Wim Kieft twijfelt over PSV-kandidaat: ‘Om daar nou op je 60e in te duiken'

Zaterdag, 5 februari 2022 om 07:38 • Laatste update: 07:43

Wim Kieft vraagt zich af of Ronald Koeman er goed aan doet om bij PSV aan de slag te gaan. De na zijn ontslag bij Barcelona clubloze Koeman wordt genoemd als mogelijke opvolger van de vertrekkende Roger Schmidt en zou informeel contact hebben gehad met de clubleiding van de Eindhovenaren. Kieft is ook niet volledig overtuigd van Ruud van Nistelrooij en Phillip Cocu, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie vind jij de beste kandidaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door denn01)

Hoe meer ik er over na denken, hoe meer ik uitkom bij Jonk. Ik weet het, ajax school, maat wat hij nu laat zien bij Volendam vind ik echt sterk. En wie anders? Van Nistelrooy inderdaad nog even geduld, laat hem ergens anders op z'n eigen benen leren staan.
Cocu heeft het goed gedaan, maar had toch wel ander materiaal toen hij kampioen werd. Kan hij dat nu weer? En wil je dat, want is best verdedigend zoals hij toen speelde. Koeman kan, maar wisselt goede resultaten af met mindere. Fraser heeft naast de beker met Vitesse niet zoveel laten zien. Ja, doet het ok met sparta, maar is dat zaligmakend?
Jonk heeft echt iets neergezet. Maar die tijd zal hij bij psv ook moeten krijgen. Geef hem de tijd en ik denk dat hij gaat verrassen.

5 februari 2022 om 08:01

Psv kan wel wat Ajax DNA gebruiken. Meer lef. Durven een wedstrijd te killen. Zoals tegen Benfica Sociedad oa. Durven winnen in de Kuip bijvoorbeeld. Jonk met Nistelrooy zou kunnen. Cocu met Nistelrooy en klankbord Guus die elke vrijdag ff een bakje komt doen voor de punten op de i. Peter Bosz wordt genoemd. 1 van deze namen zal het toch wel worden? Fräser met van Marwijk erbij? Nou ja,eerst maar s alle potjes in de eredivisie maar s winnen😃

5 februari 2022 om 09:00

V Nistelrooy heeft die durf denk ik ook wel, jammer alleen dat hij het nog niet aandurft. Misschien verandert dat wel naarmate de weken verstrijken. Hij kan natuurlijk ook moeilijk zeggen van “Ja ik wil nu” dan ligt de druk er gelijk op.

5 februari 2022 om 09:28

Van Marwijk gaat het echt niet doen nadat ze zijn schoonzoon er in hun ogen onterecht hebben uit gegooid.

5 februari 2022 om 09:52

Durven winnen in de Kuip. De reden dat we de laatste jaren klop van Feyenoord krijgen, is omdat we te aanvallend staan en Feyenoord het simpel uitcountert. Ik zou eerder zeggen, realistischer spelen in De Kuip. Laat Feyenoord het publiek maar vermaken.

5 februari 2022 om 11:09

Aan de andere kant moet hij toch ook niet bekend willen staan als de coach die vooral zijn zakken vult bij C- landen in het Midden Oosten. PSV zou toch wel echt een prima uitdaging zijn om zichzelf weer in de spotlight te zetten bij het buitenland.

5 februari 2022 om 11:16

Hahaha dat met z'n schoonzoon was ik ff vergeten idd. Jammer dat het zo gelopen is.

5 februari 2022 om 11:19

Ik vond de laatste editie dat we er duidelijk uitgecounterd zijn maar we zijn ook wel s omver geblazen dat het na 10 minuten al 3-0 moest staan. Laatste keer ook veel kansen gemist ,maar al stelt Feyenoord het G elftal op winnen ze nog.

5 februari 2022 om 11:33

@Sir Paul,

Het probleem tegen Benfica en Sociedad was toch zeker niet dat PSV niet durfde te voetballen? Thuis tegen Benfica hebben we de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander gevoetbald en uit de hele tweede helft ook. Tegen Sociedad hebben we ook grote fases van wedstrijden de overhand gehad, maar werden we er gigantisch uitgecounterd. Ik deel absoluut niet je mening dat PSV onder Schmidt te weinig lef toont. Juist eerder het tegendeel; soms mag het wel wat minder naief.

5 februari 2022 om 08:37

Wat heeft Jonk nu gepresteerd? Van Nistelrooij wordt als onervaren beschouwd, maar Jonk heeft toch ook nog niks laten zien. Nu bij Volendam ja, maar om hem op basis daarvan te nemen...

5 februari 2022 om 11:00

Ik vind dat Jonk echt iets heeft neergezet. Niet 1 seizoen lekker presteren, maar in die drie jaar iets opgebouwd. Als we dan toch mogen 'kiezen' wie we graag zouden willen, dan zou ik voor Jonk gaan. Als we kijken wie er beschikbaar en realistisch is in ieder geval.

5 februari 2022 om 13:10

Hmm persoonlijk vind ik hem geen trainer voor een topclub. Hij is vooral een trainer voor de lange termijn. Hij is toch wel iemand die eigenwijs aan zijn eigen speelstijl vast houdt en aan bepaalde spelers waarin niemand het ziet. Dat gaat sowieso punten kosten. Althans dat was bij Ajax destijds. Wel fan van zijn stijl, maar het gaat tijd kosten. Ik denk dat als psv dit seizoen weer geen kampioen wordt dat er wel gepresteerd moet worden, want als je Ajax nog 2 of 3 keer kampioen laat worden krijg je wel echt een Bayern verhaal. Die tijd gaat jonk bij psv niet krijgen.

5 februari 2022 om 13:13

Lijkt me wel een perfecte trainer voor utrecht, vitesse of heerenveen. Daar kan je in principe wel een keer 9de mee eindigen zonder dat het een ramp is. Bij zo'n club zie ik hem wel slagen op termijn, maar ik durf te wedden dat als hij psv gaat trainen dat ze halverwege de competitie op plek 4 staan op 12 punten van de nummer 1. En dan lig je er gewoon uit bij een topclub.

ik denk dat de trainer van Vitesse, Letsch topkandidaat is. Die laat zien een goede trainer te zijn en zal graag een stapje hogerop maken. Kan van Nistelrode nog even wachten tot hij klaar is over een jaar of twee.

5 februari 2022 om 08:15

Als dat gebeurd weet je ook waar Bazoer volgend jaar voetballer is. Als Vitessenaar hoop ik dit niet. Maar het klinkt wel logisch. Hij heeft nog niet het aanzien. Maar deze trainer is echt goed. Ook in de communicatie naar buiten. Ik denk echt dat hij een uithangbord kan zijn voor PSV. Fraser met je niet aan beginnen. Dan krijg je echt beton voetbal. Hij heeft ons de beker bezorgd. Daar ben ik hem nog dankbaar voor. Maar het voetbal was vaak niet om aan te gleuren. Daarnaast heeft Letsch laten zien voor niemand bang te zijn. Zeker in Europa.

5 februari 2022 om 09:02

Die suggestie van Letsch is echt een hele goeie die ik zelf ook nog niet tegen gekomen ben. PSV is ook niet echt gebonden aan een bepaalde speelwijze, dus zijn 3-5-2 kan zomaar geïmplementeerd worden.

5 februari 2022 om 09:29

@MGMV, Maar wie zegt dat hij perse 3-5-2 of 5-3-2 wil spelen? Hij doet dat bij Vitesse omdat hij daar het materiaal voor heeft. Een beetje trainer kijkt naar het materiaal en baseert op basis daarvan de tactiek. Behalve Conte.

Koeman wilt terug naar Oranje en zie ik niet terug keren bij PSV
Misschien Jonk van Volendam
Speelt het voetbal wat ze bij PSV willen zien
Staat op punt als ze zo doorgaan op promotie

5 februari 2022 om 08:28

maar waarom zou Oranje Koeman terug willen? Heeft het team eerder in steek gelaten midden i proces. Welke garantie heb je dat hij straks niet weer op de trein wil springen.

5 februari 2022 om 08:48

Jonk zou ik zelf een hele leuke optie vinden. Ben echt fan van hem door zijn filosofie. Als ik PSV was, zou ik hem zeker overwegen.

Ik hoor nergens de naam van Mitchell van der Gaag als kandidaat. Hij is assistent van ten Hag en heeft in het verleden ook reeds op eigen benen gestaan. En het is een jongen die ook een PSV verleden heeft en ook zelf de jeugdopleiding heeft doorlopen.

5 februari 2022 om 08:39

Die heeft toch ook een gek rijtje clubs versleten en nergens echt boven het kunnen gepresteerd. Hij is assistent van Ten Hag ja, maar dat zegt niks. Ik denk dat er minimaal 10 kandidaten zijn die eerder in aanmerking komen, zelfs Fraser.

5 februari 2022 om 09:37

Van der Gaag kon ook ergens anders trainer worden , maar Ajax liet hem niet gaan. Dit was pas geleden nog in het nieuws. Ik weet niet wat de plannen van Ajax met hem zijn?

5 februari 2022 om 09:54

Dat is toch ook een vreemde naam
om te noemen.

Wim Jonk zou prachtig zijn voor PSV. Weet niet of hij kandidaat is, maar als Jonk naar PSV komt dan weet je dat het voetbal stukken beter zal worden.

5 februari 2022 om 08:54

Die blijft in Volendam hoor Die gaat echt nu niet weg

5 februari 2022 om 10:58

Hij kan bij PSV zeker 3 tot 6keer zoveel verdienen en een betere en grotere club om te trainen.zou niet weten waarom hij daar nee tegen zou zeggen als hij de kans heeft.

Ik denk dat Koeman liever nog even bondscoach wordt. Daarnaast is Aad de Mos in mijn ogen ook nooit te oud om nog coach te worden van PSV. Vandaar dat ik de reden van Kieft niet deel in deze.

Zijn zaakwaarnemer is de lobby Koeman voor bondscoach al gestart, dus die gaat op dat baantje wachten. Daarnaast is het een trainer die midden in een seizoen/traject kan vertrekken als er iets mooiers voorbij komt. Daar zou ik niet aan beginnen.

Ik blijf erbij dat Henk ten Cate het doel zou moeten zijn van het PSV-bestuur. Hij is een echte peoplemanager, eentje die op een duidelijke en geduldige manier mensen op hun gemak kan stellen en evt. zelfs weet te inspireren. Ik citeer even het volgende:

Van Bronckhorst stelt dat ook Henk ten Cate wist hoe hij spelers een goed gevoel moest geven. "Laat 'm effe een keer binnendoor en buitenom gaan, zei Henk dan tijdens een training, om een ploeggenoot op die manier wat meer zelfvertrouwen te geven. Zulke kleine dingen heb ik allemaal opgeslagen. Zoiets marginaals kan uiteindelijk leiden tot grote resultaten. Als trainer moet je dat kunnen voelen."

Dat is Henk, back to the basics. Terug naar een Nederlandse trainer, terug naar eentje met veel ervaring, terug naar eentje die wel met mensen kan omgaan.

5 februari 2022 om 11:11

Hen ten Cate is een ideale tweede man, maar niet geschikt als hoofdcoach. Wat heeft hij als nummer 1 bewezen?

6 februari 2022 om 01:04

Ik denk zelf dat het voor PSV te laat is om Henk ten Cate aan te stellen. Ihattaren had dan namelijk de vaderfiguur Henk ten Cate om zich heen gehad en maximaal gerendeerd. Helaas had hij nu een schreeuwende Duitser tegenover zich en kon daar niet mee om gaan.
Om Henk daar nu aan te stellen heeft geen nut meer want de jeugd is vrijwel onzichtbaar verder in Eindhoven nadat deze schreeuwende Duitse coach alles naar zijn hand wilde zetten en na 2 jaar weer verdwijnt naar de horizon.
Ikzelf zou Aad de Mos aanschrijven voor een rentree bij PSV om lekker een beetje aan te klooien en wat rekensommen te gooien bij persconferenties. Dat is het beste voor PSV, je moet toch ergens om kunnen lachen.

6 februari 2022 om 08:45

@Ajax/barca2014; je hoeft niet altijd maar veel te bereiken om succesvol te zijn. Alsof van Marwijk zo ontzaggelijk veel had gewonnen voordat ie hoofdtrainer werd.

6 februari 2022 om 08:48

@Denn01; dacht ook nog aan JH. Qua coach prima, als veldtrainer zeer sterk. Past denk ik prima in het harmonieuze sfeertje op de Herdgang. Hij is ook een coach met veel ervaring met jeugd.

Koeman heeft een puinzooi achtergelaten bij PSV. Een compleet uitgeknepen elftal, vol met 'over the hill' spelers en geen enkele jeugdspeler ingepast. Toen Valencia kwam, stapte hij snel op de trein. Iets wat hij gedurende zijn carrière vaker heeft gedaan. Dus a.u.b. geen Koeman terughalen.

Van the Man is de gedroomde kandidaat. Alleen komt het misschien wel een jaar te vroeg. Is op te lossen door Cocu er bij te halen in een soort van mentor-rol..

Ik zou gewoon Fraser nemen. Veel ervaring, rusitg, kent de Eredivisie ligt goed bij alle spelers waar hij mee gewerkt heeft. Letsch lijkt me ook een prima keuze.

Koeman of Cocu is toch weer wat we altijd bij het Nederlands elftal zien: het eeuwige rouleren van een handjevol dezelfde namen. Van Nistelrooy heeft geen ervaring. Misschien best wel een talentvolle trainer maar ik zou het toch altijd eerst even op een lager niveau proberen als hoofdcoach.

Kieft heeft nogal hoge verwachtingen van Oranje. Ik vind het een vrij middelmatig elftal

Fraser met Van Nistelrooy. Had na het interview met Fraser het gevoel dat hij op PSV doelde en dit lijkt me serieus een werkende combi eigenlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

92 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren