Perez: ‘Ik heb zelden een speler zo ongemotiveerd over het veld zien lopen’

Dinsdag, 1 februari 2022 om 10:54Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:09

Kenneth Perez begrijpt weinig van de transfer van Henk Veerman naar FC Utrecht. De spits werd deze transferwindow overgenomen van sc Heerenveen, waar hij onder de inmiddels vertrokken Johnny Jansen niet verzekerd was van een basisplek. Volgens Perez moet Veerman opnieuw zien te schikken in een rol als invaller. De aanvaller liet Friesland achter zich nadat bekend werd dat Heerenveen zich had versterkt met Sydney van Hooijdonk.

Utrecht maakte vorige week de komst van Veerman, die een contract heeft getekend tot medio 2024, bekend. "Waarom heeft FC Utrecht Veerman eigenlijk gehaald? Een rare actie", aldus Perez maandagavond bij Voetbalpraat. "Van hem begrijp ik het wel. Ik heb zelden spelers zo ongemotiveerd over het veld zien lopen. Dat ik dacht: Johnny Jansen, haal hem er alsjeblieft af. Dit is gewoon werkweigering. Het kan misschien succesvol zijn als hij de rol als invaller nog op zich wil nemen. Ik kan me niet voorstellen dat ze hem voor de basis hebben gehaald."

Anastasios Douvikas is dit seizoen de nummer één in de punt van de aanval bij Utrecht. De club liet Adrián Dalmau naar Sparta vertrekken en haalde Veerman als vervanger. De boomlange spits had al langer de wens om voor Utrecht te spelen, daar een overleden vriend jarenlang op de Bunnikside stond. Met zijn transfer wilde hij hem een laatste keer eren. “Hij was hier groot fan en stond geregeld op de Bunnikside. Dan is het enorm mooi dat je de belofte die je hebt gemaakt kan nakomen en voor FC Utrecht hopelijk een rol kan gaan spelen", liet Veerman weten bij zijn presentatie.

Veerman moet met zijn overstap wel water bij de wijn doen. De aanvaller levert in op salaris, wat voor hem echter geen obstakel bleek om de wens van zijn overleden vriend Jan Schilder in vervulling te laten gaan. Schilder, die samen met Veerman in de jeugd van FC Volendam speelde, nam in 2010 zijn eigen leven vanwege mentale problemen. Heerenveen heeft het vertrek van Veerman opgevangen met de komst van Van Hooijdonk en Amin Sarr. Laatstgenoemde kwam maandag op de slotdag van de transferwindow voor 2,3 miljoen euro over van Malmö FF.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door ruiz_fct)

Volledig mee eens, ik werd helemaal gek als Heerenveen supporter van Henk. Hij heeft goede wedstrijden gespeeld, goals gemaakt, maar het afgelopen half jaar leek het alsof hij een maximaal aantal meter mocht lopen op het veld. Als invaller kan hij wel zijn waarde bewijzen denk ik, dus snap wel dat Utrecht hem heeft gehaald daarvoor. Als Heerenveen supporter ben ik echter vooral heel blij dat hij weg is!

haha geweldig hoe Perez het verwoord maar heeft natuurlijk volkomen gelijk
als je Henk Veerman over het veld ziet wandelen is om gek van te worden als Heerenveen supporter
benieuwd of hij bij Utrecht meer werk verricht

1 februari 2022 om 13:53

Soms kun je ook gewoon afknappen op een uitstraling van een spits. Met Bas Dost en Wout Weghorst had ik dat ook heel sterk en zijn aanstellerij na weer een gemiste kans maakt dat ik dat ook met Zahavi heb. Veerman heeft ook iets vervelens. Hij doet niet meer dan nodig en niet juichen na het scoren trek ik sowieso slecht.

Wat FC Utrecht ook met hem moet is me ook een raadsel werkelijk. Zoals dat hele transferbeleid daar me obscuur overkomt. Sowieso vind ik dat er bizar veel van hetzelfde type middenvelders rondloopt bij Utrecht, maar dat ze altijd in de categorie 'gefaald bij top 3 / in buitenland' shoppen lijkt me ook geen financieel houdbaar idee. Het is veel lastiger om jongens door te verkopen die al een krasje hebben, dan spelers die je helpt doorontwikkelen.

Ik kan het niet met zekerheid onderbouwen, maar volgens mij is er deze eeuw geen club die meer spelers afleverde aan de top 3 dan FC Utrecht. Misschien AZ, en daar zou FC Utrecht precies een voorbeeld aan moeten nemen. Als ik Van Seumeren was zou ik kijken welke steunpilaren ik heb om een elftal aan op te hangen en jonge spelers selecteren die hieraan houvast kunnen vinden. En vind je die (waarschijnlijk) niet of onvoldoende in je beloften, spreek dan het netwerk in Frankrijk aan, maar kijk vooral naar de parels in het rechterrijtje (of in principe 'mindere' clubs dan FC Utrecht). AZ doet iets vergelijkbaars, met dan vooral Scandinavie als achterland.

Beter dan dat FC Utrecht straks Ryan Thomas gratis op gaat pikken of Kik Pierie overkoopt, kan het een tussenstation zijn in de opwaartse lijn van opvallende spelers die nu bij Cambuur, Go Ahead, Fortuna, Heerenveen of Cambuur laten zien best een hoger plan aan te kunnen. Cambuur ziet komende zomer Jamie Jacobs uit zijn contract lopen en zal willen voorkomen dat hetzelfde gebeurd met Alex Bangura en Mees Hoedemakers: drie prima spelers die zich bij Utrecht perfect zouden kunnen doorontwikkelen. Bij FC Twente zijn Ramiz Zerrouki en Mees Hilgers met een contract tot medio 2023 interessante aanwinsten. Daarnaast zou ik als Utrecht zijnde de situatie rondom Anouar Haddouir, Inigo Cordoba en Nicolas Baden Frederiksen in de gaten houden; jonge gasten wier contracten niet lang doorlopen. Lichten Sassuolo, Go Ahead Eagles en Vitesse hun koopopties niet, dan zou ik als Utrecht op het vinkentouw zitten.

Met spelers als Van der Maarel, Van der Streek, Van der Hoorn, Van Overeen, Ramselaar, Veerman en Mahi schiet je geen reet op als je echt wil groeien als club. Die kun je zonder veel kwaliteitsverlies vervangen voor jongens met groeipotentie; Quinten Timber is daar het levende voorbeeld van, die zie ik komende zomer als vervanger van Sangaré wel naar PSV gaan voor een leuk bedrag. Met die insteek zou FC Utrecht voor een minder groot salarishuis er veel toekomstgerichter uit kunnen zien (zie team, even los van spelers als Maher, Warmerdam, etc. die een selectie natuurlijk nog niet onnodige ervaring geven).

De Keijzer
Ter Avest
St.Jago
Hilgers
Bangura
Zerrouki
Hoedemakers
Jacobs
Frederiksen
Douvikas
Cordoba
1 februari 2022 om 14:17

Wat is dit voor FIFA team dan? In welk universum zouden Hilgers en Zerrouki ooit naar Utrecht gaan?

1 februari 2022 om 14:26

Ik snap je idee, maar ik denk dat je de stap van middenmoot naar Utrecht dat een halve subtopper is wel romantiseert. Spelers die het goed doen bij een Twente en zelfs bij een Cambuur zijn vaak al onhaalbaar geworden voor een Utrecht. Ik weet niet wat de gemiddelde transfersommen zijn van Utrecht, maar volgens mij halen ze nu vaak spelers met een bovengemiddeld salaris en een bovengemiddeld tekengeld. Ik zie ze niet snel 2,5+ miljoen voor eredivisie spelers neerleggen, met name ook omdat ze financieel onafhankelijker willen worden geloof ik. En zij alleen spelers voor die bedragen zouden kunnen halen als van Seumeren bijspringt.

1 februari 2022 om 23:43

Het is een beetje freestyle erop los breinen maar zo onrealistisch is dat niet. Ondanks een prima seizoen leeft Twente irt zijn financiën natuurlijk boven zijn stand. Complimenten dus voor t transferbeleid, maar wie lijkt naar leeftijdsopbouw, spelerswaarde en het feit dat transfervrij en huur (Sadilek vertegenwoordigd de meeste marktwaarde, illustratief genoeg) snapt dat de Tukkers eigenlijk rechterrijtje staan en onder Utrecht; met Cerny en Troupee heeft het zelfs afdankertjes van de club. Kijk je naar de investeringen van Utrecht dan suggereert dat een hoger salarishuis, waarvan ik vermoedt dat het niet veraf zit van dat van AZ. Voor Hilgers en Zerrouki zou het helemaal niet gek zijn om - met nog een jaar contract - door Utrecht te worden overgenomen als er geen top3-club zich meldt. Ik denk dan ook dat je verontwaardiging vooral voortkomt uit je supportersgevoel dan dat t werkelijk ondenkbaar is. Utrecht haalt toch ook Warmerdam bij Groningen vandaan? Waarom zou het geen spelers van Twente kunnen overnemen?

1 februari 2022 om 23:45

Met contracten voor een jaar kaap je toch met gemak spelers bij Cambuur vandaan? Bangura is 800k waard, die heb je voor 1,2M dan toch wel binnen? Levert je vier keer zoveel op als ie doorgroeit…

2 februari 2022 om 10:16

Over baden Frederiksen, hij is gekocht door Vitesse voor 3 jaar.

Reken spelers nou eens af op hun prestaties ipv hoe ze overkomen. Ziyech zag er de eerste jaren bij Ajax ook heel nonchalant uit maar als je naar z’n stats kijkt behoorde hij toen al bij de top 3 van Ajax. Zo flauw en makkelijk om spelers hier op af te rekenen.

1 februari 2022 om 11:31

Ach lul niet als je niet weet waar je het over hebt. Probeer jij maar eens een seizoen lang naar henk veerman te kijken die sjokt over het veld alsof er lood in zijn schoenen zit. Man wat ben ik blij dat dat 2 meter stuk ellende weg is .

1 februari 2022 om 11:34

Totaal mee oneens! Voetbal is een teamsport en geen individuele sport. Henk veerman verricht echt 0 maar dan ook echt 0 arbeid. Hierdoor is het voor heerenveen echt onmogelijk om überhaupt druk te kunnen zetten. Alle tegenstanders konden met henk veerman in de punt echt met gemak opbouwen. Hierdoor kwam er veel druk op het middenveld en de verdeling te staan waardoor het er als een zooitje uitzag bij heerenveen. Er is een verschil tussen nonchalant /arrogant zijn en werkweigering

Mee eens Herby. Maar in dit geval zijn de prestaties van Henk Veerman dit jaar ook niet om over naar huis te schrijven. En dan wordt het een en en verhaal. En ook in het geval van Zyech werd hij pas echt belangrijk toen hij heel erg hard voor de ploeg ging werken. Toen verdween ook dat nonchalance bij hem. Aangezien Heerenveen moet gaan reorganiseren prima verkoop.

1 miljoen voor een 30-jarige Henk Veerman blijft lachwekkend. Ze doen bij Utrecht wel heel erg goed hun best om de top 3 ambities de prullenbak in te werpen.

1 februari 2022 om 11:59

Hoe kom je bij 1 miljoen? Een paar ton is er maar betaald.

1 februari 2022 om 12:03

Inderdaad, 350k.

1 februari 2022 om 12:17

Ah ik zie het inderdaad, ik weet zeker dat ik vorige week 1 miljoen las. Maar goed, los daarvan wel met Perez eens dat dit een rare aankoop is.

1 februari 2022 om 12:24

Klopt, veel mensen hebben dat gezien en herhalen dat op internet. Gelukkig klopt het niet.

1 februari 2022 om 14:21

@Vernon, dat stond op VZ letterlijk in het artikel. VI kwam daarna met de 350K, vind het dan ook niet gek dat men dit onthoud

1 februari 2022 om 13:45

Tvl11

Hoezo lachwekkend?

Veerman heeft wel bepaalde kwaliteiten wat je best veel mist hier. Fysiek sterk, kopsterk. Beetje ouderwetse targetman wat je vroeger meer had in NL.

We hebben hier best veel kleinere Cv's, dus ideaal om zo iemand te hebben en in te brengen wanneer je erg opportunistisch gaat spelen.

Veerman is niet al te best, maar bij een team als Heerenveen lijkt het me ook wel moeilijk om gemotiveerd te blijven. Daar zit echt zo weinig in!

1 februari 2022 om 12:11

Misschien begint dat bij de speler zelf. Henk, die zelfs een tijdje aanvoerder is geweest, was de speler die het allerminste deed hoor. Er zijn wedstrijden waarbij je de keeper meer zag lopen.

Het vertrek van Henk Veerman is echt het beste geschenk van de afgelopen transferperiode geweest voor Heerenveen. Ik verbaas mij er soms over hoe de rest van NL Henk ziet, en vaak is dat beeld veel te rooskleurig. Kenneth slaat de spijker op z’n kop en laat zien dat hij weet dat Henk al meer dan een jaar geen progressie bij Heerenveen liet zien. De grootste bron van irritatie en dat sijpelde ook door naar de selectie. Onrust heb je niks aan. Ik hoop oprecht dat hij bij Utrecht zijn overleden vriend op een mooie manier kan eren. Het is alleen voor het beste geweest dat Henk en Heerenveen uit elkaar zijn gegaan.

1 februari 2022 om 12:58

Dat komt voornamelijk om Henk de spits is, deze komt in een samenvatting over het algemeen het meeste in beeld, zeker vorig jaar deed hij het een periode best wel aardig.
Ik denk dat daar een groot deel van de mensen hun oordeel over geven, als je 90 min lang Heereveen kijkt dan lijkt het er op als of Veerman met 2 bevroren benen in de rondte loopt en hij zijn knieën niet kan buigen.. er zit werkelijk waar geen gang meer in opeens.

1 februari 2022 om 13:33

Nee dat snap ik zeker vanuit het oogpunt van andere NLse supporters. Maar vaak genoeg ook zogenoemde “analisten” of andere “trainers” die Henk de hemel in prijzen. Wat je zegt als je 90 minuten hebt gekeken van Heerenveen dan weet je dat het tegenovergestelde waarheid is. Vandaar vaak kortzichtige opmerkingen die nergens op slaan als je een normale analyse van Henk zou maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. DouvikasAanvaller369
Q. TimberMiddenvelder332
A. MaherMiddenvelder321
S. van de StreekMiddenvelder305
B. RamselaarMiddenvelder269
M. SyllaAanvaller266
J. van OvereemMiddenvelder251
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

26 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 FC Utrecht 10 1 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 20 7 0 0
2020/2021 St. Pauli 0 0 0 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 14 3 0
2019/2020 St. Pauli 22 11 1 0
Laatste voetbalnieuws

Bedrijvig FC Utrecht werkt in diepste geheim aan transfer Bas Dost

FC Utrecht hoopt te stunten met de komst van Bas Dost, meldt Voetbal International. De spits van Club Brugge verscheen in Nederland al op verschillende lijstjes, waaronder die van de Domstedelingen....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren