‘Er is maar één optie, zo wil Van Gaal maar zeggen: wegwezen daar’

Zaterdag, 14 mei 2022 om 09:34Tom Rofekamp • Laatste update: 10:17

Louis van Gaal heeft Georginio Wijnaldum een duidelijk signaal af gegeven door hem te passeren voor het Nederlands elftal, aldus Sjoerd Mossou. De journalist van het Algemeen Dagblad schrijft in zijn zaterdagse column dat de bondscoach Wijnaldum zonder het expliciet te noemen een vertrek bij zijn club Paris Saint-Germain adviseert. Mossou speculeert over de volgende bestemming van de 31-jarige middenvelder, en rept over een wel hele opvallende mogelijke kandidaat.

Van Gaal maakte vrijdag bekend dat er geen plek was voor Wijnaldum in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen, Wales en België. De normaliter vice-aanvoerder van Oranje werd in de vorige twee oefenwedstrijden al buiten de basis gelaten en mocht alleen tegen Duitsland (1-1) invallen, vanwege zijn gebrek aan speeltijd bij PSG. ""Sinds onze laatste twee interlands in maart, is er in Gini’s situatie bij zijn club helaas nog weinig veranderd", lichtte Van Gaal zijn beslissing toe. "Ik ben daardoor genoodzaakt andere keuzes te maken, hoe lastig en spijtig ik dat persoonlijk ook vind."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

View this post on Instagram

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Mossou ziet een heldere boodschap in de keuze van de bondscoach. "Je hoeft er geen Louisologie voor gestudeerd te hebben. Een laatste waarschuwing, bestemd voor een speler die afgelopen zomer de slechtst denkbare keuze uit zijn carrière maakte. Wijnaldum is beland bij een club die volledig gebouwd is op marketing, spelend in een team dat van supersterren, kliekjes en ego’s aan elkaar hangt. Er is maar één optie, zo wil Van Gaal maar zeggen: wegwezen daar, als de sodemieter. Pak je spullen vandaag nog. Laat je verhuren aan een mooie Spaanse of Engelse club - en neem op de koop toe dat je wat euro’s moet inleveren."

Wijnaldum, die in juli transfervrij de overstap maakte van Liverpool naar Parijs, strijkt volgens L'Équipe een maandsalaris van liefst 916.000 euro op. Toch durft Mossou Feyenoord - de club waar Wijnaldum werd opgeleid en doorbrak - als potentiële vervolgbestemming te noemen. "Wijnaldums megacontract loopt nog tot 2024, wat het meteen schier onmogelijk maakt om hem terug te halen naar Feyenoord, maar je zou als voetballer ook gewoon de kortste weg kunnen kiezen naar geluk. Die weg is niet zo ingewikkeld. Die loopt langs Schiemond, over de Westzeedijk, en dan bij de Erasmusbrug rechtsaf in zuidelijke richting. Het gaat nog niet gebeuren natuurlijk", is de laatste conclusie van Mossou. "Zo romantisch werkt topvoetbal allang niet meer, maar diep in zijn hart weet Wijnaldum het ook: het is tijd om naar huis te gaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door juvedeef)

Bergwijn en Luuk de Jong spelen ook nauwelijks bij hun clubs. Ik vind dit echt een signaal voor de buhne en dat stelt me teleur van Van Gaal. Zeker als je je serieus wil voorbereiden op het toernooi, kan je me onmogelijk vertellen dat je liever Til en Clasie meeneemt dan je reserveaanvoerder.

14 mei 2022 om 09:52

Echter zie ik wel een verschil. Luuk en Bergwijn spelen toch prima tijdens de minuten die zij krijgen. Waarbij Wijnaldum gewoon niet goed speelt en nauwelijks iets toevoegt. Denk dat dit een slim signaal is. Wijnaldum moet nu kiezen tussen het geld en tussen zijn carrière bij het Nederlands elftal.

14 mei 2022 om 09:58

Als Messi-aanhanger heb ik Paris vaak bekeken. Wijnaldum zakt ook echt niet door het ijs hoor. Als hij door het ijs zakt, dan kan je oprecht zeggen dat het hele team op Mbappe en misschien spelers als Hakimi, Nuno Mendes en Veratti na door het ijs zakt en kleurloos speelt. Speelt Bergwijn overigens echt goed? Die krijgt toch meestal maar vijf of tien minuten? Dat hij er toevallig twee scoorde tegen Leicester in 2021 en laatst tijdens een invalbeurt de 5-1 mocht binnentikken, zegt toch ook niet heel veel?

14 mei 2022 om 10:00

Dat zie je echt niet bij Bergwijn die speelt meestal niet langer dan 10 minuten

14 mei 2022 om 10:02

Nou, ik vind eigenlijk wel dat Wijnaldum door het ijs zakt bij PSG. Hij heeft een paar potten prima gespeeld, maar verder extreem kleurloos. En een paar echt dieptepunten... Zelfs een wedstrijd gehad waarin hij volgens mij maar 20-25 balcontacten had in iets van 70 minuten..

Plus, hij was bij Oranje de laatste keren ook echt slecht hè. Dat speelt natuurlijk ook mee bij Van Gaal. In mijn optiek is het zeker terecht dat hij niet geselecteerd is. Alleen de keuze is verder niet heel reuze.

14 mei 2022 om 10:20

Daarom zeg ik ook prima en niet goed. Bergwijn heeft in zijn minuten soms wel prima acties in huis. Als hij slim is gaat hij ook weg. Zodat hij echt volledig in vorm kan raken. Ook speelt bergwijn gewoon goede wedstrijden voor het Nederlands elftal. En verder Wijnaldum is zeker gewoon niet goed. Als je hem vergelijkt in zijn liverpool tijd. Waar je veel meer invloed van hem zag in het elftal. Hij lijkt mij nu meer een simpel kaatst speler geworden. Ook speelt wijnaldum gewoon minder goed bij het Nederlands elftal. Waar hij terecht door koopmeiners eruit is gespeeld.

14 mei 2022 om 10:43

Het is ook heel ander voetbal, PSG speelt technisch combinatievoetbal, in het Liverpool van Klopp is de taak voor een middenvelder voornamelijk druk zetten en hard werken, het middenveld wordt in de opbouw grotendeels overgeslagen. Dat is denk ik ook de hoofdreden dat Wijnaldum bij Oranje zo’n moeizaam verhaal is.

Ik moet zeggen, afgelopen zomer vond ik Gini al totaal niet passen bij PSG, onbegrijpelijke aanwinst, ook al was hij transfervrij. Buiten de portemonnee van Wijnaldum zijn er niet echt winnaars in deze situatie - PSG, Oranje en Wijnaldum zullen allemaal niet blij zijn.

14 mei 2022 om 11:01

Mee eens. Heeft helaas voor het geld gekozen. Laten we in ieder geval hopen dat spelers als wijnaldum en bergwijn kiezen voor het nederlands elftal en een transfer maken. Wijnaldum is zonder meer een meerwaarde voor nederland. Waar het op het middenveld niet overloopt van kwaliteit op dit moment.

14 mei 2022 om 12:18

Ik denk dat het niet alleen geld is, er zit ook een sportief aspect aan - je krijgt niet vaak de kans in je carriere om in zo’n ploeg te spelen, ook al weet je dat je misschien niet van het niveau Messi-Neymar-Verratti bent.

Natuurlijk had Gini ook naar een Sevilla of Roma kunnen gaan waar hij basisspeler zal zijn, maar dat is toch anders.

14 mei 2022 om 13:19

Wat hangover 96 zegt is waar. En dit gebeurt heel vaak. Dat een speler op een bepaalde positie goed speelt en dan vervolgen bij een nieuwe ergens anders word gezet. En daarnaast speelt de ene club heel anders dan de andere. En zeker in verschillende competities.

14 mei 2022 om 14:35

Ik vind prima beter dan goed?

14 mei 2022 om 10:05

Bergwijn speelt dan weinig, maar daar is niks van te zien als hij speelt in Oranje. Luuk de Jong zijn rol in Oranje is duidelijk, iets forceren als pinchhitter als de situatie daarom vraagt.

Wijnaldum is inwisselbaar voor Berghuis en Klaassen, en daarnaast is hij echt een ster in totaal afwezig zijn in een wedstrijd. Ik geloof dat hij in sommige wedstrijden soms niet eens tot 30 balcontacten komt in een wedstrijd. Als je goed hebt opgelet de afgelopen wedstrijden van Oranje waarin hij speelde maakte hij nooit loopacties en was hij nooit aanspeelbaar. Sterker nog, het leek alsof hij bewust in de dekking liep om de bal maar niet te krijgen.

14 mei 2022 om 11:24

Eens wat een onzin zeg en die Sjoerd maakt er een hele roman van om hem
In Rotterdam te krijgen met een salaris van bijna 1 mil per maand en aangezien ze leeftijd heeft ie nog keuze zat en eerlijk gezegd was ze spel ook niet om aan te zien als ie speelde al met al gewoon selecteren want nog altijd beter dan een Vincent Jansen

Kokcu verkopen voor een mooi bedrag, Til definitief vastleggen, Gini terughalen naar huis en je hebt volgend jaar een middenveld met Aursnes - Wijnaldum - Til.

Dromen mag toch?

14 mei 2022 om 09:55

Zou mooi zijn voor het Nederlandse voetbal en om Feyenoord weer wat meer status the geven.

Vond het vorig jaar al jammer dat Gini voor het geld koos ipv het voetbal. Toch een beetje het deksel op de neus voor hem nu.

Alleen vindt ik wel dat van Gaal niet moet komen aanzetten met speeltijd als excuus want die krijgt Bergwijn ook weinig. L de Jong daarentegen is een pinch hitter dus dat argument geldt niet voor hem (mijn mening natuurlijk)

14 mei 2022 om 14:16

Weer wat meer status? Ik sta echt niet op de banken hoor... maar er is al een heleboel aan status gewonnen, Wijnaldum is daarvoor niet echt nodig. Betekent niet dat ik het niet geweldig zou vinden.

14 mei 2022 om 16:22

Daarom zeg ik ook “wat MEER status”.

Feyenoord is op de goede weg en dat juich ik toe maar er is nog een weg te gaan om echt een kampioenenploeg te worden. Gini kan daarmee helpen door zijn ervaringen uit de absolute top te delen met de selectie van Feyenoord.

Als Ajacied kan ik niet wachten op een ijzersterk Feyenoord. Hoe sterker de eredivisie hoe sterker het Nederlands voetbal.

14 mei 2022 om 16:23

Daarom zeg ik ook “wat MEER status”.

Feyenoord is op de goede weg en dat juich ik toe maar er is nog een weg te gaan om echt een kampioenenploeg te worden. Gini kan daarmee helpen door zijn ervaringen uit de absolute top te delen met de selectie van Feyenoord.

Als Ajacied kan ik niet wachten op een ijzersterk Feyenoord. Hoe sterker de eredivisie hoe sterker het Nederlands voetbal.

14 mei 2022 om 09:56

Ik zou echt proberen Kokcu nog een jaar te houden. Hij is zo belangrijk in dit systeem. Wijnaldum op de plek van Til zie ik wel zitten.

14 mei 2022 om 10:10

Wellicht zien de feyenoorders het anders. Maar waarom zou Gini niet terug kunnen keren bij PSV? Gotze en Sangare vertrekken waarschijnlijk. Middenveld moet opnieuw vorm krijgen. Dan kun je prima een speler als Gini gebruiken.

14 mei 2022 om 10:20

@ticer, ergens hoop ik dat hij zich meer Feyenoorder voelt dan PSVer. Dat hij weg moest was min of meer overmacht en misschien wil hij met Feyenoord nog wel een laatste succesje bereiken.
Ik sluit echter niet uit dat hij voor PSV zal kiezen, daar heeft hij ook een mooie tijd beleefd of zelfs voor Ajax, zij spelen sowieso CL en kunnen zijn salaris makkelijk ophoesten.

14 mei 2022 om 10:28

Ik snap dat je dat hoopt, misschin dat hij dat ook zo voelg. Ik zou als beide clubs een lijntje uitgooien. Zou goed voor de competitie zijn.

14 mei 2022 om 10:33

@FR010FRDAM: ik snap je hoop! Zal dan echt afhangen van hoeveel hij wil inleveren en wat PSG bereid is te accepteren als transfersom. Denk dat ze daar schappelijk in zullen zijn omdat hij gratis is gekomen, niet overtuigd en toch een aardig salaris opstrijkt. Ze willen daar toch ook ruimte maken voor Pogba. Dus laten we hopen dat hij terugkeert.

14 mei 2022 om 10:48

Denk idd dat PSG hem wel vrij makkelijk zal laten gaan, maar verwacht dat PSV hem ook als serieuze optie ziet en dat is serieuze concurrentie. We zullen zien

14 mei 2022 om 10:10

@jjr12
Helemaal geen gek idee. De winst op kokcu steken in Wijnaldum zijn contract. Zal al gauw om 3-4 miljoen per jaar moeten gaan.

van Gaal zijn keuze snap ik wel voor het passeren van wijnaldum. Zijn inconsequentie bij de rest snap ik niet. Hoezo bijvoorbeeld Janssen opeens enz.
maar goed dat is kwestie van dit jaar uitzitten met die mafketel en dan weer normaal doen met Koeman

wijnaldum is overigens echt niet meer van het niveau feyenoord hoor. Daar zou ik als feyenoord nooit aan beginnen.

14 mei 2022 om 10:02

Wat😭 Bij Feyenoord zou Wijnaldum gewoon de beste op het veld zijn. Na die conference league denken sommige dat Feyenoord vgm wereldtop is😭😭😭

14 mei 2022 om 10:05

Haha, inderdaad. Zou bij iedere Nederlandse club één van de beste, en waarschijnlijk zelfs de beste, speler zijn.

14 mei 2022 om 10:21

@teambully, Wijnaldum zou meteen top 5 van de competitie zijn.

14 mei 2022 om 14:18

Niet alleen bij Feyenoord haha. Door de toch matige prestaties in het Nederlands elftal en de... iets van 12e-man status de afgelopen jaren bij zijn clubs zien veel mensen over het hoofd dat Wijnaldum echt wereldtop was. Hij zou ook de beste speler zijn bij Ajax of in ieder geval daar heel dicht bij in de buurt komen.

Volgens mij is heel Nederland iets vergeten… althans ik heb nog geen journalist de link zien leggen.

Louis van gaal vs Wesley Sneijder 2013. In 2014 was Sneijder Nederlands beste speler op het wk. (Met Robben en van persie)

Wie zijn ogen opent herkent dit trucje!!

Ps. Ik sluit niet uit dat Wijnaldum hierdoor volgend jaar Feyenoord, psv en Ajax op zijn cv heeft staan.

14 mei 2022 om 10:14

Zoiets dacht ik ook. Sneijder speelde toen een tijdje slecht maar was topfit voor het wk. Schoot tegen Costa Rica geloof ik nog tegen de paal of de lat.... of was het allebei. Scoorde tegen Mexico.

Wijnaldum verdreef na wedstrijd 1 ook al de Guzman uit de basis dus van Gaal weet wat hij aan hem heeft.

Ik denk, als Gini straks een transfer maakt en weer veel speelt dat het wel goed komt, maar als hij bij PSG blijft dan ziet het er zeer slecht uit.

14 mei 2022 om 10:23

Lijkt me dat hij gewoon bij PSG blijft - Wijnaldum gaat nergens in de wereldtop meer basisspeler worden, en hij speelt nog aardig wat minuten als invaller. Zo zijn er een heleboel spelers - een Sergi Roberto, Milner, Mata, Herrera, Alexis Sanchez etc spelen allemaal de ervaren bankzitter, iemand moet die rol toch invullen.

Beter een oude rot als Wijnaldum dan dat er een jong talent bii PSG te weinig speeltijd krijgt, en zo’n ervaren gozer staat er direct als hij moet invallen.

Gini terugkomen naar Eindje

15 mei 2022 om 09:41

Eindhoven was puur zakelijk. Hij is een echte Rotterdammer.

Dit zou toch wel echt een droomaankoop zijn als Gotze of Sangare vertrekken voor PSV. Lijkt me alleen niet echt realistisch met het salaris wat hij nu verdient. Bij PSV zal 3-4 miljoen toch echt de max per jaar zijn en dan moet er ook nog een transfersom op tafel komen. Maar goed ik ga er wel vanuit dat Brands een poging zal gaan wagen.

Gini heeft Ajax nog niet gehad

14 mei 2022 om 09:58

En hopelijk blijft dat ook zo. Heb egt helemaal niks met die gozer

14 mei 2022 om 10:04

En waarom niet? Wijnaldum is 1 van de liefste, Aardigste en beleefdste voetballers

14 mei 2022 om 14:20

Vind ik ook. Hele goede jongen, een jongen als Malacia ook is. Niet alleen qua uiterlijk in hun vroege jaren, met de stuiterende bos haar. Allebei leuke, open gasten met een brede, open lach. Ik was het niet eens met veel van zijn... 'politieke' uitingen. Maar dat kan ik prima scheiden van de persoon. Gini is gewoon een held, een geweldige voetballer en een mooi mens.

Maar vind het wel grappig dat Bergwijn & luuk de jong wel worden opgeroepen

Bergwijn heeft sinds de laatste interland periode maar 45 minuten gespeeld, Wijnaldum heeft meer dan het dubbele gespeeld 169 minuten. Beetje krom dit

14 mei 2022 om 10:17

Bergwijn en Luuk hebben in die schaarse minuten wel goed gespeeld, en hebben ook in de afgelopen Oranje wedstrijden goed gespeeld, voor Wijnaldum geldt dat niet. Het is een optelsom.

14 mei 2022 om 11:06

Bergwijn heeft letterlijk niks gedaan. Luuk heeft 1 kopgoal gescoord wauw zo goed man.

14 mei 2022 om 12:24

Bergwijn was in de vorige interland nog uitblinker met 2 goals! En Luuk presteert duidelijk boven verwachting bij Barcelona. Dat speelt gewoon mee, dat is niet zo gek.

Ja, want Feyenoord is natuurlijk het ultieme geluk voor Wijnaldum. Jaren heeft hij volledig ontredderd in Eindhoven gezeten en toen hij daarvan eindelijk verlost was voelde hij zich volledig ontheemd in een gat genaamd Liverpool. Wat moet je toch bij zulke inferieure ploegen als PSV en Liverpool. Wat moet het toch heerlijk zijn om bij het AD te werken en een dikke duim te hebben.

14 mei 2022 om 10:40

Dit is gewoon een suggestie van Mossou, wat ik zelf een erg goede journalist vind. Hij zegt nergens dat dit nu zou spelen

Er zijn nog andere spelers die niet bij hun club spelen maar wel worden opgeroepen. Ik vind dit een beetje meten met twee maten. Daarnaast blijft Wijnaldum natuurlijk 3 klasse beter dan spelers als Til en Clasie.

14 mei 2022 om 10:25

Bij zijn vorige club Liverpool wel, maar uit hun Oranje wedstrijden wordt dat nog niet zo duidelijk, eigenlijk.

Lekker terugkeren naar Newcastle. Die zullen volgend seizoen meespelen om Europees voetbal als er nog wat aankopen bij komen.

14 mei 2022 om 12:47

Inderdaad, en dan speelt ie soieso basis, in de beste competitie bij een ploeg die positief kan verrassen. En dan leverd ie ‘maar’ de helft in ofzo

Alsjeblieft NIET naar Feyenoord!!! Lieve jongen hoor maar loopt alleen jeugd in de weg! Is geen leider van nature en te vaak onzichtbaar. Laat hem lekker naar PSV gaan ofzo en hou op met dat zgn. "thuiskomen".

Corrigeer me als ik het mis heb. Maar was Bergwijn niet 1 van de besten tijdens vorige interland periode? Of laat mijn geheigen mij in de steek?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

259 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 31 1 2 0
2020/2021 Liverpool 38 2 1 0
2019/2020 Liverpool 37 4 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Kieft: ‘Van Gaal is hiervoor stevig aangepakt, maar je vraagt je af waarom’

Wim Kieft snapt wel waarom Georginio Wijnaldum door Louis van Gaal is gepasseerd voor de Nations League-wedstrijden van Oranje van volgende maand. De oud-aanvaller weet dat de bondscoach alleen internationals selecteert...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren