Ten Hag trots na derde landstitel: ‘Deze Tukker is een beetje Ajacied geworden’

Donderdag, 12 mei 2022 om 07:29Jordi Tomasowa • Laatste update: 07:38

Met een derde landstitel op rij zwaait Erik ten Hag af als trainer van Ajax. De 52-jarige oefenmeester verzekerde zich woensdagavond overtuigend van het kampioenschap door sc Heerenveen in de eigen Johan Cruijff ArenA met overtuigende cijfers te kloppen: 5-0. Ten Hag kijkt met een trots gevoel terug op de afgelopen 4,5 jaar. “Deze Tukker is een beetje Ajacied geworden”, aldus de trainer.

Met het winnen van de landstitel toonde Ten Hag eens te meer dat je een feestje gerust aan hem kunt overlaten. De trainer danste net als vorig jaar bij het kampioenschap met de latino’s uit zijn selectie. “Ik doe alles maximaal, dus dat geldt ook voor feestvieren”, zei Ten Hag na afloop van het gewonnen Eredivisie-duel met Heerenveen lachend op de persconferentie.

Waar Ajax tijdens de tweede seizoenshelft de overwinningen moeizaam over de streep wist te trekken, kon de ploeg van Ten Hag tijdens de kampioenswedstrijd wel overtuigen met een ruime overwinning in de Johan Cruijff Arena. “Hier zit dan ook een voldaan mens,” bekende Ten Hag. “We hebben dit seizoen een geweldige teamprestatie geleverd, waarbij we veel spelers nodig hebben gehad. De schoonheid van het spel was de laatste weken wat minder, maar we hebben wel een winnaarscultuur gecreëerd.”

Ten Hag liet weten trots te zijn op het feit dat hij voor de derde keer op rij landskampioen met Ajax is geworden. “We hebben veel tegenslagen te verwerken gehad, maar die hebben we overwonnen. Er staat uiteindelijk een selectie met meer dan elf basisspelers. Jonge spelers etaleren zich en dat geeft voldoening. Het bewijst dat hier een sterk fundament ligt, waar Ajax op kan voortborduren.”

De trainer had de publieke opinie in zijn beginperiode niet mee, maar neemt uiteindelijk met de nodige successen afscheid bij de Amsterdamse club. “Als je titels wint, is het heel mooi hier”, zei Ten Hag met een knipoog. “Deze Tukker is een beetje Ajacied geworden. Je roots verloochen je nooit, maar ik voel me hier thuis. Ajax is hét A-merk van het Nederlandse voetbal en internationaal het uithangbord”, aldus Ten Hag. “Daar heeft iedereen een mening over en die meningen gaan een eigen leven leiden. Deze trainerspositie is inderdaad moeilijk, want je moet duizend beslissingen nemen en die liggen allemaal onder een vergrootglas.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door korenaar)

Dag, held! Hopelijk wordt het wat in de Engelse slangenkuil. In de Nederlandse is het ook gelukt, dus wie weet! Wie wil sie!

12 mei 2022 om 08:14

Zo een slangenkuil is fc utrecht nou ook weer niet...

12 mei 2022 om 09:57

En anders mag hij altijd weer terugkomen

12 mei 2022 om 09:58

Toch leuk dat de trainers van zowel Feyenoord als Ajax uit het oosten komen. Ik hoop echt dat EtH een potje kan breken bij MU.

Mooie prestatie, van harte gegund Ajacieden!

Je was ook haast verplicht om kampioen te worden met deze selectie , zelfs de dubbel (beker en kampioen) moest je pakken. Wat dat betreft heeft Ten Hag gefaald en de blessure’s mogen geen excuus zijn. Ook het wissel beleid was niet altijd goed , spelers mochten blijven aan modderen ( Blind , Tadic en Gravenberch) Nico die geen kans kreeg daardoor. Inpassen eigen jeugd spelers in wedstrijden waar het kon gebeurde mondjesmaat maar al met al wel terecht kampioen

12 mei 2022 om 07:42

Ten hag gefaald? Hij is kampioen geworden verdorie. Er is genoeg op hem aan te merken qua keuzes idd maar hij heeft niet gefaald

12 mei 2022 om 07:47

Met deze selectie was iedereen kampioen geworden en op het laatste moment heb je gewoon geluk gehad met overwinningen in de laatste minuten , gelijk spel van PSV. Je had gewoon met als vorig jaar met groter verschil kampioen moeten worden.

12 mei 2022 om 07:50

@droadnagel, hoe kan Ajax verder uitlopen als Psv eigelijk nagenoeg ook zo goed als alles wint? De kans dat Ajax 34x wint is heel klein, spelers zijn mensen, vormdip, blessures, dat heb je ook als je de beste selectie hebt maar jij vind van niet

12 mei 2022 om 07:58

Geluk dwing je af toch? Of geldt dat alleen voor PSV?

12 mei 2022 om 08:09

Met verschil kampioen worden hangt voor een groot gedeelte af van wat je concurrent doet droadnagel. Een beetje een domme opmerking haha

12 mei 2022 om 08:12

Droadnagel gebruik deze mooie ochtend, om je dankbaarheid en vooral realiteitszin te hervinden! Wij zijn Ajax Amsterdam en geen Bayern München of Real Madrid. Erik bedankt, je bent altijd welkom. Veel succes bij Manchester United... 😊✌🏾

12 mei 2022 om 08:26

Ja want het ligt aan Ajax dat PSV 9 punten meer pakt dan vorig jaar (als ze de laatste wedstrijd winnen). Op dit moment heeft Ajax maar 3 verliespunten minder dan vorig jaar. Dus het verschil is kleiner omdat PSV een stap heeft gemaakt. Je kunt Ajax moeilijk verwijten dat ze in de eredivisie die over dit jaar gezien gewoon de 2e competitie van Europa is op basis van coëfficiënten ranking (ok dat is vertekend, maar klinkt wel gaaf) alles had moeten winnen. Ajax heeft van de topcompetities over 33 wedstrijden de meeste punten gepakt. Dat ze de beker niet pakken is ook wel pech met 2 buitenspel situaties die terecht maar minimaal zijn.

12 mei 2022 om 08:48

"Ajax heeft van de topcompetities over 33 wedstrijden de meeste punten gepakt."

Vergelijk je de Eredivisie nu met competities als de BPL, LaLiga e.d.? Ik vind de Eredivisie niet bepaald een topcompetitie haha. Ajax uiteraard wel terecht kampioen geworden. Eerste helft van het seizoen veel ruime en makkelijke overwinningen, nagenoeg zonder tegengoals. Tweede helft was behoorlijk moeizaam, maar de winnaarsmentaliteit zat in de ploeg. Veel wedstrijden over de streep getrokken, met veel goals in de laatste paar minuten. Daar zit een beetje geluk bij (net als bij PSV jarenlang), maar het is ook zeker een kwaliteit!

12 mei 2022 om 08:57

@diegelbereds, ik ben nog een beetje dronken.... maar toch is de ED niet zo slecht als we het altijd voorspiegelen. Met Vitesse, PSV, Feyenoord, AZ en Ajax die na de winter nog actief waren in Europa. Nee het was geen CL niveau, maar het zegt weldegelijk iets over de sterkte van de competitie. We zijn echt geen mickey-mouse competitie, aar hebben gewoon een stap voorwaarts gemaakt. Als je naar de ranking van de UEFA kijkt staan we dit jaar tweede. Ja dat geeft een vertekend beeld, maar het is toch wel duidelijk dat de ED dit jaar sterk was te noemen.

12 mei 2022 om 09:25

In het begin van het seizoen vond iedereen de selecties een stuk dichter bij elkaar liggen. Ajax heeft een iets betere selectie maar zo veel verschil zit er niet tussen. Maar dit soort reacties krijg je als de ene trainer zijn team goed laat voetballen en de andere niet. Ten Hag heeft fantastisch gepresteerd bij Ajax.

12 mei 2022 om 13:21

Niet zo stangen, simpele. De frustratie druipt er wel heel erg af haha.

12 mei 2022 om 07:46

Als dit falen is, mag ajax van mij de komende 4 jaar weer keihard falend richting de 4e ster

12 mei 2022 om 13:22

Idd, daar tekenen wij direct voor.😃

12 mei 2022 om 07:47

Sommige zijn nooit tevreden, het enige wat telt is kampioen worden en CL halen.. Beide is gelukt, jeugd inpassen is leuk maar dan moet de jeugd wel goed genoeg zijn, of zie je liever weer dat Ajax 3 stappen terug zet omdat de jeugd gebruikt moet worden ook al zijn ze niet goed genoeg?

12 mei 2022 om 08:50

@Kokkie, kampioen worden heeft tot gevolg dat je CL speelt. Dat gaat hand in hand, dus logisch dat dan beide is gelukt Ajax is de terechte kampioen, ben heel benieuwd hoe het ze volgend jaar vergaat met de wisselingen die gaan komen.

12 mei 2022 om 09:04

Bedoelde eigelijk meer overwinteren 😉 dat is voor een NL club doorgaans al een prestatie als je het mij vraagt

12 mei 2022 om 09:11

Haha denk dat ie bedoeld poilefase doorkomen. Maar het is gewoon een erg knappe prestatie om 3 jaar kampioen te worden daar waar je elk jaar voor de uitdaging staat om spelers te behouden of goede vervangers te halen. TH heeft het boven verwachting goed gedaan.

Ben nu ook wel benieuwd of we door kunnen zetten en de juiste spelers kunnen vinden of dat het een jaar van bouwen wordt. Hoe gaat de nieuwe trainer het doen en blijven de grote talenten wel.

12 mei 2022 om 07:48

Ten Hag gefaald? Dan is 99,9% van de mensheid dagelijks keihard aan het falen. Zoveel zuur op de vroege ochtend is voor niemand gezond.

12 mei 2022 om 12:34

ten Hag heeft niet gefaald. Echter moet je alles wel in perspectief zien. Het salarisplafond van Ajax en de investeringen die ze mogen doen zijn van totaal andere orde als bv PSV. Laat staan van clubs als Vitesse. Ajax haalt individuele spelers die meer kosten als de complete begroting van meerdere clubs.

Dat ie dus kampioen wordt is niet zo bijzonder. Verder vind ik dat hij bv aan de uitschakeling door Benfica met name in de uitwedstrijd veel te passief was Iedereen zag aankomen dat het niet goed ging met Blind en Gravenberch maar hij wisselde te laat waardoor Ajax gelijkspeelde. Maar met het overwinteren heeft hij wel zijn doel gehaald.

Dus; gefaald inderdaad niet. Maar ik vind ook niet dat hij het maximale eruit gehaald heeft

12 mei 2022 om 12:50

Hij is in 4 jaar 3 keer kampioen geworden en dat ene andere jaren is tussendoor afgelast. (Met een gedeelde 1e plek...)

Hij heeft de beker ook 2 keer gewonnen en 1 keer als verliezend finalist eruit gestapt. In de UCL de halve finale gehaald en dit jaar de poule overleefd zonder puntverlies.

Kampioen worden "niet zo bijzonder" noemen is ook enorm disrespectvol. Ajax heeft nog nooit in de geschiedenis van de Eredivisie alleenheersing gehad. En ook de afgelopen jaren was PSV meestal van goede tegenstand. Dit seizoen helaas in de toppers niet sterk genoeg maar het scheelde weinig of het werd nog heel spannend. Een paar jaar terug gaven wij nog een 11 punten voorsprong weg.

Doen alsof Ajax maar zomaar elk jaar kampioen moet worden of je faalt als coach daar is gewoon bezopen, laat staan als die coach daadwerkelijk nog elk jaar de titel wint ook... Ten Hag heeft het geweldig gedaan voor Ajax. Zo geweldig zelfs dat sommigen er vanuit zijn gegaan dat dat de normaalste zaak van de wereld is.

12 mei 2022 om 07:48

Beker niet gewonnen idd, maar wel weer finale. Fantastische poulefase CL gespeeld. Al mocht ik kiezen, dan maar geen beker. Ik begrijp je andere punten, maar falen, nee.

12 mei 2022 om 07:49

Hij zou dit seizoen pas gefaald zijn als die geen kampioen was geworden. Een Bayern München wint ook niet ieder jaar de beker.

12 mei 2022 om 07:49

Nja gefaald is een groot woord. Maar heeft dit seizoen absoluut niet maximale uit de ploeg gehaald, dat is duidelijk

12 mei 2022 om 07:53

Schei toch uit man. Over de gehele trainersperiode heeft hij gewoon uitstekend gepresteerd. Hij heeft alles behalve gefaald. Dat gelul over "met deze selectie". Alsof PSV niet over een prima selectie beschikt. En Feyenoord speelt finale Conference League... die selectie is ook gewoon prima. Daarnaast heeft Ajax dit seizoen veel te verwerken gehad: veel blessures, het gedoe rond Promes, rond Overmars, Ten Hag die vertrekt, het gezeur rond het trainingskamp. Dat speelt allemaal een rol.

12 mei 2022 om 12:37

zeg vent; zet je Ajaxbril eens af en kijk wat de investeringen van PSV zijn geweest en wat die van Ajax. Staat toch in geen verhouding. "met deze selctie" is dus een terrechte opmerking

12 mei 2022 om 07:57

@droadnagel Gefaald???? Hoe dan??
Beste man is kampioen geworden. Dat is zijn doelstelling geweest!!!
Beker finale behaald en overwintert in de CL met een foutloze groepsfase.

Leg me aub uit hoe hij gefaald heeft???

12 mei 2022 om 08:37

Jongens, waarom reageren jullie überhaupt op hem. Wijs naar de stand en lach. Dan mag hij er alles van vinden maar wij lachen

12 mei 2022 om 08:47

Exact. Geen aandacht aan besteden. Als hij zuur wil doen, laat hem maar. Ten Hag heeft het uitstekend gedaan, en 1 zure reactie van een anonieme internetter verandert daar niks aan.

12 mei 2022 om 08:52

@Vernon, niet? Mijn mening over ten Hag is na de reactie van droadnagel radicaal omgeslagen

12 mei 2022 om 08:35

Met zo veel geblesseerde spelers kan je de bekerfinale verliezen van de andere topploeg uit Nederland

12 mei 2022 om 08:51

Ja Ten Hag heeft fouten gemaakt en er zijn wedstrijden verloren waar je hem de schuld van kan geven, maar kom op hé, gefaald???

Die gast heeft er voor gezorgd dat Ajax standaard mee kan doen met de Europese (sub)top. Hebben ook dit seizoen weergaloze dingen laten zien Europees en nationaal. Ja op het einde was het scherpe er wel vanaf bij Ajax, maar gefaald? Absoluut niet.

12 mei 2022 om 09:56

1 wedstrijd van psv verloren en anders had die man alle hoofdprijzen in gepakt in de laatste 4 jaar en dat noem jij "gefaald". Tuurlijk was de dubbel lekker geweest, maar goed je kan een keer verliezen van psv in een finale. Landstitel (waarschijnlijk 86 punten + misschien 100 goals), bekerfinale en overwintering CL is echt een meer dan prima seizoen.

12 mei 2022 om 10:37

Jeetje wat een zure reactie zeg denk dat je vooral moet genieten van wat hij heeft neergezet

Ik vind het altijd mooi om te zien. Als je interviews met hem in zn beginperiode bij Ajax vergelijkt met hoe hij nu voor de camera staat. Dat is echt een wereld van verschil. Deze man heeft Ajax laten groeien, maar is gedurende het proces zelf ook enorm gegroeid. Succes bij MU

12 mei 2022 om 07:51

Ik vind hem nog steeds een idioot voor de camera. Hij blijft overal omheen draaien en begint een lofzang als Ajax een draak van een wedstrijd heeft gespeeld

12 mei 2022 om 07:58

Had zo het broertje van Schmidt kunnen zijn, die geeft altijd iedereen de schuld behalve zichzelf en zijn ploeg.. TH staat er om Ajax te laten winnen, hoe hij voor de camera staat interesseert mij geen reet, 9 van de 10 trainers en voetballers zeggen niks boeiends, is ook logisch, dat gebeurd in de kleedkamer wel

Held!! Heeft Ajax weer terug op de kaart gezet, het waren mooie jaren

Eerste half jaar dat ETH bij Ajax zat, kon ik die man helemaal niet uitstaan met zijn uitspraak dat PSV nooit kampioen zou worden tegen Ajax. Gelukkig werd hij meteen op zijn plek gezet en heb ik aardig wat vrienden belachelijk gemaakt. Nou, karma is een bitch.. Uiteindelijk is het de beste trainer geweest die ik in tijden bij Ajax heb gezien, goed voetbal en resultaten. Perfecte combinatie ook met Overmars en V. der Sar. Ik baal elk jaar als we geen kampioen worden, maar deze man is net als Pep Guardiola, je weet dat zolang hij bij Ajax blijft zitten dat je even genoegen moet nemen met een 2e plek. Respect heeft ie afgedwongen bij mij. Na zijn (denk toch mislukte) avontuur bij Manu is deze chagrijn altijd welkom bij PSV 😉.

12 mei 2022 om 08:04

@psvlld
Eerlijke en nette reactie kerel 👌🏿.

Ik hoop dat hij de tijd krijgt om Man U te veranderen.
De club heeft dat nodig met een trainer die zich 100% met alleen voetbal bezig houdt.
Aan Erik hebben ze een goeie.

Gefeliciteerd Erik! Kampioen worden met Ajax vind ik geen uitzonderlijke prestatie met het budget en de spelersselectie die de Amsterdammers tot hun beschikking hebben. Daarmee moet je iedereen in de Eredivisie wegspelen, maar dat is niet altijd gelukt. Het spel in de 2de seizoenshelft was ook stroperig en niet bevruchtend. In Europa eruit gegaan tegen een matig SL Benfica, wat Ajax had moeten winnen. Verder ook 2 prijzen verloren met de Supercup en de Amstel Cup. Dit seizoen gaat daarom niet in als succesvol, maar als een voldoende. Er wachten mooie uitdagingen in Manchester!!

12 mei 2022 om 09:36

Da's knap pessimistisch benaderd.

12 mei 2022 om 12:39

nee hoor; realistisch

@klaas Analiste.

Leuke uitleg die je geeft, maar vrijwel elk seizoen waarin je kampioen word, Europees overwintert en de Finale van de beker haalt, is een succesvol seizoen.
Je verliest de beker in een wedstrijd waar je minimaal 60 minuten de bovenliggende partij bent, je vliegt uit de CL in een wedstrijd waar je 95% van de wedstrijd de bovenliggende partij bent.

Je kan ook zeggen dat Ajax gewoon in beide wedstrijden het geluk ( dat je nodig hebt) niet had. Ze weten tegen Benfica die bal er niet in te krijgen op wonderbaarlijke wijze, tegen psv scoor je 2x een doelpunt waar je 5 centimeter buitenspel staat.

Vallen deze dingen wel, dan win je de beker, ben je kampioen en sta je in de kwartfinale Cl.

Allereerst wil ik nog de mede-Ajacieden feliciteren met het behalen van deze titel! Complimenten aan de spelers dat ze ondanks alle negatieve berichten in de media gewoon gefocust bleven met het realiseren van de gewenste doelstelling: Landskampioen worden.

Ten Hag is een unieke Ajax trainer die absoluut in het rijtje Van Gaal en Michels behoort. Hij heeft met zijn visie een stempel op het spel van Ajax gedrukt. Van mij mag hij t.a.t. terugkomen naar Amsterdam.

Waar blijft die nieuwste aflevering van de Pantelic Podcast??Een Tukker die een beetje een Ajacied is geworden. Sorry Erik maar dat is toch een behoorlijke downgrade moet ik als mede Tukker en FC Twente fan zeggen. Lol.

Ik woon buiten Nederland en toen het voetbal gisteren was afgelopen was het bij mij 3 uur s ’nachts. Maar beter laat dan nooit wil ik bij deze alle Ajacieden feliciteren met het 36e kampioenschap. Geniet er met volle teugen van want het is het einde van een tijdperk en de toekomst is onzeker. Met ten Hag, en eerder Overmars zijn de architecten van deze succesvolle periode vertrokken. Ook in de spelersgroep zullen grote veranderingen plaatsvinden. En ik zou mij grote zorgen maken want de eerste gigantische downgrade is al een feit. Schreuder is een verschrikking. Het zal nog wel leuk beginnen maar zo gauw het enigszins moeilijk begint te worden laat hij zijn elftallen in hun schulp kruipen en ze komen er nooit meer uit. Maar hij heeft geen accent en ook geen kabouterhoofd dus voor alle dommeriken, met van der Gijp voorop, is het nu al een vooruitgang. Maar ik voorspel dat ze met een maand of zes met weemoed terugdenken aan dat kabouterhoofd en dat het accent plotseling niet meer zo slim is. En Erik is na zijn avontuur in Manchester van harte welkom in Enschede ondanks dat hij een beetje Ajacied is.


12 mei 2022 om 14:02

3 uur? Zit je in Thailand ofzo? Altijd lekker. Ben het met je eens dat Schreuder een verschrikking is, bij Brugge gewoon afbraakvoetbal laten zien met toptalenten in de aanval die hij linksback laat spelen. Ook wel kapitaalvernietiging genoemd, en dat haal je binnen bij Ajax.

13 mei 2022 om 04:59

Thailand klopt inderdaad. Ondanks de degradatie doet jullie Schreuder het wel goed naar mijn mening. Hij begon aan een bijna onmogelijke klus. Wat een bijkomend probleem voor Alfred gaat worden is dat hij de opvolger is van een zeer succesvolle coach en dat is altijd lastig. Bij United zal ten Hag ook moeten vechten tegen de schaduw van Ferguson. En de opvolger van Klopp is ook niet te benijden als de tijd daar is.

Gefeliciteerd Erik. Gefeliciteerd Ajax selectie en vooral ook: gefeliciteerd Ajax fans!
Verdiend kampioenschap waarbij het soms met hangen en wurgen ging, maar ook die potjes werden gewonnen. Geluk dwing je deels ook af.

Verder mooi dat Ten Hag kan afsluiten met een kampioenschap. Jammer dat het niet op een hele uitgebreide manier gevierd kan worden in Amsterdam. Enige smetje eigenlijk op dit seizoen, samen met de trieste uitschakeling tegen een matige ploeg als Benfica en de bekerfinale.

En nee, ik vind niet dat Ten Hag heeft gefaald. Een bekerfinale is een finale opzich. En bij Benfica, tja. Laten we het pech noemen.

Vooral benieuwd hoe Ten Hag het gaat doen bij United. Ik denk dat hij nog geen top 4 gaat spelen, maar dat United wel meer herkenbaar gaat voetballen.
Denk vooral dat Ten Hag beter moet gaan leren rouleren in de BPL, in combinatie met Europa League voetbal (of waar United ook eindigt). Bij Ajax had ik het idee dat hij te vaak, te veel, met dezelfde spelers heeft gespeeld, waardoor sommige een uitgebluste indruk maakte op cruciale momenten.

Ten Hag, het ga je goed! Succes bij United en bedankt voor alles!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Onana moet plots vrezen voor plek bij Inter na verrassende wending

André Onana lijkt toch niet de eerste doelman te worden bij Internazionale. De van Ajax overgekomen doelman moest als opvolger dienen van de transfervrij vertrekkende Samir Handanovic, maar La Gazzetta dello...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren