker een nadeel dat er geen koopoptie bij zit.

23 juni 2022 om 10:07Het is altijd aan nadeel als er geen koopoptie bij een huurdeal zit. Echter is het wel zo dat de mogelijkheid nog steeds bestaat dat Sangara en Gapko blijven (zeker na de positieve woorden van Ruud hierover). Hiernaast hebben we nog wel eigenlijk twee spitsen nodig, en een centrale verdediger. Zonder het inkomen van Sangare en Gapko zullen we dus moeten kijken naar mogelijke goedkopere opties zoals nu bij Hoever.

edit; dit was op de reactie van Lampen uiteraard.

Ik ben hier totaal niet blij mee. Het is maar de vraag of hij überhaupt goed genoeg is voor de basis. Als je iemand gaat huren onder deze voorwaarde, dan is dat alleen veroorloofd imo als het gelijk een versterking is voor de basis 11. Of als je écht niemand anders kan vinden die even goed is en onder betere voorwaarde naar PSV kan komen. Hopelijk is het gewoon puur aanvulling en gaan ze alsnog voor een directe versterking.

23 juni 2022 om 10:57

Psvgillingham

Hoe staat het eigenlijk met Teze? Wilt hij nog steeds perse rechtsback of heeft dat losgelaten?

23 juni 2022 om 14:40

Teze wil juist geen rechtsback. Teze speelt het liefst centraal, want aanvallend is het sowieso vrij pover.

23 juni 2022 om 16:43

Dit klopt niet. Afgelopen seizoen wilde hij juist niet meer CV. Daarom haalde PSV Ramalho en geen opvolger voor Dumfries.

Geen fan van huur zonder optie tot koop maar uiteindelijk hadden we wel gewoon versterking op deze positie nodig. Prima versterking lijkt me.

Nou kom op ajax, nu jullie. Mogen wel 4 spelers bij voor komend seizoen. Tijd voor KjH om aan de bak te gaan!

23 juni 2022 om 10:13

Maak je geen zorgen. Zodra Haller weg is zal Bergwijn komen. Verder is de kans groot dat ook Brobbey nog komt. Als de rest blijft hoeft er verder ook niet per se iets bij.

23 juni 2022 om 10:57

psv topic dit jongens.....

Laten we het daarbij houden.

Leuk om die jongen in de Eredivisie te zien! Blijft toch altijd zonde, al die vroeg vertrokken spelers naar Engeland. Zelden breekt er eentje echt door nl

Dan mag ik hopen dat er in ieder geval afspraken gemaakt zijn over een eventuele transfersom, dat huren zonder optie tot koop is in mijn ogen alleen nuttig als een speler direct iets toevoegt en er écht geen alternatieven zijn. Rodriguez was een mooi voorbeeld, bracht het niveau omhoog en stond er gelijk, verder hadden we geen fatsoenlijke backs dus dan is dat een goede optie. Nu ben je gewoon een speler aan het opleiden voor een andere club.

Goede deal en goed uitgelegd door de jong, die niet wilde wachten tot einde zomer voor evt een koop optie. Nederlandse jongens die in aanmerking komen voor de topclubs in de Eredivisie zijn schaars en niet makkelijk om te halen (zie bijv Bergwijn). Met Benitez voor Drommel en evt een Gakpo die vertrekt, hou je anders voor de basis alleen Teze en Veerman over met een Nederlandse nationaliteit. We zijn de kritieken iig voor!

23 juni 2022 om 10:48

Of je negeert die kritieken en trekt spelers aan op basis van hun kwaliteiten. Onverstoorbaar zijn en je niet laten leiden door kritieke over een gebrek aan NL'ers of eigen jeugd. Voor de fans maakt het imo ook niet uit, uiteindelijk gaat het om iemands karakters en kwaliteiten (Gomes, Guardado, Lozano, Mertens, Arias) en niet nationaliteit (ik noem bijvoorbeeld een Rosario, Drommel, Maher, Narsingh).

23 juni 2022 om 11:02

Psvg

Ja vooral bij PSV hebben jullie goede ervaringen met buitenlandse spelers.. Jij noemt een paar, maar ik zou eerder denken aan Romario, Ronaldo, Kezman en Luc Nillis. Wat een geweldenaren waren dat zeg.

Eigenlijk bizar, dat jullie bijna altijd super aanvallers gehad hebben.

23 juni 2022 om 11:04

Denk dat een mix toch belangrijk is. 25 gasten uit Zuid Amerika gaat niet werken daar ben ik van overtuigd er komt meer bij kijken dan alleen voetbalkwaliteiten en het voetbal zelf. Denk dat het wel degelijk van groot belang is dat er enkele Psvers/ Nederlanders zijn die buitenlanders op gang kunnen helpen. Bij PSV zat die mix wat mij betreft al goed hoor.

23 juni 2022 om 11:29

Helemaal mee eens hoor, van mij hoeft het ook niet zo. Maar ik kan begrijpen dat de club iets van herkenbaarheid wilt en toch een aantal Nederlandse invloeden wilt behouden. Daarnaast lijkt me dit een ideale constructie om Sambo klaar te stomen voor PSV 1. Net zoals een Marlon de blessures van Boscagli en van de Blaak kan opvangen.

Het afgelopen seizoen leek de selectie vooral dun, doordat de grotere talenten in Jong zwaar geblesseerd raakte (oppergard, sambo, van de Blaak). Maar ook hun zul je perspectief moeten bieden in de toekomst.

23 juni 2022 om 11:48

En toch draait die kritiek om richting JdJ zodra er geen kwalitatief elftal staat bij aanvang van de voorrondes CL. Bovendien snap ik best dat dit een goede optie is aangezien er nu meer geld in het salarishuis overblijft om een echte topper aan te trekken en onze twee echte toppers te behouden. Daarnaast krijg je bij een goed seizoen van Hoever ook hem mee waardoor hij zelf een voorkeur voor een transfer krijgt.

Ik ben er normaal ook geen fan van, maar we moeten niet doen alsof er 6 huurspelers rondlopen en dit het beleid is. Gewoon een buitenkansje dat goed uit kan pakken, niets meer.

Stelt me teleur dat hier geen optie tot koop op zit. De jongen is 20 jaar oud en het zou mij verbazen als hij dit seizoen direct op champions league niveau zit. (het niveau waar je heen wil als club)

Dan vind ik het niet aansluiten bij je ambities als je deze speler huurt zonder optie voor de lange termijn. Hij heeft in totaal 3 x een volledige wedstrijd mogen spelen voor Wolverhampton dus zoveel vertrouwen hebben ze ook niet in die jongen. We hebben ons een beetje laten afbluffen.

Een jaar huren zonder optie tot koop, ik zie daar het nut niet zo van. En ik zie het wel gebeuren dat als hij het goed doet, dat Ajax er dan over een jaar weer mee aan de haal gaat.

23 juni 2022 om 11:11

@cabinsesence

Laten wij dat hopen!! Straks elftal met spelers die gemaakt hebben bij PSV 1.

Ihattaren, Bergwijn, Malen, Gakpo (moet wel mislukken in het buitenland dan), Mertens, Strootman, Brenet, Willems (geen idee wat we met laatste 3 moeten, maar het kan!) en wie vergeet ik nog?

23 juni 2022 om 11:18

Lukassen, Narsingh en Ritzmaier.

23 juni 2022 om 11:42

@mrkrillin:

Je kunt er wel cynisch op reageren, maar ik was serieus. Als Hoever komend seizoen de pannen van het dak speelt, dan is het gewoon een realistisch scenario.

Een jonge Nederlandse speler die het goed doet in de eredivisie is voor Ajax toch altijd interessant? Zeker als het ook nog eens een Amsterdammer is die door Ajax opgeleid is. En als ze hem over een jaar willen halen, dan is er helemaal niets wat PSV daar aan kan doen. Dat vind ik als PSV-supporter geen fijn idee.

23 juni 2022 om 12:07

Pijlsnel

Hahah oke jij wint..met die namen zet je mijn laatste opties buitenspel.

@cabinssence

Sorry was een grapje hoor. Knipoog reactie.

23 juni 2022 om 12:55

Tijd zal t leren Cab. Misschien staan er in Engeland 2 betere voor hem over een jaar, heeft ie met een succesjaar bij PSV het kampioenschap gepakt en t super naar zin onder Ruud. Balletje kan raar rollen.

Vind dit maar een vreemde transfer. Een talent huren voor een jaar zonder optie tot koop.
Ik snap dat PSV geen zin had in lange onderhandelingen, ook gezien het vroege begin van het seizoen.

Maar het is nergens zeker dat deze jongen er gelijk staat. Geef dan eigen talent een kans.

Kan me niet voorstellen dat ze geen andere rechtsback op het lijstje hebben staan die niet gekocht kan worden.

23 juni 2022 om 11:44

"geef dan eigen talent een kans."

Dan moet dat eigen talent er alleen wel zijn. PSV staat er nou niet bepaald om bekend dat ze de ene na de andere goeie verdediger opleiden.

23 juni 2022 om 13:35

Ik heb geen idee van wat er in de jeugd rondloopt, laat ik dat voorop stellen.
Maar met alle respect een rechtsback moet toch wel in jong of -19 rondlopen?

Maurice junior speelt toch rechtsback? Sambo keert terug van een blessure, weet niet hoe lang dat nog duurt?

Tot die tijd kun je het toch wel uitzingen met een speler uit jong of -19?

23 juni 2022 om 12:07

Sambo is aan het terugkeren van een langdurige blessure.

Ik weet niet Hoever we er blij mee moeten zijn.. Tis een lapmiddel in deze. Ik ga er vanuit dat hij super gemotiveerd zn carrière een boost wil geven, een breuk kun je er niet aan vallen zo. Maar dit lijkt zwaar korte termijnwerk. Hoeft natuurlijk niet persé negatief uit te pakken. Sambo kan een jaar rijpen na zn zware blessure.

Dit is een John de Jongetje, waardeloze deal, gaat ons echt niet sterker maken. Schijnt ook nog eens een lastig ventje te zijn, wat moet je hiermee?

Toch een gok. Het zal vooral aan zijn houding gaan liggen maar je haalt hem nu in de wetenschap dat je hem max 1 seizoen hebt. Hij zal dus moeten leveren voor PSV en zichzelf (dat is een voordeel).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Wolves U23 2 0 0 0
2021/2022 Wolverhampton W. 8 0 1 0
2020/2021 Wolverhampton W. 12 0 1 0
2019/2020 Liverpool U23 7 0 2 0
2019/2020 Liverpool 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Foto van oplettende fan bevestigt aanstaande transfer van Xavi Simons

De presentatie van Xavi Simons als nieuwe speler van PSV lijkt niet lang op zich te laten wachten. De Nederlander van Paris Saint-Germain werd door een oplettende fan gespot toen hij...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren