Toezegging geeft Ajax opening: ‘Het zou dom zijn om nu geen poging te doen’

Zaterdag, 28 mei 2022 om 10:00Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:00

Mike Verweij vindt dat Ajax minimaal een lijntje moet uitgooien naar Hakim Ziyech. De journalist ziet een kleine kans om de verloren sterspeler terug te halen, nu hij bij Chelsea op een doodlopend pad lijkt te zitten. "Zeg nooit nooit", aldus Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De journalist voegde toe dat Ziyech de toezegging heeft weg te mogen bij Chelsea.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is het terughalen van Hakim Ziyech realistisch voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door [email protected])

Ziyech komt echt nog niet terug, hij wil minimaal nog ergens anders in het buitenland wel helemaal slagen.. Al zie ik hem liever vandaag dan morgen terug

27 mei 2022 om 22:11

Vergis je niet dat Ajax Europees gezien gewoon een grote ploeg is en voor veel spelers aantrekkelijk is door haar filosofie, speelstijl, speelschema met reisafstanden, maatschappij en relatief lage spanning. Denk dat met name de reisafstanden een groot pluspunt is. In Italiã« zit je om de haverklap in een hotel bijvoorbeeld.

27 mei 2022 om 22:15

Dan heb je denk ik als voetballer het verkeerde beroep gekozen. Dit zijn toch dingen die je voor lief moet nemen als je een nieuwe uitdaging aankan gaan met de kwaliteiten die Ziyech ongetwijfeld heeft. Die zie ik echt nog niet terug komen.

27 mei 2022 om 23:03

@meneertjej, denk je nu serieus dat een relatief lage spanning, veel spelers aantrekt? Misschien de Gotzes met een hele lijst aan fysieke problemen maar dat zal weinig jongens aantrekken hoor. Maatschappij zal de gemiddelde voetballer geen hol boeien.

Ziyech is voor zover ik weet niet aan de vrouw en kinderen, denk dat een hotel hem weinig zou boeien. Ik denk dat voor Ziyech eerder speelstijl het grote pluspunt is.

28 mei 2022 om 09:17

Ajax is een subtop ploeg in Europa en dat is een hele knappe prestatie met het budget dat we hebben. Ben overigens wel blij met de ambitie van ons dat we altijd beter willen en geen genoegen nemen dat we "slechts" subtop zijn in Europa.

Dat maakt je aantrekkelijk voor spelers die echt de absolute top willen halen maar @meneertjej de helft van de redenen die jij aanhaalt zijn nonsens:

Speelschema en reisafstanden? Denk je echt dat een voetballer gaat kijken of het een beetje een lekker speelschema is en hoe vaak ze in een hotel moeten slapen?

Maatschappij? Jij denkt dat voetballers in de maatschappij leven? Die gasten leven buiten de maatschappij en de maatschappij zal ze een zorg wezen. Waarom denk je dat er zoveel spelers richting China vertrokken of het Midden-Oosten, omdat de maatschappij daar zo aantrekkelijk is?

Lage spanning? Jij denkt dat ze liever tegen Emmen als tegen Valencia spelen? Ze willen de CL winnen en dus is de weerstand groot, daar ben je professional sporten voor, anders hoor je niet in die wereld thuis.

Er zijn maar twee dingen die (het gros van de) voetballers belangrijk vinden volgens mij en dat is 1. Geld en 2. Sportief succes op het hoogst haalbare niveau.

27 mei 2022 om 22:18

Ziyech zei een aantal dagen terug dat hij erg gelukkig is bij Chelsea die zie ik nog wel een extra jaar blijven, hij heeft een 5 jarig contract zie hem niet vertrekken bij Chelsea.

27 mei 2022 om 23:29

@kokkieafca0341

Ziyech is altijd welkom inderdaad, echter zie ik het op dit moment niet gebeuren;
- hij heeft nog contract bij Chelsea tot juni 2025. Zal te duur zijn om af te kopen.
- hij wilt zich nog bewijzen in het buitenland.
- met 29 jaar moet je niet een te hoge transfersom betalen. Plus dik salaris en geen restwaarde meer.
- Ajax heeft nu ook Antony op zijn favoriete plek spelen. Berghuis en Ihattaren kunnen daar ook spelen.
- Ajax heeft juist behoefte aan een snelle diepgaande buitenspeler. Zie de problemen die ontstonden na het wegvallen van Antony.

Met Tadic-Haller-Ziyech zou je een hele trage voorhoede hebben. Geen van hen is echt snel en haalt de achterlijn.

Er is een kans dat Ziyech terugkomt, maar wel over 2 a 3 jaar denk ik.

Realistisch of niet, vragen staat vrij.
Je kan het altijd proberen, wellicht weigert die maar dan heb je in ieder geval geprobeerd.

Snap niet dat dit een artikel waard is, Freek Jansen is net zo goed Ajax watcher en zijn mening is ook geen artikel waard, zij moeten transfers en nieuwtjes melden en geen mening geven.

On: voor beide partijen is dit nog te vroeg. Ziyech kan makkelijk een topcompetitie aan en terugkeren zou een beetje als een nederlaag voelen. Daarnaast kan Ajax hem amper betalen, en net als Tadic/blind zul je zijn restwaarde niet meer terugzien in een transfersom. 2 jaar wachten nog.

27 mei 2022 om 22:14

Nieuw nietszeggend sensatie artikel=meer clicks =meer advertentie inkomsten voor vz. Een Freek Jansen zal hier niet zo snel een artikel krijgen omdat hij nooit onzinverhalen en eigen hoop/mening de wereld inslingert als waarheid. Verweij heeft daar echter niet zo heel veel problemen mee...

27 mei 2022 om 23:37

Freek Jansen is veel te sympathiek en heeft het veel te vaak bij het rechte eind om vaak een sensatieartikel over te schrijven.

28 mei 2022 om 01:26

Het is inderdaad heel vermoeiend om elke week 3 a 4 artikelen met de mening van Valentijn en Verweij voorbij te zien komen. Zeker omdat het elke week louter aannames zijn en er nooit een feitelijk gecheckt is hoe dingen in elkaar zitten.

Off topic: @HakimZiyach ga je ook naar Argentinië - Italië op Wembley?

28 mei 2022 om 02:38

Haha nee man, helaas druk die week, jij? Heb er wel zin in eerlijk gezegd, ook al is het niet heel serieus.

28 mei 2022 om 10:48

Ah zonde. Ja ik ga, ben toch wel benieuwd tegen een Europese tegenstander in lange tijd. En Argentinië heeft de streak zonder te hebben verloren die ze willen behouden

5 a 6 miljoen in Ajax niet evenaren? Ziyech verdiende bij Ajax al bijna 5 miljoen. Haller krijgt ook 5 miljoen. Dat kunnen ze makkelijk betalen maar we hebben niet zo’n speler nodig. Dus nee geen lijntje uit gooien. Tis geen football manager waarbij je tig spelers voor 1 positie op kan stapelen.

27 mei 2022 om 23:37

Precies met 293 miljoen openstaande leningen kan er nog wel wat bij

28 mei 2022 om 09:26

Ajax is op financieel gebied een van de gezondste clubs in de Europese top 50 man hahah. Ik vraag me echt wel eens af of jij gewoon graag zo veel stookt of dat je echt gewoon zo ontzettend dom bent. Maar het feit dat je langlopende verplichtingen zoals belastinglatenties, leaseverplichtingen en premies voor sociale verzekeringen, etc. gaat zitten optellen om met bovenstaande claim te komen toont wel aan dat je van financiën in ieder geval geen ster begrijpt...

27 mei 2022 om 23:39

Haller krijgt 5 miljoen ja? Wow, wat een geld dan voor zo'n beperkte speler.

27 mei 2022 om 23:44

@ruiz_fct, tja hij verdiende 7 millie bij West Ham. Hij levert al 2 mil per jaar in.

28 mei 2022 om 09:55

Heeft toch een aardig seizoen achter de rug voor zo'n beperkte speler.

Chelsea wilt natuurlijk het overgrote deel van de 40 miljoen € recupereren.
Zou leuk zijn als hij teruggaat, maar met zo een bedrag blijft hij wss in de Pl.

Komt 100% niet kan je vergeten, hij kan makkelijk nog bij een andere Engelse club in de basis staan of bij AC Milan ofso

Een terugkeer van Ziyech zou een droom zijn, maar dat zal niet gebeuren. Is 29-jaar en kan in principe nog makkelijk meerdere jaren mee bij een mooie club in het buitenland en denk dat Chelsea sowieso minimaal 30 miljoen wilt ontvangen voor Ziyech. Zijn avontuur bij Chelsea is tot dusver nog geen succes, maar bij vlagen zag je toch zijn klasse voorbijkomen.

Hoop eigenlijk dat hij naar AC Milan vertrekt. Die kunnen een type speler als Ziyech wel gebruiken, sinds Çalhanoğlu afgelopen zomer is vertrokken. En zoals iedereen heeft gezien is AC Milan de afgelopen jaren aan een prachtige comeback met zeer goed beleid bezig, wat vorige week het hoogtepunt opleverde met het kampioenschap.

Wordt ook zeer gericht geïnvesteerd en AC Milan richt zich ook wel een beetje op spelers die bij andere Europese topclubs niet of weinig aan spelen toekomen. Hernández en Tomori zijn daar voorbeelden van, Giroud was een ander geval en door zijn leeftijd een ietwat andere situatie maar wel te vergelijken en Ziyech behoort ook wel een beetje tot dezelfde categorie als deze 3 spelers, dus hoop echt dat ze hem binnenhalen.

Milan heeft overigens ook nog wel een extra spits nodig, ongeacht of Zlatan nou wel of niet doorgaat met voetballen. Als hij wel doorgaat ligt hij er dik 6 maanden uit met een blessure en als hij stopt heb je ook een spits nodig, maar dat zal vrijwel zeker Divock Origi worden die transfervrij overkomt van Liverpool en begin volgende week medisch gekeurd zal worden en zijn contract zal ondertekenen.

Maignan
Calabria
Kalulu
Tomori
Hernández
Bennacer
Tonali
Aankoop
Ziyech
Leao
Giroud

Ajax heeft ook veel interesse in ramiz zerrouki volgens een insider. Als opvolger voor gravenberch.

27 mei 2022 om 23:27

@FCTwenteRSD heb jij een bron dan want ik heb daar niets over gelezen.
Ze zijn eerder bezig met een Braziliaanse rechtsbuiten

27 mei 2022 om 23:53

Het gaat om insider bij twente kant. Die heeft het erg vaak goed. Psv heeft ook interesse als opvolger van sangare.

28 mei 2022 om 08:00

Wat zou Twente eigenlijk voor Zerrouki moeten krijgen? 4/5 miljoen voor een tweejarig contract lijkt mij wel een mooi bedrag, wat denk jij?

28 mei 2022 om 10:13

Ik zou vrij hoog inzetten. Ik zou 8 tot 10 vragen. Er is best wel veel interesse niet alleen door ajax en psv, maar ook uit Frankrijk waar zerrouki erg goed in de markt ligt. Is international van Algerije en is zelfs basis speler daar. Zerrouki zelf wil het liefst nog 1 seizoen blijven.

28 mei 2022 om 10:47

Vindt het een goede voetballer maar het is toch een middenvelder als ik mij niet vergis want daar heeft Ajax er genoeg van.
Ajax zou zich meer moeten oriënteren op een links en rechtsback nu Nous weg is en Nico weg wil, ook een rechtsbuiten want is ook belangstelling voor Anthony

Onmogelijk, ik zie hem eerder naar Manutd gaan. Hij heeft de topclubs niet voor het uitkiezen, hij zal zich nog willen bewijzen in een grote competie na z'n niet zo succesvolle overstap naar chelsea.

Als je ziyech een klein beetje kent,dan weetje dat hij belachelijk trots is,dan komt hij toch niet terug als hij niet volledig is geslaagd in het buitenland op zijn 29e...

Tja, voor Ajax en de Eredivisie zou hij natuurlijk een fantastische aanwinst zijn maar ik kan me geen enkele reden bedenken dat Ziyech die stap zou willen maken, van clubliefde was naar mijn idee ook nooit echt sprake. Hij heeft met Ajax alle nationale prijzen volgens mij wel gewonnen en met dat team zijn er ook Europese successen behaald die zéér moeilijk te evenaren, laat staan te overtreffen zijn. Als ik Ziyech was zou ik toch een belangrijkere rol willen spelen bij een grote club in een topcompetitie. Misschien Barcelona, Juventus, Milan of Atletico, clubs die momenteel in mijn ogen nét onder de absolute top zitten maar in een goed seizoen toch kampioen kunnen worden of de CL kunnen pakken.

Misschien dat Chelsea Ziyech wilt ruilen met Götze, hebben wij de ideale vervanger en dan kan Götze nog eens een gooi doen naar de CL

Waarom linkt niemand hem aan Manu?
Toch heerlijke speler voor TH zou je zeggen

Ik zie Ziyech juist niet graag terugkomen. Hij is blessure gevoelig en Ziyech heeft naast zijn sublieme ballen ook veel echte baggerballen. Dat is ook de reden dat hij het bij Chelsea niet haalt in het eerste. Ik zie Bergwijn zelfs nog liever komen dan Ziyech.

Om hem te paaien zou je dat jaarlijks moeten doen. Het is een trotse jongen. Was eerst geen ajax jongen totdat het besef er kwam dat je dan vaak in de CL speelt en het de springplank is naar Europa.

Elke keer dat ik een telegraaf artikel open hier, heb ik na de eerste 2 zinnen al spijt.

Kan Verweij geen TD worden bij ajax,? altijd die open deuren van hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

331 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 23 4 3 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Vertrouwen in transfer Ziyech is ook na week van radiostilte volop aanwezig

AC Milan heeft nog altijd vertrouwen in de komst van Hakim Ziyech, zo meldt Sky Italia. De Italiaanse grootmacht verlengde vrijdag op het allerlaatste moment de aflopende contracten van Frederic Massara...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren