‘Barcelona kiest tussen De Ligt en De Vrij en praat alvast met Raiola’

Dinsdag, 15 februari 2022 om 16:40Rian Rosendaal • Laatste update: 17:26

Barcelona is volop bezig met de invulling van de selectie voor volgend seizoen. Volgens de doorgaans goed ingevoerde Italiaanse journalist Nicolò Schira denkt trainer Xavi daarbij voornamelijk aan het versterken van de defensie. Zowel Matthijs de Ligt als Stefan de Vrij is naar verluidt opnieuw in beeld bij Barcelona, dat lijkt te willen kiezen tussen de centrale verdedigers van respectievelijk Juventus en Internazionale.

Volgens Schira heeft Barcelona in de afgelopen periode al contact gehad met zaakwaarnemer Mino Raiola, die De Ligt en De vrij in zijn stal heeft. De Italiaanse verslaggever denkt dat De Vrij, met een contract tot medio 2023 bij Inter, tussen de 25 en 30 miljoen euro moet kosten. Het binnenhalen van De Ligt lijkt een stuk moeilijker te worden voor Barcelona in financieel opzicht. Bij de stopper van Juventus treedt in juni namelijk een clausule in werking van maar liefst 120 miljoen euro. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Catalanen op korte termijn een dergelijk bedrag willen neerleggen. Barcelona hoopt dat streamingdienst Spotify snel als hoofdsponsor kan worden gestrikt, zodat men over een periode van drie seizoenen 280 miljoen euro krijgt overgemaakt. Hierdoor is op transfergebied ook weer veel meer mogelijk, zo is de verwachting in Spanje.

De Ligt-clausule van 120 miljoen euro is serieus thema voor Juventus

Achter de schermen werkt Juventus aan een nieuw contract voor Matthijs de Ligt tot medio 2025.Lees artikel

Juventus is volgens Tuttosport achter de schermen bezig met een nieuw contract tot medio 2025 voor De Ligt. De club uit Turijn wil de verdediger het liefst behouden, maar houdt desondanks rekening met een voortijdig afscheid. In dat kader is onder meer Sven Botman (Lille OSC) al genoemd als mogelijke opvolger. Mocht De Ligt Juventus daadwerkelijk verlaten deze zomer, eventueel voor een lagere transfersom, dan zorgt dat voor enige ruimte in het salarisbudget voor het seizoen 2022/23.

Barcelona is in het verleden al vaker in verband gebracht met zowel De Ligt als De Vrij, maar tot een definitief akkoord kwam het tot dusver nooit. De Vrij staat er overigens niet zo best op bij Inter, zo weten Tuttosport en La Gazzetta dello Sport dinsdag te melden. Er lijkt onvrede te zijn over zijn prestaties van de afgelopen weken en de Italiaanse kranten denken zelfs dat zijn basisplaats op de tocht staat voor het Champions League-duel met Liverpool van woensdagavond. Met name La Gazzetta dello Sport twijfelt aan de toekomst van De Vrij bij Inter, de werkgever van de Nederlander sinds 2018.

Naast de Oranje-internationals is naar verluidt ook Franck Kessié serieus in beeld bij Barcelona. De Catalanen willen profiteren van het feit dat de middenvelder over enkele maanden uit zijn contract loopt bij AC Milan. Volgens Schira zijn de onderhandelingen reeds in een vergevorderd stadium aanbeland en kan Kessié in het Camp Nou een zeer lucratief contract ondertekenen. De international van Ivoorkust strijdt met koploper AC Milan momenteel om de landstitel in de Serie A.


Poll

Wat zou de beste optie zijn voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

125 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Schandalig dat ze spelers mogen halen. Technisch gezien gewoon failliet

15 februari 2022 om 16:54

De Ligt hoeft gelukkig maar 120 miljoen te kosten dus dat valt reuze mee

15 februari 2022 om 17:01

Er zijn vast nog wel wat spelers te porren voor een flink pak salaris verlagingen. Barca zou slimmer moeten zijn, kan me niet voorstellen dat dit een serieuze optie is.

15 februari 2022 om 17:24

Hopelijk halen ze hem ook echt. Voor de basis het liefst. Dat hij elke wedstrijd voor ze mag spelen. Samen met Eric Garcia. Dat wordt een prachtig centrum.

15 februari 2022 om 17:28

Volgens mij loopt Araujo daar ook nog rond. Met de Ligt erbij hebben ze een verdediging die twee keer zo goed is als dat van Madrid.

15 februari 2022 om 18:20

@T-JUVARS20 Yep klopt, en araujo gaat zijn contract ook binnenkort verlengen melden betrouwbare bronnen, die dicht bij de club werken

15 februari 2022 om 19:11

Welke bronnen dan?

15 februari 2022 om 19:20

zijn fantasie.

Is helemaal niet gemeld door betrouwbare bronnen. Enkel dat ze snel terug rond de tafel gaan.

15 februari 2022 om 20:01

Is wel gemeld door betrouwbare bronnen, zou wat minder zuur reageren en eerst kennis op doen.

15 februari 2022 om 17:09

Vraag me af of het allemaal waar is. Ik word een beetje moe van alle spelers die maar gelinkt worden aan Barca....

15 februari 2022 om 17:27

Ik word überhaupt moe van Barcelona. Volkomen losgeslagen van de realiteit. Torenhoge schulden, spelers niet in kunnen schrijven, maar toch alles doen om via allerlei omwegen dure spelers te kunnen blijven halen. Walgelijk

15 februari 2022 om 19:13

Daarnaast ook nog verkeerde posities, en verkeerde spelers. Ze moeten in de verdediging investeren. Nu halen ze in één keer Ferran (ook nog duur), Traore en Aubameyang.

15 februari 2022 om 17:25

Hoe financieel gezond zijn de Spaanse clubs dan? Ze zitten allemaal in de rode cijfers das t kromme

15 februari 2022 om 20:12

Chelsea heeft ook niets.. behalve crimineel oliegeld

16 februari 2022 om 10:02

Heee, daar ben je weer met je haatreacties. Mijn vorige advies iet opgevolgd met betrekking tot haat zie ik. Elk topic gebruik je wel weer om te haten richting chelsea. Begin medelijdrn met je te krijgen.

Heel erg afhankelijk van wat ze zoeken. De Ligt heeft naar mijn mening hogere pieken gehaald, maar ook een stuk lagere dalen. Over de laatste paar jaar is De Vrij een stuk betrouwbaarder en stabieler, al vind ik hem dit seizoen wel tegenvallen en De Ligt een stuk sterker spelen.

15 februari 2022 om 17:04

Ja, dat ben ik met je eens. Mijn voorkeur gaat daarom ook uit naar de Ligt. Desondanks zou ik op dit moment voor De Vrij kiezen, die met zijn prijskaartje van 30 miljoen een stuk haalbaarder is dan De Ligt.

15 februari 2022 om 17:57

Je kan een 22 jarige De Ligt toch niet vergelijken met een 30 jarige de Vrij op basis van stabiliteit en pieken en dalen. Het is toch logisch gezien de leeftijd dat De Ligt de laatste jaren (aan het begin van z'n loopbaan) hogere pieken en diepere dalen kent. Terwijl De Vrij in z'n beste jaren behoort te zitten en dus op een stabiel niveau zou moeten presteren. De Vrij ging op de leeftijd van de Ligt net van Feyenoord naar Lazio, terwijl De Ligt al een fantastisch jaar met Ajax heeft gekend en al twee jaar lang heel wat wedstrijden voor Juventus heeft gespeeld.

15 februari 2022 om 18:15

@Labombonera het blijkt misschien niet uit mijn comment, maar ik ben het volledig met je eens. Door de uitschakeling op het EK kan De Ligt voor velen hier helemaal niets meer goed doen.

15 februari 2022 om 18:27

Top dat we het eens zijn. Ik vind het ook geen probleem dat er kritisch naar De Ligt gekeken wordt, helemaal niet zelfs. Ik vind alleen wel dat je hierbij altijd de omstandigheden, zoals leeftijd, ervaring, leerfase, frequentie etc, in gedachten moet blijven houden. Maar dat doet niet iedereen, en dat is uiteraard ook hun goed recht.

16 februari 2022 om 09:04

Ik vond De Vrij al heel stabiel op het WK2014 en toen was hij rond De Ligt zijn leeftijd. Ook bij Lazio zag ik hem destijds heel weinig cruciale fouten maken

16 februari 2022 om 10:06

Tja Japie ik heb deze discussie al vaker met je gevoerd. Ik denk dat je herinneringen je zwaar in de steek laten want De Vrij was destijds never, never nooit van het niveau wat De Ligt de afgelopen paar jaar heeft getoond. Als je niet verder komt dan je klassieke ‘cruciale fouten’ stokpaardje wordt een goeie discussie sowieso lastig. De Vrij was misschien stabieler maar viel wel gewoon vele malen minder op in goede verdedigende acties en is voornamelijk in de lucht altijd al veel minder dominant geweest. En is er trouwens niet een behoorlijk verschil tussen als jonkie in een 5-3-2 met veel ervaring om je heen en een super verdedigende tactiek of als jonkie in een 4-3-3 met Blind naast je en de halve finale CL halen… koekoek

Ze hebben weer wat geld binnen door de geld met Spotify en gelijk weer roekeloos uitgeven. De uitspraak FFP is alleen voor de kleine clubs is weer van toepassing. Ze waren nota bene begin van het seizoen bijna failiet verklaard, maar hebben in de winter al al meer uitgegeven dan de gemiddelde club, man man man

15 februari 2022 om 17:21

Barca is haar beste speler aller tijden kwijtgeraakt omdat ze hem niet meer konden betalen.

Spelers hebben salaris moeten inleveren zodat Barca het hoofd boven water kon houden.

Barca moest het doen met transfervrije B garnituur zoals Depay en Luuk de Jong, kon amper fatsoenlijke versterkingen halen vorige zomer.

Maar Barca 'houdt zich niet aan de FFP regels' volgens mensen als jij.

Leer eens denken voordat je praat.

15 februari 2022 om 17:33

Je vergeet 55 miljoen voor Ferran en 30 miljoen voor Adama Traore…

15 februari 2022 om 17:35

Volgens mij als je tot over je oren in de schulden zit en je een lening moet af sluiten om een oude lening gedeeltelijk terug te betalen zou je niet bij machte moeten zijn om überhaupt spelers te kunnen halen. Ook de b garnituur waar jij het over hebt speelt niet voor een paar consumptiebonnen en een tosti.

15 februari 2022 om 17:35

En het feit dat die salarissen allemaal wel later betaald zouden worden. Barcelona heeft gigantisch veel geluk gehad met de uefa betreffende de FFP. La Liga was wat strenger, maar al bij al valt dat daar ook echt wel mee.

15 februari 2022 om 17:36

Er is geen 30M betaald aan Trarore, hij wordt gehuurd met als optie tot koop.

En Torres' transferbedrag wordt gespreid over meerdere termijnen wat het betaalbaarder maakt.

15 februari 2022 om 17:37

@one-kurd Gast jij heb zieke oog kleppen op. Veel andere clubs worden meteen op het matje geroepen door FIFA, krijgen maatregelen dan wel een boete, behalve Barcelona. Miljarden schuld, en maar niks terug betalen. Ipv daarvan nog meer lenen, nog meer uitgeven.

15 februari 2022 om 17:49

Dat maakt het niet betaalbaarder. Dat maakt dat ze toekomstige inkomsten nu al aan het uitgeven zijn. Echt heel slim voor een club die al dik in de shit zit.

15 februari 2022 om 17:57

Elk transferbedrag wordt gespreid over meerdere termijnen. Dat is geen argument

15 februari 2022 om 18:07

Precies dat,ze hebben Frenkie nog niet eens afbetaald aan Ajax.

15 februari 2022 om 18:22

@AFCADickster ja haha, maar barca had in het seizoen dat ze frenkie kochten al niet meer zovee geld. Laat staan het geld dat ze voor griezmann hebben betaald, ze hadden op het laatst een lening gedaan om het geld te lenen om grizzi te kunnen betalen, anders was ie nooit gekomen bij ons

15 februari 2022 om 18:22

Idd frenki nog 60mil+ 55mil torres, 1.35miljard schuld, demebele moet nog helemaal afbetaald worden deze zomer. Maar ja barca mag meer als de rest. Och 120mil voor de ligt kan er nog wel af.

15 februari 2022 om 18:40

Vergeet Haaland niet, die komt ook nog deze zomer natuurlijk.

15 februari 2022 om 19:05

Zeker dabor let maar op

15 februari 2022 om 19:17

En er zijn clubs die CL spelen en een begroting hebben van +-20 miljoen. Er zijn clubs die spelers opleiden en na 1 of 2 goede seizoenen door moeten verkopen om het hoofd boven water te houden omdat andere clubs met geld smijten en alles duur maken. En dan heb je Barcelona fans die dure spelers als Depay, De Jongs en andere spelers die ook gewoon miljoenen kosten armoede vinden en het volstrekt normaal vinden wanneer er weer gekeken wordt naar transfers van in de 100 miljoen terwijl de club tot over zijn oren in de schulden zit.

15 februari 2022 om 18:48

Barcelona heeft volgend seizoen veel salaris ruimte. Zelfs als Barcelona wat uitgeeft zal er goede winst worden kunnen worden gemaakt. Griezmann, Coutinho en Trincao worden aan het eind van dit seizoen ook verkocht. Dat is alleen al meer dan 100 miljoen.

15 februari 2022 om 19:07

Ik denk dat je daar al fout zit, niet alle 3 gaan verkocht worden. En je hebt niet ineens 100mil want dat zal ook gespreid betalen zijn. Zoals barca zijn huismerk is. Of betalen ze torres en frenkie ook ineens. Je vergeet ook dat dembele in 1 keer betaald moet worden aan dortmund. Maar ja je rekent jezelf al rijk

15 februari 2022 om 19:45

Er is geen enkele reden om te denken dat er veel meer salarisruimte zal zijn. Dat heb ik je al 100x zien zeggen maar klopt gewoon niet en heb je ook nog nooit kunnen onderbouwen. Het plafond gaat alleszins niet stijgen tenzij La Liga de regel plots aanpast.

Grizzi zou schijnbaar een verplichte clausule hebben. Coutinho en Trincao echter helemaal niet. Dus of zij verkocht worden is nog een vraagteken. Voorlopig is er absoluut geen reden om dat te denken. Coutinho is afwachten hoe goed die het doet bij Villa. Trincao sturen ze in de zomer gewoon lekker terug naar Barca. Die schopt nog geen deuk in een pak boter bij Wolves dit seizoen maar jij gaat er even van uit dat ze 30 miljoen op tafel leggen? Je doet weer eens niets anders dan wishfull thinking.

15 februari 2022 om 20:14

Ik had voorspeld dat er grote sponsoren zouden komen. En Nike zal er nu alles asn gelegen zijn om Haaland te behouden. De strijd tussen Adidas en Nike bepaalt de toekomst van hem vermoed ik.

15 februari 2022 om 20:26

Alle centen die naar Haaland gaan cancelen, kunnen ze mooi de een en het ander terug betalen. Clown.

15 februari 2022 om 21:12

@viscacatalunya - Waarom zouden nieuwe sponsoren iets veranderen? Het is een kwestie van: "you win some and you lose some". Bij een transfer als Haaland komen er misschien sponsoren bij, maar met het vertrek van Messi zijn er ongetwijfeld meer vertrokken. Verder wil ik weleens weten waarom er meer salarisruimte zou zijn, terwijl Barcelona niet eens aan de bezuinigingen van dit seizoen kon voldoen. Volgend jaar (en zeker bij Barcelona) moeten er verdere bezuinigingen doorgevoerd worden. Ze hebben uitgaven naar volgende jaren verplaatst om uitgaven dit seizoen te "beperken", hebben nu al 65 miljoen euro uitgegeven (exclusief salarissen), hebben al ingespeeld op Griezmann en Coutinho en zelfs met die kosten grotendeels eraf moeten ze "creatief" zijn om spelers in te kunnen schrijven. Er zijn simpelweg geen reserves. Ik kan niet begrijpen dat supporters dat niet zien.

15 februari 2022 om 22:52

Visca ik vind het altijd wel grappig u uitleg keer op keer. Je doet precies of het is een tv soap. Maar barca is niks meer dan een zielig verhaaltje aant worden. Mss fc schuld volgend seizoen, of fc cheat.

Ik zou gaan voor de Vrij. De Ligt was steengoed bij Ajax maar bij Juve is het so-so. Lijkt me sowieso onwaarschijnlijk dat Barca het geld voor de Ligt heeft. De Vrij is waarschijnlijk een stuk goedkoper (voor ongeveer dezelfde kwaliteit).

15 februari 2022 om 17:02

De Vrij zal zeker goedkoper zijn en is in mijn ogen op dit moment ook de betere, maar Barcelona heeft toch echt een goede verdediger nodig voor de lange termijn en dan past De Vrij niet helemaal in dat plaatje.

15 februari 2022 om 17:11

Maar de Vrij kan toch prima een jaar of 4 a 5 toch nog wel mee. Dat is vrij lange termijn. Ook denk ik beter dan wat ze nu hebben.

15 februari 2022 om 17:19

Op dit moment is de vrij helemaal niet zo goed bezig, als je kijkt naar de afgelopen jaren zou ik de vrij zeker boven de Ligt zetten maar op dit moment speer de ligt een stuk sterker.

15 februari 2022 om 17:51

De Vrij komt ook het beste tot zijn recht als er met 3 centrale gespeeld wordt. En dat zie ik Barca niet gaan doen. En De Ligt kunnen ze bij Barca niet betalen. Dus het grote kuchtfietsen is weer begonnen. Ze hebben denk ik net geld genieg om Willem Janssen een jaar langer door te laten gaan😂

15 februari 2022 om 17:30

Je hebt de Ligt dit seizoen zeker niet zien spelen? Kan me niet voorstellen dat je dit echt meent als je gewoon wedstrijden van Juve volgt.

15 februari 2022 om 17:37

Klopt, heb ik ook niet. Maar de voorbije seizoenen deed die het niet zo goed he. Daarbij, Inter staat toch ook boven Juventus?

15 februari 2022 om 18:00

Jarrod Bowen van west ham is dan volgens jou een betere speler dan C. Ronaldo? West hem staat immers boven man unt. 😔 wat een beredeneringen om spelers te kwalificeren als goed of slecht lol.

15 februari 2022 om 18:28

De Ligt deelt natuurlijk wel in de malaise bij Juve. Ik ben van beide nog niet heel enthousiast dit seizoen. Voor de lange termijn is de Ligt natuurlijk wel de beste keuze maar waarschijnlijk onhaalbaar. Dat er dan wordt gekeken naar de Vrij vind ik niet zo gek. Zit juist in een dipje na een hele lange hele goede periode

15 februari 2022 om 18:46

Ben heel erg benieuwd of je net zo had gereageerd als de Vrij bij Ajax had gespeeld en de Ligt bij Feyenoord. Zeer waarschijnlijk niet. Jullie moeten eens ophouden te denken met dat iedereen die bij Ajax speelt cq. heeft gespeeld zo geweldig is.

15 februari 2022 om 20:08

Ik snap dat supporters van Ajax graag de spelers ophemelen, maar jij kan geen goede mening geven als je geen wedstrijden lijkt van Juventus. Ik kijk van beide ploegen wedstrijden en op dit moment speelt de Ligt beter dan de Vrij, mede dankzij een mindere vorm van de Vrij. Ik zou je adviseren eerst wedstrijden van beide teams te kijken voordat je met een kul argument komt

15 februari 2022 om 21:15

Ik ben supporter van Ajax idd, aan mijn logo ook wel te zien. Heb Feyenoord overigens ook hoog zitten dus in mijn specifieke geval gaat jouw beredenring en aanname (weer) niet op. Je geeft zelf aan dat je de Ligt niet volgt, dus doe dan ook geen aannames om ze vervolgens te verkondigen als feiten dmv door jouw uit de lucht gegrepen statistieken.

15 februari 2022 om 18:39

Ik zou voor Timber gaan. Timber en Araujo zie ik wel zitten als centrum.

15 februari 2022 om 21:20

Denk idd dat het een gouden duo zou kunnen zijn. Al denk ik dat je voor Timber momenteel ook flink in de buidel moet tasten hoor. Financieel gezien is de Vrij denk ik de beste keuze, met die andere 2 is de kans groot dat je weer inventief moet gaan investeren denk ik. Kessie zou ik overigens sowieso binnenhalen als Barca zijnde, kan in de toekomst wel een heel goed duo worden met frenkie, als vind ik nog steeds dat die meer moet brengen bij Barca.

15 februari 2022 om 21:50

Timber moet ook nog lekker even bij Ajax blijven. Ik vind hem zelf beter dan de Ligt. Hij moet minder vaak corrigeren. Kessie en Frenkie zou zeker kunnen werken.

Hoop eigenlijk vooral dat Luuk de Jong lekker in Barcelona blijft, hij is een mooi gezicht van het nieuwe Barcelona, maar mag toch hopen dat de verder sympathieke de Vrij en de Ligt Barcelona bespaart blijven, we worden naar mijn idee al voldoende doodgegooid en dat zal alleen maar exponentieel vermenigvuldigen wanneer er echt goede Nederlandse spelers spelen.

15 februari 2022 om 16:58

Waarom is Luuk de Jong een mooi gezicht voor Barca en wil je niet dat de Vrij en de Ligt bij Barca komen?

15 februari 2022 om 17:08

Omdat ik zelf het wel een vorm van komedie vindt, Luuk de Jong als redder van dit Barcelona. Heb dan ook met plezier dit seizoen al wat wedstrijden van Barcelona kunnen zien. Ben altijd een liefhebber geweest van de underdog en Barcelona krijgt in mijn gehele leven al zoveel veren in de kont geduwd vanuit het Nederlands voetbal media landschap dat ik met een glimlach kijk wanneer men in Barcelona wild wordt als Luuk de Jong een punt redt tegen het gepromoveerde Espanyol. Prachtig.

Met de komst van de Vrij en de Ligt, toch wel serieuze voetballers, is de kans aannemelijk dat he niveau omhoog gaat en tevens dat het media landschap hier in Nederland weer heel regelmatig een licht moet schijnen op Barcelona, waar ik zelf dus niet zo op zit te wachten. Een extra reden is dat op dit moment Luuk de Jong te samen met Eric Garcia mijn favoriete Barcelona spelers zijn, en zo'n Garcia natuurlijk nooit meer aan spelen komt als er een beetje verdediger bij wordt gehaald.

15 februari 2022 om 17:15

Ik blijf ergens wel een zwak voor Barca houden, omdat ik het een prachtige club vind. Echter is het nu inderdaad één grote rotzooi, met te veel middelmatige voetballers. Ik gun de Nederlandse jongens daar wel een mooie tijd, dus ik hoop dat ze in ieder geval die CL-plek kunnen bemachtigen.

Ik volg verder de Serie A totaal niet, dus ik zou het alleen maar leuk vinden dat spelers als de Ligt en/of de Vrij naar Barca komen. Echter zal dit dan ook betekenen dat er nog meer Barca berichten op VZ komen.

15 februari 2022 om 17:51

Ok dus je wil eigenlijk dat Barcelona een soort cultclub in de marge wordt? Dat kan, maar dan ben je een ander soort supporter dan de anderen. De rest zal doorgaans hopen dat Barcelona gewoon weer een topclub wordt.

15 februari 2022 om 18:22

@vernon eigenlijk maakt het me niet zoveel uit of Barcelona nu een aantal jaren zou blijven aansukkelen met geinige voetballers of weer een echte topclub zou worden, al heeft het eerste mijn voorkeur. De grootste zege zou het zijn dat mocht Barcelona weer een topclub worden, we in Nederland niet met twee maten meten als we het hebben over grote voetbalclubs. De grote reden achter mijn hekel aan Barcelona zit hem vooral in de onvoorwaardelijke liefde die alsmaar uitgesproken moet worden over Barcelona terwijl de eeuwige rivaal Real Madrid altijd wordt weggezet als een arrogante kille club. Het maakt mij niet uit want Real Madrid kan mij bestolen worden als ook de verdere La Liga, maar het is gewoon zo vermoeiend als je niet per se sympathie voor de club hebt om alsmaar aan te moeten horen wat voor een geweldige, prachtige club het is.

Wat een grap !!! Tot over hun oren in de schuld en dan toch aan dit soort transfers denken. Als ze nou eens op de blaren gaan zitten en eens gaan beginnen met flink wat jeugd in te passen. Heel veel mensen zullen zeggen "die moet er dan wel zijn'. Barca moet eens bij zichzelf te raden gaan hoe ze in deze situatie gekomen zijn, maar blijkbaar is er binnen die organisatie niemand niet verstand en gaan ze weer verder op de oude voet. Te gek voor woorden. Fifa doet er ook helemaal niets aan bij dat soort grote clubs.

15 februari 2022 om 17:02

Maar ben je echt zo boos?

15 februari 2022 om 17:18

Ik ben verre van boos. Het slaat alleen helemaal nergens op in mijn ogen. FFP kan ook de prullenbak in.

15 februari 2022 om 17:27

Nog zo'n reactie die van de bingo kaart afgeschreven kan worden.

Sinds wanneer mag je niks kopen wanneer je een openstaande schuld hebt? Zolang Barca al haar maandelijkse verplichtingen voldoet aan de schuldeisers, whats the problem?

Met jouw logica mag je met een hypotheek ook geen autos of andere dingen kopen want ja, eerst je hypotheek schuld aflossen hé!

Volgens mij verwarren mensen als jij schulden met betalingsachterstanden. Maar dit zijn 2 totaal verschillende dingen.

15 februari 2022 om 17:37

Barcelona heeft echter ook de nodige betalingsachterstanden. Vraag maar na bij Ajax.

15 februari 2022 om 17:45

One-Kurd je hebt gelijk maar gaat wel even voorbij aan het feit dat Barca een langetermijn lening moest aangaan van een half miljard om aan hun eerdere betalingstermijnen te voldoen. Daardoor is de schuld nog groter geworden, alleen nu op de lange termijn ipv korte termijn. Daardoor is het nu wel zo dat ze met elke euro die nu wordt uitgegeven gokken op stijgende inkomsten in de nabije toekomst want anders kunnen ze dan weer niet aan hun betalingen voldoen...

Dat gezegd zijnde is niets uitgeven natuurlijk ook geen sterk plan. Je hebt spelers nodig om CL voetbal te blijven halen en zo je inkomsten niet verder te laten zakken. Dus slimme en gerichte aankopen zijn imo gewoon vereist. Dan kan je je echter de vraag stellen of De Ligt daaraan voldoet. Gezien het prijskaartje zou ik dat ook schandalig dom vinden hoor.

15 februari 2022 om 17:54

@One Kurd

Een hypotheek is gebaseerd op een bepaald inkomen. Dat inkomen stelt je dan in staat om je maandelijkse lasten te betalen.

Barcelona heeft afgelopen jaar een paar honderd miljoen verlies geleden. Die hebben dus een negatief inkomen. Daar krijg je dus geen hypotheek mee. Barcelona heeft wel weer ergens een vette lening gekregen, maar die zal je ook een keer moeten afbetalen. Dat negatieve inkomen moet dus heel, heel snel om gaan draaien in een positief inkomen. Anders is een failissement onvermijdelijk.

15 februari 2022 om 17:59

@one-kurd met jouw theorie word er nooit terug betaald, want ze blijven maar lenen. Ze blijven maar uitgeven.1,5 miljard schuld, waar ligt de grens? Mogen ze doorgaan tot 2 miljard? Of 5?Een club zoals Lille werd meteen op het matje geroepen, kregen maatregelen dan wel een boete. Werden bijna uit Europees voetbal gezet.. En barcelona kan dood leuk uitgeven, 55 miljoen voor Torres. Zij willen Haaland halen (70 miljoen), de Ligt (120 miljoen, schijnt een lagere te hebben +/- 75). Barcelona moet ook nog verschillende clubs terug betalen, nogmaals waar ligt de grens?PS. misschien je barcelona bril af doen?

15 februari 2022 om 18:04

One Kurd heeft gigantische oogkleppen op @vernon.

Is gigantisch geil zodra het over Barcelona gaat, is totaal niet objectief.

Zou hem niet al te serieus nemen, als je zijn argumenten leest. Kan Barcelona rustig de schuld opbouwen naar 4 miljard. En dat op langere (oneindige) termijn terug betalen.

15 februari 2022 om 18:24

@Bongiorno ja haha, ze hebben nog niet eens de transfer van frenkie helemaal afbetaald,

15 februari 2022 om 22:37

Dus in jou ogen klopt dit allemaal ? Het wil niet zeggen wanneer iets van de wet of fifa mag dat het juist is.

Tja, los van het financiële gedeelte is het gewoon de vraag wat je zoekt als Barcelona. Wil je op korte termijn een goede verdediger voor een paar jaar dan ga je voor de Vrij. Wil je een verdediger die zich nog kan en gaat ontwikkelen en nog jaren mee kan dan ga je voor de Ligt. Kwalitatief vind ik op dit moment de Vrij een stukje zekerder, al maakt hij afgelopen weken wat fouten, maar zit er in de Ligt nog meer rek. Als je het financiële plaatje ook nog meeneemt is de Vrij natuurlijk helemaal de logische keuze.

Alsof Barca is die kiest. Eerst moeten ze het geld mogen uitgeven aan salarissen (dat ligt bij de Spaanse bond), dan moeten Inter respectievelijk Juve akkoord gaan met de biedingen (tenzij ze clausule bedragen op tafel leggen, maar dat lijkt me niet) en vervolgens moeten de spelers willen. Heel erg veel afhankelijkheden waar Barca 0 invloed op heeft.Dat stuk over Spotify is leuk, maar dat is in plaats van de huidige sponsor. Nu zullen ze vast wel iets meer krijgen, maar dat betekent niet dat in hun budget de hele nieuwe som vrij te besteden is. Alleen het jaarlijks deel wat meer is dan de huidige shirtsponsor.

In ieder artikel ligt de focus op het transferbudget maar dat is toch helemaal niet het issue bij Barcelona het gaat toch over de inkomsten vs de uitgaven van de salarishuishouding of heb ik het al die tijd verkeerd gelezen?

15 februari 2022 om 17:07

Eens, daarbij lijkt het in het artikel net alsof de sponsorgelden van Spotify erbij komen, maar dat is natuurlijk ipv de huidige shirtsponsor. Kan wel meer zijn, maar dat betekent niet dat alles maar in 1x extra besteed kan worden.

zouden ze in barcelona door hebben dat dit soort berichten een oorlog starten hier op vz tussen de ligt en de vrij fans haha. pak je popcorn er maar biij.

En waarom zouden Stefan en Matthijs voor Barca kiezen? Dit is niet meer het Barca van 10 jaar geleden.

Waarvan dan, geld hebben ze niet.
En voor de Vrij en de Ligt is Barcelona toch geen stap omhoog, ja 5 jaar terug maar nu toch niet, het is maar een matige team

Zie gelijk mensen huilen over dat Barca dit en dat niet mogen doen.
Jullie zouden beetje onderzoek moeten doen over waarom ze bepaalde transfers toch laten lukken. Inplaats van heletijd hetzelfde roepen en dan weer wachten op de volgende barca post om weer te bashen.

Ontopic: ik zie liever de Vrij komen want heeft hij zoch op zoveel mooielijk vlakken bewezen en zijn groei voor dat kan ik alleen maar respect voor hebben.

15 februari 2022 om 17:18

Wat is dat onderzoek dan precies? Volgens mij weet jij zelf van toeten noch blazen af

15 februari 2022 om 17:30

Barca doet het nu heel goed met constructies. Ferran Reverter Die onlangs nog vertrokken is deed het geweldig terwijl onze handen geboeid zaten en dat allemaal binnen de lijntjes. Barca heeft inderdaad grote schulden. Maar als je wat onderzoek had gedaan had je geweten dat ze ook een klein potje hebben om te spenderen. De spotify deal is ook rond en daarmee zal een deel gaan naar onze schulden waarschijnlijk en een deel naar onze team die naar versterking verlangt.

15 februari 2022 om 17:33

@real8madrid

- Er is veel salaris bespaard met het vertrek van Messi en Griezmann(griezzman gaat nog 40M opleveren deze zomer). Dembele vertrekt ook met zn salaris.
- Aankopen kan je doen met gespreide betalingen zoals met Ferran Torres is gedaan. Dus als je bij wijze van spreken De Vrij koopt voor 30M, kan je het ook doen spreiden in 5 termijnen, dan betaal je 6M per keer ipv 30m gelijk.
- Goldman Sachs heeft Barca 500M geleend in de zomer van 2021.
- Spotify gaat Barca 280M over 3 seizoenen betalen.
- Het feit dat fans het stadion weer mochten bezoeken heeft ook inkomsten opgeleverd.

Ik ben vast wel nog een paar dingen vergeten, andere Barca fans mogen mij nog aanvullen als ze willen.

15 februari 2022 om 17:44

- Is het nu echt bevestigd dat Griezmann een verplichte koop is voor Atletico want ik lees daar tegenstrijdige berichtgeving over?
-De verkopende club moet er dan ook maar mee akkoord gaan dat er gespreid wordt en het gevolg is dat je in de toekomst gewoon minder kan uitgeven.
-Was die 500 miljoen geen herstructurering van eerdere schulden die op een veel kortere termijn afbetaald moesten worden? Zo ja dan is dat geld niet zomaar beschikbaar voor transfers.
-De vorige sponsordeal was ook meer dan 150 miljoen waard op 3 jaar, dus de meerwaarde is er zeker maar geen 280 miljoen.

En dus na al die dingen, waar vraagtekens bij te zetten zijn, is een club die vorig jaar meer dan 450 miljoen euro verlies leed, nog allerhande salarissen van vorig seizoen moet betalen (die salariskortingen bevatten ook uitgestelde betalingen), dit seizoen begroot had op CL na de winter maar dat niet heeft kunnen verwezenlijken en die deze winter met tientallen miljoenen heeft kunnen gooien plots in staat als vanouds geld uit te geven?

Want laten we even hypothetisch aannemen dat dat allemaal zomaar kan. Wat houdt Florentino perez dan deze zomer tegen om voor 500 miljoen Mbappé, Haaland, Bellingham, Tchouameni en de ligt binnen te halen?

15 februari 2022 om 18:02

- zelfde vraag als Lierse
- spreiden van betalingen is tegenwoordig de standaard praktijk dus is geen argument.
- die lening was om faillissement te voorkomen. Barca kon niet aan haar kortlopende afbetalingen doen dus heeft GS ze 560 miljoen euro geleend om de schulden te herstructureren. Nu zitten ze meer gegroepeerd (bij GS dus) en kunnen ze op korte termijn het hoofd boven water houden. Schulden zijn echter wel toegenomen want nu betaal je dus rente op rente.
- dat klopt maar Spotify vervangt niet alleen de hoofdsponsor, ook de mouwsponsor en de sponsor van het vrouwenteam oa. De effectieve stijging in inkomsten door sponsors ligt rond de 23 miljoen euro per jaar. Mooi maar niet baanbrekend gezien de omstandigheden.
-absoluut maar niet genoeg om de 600 miljoen plus verlies van de voorbije 2 jaar maar een beetje op te vangen.

15 februari 2022 om 18:39

@realmadrid(en ook lierse)

- Ja, het is bevestigd. Atletico heeft een verplichte optie tot koop, dus Barca krijgt 40M deze zomer.
- Of gespreide betalingen nou de standaard is of niet maakt niet uit, het wordt gedaan wat het financieel betaalbaarder maakt(en dat was de discussie)
- De GS deal was een goede deal met maar 3 procent wat best laag is en wat uiteindelijk Barca meer financieel lucht heeft gegeven.

Kijk, at the end of the day heeft niemand van ons de volledige inzicht in de financiën van Barca, ik ook niet. Dus we kunnen niet vanuit onze stoel echt concreet vertellen wat wel en niet geoorloofd is. Maar een ding wat wel zeker is is dat het huidige bestuur niet hetzelfde is als de vorige, Laporta is geen Bartomeu, dus om het huidige bestuur en beleid te vergelijken of gelijk te trekken met de vorige is ook niet terecht.

15 februari 2022 om 18:59

Nee dat is helemaal geen argument waarom het betaalbaar zou zijn.

Financieel gezonde clubs doen aan gespreide betalingen. Als iemand zich dan de vraag stelt of een financieel ongezonde clubs zich zo'n uitgaven kan permitteren is 'het is een gespreide betaling' dus geen argument want dat is bij gezonde clubs al zo. Het probleem bij Barca is niet uitsluitend korte termijn trouwens he. Net niet zelfs, met de lening van GS hebben ze het probleem op korte termijn afgehouden en op de lange baan geschoven. Er is nog steeds 1,3 miljard dat de komende paar jaar afgelost moet worden dus betalingen op termijn zijn geen argument in de discussie of het mogelijk/verstandig is. In de discussie of ze er mee wegkomen ivm ffp wel maar dat was hier niet aan de orde.

De financiele ademruimte die Barca kreeg met de lening van GS is ook helemaal geen argument. Dat was om korte termijn afbetalingen af te lossen zodat er geen faillissement volgde. Dat is geen vrijgeleide of argument om nu met geld te gaan strooien.

Neen wij hebben geen zicht op de financieen van Barca. Ik vind het echter absurd om te stellen dat we geen oordeel kunnen vellen over wat geoorloofd is of niet. Ik zie sommige Barca-fans reageren alsof er geen vuiltje aan de lucht is en Laporta dit in 1,2,3 oplost en er gewoon gespendeerd kan worden. Dat is gewoon feitelijk niet waar en het kan me niet schelen wat een aantal Barca-fans er over wauwelen. Als dit geen ontzettend penibele situatie was en er gewoon geld uitgegeven kon worden zoals je hier vaak leest (haaland, De Ligt etc) dan hadden alle clubs in Europa veel meer schuld. Feit is dat Barca veruit de hoogste schuld heeft in het Europese voetbal en dat de nummers 2 en 3 niet eens in het zicht zijn. Dat heeft een reden. Clubs willen niet zo diep in de shit zitten want dat is no bueno en is op lange termijn altijd veel nadeliger dan binnen bepaalde perken blijven.

Nogmaals: om geld te genereren moet er geld uitgegeven worden. Dus ik ben het ook niet eens met de mensen op dit forum die bij elke (potentiele) aankoop schande komen roepen. Die aankopen moeten gedaan worden maar wel de juiste, verstandige. Barca moet een team samenstellen dat de komende 3-4 jaar consistent top 4 haalt en waar in de absolute toptalenten als Gavi, Pedri, Fati en Araujo de kans hebben uit te groeien tot wereldtoppers en dragende krachten. Met dat in het achterhoofd moet Barca kijken naar 'bang for your buck players'. Spelers die misschien niet bijzonder flashy zijn of de voorpagina's in Europa gaan halen maar die de kwaliteit met zich meebrengen om dit team op bepaalde posities te versterken met het oog op die top 4 elk jaar. Met wat mazzel zijn die talenten na 3-4 jaar uitgegroeid tot absolute wereldtoppers en is Barca een stuk weggestapt van de financiele afgrond door rustig af te lossen ipv bij op te stapelen. Nu op korte termijn marquee signings als Haaland en De Ligt zijn voor niets anders goed dan het ego van Laporta die dan weer kan gaan roepen dat Barca back is baby. Absoluut onzinnig en slecht beleid als dat deze zomer het geval is.

De vrij is beter en goedkoper!

De vrij excelleert voornamelijk in een verdediging met 3 centrale. Ik denk dat de ligt beter bij Barca past.

Dan lijkt De Vrij me de juiste keuze. Beter, meer ervaring en De Ligt is 2 tot 3x duurder. Als je De Vrij kan binnenhalen voor 25-30 miljoen moeten ze dat natuurlijk doen. Zou een prima duo vormen met Araujo en gezien de keuze die ze momenteel hebben achterin scheelt dat toch al een slok op de borrel.

15 februari 2022 om 17:21

De vrij is op dit moment matig teveel fouten

15 februari 2022 om 17:58

Hmm kun je beter Christensen halen. Of Azpi. De Vrij gaat ook richting de 30 jaar. De Ligt is duurder maar wel een echte topper en nog super jong. Dan heb je meteen iemand voor 10 jaar. Alleen Araujo en de Ligt lijkt me niet echt een prima duo. Beide dezelfde types.

15 februari 2022 om 18:41

Ja dan heb je iemand voor de komende 10 jaar maar blijven er zo 2-3 andere posities in de basis te zwak bezet omdat je je budget er door gesmost hebt aan een veel te dure verdediger. Liever op elke positie een 8 dan op 1 plek een 10 en de rest 6jes om het heel simpel te stellen.

15 februari 2022 om 18:57

Eens hoor, dat zou idd de betere aanpak zijn. Neem je bv Azpi, Christensen, dan kom je er ook wel. En dan heb je genoeg voor een andere impuls.

Had De Ligt geen 'barcaclausule' in zijn contract?

Schira is echt een verschrikkelijk matige bron, die zit er vaker naast dan dat ie het juist heeft. Voor Italie kun je buiten Fabrizio ook naar Di Marzio kijken (al is zijn trackrecord ook niet top top). En als het waar is dan zou ik natuurlijk de Ligt pakken. Die kan zelfs beter worden dan prime Pique. En die was heel goed. Hem en Araujo is op termijn misschien wel het beste centrum ter wereld. Maar denk dat Barca heel creatief moet boekhouden om dat te flikken, eerst Araujo langer vastleggen wordt al een aardige job.

En dan ook nog Haaland, allemaal zeer onrealistisch. Hoe gaan ze iedereen inschrijven, alle spelers willen ruim 15 miljoen verdienen. Ze konden nu al net een Depay, Luuk, Aguero en Torres inschrijven.

Maar gaan ze nog is terug betalen of wat? Graf club.

Hou toch eens op met die copy-paste huilverhalen dat Barcelona failliet moet, het schandalig is enz.
Ja er is een puinhoop van gemaakt en hopelijk weet Laporte dit goed te maken. Zolang ze hun schulden kunnen aflossen is het prima. Ze moeten ook investeren om een goed elftal op de been te krijgen, dat genereert ook weer geld.

15 februari 2022 om 17:59

Zelfs als Real fan begin ik die uitspraken irritant te vinden. Ze hebben totaal geen weet hoe de zaken daar ervoor staan en zitten enkel maar anderen na te praten! -_-

Is dit dan een indicatie dat Haaland niet komt? Of gaan ze na de 85 miljoen deze winter van de zomer meer dan 120 miljoen uitgeven? Kan het mij toch niet voorstellen.
Dit seizoen lopen ze toch gigantisch veel geld mis door al uit de CL te liggen.

15 februari 2022 om 17:52

Gigantisch valt ook wel weer mee, ze begroten op kwartfinale CL. Dus er komt een gat in van 15-20 miljoen komend jaar. Als ze dit jaar top 4 mislopen, dat zou pas gigantisch zijn. Dan praten we over 70 miljoen.

Wordt tijd dat de UEFA eens gaat ingrijpen. Hoe zit het met fair play, kennelijk is dit voor iedere club van toepassing alleen voor Barcelona schijnt dit een wassen neus. Er worden allerlei constructies bedacht om hier onder uit te komen terwijl men meer als anderhalf miljard schuld heeft. Hoe lang mag men nog door blijven gaan

Hmm geloof ik eerlijk gezegd niet. Barça kan amper geld uitgeven en alleen de Ligt kost maar 120 miljoen.
Misschien de Ligt om bij maatje de Jong te zijn maar de Vrij zie ik niet zomer Italië verlaten

15 februari 2022 om 18:27

Jawel ze kunnen de ligt gewoon betalen, maar zo makkelijk zal het niet worden met een agent als mino raiola, maar barca krijgt na dit seizoen Spotify als shirtsponser, en spotify is bereid om het meest te betalen dan de andere sponsors die barca kreeg aangeboden, het gaat om 100mil per jaar he, Laporta gaat barca fixen

15 februari 2022 om 18:46

Kunnen en kunnen zijn twee verschillende dingen. Ja ze kunnen een akkoord sluiten met Juve en de betalingen beginnen. Neen volgens mij kunnen ze dat absoluut niet zonder hun lange termijn financiele gezondheid verder op het spel te zetten.

Barca lijkt de US wel, geen cent om hakken maar wel dikke bedragen blijven uitgeven. Voor een land als US gaat dat , maar voor een bedrijf als Barca niet.

Een van het voetstuk gevallen subtopper, die nog steeds denkt dat ze wereldtop is, maar ondertussen iedereen om salarisverlaging vraagt en tot het snot in de schulden en leningen zit. Even financial fairplay aanscherpen en even 5 jaar geen Europees voetbal, zal ze leren die wanbestuurders.

En willen deze twee spelers allebei überhaupt wel een stap terug doen? Het is toch niet dat zij beiden ondergewaardeerd worden bij hun clubs?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

164 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Juventus 31 3 3 1
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
Laatste voetbalnieuws

‘Antony vindt vraagprijs Ajax te hoog; werkweigering niet uitgesloten'

Antony is ontevreden met de vraagprijs die Ajax hanteert inzake een eventuele transfer van de aanvaller. De Amsterdamse club vraagt liefst tachtig miljoen euro. De Telegraaf schrijft dat er vanuit Brazilië...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren