Gemeente Amsterdam zet streep door mogelijke huldiging Ajax op Museumplein

Maandag, 9 mei 2022 om 17:52Jordi Tomasowa • Laatste update: 21:33

Ajax wordt woensdag bij een eventueel kampioenschap alleen in de Johan Cruijff ArenA gehuldigd. Door een landelijk tekort aan beveiligers is een huldiging op het Museumplein niet mogelijk, zo meldt de gemeente Amsterdam.

Bij een overwinning op Heerenveen verzekert Ajax zich van de 36ste landstitel uit de clubgeschiedenis. Een huldiging in de openbare ruimte zoals op het Museumplein zit er echter niet in. “Zowel de Amsterdamse driehoek (gemeente, Openbaar Ministerie, politie) als Ajax hadden de huldiging liever opnieuw georganiseerd op het Museumplein, zeker na het geslaagde evenement in 2019 en het verdwijnen van de coronamaatregelen”, schrijft de gemeente Amsterdam in een verklaring.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Vanuit de driehoek is contact geweest met de voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche om het tekort te bespreken. Uiteindelijk hebben de driehoek en Ajax moeten concluderen dat het Museumplein geen optie was voor een huldiging. Bezoekers, onder wie gezinnen met kinderen, moeten erop kunnen rekenen dat een huldiging aan alle eisen voldoet en veilig en verantwoord wordt georganiseerd.”

Door de beslissing van de gemeente Amsterdam kunnen woensdagavond alleen de naar verwachting vijftigduizend toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA bij een eventuele huldiging aanwezig zijn. “We benadrukken dat het echt eenmalig moet zijn'', zegt directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam van Supportersvereniging Ajax in gesprek met AT5. “'En dat het personeelsbeleid volgend jaar wel op orde moet zijn, zodat er een huldiging voor alle Amsterdammers kan plaatsvinden.''

Nagtzaam heeft begrip voor de beslissing van de gemeente Amsterdam, maar kan zijn teleurstelling desondanks moeilijk verbergen. “Vooral omdat het kampioenschap alleen in de Johan Cruijff ArenA wordt gevierd en er daardoor heel veel supporters niet van de partij kunnen zijn. 'Dat is heel erg jammer. Want je ziet dat er op een huldiging juist mensen van buiten het stadion afkomen. Meestal gaat het wel om 100.000 mensen. Ajax is van ons allemaal, iedereen moet van een huldiging kunnen genieten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

159 reacties (laatste reactie door kakadu)

Betaal ze wat meer en je zal zien dat er een hoop beveiligers bijkomen. Dit probleem hebben ze ook op Schiphol. Jammer voor de Ajax fans natuurlijk. Dat ze een eventuele titel nu niet kunnen vieren daar.

9 mei 2022 om 17:58

Überhaupt al triest dat er zoveel beveiligers bij moeten zijn. Het zou een feest moeten zijn, maar zullen weer genoeg mensen tussen staan die wat naar binnen snuiven of niet tegen een biertje kunnen.

9 mei 2022 om 18:03

Klopt, maarja dat verwacht je ook op koningsdag bijv. Ze kunnen ook het hele politiekorps daar neerzetten, maar die hebben ook wel wat beters doen.

9 mei 2022 om 18:07

Ducktaildo, in 2019 verging het anders nagenoeg vlekkeloos. In een ideale wereld is nergens beveiliging nodig, maar hoe meer mensen hoe groter de kans op. En daar gaat het nou juist om. Al is het 0,1% kans dat het grimmig wordt tussen 100.000 man, dan wil je daarop voorbereid zijn.

9 mei 2022 om 18:12

Iets naar binnen snuiven staat niet inherent aan agressie of misdragingen. Het zijn toch echt de mensen en niet de middelen. Wel ben ik het ermee eens dat zoveel beveiligers in essentie niet nodig zou moeten zijn

9 mei 2022 om 18:19

Ik wou net zeggen, ik snoof me vroeger regelmatig de pleuris, maar werd nooit agressief.

9 mei 2022 om 18:31

En een aantal jaar geleden bedroeg de schade aan de stad 2 miljoen euro door doorgesnoven lijpe feestvierders. Dat publiek is niet te vertrouwen en zijn vooral de idioten die er op af komen

9 mei 2022 om 19:12

Het zijn zeker niet de middelen maar de mensen. Echter zijn we het allemaal eens dat bijvoorbeeld cocaïne eerder aanzet tot misdragingen zoals agressie dan bijvoorbeeld wiet of hasj.

Wel zonde, dit is toch traditiegetrouw de plek waar Ajax zijn kampioenschappen viert?

9 mei 2022 om 19:14

Eens Arse(e)nal. Toen was het een groot feest en verliep het meer dan prima.

Nu heb je kans dat er toch supporters naar de binnenstad trekken met alle gevolgen van dien. Kan Halsema weer haar waterkanonnen inzetten.

Misschien dan maar een protestactie zoals eerder op de Dam. Daar krijg je wel een vergunning voor.
Die noemen we dan Ajax Huldiging Matters

9 mei 2022 om 19:14

Haha Migi, ben je weer een grapje aan het maken? Of ben je serieus? 👀

9 mei 2022 om 19:54

Vroeger kwam de post NL nog wel eens langs om een avondje lekker door te halen in de kroeg maar ik ben er nooit agressief van geworden.

9 mei 2022 om 21:23

Metoo haha. Was gek op acid,andere tak van sport. Maar met 3 jonge kinderen heb ik daar geen tijd meer voor 😁. Vroeger veel housepartys gehad. Thunderdome, Hellraiser. Later Awakenings. Lowlands ook gezellig. Maar werd echt chill ook van een nakkie. Sterke drank is veel gevaarlijker zeg ik subjectief. In combinatie helemaal. Maar goed, ik dwaal weer af. Fijne avond!!

9 mei 2022 om 23:07

De voorgaande jaren zonder de ziekte en de maatregelen ging het veel anders.

Iedereen kon gewoon uit wanneer hij/zij dat wilt.

Jongeren halen een bepaalde leeftijd en willen uitgaan. Die worden vaak begeleid door een wat ervaren en oudere feestganger die ze bepaalde 'lessen' leert en hun in toon houdt. Tegelijkertijd stoppen er wat oudere feestgangers. En zo gaat het relatief voorspoedig.

Corona en haar 2 jaar lang durende maatregelen verstoren deze voortgang. Veel oudere feestgangers zijn nu massaal eerder gestopt en tegelijkertijd komt er een grote groep jeugd die nog nooit zijn uitgegaan de scene op. Plus een paar malloten die gefrustreerd zijn doordat ze 2 jaar binnen moesten zitten.

Daarom is het niet vreemd dat er een stijging van uitgaansgeweld is

9 mei 2022 om 23:34

Lekker in je Aussie met je kale bats. Das Tegenwoordig veelste opvallend. Zwarte hoodie aan en een idem petje op en iedereen ziet er ineens hetzelfde uit. De perfecte outfit om je eigen stad mee kort en klein te slaan zo der herkend te worden. Al is eigen stad een groot woord want het merendeel van dat tuig komt niet uit Amsterdam.

10 mei 2022 om 09:52

Uit genoeg ervaring kan ik best stellen dat de gemiddelde drankgebruiker veel eerder agressief wordt dan de mensen met bijvoorbeeld een snuifje op.

Simpele oplossing, we maken een massale protestactie tegen de huldiging toevallig op het museumplein na de wedstrijd. Daar krijgen we vast wel goedkeuring voor.

9 mei 2022 om 17:59

Kan je beter een protestactie tegen klimaatverandering of racisme doen. Das pr technisch al helemaal niet te verbieden.

9 mei 2022 om 18:03

waarom zou je dat willen verbieden?

9 mei 2022 om 18:14

Dat zegt niemand. Denk dat er tijdens sommige demonstraties meer beveiliging nodig is dan bij een huldiging.

9 mei 2022 om 18:15

Omdat protestacties mij persoonlijk heel erg irriteren. Veel schreeuwen en het dagelijks leven in de war gooien maar niks voor elkaar krijgen. Daarbij is dat niet wat migi impliceert. Hij bedoelt alleen dat je onder de sluier van die onderwerpen overal en altijs mag protesteren omdat dat nou eenmaal een hot en belangrijk item is op dit moment, en vooral onder een burgemeester als Femke H.

9 mei 2022 om 18:53

Nou, ik zie de laatste tijd meer demonstraties tegen lockdowns (die er niet eens meer zijn) en recent nog eentje tegen Rutte.

Dacht dat Jorritsma een verschrikkelijke burgemeester was. Die linkse Halsema is echt nog een stuk erger.

9 mei 2022 om 18:02

Welke burgemeester vind je dan wel goed? Ik heb volgens mij haat op zowat elke burgemeester gezien in Nederland.

9 mei 2022 om 18:06

De burgemeester van Rotterdam krijgt over het algemeen veel lof. In Nijmegen en Arnhem is men over het algemeen ook zeer tevreden.

In Amsterdam is alleen de linkse elite heel tevreden.

9 mei 2022 om 18:27

Wellicht een andere bubbel, maar ik hoor toch echt veel kritiek op die obese clown in Nijmegen. Niet bepaald mijn smaak, maar wellicht daarom juist een goede burgemeester voor Havana aan de Waal.

9 mei 2022 om 18:28

Het is wel triest dat Linkse elite tegenwoordig bestaat. De linkse elite is juist voor meer belastingen en herverdeling, meer salaris voor mensen zoals beveiligers. Ze krijgen dat er door de rechtse elite helaas niet doorheen.

9 mei 2022 om 18:39

Klassiek links is dat zeker en daar is ook niets mis mee. Het nadeel van modern links is dat het het beetje extra geld wat ze willen regelen voor bijvoorbeeld beveiligers een druppel op een gloeiende plaat is wanneer zaken als energie, brandstof, klimaatbeleid en immigratie zorgt voor torenhoge extra uitgaven. De zogenaamde linkse elite bestaat dus uit rijke mensen die vanuit een morele, ivoren toren neerkijken op die arme beveiligers, die ze tegelijkertijd droog in de reet nemen met allerlei andere kostenposten, waardoor ze er alleen maar op achteruit gaan in plaats van vooruit.

9 mei 2022 om 18:41

Elite? Ik vind de mensen die het vuil ophalen, wegen aanleggen, voor veiligheid en orde zorgen, bejaarden hun billen wassen, et cetera elite. Niet die omhooggevallen types die zogenaamd elite zijn vanwege wat nikszeggende cijfertjes op een bankrekening. Of ze nou links of rechts zijn, er niks elite aan die figuren. De wereld is beter af zonder zulke mensen.

9 mei 2022 om 18:45

Links staart zich tegenwoordig alleen maar op racisme en klimaat dat ze niet eens door hebben dat ze zelf genaaid worden met belastingen etc. Al was je ooit enigszins links, met dezelfde standpunten ben je nu rechts

9 mei 2022 om 18:56

Ik vind onze Depla in Breda overigens ook niet verkeerd. Overigens was Eberhart toch een gewaardeerde burgemeester?

Ik vind de beslissing van Halsema (zoals veel van haar beslissingen) ronduit waanzinnig. Als je nu al van eventuele personele problemen weet, dan informeer je toch bij andere gemeentes of commerciële partijen? Natuurlijk zijn er veel successupporters bij Ajax, maar er zijn ook heel veel supporters die echt fan zijn en het zich niet kunnen veroorloven om een seizoenskaart aan te schaffen. Zo'n feestje is ook iets voor hun, een mes in de rug noemen ze dit wel.

9 mei 2022 om 20:01

Maar in Rotterdam en Arnhem is de burgemeester toch ook links? Het is toch vrouwtje theelepel Halsema tuut tuut tuut. Je zal er maar mee opgescheept zitten

9 mei 2022 om 21:13

@frikx
Maar als de linkse elite in Amsterdam niet zo raar gedaan had met het afvalverwerkingsbedrijf AEB, honderd procent in hadden van de lokale linkse overheid, dan had Amsterdam daar geen half miljard euro aan verloren.

Dan had Amsterdam niet haar financiële reserves hoeven aan te spreken.

Dan hadden ze in Amsterdam genoeg geld om alle lokale beveiligers een heel mooi salaris te betalen.

En dan hadden wij woensdag avond een mooi feestje op het museumplein kunnen hebben.

9 mei 2022 om 21:19

Dit is haar wraak voor de ontvangen biertjes tijdens de vorige huldiging

9 mei 2022 om 22:25

@speedyafc: Wat zit je nou precies te lullen? Gem Amsterdam heeft per saldo 25 mil winst aan het AEB overgehouden en dit is exclusief de 60 mil winst van de doorverkoop.

9 mei 2022 om 23:13

Hoe kom je daar nou bij? In 2007 had AEB de gemeente al 450 miljoen euro gekost om te bouwen.

Sindsdien zijn er honderden miljoenen euro's aan leningen en investeringen bijgekomen. Jaarlijks werd er tot 100 miljoen euro verlies geleden.

Dan schrijft men de verliezen jarenlang af en verkoopt men nu uiteindelijk alles voor 450 miljoen euro. Echter van de verkoopopbrengst werden eerst de leningen afgelost, de nieuwe eigenaar erft niet de leningen. Dan houdt men 60 miljoen euro over.

En nu is men heel blij dat men de leningen terug heeft gekregen en nog wat geld overgehouden heeft maar de oorspronkelijke investeringen en alle bijstortingen om de boel overeind te houden, die zijn in rook opgegaan.

10 mei 2022 om 00:26

Waar haal je dit allemaal vandaan? 2007 werd de HRC van de AEB gebouwd en kostte toentertijd 70 of 90 mil euro. In 2014 werd AEB verzelfstandigd en focuste het bedrijf zich vooral op winsten (hallo neoliberalisme). Dit heeft er toe geleid dat men ging bezuinigen en er niet kon worden voldaan aan veiligheidseisen. Hierdoor werden er verliezen in '18, '19 en '20 geleden. De gemeente is inderdaad hiervoor bijgesproken, maar heeft de jaren daarvoor gewoon winsten geboekt. Daarom zeg ik ook dat ze per saldo 25 mil winst hebben overgehouden.

Ironisch genoeg vind je in het rapport over de AEB dat de grootste punt van kritiek op de gemeente was dat ze zich blind staarden op het boeken van winsten ipv het algemeen belang. Dat je het dus gooit op linkse politiek is dus al bij voorbaat kortzichtig en kansloos.

9 mei 2022 om 18:05

Ik heb ook totaal niks met Halsema, maar ze kan zelf toch niet zoveel doen aan het tekort van Beveiligers?

9 mei 2022 om 18:11

Heb sterk het vermoeden dat het een smoes is om geen huldiging te organiseren. Gemeente Amsterdam staat er om bekend dat het niet echt supportersvriendelijk is. Met gay pride , koningsdag en bevrijdingsdag zijn er ook honderdduizenden mensen in de stad. Dan zijn er geen problemen met beveiligers.

9 mei 2022 om 18:11

Maar voor alle andere feesten, partijen, demonstraties etc. is er altijd wel genoeg terwijl daarbij de hele binnenstad met politie en beveiligers moet worden afgezet. Nog nooit zoveel beveiliging gezien met koningsdag.

9 mei 2022 om 18:32

Bij andere feesten en partijen zit niet iedereen aan de coke.

9 mei 2022 om 18:36

En is de voorbereidingstijd een stuk langer

9 mei 2022 om 18:44

Coke is niet per definitie de oorzaak van agressie. Dat is vooral de mensen zelf.

9 mei 2022 om 18:58

Liever mensen aan de drugs dan aan de alcohol overigens.

9 mei 2022 om 22:30

@frikx: Toen wij een keer met een coke-bender bezig waren hebben we een uur lang over gedaan om een muis te vangen. Niemand van ons wilde dat beest dood hebben. We hadden hem in tussentijd een naam gegeven.

Het ligt echt niet aan de drugs. Het ligt aan de personen die drugs gebruiken.

9 mei 2022 om 18:09

Wat is dat toch om “linkse” of “links” als scheldwoord te gebruiken, of in ieder geval een bijvoeglijk naamwoord met een negatieve lading?

9 mei 2022 om 18:19

Omdat zij voortdurend onderdeel van de ellende (betutteling) zijn. Kunnen wij ook niets aan doen.

Zoals bijv 1 biertje per persoon op koningsdag etc.

9 mei 2022 om 18:34

Rutte is verantwoordelijk voor het tekort aan beveiligers en niemand anders. Links is voor betere contracten voor dit soort functies. Groen Links heeft het nooit voor het zeggen gehad dus hoe kn die elende hun schuld zijn?

9 mei 2022 om 18:47

De 'supporters' die altijd rotzooi trappen of met vuurwerk liggen te klooien, dat zijn de asocialen

9 mei 2022 om 19:52

Frikx, ik weet niet, maar we hebben het hier over dat linkse uit Amsterdam. Niet uit Den Haag. Wel een biocentrale er door willen jassen, linkse dure hobby's bekostigen maar als het om Ajax gaat willen ze niks. Dat is toch al langer duidelijk

9 mei 2022 om 20:32

@Frikx
Doe toch niet zo raar joh. De directie op Schiphol bepaald wat de beveiligers daar verdienen. En dat is zo weinig, dat ze zelfs staken. En van welke partij is de directeur daar ook alweer? Inderdaad, van de PVDA. Die partij die samen optrekt met GroenLinks.

10 mei 2022 om 06:38

Je beseft wel dat conservatief rechts al lange tijd voor het zeggen heeft in dit land?

10 mei 2022 om 11:00

Weer zo'n lege dooddoener: "linkse dure hobby"..

10 mei 2022 om 11:03

En dat dat mogelijk is, komt door ongebreidelde privatisering, marktwerking en de zieke hang naar kapitalisme. Het (deels) privatiseren van het openbaar vervoer, Schiphol, ziekenhuizen.. Het is ellendig. En wiens schuld is dat ook al weer? Niet van "links" (wat dat ook nog moge betekenen).

9 mei 2022 om 18:25

Kom je daar nu pas achter? Halsems is het slechtste wat Amsterdam kon overkomen en laat het gemis van Van der Laan extra hard merken. Een heks eerste klas, burgemeester van Amsterdam onwaardig.

9 mei 2022 om 18:30

De partij van Halsema is wel voorstander van beveiligers meer betalen en goede contracten geven. Ik zie hier dus best wat ironie in het gezeik op haar. De partij van Halsema heeft het landelijk nooit voor het zeggen gehad, maar als dat wel zo was dan waren er nu meer goed betaalde beveiligers geweest.

9 mei 2022 om 18:32

Burgemeester van Amsterdam onwaardig? Ze is zelfs de kleinste gemeente onwaardig.

9 mei 2022 om 18:59

Ben je toevallig voor groenlinks? Bij het minste of het geringste kritische nootje op halsema ben je er als de kippen bij om haar te verdedigen.

9 mei 2022 om 19:59

Frikx, dat groene clupje had anders teveel noten op hun zang, anders hadden ze in Den Haag mee kunnen regeren. Maar vanuit de oppositie is het makkelijk schreeuwen. Je ziet wat er in Amsterdam gebeurt met hen aan het roer.. met genoeg beveiligers hadden ze wel wat anders gevonden.. waarschijnlijk dat het niet in de avond mag ofzo

9 mei 2022 om 20:35

Hou toch op met die propaganda. Amsterdam is notabene aandeelhouder van Schiphol. De baas van Schiphol is een prominente PVDA er. Toch betaald Schiphol erg slecht. Lijkt Cuba of Venuzuela wel. Ook van die linkse heilstaten. Leven is daar vast geweldig.

9 mei 2022 om 20:42

@speedy heeft letterlijk niets met links of rechts te maken. Volgens mij is Schiphol niet heel winstgevend.
Lijkt cuba of venezuela wel? Serieus? Ben je er trouwens wel eens geweest? Waar halen mensen deze onzin vandaan? Volgens mij moet er op z'n links maar eens weer wat meer geld naar onderwijs. De domheid die ik overal lees is stuitend.

9 mei 2022 om 20:44

Eduard te veel noten op je zang hebben is proberen een paar standpunten te hebben ipv alles in te leveren om maar erbij te mogen zitten. Want als je er alleen bij zit regeer je niet, maar faciliteer je.

9 mei 2022 om 20:47

Goallasso volgens mij verdedigd hij groenlinks en niet halsema. Verder is hersendood alles wat je niet fijn bevalt linkse elite noemen niet een minste of geringste kritische noot, maar totale desinformatie. En dan word hij ook nog van propaganda beticht 😅

9 mei 2022 om 20:53

@ironmanutd
Nee ik kom niet in Venezuela. Wel regelmatig in Curacao want daar komt mijn vrouw vandaan. Daar worden ze overspoeld met vluchtelingen uit Venezuela.
Was vroeger niet zo maar sinds 1998 toen Hugo Chavez van de linkse Beweging van de Vijfde Republiek gekozen werd, veranderde alles daar. Nu is Nicolã¡s Maduro, zoon van een bekende vakbondsman daar president. Er heerst nu zelfs honger in het land. En bedenk dan dat Venezuela de grootste olievoorraad ter wereld heeft.
Geloof dat er met mijn onderwijs niet zoveel mis was.

9 mei 2022 om 20:54

@ironman
Schiphol Group betaalde over het boekjaar 2019 een dividend van 155 miljoen euro bij een winst van 355 miljoen euro. Daarna in 2020 hadden we Corona en werd hulp verstrekt door de overheid.
In 2021 was de winst alweer 103 miljoen euro.

Maar goed dat Amsterdam en de Schiphol directie niet teveel betalen aan die beveiligers. Je zou maar niet honderden miljoenen euro's winst maken zeg.

9 mei 2022 om 20:58

Het feit dat je er iets van weet, maar toch nederland ermee vergelijkt is nog schokkender. Daar kan het onderwijs idd ook niets aan doen.

9 mei 2022 om 21:00

Ik vergelijk niet Nederland ermee, ik vergelijk Groenlinks ermee. Die regeren gelukkig niet in Nederland. Vandaar we hier niet failliet zijn zoals in Venezuela.

9 mei 2022 om 21:11

Ja rechts is heel sterk monetair beleid aan het voeren. De geldprinter draait 24/7. Het gaat alleen niet naar mensen die het hard nodig hebben. Het is eigenlijk logisch hoe makkelijk rechtse partijen het hebben met dit niveau.

9 mei 2022 om 21:13

Als je antwoord is nee hoor ik vergelijk groenlinks met cuba en venezuela 😂 Goeie genade hier is toch geen land mee te bezeilen.

9 mei 2022 om 21:23

@ironmanutd
Sinds wanneer is rechts heel blij met de euro en de Europese integratie? De geldpers draait toch sinds we de Griekenland en die andere zuidelijke landen met hun torenhoge schulden moesten redden?

Ik heb het voorbeeld al gegeven waarom Amsterdam een half miljard euro verloren is waardoor ze waardoor haar reserves in teerde. En die overbodige afval centrale was toch echt een linkse hobby. Daardoor heeft Amsterdam geen geld om bijvoorbeeld beveiligers beter te betalen.

Het is nu zelfs zo erg dat men afval uit Duitsland importeert om hier te verbranden omdat men te weinig afval heeft om de centrales in Nederland rendabel te houden. Wat voor lokale vervuiling denk je dat dat geeft?

9 mei 2022 om 21:42

Euro en eu is letterlijk ontstaan onder rechts. Nogmaals, er is nog nooit een linkse regering geweest. En de geldpers draaide ervoor en erna ook. Griekenland is alleen typisch zo'n perfect excuusje om aan rechts te voeren.

En losse voorbeeldjes zeggen niets. Dus omdat er een linkse lobby was voor een projectje dat geld heeft gekost, komt het door links dat er nu geen beveiligers gehaald kunnen worden. Wie gelooft dit soort onzin nou? Wie gelooft uberhaupt dat beveiligers het probleem zijn. Behalve de voetbalsupporters zit er gewoon niemand te wachten op dat tuig in de stad. Niet alleen de linkse elite. Al ligt dat aan de definitie. Want op het internet lijken veel nozems te denken dat alles wat ze niet fijn vinden links is.

9 mei 2022 om 21:47

Communisme heeft om uiteenlopende oorzaken niet gewerkt. 1 daarvan was haast permanente uitsluiting van wereldhandel door kapitalistische landen. Communisme zou eigenlijk in de praktijk alleen mondiaal werken. Maar daar is de menselijke natuur te individueel voor. Marx had best goede ideeën alleen bloeddorstige uitvoerders gebaard. Tis allemaal te makkelijk. Plaatsen als Havanna of Venezuela met GL vereenzelvigen. Hele andere condities. Nu bezit de rijkste 2 procent de helft vd wereld. Is ook niet alles. Hyperkapitalisme

9 mei 2022 om 21:55

Weet je speedy het is eigenlijk gewoon schattig zo naief. Wat rechts ook verkeerd doet, hun aanhang zal altijd blijven roepen dat het onder links erger zou zijn. Nogmaals, zonder dat die ooit aan de macht geweest zijn.

9 mei 2022 om 23:18

Niet aan de macht geweest zijn? Maar ze zijn toch aan de macht in de grote steden?

Je klaagt over mijn scholing maar je hebt toch wel geleerd over Joop de Uyl en Wim Kok? Dat waren voormannen van de Pvda. Die partij die met Groenlinks wil fuseren. Die hebben als minister-president diverse regeringen geleid.

En zelfs ons huidige kabinet is toch vrij links te noemen? Kijk eens hoeveel oppositie partijen je nu wel niet op de recht flank hebt. Bij de laatste peilingen ging het om tegen de 36 zetels. Allemaal rechts van de VVD.

En de VVD, die hadden toen Rutte aantrad net een richtingen strijd tussen de rechter vleugel onder leiding van Rita Verdonk en de linker vleugel onder leiding van Rutte. Verdonk haalde meer voorkeursstemmen dan Rutte bij de verkiezing. Maar Rutte wist de partijleiding achter zich te krijgen en werkte Verdonk eruit. Net zoals ze een paar jaar eerder Wilders de partij uit gewerkt hadden want die was tegen een EU lidmaatschap van Turkije.

Ik dacht eigenlijk dat dit allemaal toch wel gewoon algemeen bekend was?

10 mei 2022 om 10:30

Nee speedy pvda met bijv vvd en cda is niet "links aan de macht". Dat is centrum rechts at best.

En ook vvd en rutte is niet ineens links omdat je ze vergelijkt met extreem rechts. Dan zijn ze evengoed nog rechts.

9 mei 2022 om 18:44

Die verschrikkelijk "linkse" burgemeester was wel degene die toeliet dat kampioenschappen weer gevierd mocht worden op het museumplein nadat van der Laan het verboden had. Maar dat zijn we allemaal weer vergeten he!

Prima. Ik als Ajacied juich het toe. Je hoeft niet politiek gezien met haar eens te zijn maar als jullie niet eens een klein beetje dankbaarheid kan tonen dan lekker geen feest op het Museumplein.

9 mei 2022 om 18:57

En daarnaast ook meerdere glazen bier naar haar toe kreeg gesmeten. Lekker dankbaar :[email protected] Museumplein is gewoon niet geschikt voor zoiets. Ga lekker naar Westerpark of Gaasperplas ofzo

9 mei 2022 om 19:16

Gaasperplas is geen gek idee, makkelijker te reguleren en meer dan genoeg ruimte.

9 mei 2022 om 18:57

Het is weer Halsema-bash tijd. Wat een ongelooflijke triestzakken zijn die mensen toch. En idioot geoneg vooral van buiten Amstedam. Beetje roeptoeteren zonder enige onderbouwing, puur omdat "links Slecht" is.

Het probleem zal 'm niet zitten in het gegeven dat er teveel imbecielen zijn en te weinig geld voor laaggeschoold werk (bedankt, rechts) of dat een driehoek (OM, gemeente én club) hiervoor kiezen. Nee, het probleem zit bij Halsema.

Pak nog een lijntje, pik.

9 mei 2022 om 19:02

Ik weet niet waar jij vooral buiten amsterdam vandaan haalt, maar aangaande dit onderwerp, ik ken geen enkele ajacied uit amsterdam die halsema wel ziet zitten. Van waterkannonen, entrada's, feestjes tot aan het verpesten van huldigingen. Ze snapt er helemaal geen snars van.

9 mei 2022 om 19:55

Volgens mij worden dergelijke zaken ingevuld met budgetten die de gemeentes ter beschikking gesteld krijgen of maken. Halsema kiest er voor, of is er eindverantwoordelijk voor om een deel van dit budget daaraan te spenderenof beschikbaar te maken. Deze keuze zal ze ongetwijfeld ook hebben gehad omtrent Koningsdag. Je bent zelf dus niet veel meer dan een roeptoeter en verwijt hier de spreekwoordelijk ketel.

9 mei 2022 om 20:09

Almogaver, geen idee waarom je rechts bedankt. Cao is een minimum beloning vastgelegd in een algemeen verbindende verklaring. Dus staat het de werkgevers en werknemers vrij om tot een hogere beloning te komen. Denk dat je de bedankjes ergens anders neer moet leggen.

9 mei 2022 om 20:29

Ik denk dat velen niet weten dat uitkeringen, ziektewet, vakantie en adv dagen,vakantiegeld, ziekenfonds,vrije zaterdag, vrije zondag, minimumloon, eigenlijk alle rechten vd arbeider aan klassiek links/sociaal liberaal te danken is. Bij de vrije zondag met de bezielende hulp van ik meen de voorloper vd CDA. Dingen die nu vanzelfsprekend zijn,zijn dat niet altijd geweest. Daarom moet ik wel een beetje glimlachen als bijvoorbeeld een magazijnmedewerker of fabrieksarbeider soms terecht op "links" zit te fitten. Niet wetende dat ze zonder links langere werkdagen hadden die minder betaald werden. Weekend? Forget it. 40urige werkweek? 80 als je geluk had. Uiteraard heeft de oude linkse PvdA de arbeider verraden door De 3e Weg in te slaan met Wim Kok en BillClinton aan t stuur. Wolven in schaapskleren. Oogden als goeiige vaderlijk figuren, gelijk t verraderlijke eraan. Terecht dat dat niet vergeten wordt imo. Samsom en Asscher privatiseerde met de VVD zo n beetje alles wat nog niet geprivatiseerd was. Weer een schop naar de arbeider. Zonde dat de PvdA ooit zn ideologische veren heeft afgeschud. Bezwijkende onder de neoliberale wind die door de westerse wereld waait. Juist nu heeft Nederland de oude PvdA van voor Kok nodig oa voor t herstellen vd zorgstaat. Dat er weer meer prodeo advocaten komen enzo oa. Super belangrijk. Vroeger, toen de prijzen vd hasj en wiet nog op de radio te horen waren. Grammetje rode Libanon 6gulden 45,grammetje citral skunk voor 5 gulden 6o. Kun je nou niet meer voorstellen. Enfin,genoeg afgedwaald.

9 mei 2022 om 20:53

Sir paul ik vind het zelfs hilarisch. Wereldwijd hebben laaggeschoolden en de lagere inkomens zo'n negatieve obsessie met links, terwijl juist links er is voor deze "zwakkeren" in de samenleving. Rechts heeft duidelijk uitgevonden dat deze doelgroep veel makkelijker in te pakken is. Ik krijg er plaatsvervangende schaamte van.

9 mei 2022 om 21:16

Pijnlijk idd. Populisten maken er misbruik van. Links heeft de laaggeschoolden helaas ook een aantal keren beduveld dus t wantrouwen is niet geheel iets wat uit de lucht komt vallen. Kok,Samsom hier. Later een Klaver die met t leenstelsel instemde. In Frankrijk een mooi voorbeeld van socialist Hollande. Zei in z'n campagnes een vijand vd 'Franse Zuidas' te zijn en een vriend vd man uit de straat. Eenmaal aan de macht stond zn beleid haaks op z'n beloftes. Natuurlijk hebben wij Wim Kok. Eerst vakbondsman, toen bij PvdA t kwartje van Kok invoeren. Dat zou een tijdelijke prijsverhoging zijn van t brandstof. Dat kwartje is er bij op gekomen maar nooit afgegaan. Kok zat ondertussen bij Shell. Heeft zn eigen salaris geregeld cynisch gezegd. Hopelijk krijgt links ooit t vertrouwen terug en houden ze zich wél aan de beloftes. Maar zie in een neoliberale wereldwijde ketting maar sociaal beleid uit te voeren. Dat systeem moet vervangen worden. Staat aan de wieg van heel veel dure problemen.

10 mei 2022 om 09:36

Die waterkanon waar je het over hebt kun je niet op haar naam zetten. Ze was op dat moment namelijk niet eens in nederland.

9 mei 2022 om 22:41

Joh wat loop je nou te huilen man. Dat soort beslissingen neemt ze heus niet alleen. Bovendien zijn de linkse partijen gewoon het grootst in Amsterdam, dus heide040 (cijfer in de naam zegt al veel) het niet leuk vindt boeit niemand

Is er iemand die iets anders had verwacht? Sinds van der Laan weg is heeft de gemeente helemaal niets meer met Ajax en zijn ze ze liever kwijt dan rijk. Feyenoord kan met duizenden mensen in de stad tv kijken, feestvieren en de fontein in duiken. Amsterdam kan niks. Neem een voorbeeld aan hoe Rotterdam zijn zaakjes op orde heeft.

9 mei 2022 om 18:14

Huldiging op Museumplein in 2019 alweer vergeten?

9 mei 2022 om 18:25

Nee hoor, maar volgens mij weet jij niet (meer) hoeveel gezeik er is geweest om überhaupt iets meer te krijgen dan een kleine huldiging waar de gemeente eigenlijk voor wilden gaan. Het museumplein was al iets van 8 jaar niet gebruikt en ze bezweken uiteindelijk onder de druk dat het tot rellen zou uitbreken elders in de stad.

9 mei 2022 om 20:07

En toch mocht het. Terwijl er vorige keren werd gesloopt voor enorme bedragen aan schade. De meeste steden of burgemeesters (links of rechts) zouden hebben gezegd: ja amehoela, dat gaan we dus nooit meer doen.

9 mei 2022 om 18:46

Dezelfde Van der Laan die verbood om kampioenschappen te vieren op het museumplein?

9 mei 2022 om 18:54

Wat volledig terecht was. Dat Stedelijk museum had tonnen aan schade. Maar inderdaad dezelfde Van der Laan die er wel voor zorgde dat Ajax in het Arenapark gehuldigd kon worden terwijl er heel veel tegen waren na wat er gebeurde in 2011. Nu zitten we zonder huldiging en mag ik gaan klappen vanuit mijn stoeltje naar spelers die langslopen.

9 mei 2022 om 23:22

Ik ben er ook mee eens dat het destijds terecht was maar zo'n moeilijk besluit was het toch niet om Ajax zijn kampioenschap te laten vieren vóór eigen stadion.

9 mei 2022 om 22:23

Het verschil met Feyenoord is, is dat Ajax vaker kampioen wordt (no offence) en hier een huldiging locatie worden uitgezocht. Kan best begrijpen dat de Gemeente Amsterdam nu even geen zin meer hebben en als excuus dat er geen beveiligers zijn.

Wel leuk dat Rotterdam een groot tv scherm hebben georganiseerd voor de fans. Dit zijn voor de Rotterdammers historische momenten.

9 mei 2022 om 22:56

Zo te horen weet jij precies hoe je een goeie burgemeester moet zijn. Waarom ga je niet de politiek in? Als je ideeën een beetje aanslaan ben je voor je het weet burgemeester.

9 mei 2022 om 23:56

De reactie is verwijderd om een of andere debiele reden maar ik vind het gewoon normaal om te reageren dat ik niks met je reactie kan en er niet op reageer. Dat is blijkbaar te beschaafd en dat mag niet. Dus bij deze nog een keer.

Niet bij een gelijkspel. Ajax moet winnen om kampioen te worden. Of PSV moet ook punten verspelen. Maar daar ga ik niet vanuit. Dat onklopbaren toch worden geklopt.....;-)).

Jullie hebben wel een top burgemeester daar in Amsterdam :-).

Dit is toch gewoon een flutexcuus. Elke ronde die Ajax Europees als nationale beker verder komt en thuis moet spelen, moet er toch ook binnen een paar weken iets geregeld worden. Was er afgelopen zondag wel een huldiging geweest als Ajax had gewonnen en Psv verloren?

Je kon weken geleden al een beetje voorspellen dat op de eennalaatste speelronde de beslissing zou vallen. En Heerenveen is net als Feyenoord een geliefde tegenstander in de Arena, die 3 punten zijn een zekerheidje.

9 mei 2022 om 20:57

Is ook een flut excuus. Halsema heeft zo weinig verstand van voetbal dat ze nooit had kunnen beseffen dat we niet in vorm waren. Ze had dus wel degelijk voorbereidingen kunnen treffen. Ik denk dat de blikjes bier die naar haar hoofd gegooid zijn maar gevangen door onze Directeur de keeper haar nog dwars zit.

Née, Halsema heeft totaal geen gevoel bij de stad en de mensen helaas. Dit zijn een van die taken die je als Burgermoeder had kunnen en moeten regelen. Creatief, doorzettingsvermogen het is allemaal niet aanwezig.

9 mei 2022 om 22:53

Halsema zit daar ook niet om verstand van voetbal te hebben. Maar hee, zo te horen weet jij precies hoe je een goeie burgemeester moet zijn. Waarom ga je niet de politiek in? Als je ideeën een beetje aanslaan ben je voor je het weet burgemeester.

10 mei 2022 om 09:12

Als jij niet een klein beetje de humor kan inzien van wat ik bedoel tja dan houdt het op. Dit gaat niet over totale scope van een burgemeester maar bepaalde besluiten en de toelichting daarop. Je mag toch een klein beetje verwachten dat je iig de effort ziet en voortschrijdend inzicht.

Hahaha dus op koningsdag mogen al die provincialen wel naar onze prachtige stad komen en troep maken, maar als onze prachtige club kampioen wordt na 2 hele vervelende jaren mogen we niet naar het Museumplein. Lachwekkend. Ik stel voor dat we met zijn allen de dag na de wedstrijd massaal naar het Museumplein trekken. En als we daar dan toch met zijn allen zijn kunnen ze onze (hopelijk) kampioenen gelijk huldigen!

9 mei 2022 om 18:15

Volgens mij bestaat het merendeel van de Ajacieden ook uit provincialen. Maar is het dan anders omdat het supporters zijn van Ajax? Verder is Amsterdam natuurlijk ook gewoon 'onze' hoofdstad, kunnen wij hier in Brabant helaas ook niets aan doen

9 mei 2022 om 18:20

Je hebt helemaal gelijk met je eerste punt hoor. Snep er overigens geen reet van hoor al die gasten die uit oorden uit Venray en Sneek naar de Arena komen terwijl je daar gewoon hele mooie clubs in de buurt hebt zitten. Is toch leuk om je locale cluppie te supporten. Als ik in eindhoven was geboren, was ik gewoon psv'er natuurlijk.

9 mei 2022 om 18:28

Makkelijk praten maar ik woon 20 min van arnhem/nijmegen af maar die clubs doen mij niks ook al ben ik local en geboren in arnhem

9 mei 2022 om 18:47

Vind je het gek. Amsterdam is voor de normale burger niet meer te betalen..

9 mei 2022 om 20:51

De reden kan ik je wel vertellen Blaugrana: succes. Het is toch 'makkelijker' om de beste te supporten. Ben zelf overigens ook van support your local hoor. Blijf me ook altijd verbazen hoeveel mensen in en rondom de regio van Alkmaar (vooral erboven) voor Ajax zijn.

10 mei 2022 om 07:16

azchelsea, is wel licht ironisch met zo'n gebruikersnaam

10 mei 2022 om 09:02

Wat een onzin zeg. Tuurlijk heb je successupporters maar ik vind het juist in vele gevallen maar triest om te zeggen 'oh ik woon het dichtst bij deze club dus dan ben ik daar maar fan van'.

Voor alle Amsterdammers? Lekker bij de Arena of polder laten huldigen. Blij dat de halve stad niet word gesloopt.

Zeer begrijpelijk. Afgelopen weekend nog een hele belangrijke demonstratie gehad omdat ergens 6000 kilometer verderop in een ander land er een gerucht is dat men wellicht de abortus wetgeving van landelijk niveau naar provincie niveau brengt. Dat kost een hoop mankracht zo'n demonstratie.
Snap wel dat er in dat kader er geen ruimte is voor Amsterdamse voetbal fans die een feestje willen vieren. Burgemeester moet ergens prioriteiten kiezen.

9 mei 2022 om 18:18

Dat zouden ze moeten verbieden. Demonstreren voor een ander land, dat slaat nergens op en heeft niks met Nederland te maken. Plaats dan een tweetje ofzo, meer dan zat

Tja met al die tokkies tegenwoordig heb je veel mankracht nodig en aan de reacties te zien snappen mensen nog steeds niet wat er allemaal moet gebeuren om zoiets veilig te kunnen organiseren.

9 mei 2022 om 18:36

Wat is dat toch tegenwoordig met het maar alles verbieden uit angst dat....en dan dit soort opmerkingen en dan ook nog tegenwoordig?
Ik loop al een tijdje mee en in het verleden was het supportersgeweld veel erger. Maar het is tegenwoordig mode om alle bijeenkomsten te verbieden onder het excuus van veiligheid.

9 mei 2022 om 20:07

Ze moeten de wouten hier gewoon de bevoegdheden geven die ze in landen als italie al hebben... niet praten gewoon rammen als het fout gaat

In geen enkel land wordt moeilijk gedaan over huldigingen, alleen hier. En Halsema is sowieso een vrouw die alles wat leuk is wilt verbieden en alles wat niet leuk is maar bij haar persoonlijke voorkeuren past wel toestaat. Club en supporters zouden het moeten afdwingen: gewoon oro actief aangeven dat bij een kampioenschap er een huldiging komt op het Museumplein. Dat zet je de politiek buitenspel en worden die genoodzaakt te faciliteren. Bijeenkomsten zijn een wettelijk recht en de politiek is er om te faciliteren en pro-actief een oplossing te moeten zoeken.

Gewoon helemaal belachelijk...bij een huldiging zijn vaak veel te veel beveiligers. Het is niet alsof er verschillende supportersgroepen komen. Duidelijk teveel import Amsterdammers in het huidige bestuur van onze hoofdstad.

9 mei 2022 om 18:38

Niet alleen het bestuur. 90% van Amsterdam is tegenwoordig import. Kijk één keer naar De Pijp en de Jordaan. Lopen nu allemaal van die pikkies die zichzelf heel wat vinden. Met hun bakfietsen en muntthee. De echte Amsterdammers draaien zich om in hun graf

9 mei 2022 om 18:42

1 beveiliger op 250 fans is toch niet extreem overdreven? Aangezien zij er ook mede zijn voor medische gevallen. Als je 100.000 Ajax fans op het museumplein hebt dan kunnen er gewoon heel veel dingen gebeuren. Schade aan gebouwen, schade aan winkels, volledige verstoppingen van wegen, etc.. Museumplein is gebouwd op moerasgebied en trillingen kunnen gebouwen ernstig beschadigen. Ik als 'import' Amsterdammer (niet in het huidige bestuur) waardeer het concertgebouw en het Rijks een HEEL stuk meer als 100.000 schreeuwende, springende Ajax fans waar toch altijd een leuk aantal zich helemaal niet kan gedragen.

Hopelijk krijgt Amsterdam gauw weer een burgemeester die wel van voetbal houd, blijft toch vreemd dit met Koningsdag had ze nog wel genoeg beveiliging

9 mei 2022 om 18:47

Koningsdag is natuurlijk heel anders.. Dat word (en kan) niet worden gezien als 1 evenement. Grotere evenementen worden buiten de stad gehouden (net zoals de huldiging in dit geval) en komt ook veelal een ander publiek op af. Die duizenden mensen die rommel kopen in het Vondelpark kan je amper een evenement noemen.

9 mei 2022 om 19:04

@ hankook
Lijkt me juist dat bij Koningsdag en 5 mei meer beveiliging nodig is om dat het juist mee verspreid is, een huldiging is op 1 plek en dus makkelijker te organiseren

9 mei 2022 om 19:17

Organiseren ja, beveiligen en het in goede banen leiden niet. Op Koningsdag was er een max van 2000 per 'evenement'. Minder mensen per event, minder kans op grote problemen

9 mei 2022 om 18:49

Vorige kampioenschap kon gewoon daar gevierd worden dus wat lul jij?

Kan Ajax het bij de gemeente niet gewoon aanmelden als demonstratie? Dan mag het namelijk altijd van Halsema. En dan is het ook niet van belang hoeveel mensen er zijn. Dat heeft ze al bewezen tijdens de pandemie: off topic. Het beste nieuws wat Ajax supporters dit seizoen zouden kunnen krijgen is dat Halsema aankondigd dat ze burgemeester wordt van Rottumerplaat

Ik kees dat er volgend jaar wel een huldeging moet komen hebben ze nu al weer een deal met de knvb gesloten dat ze weer kampioen moeten worden.

Gewoon in de tuin van haar staan, daar het feest vieren! Moet je zien hoe snel, en veel politie er is.....

Wat heb ik een bloedhekel aan die heks zeg. Intern heeft ze al gezegd: nooit meer een huldiging in de stad. Dus reken er maar op dat dit niet de laatste keer is. En dat kunnen wij supporters echt niet pikken. Een kampioenschap blijft speciaal en moet gevierd worden, zeker als je 2 jaar door covid niks hebt kunnen doen.

9 mei 2022 om 22:55

Doe het dan gewoon bij de Arena. Vind je het gek dat het niet met 100.000 man op het museumplein kan. Heb je al die debielen midden in de stad en wordt alles weer gesloopt

Ik snap de reactie van dd driehoek heel goed, door de pandemie zijn ceel beveiligers ander werk gaan zoeken en hebben dat gevonden.
De evenementen branche is een enorm tekort aan beveiligers, dus dat er onvoldoende beveiligers zijn om de huldiging in goede banen te leiden, is niet verrassend te noemen.

10 mei 2022 om 00:52

Ja probeer dat die tokkies maar eens duidelijk te maken.

Beveiligers meer salaris bieden en probleem opgelost. Ik ben zelf beveiliger maar dan wel als zzp’er. Beveiligers die in loondienst werken verdienen bijna niks

9 mei 2022 om 20:16

Dan zul je of de cao moeten aanpassen of boven de cao schalen gaan betalen. Dat is iets tussen werkgevers en werknemers en heeft nog Halsema nog Rutten iets mee van doen.

Ze hebben toch niet genoeg aan 1 punt?

Ach, vorig jaar was de huldiging ook verboden. En toen had Ajax er ook compleet maling aan. Als er maar genoeg mensen bij de Arena zijn zal er een huldiging zijn.

Wat een kut burgemeester,demonstreren voor het minste en geringste wordt toegestaan e een huldiging gaan ze moeilijk over doen.

Linkse rijke rakkers krijgen weer hun zin. Doen zich voor of ze begaan zijn met het volk, als ze maar buiten de ring wonen en daar blijven. Halsema brengt werkelijk niks anders dan iemand die totaal schijt heeft aan het gewone volk. Ze kan weer op menige linkse borrel terecht.

9 mei 2022 om 21:05

Linkse rijke rakkers. Haast een contradictus haha. Linkslullen, rechtsvullen rakkers lijkt er meer op. Klassiek links is juist voor nivelleren. Rechts maakt oa via marktwerking de verschillen graag wat groter. Deniveleren is echt iets VVDs.. Over een of 20,30 geen middenklasse meer als men op deze voet blijft doorgaan. Steeds meer miljonairs, steeds meer voedselbankbehoeftigen is t onvermijdelijke gevolg. Snap niet wat er leuk aan is. Ook deze crisis worden de aandeelhouderskapitalisten rijker. Maar ook meer daklozen. Kleinigheidje zeggen ze dan.
Pervers immoreel systeem is t.

Er worden op zo’n feest’ toch alleen maar vernielingen aangericht en politiemensen bekogeld. Gewoon de huldiging in het stadion houden, benieuwd of ze zich daar hetzelfde gedragen?

Nergens voor nodig een huldiging. Hadden ze beter begin vh seizoen kunnen doen. Stond toch al vast dat ajax kampioen zou worden .

En ja hoor de bedreigingen en scheldwoorden stromen weer binnen bij mevrouw Halsema. Wat een tokkies wonen er in dit land zeg. Ikke ikke ikke. Niet na kunnen denken over hoe zoiets in zn werk gaat en hoe lastig sommige dingen zijn......nee Me, Myself and I.
Precies het soort mens dat na zo'n feest de hele stad weer gaat slopen.
En alles gaat in overleg met meerdere partijen maar er is er maar 1 die weer alle schuld op zich krijgt.

10 mei 2022 om 12:44

Maar als jij weet wie deze mensen zijn kan je deze toch gewoon aangeven bij de politie?

Hoe zit het dan ALS Feyenoord de finale wint?

10 mei 2022 om 12:41

Coolsingel gewoon, zoals het hoort. Is al toegezegd, niks geen geneuzel met te weinig beveiliging

Het is wel sportief van die Ajax supporters dat ze haar nu uitschelden en bedreigen.
Het is niet dat Halsema de huldiging na jaren weer toestond, of dat het nu niet mocht vanwege een stel stoeptegels die de boel de vorige editie moesten gaan slapen. Nee, er is een algeheel probleem met het vinden van werknemers, waaronder beveiligers. Dan kan als een slap excuus worden gezien, maar gelukkig zijn er dan nog altijd idioten, sorry supporters, die haar steunen en het gelijk aantonen middels bedreigingen.

Ik heb helemaal niks met Ajax, maar een burgermeester moet toch in staat zijn om een huldiging te organiseren?? Kan ze dat niet, is ze ongeschikt als Burgemeester. De kans dat ajax kampioen wordt is groot, is niet zo dat dit ineens bij haar op het bord ligt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren