Christian Eriksen is gewild en kan inmiddels kiezen uit vier aanbiedingen

Donderdag, 19 mei 2022 om 14:53Tim Cozijnsen • Laatste update: 17:39

Christian Eriksen is door drie niet nader genoemde clubs benaderd voor een zomerse overstap, zo meldt Fabrizio Romano. De dertigjarige middenvelder van Brentford kan ook verlengen en heeft daarmee een vierde optie. Eriksen belooft eerst het gesprek met zijn huidige club aan te gaan voordat hij met externe partijen in gesprek gaat.

Eriksen is in Engeland ijzersterk teruggekeerd van zijn hartproblematiek en lijkt zich op te maken voor een stap hogerop. Thomas Frank, manager van Brentford, hoopt dat de Deens international zijn contract verlengt, al houdt hij wel een slag om de arm. "Ik had graag gezegd dat het honderd procent zeker was, maar ik ben ervan overtuigd dat er een goede kans is dat hij het shirt van Brentford volgend seizoen weer draagt", aldus de manager. "Ik weet dat ik optimistisch klink, maar ik heb eerder ook de telefoon opgepakt en gezegd: ‘Hé, wil je naar Brentford komen?’ Dat had niemand een halfjaar geleden voor mogelijk gehouden. Ik ben ervan overtuigd dat we een kans maken."

De trainer vervolgt zijn relaas door te stellen dat de keuze voor zowel de club als voor Eriksen alleen maar voordelen heeft gekend. “Zoals ik het zie is het een win-winsituatie: hij heeft het team geholpen, hij heeft iets aan de supporters gegeven wat ze nog nooit hadden gezien op dit niveau, en wij hebben hem geholpen om zijn voetballeven terug te krijgen. Voor Christian is het een win-winsituatie. Of hij tekent bij ons, maakt iedereen gelukkig en krijgt binnen twee of drie jaar een standbeeld buiten het stadion van de fans, of hij gaat op een hoger niveau spelen en krijgt een applaus van de fans, waarna we zeggen: ‘bedankt voor deze tijd, succes verder’.”

Eriksen werd zelf deze week ook gevraagd naar zijn toekomst en leek juist te hinten op een afscheid bij Brentford. "Champions League-voetbal neem ik mee in mijn beslissing", aldus de spelmaker, die dat met Brentford als vanzelfsprekend niet gaat redden. "Ik kijk naar het sportieve aspect en zou dolgraag nog één keer op dat niveau actief zijn. Het moet ook een plek zijn die goed bij mij en mijn gezin past. Ik heb nog geen specifieke voorkeur. We zullen zien wat gaat komen." Eriksen was tot nu toe in tien officiële wedstrijden goed voor één doelpunt en vier assists. Na zijn hartstilstand op het EK mocht Eriksen niet meer in Italië spelen en werd zijn contract bij Internazionale ontbonden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Kom lekker terug naar Amsterdam Christian! Bij Ajax kan je nog een paar jaar uitgroeien tot absolute legende, voor zover je dat niet al bent

19 mei 2022 om 15:32

Zou ik niet doen heb je 2 spelers met hartproblemen

19 mei 2022 om 15:32

Moeten ze hem wel benaderen. Ben er van overtuigd dan Eriksen niet direct nee zal zeggen, want Champions League kunnen ze hem iig bieden.

19 mei 2022 om 15:33

Als hij Champions League boven Premier League verkiest (zoals in de tekst staat) dan maken we wel een kans. Zou echt de ideale vervanger van Gravenberch zijn, maar ben bang dat ze er niet eens naar om hebben gekeken.

19 mei 2022 om 16:09

Gravenberch staat toch veel meer naar achteren? Zou eerder een concurrent zijn voor Klaassen en Berghuis denk ik dan. En een concurrent voor de aanvoerdersrol van Tadic

19 mei 2022 om 16:14

@Westend, Eriksen kan vanuit de nummer 8 positie toch prima het spel gaan verdelen bij Ajax? Volgens mij stond hij onder Conte bij Inter ook veel verder naar achteren.

19 mei 2022 om 16:27

Eriksen kan prima de positie van Gravenberch bespelen denk ik. Alvarez die vooral het verdedigende werk doet en Eriksen die voor de opbouw moet zorgen.

19 mei 2022 om 15:38

Eriksen stak er met kop en schouders bovenuit bij Brentford in de 2de seizoenshelft. Heeft qua niveau niet veel ingeleverd. Zou hier per direct de beste middenvelder van de competitie zijn denk ik.

19 mei 2022 om 16:16

Dus je had Blind, Haller, Tadic, Klaassen en Stekelenburg allemaal ook niet hoeven halen. Voegen toch ook stuk voor stuk wat toe?

19 mei 2022 om 16:26

Westend precies en daar kan je Huntelaar ook nog aan toevoegen. Je moet ze niet meer terug halen op het punt dat hun carriere helemaal over is. Zoals Heitinga destijds of als je Van der Vaart had gehaald toen hij naar Betis ging of Sneijder naar Nice. Die waren gewoon op. Tadic, Klaassen en Blind speelde toen net als Eriksen nu nog wekelijks in een topcompetitie met nog wel 2-3 jaar op topniveau voor zich. Zou je voor Alderweireld uit de zandbak in Qatar zijn gegaan dan had ik nee gezegd. Eriksen die wekelijk goed speelt in de PL en vorig seizoen nog belangrijk was bij Inter dat de Serie A won is altijd een ja.

19 mei 2022 om 16:30

@westend dit dus. Ik zie voor Eriksen wat dat betreft een perfecte rol weggelegd. Kan echt een voorbeeld worden voor de jonge generatie!

19 mei 2022 om 16:45

Het terughalen van oude helden heeft voornamelijk te maken op welke leeftijd je dit doet. Eriksen heeft bewezen nog op niveau mee te kunnen en is ook pas 30. Blind is ook teruggehaald op een leeftijd waarbij hij nog iets kan toevoegen aan het elftal. Dit zal voor Erikson ook gelden. Het zou sowieso een fantastische aankoop zijn voor Ajax.

19 mei 2022 om 15:39

Zou hem graag willen zien bij Ajax, maar tegelijkertijd is de positie of posities waar Eriksen speelt of op kan spelen al goed bezet bij Ajax met o.a. Berghuis, Klaassen, Tadic, Ihattaren, Kudus en Ünuvar en ook al zou Eriksen meteen veel beter zijn dan deze spelers, dan nog zou dit een reden zijn om hem (helaas) niet terug te halen.

Ben benieuwd welke keuze Eriksen zal maken. Het prachtigste zou ik vinden als hij bij Brentford zal blijven, maar zou het ook prachtig vinden als hij gewoon bij een prachtige club Champions League of überhaupt Europees zal spelen. Zou Eriksen wel graag in Spanje willen zien, bij een club als Real Betis, Villarreal, Sevilla, etc. en vooral Betis zou ik op de een of andere manier prachtig vinden.

Gewoon een zeer goede club met goede technische spelers en spelen ook goed, aanvallend en verzorgd voetbal, terwijl ze met Pellegrini een goede trainer hebben. Hebben met Fekir wel een soortgelijke type, dus dan toch maar misschien Villarreal? .

19 mei 2022 om 16:09

@rochester

Tadic staat altijd voorin, Ihattaren en Unuvar zijn nog lang niet doorgebroken, Kudus altijd geblesseerd, Klaassen geen top meer, en Berghuis erg wisselvallig. Dus ja, we hebben wel spelers, maar Eriksen zou daar direct de beste zijn.

Ik denk dat de wensen voor zijn prive-leven op dit moment meer meespelen dan bij veel andere voetballers. Vanwege die hartproblemen, meer kiezen voor levenskwaliteit. Dus ik verwacht eigenlijk dat hij in Engeland blijft, daar heeft hij immers eerst voor gekozen. Maar ik zou het toejuichen, bij Ajax.

19 mei 2022 om 16:16

Haha, is Eriksen ook al een legende? Beetje overdreven lijkt me, als hij terugkomt en hij ze naar een Europese prijs knalt dan lijkt me dat wel voldoende

19 mei 2022 om 16:31

@kakadu eens, daarom moet hij terug komen! Maar vond hem toch in zijn eerste jaren al legendarisch spelen hoor :DVorige zomer heeft PSV bij hem geã¯nformeerd. Benieuwd of we dat weer zullen doen. Lijkt mij een perfecte PSV-speler, ondanks zijn Ajax-verleden

Edit: blijkbaar is het belangrijk nog even te belichten. Ik denk niet dat Ajax gaat informeren naar Christian Eriksen als ze Steven Berghuis en Davy Klaassen al hebben voor die positie. Eventueel ook andere spelers daar neer kunnen zetten.
Bij ons gaat Gã¶tze waarschijnlijk weg, dus komt er juist een plek voor hem vrij. Vandaar ook dat PSV vorig jaar heeft geã¯nformeerd (en Ajax niet)

19 mei 2022 om 15:41

Goed plan!

19 mei 2022 om 15:42

Hij komt echt niet naar ons. Als hij terugkomt is dat naar ajax.

19 mei 2022 om 15:47

Jij bent realistisch!

19 mei 2022 om 15:48

En Ajax heeft hem niet nodig vanwege overbezetting van zijn positie.

19 mei 2022 om 15:58

Ajax heeft hem niet nodig? Die gozer zou direct de beste van de eredivisie zijn. Iedereen maakt wel plaats voor zo’n jongen.

19 mei 2022 om 16:17

Ik denk niet dat ze Eriksen halen als ze voldoende spelers hebben op zijn positie, ondanks dat hij de beste is. Het is de bedoeling dat je je zwakste positie versterkt, niet de meest bezette.

19 mei 2022 om 16:24

Denk ik ook wel hoor dat hij liever naar Ajax gaat, maar Ajax heeft ook al 3 spelers die prima op de 10 kunnen dus of ze zelf ook echt naar Christian gaan informeren is anders.

19 mei 2022 om 16:25

@Kakadu, Als je Gravenberch kan vervangen door een transfervrije Eriksen heb je toch een werelddeal?

19 mei 2022 om 16:56

@messibazoer, uiteraard heb je een werelddeal maar kan me voorstellen dat je de prioriteiten elders heb als Eriksen, die 100% speelt de komende 2/3 jaar, dan jeugdig talent tegenhoudt die goed genoeg zijn en er andere posities versterkt moeten worden (of meer prioriteit hebben).

20 mei 2022 om 02:13

Misschien wel. Aan de andere kant staat Taylor ook op het punt om door te breken. Wil je die dan in de weg zitten?

19 mei 2022 om 15:45

Je bedoelt vast en zeker niet ondanks, maar dankzij.
We weten immers allemaal dat wat van Ajax komt, direct dan wel indirect, voor iedere Nederlandse club een aanwinst is. En Eriksen behoort dan ook nog tot de top van spelers met een Ajax verleden.
Als Psv Viergever al wilde, met alle respect voor deze jongen, want ik vond hem zowel bij Ajax als ook bij PSV een goede speler, dan is Eriksen natuurlijk top

19 mei 2022 om 16:23

Viergever was gratis en bedoeld voor de bank. Ervaring bij AZ en Ajax (o.a. Europa league finale)

En ja, Eriksen is topniveau, hehe

19 mei 2022 om 15:48

Dit verzin je toch niet.

Hij speelt nu in de PL, kan daar blijven en meer verdienen dan bij PSV. Dan ga je toch niet terug naar de eredivisie. Wat een saaie boel zou dat zijn vergeleken met de PL.

19 mei 2022 om 16:11

@Medellin, niet voor iedereen is meer verdienen een drijfveer, in de top van Engeland komt hij niet meer aan basis toe, als hij CL wilt spelen dan wordt een PL ploeg lastig lijkt me als ik zie wat daar allemaal rondloopt

19 mei 2022 om 16:58

Spurs hadden ook interesse volgens eerdere berichten. Die spelen normaal gezien gewoon CL.

En inderdaad, neem het salaris weg dan is het zelfs nog leuker om in Engeland te wonen en te spelen itt NL en de eredivisie.

19 mei 2022 om 18:41

Ik zie hem juist in de Schone rol op 6 spelen. Stel Alvarez gaat weg, of wellicht voor zijn kans achterin als Timber weg is, zie ik Eriksen juist de lijntjes uitzetten vanaf 6.

20 mei 2022 om 02:15

Maar gaat de nieuwe trainer de posities ook wel zo invullen? Denk dat daar eerst duidelijkheid over moet komen

FC Antwerp zou ook ver willen gaan voor Eriksen.
Zou een stunt zijn van Overmars

19 mei 2022 om 15:56

'ik neem champions league voetbal mee in mijn beslissing'

Me dunkt dat je dan niet voor een vlaamse middenmoter kiest.

19 mei 2022 om 22:52

FC Antwerp is allesbehalve een middenmotor.
Dan volg je het niet goed

Manchester united met Eriksen, Frenky en Fernandes zou een top middenveld zijn. En Eriksen is nog gratis ook. Timber er bij in de verdediging en je hebt opeens een voetballende ploeg.

19 mei 2022 om 16:05

Een middenveld met Fernandez, Frenkie en Eriksen is te aanvallend, hoewel Frenkie de Jong in Busquets rol bij Man Utd en Ten Hag best wel eens zou kunnen verrassen in 4-3-3 systeem, maar ik denk dat het dan net te aanvallend is.

20 mei 2022 om 02:16

Nouja, met Donny Frenkie en Lasse werkte het ook. Fernández is nou niet bepaald verdedigender dan Donny als Eriksen de schone rol zou invullen

20 mei 2022 om 01:54

Ik zie Eriksen niet naar United gaan. Die zoeken in de categorie frenkie tchouameni

20 mei 2022 om 01:59

Ajax middenveld 2019,maar dan ipv schone eriksen en ipv vd beek fernandes. Lijkt mij een middenveld om van te watertanden.

Jammer dat Arsenal de CL vrijwel zeker misloopt, zou daar echt perfect gepast hebben.

Een terugkeer bij Tottenham zou ook mooi zijn. Die lijken nu wel CL te pakken en met de huidige bezetting op het middenveld pakt hij daar weer gewoon een basisplek.

19 mei 2022 om 16:05

Arsenal heeft ESR en Odegaard al voor de nummer 10 positie. Eriksen is daar dus overbodig.

19 mei 2022 om 22:43

Eriksen speelt sinds zijn tijd bij Inter en nu ook zijn periode bij Brentford juist als CM. Hij is meer in de spelverdelende rol gegroeid en heeft de nummer 10 plek losgelaten. Zou dus met Thomas partey naast hem en odegaard voor hem kunnen spelen als vervanger van Xhaka.

19 mei 2022 om 16:31

Ik denk dat dit zeker een aanwinst voor Arsenal is. Ze missen een middenvelder met een goede pass die hun snelle spelers diep kan sturen en voor meer creativiteit en voetballend vermogen kan zorgen. Odegaard is meer van de korte combinatie, Eriksen heeft ook een goede steekpass voor in de diepte.

19 mei 2022 om 18:19

Voor een keer met je eens 😁

20 mei 2022 om 10:19

Ach, dat zijn jullie wel vaker denk ik haha. Wel een Spurs verleden, maar ik zou het toch proberen als Arsenal zijnde.

En wat denken mensen hier dat Eriksen zou willen verdienen? Die komt niet voor het gemiddelde eredivisie salaris spelen in elk geval. En wat zou hij voor tekengeld willen ontvangen?

19 mei 2022 om 16:12

Ik heb geen idee, maar ik denk dat er een flinke kans is dat Eriksen op dit moment meer dan de gemiddelde voetballer kiest voor kwaliteit van leven en niet voor het grootste geldbedrag. Die gast heeft de dood in de ogen gekeken, en geniet nu vermoedelijk dubbel. Genoeg geld heeft hij al. Dus ik denk dat het best mogelijk zou kunnen zijn. absoluut geen zekerheid, maar ook niet kansloos.

19 mei 2022 om 16:16

Gelukkig zou hij bij Ajax ook niet een gemiddeld Eredivisiesalaris ontvangen Maar ik geloof dat hij meermaals aangegeven heeft in/nabij Londen te willen blijven.

Mocht hij geld (zeer begrijpelijk) sterk mee laten wegen kan Ajax, wanneer zij interesse hebben, natuurlijk niet snel tippen aan de meeste PL clubs. Mocht Ajax interesse hebben is hij al lang en breed gepolst over een terugkeer. Er zijn korte lijntjes met oud-ploeggenoten en hij trainde in zijn herstel nog met Jong mee. Het zal denk ik, en imo helaas, gewoon een Engelse club worden.

Toch blijf ik hopen op een terugkeer

Ik zou Newcastle United wel een interessante optie vinden voor Eriksen. Samen met O. Dembele die kant op en je bent als team veel sterker.

Dubravka
Trippier
Lacelles
Burn
Targett
Shelvey
Bruno
Dembele
Eriksen
Saint-Maxim
Wilson

Gingen geruchten over Spurs maar Newcastle lijkt me ook logisch. Enorm dapper als ten Hag t zou willen. Zit je iig geramd als Bruno s een keer geblesseerd is. Brentford ook natuurlijk.
Ajax zou t ook moeten willen. Ipv Klaassen en Kudus achter de hand of ebt schuiven met Ihattaren. Zeker met Tadic id spits als dat nog optie is. Ook lef voor nodig en weet niet of Schreuder dat heeft.
Voor de rest voor elke club een enorme versterking.

Ik hoop echt dat hij Brentford blijft. Paar gerichte aankopen erbij en dan kan er met een beetje wind in de rug zomaar iets leuks gebeuren.

Ajax zou wel een hele goede speler binnen halen. En ja het middenveld is goed bezet. Maar als je de kans hebt (mits hijzelf wil) om Eriksen terug te halen moet je dat mijn inziens zeker doen.

Doet het erg goed in Engeland, speelt op een zeer hoog niveau dus risico lijkt mij heel klein.

Ik zou toch lekker als ik Ajax zou zijn een poging wagen bij Eriksen. Speel je met Eriksen en Berghuis als nummer 10 kom je mooi het seizoen wel door. En zit je sowieso als Ajax zijnde wel goed je zag dit seizoen dat de nummer 10 toch wel problematisch was. En met alle respect voor Klaassen maar dat is niet een echte juiste nummer 10.

Die gaat terug naar Spurs. Kent Conte en spelen CL..

19 mei 2022 om 18:27

Alleen past Eriksen totaal niet in het systeem van Conte. Bij Inter ging het al moeizaam en daar speelde nog met drie middenvelders, waardoor het net aan kon. In een 3-4-3 formatie gaat Eriksen niet passen. Ze kunnen beter nieuwe wingbacks halen en een linker centrale verdediger. (Ndicka, Kostic en Spence/Atal).

19 mei 2022 om 20:15

Ja maar Conte z’n originele tactiek bij Inter was een 352 en geen 343.. weet niet of hij weer terug daarnaar toe gaat.

Zou hem al jaren graag bij Arsenal zien. Maar hou al die jaren ook al m’n hart vast als ik kijk dus niet heel geschikt helaas.

Gewoon te zwak voor Ajax. Wegblijven aub.

Stel dat Eriksen ergens Champions League gaat spelen volgend jaar en hij moet spelen in Italië tegen bijv. Milan. Mag hij dan spelen ivm zijn hartkwaal? Iemand een idee?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brentford FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Brentford46-8
15.Southampton40-24
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. RiemerUnknown
M. CoxKeeper
M. SørensenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Brentford FC.

1019 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Brentford 11 1 1 0
2021/2022 Internazionale 0 0 0 0
2020/2021 Internazionale 26 3 1 0
2019/2020 Internazionale 17 1 0 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 20 2 5 0
Laatste voetbalnieuws

Ronaldo laat Man United in de kou staan door opnieuw niet op te komen dagen

Cristiano Ronaldo ontbreekt ook dinsdag op de training van Manchester United, zo schrijft The Athletic. De Portugese sterspeler zou maandag in gesprek gaan met zijn manager Erik ten Hag, maar bleef...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren