Robert Lewandowski kondigt vertrek bij Bayern aan voor draaiende camera

Zaterdag, 14 mei 2022 om 19:27Mart van Mourik

Het is vrijwel zeker dat Robert Lewandowski Bayern München na dit seizoen gaat verlaten. Na afloop van het gelijkspel in het Bundesliga-duel met VfL Wolfsburg erkent de Poolse spits desgevraagd dat hij waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld in het shirt van der Rekordmeister. “Het is heel goed mogelijk dat dit mijn laatste wedstrijd voor Bayern was”, aldus de 33-jarige topschutter.

In gesprek met Viaplay vertelt Lewandowski, die nog tot medio 2023 vastligt bij Bayern, dat hij op zoek gaat naar een uitdaging elders. “Het is heel goed mogelijk dat dit mijn laatste wedstrijd voor Bayern was. Ik kan het niet met honderd procent zekerheid zeggen, maar waarschijnlijk vertrek ik. We willen de beste oplossing vinden voor mij en de club.” Hoewel de exit van de Pool zo goed als zeker is, houdt hij dus een minimale slag om de arm.

Sky Deutschland vraagt Lewandowski eveneens naar zijn verwachtingen van de nabije toekomst. Voor de camera van de Duitse zender erkent hij opnieuw dat een contractverlenging uitgesloten is. “Ik kan bevestigen dat ik met de club gesproken heb en dat mijn besluit om niet te verlengen vaststaat. Ik heb gezegd dat als er een aanbieding komt, we daarover moeten nadenken. Zowel de club als ik moet aan de toekomst denken.” Mocht een transfer uitblijven, dan zal Lewandowski dat ook accepteren. “Ik heb nog een contract voor een jaar. Maar ik heb gezegd dat we de beste oplossing voor beide partijen moeten vinden. We moeten afwachten wat er nu gebeurt”, besluit de spits.

Voorafgaand aan de ontmoeting met Wolfsburg verscheen ook technisch directeur Hasan Salihamidzic voor de camera van Sky Deutschland. “Hij heeft gezegd dat hij graag iets anders wil doen. Aan onze houding verandert er niets. Het feit is dat Lewandowski een contract tot 30 juni 2023 heeft. Ik heb met Lewa gesproken. In dat gesprek heeft hij me laten weten dat hij ons aanbod om zijn contract te verlengen, niet accepteert en dat hij de club wil verlaten”, aldus Salihamidzic.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Bedankt voor alles Robert! Je zal de boeken in gaan als een Bayern-legende!

14 mei 2022 om 19:40

Hij kondigt zijn vertrek aan maar de vraag is wanneer het vertrek zal zijn. Hainer en Salihamidzic zeggen dat hij zij contract zal uitdienen. Nagelsmann zei net dat een vertrek niet ter discussie staat en ook Neuer zei dat Lewa nog een contract over een jaar heeft. Die is nog lang niet weg.

14 mei 2022 om 19:44

Ja dus? Zeiden ze over hansi Flick ook. Tevens is het ook raar dat ze dat zogenaamd zeggen, maar wel volop in de race zijn voor haller. Allemaal voor de bühne dus.

14 mei 2022 om 19:44

Diezelfde Neuer liep na zijn wissel eerst het hele veld over om uitgerekend Lewandowski te bedanken. Dan lijkt het me dat er meer aan de hand is. Die gaat gewoon weg en Bayern zou ook gewoon mee moeten werken. Heeft ons veel gebracht en het zou onterecht zijn om hem tegen zijn wil in nog een jaar bij ons te houdem. Als ze dan zonnodig iemand dwars willen zitten dan moeten ze dat maar gewoon bij Brazzo gaan doen. Die helpt de club meer en meer naar de klote. Niet zozeer kwa geld, maar wel kwaliteit.

14 mei 2022 om 19:52

Bulle

Je kan als club ook niet star blijven. Kans ontnemen aan een speler. Hij is ook al 33 jaar en zo lang duurt zijn carriere niet meer


14 mei 2022 om 19:52

Hij liep over het veld om hem het aanvoerdersband te geven. Was net in de Sportschau duidelijk te zien. Müller was al gewisseld. Overigens heeft ook Dortmund hem toentertijd aan zijn contract over nog een jaar gehouden en het aanbod over 25 miljoen van Bayern geweigerd. Ook toen wilde hij per se naar Bayern maar heeft dan toch nog een seizoen heel professioneel bij BVB gespeeld.

14 mei 2022 om 19:54

Ik dacht dat hij Lewandowski een boks gaf? Maar kan wel wat je zegt. Heb het alleen in de wedstrijd gezien.

14 mei 2022 om 19:59

Nee, hij gaf hem het aanvoerdersband. Ik zou hem alleen maar laten gaan als zij de gewenste 40 miljoen krijgen en een opvolger zeker hebben. Sommigen hier doen net alsof het een erg zwaar lot zou zijn nog een jaar voor Bayern te moeten spelen. Sportief en financieel zal hij niet vooruitgaan als hij nu vertrekt. Voor 25 miljoen bij een van de beste clubs ter aarde spelen en in een erg mooie stad wonen is nu niet het ergste wat ik me kan bedenken.

14 mei 2022 om 20:42

Bayern word elke jaar kampioen. De concurrentie is er niet. Logisch dat lewa wat anders wilt nu.

14 mei 2022 om 20:01

Wel jammer dat hij niet all time topscoorder zal worden van de Bundesliga. Als hij nog even twee seizoenen was gebleven, had hij vast nog wel Der Bomber van de troon gestoten.

14 mei 2022 om 20:14

Dat vindt ik juist mooi. Gerd Müller is in Duitsland natuurlijk een nog grotere legende. Velen (ik niet) waren treurig toen Lewandowski het record over een Buli-seizoen brak. Zo blijft deze record in ieder geval bij de “Bomber der Nation”. Zelfs Lewandowski zal geen 54 doelpunten in één seizoen maken als zij hem aan zijn contract houden.

Ik ben benieuwd naar de sfeer op de Marienplatz morgen. Wat er rondom Lewandowski was gebeurd is negatieve reclame voor Bayern. Er gebeuren te veel dingen die ik betreur. Flick, ledenvergadering. Dit is niet waarvoor Bayern staat.
De vraag is hoe lang houdt Brazzo dit nog vol? Hoog tijd dat hij vertrekt

14 mei 2022 om 19:41

Brazzo blijft waarschijnlijk nog een jaar. Daarna loopt zijn contract af en mag die wegwezen. Liever eerder natuurlijk, maar goed dan moet die zelf opstappen.

14 mei 2022 om 19:42

Hoelang houdt Bayern dit vol? Hun toppers Kroos, Alaba, Hummels (toen) Lewandowski, Hernandez etc.. niet kunnen behouden.

Bayern zal zo nog lang wegblijven van de Europese top op dit tempo..

14 mei 2022 om 19:48

Alaba en Hummels waren niet zo erg. Die werden alleen maar minder. Alleen Hernandez(veel te duur), Sule(transfervrij), Boateng(transfervrij en prima wissel) en Sabitzer zijn toch echt wel de missers. Nu dan ook met Lewandowski. Alleen denk ik dat Lewandowski zoiezo een nieuwe uitdaging wilde aangaan. Flick wilde in principe nog blijven, maar had ook last van het drukke schema als Bayern trainer, waardoor die begon te twijfelen. Normaal gesproken wil je zo iemand koste wat het kost bij Bayern behouden, maar Brazzo maakte de keuze voor Flick alleen maar makkelijker.

14 mei 2022 om 19:50

Weg blijven? Dat suggereert dat ze geen Europese top zijn. Vind Bayern samen met Liverpool het meest constant in de Europese top de laatste jaren. Bayern is gewoon Europese top, nagenoeg altijd en hebben zelden een verval. Rare opmerking dit

14 mei 2022 om 19:50

Bayern zal zo nog lang wegblijven van de Europese top? Wat bedoel je hiermee? Wil jij zeggen dat Bayern geen absolute top is?

14 mei 2022 om 19:56

Wat u schrijft is echt onzin, CMG. Bij Lewandowski gaat het niet om geld. Hij is gewoon niet tevreden met de handelswijze betreffende zijn toekomst

14 mei 2022 om 20:01

Hoe kom je bij een terugval CMG? Bayern heeft helemaal geen terugval gehad de laatste 10 jaar. Elke keer zijn er weer nieuwe toppers gekomen en dat zal ook nu gebeuren. Van Kroos gingen ze naar Thiago vervolgens weer naar Goretzka. Voor Kimmich hebben ze ook nauwelijks wat betaald. Lewandowski kwam transfervrij. Voor spelers als Gnabry, Coman en Davies is ook nauwelijks wat betaald. Nu komt Mazraoui weer transfervrij en er zullen wel weer wat slimme deals gemaakt worden Bayern's kennende. Kijk maar bijv. naar een James, Coutinho of Perisic.

14 mei 2022 om 20:44

@afc34- real madrid won afgelopen 10 jaar 5 keer de cl en dan noem je hun niet op ? Maar wel Liverpool en bayern.

14 mei 2022 om 21:22

Hangt ervan af wat hij bedoelt met 'de laatste jaren'. Als die het over de laatste 5 jaar heeft dan is het normaal. Real won de Champions league 5 jaar geleden voor het laatsts en heeft daarna vrijwel niks gepresteerd. Dit jaar doen ze het eigenlijk boven verwachting.

15 mei 2022 om 02:06

Wanneer heeft Bayern voor t laatst de CL gewonnen dan? Real heeft na hun winst in 2017 nog minimaal 2 keren in de halve finale gestaan.. Iets wat Bayern niet gelukt is.. Real doet het al jaren bovenverwachting aangezien men hier altijd al Real als verliezer aanmerkt na elke moeilijke loting.. Alleen in 2018 (na Ronaldo's vertrek) hadden ze een mindere periode..

15 mei 2022 om 11:48

Bayern heeft in 2020 de CL nog gewonnen.

14 mei 2022 om 19:45

Want het is Brazzo’s schuld dat Lewandowski een nieuwe uitdaging wil?

14 mei 2022 om 20:48

De beslissing van een nieuwe uitdaging is te wijten aan de houding van Brazzo. Laat beginnen en achter de rug met iemand anders onderhandelen hebben weinig goeds gedaan.

Eindelijk een opvolger voor Messi, in de zin van een gevestigde wereldtopper die de gouden bal kan winnen. Volgend seizoen een aanval met Fati - Lewandowski - Dembele, daar achter Gavi - Nico - Pedri. Jammer dat er veel geld is uitgegeven aan kansenmisser Ferran Torres, die kan plaats maken op de bank.

14 mei 2022 om 20:13

Geen woord aan gelogen. Iedereen maar praten over hoe geweldig Torres is dat hij telkens uberhaupt in die scoringspositie komt, maar daar heb je helemaal niks aan als het een seriële kansenmisser is. 55 miljoen vind ik hem echt niet waard tot nu toe. Het enige wat hij mee heeft, is dat hij pas 21 is. Hij mag wel 5 uur na de trainingen gaan oefenen op afmaken en 1 op 1 acties maken. Dan leert hij tenminste nog iets bij.

14 mei 2022 om 20:21

En de geweldige dembele dan?
Scoort geen goals en geeft voor het eerst veel assist.. maar voor de rest? Ook een kansen misser..

14 mei 2022 om 20:47

Nou dan moet Dembele wel snel gaan verlengen. Als het zometeen 30 juni is is het te laat. Dan moet ie als nieuw contract ingeschreven worden en telt het mee voor de salarisbeperking zoals Messi vorig jaar.

14 mei 2022 om 22:43

‘Voor het eerst’ is toch prima? Dat zijn dus momenteel veel assists. Dembele is voor teveel gekocht om hem nu voor extreem verlies te verkopen. Gewoon proberen. Hij heeft ook nog absolute snelheid + een onvoorspelbare 1 op 1. Gewoon proberen, aangezien hij nog maar 25 is morgen. Barca heeft de laatste 4/5 jaren fouten gemaakt, maar is te groot om onder te gaan. Gewoon niet meer aan denken en proberen de rug qua transferbeleid en imago te rechten. Wij hebben als Barca fans en als club (hoe cringe dit ook klinkt) bijna geen enkel recht tot arrogantie meer (ook al klonk dit zo bij ‘te groot om onder te gaan’). Hoop dat de mooist voetballende voetbalclub in de historie weer haar hoogtij aantikt. Bijna iedereen kan toch genieten van het voetbal dat Barca op de mat legde in de hoogtijdagen 2009-2011 en ook nog 2015 erbij met het beste trio ooit: MSN? Buiten Ronaldo en Zidane hebben ook veel van de grootste voetballers ooit: Messi, Maradonna, Cruijff, Ronaldo, Romario, Ronaldinho, Iniesta bij Barca gespeeld. Jammer dat het wanbeleid van de laatste jaren onze naam naar beneden heeft gehaald.

Neemt afscheid als een baas. Is hem gegund een nieuwe stap. Hopelijk wordt t Barca

Hopen dat Barcelona hapt en dik geld betaald voor Lewandowski.

Hij is een topper, en zal altijd zijn doelpunten blijven maken, maar dit is alweer een tijdelijk oplossing voor dik geld.

14 mei 2022 om 19:45

Hopen dat barca hapt en dik geld betaald, maar dit is een tijdelijke oplossing voor dik geld? Je hebt een slokje teveel op volgens mij.

14 mei 2022 om 19:46

Lewa is, mijn inziens, samen met Benzema op het moment nog steeds de beste spits ter wereld. Als je ook zit hoe fit hij nog oogt, heeft hij zeker nog 2/3 topjaren in zich. Gewoon een uitstekende aankoop voor een topclub als Barcelona. We hebben het vaak over restwaarde etcetera, maar dat moet voor een club als Barca helemaal geen issue zijn. De financiën natuurlijk daargelaten.

14 mei 2022 om 19:55

CMG

Hoop ook dat Barca hem binnenhaalt. Een sterkere PD is alleen maar beter voor iedereen

Wordt een mooie strijd tussen Lewa vs Benz
Fati en Vini
Dembele (als hij blijft) en Mbappe (als hij komt).

14 mei 2022 om 21:06

Alle nieuwe versterkingen bij Barcelona hebben ingeleverd om bij hen te spelen. Ik denk dat het huidige bestuur niet al te veel zal uitgeven voor Lewandowski

14 mei 2022 om 23:45

Een transfer in de voetbalwereld is toch altijd maar een tijdelijke oplossing?

Iedereen gaat opeens weg bij Bayern zoals Alaba, Flick, Thiago etc. Contract met Coman ging ook moeizaam en Gnabry wil ook weg. Nu natuurlijk met Lewa. Tja een vervanger voor Lewa is niet te vinden voor ze.

14 mei 2022 om 19:52

Thiago en Lewndowski wilden gewoon een nieuwe uitdaging. Dat houdt je niet tegen. Alaba mocht terecht vertrekken. Veel te hoog salaris en werd alleen maar minder. De rest is natuurlijk wel echt Brazzo's schuld. Hij weet op een of andere manier niemand te overtuigen.

14 mei 2022 om 19:53

Real toch ook met Ramos, Ronaldo, Hakimi, Navas etc? Met zulke grote selecties zullen er altijd spelers ontevreden zijn en de meesten hebben alles met hun club gewonnen wat te winnen valt, een keer een nieuwe uitdaging is dan toch niet zo raar? Een Coman is sinds de start van zijn Carriere letterlijk elk jaar kampioen geworden, zelfs voor Bayern. Tussendoor een CL, WK, paar bekers, snap wel dat je dan een keer wat anders wil.

14 mei 2022 om 20:02

Coman heeft net zijn contract verlengd. Die gaat nergens heen.

14 mei 2022 om 21:17

Daar is Ronaldo eigenlijk de enige van. Hakimi wou niet weg maar werd verkocht, Ramos wou verlengen maar het aanbod was ingetrokken en Navas enkel omdat ie logischerwijs niet op de bank wou zitten. Ronaldo is vergelijkbaar met Lewa.

14 mei 2022 om 20:49

Alles is nu begonnen met de ruzie tussen Flick en Brazzo. Mooi geregeld...

Dit is een flinke aderlating voor de Duitse grootmacht. Ik denk dat dit zelfs niet goed nieuws is voor de Bundesliga in het algemeen. Dit jaar zijn Haaland en Lewandowski de grote sterren die de Bundesliga vertegenwoordigen. Wie gaat dat volgend jaar worden? Coman? Toch wel zonde voor die competitie, maar wellicht hebben andere teams nu wel meer kans om kampioen te worden.

14 mei 2022 om 20:03

Nou volgens mij was Nkunku dit jaar de grote ster. Ook volgend jaar zullen er weer sterren opleven. Wat te denken van jongens als Wirtz, Schick, Diaby, Adeyemi, Musiela, Nkunku, Szoboszlai, Kalezic etc.

14 mei 2022 om 20:10

Prachtig om te zien inderdaad hoe Nkunku Leipzig op sleeptouw heeft genomen, maar hij werd niet gezien als een grote naam die de Bundesliga vertegenwoordigd. Dat waren ook dit seizoen toch echt weer Haaland en Lewandowski, hun prestaties en impact op de club achterwege gelaten.

14 mei 2022 om 20:11

Dat is inderdaad een leuk assortiment aan talenten die ja daar opnoemt Derkaiser123. Alleen zijn al deze spelers die je benoemt toch geen gearriveerde wereldsterren zoals Lewandowski? Bayern doet echt wel een jasje uit mocht Lewandowski de club naar zoveel jaar verlaten.

Nkuku is inderdaad wel de grootste ster die dan op de Duitse voetbalvelden te aanschouwen is. Alleen dat is toch niet zo een gearriveerde wereldster zoals Lewandowski, Benzema, Ronaldo, Messi, Mbappe, Neymar, Hazard, Haaland, Salah, Mane, De Bruyne, Van Dijk , Trent Alexander Arnold, Kante, Cancelo, Modric en Kroos?

15 mei 2022 om 01:39

Cancelo? Hele goeie speler, maar gearriveerde wereldster? Denk dat 98% van de wereldbevolking geen flauw idee heeft wie Cancelo is, ikzelf zou hem in ieder geval niet herkennen in de supermarkt. Dan spreken we toch niet over een gearriveerde wereldster?

Het ga je goed Robert! Wel jammer dat hij niet nog een paar seizoenen is gebleven om Topscoorder aller tijden te worden van de Bundesliga. Hij is nog 54 goals verwijderd van die bijzondere titel. Ik had het leuk gevonden als hij die ook nog zou hebben binnengehaald. Helaas het zei zo. Dan blijft de andere legend, gerd Müller nummer één met 365 goals.

Nou hopelijk een welkom bij Barça!

Ik ging er echt vanuit dat Lewandowski bij Bayern zou blijven en daar afsluiten. Zal heel lastig worden voor Bayern om een waardige vervanger te vinden.

Ik ben benieuwd wat de volgende club van Lewa wordt.
Misschien met een gesloten beurs ruilen voor Haller

Hij ligt nog een jaartje vast. Lewandowski kan dus van alles willen en bepalen maar als Bayern hem nog een jaartje in Munchen wil houden heeft hij dat te accepteren. Doe dan maar net zoals bij Dortmund je contract aflopen en volgend seizoen transfervrij weg gaan. Ik zou hem nooit laten gaan als ik het voor het zeggen had hij Bayern. Het geld is niet nodig, er zijn bijna geen goede vervangers en het gemis van circa 45 goals ga je echt wel voelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
S. GnabryMiddenvelder3414
R. LewandowskiAanvaller3435
T. MüllerAanvaller328
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

350 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Bayern München 34 35 2 0
2020/2021 Bayern München 29 41 4 0
2019/2020 Bayern München 31 34 5 0
2018/2019 Bayern München 33 22 2 0
2017/2018 Bayern München 30 29 1 0
Laatste voetbalnieuws

Xavi maakt wens in meerdere gesprekken met Lewandowski duidelijk

Robert Lewandowski heeft al meer dan twee keer met Xavi gesproken over een overgang van Bayern München naar Barcelona, weet Fabrizio Romano. De transfermarktexpert meldt op zijn Youtube-kanaal bovendien dat de...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren