Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Meest teleurstellende PSV’er uitgelicht: ‘Hij is een echte misrekening'

Laatste update:

Rik Elfrink ziet Ki-Jana Hoever als de grootste tegenvaller bij PSV van dit seizoen. Dat vertelt de clubwatcher van het Eindhovens Dagblad in de Peesjevee Podcast. De twintigjarige rechtsback maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Wolverhampton Wanderers naar PSV, maar maakte tot dusver geen onuitwisbare indruk op Elfrink.

“Van Ki-Jana Hoever hadden we eigenlijk in de voorbereiding al gezien dat dat ‘m niet zou worden”, begint Elfrink. “Die is verdedigend veel te zwak. Dat vind ik echt de grootste PSV-tegenvaller van dit seizoen, hij is gebleken een echte misrekening te zijn tot nu toe.” Tot dusver speelde Hoever acht duels in het eerste elftal van de Eindhovenaren, waarvan hij er vier in de basis startte.

“Aan de bal heeft hij best kwaliteiten, maar verdedigend is hij veel te zwak”, vervolgt de journalist. “En Hoever is toch een dure klant; met hoge verwachtingen gehuurd van Wolverhampton Wanderers en was eigenlijk de beoogde basisrechtsback. Als je nu kijkt hoeveel minuten hij heeft gemaakt, is dat erg teleurstellend.”

Verder laat Elfrink zich in de podcast ook uit over twee concurrenten van Hoever voor de rechtsbackpositie: Shurandy Sambo en Phillipp Mwene. Sambo wordt dit seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam, iets wat Elfrink niet helemaal begrijpt. “Sambo doet het volgens mij prima bij Sparta. Ik snap eigenlijk niet dat je zo’n speler uit de eigen jeugd hebt en dan Phillipp Mwene daar (op de rechtsbackpositie, red.) neerzet. Mwene is een prima selectiespeler en een dappere jongen, maar ik zou er als club voor kiezen om Sambo door te ontwikkelen op die plek.”

Ben je het eens met Elfrink?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je van een speler niets verwacht, en hij brengt ook letterlijk niets. Valt hij dan tegen of brengt hij wat je had kunnen verwachten?

15 november 2022 om 22:19

Waarom zou je een speler halen waar je niets van verwacht ??

15 november 2022 om 22:51

Mwah, ik had ook veel meer van hem verwacht. Heeft toch de nodige wedstrijden in de Premier League gespeeld. Had toch wel verwacht dat hij de Eredivisie toch wel aan zou kunnen. Kan hij ook wel, maar schijnbaar niet bij de top van Nederland.

15 november 2022 om 23:22

Niet dat ik er niets van verwacht had, maar in ieder geval niet veel. Jonge jongen die bij Wolves ook niet echt meer speeltijd kreeg. Had gehoopt dat hij zich zou ontwikkelen, maar in de afgelopen maanden heb ik daar nog weinig van gezien. Moet wel vertellen dat ik hem niet zie trainen haha maar wat ik heb gezien in wedstrijden is het gewoon nog niet goed genoeg voor PSV.

Terugsturen naar Wolves en van Ewijk halen als eerste rechtsback. Degene die Hoever hebben gescout moeten ook maar eens goed achter hun oren krabben. Ik dacht dat Manolev slecht was, maar Hoever is nog een graadje erger. Gelukkig was hij maar gehuurd

15 november 2022 om 21:24

Achteraf makkelijk praten. Hoever is altijd een van de grotere talenten van zijn lichting geweest en is op zijn 16 jarige leeftijd al gedebuteerd bij Liverpool. Heeft daarna op 18 jarige leeftijd een overstap gemaakt van bijna 10 miljoen naar de Wolves, wat geen groot succes was maar hij heeft wel wat gespeeld.

van Ewijk lijkt mij momenteel ook de betere speler. Maar wie weet stelt hij ook gigantisch teleur bij PSV en dan zie je mensen precies hetzelfde verhaaltje neerzetten.

16 november 2022 om 07:12

Memphis, je zou zo bij psv in de scouting kunnen. Alles wat je in de eerste alinea noemt zal best waar zijn, maar compleet irrelevant als je een speler gaat aantrekken. Dan wil je weten hoe die er nu voorstaat, wat zijn kwaliteiten nu zijn.

15 november 2022 om 21:43

In balbezit laat Hoever echt wel zijn potentie zien. Helaas verdedigend liet hij wat steken vallen, maar ergens ook niet heel gek als je ziet hoe weinig hij heeft gespeeld de afgelopen jaren. Toch wel jammer, want zijn voorzetten in combinatie met Luuk zouden een wapen kunnen zijn. Ik vraag me sws af of wij met dit spelersmateriaal niet vaker met wingbacks moeten spelen. Backs aanvallend in hun kracht en 3 cv’s die complementair aan elkaar kunnen zijn. Luuk in de punt, en twee aanvallend middenvelders daaronder.

15 november 2022 om 23:25

Ik snap de hype over van Ewijk eigenlijk niet zo. Misschien zie ik het uiteindelijk helemaal verkeerd maar ik denk persoonlijk dat hij te kort komt voor de top in Nederland. Al laat ik hem graag mijn ongelijk bewijzen, en hoop ik voor hem natuurlijk dat hij gewoon een hele mooie carrière zal hebben!

16 november 2022 om 08:56

In het artikel wordt verwezen dat ze niet begrijpen dat Sambo verhuurd is en het nu goed doet bij Sparta.
Dit lijkt mij juist een positieve ontwikkeling, want volgend jaar kunnen Sambo en Mwene uitvechten wie gaat spelen.
Voor PSV hopende dat Mauro fit is en blijft voor links, want dan zijn je back posities goed ingevuld.

Overigens vind ik van Ewijk een prima speler en kan zeker aansluiting vinden bij de top 3. Vind overigens dat Ajax een groter probleem heeft op de back posities dan PSV, maar dat geheel terzijde.

16 november 2022 om 13:31

Maar was Sambo niet gehuurd met een optie tot koop voor Sparta? Of zoiets dacht ik gelezen te hebben.

Mocht Sambo gewoon ''kaal'' gehuurd zijn, dan is het een goede optie geweest om hem te verhuren. Jaartje overbruggen met Teze en Mwene op de back moet lukken. Zeker als Boscagli (hopelijk) binnenkort weer terug is. Dan heb je gewoon met Mwene - Teze - Boscagli - Mauro een goede defensie staan.

Achteraf is het heel makkelijk, maar in principe is de keuze vrij logisch. sambo krijgt nu een jaar om meer ervaring op te doen en de volgende stappen te maken. In de tussentijd huur je een speler waarvan je verwachtte dat hij verder is dan dat Sambo nu is. Je kunt je afvragen hoeveel speeltijd sambo bij psv zou krijgen

15 november 2022 om 21:52

Sambo was vorig jaat lang geblesseerd dus zo raar vind ik het niet om hem eerst ergens anders te stallen. Kan die veel eedstrijden op niveau spelen

16 november 2022 om 04:45

Spelers huren kost ook gewoon geld he. Scouts hadden kunnen zien dat Hoever niet (aanzienlijk) beter/verder is dan Sambo. Waarom dan daar je geld aan uitgeven?

16 november 2022 om 08:59

Zodat je Sambo ervaring kan laten opdoen bij een andere club, waar die (als het goed is) veel aan spelen toe komt. In een verder verleden is dit ook gebeurd bij Blind (gronningen) en Verthongen (rkc). Hopen voor PSV dat hij volgend jaar de concurrentie kan aangaan/winnen voor een plekje bij de eerste 11. Daarnaast doet Obispo het ook aardig, waardoor Teze nu ook vaker op Rechtsback speelt dus met die kennis was Sambo helemaal niet aan bod gekomen.

17 november 2022 om 12:07

Maar hoeveel zou Sambo bij PSV aan het spelen toe gekomen zijn ? Dit terwijl hij bij Sparta wel veel speelt. Natuurlijk hadden ze bij PSV gehoopt dat ze aan Hoever meer gehad hadden, maar zeker voor de langere termijn is dit de beste optie !!

16 november 2022 om 13:30

Branthwaite heeft anders al wat goede potten gespeeld hoor. En Montes is misschien wel niet meer te betalen afgelopen jaar na al die injecties?

Sambo speelt nu een jaar volledig Eredivisie, dat is goed voor hem. Met Mwene of Teze heb je nog voldoende opties om dit jaar te overbruggen.

Onbegrijpelijke transfer vanaf dag één. En dan te bedenken dat PSV hem eigenlijk definitief wilde overnemen. Duizendmaal dank aan Wolves dat ze dat niet wilden. Als PSV-supporter is het onverteerbaar dat je Hoever hebt rondlopen terwijl Arias transfervrij is en ook in een veel eerder stadium al voor een laag bedrag teruggehaald had kunnen worden

15 november 2022 om 21:12

Aan Arias moeten we ook niet meer willen beginnen. Zit al jaren met blessures in de knoop en heeft lang geleden voor het laatst gespeeld. Ik heb er weinig vertrouwen in dat hij zijn oude niveau haalt. Wat mij betreft haalt PSV iemand als van Ewijk of Smal op.

15 november 2022 om 22:58

Arias haal je alleen nog maar binnen op sentiment. Zoals je zegt; Arias is nog transfervrij, clubs hebben meer dan een half jaar gehad om Arias binnen te hengelen voor Noppes maar geen enkele club heeft gebeten. Dat spreekt boekdelen over zijn huidige vorm en blessuregevoeligheid. Na al die slepende blessure verhalen van de afgelopen jaren kijk ik persoonlijk niet echt uit naar een oude, duurbetaalde, blessuregevoelige Arias.

Ik dacht dat hij Obispo bedoelde. Ik was Hoever al vergeten, daar verwacht toch niemand meer iets van.

15 november 2022 om 23:50

Obispo is heus niet de slechtste speler van PSV. Hij kan echt wel wat, heeft prima wedstrijden gespeeld en heeft vooral een ijzersterke tackle in huis. Maar hij is te wisselvallig. En dat mag niet als je verdediger bent op dit niveau.

16 november 2022 om 02:21

Heeft zeker prima wedstrijden gespeeld, maar bijna in elke wedstrijd van echt hoog niveau een hele grote fout. Jammer voor hem als hij dat niet had was het een prima verdediger, maar dat gebeurt niet. Jammer voor die jongen, maar Boscagli komt daar te spelen.

Na de eerste twee oefenwedstrijden in de voorbereiding had ik (en velen met mij) al gezien dat dit niks ging worden. Nonchalant en stond steeds verkeerd te dekken. Onbegrijpelijk dat zoiets door de scouting komt.

15 november 2022 om 21:54

Zal wel op naam en potentie gescout zijn.

Hoever kan gewoon echt niet verdedigen. Opkomend laat hij af en toe nog wel wat leuks zien. Als hij zich om laat scholen tot rechtshalf of rechtsbuiten, dan zie ik hem misschien de middenmoot van de eredivisie nog wel halen. Maar dat lijkt mij het hoogst haalbare.

In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Betis, zei ik al na 15 minuten tegen mijn vrienden dat Hoever een ramp was. Hij dekte continue op 5 meter van de tegenstander en als hij dan een keer opschoof, stond hij aan de buitenkant te dekken.

Dat heeft niets met vorm of zo te maken. Het is pure onkunde. Oppegard heeft trouwens precies hetzelfde probleem. Die is tegen zijn landgenoten in de EL wel 15 keer links en rechts voorbij gelopen.

Kortom, in de winterstop afscheid nemen van Hoever. Gewoon een enorme blunder van de scouting. Huur voor een jaar was € 2,5 miljoen. Daarvoor had je gemakkelijk iets beters kunnen halen. Voor het dubbele haal je die back van Heerenveen. Kan uitgroeien tot een Dumfries 2.0

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren