Van Hanegem kan weinig met lof Feyenoord: ‘Pas op met romantisch gebrabbel’

Donderdag, 26 mei 2022 om 19:23Jordi Tomasowa • Laatste update: 19:26

Willem van Hanegem kan weinig met de lof die Feyenoord ten deel viel na afloop van de verloren Conference League-finale tegen AS Roma (0-1). De Kromme is realistisch en ziet in dat de Rotterdammers een uitgelezen kans hebben laten liggen om na exact twintig jaar weer een Europese prijs te winnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Voor een oude mopperkont heeft hij deze keer wel een goed punt

26 mei 2022 om 19:50

er doen honderden clubs mee bij start van de Europese toernooien.

Als je uiteindelijk al een van de weinige een finalist bent, mag je gewoon super trots zijn.
Helemaal als je zo vroeg aan het toernooi begonnen bent.

26 mei 2022 om 22:26

Ik snap ik niet dat iedereen vooraan wil staan om Roma zo naar beneden te praten. Volgens mij stonden daar gisteren 7 spelers van de nummers 1 en 2 van het afgelopen EK in het veld, en de keeper van de winnaar daarvoor op goal. Het zal geen City oid zijn maar toch ook geen armoedige ploeg lijkt me dan.

27 mei 2022 om 00:06

Daar snap ik ook niets van. Hoe kun je nu ineens verwachten dat Feyenoord AS Roma zou moeten verslaan?

Bovendien vind ik het van AS Roma (en Mourinho) helemaal niet zo bijzonder, ze hebben net aan gewonnen van Vitesse, net aan gewonnen van Bodo/glimt en gewonnen van Feyenoord. De enige moeilijke tegenstander is Leicester geweest, 8e in de PL - dus ook niet echt een wereldseizoen.

As Roma is 6e geworden in de Serie A, nou nou. De invoering van de Conference League verbloemt een hoop, ongetwijfeld gaan we vaker slecht presterende topclubs deze prijs zien pakken, omdat de tegenstand gewoon van een heel zwak niveau is.

26 mei 2022 om 23:20

Mag wel zo zijn maar is wel de enige Feyenoorder die de EC1 heeft gewonnen.

27 mei 2022 om 08:19

volgens mij stonden er meer op het veld ...

28 mei 2022 om 20:35

Zeker en die punt staat ze hebben wel de finale bereikt maar als verliezend finalist heb je uiteindelijk helemaal niets

Een verloren finale was geen finale schreef iemand ooit en zo ist, no time for losers, over 10 jaar weet niemand de verloren finalist nog ,op naar de volgende finale

26 mei 2022 om 19:55

Ik zou eens een punt gebruiken in plaats van de komma. Voor de rest. Goed verhaal!

26 mei 2022 om 22:40

Over 10 jaar weet ik deze finale nog wel hoor

28 mei 2022 om 09:45

Oh jawel, hier komt binnenkort een dvd-tje van in Rotterdam

Mooi seizoen idd. Toch vond ik relatief veel Feyenoordfans direct na de wedstrijd gisteren die conclusie wel erg snel trekken. Net of er een soort tevredenheid met de 2e plaats achter Roma was.

26 mei 2022 om 19:52

Lijken wel psvers

Is gewoon een super knappe prestatie. Vooraf had ik niet eens verwacht dat zij groepsfase zouden halen of overleven.

2e worden uit heel veel clubs is gewoon super knap.

26 mei 2022 om 20:57

Ik heb geen PSVer gesproken die tevreden was met plaats 2 direct na Feyenoord-PSV ,maar ik zal wel iets missen😁. Ik vind t ook knap van Feyenoord alleen vermoed ik dat er met iets meer bravoure vanaf minuut 1 meer in zat. As Roma is ook niet top. Schakelen wel Leicester uit,die weer van ons wonnen. Zuidelijke ploegen hebben toch iets meer slimheid op 1 of andere manier vaak.

26 mei 2022 om 19:59

Ik was er liever uitgevlogen tegen Drita dan in de finale. 2e worden is echt het naarste wat er is als je het mij vraagt.

26 mei 2022 om 20:28

Met dat verschil dat je met een verlies tegen Drita zo’n 14 miljoen was misgelopen. Dat is voor Feyenoord belangrijk geld.

26 mei 2022 om 20:31

Ja das wel een goed punt

26 mei 2022 om 21:26

Plus weer een beetje reputatie en aantrekkingskracht opgebouwd.

26 mei 2022 om 21:30

Migi. Ik begrijp helemaal wat je bedoeld. Bij mij overheerst nu echt het klotegevoel van zo dichtbij... Met de wetenschap dat we de finale zouden verliezen zou ik er, achteraf, liever tegen Marseille uit zijn gegaan. Een allesbeslissende thriller in de halve finale verliezen doe ik dan liever dan daadwerkelijk de finale verliezen.

Voor iemand met een ietwat negatieve inslag begrijp ik dit wel, maar kijk eens naar het sentiment nu en een jaar geleden. Feyenoord staat er zo veel positiever op en heeft dit jaar gedaan, wat de laatste jaren niet te zien was in de Kuip.

Ook de spelerswaarde is enorm gestegen door de positieve benadering en resultaten van dit jaar.

Er is zeker wel iets om trots op te zijn dit jaar.

26 mei 2022 om 19:51

Willem was wereldklasse als speler heb ik me laten vertellen door ouderen. Vanuit zijn winnaarsmentaliteit en niveau bekeken kan ik zn gedachte wel volgen. Feyenoord was de 1e helft teveel onder de indruk van een elftal wat niet bijster veel voorstelt. Met iets meer bravoure en geluk...Helaas.

26 mei 2022 om 19:56

Ik ken Willem en hem hem zelfs nog zien spelen.
Maar Willem is uber kritisch, negatief en wars van polonaise. Geeft niets, maar om te zeggen dat je na dit seizoen niet trots mag zijn ... Quatsch

26 mei 2022 om 21:03

Eens hoor. Ik denk dat Willem te kritisch is omdat ie zelf zo goed was en er onbewust vanuit gaat dat iedereen dat niveau kan nastreven. Willem zien spelen ja? Gaaf man. Mijn eerste bewuste beelden waren van Hans Galjé, van Basten,Gullit bij Feyenoord,Halvar Thoressen, Juri Koolhof.

27 mei 2022 om 12:31

Jij zegt : "negatieve inslag" ..ik zeg realist die niet meedoet aan het vaak overdreven ophemelen.
Om te beginnen, de Kromme was van wereldklasse vreselijk goed.

En wat hij zegt is 100% waar, zo'n gemiste kans voor die mannen. Geen enkele van deze spelers zal ooit, misschien Malacia, Bijlow, Senesi, zullen ooit iets vergelijkbaars meer mee maken.

In vergelijking met voorgaande seizoen mag je trotst zijn op Feyenoord. Een nieuw beleid werpt zijn vruchten af. Jammer, een verloren finale. Kansen gecreeerd maar helaas geen doelpunt voor ons. Respect voor dit Feyenoord. Op weg met deze groep naar het nieuwe seizoen.
Feyenoord never give up! Prestatie om in de finale te staan. Feyenoord in voor en tegenspoed. Ynwa.

Gewoon een klasse prestatie van Feyenoord on in de finale te komen.
En de meeste finales zijn vaak gewoon erg matig en ook deze maar er had echt wel meer ingezeten voor ze.

Ergens heeft van Hanegem zeker een punt. Ben geen Feyenoorder, maar als je kijkt hoe Feyenoord ervoor stond een jaar geleden maar ook bijvoorbeeld aan het begin van dit seizoen waar ze direct in de eerste ronde tegen FC Drita al balanceerden op uitschakeling in de Conference League dan snap ik wel dat je enigszins tevreden bent.

Want Feyenoord heeft voor het eerst sinds het kampioensseizoen echt een heel goed seizoen achter de rug en over het gehele seizoen vrij constant gepresteerd, met prima resultaten in combinatie met goed voetbal en een goede en leuke selectie. En ook al is de Conference League het derde toernooi en zo op het oog minder interessant, dan nog blijft het gewoon een zeer knappe prestatie van Feyenoord.

Maar Feyenoord moet, zoals van Hanegem al aangeeft, niet te lang blijven hangen en de draad weer oppakken. Wel eerst een vakantie of wat dan ook, maar dan wel de focus al op het nieuwe seizoen. Voordeel is wel dat Feyenoord geen voorrondes in Europees verband hoeft te spelen en dus gewoon rustig kan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

En eigenlijk had Feyenoord zo'n mooi seizoen met minimaal 1 prijs moeten afsluiten, en dat is eigenlijk het enigste puntje van kritiek wat ik zelf dan heb. Maar het is wat het is en Feyenoord heeft het gewoon top gedaan, ondanks de wrange nasmaak na de nederlaag van gisteravond (en dan spreek ik als neutrale supporter, ben namelijk Ajacied ).

Klopt helemaal. Maar als de angst regeert en de vorm ontbreekt, is een resultaat bijna niet haalbaar. Te veel ontzag voor een matig team.

We mogen romantisch zijn Willem.
Iedereen leefde mee met Feyenoord,
Ook hier in België het merendeel.
Met de gunfactor voor Dessers.

Top als een club uit de lage landen in een Europese finale staat!
De immense aanhang in Rotterdam verdiend het ook eens.

Nederlandse teams kunnen gewoon geen internationale prijzen/finales meer winnen. Er is iets inherents naiefs aan ons voetbal, waardoor je vaak hetzelfde gezeik hebt: als de tegenstander al niet beter is, winnen ze wel ongeacht de Nederlandse dominantie, balbezit en kansen. De afgelopen 4 finales van Oranje of een Nederlandse club werden verloren, met 0(!) zelf gemaakte doelpunten (wk finale 1-0, Ajax in de EL 2-0, Nations League 2019 1-0, Feyenoord in de ECL 1-0). Dat is gewoon beschamend slecht en door geen enkel ander land vertoond volgens mij.

26 mei 2022 om 21:21

Zo beschamend slecht is dat echt niet hoor. Alle finales waren tegen betere tegenstanders en dan is het echt niet erg dat je verkiest. Dat het pijn doet is duidelijk maar het is niet beschamend omdat het tegen betere tegenstanders is.

26 mei 2022 om 23:41

Het wk en de NL waren terechte nederlagen tegen een beter team. Ajax was beter en had die wedstrijd moeten winnen. Roma en feyenoord gelijkwaardig, maar roma was gisteren beter. Wat is hier beschamend aan?

27 mei 2022 om 09:29

Ajax was beter? Hoe dan? Die hebben letterlijk 0 kansen had. Feyenoord was woensdag gewoon de betere.

Tuurlijk is het jammer dat “we” de finale hebben verloren je speelt finales om deze te winnen dat is nou eenmaal een feit. Dat neemt niet weg dat Feyenoord gewoon een absolute topprestatie heeft geleverd om vanuit de 2e voorronde de finale te halen met wel degelijk een paar serieuze tegenstanders.

Ondanks dat niet iedereen zijn niveau haalde vond ik Marcos Senesi echt een hele sterke finale spelen net als de wedstrijden tegen Marseille. Die heeft zichzelf zeker bij een aantal grote en mooie clubs in de kijker gespeeld!

26 mei 2022 om 21:22

Ja, de grote winst voor Feyenoord is dat de selectie nu heel veel waard is geworden. En dat is, gezien de financiele situatie van Feyenoord, gewoon een geweldige timing. Die kunnen een paar flinke verkopen doen om de kas weer wat te spekken. Kokcu, Sinisterra, Malacia, Senesi, Geertruida, Bijlow en Aursnes. Bij elkaar echt heel veel waard.

26 mei 2022 om 23:43

De vraag is echter of de spelers echt heel veel meer waard zijn geworden. Ik weet namelijk niet hoe de clubs hier naar kijken. Met alle respect was het niveau van de ConL nou niet echt hoog.

Gewoon een kutwedstrijd. Roma 1x effectief, Feyenoord geen geluk in de afronding. Anti-voetbal van Roma en helaas geen verdiende gelijkmaker. Te laat gebruik gemaakt van Toornstra en Linssen denk ik ook. Til, Kokcu, Nelson...brachten allemaal te weinig, eerder moeten omgooien. Gemiste kans.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ToornstraMiddenvelder313
L. SinisterraAanvaller3012
A. JahanbakhshAanvaller274
J. BijlowKeeper220
P. WålemarkMiddenvelder121
O. MarcianoKeeper120
S. ValkMiddenvelder00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren