‘Pinto da Costa veegt Ajax-bod van 20 miljoen euro resoluut van tafel’

Zaterdag, 29 januari 2022 om 09:50Chris Meijer

Ajax heeft in de slotdagen van de transferwindow een poging ondernomen om Francisco Conceição over te nemen van FC Porto, zo meldt Récord. Jorge Nuno Pinto da Costa, de voorzitter van de Portugese topclub, heeft een bod van de Amsterdammers van tafel geveegd en blokkeert iedere mogelijkheid voor een vertrek van de negentienjarige vleugelspeler.

Récord schrijft dat de door Ajax geboden transfersom had kunnen oplopen tot twintig miljoen euro. De jeugdinternational van Portugal speelt sinds 2018 voor FC Porto, nadat hij eerder het shirt droeg van Padroense en Sporting Portugal. De vleugelspeler - die van nature op de rechterflank speelt, maar ook aan de linkerkant uit de voeten kan - maakte vorig seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van FC Porto, waarvan vader en oud-international Sérgio sinds 2017 trainer is.

Inmiddels heeft Conceição 37 wedstrijden in het eerste elftal van FC Porto achter zijn naam staan, waarin hij goed was voor 2 doelpunten en 4 assists. Dit seizoen speelde hij tot dusver twintig wedstrijden, waarvan vier als basisspeler. Conceição zou in de tweede seizoenshelft echter zomaar meer kansen kunnen krijgen bij FC Porto, daar Luis Díaz de huidige koploper van de Primeira Liga gaat verlaten voor Liverpool. Ondanks dat Díaz op de linkerflank speelde, zou Conceição kunnen opschuiven in de pikorde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door raubaht)

Wel mooi dat Ajax het durft!!! Vooral bij zulke clubs.

Nu zaak om dit soort talenten eerder te scouten en al op 16 jarige leeftijd strikken. Ook toptalenten in Engeland gewoon proberen, zoals de Madueke voorbeeld.

29 januari 2022 om 11:10

En ik zou het ook mooi vinden als Porto hetzelfde lef naar Ajax zou hebben.
Ajax spreekt mij momenteel meer aan dan Portugese en diverse andere Europese (sub) topclubs.

29 januari 2022 om 12:35

Zeker weten! En zeker bij zo’n jongen, die toch belend staat als een van de grotere talenten van de grootste club van Portugal. Ze zullen ook wel gek zijn als ze dit accepteren trouwens haha!

29 januari 2022 om 12:39

Vraag is vooral of het waar is. Lijkt me meer een bericht om Tottenham te laten denken dat Ajax voor 20M simpel doorschakelt naar een ander.

Zo, het is wel duidelijk dat Ajax er een vleugelspeler bij wil zeg. 22 miljoen voor Bergwijn, 20 miljoen voor deze jongen en die Braziliaan moest ook al 12 miljoen kosten ofzo. De nood is toch niet dermate hoog dat er nu per se dit soort bedragen uitgegeven moeten worden? Ook niet voor niets dat die financieel directeur er een stokje voor lijkt te spreken natuurlijk. Op links heb je Tadic, Daramy en eventueel Kudus en op rechts Antony en Berghuis. Dat zou toch voldoende moeten zijn zou je denken. In ieder geval geen aanleiding om dit soort mega bedragen te moeten uitgeven, als je het mij vraagt.

29 januari 2022 om 10:04

Kudus is al 1,5 jaar niet fit, die zou ik echt niet meerekenen als backup, daramy lijkt het niveau niet te hebben.

29 januari 2022 om 10:46

En met Tadic, Berghuis en Haller voorin mis je teveel snelheid en diepgang.

29 januari 2022 om 10:58

Denk dat hem ontgaan is dat Neres vertrok en Ajax ambitie heeft. Tuurlijk kun je bij blessures als een schuifpuzzel Berghuis of Kudus op de flank zetten. Maar dat zijn lapmiddelen, als je wilt presteren laat je liever spelers op hun sterkste positie. En dan heb je opties nodig en dat kost geld, en dat is er kennelijk.

29 januari 2022 om 10:05

Ajax wil natuurlijk kampioen worden en vooral ver komen in de Cl.

Als Antony wegvalt, hebben wij een probleem. Je kan wel Berghuis naar rechtshalen, maar Klaassen komt in de CL wel iets te kort op 10.

Kudus kan maar niet fit raken en Daramy heeft begrijpelijk nog meer tijd nodig.

Zelfde geldt natuurlijk als Tadic wegvalt.

Brobbey als back-up is ook uitgevallen en Ajax wil niet vertrouwen op Danilo en Labyad.

29 januari 2022 om 10:07

Haal dan die Max de waal terug van Pec en laat Pec eens zijn eigen boontjes doppen door zelf een spits uit de eigen jeugdopleiding te halen.

29 januari 2022 om 10:09

Max de Waal vind ik echt het niveau niet hebben, deed het natuurlijk aardig bij Jong, maar dat deed Cassierra ook, en daarna Danilo ook.

29 januari 2022 om 10:11

Max Waal heeft het niveau toch niet....die moet lekker veel spelen en mikken op (onderkant) subtop van Nederland of Belgie.

29 januari 2022 om 10:13

Ook nog maar een keeper erbij halen dan? Want wat nou als Pasveer en Gorter beide geblesseerd raken. Nog een verdediger erbij ook want wat nou als Blind en Martinez tegelijk geblesseerd raken. Ja zo kan ik nog wel even doorgaan... maar nee doe maar niet. Ga is een keer vroeg scouten of zelf opleiden. Wat een geld verbrast Ajax toch aan prut!

29 januari 2022 om 10:28

Voorbeelden van zelf opgeleide spelers genoeg natuurlijk bij Ajax. Geloof niet dat er namen genoemd hoeven te worden.
En welk geld is er verbrast? Haller, Tadic, Blind, Neres, Anthony?

29 januari 2022 om 10:29

Schijntrap

Zeur niet zo man. Ieder club wil goede spelers en back-ups. Ieder doet op eigen niveau.

Feyenoord heeft ook 3 spelers gehaald.. PSV paar speler.
Pec paar aanvallers.

Ajax kan itt deze clubs op ander niveau acteren.

Man City kan ook weer op hoogste niveau scouten en kopen.

29 januari 2022 om 10:36

Als je niet mee doet in blij zijn dat er weer veel geld wordt weggegooid dan ben je aan het zeuren? Oke! Als Feyenoord en Psv in het kanaal springen dan spring jij er achteraan? Ik kijk gewoon naar de selectie van dit moment en die is in mijn ogen prima! Heel leuk dat Ajax het kan maar het hoeft niet. Alleen Neres is weg en die speelde nooit. Laat ze Daramy maar eerst serieus vertrouwen en kansen geven

29 januari 2022 om 10:40

Ik vind niet dat Klaassen tekort komt hoor, hij vult de nummer 10 wel anders in dan Berghuis. Maar tekort? Nee, dat vind ik niet. Daarnaast is Klaassen zo vaak zo belangrijk voor ons geweest en dat is niet zo gek lang geleden. We doen nu net alsof hij er niets meer van kan, die jongen heeft voldoende krediet en als hij op 10 start tegen Benfica maak ik me totaal geen zorgen. Niks ten nadelen van Berghuis hoor, ze vullen de rol beiden op een iets andere manier in, maar beide spelers presteren prima.

29 januari 2022 om 11:04

@Schijntrap zet de boel eens in perspectief. Je kunt op z’n Hollands gefrustreerd lopen doen dat er geld wordt uitgegeven. Maar inkomsten blijven niet achter. Dat Ajax in een wat grotere vijver vist betekent niet dat het onverantwoord is. Kijk jij nou eens onder de streep. Er zijn weinig clubs die het daar beter doen, dus laat ze maar schuiven. En zolang ze kampioen worden en de CL poulefase fluitend doorfietsen, moet er toch iets goed gaan?

29 januari 2022 om 11:05

Schijntrap

Ja is zeuren. Ajax scout nu op hoger niveau. Ambitie is top 10 te worden van Europa.

Wat wil jij, weer kansloos uitgaan tegen vage Oost blok landen in de El of CFl?

29 januari 2022 om 11:16

@MrKrillin,

'Als Antony wegvalt, hebben wij een probleem'

Niet zozeer. Als Nous wegvalt, hebben we pas een probleem. Zonder Nous rendeert Anthony niet. Moet hij zelf de actie opzoeken en vaak loopt dat dood. Met Nous kunnen ze uit de drukte voetballend combineren. Pasen en doorlopen. Deze twee zijn goede koppels.

Met Rench is de klik totaal niet. Rench is nog jong en ik vind hem nog vrij basic looplijnen hebben om Anthony te steunen. Zeg maar volgens het boekje. dat kan nog komen.

29 januari 2022 om 12:44

@schijntrap, je bedoeld dat decennium aan rechtsback die uit de jeugd komen? Of bedoel je de centrum verdedigers waar het ene talent nog vroeger aanhaakt dan het voorafgaande. Of misschien toch de middenvelders waar ze bij Ajax telkens weer een blik van open weten te trekken. Ter vergelijking bij PSV is obispo de back up. Was hij al ten tijde van de Ligt en is hij nog steeds ten tijde van Timber......

29 januari 2022 om 10:05

Mee eens. Ik snap er niks van waar Ajax in vredesnaam mee bezig is. Kudus is natuurlijk geen buitenspeler he maar dan nog. Ga lekker zelf opleiden of haal een verrassing zoals die jongen uit Ecuador. Echt van de zotte als je zo'n selectie hebt.

29 januari 2022 om 10:20

Ik ben gewoon voor Ajax hoor maar ik ben niet perse voor aankopen. Ik vind dat we een prima selectie hebben en de jeugd te weinig kansen krijgt. Met goed scouten en opleiden kom je verder. Buiten dat, in de winterstop zijn spelers altijd veel te duur. Ik denk niet dat er perse nu iets bij moet om kampioen te worden of verder te raken in de cl.

29 januari 2022 om 10:24

Snap je het niet uit jaloezie of je snapt het idd echt niet..
Neres is vertrokken als gelijkwaardige wisselspeler op evt beide flanken.
Aangezien Daramy alles behalve het nivo heeft tot nu toe en Kudus niet fit blijkt te raken krijg je een groot probleem als Anthony of Tadic geblesseerd raakt. Ajax wil/moet kampioen worden en ver komen in de CL dus wil graag een gelijkwaardige vervanger voor Neres. Dit is gewoon het beleid van de laatste jaren en dit heeft ons gebracht waar we nu zijn!
Fantastisch en topbeleid dus en als je dat niet wilt zien of wilt snappen ligt dan dus echt aan jou.
Ajax kan dit ook prima met hun eigen vermogen dus waarom niet? Kan zo maar is het verschil maken tussen 1e of 2e worden of een ronde verder in de CL ofniet, en dat gaat over vele miljoenen...

29 januari 2022 om 10:34

Oké en waar passen Unuvar of een Hansen in dit plaatje??? Helemaal als je Ihataren ook nog een kans gaat geven. Ik snap best dat je aankopen nodig hebt maar als je zulke grote talenten hebt moet je ze ook de kans geven voordat ze gratis naar de concurrentie gaan ofzo.

29 januari 2022 om 10:42

Unuvar laat leuke dingen zien bij Jong Ajax, maar laat ook nog steeds zien dat hij fysiek gewoon nog tekort komt. Ik betwijfel daarom of hij het gaat maken bij Ajax. Het zegt niks he, we hebben vaker kleine middenvelders gehad (schone onlangs nog). Maar naast klein is Unuvar fysiek ook gewoon niet sterk.

29 januari 2022 om 10:43

Hansen staat vooral in de spits, Unuvar staat vooral op links. Je moet vooral bedenken dat Neres al weg is en dat de kans dat Antony voor een topbedrag na dit seizoen weg gaat best aanwezig is. Dit wat Ajax doet heet voorsorteren en sinds Ajax dat doet zijn ze ongekend succesvol. Daarbij: Ihattaren is nog niet gepresenteerd, Bergwijn is geen witte rook en het bod op deze Francisco Conceição is van tafel geveegd. Ajax wedt vooral op meerdere paarden. Heel goed van ze!

29 januari 2022 om 10:10

Om op top niveau te blijven moet je nou eenmaal uitbreiden ben juist blij dat Ajax zulke stappen neemt en risico durft te nemen

29 januari 2022 om 10:16

Ik denk dat je het anders moet zien. Ajax gaat er vanuit dat Antony vertrekt komende zomer, als je dan nu alvast een jongen haalt die een half jaartje kan wennen, dan kan hij er na de zomer meteen staan. Het is dus niet perse noodzaak, eerder lange termijn visie en een klein stukje vooruit denken. Want zoals je al zegt is het niet perse nodig.

29 januari 2022 om 10:30

Jouw houding van 'de nood is toch niet dermate hoog' is wat het verschil heeft gemaakt tussen Ajax en PSV de afgelopen jaren. Ajax trekt de portemonnee voor absolute topspelers en staat hierdoor op eenzame hoogte in Nederland.

29 januari 2022 om 10:54

Je doet net alsof Ajax ze alle drie tegelijk wilt kopen... Op dit moment missen we, door het vertrek van Neres, de tegenvallende prestaties van Daramy en het verzetten van Berghuis naar het middenveld gewoon behoorlijk wat kwaliteit op de vleugels in de breedte. Tadic en Antony zijn de enige die voldoen, terwijl het seizoen nog lang is en je met Corona een brede selectie nodig hebt. Logisch dus dat Ajax op zoek is naar versterking voor die positie(s).

29 januari 2022 om 11:06

Als je Kudus bij de vleugelspelers rekent dan heb je niet goed opgelet de afgelopen jaren.

29 januari 2022 om 11:21

Dit soort bedragen moeten zeker uitgegeven worden als je in de (sub)top wilt blijven spelen. Maar zo te zien ben jij een psv fan dus dan begrijp ik dat je ajax liever weer met spelers als bakircioglu en sana op de vleugel wilt zien spelen.

29 januari 2022 om 14:19

@fossen
Ik ben het toch wel deels met je eens hoor. Je hebt net ook al veel geld uitgegeven aan Daramy. Snap dat de financiële leiding - niet gehinderd door enige kennis - zich ook afvraagt waarom je er nog een nodig hebt.
Ajax heeft denk ik ook meer behoefte aan een keeper lijkt me voor de continuïteit. Ik ben echt niet tegen de komst van Bergwijn hoor. Vind het een goede speler die je ook verder brengt in de omschakeling. Maar dit had je ook meteen al in de zomer kunnen doen en niet eerst 12m verkwisten aan nog een Bendé

Volgens mij moet Ajax een extra buffer hebben qua ingaande transfers uit het buitenland want anders zegt deze voorzitter niet voor niets je moet hoger gaan met je bod.

Het lijkt erop dat Ajax nu al wilt anticiperen op een vertrek van Haller en Anthony. Dat zijn de spelers die ze als ze verstandig zijn verkopen aan het eind van dit seizoen. Die zijn hot. Als je voor Haller 40 mil. Krijgt en voor Anthony 50 mil. En je haalt potentiële vervangers terug voor rond de 20 mil. Dan is dat een prima voor investering. Doe je het later dan weten ook ander clubs dat je nog meer geld heb en gaan spelers alleen maar duurder worden. Neres is het voorbeeld wat er gebeurd als je te laat verkoopt.

29 januari 2022 om 10:18

Dat vind ik altijd zo'n kul argument. Als je 90 miljoen ontvangt zoals jij zegt dan hoef je dat bedrag echt niet opnieuw uit te geven. En spelers worden ook niet meer waard omdat een andere club een speler voor veel geld verkoopt. Ik denk niet dat ze in Zuid Amerika heel erg bezig zijn met Ajax en als ze een klapper hebben gemaakt.

29 januari 2022 om 10:46

@schijntrap.. Absoluut geen kulargument. Als je gaat verkopen, houd je echt wel rekening met de situatie van de kopende partij. Als newcastle nu aanklopt, vraagt een club meer geld dan als ze dat een half jaar geleden hadden gedaan. Toen Barca Neymar had verkocht voor 222 miljoen en ze een vervanger moesten hebben, wisten dortmund en Liverpool ook dat ze het extra hard konden spelen omdat Barca geld had en wanhopig was.

29 januari 2022 om 10:20

bssbroek

" Neres is het voorbeeld wat er gebeurd als je te laat verkoopt."

wat is het voorbeeld, dat je hem niet verkoopt, vervolgens geweldig speelt in de CL oa tegen Rm..

Over 10 jaar zullen fans nog praten over die wedstrijden en zijn spel.
Of denk je dat fans dan zullen zeggen, tja jammer we hadden 40 miljoen kunnen krijgen van een Chinees club, helaas is hij voor 12 miljoen vertrokken. Ik had wel kicken gevonden om 40 mil bij gescrhreven zien te worden. Wauw kippenvel, hoe dat bedrag je saldo zo verhoogd....

29 januari 2022 om 10:24

En dan? Heb je straks minder goede spelers en miljoenen op de bank staan. Voetbalclubs hebben een sportieve doelstelling, zij keren hun dividend uit in aantrekkelijk voetbal en prijzen niet in euro's.

Plus 1 voor de gedurfde poging! Als die al een beetje van zijn pa heeft, word het een leuke speler.. tot nu laat hij wel leuke dingen zien.

Wie zegt mij dat deze geruchten waar zijn? Volgens mij is Ajax bezig met Bergwijn en van de rest geloof ik niet zo veel. Ajax heeft Ihattaren bijna binnen en daarnaast een middenvelder gehuurd. Mocht Nico vertrekken, dan zal er nog een backup linksback bij moeten. Van de overige geruchten geloof ik niet zo veel. Stadions zijn leeg geweest en dat kost geld. Ajax zal zich blijven oriënteren maar gaat echt geen talent kopen voor meer dan 20 miljoen. De jeugd moet de levensader blijven van de club en daar komt nu mogelijk van Dongen uit. Laten we dat koesteren.

29 januari 2022 om 10:23

Spettersom

Ajax heeft natuurlijk wel een directe versterking nodig, misschien 2.
Neres is weg en Brobbey geblesseerd.

De gehuurde speler en Ihattaren zijn geen aankopen voor korte termijn die gelijk gebracht kunnen worden.

29 januari 2022 om 10:51

Mrkrillin, daarom is Marc bezig met Bergwijn en ik denk dat dit op maandag nog gaat rondkomen ook. Voor Bergwijn die zich bewezen heeft kun je 20 miljoen uitgeven, hoewel ik dat persoonlijk heel veel vindt. Voor een talent wat zich nog moet bewijzen zijn bedragen van boven de 20 miljoen een veel te groot risico. Brobbey is geblesseerd maar Haller is weer terug en ook Tadic kan in de spits, De vraag is dan of je Bergwijn al nodig hebt of dat Marc aan het voorsorteren is op een vertrek van Anthony aan het einde van dit seizoen.
Kudus is dadelijk weer fit en hopelijk blijft die dat dan. Ihattaren zou over een week of zes wel eens korte invalbeurten kunnen gaan krijgen als hij zelf de knop kan omzetten. Persoonlijk vind ik alleen een vertrek van Nico gevaarlijk en ik hoop dat hij daarom ook blijft of dat Marc daar ook een oplossing voor heeft.

29 januari 2022 om 11:32

Idd het belangrijkste is nu dat Tagliafico blijft. Aankomende zomer mag die via de voordeur vertrekken. Het zou mooi zijn als we Ihattaren weten te halen, zodat die over een aantal weken een optie is als backup voor Berghuis / Antony. Zoals je zegt Kudus komt ook terug, onze selectie puilt al uit. We moeten geen rupsje-nooit-genoeg worden. Want Unuvar en Axel Dongen komen er ook aan. Ik zit dan helemaal niet te wachten op een veel te dure bankzitter zoals Bergwijn. Laten we het met deze selectie maar eens gaan doen!

"Huh, waar is de eigen jeugd?" "Dat geld kan je toch beter opsparen?" "Je hebt toch al (speler X) die daar eventueel kan spelen?" "Geef Daramy toch gewoon de kans" "Berghuis kan toch ook gewoon aan de buitenkant?"

29 januari 2022 om 11:09

waar is de eigen jeugd gebleven?
laatste wedstrijd van ajax: PSV-AJAX 5 speler in de basis die uit de eigen jeugd komen.
hoeveel wil je er?

2 goals en 4 assists in 37 wedstrijden. Zo, ik ben blij dat Ajax dit effectieve doelpuntenkanon op de radar heeft hoor.

Maar even serieus: waarom nu nog een aanvaller van twintig miljoen er bij precies? Je hebt zo Haller weer terug en eind Februari ook Brobbey. Tadic kan nog in de spits. De vleugels zijn ook dubbel bezet. Laten we van Daramy niet al te snel de volgende Bandé maken aub, geef nog wat kansen.

Kansloos, Je kan het natuurlijk altijd proberen maar goed.

Heb zijn naam weleens voorbijzien komen en natuurlijk zijn doelpunt van een paar weken geleden in de laatste minuut van de wedstrijd, waarna hij dus meteen naar z'n vader toeging om te juichen en dat was natuurlijk prachtig.

Maar geen idee of hij ook echt een goede speler is en veel potentie in zich heeft, want 20 miljoen is toch echt wel heel fors voor een speler die pas bij het eerste elftal komt kijken. Vind wel dat Ajax meer in Portugal rond kan kijken voor spelers en de tweede elftallen van FC Porto, maar ook Benfica en Sporting Portugal hebben altijd wel interessante, goede en spelers met potentie rondlopen alleen zullen die ook wel vrij duur zijn.

Kan mij nog herinneren dat Benfica Bernardo Silva (aan AS Monaco), João Carvalho (aan Nottingham Forest), João Cancelo (aan Valencia), Ivan Cavaleiro (aan AS Monaco), etc. voor bedragen van 10 miljoen+ verkocht terwijl ze net een handje vol wedstrijden of nog minder zelfs in Benfica 1 hadden gespeeld en dat Benfica echte klappers heeft gemaakt met het verkopen van zelfopgeleide spelers als Ruben Dias, João Felix, Renato Sanches, Guedes (al was die niet echt basisspeler bij zijn vertrek), Semedo, etc. en aan deze spelers hebben ze volgens mij zo'n 300 miljoen+ verdiend, terwijl ze dus aan spelers als Bernardo, Carvalho, Cancelo, Cavaleiro, etc. rond de 100 miljoen hebben verdiend zonder dat ze echt doorgebroken waren.

FC Porto heeft dat ook gehad met o.a. Fábio Silva (12 wedstrijden in Porto 1 gespeeld vooral als invaller, 40 miljoen opgeleverd), Dalot, André Silva en Rúben Neves en Sporting heeft dat met o.a. Nuno Mendes, Gelson Martins, William Carvalho, Adrien Silva, João Mário, etc. al heeft Sporting sowieso al veel langer goede spelers uit hun jeugd met o.a. Moutinho, Veloso, Patricio, Ronaldo, Quaresma, etc.

Benfica en Porto die haalden jarenlang toch meer spelers uit Zuid-Amerika, Sporting deed dat ook wel maar in mindere mate en lag de focus toch meer op de jeugd. Nu is dat met de investeringsmaatschappijen natuurlijk verboden, waar Porto en Benfica veel mee handelden als ze spelers vanuit Zuid-Amerika haalden, maar halen ze hier en daar nog weleens wat spelers ervandaan in combinatie met spelers uit hun eigen jeugd.

Maar er lopen voor clubs als Ajax en PSV ook zeker wel interessante opties rond in de jeugd bij Sporting, Porto en Benfica die ik zeker zou polsen voor een overstap.

Vind je het gek als talenten als Hansen en Unuvar twijfelen over bijtekenen als ze dit lezen of de mogelijke komst van Ihataren.

Deze gast zal best een talent zijn en ook Bergwijn is best een goede speler maar geen 25 miljoen euro.

Ik snap best dat Ajax veel geld heeft maar als er goed gescout word heb je voor veel minder geld even grote talenten.

29 januari 2022 om 10:49

Ach, kip of ei verhaal. Misschien heeft Ajax Unuvar en Hansen al best lang de kans gegeven om bij te tekenen? En ik vind het sowieso iets zeggen over de mentaliteit als je als nog niet doorgebroken talent zo lang doet over bijtekenen bij Ajax. Want als er een club in Europa is die zijn talenten de kans geeft op het hoogste podium in Europa, dan is dat Ajax. Daarbij kan het zomaar zijn dat beide heren allang hebben kenbaar gemaakt wel te zullen bijtekenen, maar dat het nog niet op papier staat.

29 januari 2022 om 13:29

Ik zou het ze afraden om bij te tekenen, ben ik heel eerlijk in. Als ze bijtekenen moeten ze dat niet voor langer dan 2 jaar gaan doen, dat ze het eventueel nog een jaar aankijken en anders voor zichzelf moeten gaan kiezen. Ünüvar heeft elke 124 minuten een goal of assist in Jong Ajax over 60 wedstrijden gezien terwijl hij daar vanaf zijn 16e speelt. Gaat dit seizoen dubbele cijfers in doelpunten en assists halen, die moet naar de Eredivisie en die kans gaat Ajax hem in eerste niet bieden als ze erin slagen Bergwijn te halen. Had dit seizoen als plek van Jensen/labyad op bank moeten hebben, beloon Regeer en Ünüvar voor meest constant belangrijke spelers te zijn in Jong Ajax en selecteer door op spelers die op dit moment niet meer dan opvulling zijn. Labyad en Jensen hebben samen zo'n 100 minuten gespeeld maar zitten vrijwel altijd op de bank, ze voegen sportief niets toe en nemen plek van talent in selectie in. Ünüvar komt nu in situatie waar Lang ook zat, goed genoeg om betrokken te worden bij eerste maar te weinig uitzicht op speelminuten om je goed te ontwikkelen. Met 1 jaar op contract nog is verhuur zonder bijtekenen ook geen optie. Voor Hansen is situatie anders, die heeft geen plek bij Ajax 1 afgedwongen na lastige laatste 2 jaar maar ook hij gaat laatste 18 maanden in nu. Zou als ik hem was ook niet langdurig bijtekenen want perspectief ligt er niet, ze willen minimaal 2 spitsen halen nog. Achter hem zit gat want in 2003, 2004 en 2005 is geen echte spits binnen de club meer naar komend seizoen toe. Daar gaan ze iemand voor halen, Brobbey willen ze liefste in zomer alsnog definitief overnemen en bij vertrek Haller komt er nog eentje bij. Tenzij je uitgeleend wilt worden zou ik in positie Hansen vertrekken.

29 januari 2022 om 14:30

Hansen lijkt de stap naar Ajax-1 niet te halen. Bij jong valt hij ook tegen. Unuvar zit er dicht tegenaan. Ik denk dat hij Daramy inmiddels al voorbij is in pikorde. Volgend seizoen wordt het seizoen van de waarheid voor Unuvar. Als hij dan te weinig aan spelen toekomt, zal hij aan een verhuur moeten denken. Verder eens dat Labyad en Jensen geen toekomst hebben en hun plaatsen zouden door talenten ingenomen moeten worden. Wat mij betreft blijft de selectie in tact en komt alleen Ihattaren er nog bij als backup voor Berghuis/antony.

Als die dan al niet vertrek met nog maar 1 jaar contract dan zie ik hem verlengen. Helemaal met z'n pa aan t roer daaro.

Ken de speler absoluut niet. Maar als je al geregeld bij Porto meedoet, dan kun je dus wel wat en zou hij een welkom en talentvol alternatief achter Antony zijn. Maar ik begrijp Porto wel gezien de ontwikkelingen rondom Diaz. Wel mooi om te constateren dat Ajax goed aan het scouten is. Beter dan met het bord op schoot die bankzitter van de Spurs scouten!!

Heel goed eindelijk gaan ze die markt ook eens benaderen. Zouden ze niet gewoon Trincao gaan halen bij barca of Jota die nu bij Celtics speelt. Of imago Embalo uit Benfica B dat is een toptalent.

Ajax wil heel graag een buitenspeler erbij en daar hebben ze veel voor over.
Maar waarom laten ze dan Neres vertrekken voor die paar schamele eurootjes?

Ze hadden dus een goede buitenspeler, die heeft bewezen een absolute meerwaarde te zijn, die de club kent en bovenal sterspeler Anthony beter laat voetballen.
Die laten ze dus voor een paar miljoen vertrekken om vervolgens voor meer dan 20 miljoen een nieuwe buitenspeler elders op te halen.
Klinkt niet bepaald logisch toch 🤷‍♂️

29 januari 2022 om 14:33

Ik had ook liever Neres nog een paar maanden behouden. Maar anderzijds door nu een jong talent op te pikken, kan die wel al een half seizoen aarden bij Ajax. Want ik denk dat Ajax deze zomer wil cashen voor Antony en dan is het prettig om iemand achter de hand te hebben, die inmiddels al gewend is bij de club. Deze Portugees was wat dat betreft een ideaal talent, alleen weet ik niet of hij nu al dat bedrag waard is....

29 januari 2022 om 15:18

Een jong talent kan ik inkomen maar om meer dan 20 miljoen te willen uitgeven aan een beperkte Bergwijn terwijl je een Neres, die een klasse beter is dan Bergwijn, voor fors minder laat vertrekken, die snap ik dan weer niet.

29 januari 2022 om 15:33

Is Neres in zijn huidige vorm "een klasse beter" dan Bergwijn in zijn huidige vorm. Dat denk ik eerlijk gezegd niet. Desalniettemin blijft 20mil veel geld hoor. Maar David Neres wilde na 4 seizoenen ook verder kijken en was toe aan een nieuwe uitdaging. Met Bergwijn zou je een uitstekende vervanger (en tevens Oranje international) binnenhalen.

Ik zou het een hele grote stap vinden voor Ajax als ze spelers bij de top van Portugal kunnen halen. Natuurlijk gaat dat nu door, maar dat we het gelijk hebben getrokken is duidelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren