Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veruit de slechtste man bij Feyenoord krijgt een dikke onvoldoende

Laatste update:

Feyenoord is donderdagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen AS Roma. Trainer Arne Slot moest het doen met een flink uitgedunde selectie en dat bleek niet genoeg om de Romeinen over de knie te krijgen. Voetbalzone beoordeelt alle basisspelers met een rapportcijfer.

Timon Wellenreuther 7,5
Bij afwezigheid van Justin Bijlow stond Wellenreuther voor zijn derde Europese wedstrijd van het seizoen. Eerder dit seizoen keepte de Duitser al tegen Atlético Madrid en Celtic in de Champions League. De man met de gunfactor in De Kuip toonde zich andermaal een waardige vervanger en had in de eerste helft een aantal knappe reddingen in huis. Zo hield hij Lorenzo Pellegrini van scoren af en tikte hij een schot van Leandro Paredes knap op de lat. Ook las hij het spel goed wanneer Roma gevaarlijk dreigde te worden. De tegengoal viel hem niet aan te rekenen.

Bart Nieuwkoop 6
Waar Nieuwkoop de voorbije weken vaak als rechtsbuiten werd geposteerd door trainer Arne Slot, mocht hij het tegen Roma ‘gewoon’ als rechtsback laten zien. Lutsharel Geertruida ontbrak en dus was Nieuwkoop zijn logische vervanger. De in Bergen op Zoom geboren verdediger deed weinig gekke dingen en maakte een gretige indruk. Hij moest toezien hoe de meeste aanvallen over de linkerflank gingen via Quilindschy Hartman.

Thomas Beelen 6,5
Feyenoord lijkt met Thomas Beelen een jongen voor de toekomst in huis te hebben gehaald. De jongeling, die de dankbare taak had om Romelu Lukaku af te stoppen, maakte zijn Europa League-debuut en deed dat naar behoren. Dat Beelen tegen een spits van wereldformaat stond werd na een kwartier duidelijk, toen hij aan de noodrem moest trekken. Het leverde hem geel op. Niet veel later was hij Lukaku heel even kwijt, maar was het Wellenreuther die kon redden. Op slag van rust greep Beelen zelf in toen Nicola Zalewski gevaarlijk dreigde te worden. Aan de bal oogde hij volwassen.

David Hancko 7
De man die bij afwezigheid van Gernot Trauner de aanvoerdersband droeg maakte andermaal een solide indruk. De meeste aanvallen van Feyenoord begonnen bij de Slowaakse captain (109 passes, waarvan 103 nauwkeurig, veruit het meest van alle Feyenoorders). Hancko fungeerde als mentor van de veel jongere Beelen. De afstemming met zijn compagnon kon hier en daar iets beter, daar Lukaku twee keer alle tijd en ruimte kreeg in de vijandelijke zestien. De gelijkmaker van de Romeinen, een kopbal van diezelfde Lukaku, mocht de Slowaak zich hoogstpersoonlijk aanrekenen.

Quilindschy Hartman 6,5
Hartman was in aanvallend opzicht de gevaarlijkste verdediger aan de kant van Feyenoord. Wel leidde dat al snel in de wedstrijd tot een gevaarlijke situatie, toen hij gokte en onder de bal door ging. Uiteindelijk kon het gevaar in de kiem worden gesmoord. Het optreden van de linkervleugelverdediger kon verder worden betiteld als ‘degelijk’.

Mats Wieffer 7
Zoals bijna elke wedstrijd was Wieffer het eerste aanspeelpunt voor de verdediging van Feyenoord. Zichtbaar was dat de middenvelder duidelijk minder in zijn kracht staat als hij Ramiz Zerrouki naast zich heeft. Met Quinten Timber naast zich kan Wieffer zich nog beter focussen op zijn eigen sterktes. In aanvallend opzicht probeerde Wieffer zijn steentje bij te dragen met schoten van afstand, maar deze eindigden naast of werden geblokt.

Ramiz Zerrouki 5,5
Van Zerrouki werd verwacht dat hij voor de aanvoer zou zorgen richting spelers als Stengs en de buitenspelers. De middenvelder wist echter slechts 33,3% van zijn duels te winnen en viel amper op in het spel. In balbezit tikte hij wel de cijfers aan die een middenvelder betaamt. Zerrouki haalde een passnauwkeurigheid van 92,2 procent (51 van de 47 passes succesvol).

Calvin Stengs 6,5
Met Wieffer en Zerrouki in de controle moest de creativiteit van de voet van Calvin Stengs komen. De aanvallende middenvelder annex flankspeler legde veel energie in de wedstrijd, liep zowel voorin als achterin, maar was niet altijd gelukkig in de eindpass. Twintig minuten voor tijd kreeg hij geel, waarna Slot hem niet veel later naar de kant haalde voor Luka Ivanusec.

Yankuba Minteh 5,5
Van Minteh wordt vaak gezegd dat hij druistig en wild is, wat tegen AS Roma ook weer het geval was. Hij probeerde het wel, maar kwam zijn directe tegenstander amper voorbij. Ook van zijn grootste wapen, zijn snelheid, wist hij amper gebruik te maken. In verdedigend opzicht stond hij wel goed en ook de afstemming met Nieuwkoop viel weinig op aan te merken. Na een uur spelen werd Minteh naar de kant gehaald door Slot.

Ayase Ueda 4
Het duel met AS Roma was voor Ayase Ueda de uitgelezen mogelijkheid om zich te laten zien aan Slot en het Legioen. Santiago Gimenez was niet fit genoeg bevonden en dus kreeg de Japanner het vertrouwen. Dit werd echter geen moment terugbetaald. Ueda werd niet gevaarlijk en kwam alleen met fysieke duels in het spel voor. Ook was goed te zien dat Slot niet tevreden was over de manier van druk zetten van de spits. Druk gebarend aan de zijkant probeerde Slot zijn pupil tevergeefs te bereiken. Zijn teller blijft vooralsnog steken op nul Europese treffers in het shirt van Feyenoord.

Igor Paixão 7
Van de drie aanvallers was Paixão veruit de meest dreigende. De Braziliaan had halverwege de eerste helft al een goede mogelijkheid om de score te openen, maar zag zijn inzet na een fraaie solo door de zestien van Roma rakelings voorlangs gaan. Vijf minuten later kon hij een poging van dichtbij op aangeven van Nieuwkoop geen kracht meegeven. Op slag van rust liet hij De Kuip ontploffen door knap raak te koppen. Daarmee bewees Paixão dat je niet de langste op het veld hoeft te zijn om een kopdoelpunt te maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja Ueda was echt schandalig slecht, Beelen leefde juist op na z’n gele kaart, en had de tank Lukaku toch meerdere keren in z’n broekzak, toch mooi voor die jongen. Had ik echt niet verwacht

15 februari 2024 om 21:00

Ueda is geen uitzak spits. Dat is een poacher. Hij kan dit spel niet spelen. Bij Japan laat hij ook gewoon zien dat zijn waarde in de 16 ligt. Niet in eeuwige aanvallende combinaties.

15 februari 2024 om 21:04

Ik zou m wel eens samen met gimenez willen zien in een 2 spitsen systeem. Of zet m op 10 als een soort type Guus Til die niet te veel id combinatie wordt betrokken. Vooral veel rennen afjagen en scoren.

15 februari 2024 om 21:28

Eens met Feye88. Hij wordt ook niet bediend. Heeft geen enkele bal met het gezicht naar de goal gekregen.
Pas toen hij eruit ging kwamen er door Ivanusec een paar fatsoenlijke voorzetten

15 februari 2024 om 22:22

Zerrouki en Ueda zijn beide gewoon niet goed genoeg. Op hun leeftijd moet je er gelijk staan als je goed genoeg bent. Dat is gewoon niet het geval bij hen. Onlogische miskopen, die niet passen bij het nieuwe aankoopbeleid van Feyenoord.

15 februari 2024 om 22:24

Gun ze de tijd. Zerrouki speelde vandaag overigens eindelijk weer eens een goede partij.

15 februari 2024 om 22:56

Hij was echt niet goed hoor vandaag. Tenzij je anoniem/ onzichtbaar als positief bestempeld. Misschien kan hij als enige 6 nog van waarde zijn voor Feyenoord in de toekomst. Met Wieffer naast hem loopt het in ieder geval nooit. Maar veel meer zit er voor hem niet in. Heel beperkt aan de bal en geen dynamiek.

16 februari 2024 om 09:31

Heb hem toch behoorlijk veel ballen bij de juiste persoon zien leggen, ook nog eens met snelheid waardoor het niet vertraagd. Ook wat combinaties aan zien gaan wat ik de weken ervoor niet heb gezien. Toen was elke bal vooruit, balverlies.

Het is te hopen voor Feyenoord dat gimenez snel weer de oude is.

Tsja kan het niet anders dan grotendeels eens zijn. Paixao misschien iets hoger en Stengs en Nieuwkoop toch wel lager.

Snap de cijfers van Nieuwkoop en Hartman niet? Zerrouki ook een prima 2e helft.

15 februari 2024 om 22:04

Wieffer een 7 is ook ronduit belachelijk. Beelen had ook meer verdiend.

Loopt toch ook een hoop kwaliteit bij Rome, prima resultaat waarbij spelers als Trauner, (ondanks dat Beelen het goed deed) Geertruida, Timber en Gimenez zeker gemist worden.

15 februari 2024 om 22:27

Onlangs dat Trauner echt een held vind. Lijkt het of hij juist in dit soort wedstrijden en tegenstanders te kort komt. Maakt altijd een foutje.

15 februari 2024 om 23:12

Eens hoor, laat Beelen maar staan wat mij betreft!

Bizar veel voldoendes voor een prestatie dat onvoldoende is. Beelen beste man van het veld, hancko geklopt op de momenten die er toe doen. Wiefer goed, de rest 5,5 of lager.

15 februari 2024 om 20:58

Het feit dat je fan van manolev bent zegt genoeg over je kennis

15 februari 2024 om 22:21

Zegt wel iets over het feit dat fans niet naar prestaties kijken. Doe ermee wat je wil.

Ueda speelt zonder enige overtuiging helaas. Bij z'n interlands scoort hij toch heel regelmatig. En gezien zijn kwaliteiten zou het wel een speler moeten zijn die bij het spel van Feyenoord en Slot zou passen. Maargoed op het moment is heel matig wat hij laat zien, maar toch verwacht ik er komend seizoen echt wel een stuk meer van. Misschien toch een vertrouwens dingetje

15 februari 2024 om 21:04

Ik vraag mij echt af of Ueda bij de speelstijl past. Hij lijkt mij meer een targetman of kapstok en iemand die de eindpass binnentikt, maar niet iemand die echt oorlog maakt, druk zet en voetballend veel toevoegt. Maargoed, dat kan ook wel met vertrouwen te maken hebben, zoals je zegt. Ik hoop nog steeds dat het bij hem gaat lukken in ons shirt.

15 februari 2024 om 21:53

Tja, bij Feyenoord wordt juist bij uitstek vanuit een bepaalde visie gespeeld, van de jeugd tot aan het eerste (dat is vrij nieuw, I know 😉), dus ik kan me niet voorstellen dat het een kwestie van niet bij de speelstijl passen is.



Beelen een 6,5? Wat mij betreft Man of the Match. Wat een klasse om met zijn ervaring zo staande weten te houden tegen een van de betere spitsen in Europa


Waarom zerrouki zo laag? Vond hem echt niet zo slecht spelen. Er staat hier dat hij vooral de aanvallers van aanvoer moest voorzien maar die indruk had ik niet. Haalde vaak de bal laag op en probeerde zo, via een tussenstation de aanval te zoeken, maar had nou niet de indruk dat hij dat direct even moest doen. Gewoon amper passes die niet aankwamen, überhaupt maar 4 keer balverlies. Overgens won hij volgens de app van sofascore 2 van de 4 duels, dus 50%. Vind een 5,5 echt te laag, deed zeker niet echt wat bijzonders maar wel iniedergeval lekker betrouwbaar, dat is toch wat je wilt in zo'n pot van je 6.

Een 5,5 voor Zerrouki, dan snap je het spel voetbal in mindere mate geloof ik. Ben best kritisch op hem en deze pot was hij uitstekend. Met name de 2de helft.

Vond Zerrouki erg goed juist.

16 februari 2024 om 09:49

Minteh vond ik ook behoorlijk. Geeft energie en voert zijn verdedigende taken ook uit. Beetje een wilde Dumfries rol. Toen hij eruit ging kreeg je meteen een voorzet om je oren omdat er niet werd terug gelopen. Altijd sexy om op hem te fitten, maar niet heel terrecht i guess.

Het feit dat Hancko hoger scoort dan Beelen terwijl Hancko schuldig was aan de tegentreffer vind ik raar. Hancko speelde verder sterk hoor, maar Beelen trekt volwassen aan de noodrem en had meerdere cruciale intercepties. Lijkt me ook wat waard.

Zerrouki speelde een solide pot, mag ook wel hoger dan een 5,5 al is die stat van gewonnen duels wel schrikbarend eerlijk gezegd.

15 februari 2024 om 23:46

Duels zijn normaal wel een sterk punt van hem. Dit is toch een ander niveautje he. Zerrouki moet wat meer body kweken, zoals Wieffer.

Te lage cijfer voor Beelen en Zerrouki.

Wat een grap deze cijfers, Beelen MOTM

Minteh was toch ook gewoon prima. Die geeft genoeg energie en komt ook nog teruglopen om zijn verdedigende taken uit te voeren. Toen hij eruit ging kreeg Spinazolla meteen ruimte voor de voorzet. Nieuwkoop en Beelen ook gewoon prima. Zerrouki speelde ook niet slecht, gewoon prima naar zijn kunnen. Vind de lage cijfers wat overdreven. Had je het tegendoelpunt niet gehad was het vast allemaal hossana. Werd ook genoeg gecreeerd (aan beide kanten trouwens).

Het valt me ook wel op dat een Hartman bijv, minder speelt dan voorheen. En dan is het nog wel prima, maar hij kan veel beter, dat hebben we gezien. Als je kijkt naar de wedstrijd Lazio thuis bijv, daarin waren Stengs en Zerrouki toch wel beter dan wat ze nu laten zien. Anyway, dit is een prima resultaat tegen een gehaaide tegenstander (echt goed was Roma ook niet..). Maar ik hoop echt dat Santi, Timber en Geert er volgende week bij zijn en dat we daar eens ECHT wat laten zien!

Mooi om te lezen dat van de 47 passes die Zerrouki verstuurde er 51 goed aankwamen. Hierdoor worden die rapportcijfers ook echt geloofwaardig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren