Feyenoord staat vertrek van drietal niet in de weg: Malacia moet eerste zijn

Vrijdag, 17 juni 2022 om 21:40 • Laatste update: 22:00

Het vertrek van Tyrell Malacia moet het startschot vormen voor de transferperiode bij Feyenoord, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Olympique Lyon is nadrukkelijk geinteresseerd in de vleugelverdediger en heeft zich met een verhoogd bod in De Kuip gemeld, al moet er volgens de krant nog wel iets bij om tot een akkoord te komen. Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, geeft eveneens te kennen dat de Rotterdammers bereid zijn om mee te denken met Luis Sinisterra en Marcos Senesi, al hoopt hij Orkun Kökçü en Lutsharel Geertruida te kunnen behouden.

Arnesen wil niet al teveel kwijt over de onderhandelingen met Olympique Lyon over Malacia. “We hebben voor onze spelers in algemeenheid bedragen in ons hoofd. Als het niet genoeg is, doen we het niet”, zegt Arnesen in het Algemeen Dagblad. “Intern praten we daar uiteraard over. Jongens als Sinisterra, Senesi en Malacia lijken wel toe aan een stap, maar dan moet het wel voor alle partijen goed zijn. Is dat zo, dan staan we de spelers niet in de weg. Kökçü en Geertruida? Daar is ook belangstelling voor, maar die willen we heel graag langer houden.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dat Arnesen pas aan de slag kan met inkomende transfers als er spelers verkocht worden, baart hem nog geen zorgen. “Dat moet je pas doen als het ergens in augustus nog steeds wachten op spelers is”, benadrukt de technisch directeur van Feyenoord. De Rotterdammers versterkten zich al met Danilo, die transfervrij werd overgenomen van Ajax. “We zijn bezig. Geduld hoort bij dit vak.”

Een langer verblijf van Guus Til – die afgelopen seizoen gehuurd werd van Spartak Moskou en in principe terugkeert naar Rusland – behoort nog tot de mogelijkheden. “De FIFA beslist aan het einde van de maand over de situaties van de spelers in de Russische competitie. Niemand mag nu zakendoen met die clubs, want je kunt geen geld overmaken of geld van ze ontvangen. Ik verwacht niet dat spelers daar transfervrij weg mogen, maar misschien zijn er wel andere mogelijkheden. Dat moeten we scherp in de gaten houden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door repelsteel76)

Malacia 20, Senesi zal minder zijn gezien z’n contract, Sinisterra minimaal 25. Dan kan je een gedeelte herinvesteren in spelers en een gedeelte opslaan voor later. Niet als een malle opnieuw uitgeven en een buffer voor de toekomst creëren.

17 juni 2022 om 21:51

Feyenoord heeft een optie in het contract van Senesi laten opnemen dus die kan voor een extra jaar worden vastgelegd.

17 juni 2022 om 21:56

En wanneer kan die geactiveerd worden dan? Of is het geen eenzijdige optie? Mocht die optie er zijn, dan hadden ze die toch allang gelicht?

17 juni 2022 om 22:16

Waarschijnlijk (mogelijk) heeft de optie ook negatieve consequenties waardoor ze daar mee wachten.

17 juni 2022 om 22:18

Als Senesi niet vertrekt deze zomer en ze lichten de eenzijdige optie in de winterstop is dat vroeg zat toch?

17 juni 2022 om 22:43

Als het onderdeel van die optie is dat Senesi bij het lichten daarvan een bonus van een miljoen krijgt, ik noem maar wat, dan snap ik dat ze wachten.

18 juni 2022 om 00:15

In dat contract zal heus wel staan dat hij dan met terugwerkende kracht het salaris krijgt. Anders kan je dit uitstellen tot 6wkn van te voren.

Na al die geruchten van afgelopen dagen waar ik niet echt gelukkig van werd hoop ik dat de uitgaande transfers komende week al van start gaan. De voorbereiding op het nieuwe seizoen start al snel weer en Arnesen moet nog aan de slag! Als Feyenoord een kans wil maken om bij de eerste twee te eindigen, dan is het noodzaak om snel de selectie op orde te hebben. Ik verwacht niet dat Malacia 20M+ gaat opleveren maar eerder rond het record bedrag van Kuyt. Dan 15m voor Senesi en Sinistera moet de uitgaande transfers klapper worden van dit jaar, 25/30m. Met de helft van de opbrengst kunnen we aardig wat inkopen!

17 juni 2022 om 22:23

Malacia moet toch wel 22+ miljoen worden Incl bonussen? Senesi hopelijk rond 18 en Sini idd 25+. Toch best goeie en realistische bedragen denk ik. Qua versterkingen moet er dan wel flink geïnvesteerd worden en hopelijk wat nieuwe namen. Afgelopen weken waren er toch weinig goeie spelers gelinkt.

17 juni 2022 om 22:35

Alleen de naam Maatsen klonk goed en misschien die Ekkelekamp.
Hopelijk weet Arnesen ons weer te verrassen met enkele jonge talenten.

17 juni 2022 om 22:46

De prijzen die je noemt zijn toch niet realistisch? Kom op zeg, ze hebben niet eens Champions League ervaring. Leuk dat we ze goed vinden, maar met 15 miljoen voor een ieder mag je heel tevreden zijn.

17 juni 2022 om 22:59

Maatsen klonk idd wel goed maar verder niet. Zo’n Ekkelenkamp vind ik echt een matige voetballer. Hoop toch op iets beters.

CL voetbal is echt niet zo noodzakelijk hoor. Ene Felix van Benfica bijv had 0 CL potjes gespeeld of amper en kostte 125 miljoen. CL voetbal is mooi meegenomen om nog is 20-30 miljoen boven de normale prijs te zitten zoals een Nunez etc.

15 miljoen is echt ontzettend laag hoor. Zowel voor alle 3 zullen voor meer weggaan alleen misschien senesi voor 15. Een Sini is vergelijkbaar met Gakpo en in mindere mate Antony en heeft vele malen betere statistieken dan laatstgenoemde. Jij bent vast een Ajacied die voor elke speler de absolute hoofdprijs wilt maar als een andere club gewoon een normaal en realistisch bedrag vraagt is het absurd en onrealistisch?

17 juni 2022 om 23:04

Malacia heeft zijn debuut in 2017 gemaakt tegen Napoli in de CL

17 juni 2022 om 23:10

Lyon gaat never nooit 22+ betalen. De enige die goed geld (20+) kan opleveren is sini. Feyenoord heeft namelijk totaal geen naam in europa en 1 jaar het het 3e niveau gaat dat niet veranderen. Wat men vaak vergeet is dat men namelijk niet alleen voor talent betaald, maar ook waar deze speler speelt is heelnerg bepalend. Uiteraard was dit seizoen een goed begin.

17 juni 2022 om 23:11

Benfica heeft een goede naam in europa. Feyenoord heeft zich jaren totaal, maar ook totaal niet laten zien. Heel groot verschil dus.

17 juni 2022 om 23:40

Als jij Sinisterra boven Gakpo en Antony plaatst haak ik echt snel af hoor.

18 juni 2022 om 00:53

En jullie kijken alleen in clubverband, terwijl het ook alle 3 Internationales zijn. Senesi maakte onlangs zijn debuut en heeft als voordeel dat hij over een Italiaans paspoort beschikt. Ook Italië wilde hem in de nationale ploeg. Senesi heeft duidelijk indruk gemaakt tegen Ol.M en AS Roma.

Voordeel voor Feyenoord is ook dat Ajax Martinez niet laat gaan. Hoe hoger Ajax in de boom gaat zitten, hoe groter de kans is dat deze clubs de aandacht verleggen naar Senesi als goedkoper alternatief. 18 miljoen moet toch mogelijk zijn.

Sinisterra zal +/- 25 miljoen moeten opbrengen. Dat is minimaal de helft van wat Ajax voor Antony vraagt, terwijl Sinisterra betere cijfers kan weerleggen. Daarentegen heeft Antony wel indruk gemaakt bij het Braziliaans elftal en de Olympische spelen. En een Braziliaans international levert veel meer op dan een Colombiaans international.

Malacia zal ook de vraagprijs uiteindelijk ook rond de 18 miljoen liggen is mijn verwachting.

Clubs weten ook als deze spelers een goed wk spelen, de vraagprijs wel eens verdubbeld kan worden daar de concurrentie enorm zal toenemen.

18 juni 2022 om 03:45

Alleen zullen clubs die geïnteresseerd zijn in Martínez niet zo snel overschakelen op Senesi, maar eerder in een andere vijver vissen. Een Arsenal bijvoorbeeld zal geen interesse hebben in Senesi

18 juni 2022 om 06:39

Senesi is zoveel slechter dan Martinez, goedkoper alternatief ook.. Denk niet dat clubs, die achter Martinez aan zitten, eventueel overschakelen naar Senesi 😂

18 juni 2022 om 08:16

Malacia heeft wel Champions League ervaring, gedebuteerd tegen Napoli

18 juni 2022 om 09:37

Albert Lokonga had nog niets laten zien bij Anderlecht, en zeker geen Champions League. Werd even bijna 20 miljoen voor neergeteld. Maar als ze van Feyenoord zijn moet er blijkbaar minimaal 5 miljoen van af

18 juni 2022 om 10:17

Verschil tussen Martinez en Senesi is dat Senesi geen vies spel nodig heeft om zijn tegenstander uit te schakelen.

18 juni 2022 om 10:59

Dat CL gelul begint me ook de strot uit te komen.. genoeg spelers die veel en veel te duur verkocht werden zonder 1 minuut te spelen in de CL. Feyenoord gaat gewoon hoog in de boom zitten omdat deze spelers bewezen hebben het niveau vast kunnen houden en steeds beter worden. Eerst al die berichten dat Feyenoord veel meer voor ze spelers moet vragen ipv voor een appel en een ei te verkopen doen we dat dus nu een keer en zitten er nog paar mensen te janken dat het niet realistisch is.. een vraagprijs is niet wat je er voor krijgt he

18 juni 2022 om 12:27

Snap ik dat het je strot uitkomt, is ook weer ff geleden natuurlijk 😉

Ben benieuwd of iemand de bedragen gaat betalen die her en der benoemd worden.

18 juni 2022 om 11:39

Inderdaad. Denk oprecht dat je met 15 mil voor Malacia blij mag zijn, 12-13 Senesi en Sini tegen de 20.

Een beetje nietszeggend artikel. Dit is een stel open deuren intrappen met informatie die al bekend is. Ik hoop dat we binnenkort concreet nieuws met serieuze biedingen krijgen (op die belediging van Lyon na dan)

Ik zou juist Kokcu proberen te verkopen als je een mooi bedrag kan krijgen. Kokcu en Senesi zijn wel vervangbaar denk ik. Sinisterra en Malacia toch een stuk minder.

17 juni 2022 om 23:13

Iedereen hier weet volgens mij wel dat ik kokcu totaal geen speciale speler vind en deze zou ik dus ook eerder verkopen. Sinisterra is veel moeilijker te vervangen.

18 juni 2022 om 00:58

Kükcu is 1 van de beste en belangrijkste spelers van Feyenoord. Juist deze spelers, creatieve box to box spelers, zijn het moeilijkste te vervangen. Nog 1 jaar goed onder Slot presteren en deze jongen kan het transferrecord van Kuyt verpulveren.

18 juni 2022 om 07:47

Exact. Er waren ook weinig middenvelders beter in de eredivisie dit jaar.

18 juni 2022 om 09:11

Helemaal mee eens, juist in de wedstrijden waar hij niet bij was kon je zien hoe groot het gemis was. Als Kokcu vertrekt moet je een jongen kopen die het gelijk oppakt en het team bij de hand neemt. Veerman had dat denk ik wel gekund, maar zie nu maar eens een ander te vinden.

18 juni 2022 om 09:39

Iedereen weet hier eigenlijk wel dat je wat inhoudsloos voor je uit zit te lullen. Als je de statistieken erbij gaat pakken van verschillende databureaus zie je dat je er feitelijk naast zit. Maar het is een populair iets om Kokcu te bashen, dus ga je gang

Wat ik hier merk van vele personen is dat er nogal optimistisch wordt gedaan voor bedragen. Ik hoop echt van harte dat het gaat lukken, maar ik verwacht dat Malacia 'slechts' tussen de 12 en 15 miljoen gaat opleveren. Het is een linksback en dat helpt helaas niet mee. Kijk bijvoorbeeld naar Wijndal die vorig jaar de hemel in werd geprezen en minimaal 20 miljoen moest opleveren. Niemand kwam voor hem.

Senesi zal verwacht ik max 15 miljoen opleveren en ik verwacht dat een Sinisterra het record van volgens Kuyt moet kunnen evenaren en zelf wellicht verpletteren.

Overigens zit de meeste waarde van Feyenoord bij Kocku verwacht ik..

18 juni 2022 om 00:30

Niet helemaal waar. Karsdorp en Kongolo gingen ook voor 16 miljoen weg. Die waren beduidend minder dan Malacia

18 juni 2022 om 00:54

Als de meeste waarde van Feyenoord bij Kökçü zit hebben ze een serieus probleem. Malacia en Sinisterra hebben het echter wel bij de nationale ploeg en in Europa laten zien, Wijndal niet. Dus voor die twee gaat Feyenoord denk ik wel cashen.

18 juni 2022 om 09:40

De meeste waarde zit in Sinisterra. Ik zie jouw “probleem” niet

18 juni 2022 om 09:10

Hoezo helpt het niet mee dat Malacia een linksback is? Ik merk juist dat een goede linksback enorm schaars is in de voetballerij. Tavares bij Arsenal, Telles bij Man United, Zinchenko bij Man City (daarom wil Guardiola Cucurella van Brighton, wat ik een goede speler vind). Ik vind het allemaal middelmaat. Laten we niet vergeten dat onder de top ook grote bedragen omgaan. Cucurella werd bijvoorbeeld voor 17.5 a 18 miljoen euro van Getafe aan Brighton verkocht.

Natuurlijk speelt Malacia 'maar' bij Feyenoord, daarom is het juist belangrijk dat hij voor Oranje al diverse wedstrijden heeft gespeeld. Tegen Duitsland was hij zelfs 1 van de betere. Nederland blijft een groot opleidings- en voetballand waardoor veel clubs inmiddels wel doorhebben dat Malacia een opkomend talent is.

Ik zou ze allemaal verkopen behalve geertruida.. Waarom gokcu niet verkopen als een club er flink voor betalen? Gewoon cashen nu zoveel mogelijk.. kampioen worden ze volgend jaar toch niet. Met jeugd en paar slimme aankopen plus toptrainer volgend jaar verder bouwen.

18 juni 2022 om 09:45

Als er een club flink wil betalen gaat ie ook weg. Maar een “flink” bedrag is er nog niet geboden

Wat moet Malacia nou bij Lyon? Frans competitie is meh. Lyon is ook meh.. Zou dan liever naar united gaan.

18 juni 2022 om 09:44

Moeten ze wel een bod doen hè? In plaats van op een shortlist

18 juni 2022 om 12:38

Lyon lijkt me ook tricky.je weet ook nooit hoe lang Peter Bos bij een club blijft. Dus als die straks na 10 potjes ontslagen wordt en de nieuwe trainer het niet in hem ziet zitten, dan zit je daar lekker op de bank. Ik zou als ik hem was naar een middenmoot club gaan in Spanje, Duitsland Italië of Premier League. zelfde soort route als Wijnaldum meteen naar een topclub lijkt me niet slim

25 miljoen euro per stuk voor Malacia en Sinisterra moet te doen zijn. Senesi ben ik persoonlijk niet zo van onder de indruk en zijn contract loopt volgend jaar ook af. Als je daar nog 15 miljoen voor kunt krijgen mag je denk ik blij zijn.

18 juni 2022 om 01:03

Senesi is ook zo'n beperkte verdediger. Ik snap jouw volledig. Roberto Mancini en Lionel Scaloni zijn natuurlijk ook prutsers van bondcoaches :-)

18 juni 2022 om 03:49

Moet wel gezegd worden dat Argentinië hem puur heeft opgeroepen vanwege de interesse van Italië. En dat bij Italië deze periode zo ongeveer iedereen die een Italiaans paspoort heeft werd opgeroepen

18 juni 2022 om 10:16

En jij hebt een glazen bol. Zullen we eerst ff de aankomende interlandwedstrijden afwachten. Mocht Senesi niet meer worden opgeroepen, dan heb je gelijk.

Heey begrijp me niet verkeerd hoor maar als 30 mil niet genoeg is voor lisandro , waarom genoegen nemen met 20 voor malaria. Ik zou ook tussen de 25 en 30 vragen word tijd dat feyenoord ook gewoon ballen gaat tonen man. Als malaria 1 jaartje langer zou blijven zou het alleen een win win situatie kunnen worden ook voor hem zelf.

18 juni 2022 om 10:32

Malacia is een uitstekende verdediger, maar die situaties zijn onvergelijkbaar. Martinez heeft zich in de Champions League bewezen, de nodige prijzen aaneen geregen en is een Argentijns international van Ajax. Dat geeft je nou eenmaal een stuk meer status.

Voor een back wordt niet zoveel betaald, uitzonderingen daargelaten. Wat heeft Ajax voor Nico betaald? Wat heeft Inter voor Dumfries betaald? Bij lange na geen 20 miloen

Leuk dat verhaal dat ze alleen veel geld waard zijn met Champions League ervaring.
Dus als je tegen Besiktas en Benfica hebt gespeeld ben je 10 miljoen meer waard dan Marseille en Roma? #ajaxargument

18 juni 2022 om 10:34

Leuk dat je Dortmund weglaat. En alle tegenstanders in de voorgaande jaren. Het is een feit van algemene bekendheid dat dit de transferwaarde opschroeft. Waarom denk je dat Malacia genoemd wordt bij Manchester United? Dat komt zeker door zijn prestaties in de Conference League en Oranje.

18 juni 2022 om 10:41

Dortmund ? Zo bijzonder vind ik die niet. Vlogen er uit tegen Rangers en hadden een verdediging zo lek als een mandje. Maar goed, blijft een prestatie om 6 potjes te winnen.
Maar wat ik wil zeggen: de champions league is echt niet heilig voor de transferwaarde, zie verhaal Jonathan David.
Malacia wordt alleen maar gekoppeld aan United door ten Hag, die had al interesse in hem bij Ajax.Hij staat ongetwijfeld ook op andere lijsten.

18 juni 2022 om 10:42

Ik ben het met je eens dat het de transferwaarde opschroeft, maar niet in de mate waarin hier op dit forum geschetst wordt

18 juni 2022 om 10:53

Klaassen ging ooit voor 27 miljoen euro exclusief bonussen naar Everton. Hij was aanvoerder geweest in een team dat de Europa League-finale gehaald had en was bij Oranje in die tijd een vaste waarde. Davinson Sanchez verkaste diezelfde zomer voor 45 miljoen naar Spurs. Dan zie je hoeveel status doet. Want hoewel ik als Ajacied van Klaassen hou, weten jij en ik dat hij nooit dat bedrag waard geweest is. Het is eerder een uitzondering dat spelers van mindere status voor geld verkocht worden. Dat is ook waarom er heisa wss over de 126 miljoen voor Felix, de 80 miljoen voor Osihmen en de 72 miljoen voor Nicolas Pepe.

18 juni 2022 om 11:13

Je haalt goede voorbeelden aan en ik ben het helemaal met je eens.

Er wordt echter hier gedaan dat je voor Kokcu blij moet zijn met 15 miljoen omdat “hij geen Champions League gespeeld heeft”. Dat lijkt me nogal kort door de bocht.

Champions League helpt absoluut, maar de Conference League afdoen als een flutcompetitie die niemand serieus neemt, terwijl er tegenstanders inspeelden die niet slechter zijn dan Sporting Lissabon en Besiktas en misschien zelfs wel Dortmund dit seizoen.

Denk dat clubs wel verder kijken dan dat. Kokcu laat bij databureaus bijzondere statistieken zien. Dat dit niet opvalt bij “samenvattingenvolgers” snap ik, maar heeft voora met clubvoorkeur te maken

Racing Genk verkocht Jonathan David voor 27 miljoen aan Lille.

Kortom: clubs kijken naar kwaliteit, niet per sé naar ervaring in een Europees toernooi

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ToornstraMiddenvelder313
L. SinisterraAanvaller3012
A. JahanbakhshAanvaller274
J. BijlowKeeper220
P. WålemarkMiddenvelder121
O. MarcianoKeeper120
S. ValkMiddenvelder00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

9 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 32 1 5 0
2020/2021 Feyenoord 28 0 4 1
2019/2020 Feyenoord 12 0 4 0
2018/2019 Feyenoord 17 3 7 0
2017/2018 Feyenoord 11 0 1 1
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord presenteert nieuw thuistenue met kleuren ‘uit het hart’

Feyenoord heeft zaterdag het nieuwe thuistenue voor aankomend seizoen gepresenteerd. De Rotterdammers presenteren het nieuwe shirt in een video, waarin de fans van de club centraal staan. Ook Feyenoord-spelers Lutsharel Geertruida,...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren